Találatok a következő kifejezésre: Az olyan mint (5270 db)

Az Ovomaltine milyen ízű? Olvastam itt, hogy sokan adjátok a babáknak, de csak azt találtam, hogy maláta ital. Most akkor az olyan, mint a babakakaó?

Legjobb válasz: Igen, van benne kakaó is, így olyan íze van, viszont nem olyan édes, mint a pl. Nesquik.

Igen, van benne kakaó is, így olyan íze van, viszont nem olyan édes, mint a pl. Nesquik.
A kérdező hozzászólása: köszi! én eddig a Nestlé babakakaót, meg Maci kávét adtam, azért nem tudtam, hogy melyiket helyettesíthetném vele. és hogyan szoktad, vízbe is lehet, vagy csak tejbe?

Az amerikai Rendõrbíró az olyan mint nálunk Magyaroszáron az Ügyész?

Egy tegnapi Tommy Lee Jones-os film alapján felmerült a kérdés.

Legjobb válasz: Nem. Az ügyész az, aki az irodából meg terembõl osztja az észt meg esetleg ha nincs semmi gáz akkor ki mer menni terepre. Ezzel szemben a rendõrbíró simán kimegy egy focimeccsre aztán az égõ molotov mellett rád ver két év letöltendõt, mert nem olyan gyáva, mint az ügyész.

Nem. Az ügyész az, aki az irodából meg terembõl osztja az észt meg esetleg ha nincs semmi gáz akkor ki mer menni terepre. Ezzel szemben a rendõrbíró simán kimegy egy focimeccsre aztán az égõ molotov mellett rád ver két év letöltendõt, mert nem olyan gyáva, mint az ügyész.
Olyasmi, csak több hatalommal...
Inkább olyasmi, mint a különleges ügynök az FBI-nál, csak nem nyomozó, hanem biztonsági, rendfenntartási feladatokkal. Rabok szállítása, szökött rabok felkutatása, de utcai feladatokat is elláthat, mint kisebb közösségekben a sheriff. http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Marshals_Service#..
Még egy infó: Az ügyészek állami alkalmazottak, a rendõrbírók (marshallok) pedig szövetségiek, tehát magasabb szintûek.
Nem. Jól írta az elõzõ, hogy a US Marshal (akit egyébként helytelenül fordítunk "rendõrbírónak") valójában fegyencek szállításával, szökött fegyencek felkutatásával foglalkozik. Amerikában kevesen vannak, és nagyon nagy tekintélyük van, vagy inkább úgy mondom nagy a presztízse a marshalli állásnak, bár Amerikában ez nem meglepõ a legtöbb közfeladatot ellátó személyt, fõleg a jogi-rendészeti pályán nagyon megbecsülik és komoly karriernek számít, ha valakibõl ügyész, vagy akárcsak marshallhelyettes lehet. Nem úgy mint nálunk ugyebár... Azt tudni kell, hogy maga a Marshall nem nagyon szaladgál a fegyencek után, mint a "Szökevényben" (egyébként nekem az egyik kedvenc filmem), mert a US Marshallnak vannak marshallhelyettesei és azoknak is vannak beosztottjai. Általában a marshallhelyettes az aki kint van a helyszínen, üldözi a szökevényt, vagy kíséri a repülõn a rabot.
"Általában a marshallhelyettes az aki kint van a helyszínen" Igaz. Én is a "Deputy U.S. Marshals"-t linkeltem, a megbízott helyettest. :)
Marshal-al a repulon is talalkozhatsz (air marshal). O lesz az elso aki radugrik es foldre teper, ha felpattansz a szekbol es elkiabalod magad, hogy "repulogep elterites!" ;)

Mi az hogy vga a fényképező video-jánál, az olyan mint a hd? Rosszabb vagy jobb, mint a hd?

Legjobb válasz: A VGA mai viszonylatban elég gyenge, 640 x 480. A HD Ready 1280 x 720 felbontás, a FULL HD 1920 x 1080 felbontás. Ma már a teelfonok is egyre inkább HD videót tudnak. A fényképezõ nem mind erre van kihegyezve, csak van benne video is hogy legyen. Ha képeket jót készít, ne sajnálkozz ezen.

