Találatok a következő kifejezésre: Az orvos 6hetes vagyok, az (4 db)

Pici babám 6hetes, és a nyakán illetve a nyaka alatt nagyon piros vörös csik van, olyan mintha a melegtől vagy izzadságtól lenne. Holnap viszem az orvoshoz, de nagyon meg vagyok ijedve mert csúnya. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5,5 hónapos kislány anyukája

Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5, 5 hónapos kislány anyukája
Kend be egy kis neogranormonnal(naponta 2x) és amikor már helyrejött, akkor minden este fürdetés elött olajozd be, fürdetés után hintõporozd!
Ne sírj emiatt, ez legyen a legnagyobb baja :) a neoranormonos
ne aggódj, nem olyan nagy gond ez.Nekünk még vérzett is, persze én is megijedtem, de a hintõpor nagyon jó rá, vagy egy kis Canestent is kenhetsz rá, de mivel kicsi még a baba a popsi kenõccsel keverd össze fele fele arányban.Gyorsan meg fog gyógyulni hidd el.
az enyém három hónapos neki is lett... mi is azt sejtjük hogy összedörzsõlõdött a bõr és attól. Behintõporoztuk de csak kissé javult próbáljuk mindig szárazon tartani. szóval az összefekvõ bõrfelületek egymáshoz tapadása miatt alakulhat ki.
ezt a választ én is köszönöm kipróbáljuk a popsikenõcsöt rá!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, már sirtam is miatta mert elég csúnya piros neki, és ahogy a hintõport rászórtam azt hittem ahogy beitta magát, hogy gennyes is, de nem az csak a hintõpor volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer a válaszokat, csak azért sirtam mert csúnya neki, és mivel az elsõ kicsikém még tapasztalatlan vagyok.De nem hinném, hogy fájna neki, mert hintõporozom és nem sir közben, meg egyébként sem..

Kiderült, hogy 6hetes terhes vagyok mim a teendő? Ugyanis az orvos semmit nem mondott csak azt hogy terhes vagyok. Folsavat elkezdtem szedni más egyéb teendőm van-e?

Legjobb válasz: Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen,akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz,aki innentõl kezdve gondozásba vesz,és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni,majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida,Elevit)meg B6 vitamint,az jó hányinger,hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm

Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen, akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz, aki innentõl kezdve gondozásba vesz, és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni, majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida, Elevit)meg B6 vitamint, az jó hányinger, hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Nem volt még szívhang, jövõhéten kell visszamennem egy újabb uh vizsgálatra. Köszönöm a válaszod.
Folsavat nem nagyon muszáj szedni?? Most érdemes csak igazán...mivel mostanság záródik záródott a velõcsõ...pont hogy KÉSÕBB nem nagyon van értelme szedni, most szedjed csak ezerrel. Bocsi.
Nekem orvos mondta, hogy majd félidõtõl kell ezeket szedni, mert ezeknek a vérképzésben van jelentõségük.Na mindegy, egyébként én terhesvitamint már a velõcsõ lezárulása után kezdtem szedni.Mert beágyazódás után 15 nappal már lezárul.Sokak olyankor még nem is tudják, hogy terhesek, és már akkorra ez a fontos folyamat le is zárul. Elsõ voltam.
3 as vagyok, bocsi tényleg nem kötözködésbõl de http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/terhesvita.. a magzati fejlõdés 3-4.hetében megzavarja a homocisztein az agy és gerincvelõ kialakulását a magzatban. A kérdezõnél ha nem volt még szívhang akkor jó eséllyel nincs is 6 hetes sem még, csak 5 (5+ valamennyi) és akkor még (mivel a magzat ebben az esetben még csak 3-4 hetes) jó eséllyel hatásos a folsav. A vasban teljesen igazad van, hogy még most (ha alapban nem volt vérszegény) nem érdemes elkezdeni mert akkor csak végigszenved 8 hónapot székrekedéssel mondjuk. (ha hajlamos rá)
Az jó, ha szeded a folsavat (de szedhetsz komplex kismamavitamint is). Amikor meglesz az orvosi papír az élõ terhességrõl (azaz amikor lesz szívhang), akkor azzal kell elmenned a védõnõhöz. Gratulálok!
Szia, mostantól vigyázz jobban magadra, meg ne fázz, el ne essél, igyál sok folyadékot, vizet teát, semmi szénsavas, vagy cukrosat.. én elevitet szedek a 6. héttöl, nem csak a babának de nekem is segít, ugy vettem észre, a körmeim erösebbek, nem törnek le, a hajam jobban nö és fényesebb..
ja és még magneb6-ot is szedtem a 2. hónapban mert néha voltak görcseim. Boldog babavárást és könnyü terhességet kivánok, utolsó voltam. 22hkm

Orrsövény és arcüregi ciszta műtét után ahhoz az orvoshoz menjek 6hetes kontrollra aki műtött vagy jó lesz az SZTK-s állandó rendelés is?

Egyszer már voltam kéthetes kontrollon annál aki m?tött, de most ? 40km-re került átszervezés miatt. Azon a kontrollon semmi hibát nem vett észre rajtam a dok és most is jól érzem magam.

Legjobb válasz: Ha semmi panaszod nincs akkor jó az SZTK. "Korrektségbõl" azért szerintem hívd fel a dokit aki operált, hogy minden rendben van, jól vagy csak a nagy távolság miatt nem hozzá mentél.

Ha semmi panaszod nincs akkor jó az SZTK. "Korrektségbõl" azért szerintem hívd fel a dokit aki operált, hogy minden rendben van, jól vagy csak a nagy távolság miatt nem hozzá mentél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)

Az orvos szerint 6hetes vagyok, az utolsó mensitől 7hét telt el, ma telefonáltam időpontért aug közepére az Istenhegyi klinikára, és a telóba azt mondták 5hetes lehetek. Most akkor hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ide írjad be hogy mikor volt az utolsó vérzésed! Minden jót! 13 hetes kismama http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Szia! Ide írjad be hogy mikor volt az utolsó vérzésed! Minden jót! 13 hetes kismama http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Mikor volt az utolsó mensid? Ági
A kérdező hozzászólása: május 13. Ami alapján 7hetes vagyok. De a doki gondolom a babó mérete alapján(4mm) mondott 6hetesnek. A Géndiagnosztikán azt mondták 5hetes vagyok. Hiába írom be a szülési kalkulátorba, ha hárman mondanak 3félét.
MINDIG AZ UH A MÉRVADÓ!ELVILEG 15 HETES VAGYOK DE AZ UH SZERINT 16+2 NAPOS.UH-UH ANNAK HIDJ!
Szia! Nekem meg 1 héttel idõsebbnek számolták az Istenhegyin a terhességemet az idõpontkérésnél. Pedig megkérdezték az utolsó mensi idõpontját is. Én sem értettem, de a lényeg az, hogy ha a kombinált tesztre mész, akkor az uh-nak a 11-13. hét között kell lennie. Én múlt héten voltam a vizsgálaton, akkor voltam (számításaim szerint) 12 hét 3 napos õk meg az uh leletemre 13. hetet írtak. Minden rendben volt, szerintem pár nap eltérés nem a világ.
Na szóval, az orvosok mindig az utolsó mensitõl számolják a terhességet, tehát 7hetes vagy...na de...a babó csak 2héttel késöbb fogant, ami azt jelenti, hogy 5hetes a terhességed..egy kicsit bonyolult, mert ha nem pont félidõben fogant a pici, akkor lehet 4hetes, de akár 6hetes is...remélem nem voltam annyira "túlokos":D Ági(29hetes kismama)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!