Találatok a következő kifejezésre: Az orromon inkább (15 db)

Mitõl lehet, hogy a lányomnak szinte minimális cucc jön ki az orrán, neki inkább hátul csorog le? Öccsének, amikor náthás, kb.5 percenként kell orrot porszívózni, annyira jön.

A lányomnál pedig hallom, hogy van váladék az orránál, orrában, mégsem jön ki, lecsorog hátul.

Legjobb válasz: Az orrmandulája nincs ilyenkor nagyon megduzzadva? Valami oka van, hogy nem jön az orrán. Ennek ellenére én szívnám neki naponta többször, de az orvosnak én megmutatnám. Ilyenkor nagyon gyakori, hogy a fülére is felhúzódik.

Az orrmandulája nincs ilyenkor nagyon megduzzadva? Valami oka van, hogy nem jön az orrán. Ennek ellenére én szívnám neki naponta többször, de az orvosnak én megmutatnám. Ilyenkor nagyon gyakori, hogy a fülére is felhúzódik.
Nekem a három gyerekembõl egy volt ilyen. Egyiknek sem kellett kivenni az orrmanduláját- sosem merült fel a gyanu sem. De a legelsõ gyereknél én is naponta többször csináltam a orrporszívózást, mikor náthás volt, és alig-alig jött valami. A két kicsivel ömlött mindig ... nem értettem én sem, hogy miért van-volt ez?
Sajnos most tapasztaltam én is elõször ilyet a lányomnál. Utána olvastam és írták, hogy ekkor is kell szívni, ahogy hallod, hogy szörcsög. 30 másodpercig kell szívni legalább, ami elég sok, de kipróbáltam és az elején nem jön semmi, utána jön egy nagyobb váladék-adag. Kezdek megnyugodni, hogy legalább kijön valami, mert eddig marha tehetetlen voltam és nagyon féltem a fülét. [link]
A kérdező hozzászólása: Tavaly óta 3 fül-orr gégésznél voltunk, az sztk-s szerint ki kell venni a manduláját, a két maszek szerint teljesen felesleges lenne. Amúgy nem beteges, a füle nem szokott fájni (persze kipp-kopp), a szokásos ovis vírusokat persze elkapja. Én is szívom neki sokáig, akkor jön ki az a tényleg minimális cucc. Most is beteg, hallom, hogy teli van neki, hörög, krákog és semmi nem jön az orrán, szinte hallani, hogy folyik le hátul neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, érdekes volt!
milyen pozícióba szívod neki?

Mitől van fura érzés a torkomban és az orromban, de inkább az orromban?

olyan mint amikor meg vagyok fázva és mondjuk szipogok,pedig nem vagyok,vagy még ahhoz tudom hasonlitani mint mikor ivásnál felmegy az innivaló az orrba és utánna olyan nagyon kellemetlen.mit?lleet ez?már kezd idegesiteni egész nap ilyen

Legjobb válasz: nem cigarettázol véletlen? ha igen, akkor allergiád van a füstjére. passzív dohányosoknál is elõfordul! pollen? a légnyomás is lehet probléma

nem cigarettázol véletlen? ha igen, akkor allergiád van a füstjére. passzív dohányosoknál is elõfordul! pollen? a légnyomás is lehet probléma
Nem vagy allergiás vmire?
nekem is ez a bajom:DD amugy barna csikot kell az oldalára rakni és ugy keskenyebbnek tünik
nekem is ez a bajom :S minden ismerõsöm szerint tökéletes az orrom, ettõl karakteres az arcom.de sztem csak nagy :D úgy lehet eltüntetni h a bõr árnyalatánál eggyel sötétebb árnyalattal kened be az orrod. sok sikert!:)


mert finom
Igazából ez egyfajta szenvedélybetegség. De olvastam már azt is róla, hogy vitaminokban gazdag, bár már akkor sem értettem, hogy miért. De klinikai kísérlet bizonyította, hogy akik fogyasztották ellenállóbbak voltak bizonyos vírusokra. Na ezt nem tudom felfogni és megérteni, de ezt olvastam.
A kérdező hozzászólása: Elsõ ezekszerint te már kostoltad. :) Második kösz! Szerintem van abban logika amit mondasz.

Lányok, melyik az igazán csúnya fiú, akiket ne kedveltek? Azok akik pl arcilag rondák, szabálytalan szerkezet, nagy kilics orr de ehhez igényesség társul vagy az zavar inkább titeket ha ápolatlan, mint pl Bye Alex?