A VGA mai viszonylatban elég gyenge, 640 x 480. A HD Ready 1280 x 720 felbontás, a FULL HD 1920 x 1080 felbontás. Ma már a teelfonok is egyre inkább HD videót tudnak. A fényképezõ nem mind erre van kihegyezve, csak van benne video is hogy legyen. Ha képeket jót készít, ne sajnálkozz ezen.
"A fényképezõ nem mind erre van kihegyezve, csak van benne video is hogy legyen" Kivételt képeznek ez alól a HD videó rögzítésére képes tükörreflexes gépek (azaz szinte az összes). Itt egy megfelelõen jó minõségû optikával mérföldekkel vered a legtöbb 50-300.000 ft-os HD videókamerát. Nemhiába használják a tükrös gépeket videóklip forgatásokhoz, rendezvény videózáshoz, stb...
Alsóbb kategóriában is van jó, nekem Canon SX230 van, FULL HD videot készít, 14X -es zoom, zajtalan, tökéletes videó. Egyszóval a kérdésbenmegfogalmazott VGA felbontás csak régebbi fényképezõkben elfogadható.
A kérdező hozzászólása: A régi fényképezõmben HD volt, most vettem újat, és abban van VGA. Elfelejtettem megkérdezni. :-( Akkor a régivel kell videóznom, de egyébként hiába HD, csak kint készít jó videót, bent tök homályos, nekem ez a tapasztalatom. A régi fuji, az új nikon fényképezõ. Köszönöm a válaszokat!
A Con SX230 tök jó felvételeket készít bent is, igaz nem a legolcsóbb. CMOS érzékelõ van benne, az sokat számít, újra ezek terjednek, csak sokkal jobbak mint a régiek, kisebb zaj, nagyobb érzékenység, villámgyors mûködés, nem véletlen tud lassított videót az SX230. Én kb. 2 hete nézgelõdtem az interneten, mielõtt megvettem. A kompakt kis méret és a nagy tudás volt a feltétel.

A seiken védõkben (karate kesztyûkben) lehet csinálni fogásokat, feszítéseket vagy az olyan mint a box kesztyû, hogy csak ütni lehet benne?

Legjobb válasz: Miért, box kesztyûben nem lehet feszítéseket csinálni? :O Hú.. mi van itt. Semmi kreativitás mostanában. Seiken védõ lókuki, olyan mintha ott sem lenne. Mármint van ilyen is, ebben kényelmesen tudod használni a kezedet (tudsz markolni). De a versenyzõs kesztyû az már jobban korlátoz.

Miért, box kesztyûben nem lehet feszítéseket csinálni? :O Hú.. mi van itt. Semmi kreativitás mostanában. Seiken védõ lókuki, olyan mintha ott sem lenne. Mármint van ilyen is, ebben kényelmesen tudod használni a kezedet (tudsz markolni). De a versenyzõs kesztyû az már jobban korlátoz.
Hát nekem aztán mindegy miben sparringolsz. Nem tudom neked mi a jó. Az MMA egy jópofa szabályrendszer, ami azt illeti abban a kesztyûben lehet azért ütni, fogni.. jót lehet gyakorolni vele. Én a sima (nekem mondjuk egy 10 unciás) boxkesztyût szeretem, bár nyilván ezzel fõleg ütök, nem nagyon feszítgetek (bár lehet vele, csak markolászás nélkül, de el lehet vezetni egy ütést és meg lehet feszíteni a kart boxkesztyûben is). Tehát attól függ hogyan akarsz sparringolni, kikkel, õk mit szeretnek.. :)
A kérdező hozzászólása: akkor ezek szerint jobb volna MMA kesztyût szereznem sparringre?
Nem, abból nem lógnak ki az ujjak, markolni (vagy ujjazni) nem nagyon lehet benne. De ami az öklödet védi, az védi a táncpartner arcát is, nem? Csak éppen még túl esélyes vele az orrtörés sajna..
A kérdező hozzászólása: és a semi contact kesztyûvel mi a helyzet? abból sincsenek kinn az ujjaid vagy a tenyered? gondolom az is inkább az öklödet védi és nem az ellenfél arcát
Kb. csak a bütyköket védi. Karatéban (ÁLTALÁBAN) nincs full contact és fej ütés, hanem csak érintgetés vagy a fejütés elkerülése /persze ez sport karate, nem az önvédelemre kifejlesztett harcmûvészetrõl szól/. Többek között azért, mert ilyen igen kis kesztyûket használnak, amiben valóban nem is mer ütni az ember. Én sem merek ütni ilyen kis vackokban, hiszen nem akarok komoly kárt okozni.
A kérdező hozzászólása: és ez tompítja az ütést vagy inkább csak a te bütykeidet védi?
A kérdező hozzászólása: szóval az összes seiken védõnek nyitott a tenyér része? és kinn vannak belõle az ujjaid?
A kérdező hozzászólása: és egyáltalán nincsen nyitott ujjas/tenyeres semi contact kesztyû?

