Találatok a következő kifejezésre: Az orvos az (8589 db)

Igazából egy orvosi segítségnek örülnék. Szóval a tesóm Poland szindrómában szenved, és azon gondolkodik, hogy megműttese-e a mellkasát, mert az orvos azt mondta, hogyha nem voltak légzési problémái, akkor nem muszáj?

Legjobb válasz: Itt nem fogsz orvos találni. Ha vki azt is mondja, hogy orvos, nem tudsz utána járni, hogy igazat mond-e. Ha nem bíztok abban az orvosban, aki ezt mondta, akkor keressetek fel mást. Itt sincsenek okosabb emberek, elhiheted.

Itt nem fogsz orvos találni. Ha vki azt is mondja, hogy orvos, nem tudsz utána járni, hogy igazat mond-e. Ha nem bíztok abban az orvosban, aki ezt mondta, akkor keressetek fel mást. Itt sincsenek okosabb emberek, elhiheted.
Nekem is az van, voltam plasztikai sebésznél, de azt mondta teljesen egyforma az életben nem lesz, így hát le is mondtam róla. Valahogy elfogadni magam, emberek elõtt megjelenni szerintem az életben nem fogok tudni. Van, akinek ez jut, el kell fogadni..

33 hetes vagyok tegnap az uh papira az orvos azt irta rá sz. E. korházi felvétel meg 1 hét mulva uh, nem az én orvosom volt akit fogatam 1 máik! Akkor most készüljek ugy hogy bent tartanak? Orvosommal nem tudtam még beszélni!

Legjobb válasz: Ez a doki mit mondott? Csak kommunikáltatok valamirõl (gondolom, a gyerekrõl). Mondott valamit arról, hogy gond lenne? Ha láttad, hogy mit írt a papírra, miért nem kérdezted meg? Attól, hogy nem õ a fogadott orvos, még lehet tõle kérdezni... És ha baj van, õ automatikusan köteles tájékoztatni, és szóban elmondani a teendõidet.

Ez a doki mit mondott? Csak kommunikáltatok valamirõl (gondolom, a gyerekrõl). Mondott valamit arról, hogy gond lenne? Ha láttad, hogy mit írt a papírra, miért nem kérdezted meg? Attól, hogy nem õ a fogadott orvos, még lehet tõle kérdezni... És ha baj van, õ automatikusan köteles tájékoztatni, és szóban elmondani a teendõidet.
A kérdező hozzászólása: minden rendbe van hál istenek, csak ugye bár ikrekkel vagyok terhes!
Az sz.e. azt jelenti, hogy szükség esetén kórházi felvétel. Vagyis ha gond lesz, bármilyen probléma, akkor bent fekvést javasolnak. De ez nem jelenti azt, hogy bent is fognak. Ha az uh-n mindent rendben találnak és más probléma se lesz, akkor nem fognak bent fogni.

Mindig elkezditek adni az antibiotikumot a gyermeknek, ha az orvos azt ír fel?

Legjobb válasz: Igen. Ha nem bízom az orvos véleményében, akkor orvost váltok, és nem diagnosztizálom tudás nélkül a gyermekem. Pedig eüs vagyok, de nem specialista, így oda viszem, ahol megfelelõ segítséget kapok.

