Találatok a következő kifejezésre: Az orromon a (1109 db)

Két éves kislányom kb.1 hónapja túrja a nóziját. Néha annyira kivakrja hogy dől az orrából a vér. Mitől lehet? Ennyire hogy a csudába tudja kivakrani? Lehet h van vmi az orrában ami irritálja ezért piszkálja? Másnak is túrja az orrát a gyereke?

Legjobb válasz: 2. vagyok. Ezt csináljuk állandóan. Mármint hogy elhúzzuk a kezét. De az orrába nem enged belenyúlni ,csak ha lefogom, de azalatt ordít. Hát ezt nem tudom tízpercenként megcsinálni vele (kb. ennyi idõnként túrkálja az orrát).

2. vagyok. Ezt csináljuk állandóan. Mármint hogy elhúzzuk a kezét. De az orrába nem enged belenyúlni , csak ha lefogom, de azalatt ordít. Hát ezt nem tudom tízpercenként megcsinálni vele (kb. ennyi idõnként túrkálja az orrát).
Mutasd meg azért orvosnak. De nálunk akkor van orrpiszkálás, amikor felsõ fogak jönnek...:) (1, 5 éves) Persze rászólunk, abba is hagyja vagy 3 mp-ig...
en is az idegen targyra tippelek, vidd el orvoshoz es kerj rontgenvizsgalatot
Enyém is 22 hónapos, és ugyanez van egy-két hónapja. Jó, véresre nem túrta, de állandóan benne az újja. Néha kihúz belõle egy-egy száraz "darabkát". Barátnõm 3 éves fia is ugyanez. :(
És ha ugyanugy szólnátok, mint mikor vmit a szájába vesz, ami nem odavaló? Mikor emeli az orrához a kezét, már eltolni onnan? Kérdezzétek meg ilyenkor, hogy valami van az orrodban? Anya segit kivenni fülpiszkálóval/zsepivel! És turjatok ti bele, ha kiszedtétek a cuccot, akkor mondanám, hogy mostmár üres, légyszi ne nyúlj bele....
Vigyel szeklettet vizsgalni, lehet hogy gilisztas , tapasztalatbol tudom.
A én 2 éves fiam is túrja a nóziját pár hónapja. Elvittem orvoshoz, azt mondta, hogy vagy gilisztás (én nem láttam a kakiban tehát kilõve), vagy pedig szárazabb a nyálkahártyája az átlagnál és ezért piszkálja. Ajánlott orrcseppet ami olajos, de a gyógyszerész ismerõsünk azt mondta inkább ne vegyem meg, mert a gyerek egy életre megutálja tõle az orrcseppet/sprayt, olyan rossz.

Van egy nyílt seb az orromban a porcon. Mivel kéne kenni, hogy helyrejöjjön?

Tavaly télen is volt uott egy seb, ami csak sok-sok hónap után múlt el. Bepanthennel kenem, de nem igazán használ. Milyen krémet lehet biztonsággal használni nyálkahártyán?

Legjobb válasz: Nekem is minden évben megjelenik egy seb az orromban, egyidõben azzal, mikor minen augusztus elején kijön pár hólyagos seb a kezemen és lábamon. A bõrgyógyász szerint ekcéma, és az a krém, amit felírt, /Primafucort/ tényleg elmulasztja egy hét alatt. Furcsa módon csak a kezemen-lábamon lévõ sebeket kenem be vele, de ugyanakkor eltûnik az orromban lévõ seb is. Szóval bõrgyógyász, vagy fül-orr gégész ajánlott.

Nekem is minden évben megjelenik egy seb az orromban, egyidõben azzal, mikor minen augusztus elején kijön pár hólyagos seb a kezemen és lábamon. A bõrgyógyász szerint ekcéma, és az a krém, amit felírt, /Primafucort/ tényleg elmulasztja egy hét alatt. Furcsa módon csak a kezemen-lábamon lévõ sebeket kenem be vele, de ugyanakkor eltûnik az orromban lévõ seb is. Szóval bõrgyógyász, vagy fül-orr gégész ajánlott.

Az antibiotikumos orrcsepp (amit receptre gyógyszertárban keverek) tény leg tönkreteszi az orrban a baktérium ellenállóképességet?

Gyerekorvos mondta, hogy ezt semmiképp nem írja fel, mert többet árt mint használ. Egy másik gyerekorvos meg szó nélkül osztogatja a receptet (akár nagypapának is, úgy, hogy a gyereket meg se nézi elõtte).

Legjobb válasz: Ha sárga jön az orrából mindig pár napig szemcseppet cseppentünk az orrába, és szépen helyrejön.

