Találatok a következő kifejezésre: Az olasz a spanyol nyelv mennyire (2 db)

Az olasz és a spanyol nyelv mennyire hasonlít egymásra?

9.-ben(nyelvi el?készít?) spanyolt tanultam. Jöv?re szeretnék átmenni egy másik suliba(különböz? okok miatt), viszont ?k olaszt tanultak ugyanígy 1 évig. A 2 nyelv eléggé hasonlít egymásra, de nem tudom. Kérdésem: Érdemes átmennem abba a suliba úgy, hogy esetleg átnézem a igeid?ket, ragozás, stb..., vagy csak bukdácsolnék ?

Legjobb válasz: Nagyon hasonlít. Szerintem a nyáron tanulj olaszt (akár keress egy tanárt)és nem lesz gond. Legfeljebb az elején kicsit keverni fogod, de ha a tanárok tudják, hogy Te spanyol elõkészítõbõl jöttél, az elején biztos elnézõbbek lesznek, fõleg, ha látják, hogy igyekszel. Aztán meg megszokod.

Nagyon hasonlít. Szerintem a nyáron tanulj olaszt (akár keress egy tanárt)és nem lesz gond. Legfeljebb az elején kicsit keverni fogod, de ha a tanárok tudják, hogy Te spanyol elõkészítõbõl jöttél, az elején biztos elnézõbbek lesznek, fõleg, ha látják, hogy igyekszel. Aztán meg megszokod.
Ha a spanyolt szeretted és tudtad, akkor semmi baj nem lesz. Nagyon hasonlít a két nyelv. Hogy csak egy példát mondjak: 1 tanévig tanultam olaszt. Kimentem Barcelonába nyaralni, ahol sajna a spanyolok a saját nyelvükön kívül nem nagyon beszéltek más nyelvet. Õk spanyolul mondták a magukét, én olaszul, és tökéletesen megértettük egymást. Nyáron kicsit alapozz (a neten rengeteg ingyenes oktatóanyag van, ha gondolod, segítek keresni), és akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi, az jó lenne, mert annyira használhatót még nem találtam.
A 2. válaszoló vagyok. Tudsz angolul? Ha van legalább egy alap tudásod, akkor ez az oldal neked való (egyébként sokkal könnyebb angolról idegen nyelvet tanulni, mint magyarról, úgyhogy ne ijedj meg): http://italian.about.com/ Rengeteg nyelvtani rész, kiejtés, szókincs stb. van benne, valamint érdekességek az olasz kultúráról, mindennapokról (szokások, szleng..).
egyidejûleg ne tanuld a kettõt mert keverni fogod. vagy olasz vagy spanyol. én mikor spanyolt tanultam, abbahagytam az olaszt, mert kevert, most hogy jól tudok spanyolul, és tanulok olaszt, nem keverem. egymás után könnyû, de egyidõben nem ajánlom a 2 nyelv tanulását.

Ha valaki beszél felsőfokon olaszul, az így mennyire érti meg a spanyol nyelvet? Illetve mennyi idő alatt juthat el spanyolból is ilyen szintre?

Legjobb válasz: "Amúgy kb. 450 óra alatt bõséges kitûnõ középfokra jutottam spanyolból." