Találatok a következő kifejezésre: Az orvos írta a papíromra, (12 db)

Missed után pénteken voltam 2 hetes kontrollon. Az orvos azt írta a papírra zárt méhszáj. Akkor már fürödhetek kádba, és együtt lehetek a párommal?

Én azt hittem azért nem szabad együtt lenni és kádba fürdeni mert nyitva van a méhszáj és nagy a fert?zés veszés.

Legjobb válasz: hát szerintem kérdezd meg a dokidat

hát szerintem kérdezd meg a dokidat
Szia.10:13-as válaszoló vagyok.Engem tavaly márciusban mûtöttek, idén márciusban született a kislányom.Mi csak 1honapot vártunk.Szoritok neked.
Sajnálom, ami történt. :( Nekem is volt missed ab-om februárban, a dokim 2 hetet mondott, utána fürödhettem is, szexelhettünk is. A méhszáj tényleg be tud záródni hamar, fõleg ha az elsõ trimeszterben volt a vetélés. Nekünk 3 hónapot javasoltak, de közben kiderült, hogy pajzsmirigy probléma okozta a vetélést, így elõször azt hoztuk rendbe, és ebben a hónapban már próbálkoztunk, pár nap, és kiderül, hogy mennyire sikeresen... Mielõbbi lelki gyógyulást neked, és egészséges kisbabát!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok. Nálam nem találtak semmit. Fél évet kell várnunk.
Szia, en eloszor elvegeztem egy csomo vizsgalatot hogy lassam mi lehetett az oka a vetelesnek, kozben jott a nyar, elmentunk kikapcsolodni..., ez tavaly volt, ket het mulva erkezik a pici lanyunk...:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Szerintem már akkor bele is vágunk. Már pénteken lesz négy hete a mûtét.Válaszoló akinek tavaly volt van már babád?
szia. nekem januárban volt missed-em. mi is 2 hetet vártunk. ha jól érzed magad akkor csak nyugodtan. de tampont tényleg ne használj még. drukkolok hogy mihamarabb sikerüljön újra a baba 17 hetes kismama
Mára már biztos semmi bajod meggyogyultal!
Nem ajanlatos sem a furdes sem a szex. Az meg egy friss seb belulrol a fertozes miatt kell betartani a 6 hetet nehogy barmi komplkacio kovetkezzen be!Szerintem tudtok varni meg egy par hetet legy nagyon ovatos ez nem vicc!
A kérdező hozzászólása: Persze hogy tudunk várni. Nem gond inkább minthogy baj legyen. Csak fura mert azt hittem ilyenkor kb 6 hétig nyitva a méhszáj.
Nekem tavaly volt missed ab-om és két hetet mondott a doki már ami a szexet és ülõfürdõt illeti, viszont tampont nem használhattam az elsõ mensinél. Ha zárt a méhszáj, nem jut fel fertõzés, tehát elvileg lehet mindkettõt. Mi mondjuk vártunk 4-5 hetet, de inkább a lelki része miatt. Sajnálom, ami történt...
Nekem azt mondta a doki, hogy amig vérzek addig semmit sem szabad. 4 hét után mondta, hogy probálkozhatok óvatosan a fürdésel, és ha már úgy érzem a sexxel is.
Nekem azt mondta a doki 2hétig nem lehet szexelni, meg ülõfürdeni.Igy tettünk.Semmi bajom nem lett.(nagyon jo dokim van)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mi decembertõl próbálkozunk megint. kismamáknak boldog baba várást. a próbálkozóknak meg nagyon sok sikert. Na és persze mindenkinek egézséges kisbabát. Én bízom a jövõben.
Szia! Én vagyok akinek tavaly volt a mûtétje... Nem is igazán emlékszem mondott-e vmit a doki a türelmi idõvel kapcsolatban, minden esetre júniusban volt a mûtét és december 28-án pozitívat teszteltem. Már 33 hetesek vagyunk!!! :-)
A kérdező hozzászólása: Nagyon gratulálok neked.
Köszönöm (köszönjük) szépen! :-)

Az orvos azt írta a papíromra, hogy GS: 26. Ez mit jelent, mi az a GS?

