Találatok a következő kifejezésre: Az orvos 6hetes (11 db)

Ma voltam az orvosnál, és 3, 6mm a babó. Az orvos szerint 6hetesnek felel meg. Szerintetek nem kicsi ez a méret?

Legjobb válasz: Ne aggódj, ezek a számok csak hozzávetõlegesek. nekem 5 hetesen 2,3mm volt. szóval szerintem egyáltalán nem kicsi. nyugi minden rendben van bízz az orvosodban. és pihenj sokat. jó babavárást. 23 km

Szia!Ne aggódj ezen, mi pontosan 6 hetesen mentünk akkor volt 2mm szivhanggal.Kérdeztem akkor az orvost , nem pici e , azt mondta a korának megfelel.Tegnap voltam 8 hetesen 14mm volt már:-)
Ne aggódj, ezek a számok csak hozzávetõlegesek. nekem 5 hetesen 2, 3mm volt. szóval szerintem egyáltalán nem kicsi. nyugi minden rendben van bízz az orvosodban. és pihenj sokat. jó babavárást. 23 km
Tökéletes a mérete. Nembeszélve arról, hogy pár nap alatt is rengeteget növekszik. Nekem 6+4 hetesen volt 3mm, a papírra az volt írva: 5-6 hetes terhesség. Persze latinul. :) Mondta a doki, hogy kisebb, de nem baj, mert késõbb fogant.
nekem 6 hét 4 naposan volt CRL: 8.6 mm! 9 hét 5 naposan: CRL:27 mm nagy babánk lett mondhatni, a 38. héten született 3500 grammal.
Semmi ok az idegeskedésre, mert idõ közben változtathatják a baba korát.Meg aztán ez a megállapítás még koránt sem pontos.12 hetes ultrahangon azt mondták nekem, már egy héttel idõsebb...nem 12+4, hanem 13+4 hetes. Megint az 1. voltam:)
ne aggodj! normalis meret! nekunk 6+3 naposan volt 3, 1 mm es mar volt szivpulzalas. igazabol az a fontosabb a meretnel. most mar 18 hetesek vagyunk es minden ok. nalatok mar volt szivveres?
Nekem 6+4 hetesen 6, 5 mm volt a mérete.Ahhoz képest pici...
A kérdező hozzászólása: igen próbálok nem idegeskedni, és semmi rosszra nem gondolni. Boldog babavárást nektek is!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, igazán kedvessek vagytok. Az van a papírra írva, hogy szívteleppulzácio látható, szabályos szikhólyag látható.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Most néztem meg egy oldalt ahol ez a méret normális.Bár szerintem sokmindentõl függ a méret.
A kérdező hozzászólása: Most már teljessen megnyugodtam:) ) Köszi és boldog babavárást mindenkinek!

6hetesen és 5 naposan voltam az első hüvelyi UH-n. Annyit mondott csak az orvos, hogy ott az a fekete pötty a petezsák. Ez normális?

Adott papírokat, amivel a véd?n?höz mehetek. Ennyi. Nem határozta meg, hogy mekkora, nem kaptam róla papírt, hogy megállapította a terhességet, nem mondta, hogy van-e szívhang.stb. Mindenhol látom, hogy mindenk irogatja, hogy ekkora az embrió, meg a petezsák, stb. Én miért nem kaptam?

Legjobb válasz: Ez érdekes. Túl korán küld védõnõhöz, ráadásul nem adott olyan papírt, amire rá a védõnõ számára fontos adatok kellenek, pl. ut. menstruáció ideje, szülés várható ideje, "élõ embrió látható", CRL mérete. Ezek nélkül a védõnõ nem fog tudni mit kezdeni veled. Úgyis csak a 12. héten lesz az elsõ kötelezõ uh-gal egybekötött vérvétel, ahova a védõnõ fog adni beutalót. Nem is hívott vissza az orvosod egy késõbbi idõpontra?

