Találatok a következő kifejezésre: Az orvos baba (368 db)

Pco-s vagyok és a Meforal-t kaptam! Azt nem értem hogy bele van írva a tájékoztatóba hogy gyermek tervezők és terhesek nem szedhetik akkor hogy-hogy ezt adják az orvosok baba projektre? Nem lesz tőle baj?

Legjobb válasz: Én is az voltam és egy évig gyógyszereztek,én is szedtem a Meforalt és semmi bajom nem lett tõle talán éhesebb voltam a kelleténél,de tanácsolom még a gyógynövények alkalmazását is most 21 hetes vagyok.

Én is az voltam és egy évig gyógyszereztek, én is szedtem a Meforalt és semmi bajom nem lett tõle talán éhesebb voltam a kelleténél, de tanácsolom még a gyógynövények alkalmazását is most 21 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: A meforalt te mennyi ideig szedted?Milyen gyógynövényekre gondolsz?

Szülés közben honnan lehet azt tudni hogy baj van? Gondolok arra, hogy megreked a szülőcsatornában a baba vagy rátekeredik a köldökzsinór? Ezt én tudni fogom vagy csak az orvos és a szülésznő és ők honnan? Ezt megmondják nekem vagy elhallgatják?

Legjobb válasz: A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját,és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang,az valami bajt jelent,rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az,hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt,csak berontottak hozzám,és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is,akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig,hogy hol tart a szülés. Minden jót,könnyû szülést.

A szülés alatt figyelik géppel a baba szívhangját, és a méh fájástevékenységét.Ha leesik a szívhang, az valami bajt jelent, rosszul van a baba.Ilyenkor általában császároznak. Az, hogy mennyire világosítanak fel téged szerintem inkább orvos szülésznõfüggõ.nekem nem sok mindent mondtak a császár elõtt, csak berontottak hozzám, és pikk-pakk már a mûtõbe is voltunk.Szültem elõtte simán is, akkor az orvosom szépen magyarázott mindent végig, hogy hol tart a szülés. Minden jót, könnyû szülést.
Szia! Én nyolc óráig voltam a szülõszobában, mire elvisttek császározni. Egy ideig semmi baj nem volt, de aztán megakadt a baba és nem tágultam tovább. Szerintem ezt megérzi az ember. Csak a szülésznõ volt bent, az orvos fél óránként rámnézett. Egyszer éreztem, hogy baj van, szóltam a nõvérnek, hogy hívja a dokit (persze nem hívta, de ez másik történet). Végül is csak megérkezett, megvizsgált és mondta, hogy császár. Addigra már a köldökzsinór is rátekeredett, de szerencsére a babának nem lett baja. Szóval szerintem lehet érezni. Most egy gyönyörû makk egészséges 7 hónapos kislány anyukája vagyok.
Szia! Õk tudni fogják, a szívhangból, meg mikor már érzik kézzel is a babát, stb. Hát szomorú, de nekem elhallgatták. Az újraélesztést is csak 1 hónap múlva tudtam meg. :(
Sziasztok! Ez nekem új, hogy hallgatják a szívhangot szülés közben, mert nekem se nst-t semmit nem csináltak, csak mondták, hogy mikor nyomjak!
Elõzõ vagyok, amúgy nekem elakadt a szülõcsatornában.
3. válaszoló vagyok. Lehet, hogy valaki megérzi, valaki nem. Tök "nyugodtan" vajúdtam. Egyszer csak kattant az agyam, és azonnal azt akartam, hogy valaki vizsgáljon meg (a szívhang normális volt)és mint kiderült, nem is alaptalanul. Elakadt a babám feje, rátekeredett a köldökzsinór, és mikor megcsászároztak, azonnal adták neki az oxigént. Ha nem erõlködök, hogy valaki nézze meg, lehet, hogy nagyobb baja is lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszi a nyugtató szavakat, elsõ baba lesz és mostanában kezdtem el nagyon foglalkozni magával a szüléssel, most töltöm pár nap múlva a 28. hetet.Köszönöm mégegyszer!
11, 02-es válaszolóval vitatkoznék, hogy lehet-e érezni a bajt.Szerintem nem lehet, vagy nem mindig.Azt a szülõ nõ nem érzi ahogy a méhszáj tágul, csak az orvos tudja megállapítani. Az én lányom elfordult a szülõágyon, mégsem éreztem, csak a szívhangokból tudtam, hogy baj van.Percek alatt a mûtõbe voltunk.
Nyugodj meg, az orvos és a szülésznõ tudja a dolgát, biztosan nem ez lesz az elsõ szülés, amit levezetnek. Ha a baba nyakára rátekeredik a köldökzsinór (nekem két gyereknél is így volt), azonnal szólnak, hogy ne nyomj tovább. Ez ui. akkor okozna gondot, ha rövid a köldökzsinór és a kicsúszó baba nyakán maradna. Éppen ezért, amikor a feje kibújt, azonnal leveszik róla. Az én gyerekeim is egészségesek, szépek és már tizenévesek. Azt meg, ha nem is mondanák meg, hogy vmi baj van észrevennéd, mert hirtelen nagy lenne körülötted a nyüzsi. Nyugodj meg, a legtöbb szülés kombináció mentesen zajlik, de még a többedszer szülõk is izgulnak kicsit elõtte. Ez szerintem természetes. 4 gyerekes anyuka
Én onnan tudtam, hogy lelassult a babám szívverése, az orvos kikapcsolta a gépet, és szólt a szülésznõnek, hogy hívjon segítséget, szülünk. Ketten könyököltek a hasamon, három nyomásra kipréseltük. A köldökzsínór volt rátekeredve a nyakára. Szerencsére nem lett semmi baj, rögtön felsírt.

