Találatok a következő kifejezésre: Az orvos az EDA (115 db)

Megkérdeztem az orvosomat az EDA-ról és kiderült, ha nem rendes munkaidőben szülök, csak pénzért csinálják meg.25 e Ft, ha oda kell hívni a szakembert. Érdemes kérnem? V helyzettől függ?

Azért nem igazán tetszik ez a dolog, mert már így is fizettem és fizetek még eleget a dokinak. Bevállaltam muszájból a magánt, szülészn?t nem választottam (bízom benne, h egy emberséges hölgyet fogok ki), de még az érzéstelenítésért is fizessek?! Okvetlenül fontos ez? Készüljek rá v nem szükséges? (Még kb 7 hetem van eldönteni.) Tapasztalatok? El?re is köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Szerintem ilyen nincs! Járj utána! Én ezt gusztustalannak tartom! És ha 4-nél többet nyõgsz, nyõgésenként 5000 Ft-ot kell majd fizetned??? Vagy hogy is van ez? Ez melyik kórház??

Szerintem ilyen nincs! Járj utána! Én ezt gusztustalannak tartom! És ha 4-nél többet nyõgsz, nyõgésenként 5000 Ft-ot kell majd fizetned??? Vagy hogy is van ez? Ez melyik kórház??
Ez szerintem hülyeség.hiszen ez a dolga.nekem azt tanácsolták, hogy kérjek mindenképpen, mert a vajúdás úgy elviselhetõbb.amit a dokid mondott, az nekem olyannak tûnik, mintha valaki természetes úton kívánna szülni, de komplikáció lép fel, és császározni kell, és azért meg fizessen a kismama.tehát én durvának tartom.azért vannak ott, ez a munkájuk.én se kérek minden egyes ügyféltõl plussz pénzt azért, mert foglalkoztam vele.az én szememben az összes doki egy óriási nagy korrupt egyén.bocs a véleményemért. 33 hetes kismama
A II. számú nõi Klinika hol van?
Budapest Üllõi út. 3-as metróval a Klinikák megállónál.
Én mindennemü fájdalomcsillapító nélkül szültem, és még élek! EGyáltalán nem éreztem szükségét, nem bántam meg, hogy nem kaptam. Abszlut ki lehet bírni:-)
Hol fogsz szülni? Mert én is ugyanígy vagyok, és a II. számú Nõi Klinikán fogok szülni. Nekem is 25000, ha munkaidõn kívül szülök. Nekem a fogadott orvosom fog szólni annak aki beadja. Én úgy döntöttem kérem. Szerintem is gáz, hogy fizetni kell érte. De nekem megéri. 40 hetes kismama
Szia! Szerintem ennek a fizetõsdinek érdemes lenne "hivatalosan" utána nézni. Egészségügyis vagyok, és szeintem ez nem legális. Ügyeletben is van bent aneszteziológus aki az érzéstelenítést végzi, ugyanis a sürgõs császárosokat is neki kell érzésteleníteni! Én majd akkor fogom eldönteni hogy kérem-e ha már ott leszek. Mivel ez lesz az elsõ szülésem nem tudom hogy mennyire fog fájni. Lehet hogy nagy hõs leszek és kibírom, mint évezredek óta olyan sokan, de az is lehet, hogy nem fogom úgy bírni ahogy szeretném, és megadom magam az orvostudománynak:) 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: SOTE II. Természetesen. :/ Én is azért nem értettem, mert akkor mit csinálnak a császárosokkal? Mivel elsõ szülésem, fogalmam sincs, h h fogom bírni, de ha mégis kérném? Fizessek ezért is?! Kicsit kiakadtam ezen.
Debrecenben megkérdezték tõlem hogy kérek-e EDA-t (éjszaka) mert akkor beadják. Hogy mik vannak!!!!!! Fel kellene az klinikát jelenteni!!
A szülés nem egy munkaidõs történet. Amikor a babó elindul, akkor van munkaidõ. Az EDA pedig úgy tudom, hogy mindenkinek jár alanyi jogon, aki TB támogatást fizet.

Az orvosom, akiben eddig nagyon megbíztam, most derült ki, hogy milyen súlyos bakikat követett el. Hogy bízzak benne ezután? Keressek másik orvost?

Félid?s kismama vagyok, és nagyon tanácstalan.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.