Legjobb válasz: Nem egyértelmû a kérdésed, talán gravida stadium 26, azaz a 26. terhességi hétben járó kismama vagy?

Nem egyértelmû a kérdésed, talán gravida stadium 26, azaz a 26. terhességi hétben járó kismama vagy?
Igen valószinû azt irhatta:Grav.s 26. Ez a 26. terhességi hetet jelenti, lehet hogy leröviditette GS-re.
g=gestáció S=státus Magyarul röviden terhességi hét... azaz 26 hetes terhes vagy
GS=a petezsák mérete. GS:26, 26 mm a petezsák. Nekem 11 hetes terhesen 60 a GS, 45-ös CRL-rel.

30. heti ultrahangon a papírra azt írta az orvos, hogy 33. hét. Normális ez? Egyből előreugrani 3 hetet?

A BPD 82 mm, az FL pedig 62 mm. Szerintetek melyik hétnek felelnek meg ezek az értékek?

Legjobb válasz: ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj,ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!

ezek szerint 33 hetesnek, ha a doki azt írta a papírra. ha baj lenne, mondta volna ! ne izgulj, ilyenkor gyorsan gyarapodnak a babák!
31 hetes adataim: Bpd 82 mm, Fl 65 mm, 1800 gramm a becsült súly. A doki azt mondta ez 32 hetes adatnak felel meg. Biztos a doki egyéb adatokat is nézett, és azok alapján nagyobb a babád az átlagnál. De egyrészt a becslések sokszor pontatlanok, másrészt ha nagyobb is a babád, még az sem jelent bajt. Nekem 38 hetesen már nagy babát jósoltak, mondták nem húzom ki végig, de még 3 hétig bent maradt és tök átlagos lett végül!
nekem van a kiskönyvben ez a táblázat. http://babyalarm.free.fr/mutterpass/mutterpass_s_13.gif ez szerint simán bele férsz a 30-ik hétbe. de ha a nagyon átlagot nézed akkor is max 31 hetes. nem értem hogy a doki nem aggodott hogy túl nagy a baba, esetleg rosszul táplalkozol, cukor probléma, vagy placenta probléma lenne, mert 3 hét igen sok. de pont azért nem csodálkozott mert nem 33 hanem 30 hetes vagy ahogy a mensi szerint vagy.
Nekem is ugrottunk elõre a 32. héten 2 hetet (bár már az elején is nagyobb volt ennyivel, a 12. héten is). Ezek az értékek feleltek meg akkor 2 orvos szerint is 33+4 hetesnek: BPD: 86 mm, FL: 68 mm, súly: 2250 gramm, hossza: 47 cm. /Módosítani csak azért módosította, mert már az elején is pont ennyivel volt nagyobb, egyébként én úgy tudom, hogy már nem szokták./ 34 (vagy ki tudja hány is pontosan :) )) hetes km
Nekem is ugrottak 2 hetet a héten, de már csak a vállam vonogatom, mert úgyis a gyerek dönti el mikor jön. :)
Nekem az összes leletemen volt egy számított kor, és egy másik a baba mérete alapján. Ez csak annyit jelent szerintem, hogy nagyobb a babád az átlagnál.


ha azt irta h szemüveggel vezethetsz, akkor csak szemüveggel vezethetsz
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ akkor visszamegyek szerinted kér majd érte pénzt?
Nem.

Az orvosom beutalt tüdőröntgenre. A papírra azt írta, hogy bronchopneumónia ls, vagyis hörgi tüdőgyulladás. Miután meghallgatott, teljesen kétségbe volt esve, vajon miért? Kérdeztem, hogy valami baj van? , mire ő, hogy csak menjek el sürgősen.