Ha egy férfi, aki nekem nagyon tetszik, az olyan mint én, akkor magamba vagyok szerelmes?

Els? hallásra talán furcsa a kérdés, de ha van egy férfi, akinek nagyon imponálnak a tulajdonságai (a személyisége), viszont ezek kb ugyanolyanok, mint az enyémek, akkor tulajdonképpen magamba vagyok szerelmes, csak férfi kiadásban?

Legjobb válasz: Ez egy elég hülye kérdés.. Most csak gondolj bele, ha lefekszetek, akkor az olyan lessz ,mintha lefeküdnél saját magaddal?XD

Ez egy elég hülye kérdés.. Most csak gondolj bele, ha lefekszetek, akkor az olyan lessz , mintha lefeküdnél saját magaddal?XD
Igen, szerintem tudat alatt önmagadba vagy szerelmes... ezzel amúgy szerintem nincsen semmi probléma... élhetsz ettõl még boldog párkapcsolatba azzal a faszival, szóval sztem ez nem egy beteges dolog... és szerintem viszonylag sokan vannak így...
Nem. Abba a férfiba vagy szerelmes, aki ugyan hasonlít rád, de más személyiség.
A kérdező hozzászólása: De nem csak hasonlít és fõleg nem más személyiség.. mert pont ez az, hogy majdnem ugyanolyan, mint én. Ugyanúgy kezelünk helyzeteket, azonos a gondolkodásunk, stílusunk, és legfõképpen ezen tulajdonságai ragadtak meg.

Ha a terhesek első időszakában van menstruáció és az olyan mint máskor, valóban lehet, hogy ennek ellenére kismama az illető?

Legjobb válasz: A barátnõmnek csak a második maradt ki. Az elsõ teljesen olyan volt, mintha nem is lett volna terhes. Meg is lepõdtek, amikor kiderült, hogy nem 6, hanem 10 hetes terhes. Semmi tünete nem volt.