30 hetes terhes vagyok, tegnap voltam 4d uh-n és az orvos ott azt modta hogy a baba feje köré van tekeredve a köldökzsinor, nem lesz tőle semmi baja?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta,hogy az sem baj hogyha a nyakán van,mert õk még nem lélegeznek. A lényeg,hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó,mert olyankor van gond,de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod,vagy õ csinálta-e az uh-ot,mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom,hogy minden rendben legyen!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy az sem baj hogyha a nyakán van, mert õk még nem lélegeznek. A lényeg, hogy a köldökzsinóron ne legyen csomó, mert olyankor van gond, de ez nagyon ritka eset. Nem tudom, hogy van-e saját orvosod, vagy õ csinálta-e az uh-ot, mert én inkább elmennék még egy uh-ra a biztonság kedvéért. Kívánom, hogy minden rendben legyen!
A kérdező hozzászólása: Bocsi rosszul írtam a nyaka köré van tekeredve! Akkor nem kell még izgulni, és ha szülésig úgy marad akkor mit csinálnak.
Sztem, ha aszülésig ez nem változik, akkor császár lesz a vége, de sok baba születik köldökzsinórral a nyakán és egyszerûen letekerik és semmi baja nincs a babának.
Én is úgy tudom, hogy amíg a pocakban van, nincs baj a köldökzsinórral, ha a baba nyaka körül van.Viszont szülésnél probléma lehet belõle, ezért az orvosodnak mindenképpen említsd meg és hogy megnyugodj, csináltass egy flowmetria vizsgálatot, ami mutatja, hogy milyen az áramlás a köldökzsinórban?!Nekem jövõhéten csinálnak ilyet a 4D-n, én kértem, mert nekem vannak elõzményeim, ami miatt kell.

Ha a baba méretei alapján nagynak látszik, azt jelenti, hogy az is lesz? Vagy megesik, hogy tévednek az orvosok.40 hét után mennyit nőnek még?

Legjobb válasz: Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)