Melyikbe könnyebb beleszerteni ha egyik nem tud változtatni magán mert fura az arca, vagy mert nem akar változtatni magán és olyan szakállat akar mindig hordani, és olyan hosszú hajat is akar mindig magáénak tudni, mint Bye Alex?

Legjobb válasz: jó, de W.A. egy annyira kultikus személyiség, nem hasonlítható egy olyan sráchoz, aki gyakorikérdéseken akarja megtudni, hogy mit jelent az,hogy vki ronda

jó, de W.A. egy annyira kultikus személyiség, nem hasonlítható egy olyan sráchoz, aki gyakorikérdéseken akarja megtudni, hogy mit jelent az, hogy vki ronda
A szakáll / hosszú haj még nem ápolatlanság. Az arcszerkezet nem zavar, ha nem tökéletes. Hogy valami negatívat mondjak, ha kopasz valaki, na az zavarna. Legyen legalább olyan hosszú haja, hogy lehessen fogdosni.
Akkor már inkább Bye Alex.:) Rajta legalább tudnék változtatni., de szerintem õ így cuki.:)
Én olyan ronda vagyok, hogy azon még az egyéniség sem segítene.
amiket leírtál, azoktól szerintem pont nem lesz ronda senki. nekem most pont egy kilincsorrú, Byealex szakállú és hajú srác az "álmaim pasija". külsõre számomra nála vonzóbbat már jó ideje nem találtam, de lehet hogy csak nekem van kificamodott ízlésem...
Woody Allen egyáltalán nem csúnya, ahogy a képeken szereplõ emberek sem, bár ByeAlex nem az esetem. Annyira nem vonz ez a hipster stílus, mindenesetre az arca helyes, és nem igénytelen! Az az igénytelen, akinek zsíros a haja, nem mos fogat, büdös...ne keverjük már a fogalmakat. ^^ Amúgy az egyetlen, amit nem tudnék tolerálni párkapcsolatban, amikor elhízott a pasi. http://www.youtube.com/watch?v=3LW8N33o4UA <- olyanra gondolok, mint õ. 17/L
15: Hú, pedig õ sokkal vékonyabb, mint én... Mondom, hogy a ronda, alacsony és dagadt pasiknak sosem lesz senkijük.
#16 Ahogyan a ronda, alacsony lányoknak sem... Mivel olyan, hogy sport, meg diéta sajnos nem létezik ugye. :(
15: pedig a hapsik, ha csak nincs valamilyen betegségük, könnyen tudnak fogyni, sokkal könnyebben, mint egy lány, csak el kell kötelezned magad, és minden nap szorgalmasan csinálni a gyakorlatokat. Egyébként attól, hogy nekem nem jössz be, más még lehet a barátnõd.
Szeretem mikor a sporttal meg ilyenekkel jönnek. Bár azt is tudom, hogy fogyni lehet, bár úgy sem kellettem soha egy csajnak sem, ezért visszahíztam, mivel az egyetlen örömforrásom az evés. Mikor lefogytam az csak úgy ment, hogy heti 6x2 óra sport és mellette 500 kalória naponta. (500! Mikor az alapanyagcsere 1000-1200 körül van... így sikerült heti fél kilót leadnom, de teljesen tönkrevágta a szervezetem 1 év alatt) Szóval aham, nyilván könnyû fogyni...
Most már híres. Õ sem híresen született. Természetesen kell egy "kis" plusz ahhoz, hogy a rondaságán túl lehessen lépni valakinek. Igen, átlagos személyiség nem tud túllépni rajta. Ne légy átlagos! :)
A kérdező hozzászólása: Jó de Woody Allenre ha ránézel rögtön az jön le, hogy hatalas karizmája van, intellektuális külseje van és ténylegesen is nagyon okos. Nem melles pokoli híres személy is. Gondolom aki itt a gykn sajnáltatja magát és úgy néz ki, mint W. A, az nem biztos, hogy fel tud vonultatni olyan erényeket, mint W. Allen.
Hát ez az! Az egyéniség lemoshat holmi rondaságot!
Margaság! Ha valaki ronda, akkor Woody Allen az. És volt vagy 5 házassága. Köztük olyan nõkkel, mint Diane Keaton, Mia Farrow!
Szerintem a kilics orr nem gáz, nézd meg Rékasi Károlyt, rondább orrot keresve se találhatsz, ennek ellenére igazán sármos.
Nyisd ki a csúnya fiú szócikknél, és az én képem virít majd ott, annyira ocsmány vagyok.
Ronda az akinek nem helyes a pofija, és nem képes egy bototsem keresztbe tenni azért, hogy változzon. Bár lehet olyan is csúnya aki ápolt, csak egyszerûen reménytelen eset:/
byealex nem ápolatlan. szerintem abszolút nem büdös, tiszta a ruházata, nem zsíros a haja, és nem rohadnak a fogai sem. kicsit fogalmatlannak tûnsz nekem.
nem értem a kérdést a linkelt pasik mindegyike szerethetõ. Szerintem 23/L
Még neki is összejött valami, pedig szegénynek a szeme sem áll jól, egyik sem a háromból: http://phreeque.tripod.com/bill_durks.html