Igen. Ha nem bízom az orvos véleményében, akkor orvost váltok, és nem diagnosztizálom tudás nélkül a gyermekem. Pedig eüs vagyok, de nem specialista, így oda viszem, ahol megfelelõ segítséget kapok.
igen, mert bizom az orvosban.
Nekem 3 hónaposan betegedett meg a kisfiam. Csütörtöki napon vittem el a dokihoz, kapott kálciumot, köptetõt stb. és felírt antibiotikumot mivel jött a hétvége... Bíztam benne, hogy nem kell használni... De egyre rosszabbul lett, nem akartam neki beadni, mert féltem hogy még nagyon pici. De végül beadtam neki és utólag már azt mondom, hogy rögtön az elején kellett volna.
Igen!
Igen, azért viszem orvoshoz, mert õ jobban tudja, mint én.
Igen. A gyerekorvosunk pl. kifejezetten ellenzi a fölöslegesen szedett antibiotikumot. Õ tényleg csak akkor írja fel, ha egyértelmûen bakteriális fertõzésre utaló tünetek vannak és ennek megfelelõen egybõl adom is a gyógyszert. Ha egy gyereknek arra van szüksége, mert bakteriális fertõzése van, akkor sokkal többet árt vele az anyuka, ha nem adja, mintha adja. Ugyanis egy bakteriális fertõzésnek sajnos súlyosabb következményei, szövõdményei is lehetnek.
Igen, beadnám (szerencsére még sosem volt beteg a fiam), én nem bírálom felül az orvost, mert õ ért hozzá, nem én.
Csak akkor, ha tényleg bakteriális fertõzése van a babának. Sajnos egyes orvosok hajlamosak megelõzésként is antibiotikumot írni, vírusfertõzés esetén is "nehogy felülfertõzõdjön". Tapasztalatból mondom, és igaza van annak, aki inkább orvost vált, de sokan nem merik vagy akarják megtenni.

A hörcsögöm 1 éves az orvos azt mondta hogy ivartalanítani kell . Ez igaz?

( nagyon féltem a hörim )

Legjobb válasz: Keress másik orvost. Az ivartalanítás nagyon fontos dolog sok állatfajnál, de azért nem mindegyiknél. Hörcsögnél nem az és pláne nem "kell". Hörcsögöknél nincs nem kívánt szaporulat, ha jól tartod õket, mivel magányos állatok és külön ketrec kell nekik. Amennyire én tudom, az ivartalanítás csak akkor csökkenti érdemlegesen pár betegség esélyét, ha fiatal korban történik, egy 1 éves hörcsög meg már nagyon nem az. És akármit is mondanak egyes orvosok, az altatás és a mûtét ilyen kis állatnál kockázatos. Az ismerõseim körében már elõfordult, hogy nem ébredt fel az állat az altatásból.

Keress másik orvost. Az ivartalanítás nagyon fontos dolog sok állatfajnál, de azért nem mindegyiknél. Hörcsögnél nem az és pláne nem "kell". Hörcsögöknél nincs nem kívánt szaporulat, ha jól tartod õket, mivel magányos állatok és külön ketrec kell nekik. Amennyire én tudom, az ivartalanítás csak akkor csökkenti érdemlegesen pár betegség esélyét, ha fiatal korban történik, egy 1 éves hörcsög meg már nagyon nem az. És akármit is mondanak egyes orvosok, az altatás és a mûtét ilyen kis állatnál kockázatos. Az ismerõseim körében már elõfordult, hogy nem ébredt fel az állat az altatásból.
Dehogyis nem kell, keress másik orvost, csak le a akart húzni 20.000Ft-al. Gusztustalanok az ilyen állatorvosok.
ha egyedül tartod akor nem kell. Ha másikat tartasz mellette akkor nem árt, mert csak az ellenkezõ nemû hörcsögöt viseli el és akor az isten se akadályozza meg a szaporodást. Így lett nekem egyszer 46 db aranyhörcsögöm.

Abba hagytam a fogamzásgátlot, és babát szeretnék, az orvos azt mondta nem kell vele várnunk, de van aki azt mondja kell vele várni, mit tegyek?

Legjobb válasz: Az orvosnak hiszel inkább vagy másnak? Én az orvost választanám. Ezek a mai gyógyszerek már össze se hasonlíthatóak a régiekkel. És jó ha azt is tudod, h a tabi abbahagyása utáni 3hónapban sokkal esélyesebb a teherbe esés, mert hirtelen felszabadulnak a petesejtek!