A barátnõmnek csak a második maradt ki. Az elsõ teljesen olyan volt, mintha nem is lett volna terhes. Meg is lepõdtek, amikor kiderült, hogy nem 6, hanem 10 hetes terhes. Semmi tünete nem volt.
Szia! Nekem az elsõ két hónapban fel sem tûnt, hogy terhes lennék, mert rendesen megjött, aztán a harmadik hónapban csak barnás folyásom volt 4 napig, ekkor mentem dokihoz. :) Sajnos nekem a terhességem késõbbi idõszakában is voltak vérezgetõs problémák, de szerencsére semmi baj sem lett belõle, bár azért kíváncsi lennék mitõl volt ez így, de erre a doki sem talált választ. Kisfiam most 7 hetes és békésen szuszog a kiságyban. :) )
ha terhesség alatt menstruáció jelentkezik, az semmiképp sem olyan, mint amikor nem vár babát a nõ, hiszen terhesség alatt a méh felsõ részében beágyazódik a zigóta és maximum egy kis barnás vérzés jelentkezik, ami a méh alsó részében lévõ nyálkahártya leválása.
Szia! Igen, tényleg ugyanolyan volt az elsõ két hónapban a vérzésem. Nem tudom mitõl, talán valamilyen hormonproblémám lehet. :( Azért erre gondolok, mert a szülésem sem fájásokkal indult, hanem magzatvíz szivárgással, kaptam oxitocint, de arra sem megfelelõen reagáltam, aztán szerencsére természetes úton sikerült a szülés, de a tejem nem indult meg úgy mint kellett volna (szinte semmi), tehát a babám tápszeres lett, a méhem is kicsit lassan állt vissza... :( Majd egyszer, ha lesz idõm és fõleg lelkierõm kivizsgáltatom magam. Az viszont mindenért megvigasztal, hogy a Picúr szépen fejlõdik mind testileg, mind szellemileg. :) )
Szia! Most 7 hetes a pici. :) Nekem is voltak problémák a fogamzásgátlókkal, az egyiknek magas, a másiknak alacsony volt a hormontartalma, de volt olyan is, amitõl csak simán rosszul voltam. Remélem hamarosan Neked is összejön a baba! Majd írd meg kérlek, hogy mi lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi az oldalt.Tényleg érdekes dolgokat ír.
Szia Találtam egy oldalt érdekes dolgokat ír, a terhesség alatti "menstruálásról". http://www.femina.hu/baba/milyen_bajt_jelez_a_terhesseg_alat..
A kérdező hozzászólása: Biztos nagyon aranyos a babád:) Természetesen megírom neked mi lesz az eredményem. Én az elsõ tabitól 20 kg-ot híztam, a másiktól pedig nem jött meg a menzeszem. Köszönöm mindenkinek aki irt nekem. Puszika!
Nálam úgy volt, hogy 1.nap mintha rendesen megjött volna, második nap alig valami, 3. nap pedig csak kevés barnázás
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszönöm, hogy visszaírtál. Igy talán még reménykedhetem, hogy tényleg babám lesz.Mert nagyon szeretném.És nekem is voltak hormon problémáim, a fogamzásgátlóktól.2 fajtát szedtem és egyik sem volt jó nekem.Így abba kellet hagynom.:( Mennyi idõs a picid?Örülök, hogy jól van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy irtatok nekem.Tehet van még esélyem, hogy babát várok.Ez a harmadik nap, hogy mensizek, bár nem olyan erõsen mint szokott(de nem túl nagy az eltérés).De még mindig szédülök és melleim feszülnek, és a fejem is fájdogál de nem folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat. Az utolsó írótól kérdezném:Tényleg ugyanolyan volt a vérzésed mint máskor?És nem volt semmi más jele, hogy babát várnál?Köszönöm még1szer!
Én is így jártam, ez 1, másfél napig tartó "mensi" volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! A menzeszem 2 és fél napig volt meg.Gyengébb mint máskor utána meg egy kis barnás folyásom volt.A tüneteim (a mell feszülés és szédülés)még van de enyhébb. Jött még egy kis derék fájás(de elviselhetõ) Ma reggel csináltam egy tesztet negatív lett. Nem tudom mi lehet velem. Tanács????? Én szerintem elmegyek orvoshoz.Mára jövõ héten.
igen olyan.
Igen, hasonló. Itt nem az email cím az azonosító, hanem egy sorszám, amit kapsz regisztrálásnál. Viszont különféle szempontok szerint keresgélhetsz az icq használók között. (kor, nem, hova valósi, mi az érdeklõdése, stb)

Lányok, mitől függ az, hogy mikor köszönsz puszival egy srácnak? És, ha msn-en vagy sms-be írjátok oda, hogy "puszi", akkor az olyan, mint a hali vagy komolyan gondoljátok?