Melyik a legjobb és leghatásosabb orrspray? 5 évesnek és 1, 5 évesnek is várom a válaszokat! vagy inkább az orr csepp jó?

Legjobb válasz: Nasivin orrspray. Könnyebb befújnj mint a pipettával egyet cseppenteni. Ha befújom 3-5 órát nem folyik az orra, kap levegõt ha eldugúlt!

Nasivin orrspray. Könnyebb befújnj mint a pipettával egyet cseppenteni. Ha befújom 3-5 órát nem folyik az orra, kap levegõt ha eldugúlt!
3 éves kortól a nasopax. Dõl tõle a cucc, szuper jó.
Attól függ, mire használod? Orrcsepp vagy spray, amiben hatóanyag is van, az pl. a Nasivin, ami nálunk bevált. Arra jó, hogy kap levegõt, viszont csak napi 2-3x szabad használni és max 5-7 napig! A tengervizeseket bármennyiszer használhatod, segít porszívózás elõtt fellazítani a váladékot, de nem dugítja ki az orrot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!

Babám füle gyakran fáj. Az orrát egy nap max 2X tudom leszívni, akkor is inkább száraz, mint váladék. Szerintetek segíthet az infralámpa? Egyáltalán lehet nekei már? 6 hónapos

Legjobb válasz: Orszívás elõtt fújsz bele sóoldatot (spray)? Az infralámpa nagyon jó a fájó fülre, alvás közben 10-10 percet lámpázd mindkét fülét.

Orszívás elõtt fújsz bele sóoldatot (spray)? Az infralámpa nagyon jó a fájó fülre, alvás közben 10-10 percet lámpázd mindkét fülét.
A kérdező hozzászólása: Persze, minden szívás elõtt fújok az orrába sóoldatot. Álmában próbáltam az infrázást, de azonnal felébred, amint felkapcsolom. Sajnos csak tök sötétben tud aludni. Amúgyis kivagyok, mert baromira idegesít, hogy fél éve minden áldott nap szívni kell az orrát, mert születése óta taknyos. Doktornéni szerint meg nincs semmi gond.
Szerintem, ha van modod, mutasd meg egy masik gyermekorvosnak. Azert az nem allapot, hogy szinte allandoan taknyos szegeny baba!!
A kérdező hozzászólása: sajnos nálunk csak egy gyerekorvos van, de sanszos, hogy most már magánúton is elviszem!
Az tényleg nem természetes, hogy állandóan szívni kell az orrát!Én azt ajánlom ne gyermekorvoshoz vidd, hanem szakorvoshoz:fül-orr-gégészhez.Õ biztos sokkal jobban megvizsgálja, majd õ megmondja mi a baj. Egyébként ha úgy veszed észre, hogy általában száraz a váladék az orrában a picinek, akkor próbáld meg párásítani a szoba levegõjét.Sokszor az is elég, ha a pici törölközõjét, fürdés után a szobájában hagyod megszáradni;vagy a kis tálka víz a fûtõtesten. Amit pedig a fülfájásra tudok ajánlani (ha az infrázás nem megy), az a meleg sópárna. Vékony sapkára pici zsebeket varrsz a füléhez (még az is lehet, hogy boltban is lehet kapni, nem tudom), ezekbe teszel kis sópárnácskákat(zsebkendõbõl vagy bármilyen vékony anyagból kis zacskókat varrsz melyeket megtöltesz sóval. A párnácskákat a fûtõtesten vagy a sütõben felmelegíted és beteszed a sapkán lévõ zsebekbe. Jobbulást nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Hát, nem tom.
Menj el vele nyugodtan, vagy ahogy Te jónak érzed. Az anyukád megérthetné, hogy már nem vagy kislány...
szerintem is meny el vele s szard le anyád ha hulye akkor hulye nem értem hogy sok szõlõmért nem képes felfogni hogy a gyereke kezd felnõni
nem bisztos h bszni viszik 18 évesen az ember már találkozhat a barátjával szeritem meg ha bsznivinék anyukának már nem nagyon van koze hozzá ( persze ha vigyáznak és nem lesz unoka) bele kell torodni hogy az mber gyereke felnõ ennyi
pff..gratulálok nektek! 1: nem az tesz felnõtté hogy 18 éves elmultál, hanem hogy tudsz érett döntéseket hozn, és tudod válallni a felelõséget értük 2: ha szüleid házában élsz, akkor még inkább figyelembe kell venned mihez mit szólnak, és amugy meg normális megbeszélés után tuti nem mondanának nemet 3: ha nemet mondanak ezután is, akkor elég valószinü hogy felelötlen, nem tirõdöm , tiszteletlen tag vagy..aki nem mutat értékelést helyzetéért - persze van amikor a szülö tul buzgó..de meg lehet ezt is beszélni! 4: ha nem tetszik hogy beleszolnak a szüleid a dolgaidba, lehet elköltözni munkát vállalni, és egyedül élni! Akkor magadért felelsz, és magad osztod be az idõdet..ki lehet próbálni!! Személy szerint én minden lázadozóbb fiatalt egyedül hagynék 1 évet..hogy gondolskodjon magáról..és tanulja meg értékelni azokat a dolgokat amiket most tök természetesnek tart! Ha magadra keresel, mosol, fõzöl, takarítasz, akkor pöppet jobban rá fogsz látni biz dolgokra! Jah, és egy korábbi hozzászólóval egyettértek..gondolj bele.. te hogy féltenéd e a gyermeked ha az édesanyéd helyében lennél!!
Utolsó te hülye vagy? Minek kell belekeverni az elköltözést meg a munkát? A kérdezõ meg beszélje meg az anyjával, hogy szereti a fiút és vigyázni fog rá. A sok hülye szülõ fel sem fogja, hogy a lánya már nagyobb és egy kapcsolatba az is beletartozik, hogy együtt van a párjával és néha meg is b*ssza.