Az orvosnak hiszel inkább vagy másnak? Én az orvost választanám. Ezek a mai gyógyszerek már össze se hasonlíthatóak a régiekkel. És jó ha azt is tudod, h a tabi abbahagyása utáni 3hónapban sokkal esélyesebb a teherbe esés, mert hirtelen felszabadulnak a petesejtek!
A mai fogamzásgátlók alacsony hormontartalmúak, ezért kiürülésükre nem kell várni, mert nem is halmozódnak fel úgy, mint a 70-80-as évekbeli csodabogyók. Semmi bajotok nem esik, ha a gyógyszer abbahagyása utáni akár elsõ hónapban megfogansz.
Régi fajtát (olcsóbb, magasabb hormontartalmú) vagy már újat (drágább, alacsony hormontartalmú) szedtél? Elõbbinél én tartanék szünetet, utóbbinál már nem szükséges. De ha egy hónapot még védekeztek, abból nem lehet baj.
Nem kell várni, a mai tabletták szinte egybõl kiürülnek a szervezetbõl. Még akkor sem lenne baja a babának, ha esetleg még a szedése alatt foganna meg. Én nem vártam, egybõl terhes is lettem.
szia, én tri-regolt szedtem nagyon sokáig, nem a legújabb és legalacsonyabb hormontartalmú gyógyszer, de mivel nem volt gondom vele a nõgyógyász is azt mondta, hogy szedhetem, mikor babát terveztünk a férjemmel abbahagytam és három hónapon át óvszerrel védekeztünk, nem tudom, hogy elég volt-e a három hónap, de tovább nem szerettünk volna várni és azóta már babás vagyok, a 11. hétben járunk :-)
az én dokim is azt mondta, hogy nem kell várni, és rögtön terhes is lettem. és minden rendben volt a babával!
HAsznád ki, hogy ez a legtermékenyebb hónapod ami most jön. az évekig hormonálisan visszaszorított petesejtek most nagyon ki akarnak majd jönni. Ápolónõnek tanultam, anatómián tanultuk, hogy még az ikerterhességre is most van a legnagyobb esélyed. Ha az orvos azt mondja ne várjatok akkor ne várjatok! Sok sikert! :-)
Szia, én is abbahagytam, nekem azt mondta a doki, hogy várjunk (alacsony hormontartalmút szedtem), DE ha becsúszik a baba, nem kell elvetetni.
Szerintem az orvosra hallgass! Õ látja mi van benned, õ tudja milyen gyógyszert szedtél, és annak mi a hatása. Bízz benne, ez a szakmája, õ tudja legjobban megítélni.

Lindynette 75/20. Az orvosom azt mondta, hogy az 1. szedésnél a menstruáció 5. napjától kezdjem el szedni. Na most a következő hónapokban is az 5. naptól szedjem?

Például hétf?n beszedem a levél 1. darabját, majd vasárnap beszedem az utolsó szemet. És pont úgy jön meg, hogy ha 5. naptól számolom, akkor kedden el kezdem beszedni a következ? levél 1. darabját, majd hétf?n hagyom abba, és így tovább. Szerintetek ez így jó?

Legjobb válasz: én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.

én is most ezdem el majd szedni, nekem nem lyndinett van, és az orvosom ugy mondta h az elsö szemet a mensi elsö napján szedjem ba, majd ha elfogyott 7 nap pihi, és mindentöl függetlenül a 8. nap ujra kezdjem a 2. levéllel. ez be fog állni elvileg, h abban a 7 napban amig szünetelek, addig lesz majd meg... nem tudom ez most orvos függö v gyogyszer függö... de nekem bnöim is igy szedték.
Nem, nem jó, olvasd már el a tájékoztatót, le van irva benne feketén fehéren. Elkezded szedni, majd ha elfogy a 21 szem, tartasz 7 nap szünetet. Ekkor megvonásos vérzés fog jelentkezni. Attól függetlenül, mikor jön vagy megy ez a vérzés, a 7 nap szünet után a 8. napon elkezded a következõt és igy tovább.

Pszichiátriai gondozóban mit írhat az orvos az ambuláns lapra?