Ja és még annyit, hogy tuliképpen nem az orvosok tévednek, hanem õk lemérik a baba egyes testrészeit (fej, poci, combcsont), és az uh gép egy képlet segítségével, az adatok alapján kiszámítja a becsült súlyt. Tehát a baba is "csalhat". Ha hosszúcombú, vagy kicsit nagyobb a fejecske, akkor máris becsapott mindenkit :o)
Nekem a 41. héten mondták, hogy 4 kiló feletti. 160 centi vagyok. Nem mentem bele az indításba, a saját és a baba érdekében. milyen jól tettem! 4 kiló 25 lett... És császár. De halottam róla, hogy tévednek. Nálam nem. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! Azért lett császár mert nagy baba volt?
Szia! Barátnõmnek 4 kilós babát jósoltak, 3100 g lett..... Én 1 nappal hordtam túl, 4100 g lett, és simán kijött :o) 164 cm vagyok. Elvileg a 36. héttõl heti kb 250 g-ot hízik, de elõfordulhat a 40. hét után már fogyás is. Szép szülést! :o)
Szia! A 40-ik hét után már gyakran visszaesik a baba súlya nem hogy nõne.Velem megvárták a 42hét végét, és tele volt a magzatvíz mekoniummal, rossz volt már az ellátottsága. Ez nagyon veszélyes is lehet, mert oxigénhiányos állapot is okozhatja.Nem is bírta a szülést, meg kellett császározni sajnos.Amúgy uh-n nagyokat tévedhetnek a súlybecsléssel. Bízz benn, hogy nem lesz túl nagy a bébi. Sok szerencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Most már nagyon várjuk de úgy tûnik õ még mindig nem akar megszületni.
Sajna sokat tévednek, akár egy-mésfél kilót is. Szeritnem felesleges ezen rágódni, úgyis akkora lesz, amekkora.-) 40 hét után már nem igen nõl, sõt, van hogy fogy... Ne félj, megjön a baba, mikor jónak látja:-) Türelem
Nekem azt mondtak 4 kg koruli lesz es 3970 gr lett.

Az orvos szerint ha nem születik meg a baba a 41. hétig akkor be kell feküdnöm a kórházba. Ez tényleg kötelező vagy elég ha bemegyek naponta vizsgálatra?

Legjobb válasz: szia! még te szerintem szerencsés is vagy hogy nem fektetek be a 40. héten!!engem már akkor befektettek és ott kellett lennem majdnem egy jó 2 héten keresztül már minden bajom volt!!ráadásul a baba se akart még megszületni ugy indították be a szülést is!! amígbent feküdtem végig csak vizsgálatokra kellet járni nst,ultrahang,stb!! de minden kórház más!!! az orvosok is másak,de szerintem már neked is be kell feküdnöd a 41 hét után mert bármikor jöhet a baba!! grat a babához!

szia! még te szerintem szerencsés is vagy hogy nem fektetek be a 40. héten!!engem már akkor befektettek és ott kellett lennem majdnem egy jó 2 héten keresztül már minden bajom volt!!ráadásul a baba se akart még megszületni ugy indították be a szülést is!! amígbent feküdtem végig csak vizsgálatokra kellet járni nst, ultrahang, stb!! de minden kórház más!!! az orvosok is másak, de szerintem már neked is be kell feküdnöd a 41 hét után mert bármikor jöhet a baba!! grat a babához!
Szia! Nekem ugyanez van, azaz nekem is ezt mondta a doki, ha nem születik meg a 41.hétig akkor befekvés és meg is indítja a szülést, amit nem bánnék, mert már nagyon várom/várjuk a babócát!:) Könnyü szülést és sok örömöt a babádhoz! 41hetes és 1napos kismama
Bocsi elírtam, 40hetes 1napos kismami:)

8hetes terhes vagyok. Most voltam uh-on. Minden rendben a babával, de az orvos látott egy vérömlenyt. Nem mondott semmit. Lehet szexelni, vagy semmiképpen se semmilyen formában? Természetesen a baba az elsô. Orgazmus után görcsölök. Vérzés nincs.

Legjobb válasz: na akkor én elmondom amit a dokinak kellett volna,a vérömleny ideális esetben felszívódik vagy kiürül,rossz esetben bekebelezi a petezsákot és elmegy a baba.2hét szigorú fekvés,napi 3*1 v 3*2 magne b6,ha vörös a vér,azonnal rohanj orvoshoz és jó lenne ha vki felírna utrogestant vagy duphastont,ezek terhességmegtartó hormonok.A pihenéssel együtt jár h ne sportolj,ne cipelj,ne bolygassátok lent a dolgokat,no sex.Nem a levegõbe beszélek, az elsõ babám fentieknek köszönhetõen maradt meg,a másodikkal már 1hónapja pihenek,szintén vérömlenyes,napi 2 utrogestan hüvelykúpot tolok,ezt már a sürgõsségi ambulancián azonnal felírták 5hetesen.Nem értem néhány doki miért mondja h a vérezgetés normális,egyre több barnázós vetélésrõl olvasok itt,pihenni kell és kímélni magad!boldog babavárást!

na akkor én elmondom amit a dokinak kellett volna, a vérömleny ideális esetben felszívódik vagy kiürül, rossz esetben bekebelezi a petezsákot és elmegy a baba.2hét szigorú fekvés, napi 3*1 v 3*2 magne b6, ha vörös a vér, azonnal rohanj orvoshoz és jó lenne ha vki felírna utrogestant vagy duphastont, ezek terhességmegtartó hormonok.A pihenéssel együtt jár h ne sportolj, ne cipelj, ne bolygassátok lent a dolgokat, no sex.Nem a levegõbe beszélek, az elsõ babám fentieknek köszönhetõen maradt meg, a másodikkal már 1hónapja pihenek, szintén vérömlenyes, napi 2 utrogestan hüvelykúpot tolok, ezt már a sürgõsségi ambulancián azonnal felírták 5hetesen.Nem értem néhány doki miért mondja h a vérezgetés normális, egyre több barnázós vetélésrõl olvasok itt, pihenni kell és kímélni magad!boldog babavárást!
ez furcsa, hogy nem mondta, hogy ne szexelj. nekem is volt. egy része kijött, másik része felszívódott. én kaptam utrogestant is mellé. lehet másik dokihoz kéne menned.
Szia! Én most a helyedben a 12. hétig, a kritikus idõszakban hanyagolnám a szexet, ha görcsölgetsz is utána. De miért nem kérdezted meg az orvost, hogy így szabad-e? 40+4hkm
Nekem is van vérömleny, vagyis remélem már csak volt. Nem szabad ugrálni, cipekedni. A szex is kizárt, amíg fel nem szívódik, nekem mondta a dokim. A vérömleny méretétõl függ, hogy kell-e feküdni. Az utrogestan és a duphaston hormon pótló gyógyszerek, nekem is adtak. Utrogestant szedek napi 2x2 és 2x1 rutascorbint(ez pótolható nagy dózisú c vitaminnal) és napi 2x1 magne b6.
00:36 hozzászólóhoz csatlakozva Nekem 8 hetesen ment el a babám elmentem orvoshoz hogy vérzek oh hát nem baj menjek haza és 1 hét múlva menjek vissza nem adott semmit 2 nap múlva el is vetéltem... Ennyit az orvosokról...
A kérdező hozzászólása: Valami idebent azt súgja felszívódik magától, ha vigyázok. Köszönöm a válaszokat! Mosolygós babávárást!
Szia.Inkább no sex. A vérömleny..hematóma!És okozhat barnázást vérzést ami meg ijeszthet téged! Ezt fogják neked nézni folyamatosan! Vigyi magadra !Minden ok lesz!
A kérdező hozzászólása: Igen valószínû más orvos után nézek. A mostani a család barátja, ezért sem értem hogy miért nem tájékoztat... a következõ uh. a12hetes. Én szívem szerint mennék hamarabb.elsõ baba, izgulos vagyok. Köszönöm hogy segitetek!:)

5. hetes kismama vagyok ha elmegyek ma az orvoshoz remélem nem fogja nagyon megpiszkálni hogy valami baja legyen szerintetek?

Legjobb válasz: Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!