Ez érdekes. Túl korán küld védõnõhöz, ráadásul nem adott olyan papírt, amire rá a védõnõ számára fontos adatok kellenek, pl. ut. menstruáció ideje, szülés várható ideje, "élõ embrió látható", CRL mérete. Ezek nélkül a védõnõ nem fog tudni mit kezdeni veled. Úgyis csak a 12. héten lesz az elsõ kötelezõ uh-gal egybekötött vérvétel, ahova a védõnõ fog adni beutalót. Nem is hívott vissza az orvosod egy késõbbi idõpontra?
Elképzelhetõ, hogy elavult az uh készülék, ezért nem tudott az orvos többet mondani. Mikor kell menned legközelebb? Gondolom megnyugtatna, ha detektálnák a szívhangot is.
Ha védõnõhöz küldött, akkor elviekben már kéne lennie szívhangnak. De ha van szívhang, akkor azt meg is kellett volna hallgatnia. Én elõször 5 hetesen és 6 naposan voltam, akkor egy kis pötty volt a petezsákban, 3 mm volt, és dobogott a szívcsöve. Legközelebb a 8. héten mentem, akkor volt szívhang, meg is hallgattuk, és akkor küldött el védõnõhöz. Szóval ez érdekes. :(
szia, Érdekes dolgok ezek. A kislányom most 15 hós, vele 6. héten voltam elõször UH-on, és már látszott a szívecskéje is vert ügyesen. Most várjuk a kistesót, vele most vagyok 8. hetes. 6. héten voltunk elõször UH-on vel is, és még nála is csak a petezsák látszott, de 2 hét múlvára visszarendelt a doki, mondván hogy akkorra már látszódni kell a babának is. És így is lett. Ott volt a kis tündérkém, 1, 27 cm CRL-el...:) De papírt én sem kaptam róla, csak az UH-os képet.. A petezsákos "diagnózisról" van egy papírom..azt mondta a védõnõ vigyem azt a kiskönyvhöz. Vérvételen is voltam már, annak is lesz eredmény a jövõ héten szerintem... Beszélj a dokiddal, hogy mikor menj vissza hozzá UH-ra, mert a terhesség megállapítása tényleg csak akkor lehetséges, ha már látszik a bébi a petezsákban. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nem hívott vissza. Adott valami papírt, amin az volt, hogy most el kell mennem vérvételre, a házidokihoz, meg védõnõhöz, majd december 12.-én a 12hetes uhra. Utána mondta, hogy menjek vissza hozzá.

6hete szültem, már kezdett elmúlni a gyermekágyi folyásom, de most újra véres váladék jelent meg. Mitől lehet ez? Elmenjek így is a 6hetes kontrollra az orvoshoz?

Legjobb válasz: Szia! Természetesen menj el az orvoshoz és mondd el neki is a problémát, és õ biztos szakszerû választ ad neked a okára. üdv. Csilla

Szia! Természetesen menj el az orvoshoz és mondd el neki is a problémát, és õ biztos szakszerû választ ad neked a okára. üdv. Csilla

Mirena spiralt tenyleg csak a 6hetes kontrollon, es menzesz utolso napjan tud az orvos felhelyezni?

Legjobb válasz: Nem.Nekem 5 hónappal a szülés után rakta fel.Akkor még nem jött meg.

Nem.Nekem 5 hónappal a szülés után rakta fel.Akkor még nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: A vedonom mondta, mert akkor van nyitva a mehszaj, es en szules utan 7hetre megyek vizsgalatra es a kovetkezo heten tudom csak megvenni a spiralt.

Kiderült, hogy 6hetes terhes vagyok mim a teendő? Ugyanis az orvos semmit nem mondott csak azt hogy terhes vagyok. Folsavat elkezdtem szedni más egyéb teendőm van-e?

Legjobb válasz: Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen,akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz,aki innentõl kezdve gondozásba vesz,és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni,majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida,Elevit)meg B6 vitamint,az jó hányinger,hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm

Szia. Volt már szívhang is??Mert ha igen, akkor azzal a lelettel be kell jelentkezni a körzetetekhez tartozó védõnõhöz, aki innentõl kezdve gondozásba vesz, és figyelemmel kíséri a terhességedet :) Folsavat meg vasat ilyenkor még nem nagyon muszáj szedni, majd ezeket inkább már félidõnél javasolják.Én a helyedben inkább terhesvitamint szednék(pl:Gravida, Elevit)meg B6 vitamint, az jó hányinger, hányás meg émelygés ellen. Gratulálok a babához :) 30+6 hkm
A kérdező hozzászólása: Nem volt még szívhang, jövõhéten kell visszamennem egy újabb uh vizsgálatra. Köszönöm a válaszod.
Folsavat nem nagyon muszáj szedni?? Most érdemes csak igazán...mivel mostanság záródik záródott a velõcsõ...pont hogy KÉSÕBB nem nagyon van értelme szedni, most szedjed csak ezerrel. Bocsi.
Nekem orvos mondta, hogy majd félidõtõl kell ezeket szedni, mert ezeknek a vérképzésben van jelentõségük.Na mindegy, egyébként én terhesvitamint már a velõcsõ lezárulása után kezdtem szedni.Mert beágyazódás után 15 nappal már lezárul.Sokak olyankor még nem is tudják, hogy terhesek, és már akkorra ez a fontos folyamat le is zárul. Elsõ voltam.
3 as vagyok, bocsi tényleg nem kötözködésbõl de http://www.pocaklako.hu/felkeszules-a-terhessegre/terhesvita.. a magzati fejlõdés 3-4.hetében megzavarja a homocisztein az agy és gerincvelõ kialakulását a magzatban. A kérdezõnél ha nem volt még szívhang akkor jó eséllyel nincs is 6 hetes sem még, csak 5 (5+ valamennyi) és akkor még (mivel a magzat ebben az esetben még csak 3-4 hetes) jó eséllyel hatásos a folsav. A vasban teljesen igazad van, hogy még most (ha alapban nem volt vérszegény) nem érdemes elkezdeni mert akkor csak végigszenved 8 hónapot székrekedéssel mondjuk. (ha hajlamos rá)
Az jó, ha szeded a folsavat (de szedhetsz komplex kismamavitamint is). Amikor meglesz az orvosi papír az élõ terhességrõl (azaz amikor lesz szívhang), akkor azzal kell elmenned a védõnõhöz. Gratulálok!
Szia, mostantól vigyázz jobban magadra, meg ne fázz, el ne essél, igyál sok folyadékot, vizet teát, semmi szénsavas, vagy cukrosat.. én elevitet szedek a 6. héttöl, nem csak a babának de nekem is segít, ugy vettem észre, a körmeim erösebbek, nem törnek le, a hajam jobban nö és fényesebb..
ja és még magneb6-ot is szedtem a 2. hónapban mert néha voltak görcseim. Boldog babavárást és könnyü terhességet kivánok, utolsó voltam. 22hkm

Mi a véleményetek a spirálról? Az orvosom ezt javasolta, a 6hetes kontrollon a szoptatás mellett védekezés céljából. Tapasztalat? Tényleg nagyon erős vérzést okoz? Fáj az eltávolítása?

Jó lenne olyanok véleményét olvasni,akik szintén így védekeznek szoptatás alatt.

Legjobb válasz: Én nem tetettem,nem birnám elviselni az idegen tárgyat a testemben.

Én nem tetettem, nem birnám elviselni az idegen tárgyat a testemben.
Azt mondta az orvosom, ha 5 éven belül nem szeretnék újabb babát, akkor nem célszerû felhelyezni. Mivel szülni szeretnék még 4-5 éven belül, így nem ezt a védekezést választottuk.
Elõzõ vagyok, szóval ha 5 éven belül nem érdemes a spirál. Bocs, kicsit belegabalyodtam!
Szia! Én spirált tetettem fel az 1. gyerekem után is, és most is. A két tesó között 2, 5 év van. Szóval nem vártunk 5 évet. A felhelyezés szinte fájdalommentes volt, a levételt pedig észre se vettem. Inkább csak pecsételõ vérzésem volt kb. 10 napig. Szerintem az egyik legegyszerûbb és legolcsóbb módja a védekezésnek.
Nagy 10 éves, kicsi 1. Amikor a nagy 2 éves volt, felrakattam és fent volt 6 évig. Semmi gond nem volt, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb, mint a 6 évi gyógyszeradag. Amikor levetettem, rá 3 hónapra lettem terhes a másodikkal.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nekem az jut róla az eszembe, hogy elég sokan azért terhesek lesznek mellette. Barátnõm anyukája akkor lett terhes, amikor mi voltunk kb. 17 évesek, így lett a 4. gyerek fiú, a három lány mellett. Én ezért aggódnék, hogy mennyire hatásos.
nekem a 6 hetes kontrollon a mirena-t javasolta(mert szoptatás mellett az jobb)és minden szempontból jobb mint a spirál.Még nem tetettem fel, de a jövõ hónapban kiváltom és feltetetem.Amúgy volt már spirál feltéve nekem, még évekkel ezelõtt, csak nem bírta a szervezetem és kicsúszott 2x, észre sem vettem.a feltevés egyáltalán nem fáj.