Egy családtagunk pszichiátriai gondozóba jár. Ambuláns lapot általában nem hoz.Véletlenül derült fény arra, hogy id?nként olyanokat mond, hogy ?t otthon támadják, fenyegetik, ezért tehetetlennek érzi magát.Az orvos ezt úgy írja le, mintha meggy?z?dött volna róla hogy ez valóban így van.Az megnevezett családtagoknak van-e joguk megismerni kizálólag azokat az állításokat, amik róluk szólnak?

Legjobb válasz: Nem, nincs joguk megtudni. Az orvost köti az orvosi titoktartás,, mi kettõjük között elhangzik, az a beteg hozzájárulása nélkül nem kerülhet nyilvánosságra.

Nem, nincs joguk megtudni. Az orvost köti az orvosi titoktartás, , mi kettõjük között elhangzik, az a beteg hozzájárulása nélkül nem kerülhet nyilvánosságra.
A kérdező hozzászólása: Akkor sem, ha másokról valótlanságot állít? Nem a betegségrészleteire lennénk kíváncsiak, csak arra hogy miket állít másokról. Az Egészségügyi Törvényben olvastuk, hogy a betegnek joga van megkérdõjelezni bizonyos dolgokat, amiket töröltethet olyan módon, hogy ott marad a bejegyzés, de mellé írják, hogy törölve. Azt gondoltuk hogy a hozzátartozókra is vonatkozik ez. Az utolsó ambuláns lapot Õ mutatta meg, de tagadta hogy azt mondta volna, ami oda le van írva. Köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: * betegség részleteire
Nem, ez nem vonatkozik a hozzátartozókra, nem tekinthettek bele a kezelésének részleteibe, még akkor sem, ha valótlanságot állít rólatok. Ez nem olyan, mint egy bírósági tárgyalás vagy rendõrségi kihallgatás, ahol hamis vádak miatt meg kéne védenetek magatokat. Annak sincs ebbõl a szempontból semmi jelentõsége, hogy õ a pszichiáterének mit "zagyvál" össze, hiszen azért került pszichiáterhez mert valami nem kerek nála. Nyugodjatok bele, hiszen egyebet úgysem tehettek.

Volt egy balesetem (nem közúti) és az orvosom azt mondta, hogy javasolni fogja, hogy két évre vegyék be a jogosítványomat. Többi lent (? )

Természetesen nem örültem neki, két év nagyon sok idő, de azóta is megvan a jogosítványom, és nem kaptam semmilyen értesítést vagy bármi figyelmeztetést, kutya bajom sincs természetesen. De szerintetek lehetséges, hogy valahol mégis nyoma van annak, hogy nem vezethetek? Mármint lehet, hogy az orvos tényleg írt valakinek valami levelet, hogy vonják be a jogsimat, vagy ha így lett volna, akkor kaptam volna róla értesítést? Ilyenkor egyáltalán kinek írnak ezügyben? Csak azért kérdezem, mert most már munka szempontjából lenne szükségem a jogsimra, de mi van ha kiderül, hogy nem használhatom? Szerintetek?

Legjobb válasz: A jogosítvány bevonása jogi és nem orvosi hatáskör, szakvéleménnyel alátámasztva, amit szakorvos állít ki, nem a háziorvosod. Errõl persze kapsz határozatot, idézést is, nem "csak úgy" bevonják. A háziorvos TALÁN elindíthatja a folyamatot indokolt esetben, de mindenképp be fognak hívni kivizsgálásra, és értesítenek mielõtt bevonják, ha egyáltalán így lesz. Háziorvosi szinten maximum az lehetséges hogy nem kapod meg a következõ orvosi alkalmasságit. Mondjuk nem közölted milyen baleseted volt, lehet hogy csak nem szeret a dokid, vagy túlfejlett a humorérzéke, mindenesetre érdekes a történet.

