Találatok a következő kifejezésre: Az orgazmus beindíthatja (4 db)

Az orgazmus beindíthatja a tejet? Illetve jó hatással van a tej termelődésére?

Legjobb válasz: Hát e kettõ kapcsolatáról még sosem hallottam...nem hinném hogy bármi köze van a kettõnek egymáshoz, bár ki tudja, annyi minden új kiderül egy nap alatt a terhesség témakörben :)

Hát e kettõ kapcsolatáról még sosem hallottam...nem hinném hogy bármi köze van a kettõnek egymáshoz, bár ki tudja, annyi minden új kiderül egy nap alatt a terhesség témakörben :)
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondolnám - amellett, hogy orgazmuskor mindig megfájdul a cicim - mert szüléskor, orgazmus alatt és szoptatáskor egyaránt oxitocin szabadul fel. innen az összefüggés.
Saját megfigyelésem szerint jó hatással van rá. A testi-lelki jólét ennek is jót tehet. :)
A fenti hormonális kapcsolat ugyan megvan, de nem hiszem, hogy direkt összefüggés is van köztük. Az oxitocin a tejleadást szabályozza, de orgazmus idején leginkább csak a mellfeszülést érezzük, ill. pár csepp tej ürülhet. De "rendesen" nem szokott folyni azért, pláne nem olyan mértékben, hogy attól növekedne a termelés. (Mert ugye minél jobban/többször ürül a mell, annál több tej lesz.) Szóval beindulhat a szextõl egy tejleadó reflex, de az egész tejtermelést ez nem befolyásolja.

Az orgazmus beindíthatja a szülést?

Csak kíváncsi vagyok, mert a férjem fél az aktustól, gondoltam akkor marad a maszti...

Legjobb válasz: Így van! Csak akkor indul be a szextõl, ha már magától is beindulna hamarosan. Nyugodtan szeressétek egymást, ha a dokid nem tiltott el tõle!

Így van! Csak akkor indul be a szextõl, ha már magától is beindulna hamarosan. Nyugodtan szeressétek egymást, ha a dokid nem tiltott el tõle!
Az orgazmus oxitocin hormont termel, ami elösegíti a méhösszehúzódást. ìgy igen beindíthatja, de ez inkább az utolsó hetekre jellemzö, hogy orgazmustól beindul, vagy akkor ha laza a méhszáj vagy már elkezdett kinyilni. vagy placenta gondok vannak.
Csak akkor indítja be, ha a baba már felkészült rá, hogy kijöjjön. Egyébként nem fogja beindítani.
nalunk is nagy a para az erosebbik nemnel, hogy nem nem merek szeretkezni, mert hatha baj lesz, meg mi lesz ha elvetelsz. meg ilyenek. en meg ugy de ugy kivanom hogy az na. minden ejjel arra ebredek hogy valakivel egyutt voltam almomban. szoval en nem tudom meggyozni a paromat. terhesseg elott semmilyen problemank nem volt az agyban. szoval?

Az orgazmus is beindíthatja a szülést vagy csak a szex vagy a sperma?

Legjobb válasz: Úgy tudom,a spermában vannak olyan anyagok,amik beindíthatják,de az orgazmus is lehet ilyen hatással,ha nagyon erõs közben az összehúzódás.

Úgy tudom, a spermában vannak olyan anyagok, amik beindíthatják, de az orgazmus is lehet ilyen hatással, ha nagyon erõs közben az összehúzódás.

MIkortól nem szabad nemi életet élni? Hányadik héttől? Azt hallom mindenhol hogy beindíthatja a szülést! Az orgazmus is? Most vagyok 23. hétben

Legjobb válasz: hát... az utolsó hónapra mondják, hogy már ne, de mi mind a 2-vel együtt voltunk végig. Zárva voltam. Mint minden mást, ezt is mindenki másképp csinálja. A 2. babámat tulhordta, és ezzel próbálkoztunk, de semmi eredménye nem lett. Tedd, ahogy neked jólesik. De a doki úgy is mondani fogja, hogy mikor álljatok le vele. De ennyi idõsen még nyugottan lehettek együtt. 2 gyerekes

hát... az utolsó hónapra mondják, hogy már ne, de mi mind a 2-vel együtt voltunk végig. Zárva voltam. Mint minden mást, ezt is mindenki másképp csinálja. A 2. babámat tulhordta, és ezzel próbálkoztunk, de semmi eredménye nem lett. Tedd, ahogy neked jólesik. De a doki úgy is mondani fogja, hogy mikor álljatok le vele. De ennyi idõsen még nyugottan lehettek együtt. 2 gyerekes
bocs, lemaradt egy M betû, túlhordtam, mielõtt szemet szúr valakinek :)
Mi 2 héttel a szulés elott is egyutt voltunk aztán késobb már én nem kívántam a sexet fájt már mindenem fáradt is voltam a párom meg megérto.... A 23. hétben normál terhességnél nem hiszem hogy gondot okozna :o)
Szia! Addig lehet nemi életet élni, amíg zárva van a méhszáj. Az orgazmus méhösszehúzó hatása miatt beindulhat a szülés, de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az X. héttõl ez biztos, csak egy praktika arra, ha valaki túlhordja a babáját. Amíg a dokid nem mondja, hogy most már ne, addig lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ha nem vagy veszélyeztetett terhes, és zárt a méhszáj, akkor lehet végig. A legvégén is, akkor meg segíthet megindítani a szülést, de csak akkor, ha már amúgy is megérett a helyzet. Kárt így nem tehetsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!