Találatok a következő kifejezésre: Az orvos írta a (111 db)

Ha nem az orvos írta fel, akkor is bevehetem a 0, 25 mg-os Xanax felét?

Nagyon félek a repülést?l, azért szeretném magammal vinni, a végszükség esetére. Kérem csak olyan írjon, aki biztosan tudja!

Legjobb válasz: Nekem orvos írta fel, és NEM szedtem be. Sose repültél még? Mi a baj vele? A magasság? Nagyon klassz dolog repülni, nyugodj meg. Vigyél olvasnivalót vagy MP3-at. Ami még fontos: felszálláskor és leszálláskor rágózz a fülbedugulás ellen.

Nekem orvos írta fel, és NEM szedtem be. Sose repültél még? Mi a baj vele? A magasság? Nagyon klassz dolog repülni, nyugodj meg. Vigyél olvasnivalót vagy MP3-at. Ami még fontos: felszálláskor és leszálláskor rágózz a fülbedugulás ellen.
Hát... én akkor is inkább valami megnyugtató zenét ajánlanék. Fura a konzervdoboz-érzés. Én kocsiban mindig rosszul vagyok, pont emiatt, de pl vonaton már nem, és repülõn sem.
Beveheted. Én kb 1 évig szedtem. Ha még sosem szedted a 0, 125 vagy max a 0, 25 elég is lesz.
A kérdező hozzászólása: Repültem már párszor, pont azért utálom! :) Ha a konzervdoboz-effektus a kiszolgáltatottság érzésével párosul, akkor nem igazán érzem jól magam a bõrömben. Pont ezért kellene, és csak akkor venném be, ha végképp eluralkodna rajtam a félelem. :(
A kérdező hozzászólása: Nálam pont fordítva mûködik, semmin nem félek, csak a repülõn! Az is érdekes, hogy a kicsiken nem (már sárkányrepülõztem is), de a nagy gépekkel nem tudok megbarátkozni. :( Mindenféleképpen viszek valami nyugtató zenét, remélem segíteni fog.
semmi bajod nem lesz töle, csak jól letompit. nyugodtan szedd be, de a repülés hosszuságától függöen én is csak felet ajánlanék, nehogy ne ébredj fel leszállás után sem. Nem jo ha "kényszeralvásból" ébresztenek. Én teljesen zavarodott voltam mikor felébresztettek annak hatása alatt.Persze ez gondolom mindenkinél más...
Egyébként vannak gyógyfü alapu nyugtatók is, ami kevésbé mérgezi a szervezetet, azok is jók, vizsga elött szedtem olyat, nem altat, nem tompit le agyilag, csak megnyugtat.
Az össze-vissza szedett gyógynövényekkel csak az a baj, hogy még annyira sem ellenõrzik, mint a gyógyszereket, aztán ki tudja kire hogyan hatnak. Nyilvánvaló, hogy ha vannak mérgezõek (márpedig vannak), akkor vannak részben mérgezõek is, meg olyanok is, akikre valakik érzékenyek.
Lehet, de ha a Xanaxtól szétesel a gyógyfüves meg csak megnyugtat, akkor össze lehet hasonlitani és logikusan kikövetkeztetni, hogy melyik van nagyobb hatással a szervezetre.

Az orvos nekem a Dienille fogamzásgátlót írta fel. Csak rosszat hallottam róla, érdekelne, hogy szerintetek milyen a gyógyszer?

Ráadásul asztmás is vagyok és ez a gyógyszer mellékhatás is...

Legjobb válasz: google..kiad csomó mindent.... meg ha orvos azt irta fel , és mondtad elõtte, h asztmás vagy..akkor biztos jó.... amúgy én még nem hallottam errõl a gyógyszerrõl...

google..kiad csomó mindent.... meg ha orvos azt irta fel , és mondtad elõtte, h asztmás vagy..akkor biztos jó.... amúgy én még nem hallottam errõl a gyógyszerrõl...
A kérdező hozzászólása: De pont a neten olvastam róla egy csomó negatív dolgot...meg a betegtájékoztatót is neten olvastam el, így a dokinak még nem mondtam, hogy asztmás vagyok. (de ma kellene elkezdenem a gyógyszer szedését)
akkor nehogy elkezd....!!!!!! de Istenem, ha az ember elmegy orvoshoz az orvos nem fogja egyesével végigkérdezni A-ZSig az összes betegséget h van-e neked... hihetelen...akkor menj vissza és közöld az orvossal...õ honnan találja ki h te asztmás vagy???telepatikus úton... ja..meg mindent ami van, betegséged....mindent mondj el.....!!! ez kb olyan h cukorbeteg bemegy cukrázdába és megsértõdik hogy nem diabetikus cuccot hoznak ki neki...úgy h nem szolt elõtte...
Ne szedj fogamzásgátlót. Egy csomó nõnél méh környéki trombózist okoz kb. 20 év használat után! 18F
Gondolom, nem fogja 20 évig szedni... Kérdezõ, én is azt szedem, semmi bajom vele. Az egyik legújabb/legmodernebb gyógyszer, kevés hormonnal. MINDEN fogamzásgátlóra rá van írva minden szar, nem kell megijedni a leírástól. Egy fontos dolog van: ha bármilyen negatív dolgot érzel magadon, azonnal menj vissza a dokihoz és kérj másikat. De a másikra ugyanezek a dolgok rá lesznek írva.
Hát sztem az 9 hét 1 nap és 24 mm.Boldog babavárást.
Szia! A CRL az ülõmagasságot jelenti(fejtõl a popsiig), mindíg ezt az adatot fogod megkapni! Szerintem megfelelõ a mérete, de a MamaNet-en megnézheted napról-napra, hogy milyen értékeknek kell lennie az adott idõpontban! Kellemes babavárást!