Ha sárga jön az orrából mindig pár napig szemcseppet cseppentünk az orrába, és szépen helyrejön.
Nekem is van ittho gyógyszertári kavart orrcsepp. Én csepegtetett én napi 10x is orvosi javaslatra ha rakom is a gyerek, mert nagyon jól oldja a váladékot, tud aludni a gyerek, meg szopizni, mert kap levegõt az orrán. Nem hiszem hogy az orr olyan lenne mint a gyomor, hogy naktérikok élnek benne...
Én nem vagyok gyógyszer párti, de amikor az orrszívás-sós víz kombó nem elég, mert sárga a váladék, akkor marad az orrcsepp. Legutóbb kétfélét kapott a lányom egyszerre: Nasivint lohasztani és a neomicines szemcseppet az orrába baktériumot ölni. Antibiotikumos orrcseppet nem szoktunk hetekig használni. Ha akkor adod, amikor tényleg szükség van rá, azzal jobbat teszel, mintha nem adnád. Szerintem.
én olyat használok a lányomnak ha már nagyon beteg és használ de nem használom fölöslegesen.
Mi a szemcsepp neve?? Köszi


Miért hámlik az orromon a bőr?

Legjobb válasz: Nekem télen hámlott nagyon az orrom, vettem arcradírt és rendbe jött, és most, ha egy héten kb 2-3-szor radírozok akkor tök jó sima lesz. De nem lehet, hogy leégtél, és attól hámlik?

Nekem télen hámlott nagyon az orrom, vettem arcradírt és rendbe jött, és most, ha egy héten kb 2-3-szor radírozok akkor tök jó sima lesz. De nem lehet, hogy leégtél, és attól hámlik?
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem , hogy leégtem volna télen is ilyen volt sajna.
Sztem száraz a bõröd és ott olyan szinten, hogy már lehámlik. Nekem is szokott ilyen lenni. Ha ez a helyzet, akkor kenegesd magas zsírtartalmú krémmel, ne hagyd, hogy a bõröd száraz maradjon.
Egyidõben nekem is hámlott az orromon a bõr, sõt a homlokom és az arcomon is.. Igaz nekem más miatt, a pattanásaimra bõrgyógyász által kiírt eléggé sok antibiotikum tartalmú krém miatt és hát kiszáradt tõle nagyon. De így én a kiszáradásra voksolok, ígyál nagyon sok vizet, és vagy radírozd le, vagy kenegesd olyan zsírtartalmú krémmel, hátha helyreáll! :)

Piros az orrom a miteszerek miatt, és sajnos nagyobb is az átlagnél és hülyén néz ki. hogyan tudom a miteszereket eltávolítani, és hogy ne legyen piros az orrom? Clean&clear meg ilyenek semmit se értek nekem.

Legjobb válasz: el kéne menni a bõrgyógyászhoz, õ segítene. A jó hajvágás(ügyes fodrász tanácsa) kisebbíti az orrot. Lányoknál a szem jó sminkje is. A kamaszok orra nagy, késõbb hozzánõ az arc. A mitesszereket kezelni kell, nehogy nyoma maradjon.Hozzányúlni TILOS. Kézzel.Csak kenegetjük, meg a kozmetikus. Van tini-kezelés. Fiúknak is.

el kéne menni a bõrgyógyászhoz, õ segítene. A jó hajvágás(ügyes fodrász tanácsa) kisebbíti az orrot. Lányoknál a szem jó sminkje is. A kamaszok orra nagy, késõbb hozzánõ az arc. A mitesszereket kezelni kell, nehogy nyoma maradjon.Hozzányúlni TILOS. Kézzel.Csak kenegetjük, meg a kozmetikus. Van tini-kezelés. Fiúknak is.
Próbáld meg reggel-este kamillateában mosni az arcodat, az gyulladáscsökkentõ.
Hány éves vagy és fiú vagy lány? Bõrgyógyász néha tablettát ír.H a nagyon csúnya a bõr.
Nos, én kozmetikus vagyok. Piros az orrod? ezt hogy érted? A kialakult mitesszereket nyomkodással lehet eltüntetni. Gõzölj 10-15percig, aztán egy tiszta anyaggal(mondjuk ruhazsebkendõ) nyomkodd ki. Aztán tegyél rá egy pórusösszehúzó pakolást. De ha nagyon vészes a bõröd, akkor menj el bõrgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: 15 eves fiu vagyok, egyik valaszolo azt irja, hogy hozzanyulni TILOS, masik meg hogy nyomkodassal lehet eltuntetni... nem olyan veszes a borom, csak zavar hogy piros. ha nyomkodom, megjobban bepirosodik...

Mit tehetnék, hogy a babám ne "szívja" fel az orrába a tápszert?

Legjobb válasz: Lassabban etesd félüllõ pozícióba.Több nekifutásra etesd meg.Nálunk bevállt , mikor mohón evett.Orrán szájánn jött.Megtanulta egy idõ után.