Most ezt komolyan gondolod??? Szerinted az orvos miért piszkálná meg annyira, hogy baja legyen?? Gondold már végig!
Szerintem nem Te leszel az elsõ kismama, akit megvizsgál, majd egészséges gyermeke születik... :o) Amúgy bõven ráérsz 7- hetesen menni, addigra lesz szívhang is. (Kivétel, ha volt már korábbi terhességed/vetélésed, amivel gond volt, bár kérdésed alapján gyanítom, hogy ez az elsõ..) Sok boldogságot!
úúúr Isten...ilyen kérdést... az orvos ugy vizsgál meg ahogy kell, ez a dolga....
mit piszkálna meg? Az orvos nem turkál a méhedben, rákszürést mindenképpen kell csinálnia, és azt a méhszájról veszi a kenetet. amikor turkál benned, akkor csak a méhszájat nézi meg, meg kívülröl még plusszban megtapogatja hogyan áll a méh, hogy nem fájnak-e a petefészkek-vezetékek. ezt csinálja terhesen és nem terhesen is. méhbe szerintem be sem tudna nyulni. UH-al nézi meg hogy van-e benne valami. de ha nincs semmi bajof nyugodtan mehetsz egy 2 héttel késöbb is, mert ma még semmit nem fog látni és vissza rendel 2 hét múlva. ha csak nem volt elöbb peteérésed.
7-8 hetest akartam írni, elõzõ
Dehogy fog úgy megpiszkálni!Én a 3. babát várom, szintén 5. hetes vagyok.Én 7 hetesen megyek majd(már van idõpontom)felesleges elõbb.Aztán meg majd azon fogsz aggódni, hogy még nincs szívhang stb.Ráadásul úgy is vissza fog hívni 6-8 hetesen.
De, az a célja a dokinak, hogy az embriódat zaklassa. Ennyire nem legyél... Amúgy meg ha nincs panaszod (vérzés, görcs), totál felesleges most elmenned, nem fog látni semmit.
Biztos nem lesz baj, remélhetõleg érti a dolgát az orvos! Lehet csak uh.-lesz úgy is, az meg mégsem olyan mintha megpiszkálna...! Beszámolsz, hogy mi volt??? Gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszike!! Gratulálok Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csak annyi hülyeséget lehet itt olvasni ezért kérdeztem meg így hogy durkálni fog-e!?! Páran írták, hogy akinek már 2 napja késett már is ment a Orvoshoz valaki meg írta hogy 6-7 hetesen valaki meg hogy neee menjek mert Turkál az orvos ne hogy legyen valami baj ezért tettem fel ezt a kérdést! Itt olvastam ezeket! Amúgy köszönöm a válaszokat!
Szia! Ha félsz, hogy baj lehet, menj 2-3 hét múlva. Én nagyon megértelek, ugyanis nekem minden nõgyógyászati vizsgálat után 1-2 napos vérzésem van. Engem a doki elõször csak UH-val nézett meg óvatosan, hogy jó helyen van-e a pici, majd a 9. héten volt az elsõ hagyományos vizsgálat (utána 1 napos vérzés). Késõbb is csak akkor vizsgált, ha elengedhetetlen volt. A picinek nem lett semmi baja! Nem jöttünk rá, hogy mitõl vérezhetek, de gondot nem okozott azon kívül, hogy táppénzre kellett mennem. Anyukám is ilyen. Neki a 12. héten azt mondta az orvosa, hogy már nem is élek, mert minden vizsgálat után vérzett, anya hiába bizonygatta, hogy nála ez a természetes...
A kérdező hozzászólása: :) Igen persze! írok majd ide holnap olvasd el! du.-n Köszike! Minden jót!

Mit lehet tenni, hogy a baba feje lejjebb kerüljön a szülésig? 40. betöltött héten még eléggé fent van az orvos szerint, Mi várható így?

Legjobb válasz: Lépcsözz sokat - a lányomnak ezt ajánlotta az orvosa, ettöl lehet, hogy leszáll a baba. De van olyan is, hogy csak közvetlenül a szülés megindulása elött száll le, ha akkor sem, akkor rendszerent császár lesz belöle.