Nuvaringesek! Az orvosom ezt a gyűrűt írta fel (nagyon hosszú győzködés után) mert én tablettát szerettem volna felíratni, mert könnyebbnek gondolom? ! 17/L (leeent! )

Nem szokott kicsúszni? Nagyon sokaknál olvastam, hogy szex közben zavaró. Mellékhatások? Tényleg olyan jó? Egyszerűbb mint a tabletta? Libidók???? Mivel szerdán jött meg, és a doki azt mondta, hogy elsőnek a 4-5.napon tegyem fel ezért holnap kéne feltennem, de már ma is alig van pár csepp.. ha már holnap nincs meg és úgy teszem fel az is jó, vagy hogy csináljam?

Legjobb válasz: http://drtomosvary.hu/fogamzasgatlo-huvelygyuru-nuvaring-/86

Nem csúszik ki, ha jól felhelyezed. Az aktus alatt ki vehetõ (lásd. használati utasítás). Csináld úgy ahogy le van írva.Szerintem egyszerûbb havonta 2x megfogni mint napi szinten tic-tacot zabálni.
A kérdező hozzászólása: Tájékoztatót kaptam, sõt még cd-t is. Igazából tapasztalatok érdekelnének mennyire jó! Illetve, olvastam a neten, hogy ha zavar szex közben kilehet venni és utána visszatenni ?!
Nekünk csak az elsõ ár aktusnál volt zavaró, azóta egyikünk sem érzi, szóval nem veszem ki :) Nálam semmi mellékhatása nincs, nem csúszik ki, biztonságosabb, mint a tabletta, én nagyon szeretem amúgy.

Lehet terhesség alatt úgy magne b6-ot szedni hogy azt nem az orvos írta fel? árthatok vele a babámnak ha szedem? 27hkm

Legjobb válasz: Nem,szedheted nyugodtan,csak szólj a dokinak,ogy milyen dózisban szeded.Nekem se a doki mondta,hanem elkezdtem szedni napi 2x1-et,és mikor szóltam neki,mondta,ogy mehet a napi 3x1 is. 24+4 km

Nem, szedheted nyugodtan, csak szólj a dokinak, ogy milyen dózisban szeded.Nekem se a doki mondta, hanem elkezdtem szedni napi 2x1-et, és mikor szóltam neki, mondta, ogy mehet a napi 3x1 is. 24+4 km
Napi max adag terhesen 3x2. Ha ennyit, vagy ennél kevesebbet szedsz, nem ártasz senkinek. De miért szeded amúgy?
A kérdező hozzászólása: még nem szedem csak a védõnöm mondta hogy nyugodtan elkezdhetem szedni.a lábgörcsök végett.de akkor majd rákérdezek elõtte az orvostól hogy mi legyen
Vedd be minél hamarabb, h ne görcsölj.
Szerintem meg megvárhatod az elsõ lábgörcsöt nyugodtan, mert egyáltalán nem törvényszerû dolog, van, akinek nincs. Ezért "elõre szedni" felesleges. De inkább kérdezd meg a dokit, ha legközelebb mész, védõnõre én ilyen kérdésekben sosem hallgatok. (Bocsánat, nincsenek jó tapasztalataim a védõnõkkel)
A MagneB6 max adagja nem 3x2. Nekem ez már nem volt elég a keményedések miatt. Magnesii citricii-bõl szedek 4*1-et, amiben 10x annyi magnézium van és ebbõl is fel lehet menni 4*2ig.

Az orvosom beutalt tüdőröntgenre. A papírra azt írta, hogy bronchopneumónia ls, vagyis hörgi tüdőgyulladás. Miután meghallgatott, teljesen kétségbe volt esve, vajon miért? Kérdeztem, hogy valami baj van? , mire ő, hogy csak menjek el sürgősen.