A jogosítvány bevonása jogi és nem orvosi hatáskör, szakvéleménnyel alátámasztva, amit szakorvos állít ki, nem a háziorvosod. Errõl persze kapsz határozatot, idézést is, nem "csak úgy" bevonják. A háziorvos TALÁN elindíthatja a folyamatot indokolt esetben, de mindenképp be fognak hívni kivizsgálásra, és értesítenek mielõtt bevonják, ha egyáltalán így lesz. Háziorvosi szinten maximum az lehetséges hogy nem kapod meg a következõ orvosi alkalmasságit. Mondjuk nem közölted milyen baleseted volt, lehet hogy csak nem szeret a dokid, vagy túlfejlett a humorérzéke, mindenesetre érdekes a történet.
Milyen orvos volt ez? Hatósági jogkörrel rendelkezõ intézetrõl van szó? Kinek fogja javasolni, s milyen indokkal?
A háziorvos is indítványozhatja jogsi bevonását az okmányirodánál egészségügyi alkalmatlanságra hivatkozva. (Nem kell, hogy elõtte beidézzenek vagy ilyesmi.) Viszont, ha azt megteszi az orvos, az okmányirodától kapsz egy határozatot, mely azt tartalmazza, hogy az alkalmas orvosi bemutatásáig visszavonják a jogsidat. DE ebben az esetben is megillet a jogorvoslathoz való jog. Azaz fellebbezhetsz a határozat ellen. Szóval, ha nem kaptál semmit, nincs is visszavonva a jogsid. De ha érdekel az okmányirodában megkérdezheted, hogy van-e ellened folyamatban lévõ ügy, amelyrõl esetleg nem tudsz. (pl. mert nem vetted át a postán érkezett határozatot, így nem is tudsz róla)
A kérdező hozzászólása: Ó köszönöm a válaszokat! Akkor elég valószínûnek tartom, hogy nem kezdeményezte a jogsi bevonását az orvos, de ha még így is lenne, már több mint egy év eltelt, szóval szerintem már nem is akarnák elvenni. (Egyébként amiatt akarta elvenni, mert elestem, volt egy rohamom (állítólag epilepsziás), és azért akarta elvenni a jogsit, mert ha még egyszer elõfordulna ilyen eset, és épp vezetek, az balesetveszélyes... A történetben csak az a hülyeség, hogy nem vagyok epilepsziás, sosem volt rohamom az elõtt, és egy hétig kórházban tartottak, és megcsináltak minden létezõ vizsgálatot, ami kimutathatná, ha epilepsziás lennék, persze mind negatív lett. Csak a drága doktornõ fiatal, és túlságosan lelkes volt, szerintem azért pattogott...)
Na pont van a családomba aki epilepsziás és szokott elég sûrûn vezetni. A frász kerülget. Soha nem ülnék be mellé.
A kérdező hozzászólása: De vannak is rohamai? Mert epilepsziásnak be lehet állítani gyógyszert, és akkor nincs gáz elvileg. (de ÉN nem vagyok epilepsziás!) :)
a nõvérem sógora epilepsziás. Azt nem tudom szed e gyógyszereket. De mikor elkapja van, hogy szinte egész nap megy nála a roham kisebb nagyobb szünetekkel aztán egy jó ideig semmi.

Miért ijedünk meg, ha az orvos azt mondja, antibiotikumot kell adnunk a babánknak? Mitől is félünk igazán?

Legjobb válasz: én sem értem. az egész egy felfújt dolog véleményem szerint. éppúgy, mint mikor a tojásról meg a tejrõl egy idõben kikiáltották, hogy egészségtelen. ha szükség van rá, akkor nem káros az antibiotikum. én megbízom az orvosokban, ha azt mondják be kell szedni, akkor be is szedjük. az orvosok nem rosszindulatú emberek, értünk vannak, a gyógyulásunkért.