Lépcsözz sokat - a lányomnak ezt ajánlotta az orvosa, ettöl lehet, hogy leszáll a baba. De van olyan is, hogy csak közvetlenül a szülés megindulása elött száll le, ha akkor sem, akkor rendszerent császár lesz belöle.
Nekem is ezért lett császi:-(nem szállt le a lányom!41.hétig vártuk, de nem.. Az lenne jó ha fájásaid, görcseid lennének ami lejebb nyomná.Esetleg a málnalevél teát igyad, probáld ki.Én a másodikkal ittam 36.héttõl és szépen neki már beékelõdött a feje szülésre:-)
Szia!Nekem ezért lett császár, 17 óra vajúdás után sem tudott beilleszkedni a fejecskéje :(( Remélem te szerencsésebb leszel!Könnyû szülést 7 hónapos kisfiú anyukája
- Sétálj sokat! - Borotválkozz meg odalenn, te magad, ne a párod csinálja, ha elérsz odáig. - törökülésben vagy lovagló ülésben ülj, így segít a gravitáció. - málnalevél tea is jó, de az a tágulást segíti. Én is betöltött 40 hetes vagyok a második babámmal, nekem a sétálás segít, egyedül borotválkozni nem tudok, még a cipõm bekötése is nagy légszomjat okoz. remélem tudtam segíteni!
Nekem semmi nem segített. Túlhordtam, már 1 hetet bent feküdtem, amikor indították. Tablettát tettek fel, és miután késõbb a burkot is megrepesztették, nem kelhettem fel, nehogy baj legyen. Nagyon fent volt a baba, így a kitolás elhúzódott 15 percig, mire lejjebb csúszott. Amikor már lent volt, 1 fájás alatt meglett. 3950 g volt amúgy
Nekem sem került lentebb, még a betöltött 41. héten is nagyon fenn volt. Ekkor repedt meg a burok, de pont ctg-n voltam a szülõágyon és onnantól nem is kelhettem fel. Mivel 7 óra vajúdás után sem ment lentebb (pedig oxitocinnal is segítettek) így császár lett. Téraránytalanság miatt nem tudott lentebb haladni. Még annyi hogy nagyon aktív voltam terhesség alatt, lépcsõn jártam, tûzifát talicskáztam és létra tetejérõl takarítottam még a szülés elõtti nap is és mégsem ment lentebb :( Ja, a málnalevelet is ittam, de ettõl sem. De ha jók a fájásaid azok majd nyomják lentebb, ne aggódj.
Nekem az utolsó fél órában került a baba feje a szülõcsatornába.Nagy fájásaim voltak, 2 percesek, és a doki a szülõágyon oldalra fektetett, felváltva jobb-bal, és sikerült beilleszkednie.Nagy baba lett, 39.héten 107 BPD-t mértek neki, Én meg nem vagyok egy széles alkat, és 4330g, 58cm lett a kisfiam, de sikerült szerencsére megszülnöm.
nekem 1 óra alatt szállt le szülés közben :)

32 hetes km vagyok kicsit elkeseredve mert az orvos azt mondta h 1600-1900gr a baba, szerintetek is kicsi meretre plane h kisfiu?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális a baba súlya, az uh úgysem pontos! Amúgy erre a hétre ezt írja: "átlagos súly 1800g" 32. hét MAMA: Ha magas a vérnyomása, dagad a karja, lába és az arca, valamint a feje is fáj, forduljon orvoshoz, ezek a terhességi magasvérnyomás-betegség tünetei lehetnek. MAGZAT: A kisfiúk heréi leszállnak a herezacskóba. Az átlagos súly 1800 gramm, a testhossz 40 centi. A bõr alatti zsírszövet megvastagodik. Amikor a mama nyugodni tér, a magzat vidám fickándozásba és helyezkedésbe kezd. Szerintem ne idegeskedj! Nincs okod rá. Boldog babavárást! 34h kismami