Az elõzõ válaszolónak: Kívánom, hogy ne legyen semmilyen komplikáció, és tényleg ne szorulj orvosi segítségre. A kérdezõnek: Ha megingott a bizalmad az orvosba válts nyugodtan. Ha bp-i vagy akkor ajánlom az István kórházat. Szuper volt ott szülni, és az orvosom is kiváló. Sok szerencsét, gratila a babához.
Nem tudom, milyen bakik lehettek, de csak a kismamák szóbeszédére azért óvatosan hagyatkozz. Akinek kellemetlen élményei voltak, csípõsebb a nyelve... a szakmai bakikért pedig felelõsségre fogják vonni. Ha nem ragaszkodsz hozzá emberileg, félidõben még nyugodtan válthatsz szerintem, sõt, tanácsolom is, hiszen ez bizalmi kérdés és nem tudnád késõbb megbocsájtani magadnak, ha az orvos miatt nem úgy történik valami, ahogy szeretted volna... Sok sikert!
Az a baj, hogy minden kismama az orvosától remél megváltást. Te fogsz szülni, Te csinálod végig a 9 hónapot. Egyedül is pont ilyen lenne. Egy jó szülésznõt kifogsz és õ maga is elég lenne. Engem nem érdekel ki jön be mikor szülök, csak arra figyeltem hol szeretnék, hogy megkapjam ami az én elképzelésem. Hagyjanak a férjemmel békén, nem kell gyógyszer és semmi más. Ha jön a baba, valaki segítesen ennyi. Ha kicsit bátrabb lennék, a fa alatt szülnék. Üdv, egy 32 hetes kismama
Én a második válaszolónak azt mondanám, hogy én is az Istvánban szültem és amilyen helyzet uralkodik ott azFELHÁBORÍTÓ!!!!!! Koszos, a nõvérek viselkedése felháborító, kivéve 1-2. A kérdezõnek, meg azt üzenem még most váltson orvost, ha már nem bízik a mostaniban. Vagy egyszerûen a kétségeit beszélje meg az orvosával!!!!!

14 hetes terhes vagyok.10 hetesen kezdtem hányni, és még mindig tart. Meddig tart? Vitamint eddig nem szedtem, mert az elevitet nem birtam, az orvosom azt mondta, hogy eddig nem is kellett, most álljak neki. Gravidára gondoltam, az segithet?

Legjobb válasz: Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert

Szia nekem 7 hetesen kezdõdött és ahogy betöltöttem a 12. hetet mint akit ketté vágtak, de nagyon szenvedtem tõle én dolgozni sem tudtam, B6-ot szedtem és olyankor hidegvizet ittam, a végén a szotyitól volt jobb. A vitaminnal kapcsolatban meg annyit hogy nem mindenki szedi, az is elég ha heti 1-2 alkalommal kapsz be egyet, és a napidat pedig gyümölccsel viszed be, az a legjobb szerintem. sok sikert
igen, ha gond lenne nyugi szól az orvos.
Tökéletes :) Legközelebb még szívhang is lesz :)
Teljesen jó. Nekem is pont ekkora volt 5 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugtattatok :)

Eddig használtam iWear dr basic kontakt lencsét de az orvosom azt mondta váltsak most váltotam iWear xp Supreme lencsét és fáj a fejem lehet attòl? ÉS ha igen mit tegyek?

Eddig hasznàltam iWear dr basic kontakt lencsét de az orvosom azt mondta vàltsak most vàltotam iWear xp Supreme lencsét ès fàj a fejem lehet attòl ?

Legjobb válasz: Igen, lehet attól. Mondd el az orvosnak hogy fáj tõle a fejed.

Igen, lehet attól. Mondd el az orvosnak hogy fáj tõle a fejed.

Mostanában nagyon rendszertelen a menstruációm. Az orvos azt mondta lehet hormonzavar. Ettől még teherbe eshetek? (8 hónapja poróbálkozunk de eddig semmi. ) nagyon félek nehogy meddő legyek!

Legjobb válasz: Szia! Ettõl még szerintem teherbe lehet esni, csak nem tudod, hogy mikor, mert így a peteérést sem tudod nyomon követni, az lehet bármikor, de ha folyamatosan együtt vagytok ez nem gond, csak lehet hogy hosszab idõ. Kolléganõmnek szintén rendszertelen volt a menstruációja és mégis terhes lett rögtön az elsõ próbálkozásra. Az egyik ismerõsömnek pedig már teljesen elmaradt a menstruációja 45 volt, azt hitte nem lehet gond, mégis terhes maradt, a terhesség után pedig helyreállt a mestruációja. Milyen érdekes látod, nekem rendszeres a menstruációm, van peteérésem és 6 hónapja próbálkozunk.Úgyhogy lehetsz terhes, de azért jobb ha helyreállítja a ciklusod az orvos.