Tudom ez két kérdés de összefügg.Köszi el?re =)

Legjobb válasz: Én akinek msn-en azt írom, h puszi annak a valóságba is adok. Akinek nem adok a valóságba, annak nem is írom. Szal sztem leírva olyan mintha megcsinálnád.

Én akinek msn-en azt írom, h puszi annak a valóságba is adok. Akinek nem adok a valóságba, annak nem is írom. Szal sztem leírva olyan mintha megcsinálnád.
ammm....jol erzekeled sokfele puszi van. barati-puszi: kozeli ismerosoknek, baratoknak adja az ember a talalkozas elejen es vegen. reg nem latott ismerosoknek akik azert megis kozeliek. de fugg a megszokastol is, ha vki nagyon kozeli de en is ervem szoktuk meg h puszi-puszi akkor nem, de 1 nala kevesbe jo haverrel ha szokas akkor vele igen. remelem nem voltam zavaros.... oreg-puszi: amit a nagyszuloknek, rokonak, oreg ismerosoknek adsz :p meg-puszi: amikor tetszik vki es bucsuzasnal arcon puszilod. meg nem csok. de puszi. jelzed h tetszik. 2esben is jo, de akkor ervenyesul a legjobban ha bucsuzasnal 1 csomo ember van de csak neki adsz puszit. (ja es azt amugyis utalom mikor 1 tonna embert vegig kell puszilni) mar-puszi: pl exnek. akit mar nem csokolhatsz meg, de attol meg tarttok egymashoz. baratno-puszi: en pl gyakran puszilgatom a legjobb baratnom, csak ugy. es meg sok mas van..... :p mas neveben nem beszelhetek, de en rendszerint akkor irom/adok puszit 1 sracnak ha tetszik. (megint kivetel 1-2 haver)ugyh xtem ez mkepp jo jel :) de csaj-fuggo, van aki mkit puszil..... de ritka.
sya! Nem nem mindig gondoljuk komolyan van mikor csak úgy köszönünk, de egy igazi puszi számomra azért már egy kicsit intimebb dolog kivéve ha a legjobb haverom akit rég nem láttam.Ez attól is függ h zavarba jött-e meg ilyenek
Hû. Hát elõször is tegyük fel, hogy van egy új srác az osztályomban. Én csak akkor megyek hozzá oda köszönni puszival (persze jó pár nap után) ha szimpatikus. Ha nem szimpi max adok neki egy pacsit és kész. De nálam van olyan is, hogyha jól néz ki a srác pedig alig talizok vele akkor is adok neki puszit, hogy ööö hát ezt nehéz megmondani, de ez nálam akkor szokás, hogyha növelni akarom az önbizalmam. Mert hát ha helyes a srác ki ne adna neki puszit köszönésképpen?:) ) Msn-en is ilyen kb. Ha szimpi és ismerem egy jó ideje akkor írom neki hogy puszi. meg általában olyanoknak írom akivel a való életben is puszival köszönök. Akivel csak úgy beszélgetni szoktam, aki nem olyan baromira fontos személy az életemben (pl egy sima haver) akkor annak csak köszönök, de ott még a suliban is. Na meg van olyan is, ez a 3. variáció hogy alapból, megszokásból adom neki a 3 puszit. Na most aztán bogarászhatod mit akartam írni :D Bocsi ha értelmetlen :$