Szerintem teljesen normális a baba súlya, az uh úgysem pontos! Amúgy erre a hétre ezt írja: "átlagos súly 1800g" 32. hét MAMA: Ha magas a vérnyomása, dagad a karja, lába és az arca, valamint a feje is fáj, forduljon orvoshoz, ezek a terhességi magasvérnyomás-betegség tünetei lehetnek. MAGZAT: A kisfiúk heréi leszállnak a herezacskóba. Az átlagos súly 1800 gramm, a testhossz 40 centi. A bõr alatti zsírszövet megvastagodik. Amikor a mama nyugodni tér, a magzat vidám fickándozásba és helyezkedésbe kezd. Szerintem ne idegeskedj! Nincs okod rá. Boldog babavárást! 34h kismami
TÖkéletes a babád :) Terhesség hétrõl-hétre 32. hét - Magzat A 32 hetes baba 1700-1800 gramm, a bõre alatt egyre vastagabb a zsírszövet. A 40 cm-es Pocaklakó a nap 90-95%-ában alszik. Kutatások bizonyítják, hogy már a magzatok is álmodnak. Ekkor a szakemberek már mérhetnek gyors szemmozgásos REM (rapid eye movement) alvásszakaszokat is, ami az álom jele. Ezt alátámasztják az EEG (agyi elektromos aktivitást mérõ) kutatások eredményei is, amelyek az álom és ébrenlét ciklusait igazolták. A kisfiúk heréi már „leszálltak”, a herezacskóban vannak. 32 hetes magzat méretei (Hadlock féle számítás): BPD: 8, 0 cm; AC: 28 cm; HC: 29, 3 cm; FL: 6, 2 cm http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=32
Szia! Sztem ez egy nagyon jó súlyú kis babóca. :) Én 27 hetesen voltam 4D-n akkor a doki 970 grammot mét. Azt mondta, hogy nagyon kicsi a baba, és, hogy lehet elõbb megfog születni. Ahhoz képest 41 hetesen szültem meg a kislányomat 3530 grammal! :) Ne aggódj ez miatt, gyönyörû súlya van a kicsikédnek!
Szia, én is 32 hetes vagyok. Kisfiú lesz szintén, és nekem 1868gr-ot mondott. Ne izgulj, nincs baj!
gondold el az én fiam 1900g született és most 12 évesen 67kg !ne aggódj szerintem pont jó ez a mért!8hét alatt nagyon sokat nõ még a baba!
Szia.Szerintem nem kicsi, az én kisfiam is 1800g volt a 32.héten, a 36.héten 2800g és 39+3hétre született 3150g és 51cm-el.Nem kell, hogy kis elefántbébi legyen(megjegyzem, ezt is elég volt megszülni), ráér idekint megnõlni:D.A kisfiam tegnap volt 1éves, közel 10kg és 76cm, nem egy madárcsontú gyerek:D.Ne idegeskedj, nincs semmi baj, könnyû szülést, és további boldog babavárást kívánok neked. Üdv
A kérdező hozzászólása: Kosznom a valaszokat egy kicsit megnyugodtam kellemes babavarast es konnyu szulest es jo egeszseget mindem kismamanak es picurkanak
Az én kisfiamat is 1800 grammra becsülték a 32. héten, a 36.-on 2800 grammra, végül egy nappal a kiírt idõpont után született 4080 grammal. Ne izgulj, 8 hét alatt rengeteget nõhet még.

Muszáj kórházban keresnem orvost, vagy elég ha az sztk-ba járok?

Legjobb válasz: Nem muszáj.Ha nem akarsz orvost fogadni nem kötelezõ.Szülhetsz az ügyeletes orvosnál is.Én 3 gyereket szültem,mindháromszor fogadtam orvost,de többet nem tenném.Felesleges pénzkidobás egy orvost tömni pénzzel.Nem tud neked semmit garantálni elõre pénzért sem.Viszont szerintem érdemes elmenni egy UH-ra maszek dokihoz,mert Õ alaposabban megvizsgál mint a kötelezõ UH-kon.legalábbis nálunk jó ha 2 percet ha szánnak egy kismamára.Te ismered a kórházat ahol szülni fogsz,érdeklõdj az orvosfogadásról.Nálunk nagyon rossz a helyzet nõgyógyászok terén.Undorítóan pénzéhesek és felelõtlenek felületesek.Itt még pénzért sem várhat az ember semmit sajnos.Remélem felétek más a helyzet. Minden jót,üdv

Nem muszáj.Ha nem akarsz orvost fogadni nem kötelezõ.Szülhetsz az ügyeletes orvosnál is.Én 3 gyereket szültem, mindháromszor fogadtam orvost, de többet nem tenném.Felesleges pénzkidobás egy orvost tömni pénzzel.Nem tud neked semmit garantálni elõre pénzért sem.Viszont szerintem érdemes elmenni egy UH-ra maszek dokihoz, mert Õ alaposabban megvizsgál mint a kötelezõ UH-kon.legalábbis nálunk jó ha 2 percet ha szánnak egy kismamára.Te ismered a kórházat ahol szülni fogsz, érdeklõdj az orvosfogadásról.Nálunk nagyon rossz a helyzet nõgyógyászok terén.Undorítóan pénzéhesek és felelõtlenek felületesek.Itt még pénzért sem várhat az ember semmit sajnos.Remélem felétek más a helyzet. Minden jót, üdv
Én is sztk-ba jártam és ügyeletesnél szültem, semmi gond nem volt. Ugyanolyan lelkiismeretes volt velem mint akinek a fogadott orvosa volt. 8, 5 hós baba anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!