Szia! Ettõl még szerintem teherbe lehet esni, csak nem tudod, hogy mikor, mert így a peteérést sem tudod nyomon követni, az lehet bármikor, de ha folyamatosan együtt vagytok ez nem gond, csak lehet hogy hosszab idõ. Kolléganõmnek szintén rendszertelen volt a menstruációja és mégis terhes lett rögtön az elsõ próbálkozásra. Az egyik ismerõsömnek pedig már teljesen elmaradt a menstruációja 45 volt, azt hitte nem lehet gond, mégis terhes maradt, a terhesség után pedig helyreállt a mestruációja. Milyen érdekes látod, nekem rendszeres a menstruációm, van peteérésem és 6 hónapja próbálkozunk.Úgyhogy lehetsz terhes, de azért jobb ha helyreállítja a ciklusod az orvos.

Már 8 hónapja próbálkozunk kistesóval, sajnos sikertelenül. A utolsó rákszűréskor az orvos azt mondta, hogy hátrahajló méhem van. Ezt eddig egyik orvos se mondta. Lehetséges, hogy emiatt nem jö össze a kistesó? A méh alakja szülés után megváltozhat?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy hátrahajló méhnél is ugyanúgy teherbe lehet esni,csak nehezebben megy egy kicsit.Sztem beszéld meg a dokival a félelmeidet.Nem jó szorongani, mert akkor meg azért nem sikerül.

Én úgy tudom, hogy hátrahajló méhnél is ugyanúgy teherbe lehet esni, csak nehezebben megy egy kicsit.Sztem beszéld meg a dokival a félelmeidet.Nem jó szorongani, mert akkor meg azért nem sikerül.
Azt mondják az orvosok, hogy nehezebben esik teherbe, akinek hátrafelé hajlik a méhe. De erre itt vagyok én a cáfolat, 2-3 alkalom és terhes is lettem, úgyhogy szerintem nem ettõl nem esel teherbe! Sok sikert!
Nekem is nagyon hátrahajló méhem van ill volt. 13 hónap próbálkozás után jött a baba. Szülés és terhesség alatt helyreáll, de szerintem aztán visszaáll eredeti helyre. Próbállj kispárnát tenni a derekad alá vagy gyertyához hasonló módon maradni együttlét után. Én tudom kb úgy maradtam vagy 15 percig persze nem tudom, hogy ez jelent e valamit de egy próbát megér! ;) 19 hetes kismama
Szia!Nekem is mindig azt mondták, hogy hátrahajlik, így nehezen fogok teherbe esni!Elõször gyógyszer mellett maradtam terhes, másodszor meg miután abbahagytam a szedését 2 és fél hónapra rá.Elméletben ez nem jelent nagy problémát!Sok sikert!
Együttlét után gyertyaállás. (Nagyanyáink receptje). Nálunk bevált, mi is hasonló cipõõben jártunk, azóta már két kis csibészünk is van...
Szia, nekem hátrahajló méhhel elsõre összejött a babszi. Gondolom, ha ez probléma lenne, akkor már az elsõ babódnál is gondot okozott volna, mert a méhed akkor is olyan volt. Szerintem ez nem lehet gond. Drukkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön.
Szia!Nekem is hátrahajló méhem van, én 24 hónap és 2 vetélés után is remélek.Bár a gyertyát, meg a kispárnát még nem próbáltam, de az tény, hogy azt mondják, a kutyapóz nagyon jó még.A misszionáriusnál nem jut elég mélyre a sperma, már pedig nálunk mélyre kell.Azóta a kutyus a kedvenc pózom.:) Ja, és 2-3 naponta szexeljetek, ne görcsösen.Sok sikert.Egy öreg róka

Barátnőm (16) szombat óta mandulagyulladásban szenved. Táplálkozik rendesen, meg szedi az antibigyókat is, amiket felírt az orvos, de eddig még semmi javulás. Mit csináljunk, hogy hétvégére meggyógyuljon?