18/L

Legjobb válasz: ez durva...hát igen, ilyen a magyar egészségügy...csak aztán nehogy hagyjanak meghalni...bocs, de találkoztam már egy két orvosi mûhibával. Ha igazán meg akarod tudni, hogy mi bajod van, akkor járj utána magad. Egyik lányismerõsöm 20 éves létére talált egy csomót a mellében. Elment nõgyógyászhoz, az meg mondta, h semmi baj, el fog múlni, idõszakos csomó. A bnõm nem hitt neki, másfél hónap alatt sikerült szó szerint "kihisztiznie", hogy beutalják röntgenre, meg mindenféle orvosi vizsgálatokra. A nõgyógyásza azzal ellenkezett, hogy nem akarja feleslegesen mindenféle tortúrának kitenni õt, hiszen felesleges. Hát nem volt az...kiderült, hogy rosszindulatú daganata volt, de még idõben észrevették. Néha így belegondolok, mi lett volna, ha nem hallgat a megérzéseire, hanem a "szakszerû" orvosok akarata elõtt hajt fejet. Borzalmas.

ez durva...hát igen, ilyen a magyar egészségügy...csak aztán nehogy hagyjanak meghalni...bocs, de találkoztam már egy két orvosi mûhibával. Ha igazán meg akarod tudni, hogy mi bajod van, akkor járj utána magad. Egyik lányismerõsöm 20 éves létére talált egy csomót a mellében. Elment nõgyógyászhoz, az meg mondta, h semmi baj, el fog múlni, idõszakos csomó. A bnõm nem hitt neki, másfél hónap alatt sikerült szó szerint "kihisztiznie", hogy beutalják röntgenre, meg mindenféle orvosi vizsgálatokra. A nõgyógyásza azzal ellenkezett, hogy nem akarja feleslegesen mindenféle tortúrának kitenni õt, hiszen felesleges. Hát nem volt az...kiderült, hogy rosszindulatú daganata volt, de még idõben észrevették. Néha így belegondolok, mi lett volna, ha nem hallgat a megérzéseire, hanem a "szakszerû" orvosok akarata elõtt hajt fejet. Borzalmas.
Nem kell halálra ijedni , a röntgen után többet fogtok tudni. Remélem valami antibiotikumot azért adott:)
Szerintem azért volt kétségbeesve, mert a tüdõgyulladás nem egy enyhe megfázás, azért ez elég komoly betegség. Lázad is van?
A kérdező hozzászólása: Csak hõemelkedésem volt.
Meggyógyultál már?

Terhes vagyok és az áll az első lelet papíromon a Diagnózis (ok) alatt hogy Fenyegető vetélés! Meg ijeszt! Miért írták oda ha az orvos nekem azt mondta mindent rendben lát?

Legjobb válasz: nem tudom ,miért írják oda, nekem az összes leletemen rajta volt mindkét terhességemkor, egy milliméter baj se volt soha.Formula és kész. A lényeg, h mit mond az orvos (nyilván olyan is van, akinek nem csak egy üres kijelentés ez, hanem van is mögötte valami) Ha izgulsz, kérdezz rá. Inkább fölöslegesen, mithogy baj legyen. Fontos kérdésekben ne a fórumosok véleménye döntsön!

nem tudom , miért írják oda, nekem az összes leletemen rajta volt mindkét terhességemkor, egy milliméter baj se volt soha.Formula és kész. A lényeg, h mit mond az orvos (nyilván olyan is van, akinek nem csak egy üres kijelentés ez, hanem van is mögötte valami) Ha izgulsz, kérdezz rá. Inkább fölöslegesen, mithogy baj legyen. Fontos kérdésekben ne a fórumosok véleménye döntsön!
Feltételezem, hogy azért, hogy ha táppénzre akarnál menni a terhesség alatt vagy felmentést a munka alól, akkor legyen rá indok - azaz csak taktikai megjegyzés.
Szia !Nyugodj meg semmi baj nekem is ugyanez állt 12 hetes kori aztán meg az hogy veszélyeztetett terhesség 20-dik hétig, a dokim azt mondta ezt csak a gép hozza ki így én sem értettem , Biztosan tájékoztattak volna téged is ha fennállna valami veszély de azért kérdezz rá! Gratulálok a babához!!!!!!Nyugalom!!!!
Táppénzre kéredzkedtél?Mert akkor azért... Nekem is rajta áll azóta, bár nem tudom mit kell ezzel "takarózni" 6 hónaposan már hadd legyen jogom táppénzre menni ha akarok nem?
Sajnos nekem az összes leleten ez áll, mikor 9hetesen mentem uh-ára, akkor az indok szintén az volt fenyegetõ vetélés, pedig szó sem volt róla... nekem is szúrta a szemem :) minden jót
Szerintem ez kórházi trükk, több lóvét gombolnak le a TB-rõl, ha veszélyeztetett terhesnek minõsülsz. Vagy csak így lehet lepapírozni egy korai ultrahangot, ha nem magándoki csinálja? a fene tudja, de valami adminisztratív kiskapus oka lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Megnyugodtam! :) És a 28, 9 mm petezsák és látható szikhólyag az jó 5 vagy 6 hetesen?
Szia! Ne ijedj meg. Az én orvosi papírjaimon is végig az volt annak idején, hogy "veszélyeztetett terhesség". Csak azért mert csak így csinálták meg ingyen az uh-kat késõbb pedig a táppénznél is ez volt az indok.
A korod miatt is ráírhatták.