hát én msn-en majdnem mindenkinek odabiggyesztek egy puszit a köszönés után, sms-be csak a barátaimnak, haveroknak, telefonba szintén, élõbe meg csak a rokonaimnak , a legjobb barátainak és a pasimnak adok puszit. az de utálom amikor az osztálytársakat végig kell csókolni mert valamelyik okos elkezdi és akkor meg b.unkóság azt mondani hogy bocs de én csak neki meg neki adok mert a többitõl h.ányok.:P szal ha élõbe ad neked puszit és csak neked ad vagy rajtad kívül még olyanoknak akivel jóba van na az jó jel::)
hát puszival köszönök a legtöbb osztálytársamnak! mm fiuknak. msn-en nekik nem írok puszit ott csak annak a pasinak/srácnak akit szeretek(baráti , szerelem , kezdem megszeretni) sms-be pedig csak annak akivelsmárolnék is mm akit szeretek annyira h akár járjak is vele. szerintem az sms puszi mögött van a legtöbb érzelem! nálam legalábbis
hát, én csak annak a srácnak írom msnen, h "puszi", akit a valóságban is megpuszilnék, vagy megpusziltam, vagyis aki szimpatikus, és várhatóan fogunk személyesen is találkozni, vagy már túl vagyunk az elsõ személyes találkozáson. Nekem ez túl bizalmas, ezért aztán nincs sok srác, akinek így köszönök. Ha a srác köszön így tõlem, de nem illik bele a fönti kategóriákba, akkor csak sziával válaszolok, ha olyan stílusban írja, nekem meg olyan hangulatom van, akkor még be is írom, h "itt még nem tartunk", vagy mindenesetre szóvá teszem. Smsben meg aztán végképp nem szoktam írkálni. A Kedvesemnek azt írom, h "csók", más srácoknak meg nem írkálok smst, vagy ha mégis, akkor jó barátom, és megvannak a köszönési szokásaink. :) Szóval én mindig komolyan gondolom a "puszi"-val való köszönést, és nem használom mindenkinél. A szmájlikat meg egyenesen kitiltottam az msnemrõl. :) (23/L)
Én viszont senkinek nem puszizok csak a barátomnak (de már nem vagyok vele, úgyhogy senkinek). De neki is csak msn-en, meg amikor suliban köszöntünk és ugye ott nem lehet csókolózni. :D Néha szoktam egy barátnõmnek, mert nála szokás....
Én msn-en majdnem minden fiúnak írom elköszönésnél, hogy "puszi, pussz, pusy, pux, stb.". SMS-ben már kicsit visszafogom magam, de vannak bnõim, akik mindenkinek írnak a végére puszit.(: Élõben pedig már csak annak a fiúnak adok, aki hajol érte.:D Szval a fiútól függ, hogy adok-e neki. Kivéve ha járunk, vagy nagyon-nagyon jó viszony van köztünk.:)
elõzõ vagyok. 17/L
Nemtudom, én soha nem dobálóztam a puszi szóval... Soha, senkinek (kivéve persze családtag, meg ha lenne barátom) nem írok puszit msn-en, sem sms-ben. Az utcán a pusziszkodástól meg egyenesen hányok, még a rokonaimtól i s kerülöm... Dehát most az a trendi hogy mindenkinek mindenhova, nekem is egy csomó fiú msn-en puszival köszön el. Franc se tudja h komolyan gondolják-e, de szerintem nem, mert õk is olyan "trendisrácok"