18/L

Legjobb válasz: ez durva...hát igen, ilyen a magyar egészségügy...csak aztán nehogy hagyjanak meghalni...bocs, de találkoztam már egy két orvosi mûhibával. Ha igazán meg akarod tudni, hogy mi bajod van, akkor járj utána magad. Egyik lányismerõsöm 20 éves létére talált egy csomót a mellében. Elment nõgyógyászhoz, az meg mondta, h semmi baj, el fog múlni, idõszakos csomó. A bnõm nem hitt neki, másfél hónap alatt sikerült szó szerint "kihisztiznie", hogy beutalják röntgenre, meg mindenféle orvosi vizsgálatokra. A nõgyógyásza azzal ellenkezett, hogy nem akarja feleslegesen mindenféle tortúrának kitenni õt, hiszen felesleges. Hát nem volt az...kiderült, hogy rosszindulatú daganata volt, de még idõben észrevették. Néha így belegondolok, mi lett volna, ha nem hallgat a megérzéseire, hanem a "szakszerû" orvosok akarata elõtt hajt fejet. Borzalmas.

ez durva...hát igen, ilyen a magyar egészségügy...csak aztán nehogy hagyjanak meghalni...bocs, de találkoztam már egy két orvosi mûhibával. Ha igazán meg akarod tudni, hogy mi bajod van, akkor járj utána magad. Egyik lányismerõsöm 20 éves létére talált egy csomót a mellében. Elment nõgyógyászhoz, az meg mondta, h semmi baj, el fog múlni, idõszakos csomó. A bnõm nem hitt neki, másfél hónap alatt sikerült szó szerint "kihisztiznie", hogy beutalják röntgenre, meg mindenféle orvosi vizsgálatokra. A nõgyógyásza azzal ellenkezett, hogy nem akarja feleslegesen mindenféle tortúrának kitenni õt, hiszen felesleges. Hát nem volt az...kiderült, hogy rosszindulatú daganata volt, de még idõben észrevették. Néha így belegondolok, mi lett volna, ha nem hallgat a megérzéseire, hanem a "szakszerû" orvosok akarata elõtt hajt fejet. Borzalmas.
Nem kell halálra ijedni , a röntgen után többet fogtok tudni. Remélem valami antibiotikumot azért adott:)
Szerintem azért volt kétségbeesve, mert a tüdõgyulladás nem egy enyhe megfázás, azért ez elég komoly betegség. Lázad is van?
A kérdező hozzászólása: Csak hõemelkedésem volt.
Meggyógyultál már?

Barátnőm miatt kérem ki most a véleményeteket. Mi lehet ez? Terhesség, vagy valami más? Ha más, van ötletetek? Dec 21. -én 3napig volt meg neki, január 3. -án 3nap, jan 31 1nap pecsételő! Tegnap voltunk nőgyógyásznál, a leletre ezt írta az orvos:

"Portio mell?l, folyt. Rendesnél val. Nagyobb puhább retroflectalt uterus, szabad adnextájak" "UH: Uterus átm.4,14cm, vonalas endometrium" Minden vizelet tesztje negatív, viszont minden egyes terhességi tünet megtalálható nála! Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: Az orvos mit mondott???

Az orvos mit mondott???
A kérdező hozzászólása: hogy teszteljen ma, ha pozitív 2hét múlva menjen kontrollra. De a mai is negatív lett.
Szerintem próbálkozzatok még a teszttel, 2-4 nap múlva, mert van, akinek csak sokkal késõbb mutatja ki a babát. Egyébként meg sajnos bekavarhat bármi... A nõi test (is) kiszámíthatatlan.
A kérdező hozzászólása: Van már 2kicsi fia, náluk elég hamar kimutatta a teszt, viszont UH-n csak késõn 10hetes kor körül látszódott a nagyobbik gyermek.
Én a következõ 1 hétben biztosan minden reggel tesztelnék.

CLOSTYT +DUPHASTONT kaptam, mert babát szeretnénk, Tegnap elkezdtem szedni a duphastont, de csináltam egy tesztet ami pozitív lett. Az orvosom tegnap előtt meg se vizsgált úgy írta fel, mondván 3hete látott uh-on úgy sem lehetek terhes még?

Voltam hormosnos vizsgálaton 3hete akkor voltam hüvelyi uh-n,a doki nem látott semmit,és most úgy írta fel a gyógyszert hogy nem nézett meg engem.azt mondta szedjem a duphastont 10napig,aztán ha megjött akkor a closty 5 napig,aztán menjek vissza uh-ra,hogy megnézze a tüsz?imet.De nekem olyan furcsa gondolatom,érzésem támadt,ezért a gyógyszereket kiváltva vettem egy qupido tesztet is.Tegnap bevettem az els? adag duphastont,és este megcsináltam a tesztet,pozitív lett.Ma veszek egy másikat is,azt is megcsinálom,mert nem bírok magammal. Jaaaaaaj,most akkor nem tudom mi van.Ha tényleg itt a baba a pocimban akkor is meghozza ez a gyógyszer a menstruációmat?Aggódom!Mondjuk volt már máskor is pozitív tesztem mégsem látott terhességet a doki,de mi van ha most tényleg sikerült? Mit csináljak?Segítsetek!