29hetes vagyok de szerintem elvagyok számolva nem? az orvos azt irta az apasági papirra h 32+5 hetes vagyok az uhangon azt mondták nem tudják meg mondani h mennyi vok mert oan nagy a baba. akkor én most elvagyok számolva? Nagy már eléggé a hasam.

ac-270mm fl-57mm hc-290mm ofd-101mm súly-1775g. 29 hetesen. Nektek mennyi volt légyszi irjátok már le! Köszi

Legjobb válasz: szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást

szia nekem 25hetesen 1024gr volt a babám.azóta nem voltam u.h.-n.állítólag heti 100-150gr-ot hízik ilyenkor.azaz, é most 28hetes vagyok, nekem ezek szerint ( ha 150-nel számolok )1450.akkor elméletileg lehetsz 29hetes( 1600gr lenne )bár én is úgy gondolom, hogy elvagyok számólva.2-3héttel .szerintem ne aggódj, a hasra meg azt írták nekem, nem számít mekkora. boldog babavárást
Nézd meg ez alapján. szerintem el is lehetsz számolva, de az is lehet, hogy csak most hirtelen fejlõdött egy nagyot a baba, és mondjuk most megf lezs 2-3 hélt amikor nem fog olyan intenzíven fejlõdni. Ezt sajna nem lehet megmondani melyik az igaz... pedeig hid el engem is érdekelne :) )) Mi 32 hetesen feleltünk meg 34nek.. és akkor azt mondta a doki, hogy nem lehet hogy egy hónappal korábbra vagyok kiírva? Most vcagyok 34 papíron, de hogy vajon a baba szerint, is akkora vagyok e még mindig, vagy azóta már õ 36 hetesnek felel meg... hát kíváncsi lennék, nagyon. De talán majd mikor elsõnek megyek NST-re akkor tudnak közelebbit mondani. Legalábbis én ebben bízom. Itt alink nézd meg mindkettõ alapján. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator írj kommentet, kíváncsi vagyok.. :) a véleményedre.. :)
Nekem 26 hetesen ekkora volt: BPD 65, 2 HC 242, 6 TAD 66, 3 AC 215, 8 FL 47, 9 Súlya: 892 gramm. A papíromra azt írták, hogy ezek pont 26 hetes terhességnek felelnek meg. A 29.hétre a pocisnaplóm azt írja, hogy 1300 grammos a baba. Azt gondolom tudod, hogy az utolsó mensi 1.napja a kezdés, onnan számolják ki, hány hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: hát nekem meg felel 31 hétre. Köszi Kiváncsi vok h mennyi?
A kérdező hozzászólása: Nekem a 29 héten 1800 g.

Ezt írta az orvosom a papíromra. Ez mit jelent?

a placenta tapadása: mells? falon. II-III.st. --> ez mi??