Lassabban etesd félüllõ pozícióba.Több nekifutásra etesd meg.Nálunk bevállt , mikor mohón evett.Orrán szájánn jött.Megtanulta egy idõ után.
Nekem csak akkor csinálta, mikor nagyon mohóskodott. Aztán anyu mutatta, ahogy a cumisüveget megfogod, a középsõ ujjaddal be tudsz támasztani az álla alá, és ha hirtelen és gyorsan eszik, kis nyomást fejtesz ki rá. Nekünk 2 nap volt, és rájött, hogy nem véletlen csináljuk. Azóta lassan eszik, és csak a pocijába megy az étel :)
Kisebb lyukú cumit is érdemes kipróbálni.

Eltört az orrom. Milyen gyógyászati eszközök vannak, amivel az orromat a további esetleges véletlen ütésektől, újrasérüléstől, elmozdulással védhetem?

És ezeket az eszközöket hol tudnám megvenni? Köszi!!!

Legjobb válasz: A kérdésedre ugyan nem tudok válaszolni... De hogyan sikerült eltörnöd?

A kérdésedre ugyan nem tudok válaszolni... De hogyan sikerült eltörnöd?
A kérdező hozzászólása: hát elestem és bevertem az orrcsontom az asztal élébe.
Menj el dokihoz, és vele beszéld meg ezeket, szerintem. Mert erre a kérdésre ugyan én se tudok konkrét választ, de a dokid biztos mondd majd valamit errõl.

A kutyám elég sokat törli az orrát a fűbe! Miért csinálja ezt?

Talán allergia lehet???

Legjobb válasz: Ha pl. tüsszentesz, vagy csak folyik az orrod te nyilván úgy hagyod, had folydogáljon le, igaz?

Ha pl. tüsszentesz, vagy csak folyik az orrod te nyilván úgy hagyod, had folydogáljon le, igaz?
vagy pl. szimatol?!
A kérdező hozzászólása: Igaz, de õ amikor nem tüsszent akkor is törli... Na de mind1. Nem, nem szimatol, beletúrja az orrát a fûbe!
Lehet, hogy belement valami az orrába.
Szerintem is belement valami ami irritálja. Toklász?
milyen fajta?
Nekem a bolognese csinálja ezt, amikor valami olyan kaját eszik, ami ráragad a pofájára. Olyankor mindenbe beledörzsöli, hogy letisztítsa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Keverék kutya.
akor bocsi be nem tudok válaszolni nekem a havanese csinálta mert földes lett!

Lövettem orrpiercinget az orromban lett egy pukli eleinte piros volt és fájt, most fekete nem fáj és olyan mintha száradna le? Nem bírja az orrom a piercinget? Kivegyem?

ogyós volt és köré n?tt b?r belül és mellette pukli utána beraktam csavartat

Legjobb válasz: Azonnal vedd ki! Vagy nem bírja a piercing anyagát (kivéve ha orvosi fém) vagy nagyon rossz helyre szúrták. A lényeg h vedd ki és menj el orvoshoz h adjon rá valamit! Addig ne is lövesd újra míg meg nem gyógyult!

Azonnal vedd ki! Vagy nem bírja a piercing anyagát (kivéve ha orvosi fém) vagy nagyon rossz helyre szúrták. A lényeg h vedd ki és menj el orvoshoz h adjon rá valamit! Addig ne is lövesd újra míg meg nem gyógyult!
én csak azt szeretném kérdezni h muszálj h orvosi fém legyen amikor az elsõt szúrják be?vagy jó az ezüst is?

Mit jelent az orron a "stop" kifejezés?

A brit macska fajtaleírásánál találtam: "Súlyos hiba az orron a "stop".

Legjobb válasz: Törésvonal? Legalább is eszerint: "Orr: rövid, vonala enyhén ívelt. Ívében a rövid törésvonal (stop) megengedett, de csak akkor, ha az nem kifejezett." Szegény macskáknak is szabványra kell gyártani a kicsiket:D

Törésvonal? Legalább is eszerint: "Orr: rövid, vonala enyhén ívelt. Ívében a rövid törésvonal (stop) megengedett, de csak akkor, ha az nem kifejezett." Szegény macskáknak is szabványra kell gyártani a kicsiket:D
ez volt így leírva? vagy csak egy részét lefordítottad az eredeti szövegnek, a nagyobb érthetetlenség kedvéért?
A kérdező hozzászólása: szószerint így volt írva.. miért írsz, ha gõzöd sincs az egészrõl?
Igen valami ilyesmi jelentése van amit az elsõ leírt, de a lényeg az, hogy van ilyen macska versenyeztetés amikor a fajtatisztaállatokat összehasonlítják, na ott ez egy fontos tényezõ, mint a kutyáknál a pedigree versenyek, de ha csak otthon tartja valaki akkor tök mindegy a dolog.. Ez nem betegség, hanem jellegzetesség.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!