Anyukák! Ti egyetértetek a 60 éves védőnőm véleményével? "A baba ha jóformán csak üveges bébidesszertet és bébikaját eszik, az olyan mint ha mi felnőttek mindig mirelitet ennénk! "

Mert ha igen akkor az nekem nagyon nagy pech,mivel az én 7,5 hós fiam imádja az üveges dolgokat:-(

Legjobb válasz: Ebbõl a kérdésbõl megint "háború" lesz, mert van aki tényleg így gondolja, és van, aki nem. Az enyém is sok üvegest elfogyasztott. A gyümölcsös dolgok sokkal gusztábbak sztem is, meg az ízük is jobb. A fõzelékeknek mondjuk megvan az a "konzervgyár" íze, de ha a baba ezt eszi szívesebben, hát hajrá. Én is elengedtem a fülem mellett az ilyeneket, és azt adtam neki enni, ami jobban csúszott. A bébik ízlése sem egyforma.

Ebbõl a kérdésbõl megint "háború" lesz, mert van aki tényleg így gondolja, és van, aki nem. Az enyém is sok üvegest elfogyasztott. A gyümölcsös dolgok sokkal gusztábbak sztem is, meg az ízük is jobb. A fõzelékeknek mondjuk megvan az a "konzervgyár" íze, de ha a baba ezt eszi szívesebben, hát hajrá. Én is elengedtem a fülem mellett az ilyeneket, és azt adtam neki enni, ami jobban csúszott. A bébik ízlése sem egyforma.
A 12-es hozzászóláshoz még annyit hozzáfûznék, hogy a lányom 1 évesen minden féle gond nélkül áttért a mi kajánkra, amit én fõztem, pedig 5 hónapos korától babakaján élt nagyrészt. Most 4 éves, imádja a fõztömet és mindenféle fõtt ételt, az oviban is nehezen ment eleinte az evés, mert mindig azt mondta az óvónéninek, hogy csak az finom, amit anya fõz. :) ) Úgyhogy az sem igaz, hogy aki csak babakaját eszik, nem fogja szeretni a fõtt ételt.
Nekem is igy volt a fiam! De én elkezdtem belekeverni az üvegesbe a házi kosztot! aztán szép lassan egyre több házilag készitett dolgot adtam kevés üvegessel és végül el is hagytuk..nem árt ha megszokja az izeket sztem..feltételezem Te is ugy is fözöl mindennap..anyagilag tényleg nem éri meg a bébiétel. Probáljmeg krumplit almát meg csirkemellett megfõzni és összepépesiteni, nekünk ez volt az elsõ olyan amit megevett bébi étel hozzáadása nélkül! Tényleg fincsi:) De azért nem hasonlitanám a mirelit kajáhoza bébi ételt mert a mirelit kaja tartósitószer, szinezék meg csupa mû dolog ezekbe a kajcsikba meg nem tesznek ilyeneket!
Részben egyetértek. A bébidesszertben egész biztos igaza van, de a bébiételeknél nem gondolnám 100%-ban. Vannak jobban, rosszabbak. A helyedben én becsempészném a házikosztot a bébiételbe, és növelném a mennyiséget apránként. Az a jó, ha többféle ízvilágot ismer, mert elõbb-utóbb jön a menza és nem fog enni. Sajnos ezt én megszívtam a lányommal, 1 évig nem evett az oviban ebédet. Õ is bébiételes volt. A fiammal már sikerült a házit megszerettetni, vele meg a bébiétel csúszik nehezebben, de azt is megeszi nagy nehezen. Kicsit fel szoktam õket javítani:) Esetleg mát kóstoltathatod a ti ételetekbõl, hiszen azt kell megszoknia, és azért az mégis jobb, mint a sótlan-ízetlen babapép.
A % elemezgetése igencsak tévútra vezethet ám. Ha leszedsz egy almát a fáról, bizonyos %-a annak is víz és gyümölcscukor meg almavelõ. És ha süríted a tányéron vmivel, hogy ne fájjon a baba hasa, akkor már kb ugyanott vagy, mint ha a boltban vetted volna, legfeljebb olcsóbb és a saját ízlésed szerint készült el. Ez persze nem utolsó szempont, de azért a ló másik oldalával is vigyázni kell.