Legjobb válasz: 2 es és 3 mas stádiumba van (öregedést jelent) méhlepény állapota

2 es és 3 mas stádiumba van (öregedést jelent) méhlepény állapota
Normál méretû, nem olyan vészes, plusz a súlybecslés tévedhet is. A méhlepényed mellsõ falon tapad, ezzel sincs gond, II-III st. azt jelenti, hogy elkezdett öregedni a lepény, (ez a terhesség vége felé normális, majd figyelnek rá, hogy rendesen táplálja a babát. A flowmetria azt jelenti, hogy milyen az áramlás a baba és a mama között - nálad ez is rendben van.
Azt, hogy másod-harmad fokban érett a lepény(II-III stádium).Nem kicsi a babád.Nekem 37 hetesen volt kb. ennyi.A fiaim(nem ikrek), 3350, illetve 3090 grammal születtek(az elsõt túl is hordtam), a pici lányom 3020 grammal(39+1hetesen).Ha így haladsz és nem szülsz meg elõbb, valóban nem lesz kicsi.Ilyenkor már csak híznak, kb. 200 grammot szednek fel hetente.Neked még 5 heted van, az kb. 1 kiló.
Egyáltalán nem biztos, hogy nagy lesz, az enyém 35 hetesen 2700g volt, és 3460-al született 40+4-en.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! akkor ez azt jelenti hogy nemsokára szülök?? A méhlepény állapota miatt...vagy nem feltétlenül??
Ettõl még túl is hordhatod

Most voltan a suliban orvosi vizsgalaton, megneztek a hereket is, elkuldott urulogushoz is, a papirra azt irtak :varicocele, urolulogus mit csinalna velem?

Illetve urulogusi vizsgalaton vizeletet neznek? Vert vesznek?

Legjobb válasz: Varicocele az herevisszértágulat. Mûtétileg orvosolják.

Varicocele az herevisszértágulat. Mûtétileg orvosolják.
A kérdező hozzászólása: Miket tud okozni?
A kérdező hozzászólása: Ez gyakori?
Gyakori, igen. És meddõséget okozhat, ha nem kezelik. Menj el dokihoz.
...Milyen suli ez hogy még ott "lenn" is megvizsgálnak? Hány éves vagy? :S
A kérdező hozzászólása: 15
Nekem is fura, minket sosem vizsgáltak. Apámékat is csak a katonaságnál anno amikor még kötelezõ volt. Melyik iskolába jársz? 30/F
Pár suliba van ma már here, fityma vizsgálat, nem kötelezõ elvégeztetni és én ellenzem mivel nem közlik ezt.Nem minden herevisszért kell mûteni, nem mindegyik igényel beavatkozást ezt szakorvos tudja megmondani annak kellett volna megnéznie, azért az orvosnak is nézz majd utána.Simán megvizsgálna megnézné a fitymád, heréd úgy kb kicsit alaposabban mint a suliba és megállapítaná kell mûteni, beavatkozni vagy nem.
Az iskolaorvosi vizsgálatnak ugyan az a szerepe, mint a háziorvosinak, hogy felismerje a rendellenességeket és elküldjön szakorvoshoz. Persze lehet vitatkozni, hogy vizsgálhat e ezt azt az iskolaorvos, de kíváncsi lennék, hogyha a gyerekek szeptemberben megkapnák a beutalókat szakorvosi vizsgálatokra, akkor szülõkkel mikor ki hova menne el... Ez így van rendjén és helyesen jár el az orvos, HA(!) körültekintõen és emberileg elfogadható módon vizsgál. (csak õ legyen bent, nem meztelenül, stb...) Valószínûleg sokan nem jutnának el idõben szakorvoshoz, ha nem utalnák be vizsgálatra. Ott majd tényleg eldönti egy szakorvos, hogy szükség van e beavatkozásra. De, ha ennek hiányában válna meddõvé valaki, akkor hálát adnának, ha fiatal korban esélyt kaptak volna a gyógyulásra... Menj el a szakorvoshoz és mutasd meg neki a zacsit. Õ ultrahanggal is meg tudja nézni, hogy milyen fokú a betegséged és segít elmondani, hogy mire számíthatsz egy esetleges mûtéttel és mit kockáztatsz, ha így hagyod.
A kérdező hozzászólása: menses elõtt vagyok bármikor esedékes, lehet hogy attól? terhességet nem szeretnék...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!