az antibiotikum nem tesz jót a bélflóráknak, igy a késõbbiekben nehezebben szívódnak fel a vitaminok, ásványi anyagok, ebben segít a normaflór, valamint ha sûrûn adjuk egy idõ után immúnissá válik az ember szervezete rá.õszintén megmondom, én fele alkalommal nem adtam be az antibiotikumot a babámnak.a doki piros torokra és köhögésre adta, de mivel nem láttam annyira vészesnek igy eltoltam, adtam neki pár napot és sokkal jobban lett, sõt rá 2 napra el is múlt.szóval nem minden alkalommal az a jó, ha rögtön azt adjuk nekik, de súlyosabb esetben van hogy csak az segít, igy itt is az aranyközépút a lényeg.
a 2. válaszolóval értek egyet. én is penicilin érzékeny vagyok, ugyan nem volt ennyire heves reakcióm, de azóta nem kaphatok én sem. persze vannak más törzsbõl valók, de ez akkor is egy nyûg, meg mindenhol mondani kell. szerintem az antibiotikum, mint minden gyógyszer, nem jó a szervezetnek általában, és túl gyakran alkalmazva hatástalan is lehet, hasonlóképpen a fájdalomcsillapítók is. ezért jó, ha csak akkor alkalmazzák, ha nagyon muszáj. én emiatt tartok tõle, illetve nem örülök, ha erre sor kerül. szerencsére a 11 hónap alatt csak 2 alkalommal volt, hogy a lányomnak kellett...
én sem értem. az egész egy felfújt dolog véleményem szerint. éppúgy, mint mikor a tojásról meg a tejrõl egy idõben kikiáltották, hogy egészségtelen. ha szükség van rá, akkor nem káros az antibiotikum. én megbízom az orvosokban, ha azt mondják be kell szedni, akkor be is szedjük. az orvosok nem rosszindulatú emberek, értünk vannak, a gyógyulásunkért.
Az antibiotikumnak épp az a lényege hogy nem pár napot kell adni meg abbahagyni mikor már jobban van tõle a gyerek...pont az a lényege hogy végig kell szedni, ha csak addig használjátok, amíg jobban lesz tõle a gyerek (2-3 nap) akkor ne csodálkozzon senki, ha legközelebb nem hat, mert így képezel ki az antibiotikumra immunis törzseket. Szerintem igenis VAN olyan helyzet amikor az antibigyó a megoldás. Amúgy csatlakoznék a kiskori arcüreg gyulladásos, felszúrós bandához :) Abban az idõben jóval gyakrabban szúrkálták fel a gyerekek fülét arcüregét többek közt nekem is vagy 5-6 szor, és igen, én rosszabbul hallok emiatt az egyik fülemre. De szerencsére pont azért mert ma már rengeteg féle anitbiotikum van, így azokkal kezelik elõször és meg is oldódik a probléma szerencsére, nem kell felszúrni. Egyébként félreértés ne essék, nem vagyok 100% gyógyszerpárti. Mi is találkoztunk már olyan gyerekorvossal, aki minden egyes köhögésnél rögtön írta fel az antibiotikumot, és sajnos sok ilyen van, azzal nyilván nehéz egyetérteni hiszen 2 nap köhögés és láz vírustól is lehet...
Ki írta hogy a SZERVEZET lesz rá immunis?
Ma 7:45 "valamint ha sûrûn adjuk egy idõ után immúnissá válik az ember szervezete rá"
Jaj köszi szépen, elkerülte a figyelmemet! Szia!
"A válasz megírásának idõpontja: ma 00:44" Nekem is "sípol", pedig soha nem szúrták fel semmimet és nem is volt gyulladt soha sem fülem, sem orrom.
Csak szeretném, ha az emberek tisztában lennének a dolgokkal, és nem egymás féligazságaiból informálódnának. Én szerencsére jó "orvos alapanyag" vagyok, és szívesen elmagyarázom az egyes betegségek, gyógyszerek hatásait, mûködési elvét stb., de inkább vegyük elejét a butaságok terjedésének :D