Orrsövény és arcüregi ciszta műtét után ahhoz az orvoshoz menjek 6hetes kontrollra aki műtött vagy jó lesz az SZTK-s állandó rendelés is?

Egyszer már voltam kéthetes kontrollon annál aki m?tött, de most ? 40km-re került átszervezés miatt. Azon a kontrollon semmi hibát nem vett észre rajtam a dok és most is jól érzem magam.

Legjobb válasz: Ha semmi panaszod nincs akkor jó az SZTK. "Korrektségbõl" azért szerintem hívd fel a dokit aki operált, hogy minden rendben van, jól vagy csak a nagy távolság miatt nem hozzá mentél.

Ha semmi panaszod nincs akkor jó az SZTK. "Korrektségbõl" azért szerintem hívd fel a dokit aki operált, hogy minden rendben van, jól vagy csak a nagy távolság miatt nem hozzá mentél.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :)

8hetes kismama vok, és azt mondta az orvosom hogy hátrahajló a méhem! Ez bajt jelent? 6hetesen még csak a peteszákot, látta! 9Hetesen kell mennem ul. Hangra! Akkor már látni? Szivhangot hallani?

Legjobb válasz: 9 hetesen már lesz szívhang. Amúgy én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhhel nehezebb a teherbeesés, de ha ez már megtörtént, akkor késõbb semmi hátrány nem származik belõle. Késõbb a baba súlyától a méh "kiegyenesedik" és ugyanúgy funkcionál, mint a "normális". Ja, és gratulálok!

9 hetesen már lesz szívhang. Amúgy én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhhel nehezebb a teherbeesés, de ha ez már megtörtént, akkor késõbb semmi hátrány nem származik belõle. Késõbb a baba súlyától a méh "kiegyenesedik" és ugyanúgy funkcionál, mint a "normális". Ja, és gratulálok!
Nekem hátrahajló a méhem, ez állítólag nem gyakori, bármelyik doki vizsgált rögtön megjegyezte.Akkor én is megilyedtem, de utánanéztem egy szakkönyvben és ez csak a dokiknak jelent kissebb gondot a tapintásnál, mikor vizsgálnak.Azóta egy 7 hónapos kislány anyukája vagyok, ezzel semmi gond nem volt.9 hetesen már mindenképp kell szívhangnak lennie, de van hogy a doki nem találja, ezzel frászt hozva az anyukára, nekem például 36 hetesen nem találtak szívhangot csak nehezen.Gondolhatod... szóval ne aggódj!6 hetesen még csak petezsákot látni, 6-7 hetes kortól van szívhang.
Így van! Én egyszer azt hallottam, hogy a nõk többségének valamennyire hártahajló.
6 hetesen már szoktak hallani szívhangot, de persze ha nálad még nem volt, nem feltétlenül jelent bajt, lehet, h a doki volt ügyetlen, vagy késõbb lesz csak szívhangja a picinek. A hátrahajló méh semmiféle hátrányt nem jelent, a teherbeesésnél sem!
Ez egy speciális helyzete a méhnek (átlagosan elõrehajlónak kéne lennie) de semmiféle problémát nem okoz!! a nõk 35-40 %ának ilyen csak van h nem is tud róla. Nekem egyik babámnál se volt szívhang még 6 hetesen mindkétszer elmondták (több orvos is nézett) hogy nagyon hátrahajló a méhem és hogy állítólag emiatt nem lehet olyan jól behozni az egész kicsi terhességet még a látótértbe. Hát nem tudom :) De a köv.héten már volt szívhang :) Én nem bírtam magammal és nem vártam ki a 8-9 hetes következõ UH-t hanem eljöttem magánba megnézetni 7 hetesen :)
Köszi a lepontozást, alapvetõen ugyanazt írtam, mint a többiek. Ennek mi értelme van??