Ha nem köhögök csak sokat, nagyokat tüsszentek és az orrom is bevan nagyon dugulva az inkább megfázás vagy vírus?

Mert megvoltam fázva 1-2 hete és akkor inkább köhögtem meg fájt a torkom most egyik se!

Legjobb válasz: Jah és lázam 1x se volt!

A kérdező hozzászólása: Jah és lázam 1x se volt!
Én is így valahogy voltam megfázva nemrég, hogy inkább tüsszögtem, bár én kicsit köhögtem is, torkom nem fájt lázam nem volt, 2 nap alatt magától elmúlt. De az allergia is ilyen, és lassan kezdõdik a szezon. Akkor is lehetsz allergiás, ha eddig nem voltál.
A megfázást is vírus okozza :D Arra is antibiotikumot kapsz :D
Az antibiotikum a bakteriális fertõzésekre van, vírusra nem hatnak (azok az antivirális szerek). A kérdezõnek: Lehetsz megfázva, de igen, allergia is szóba jön, ahogyan azt korábban már mondták, a tüsszögés és orrdugulás jellemzõ tünete lehet.
Lehet allergia is. Megfázásos állapot után a nyálkahártya védtelenebb, érzékenyebb. Ilyenkor produkálhatsz allergiás tüneteket olyan dolgokra is, amelyekre különben nem vagy érzékeny. Szedj kalciumot, egyél sok gyümölcsöt, a szalicilátokat (Aspirin) pedig mellõzd. Inhalálj kamillával, a vízporlasztóba pedig tegyél ásványvizet vagy sós vizet.

Szülőszobalátogatásra megyünk, mai időpontra a csoportommal, de megfáztam, folyik az orrom, kicsit rekedek. Ettől függetlenül bemehetek, vagy inkább ne?

Nem szeretném átadni a bajomat senkinek, de már nem is tudom el?tte megkérdezni senkit?l, hogy lehet -e menni.

Legjobb válasz: Szerintem nyugodtan elmehetsz. A szülõszobába nem lesz senki, a többi kismamit meg azért kerüld. 23 hetes kismama

Szerintem nyugodtan elmehetsz. A szülõszobába nem lesz senki, a többi kismamit meg azért kerüld. 23 hetes kismama
Szia! Én nem mennék el úgy, nekem például nem tetszene, ha valaki félig betegen jönne a közelembe, meg gondolom te sem örülnél az ilyesminek. Múltkor szülésre felkészítõ tanfolyamon is megjelent egy csaj úgy, de nagyon mérges lettem rá. Gyógyulj meg minél hamarabb! 25 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!