Én kicsi korom óta asztmás vagyok, ha megfázok vagy influenzás leszek biztos, hogy a vége mindig antibiotikum:-( Számomra egy csodaszer, és tudom, hogy ha nem lenne, akkor már talán nem is élnék(valamelyik tüdõgyuszi biztos elvitt volna). Persze vannak rossz oldalai is, mint minden gyógyszernek. A fiam 16 hós és eddig még egyszer sem kellett neki antibiotikum, örülök is neki:-)Talán nem örökölte a betegséget:-) Az unokaöcsém 15 hónapos, Õ már 2 kapott, és fulladni is szokott(valószínûleg Õ asztmás lesz)
Nekem 8 hónapos korában írtak fel antibiotikumot, rettentõen megijedtem. Még olyan kicsi volt akkor. Az ijesztett meg, hogy a gyomrot és a gyomor-nyálkahártyáit tönkreteszi, emiatt írtak fel hozzá probiotikumot is. Nekem azért volt ijesztõ, mert úgy érzem, ha egy biotikumhoz pro(ellen)biotikumot is kell adni, akkor az nem egy veszélytelen gyógyszer.
Ja, eszembe jutott, az egyetlen dolog, ami ennek a maradványa lehet, mármint a felszúrásoknak, -nem tudom ez mennyire gyakori, meg h tényleg ettõl van e, anyukám szerint igen-hogy ha befogom az orrom, és úgy fújom, akkor a szememen jön a levegõ, és "sípol" is, mármint azon a kis könnycsatornán át, ami a szemzugban van.
Nem, a világon semmi, pedig többször is fel lett szúrva az arcom, és a fülem is sokszor fájt, elég gyenge gyerekecske voltam.Ne aggódj, azért szerintem az is ritka, hogy maradandó sérülés maradjon arcüreggyulladások után.Mielõbbi gyógyulást a babádnak!
A kérdező hozzászólása: Húú, ez szörnyû! Nekem most kellett 10 (!) napon át adnom a 8 hónaposomnak antibiotikumot, és még mindig beteg szegénykém. Valami csúnyán lebetegítette. A tesójának meg arcüreggyulladása volt nemrég. Kedves 2. válaszoló:Neked lett valamilyen mértékû halláscsökkenésed a sok arcüreg-gyulladás miatt?
Csakhogy Penicillin túlérzékenysége nagyon kevés embernek van.És a penicillint is változtatták ám.
1. vagyok. Én sem kaptam soha, pedig már 30 elmúlam. Megúsztam eddig :) De a gyerekem 8 hónaposan elkapott egy baktérium által okozott hasmenõs vírust, 4 napig folyt a kaki belõle, és a végén vérzett is, mindig volt pár csepp vér a pelusba. Nagyon ijesztõ volt. 4 nap alatt átment rajta, de az anti és a probiotikumot ugye 10 napig el kellett szednie.
Nekem ugyan még nem kellett a gyerekeimnek sosem adnom(lekopogom), de engem, mikor kicsi voltam, az orvosunk állandóan penicillinnel tömött, mindenre azt adott, elég sokat meg voltam fázva+arcüreggyulladások tömkelege.Ment ez addig, mígnem egyszer allergiás rohamom lett tõle, majdnem megfulladtam, már el voltam kékülve, és megdagadt a fejem.Soha többet nem kaphattam életemben penicillint.Bocs lányok, h ezt leírtam, nem akartam még jobban a félelmet erõsíteni bennetek, de ez is egy ok, hogy ne kapjon túl sokszor antibiotikumot a gyerek, amellett az ok mellett, hogy egy idõ után már rezisztenssé válnak a baktériumok a gyógyszerrel szemben, és vígan garázdálkodnak a szervezetben mellette.Persze ha kell, kell, nincs mese.
Én két dolog miatt ijedek meg: 1. esetleg a doki akkor is felírja, ha nem bakteriális, hanem vírusfertõzés áll a háttérben (amit azért ránézésre nem lehet 100%-ban megállapítani...), arra viszont tök felesleges, mert úgysem használ, 2. tönkrevágja a gyerek bélflóráját, étvágytalan lesz és/vagy hasmenéses, ami nem hangzik túl jól...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!