Legjobb válasz: Szia! Gyulladásos betegségekre a legjobb módszer a nagy mennyiségû C vitamin. Reggel, délben, este 3000-3000 mg-ot nyugodtan beszedhet. Este forró tea és sok takaró, hogy izzadni tudjon. Reggelre sokat fog javulni. A C vitamint ne gyógyszertárba szerezzétek be mert abban túl sok olyan hordozóanyag lehet ami nem használ a vesének. Javaslom a gyógynövény szaküzletekben kaphatót vagy kifejezetten vitaminboltokat. Lenkei vitaminjai kifejezetten jók. A gyógyszergyáraknak nem lenne üzlet olyan szereket gyártani amitõl tényleg meggyógyul az ember, mert akkor elvesztenék a vásárlóközönségüket. Az antibiotikumok jók lehetnek de csak akkor érdemes szedni, ha már a vitamin sem segít. Nekem egy ilyen C vitaminkúra egy nap alatt helyrehozta a mandulagyulladásomat és még orvosnál sem voltam. :) Üdvözlettel, Tóth Zoltán

Szia! Gyulladásos betegségekre a legjobb módszer a nagy mennyiségû C vitamin. Reggel, délben, este 3000-3000 mg-ot nyugodtan beszedhet. Este forró tea és sok takaró, hogy izzadni tudjon. Reggelre sokat fog javulni. A C vitamint ne gyógyszertárba szerezzétek be mert abban túl sok olyan hordozóanyag lehet ami nem használ a vesének. Javaslom a gyógynövény szaküzletekben kaphatót vagy kifejezetten vitaminboltokat. Lenkei vitaminjai kifejezetten jók. A gyógyszergyáraknak nem lenne üzlet olyan szereket gyártani amitõl tényleg meggyógyul az ember, mert akkor elvesztenék a vásárlóközönségüket. Az antibiotikumok jók lehetnek de csak akkor érdemes szedni, ha már a vitamin sem segít. Nekem egy ilyen C vitaminkúra egy nap alatt helyrehozta a mandulagyulladásomat és még orvosnál sem voltam. :) Üdvözlettel, Tóth Zoltán
ez nõgyógyász, vagy természet gyógyász?
Ezektõl nem igazán lehet hízni, inkább a peteérést, a sperma minõségét és mennyiségét javítja.1 héten belül többet tudok:-)
A kérdező hozzászólása: Nem hiztál tõle??Én attol is félek nagyon!
Szia!Bár én még sajnos nem tudom, h babás vagyok-e, de azért a maca vibérõl jót tudok mondani.Párom spermaszáma 5 millió volt, majd a maca szedése után egy kontroll során már 62millió!mindketten szedjük, +c-vit+Lícium.Meg kellene próbálni, hátha ...
Pontosan ahogy mondod.
A kérdező hozzászólása: Akkor a cickafark teát csak a mensi után a peteérésig szabad inni???Ha jól értem, s pé után már csak palástfû tea?????
ez nagyban függ attól hogy mi az ami meggátolja a teherbeesést.mert pl:egy pco-nál a létezõ összes gyógynövény beszedésével sem lesz siker.de egy prolaktin eltérésnél akár segíthetnek is ezek a szerek.
az én barátnõm 10éve nem esik teherbe, megpróbálta a macát, 1évig szedte, de semmi.szerintem ennek a kapszulának nem sok köze van a teherbeeséshez.inkább egy nagy alapos kivizsgálás kellene, hormonok, inzulin, pajzsmirigy, stb.
En baratcserje+palastfu cseppek segitsegevel estem teherbe. A Maca vibe-rol meg eddig csak jot hallottam. De ugy tudom, hogy azt mindkettotoknek kell szednie. Szerintem nem tarts a gyogynovenyektol.
A kérdező hozzászólása: Természetesen nõgyogyász dr nõ!Õ is ezt itta, mert nem tudott teherbe esni eddig, az-az Juliusig.Már az elsõ hónap után õ terhes lett, de én mindig féltem az ilyen természetes gyógynõvényektõl vagy nem kell?????
a cickafark teát a ciklus elsõ felében a palástfût pedig a második felében kell inni.
Mi is szedjük a macát a párommal, egyikünk sem hízott, egyáltalán nem befolyásolja az étvágyunkat, ... ellenben az egymás iránti étvágyunkat igen... :-) Egy próbát megér, és ezektõl nem kell félni, csak növény, ártatalan! :-)

Érdemes-e elmenni az orvoshoz, ha eddig 26-30 napra jött meg rendesen, de az utóbbi három alkalomra 19, 21 és 20 napokra jött meg?

Nyáron lesz négy éve,hogy megjött és azóta egyszer kétszer volt csak,hogy 3-4 nappal hamarabb ill. késõbb jött meg.Kell-e ez miatt aggódni,vagy fölösleges.(anyumat kérdeztem,szerinte azért jó lenne)

Legjobb válasz: Felesleges.