Pici babám 6hetes, és a nyakán illetve a nyaka alatt nagyon piros vörös csik van, olyan mintha a melegtől vagy izzadságtól lenne. Holnap viszem az orvoshoz, de nagyon meg vagyok ijedve mert csúnya. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5,5 hónapos kislány anyukája

Szia. Azért van, mert izzad a nyaka, biztos husika õ is vagy legalábbis van egy kis tokája. Hintõporral, vagy a popsikenõccsel próbáld helyre hozni. Üdv, 5, 5 hónapos kislány anyukája
Kend be egy kis neogranormonnal(naponta 2x) és amikor már helyrejött, akkor minden este fürdetés elött olajozd be, fürdetés után hintõporozd!
Ne sírj emiatt, ez legyen a legnagyobb baja :) a neoranormonos
ne aggódj, nem olyan nagy gond ez.Nekünk még vérzett is, persze én is megijedtem, de a hintõpor nagyon jó rá, vagy egy kis Canestent is kenhetsz rá, de mivel kicsi még a baba a popsi kenõccsel keverd össze fele fele arányban.Gyorsan meg fog gyógyulni hidd el.
az enyém három hónapos neki is lett... mi is azt sejtjük hogy összedörzsõlõdött a bõr és attól. Behintõporoztuk de csak kissé javult próbáljuk mindig szárazon tartani. szóval az összefekvõ bõrfelületek egymáshoz tapadása miatt alakulhat ki.
ezt a választ én is köszönöm kipróbáljuk a popsikenõcsöt rá!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, már sirtam is miatta mert elég csúnya piros neki, és ahogy a hintõport rászórtam azt hittem ahogy beitta magát, hogy gennyes is, de nem az csak a hintõpor volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mégegyszer a válaszokat, csak azért sirtam mert csúnya neki, és mivel az elsõ kicsikém még tapasztalatlan vagyok.De nem hinném, hogy fájna neki, mert hintõporozom és nem sir közben, meg egyébként sem..

Az orvos szerint 6hetes vagyok, az utolsó mensitől 7hét telt el, ma telefonáltam időpontért aug közepére az Istenhegyi klinikára, és a telóba azt mondták 5hetes lehetek. Most akkor hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: Szia! Ide írjad be hogy mikor volt az utolsó vérzésed! Minden jót! 13 hetes kismama http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Szia! Ide írjad be hogy mikor volt az utolsó vérzésed! Minden jót! 13 hetes kismama http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
Mikor volt az utolsó mensid? Ági
A kérdező hozzászólása: május 13. Ami alapján 7hetes vagyok. De a doki gondolom a babó mérete alapján(4mm) mondott 6hetesnek. A Géndiagnosztikán azt mondták 5hetes vagyok. Hiába írom be a szülési kalkulátorba, ha hárman mondanak 3félét.
MINDIG AZ UH A MÉRVADÓ!ELVILEG 15 HETES VAGYOK DE AZ UH SZERINT 16+2 NAPOS.UH-UH ANNAK HIDJ!
Szia! Nekem meg 1 héttel idõsebbnek számolták az Istenhegyin a terhességemet az idõpontkérésnél. Pedig megkérdezték az utolsó mensi idõpontját is. Én sem értettem, de a lényeg az, hogy ha a kombinált tesztre mész, akkor az uh-nak a 11-13. hét között kell lennie. Én múlt héten voltam a vizsgálaton, akkor voltam (számításaim szerint) 12 hét 3 napos õk meg az uh leletemre 13. hetet írtak. Minden rendben volt, szerintem pár nap eltérés nem a világ.
Na szóval, az orvosok mindig az utolsó mensitõl számolják a terhességet, tehát 7hetes vagy...na de...a babó csak 2héttel késöbb fogant, ami azt jelenti, hogy 5hetes a terhességed..egy kicsit bonyolult, mert ha nem pont félidõben fogant a pici, akkor lehet 4hetes, de akár 6hetes is...remélem nem voltam annyira "túlokos":D Ági(29hetes kismama)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!