Legjobb válasz: Nekem a Duphastont azért írták föl, mert barnáztam, és voltak halvány pozitív tesztjeim, hátha megmarad. Nem maradt meg. Mindenképp csinálj még tesztet szerintem holnap reggel,és majd meglátod. Ha pozitív, hívd fel a dokit, õ mit mond. Mindenesetre megvizsgálhatott volna...

Nekem a Duphastont azért írták föl, mert barnáztam, és voltak halvány pozitív tesztjeim, hátha megmarad. Nem maradt meg. Mindenképp csinálj még tesztet szerintem holnap reggel, és majd meglátod. Ha pozitív, hívd fel a dokit, õ mit mond. Mindenesetre megvizsgálhatott volna...
Szia Én azért kaptam a Duphasztont hogy meg jöjjön azt mondta a doki ha baba van akkor nem jön meg töle hanem a babát segíti igen csak el fogyott és 4 napra rá el ment a baba. 6 hetes voltam. Tehát ha baba van nem hozza meg a menses. ne aggodj nem lesz baj.
kedves kérdezõ kedves utolsó! nem feltétlenül igaz az ha baba van akkor nem hozza meg a mensest. mert a duphaston is egy progeszteron származék tehát ha abbahagyja lehet h valakinek tényleg megmarad a baba de ha nem termel a szervezet elegendõ progeszteront és a tablettát is hirtelen megvonja magától akkor ún. megvonásos vérzés jelentkezik amely sajnos okozhat nem kívánatos vetélést. ezért jobb lenne utánajárni hogy mi a helyzet... én ha már elkezdtem szedni és pozitívat tesztelnék nem merném abbahagyni míg egy orvos nem látott! inkább menj el feleslegesen egy másik dokihoz hogy nézzen meg minthogy vmi baj legyen!!azért a pozitív teszt nem olyan gyakori. Vagy mikor teszteltél ezelõtt pozit ?mert azt írtad már elõfordult...

Milyen betegségek mellette nem lehet fogamzásgátlót szedni? Pl cukor, alacsony várnyomás, aranyér? Nektek volt, hogy valami miatt nem írta fel az orvos? Akkor mit lehet tenni? A gumi használatát már szeretném elhagyni.

Legjobb válasz: Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.

Figyelj drága! Ezt nem itt kell megkérdezned ebben itt nem lehetsz biztos, és ne is higgy senkinek, menj el orvoshoz, mert ha itt fogadsz el tanácsokat abbol még súlyos problémáid is lehetnek, menj el elõször is a háziorvosodhoz.
ezer féle gyógyszer van. minden ember más, ami neked beválik, az másnak lehet, hogy nagyon nem. menj a háziorvosodhoz. kérdezd meg, hogy az eddigi kórtörténeted, családod nyavalyái miatt lát-e kizáró okot, hogy fogamzásgátlót szedj. ha azt mondja, h nyugodtan, akkor elköld nõgyógyászhoz. és az ad gyógyszert, ami a legmegfelelõbb. ha van vmi spec betegséged, akkor viszont készülj, h gyakrabban kell vizsgálaton részt venned, mint évente...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Remélem lesz olyan gyógyszer, amit én is szedhetek. Ha ehhez több vizsgálat kell a felírása elõtt, vagy többször kell látogatnom majd az orvost, az sem baj!A lényeg, hogy írjon fel! Még egyszer köszi!

Most írta fel az orvos a fogamzásgátlót de nem mondta el normálisan hogy hogyan szedjem akkor most 15. én kell megjönnie akkor vegyem be az első szemet mindjárt? Vagy ha vége lesz akkor kezdjem el?

Legjobb válasz: miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.

miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.
oLVASD EL A GYÓGYSZER TÁJÉKOZTATÓJÁT ÉS VÁLTS DOKIT! (AZNAP MIKOR MEGJÖN)
Bocsi, capslock :S
A kérdező hozzászólása: Még nem váltottam ki de holnap majd elolvasom!:) köszi!
Elõsször is majd ha kiváltottad, olvasd el jó alaposan a tájékoztatóját! Valószínûleg az lesz benne, hogy ha megjön a mensid, aznap vedd be az elsõ szemet. Majd szedd végig a levelet, ha elfogyott pedig tartsd meg a 7 napos szünetet. A szünetben kb. 3-5. napon meg fog jönni. A 8. napon pedig már el kell kezdened a köv. levéllel még akkor is, ha nem múlt el a vérzésed! Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!