Felesleges.
Igen megértelek és hány éves vagy? Ha még igen fiatal vagy és szûz akkor jobb lenne ha eleve az elsõ nõgyógyászati vizsgálatra nõi orvoshoz vinne, egy nõ elõbb kevésbbé kínos levetkõzni alul és jobb ha tudod szûzeket alul kétféle képpen vizsgálhat, vagy a hüvelyen keresztül, tehát alul levetkõzöl(ezért jó ha hosszú felsõbe mész, az takar)elõbb kézzel, kívülrõl megvizsgál alul, tehát szeméremajakat megnézi, kézzel szétnyitja, és a csiklóra is megnézi, majd egy újjal a hüvelyedbe nyúl, a másikkal a hasd nyomkodja hogy a méh fekvését kipatintja és ha szûz vagy, akkor nem csinál rákszûrést(amit egy kacsa nevû fémeszközzel végeznek, nevét onnan kapta, hogy úgy néz ki mint a kacsa szája az eszköz ezt a hüvelybe helyezik, szétnyitják és pálcikával mintát vesznek, kenetet)tehát neked ezt nem csinálnák, de sima pálcikával viszont a hüvelyedbõl mintát vehetnek.VAgy a másik mód szûzeknél hogy a végbélen keresztül vizsgálnak meg, tehát egy újjal a fenekedbe nyúl és ott tapintja ki a méhed.És van orvos aki a melleket is meg szokta nézni, de megvárja hogy elõbb alul felöltöz és utána kérhet meg hogy vedd le vagy gombold ki a melltartód, de nem mindegyik végez mellvizsgálatot. Van ezekrõl fennt video is a neten, meg tudod nézni, és alapos leírás is van. Meg ha szûz vagy és úgy mész elõször orvoshoz akkor keress számodra szimpatikus orvost, nézz utána hogy mit mondanak róla, tapintatos, jó doki, ha gátlásos vagy, akkor jobb ha magánorvoshoz mész, mert ott csak az orvos van jelen vizsgálatnál és nem lát más ekkor.Tehát szûz vagy akkor mond meg elõször vagy orvosnál, és még szûz vagy és tuti óvatosabb lesz, és jobb ha anyukával meg van beszélve hogy a vizsgálórészbe, vagy a rendelõbe se jöjjön be, várjon meg kinnt. Minden apró részletet beszélj vele át, hogy neked kevésbbél legyen kínos ha majd valamikor sor kerül rá.Reméljük még várhatsz vele. De amit leírtál az másoknál is így van.Szóval nyugi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én nagyon nem szeretnék elmenni az orvoshoz, anyummal abban állapodtunk meg, hogy õ úgy is megy majd az orvosához és akkor beszél vele.
Szerintem tök fölösleges ezzel orvoshoz menned, ez pont az alsó határ még. Az orvos csak fogamzásgátló segítségével próbálná meg szabályozni, amit pedig nagyon nem ajánlanék.
Aki nem használ gyógyszert annak nem fog napra pontosan megjönni, sõt ha volt megfázás, felfázás akkor csúszhat, vagy elõbb jöhet meg, és néha elõfordul hogy kicsit felborul a mensi megjövetele, mert a szervezetünk be akar állni egy új idõpontora, gondolok én itt arra majdnem mindig 3-6( adott hónapra gondolok, hol 3, hol 6 közöttre) között jött meg egy idõben nekem, aztán volt egy kis hol hamarabb, hol késõbb megjövetele 3 alkalommal és szépen beállt 6-10 közé és így is maradt. Ha orvoshoz akarsz menni akkor olvass utána hogyan is néz ki a vizsgálat és beszéld meg anyukáddal hogy vizsgálat alatt maradjon kinnt a váróba, ne menjen be, mert a vizsgálat elég intim, szerintem oda ne menjen be.
nem kell orvoshoz menni pár nap csúszás mindig belefér, ha nem szed valaki gyógyszert mert csak azzal tudják beállítani napra pontosan akkor lehet eltérés, hol elõbb hol késõbb jön meg.Sõt az elsõ pár éven akár lehet kihagyás, csúszás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Akkor a legjobb az lesz, hogy anyum beszél az orvosával.
Én pont az ellenkezõjét mondom. 19, 20 napos ciklus kevés, a 21 a legeslegalja. Ha már négy éve megjött, akkor illene beállnia. Nekem ugyanilyen körülmények között a méhem fejletlensége derült ki, amire gyógyszeres kezelés kellett, úgyhogy anyukádnak van igaza szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm a válaszodat!Nyáron töltöttem be 15 évet és akkor volt három éve, hogy megjött.Még szûz vagyok.Anyum magánorvoshoz jár, igaz férfi, de kérdezte, hogy keressen-e nõit, mert több barátnõjének az van.Reméljük, hogy még egy darabig nem kell mennem.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!