Nekem hazit is es uvegeset is evett a kisfiam. De pl. az almat, kortet, barackot csak ugy ette meg hazilag, hogy ugyan ugy keszitettem el neki mint az uvegeset. Nyersen lereszelve nem ette meg es fjat tolle a pocakja. Igy felkockaztam es ici-picit megparoltam a gyumolcosket majd a turmixgepbe turmixoltam 10 percig igy ugyan olyan pepes lett es olyan allagu mint a baba kaja. Igy meg fagyasztani is lehet. Tehat az ember megparol egy kilo kortet, leturmixolja, kis dobozokba teszi es nincs gond a reszelgetessel minden nap. :) Az almahoz en adtam egy kis cukrot habar ezert lehet van aki megkovez mert az parolva kicsit savanyu. Kombinaltam is oket. Amugy ezek a babakajak mar nincsenek tartositva meg teletomve mindenfele adalekkal. Sterilizlajak oket fozessel. Igy nem hinnem, hogy a bolti agyonpermetezett dolog jobb lenne. Kertje nem mindenkinek van es biot sem engedhet meg maganak mindenki. Ettol fuggetelnul nekem az a velemenyem, hogy meg kell talani az arany kozeputat. Azert ne add fel kerdves kerdezo. Majd idovel megfogja szeretni a te foztodet is. Ilyenkor meg olyan kis valogatosak. Kisfiamnak meg 15 honaposan is volt olyan uveges kajaja amit szivesen evett. Ez volt a bolognai spagetti meg a parolt zoldsegek sult baranyhus darabokkal. Ezt a kettot imadta. Aztan ez is elmaradt mert szivesen ette mar a mi kajankat.
Szerintem a babakajáknak mindegyiknek van egy "egyen" íze. Mivel legtöbbe raknak rizskeményítõt. Én nem szólok meg senkit, de a véleményem, hogy az üveges kaját megvenni mindennap, sokkal drágább, mint megvenni 1 kg zöldséget vagy gyümölcsöt. Sokkal többet ellehet készíteni belõlük. Sokszor van botrány is bébiételek között, hogy nem megfelelõen állították elõ. Nekem csak egy pl. 4 hós ételbe van már málna és eper. ok, hogy a magokat kiszedik, de épp ez is kémiai úton történik. És, ha jól tudom-bár lehet nem-akkor az epernek nem csak a magja allergizál, hanem a hisztamin tartalma.
végülis egyetértek, mondjuk nem a mirelithez hasonlítanám. az üvegesben sok hozzávaló módosítva van, pl. a husokat is ezért lehet 5 hónapos kortól adni, marha hús van már 6 hós üvegesben és ugye ott vannak az aprómagvasok is amiket szintén jóval elõbb lehet üvegesben adni mint egyébként hisz kivonják az allergén anyagokat. pont ezért egy csomó ízt újra kell kóstoltatni majd ha a rendessel találkozik
3. bocs, hogy kötekedek, de mondd már el, hogy lehet kémiai úton eltávolítani a magokat? :) Újabb Nobel-díj várományos vagy?
Én a reggeli gyümölcsöt mindig nyersen adom, mert annak van meg a természetes vitamintartalma, ami a fõzéssel kijön belõle. Fõzeléket meg én is fõzöm, a húst is. Tehát ebbõl a szempontból sokkal lazább vagyok. Olyan változatos kaját nem tudok készíteni, mint a bébiétel. Minden nap nem fõzök, mert inkább a gyerekemre szánom azt az idõt. Hétvégi kaját lefagyasztom és azt adom neki, váltogatva a bébiétellel. Az elején a házit nem ette meg, de most már egyre inkább.
Ok mindegyiknek nagyon hasonló az íze és az is igaz, hogy az a gyerek aki csak olyat eszik nem fogja szeretni a házikosztot, de azért nem olyan, mint egy mirelit kaja.
Azért amikor a bébiételen feltüntetik az ivóvizet, mint összetevõt, egészen bizonyos, hogy nem az alma természetes víztartalmára gondolnak, hanem a külön hozzáadott vízre. Másrészt nagyon sok üvegen látom, hogy a gyümölcstartalom egy része almalé hozzáadásában merül ki.
12es vagyok.Több ismerõsömnél elõfordult hogy agyerek most tizenévesen is nagyon válogatós és nem szereti a házikosztot, az hogy 5 hónapig üvegeset eszik utána otthonit, de akikrõl én beszélek renegeteg ideig csak üvegeset ettek.
,
Miért a 4 hónapos kortól 1 éves korig az nem elég hosszú idõ, vagy a Te ismerõseid gyerekei évekig kaptak babakaját? Nem kekeckedés képpen írom, csak érdekel. Azért 1-másfél éves kor után már illik fõtt kaját enni a gyereknek babakaján kívül is.
Nem közvetlen ismerõsök, az egyik 4 hónapostól kapott és nem volt hajlandó 1 és 1, 5 évesen sem mást enni csak üvegeset, a másik még 3 évesen is azt evett. Gyerek függõ, de az biztos, hogy nem jó ha csak kizárólag üvegeset kap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!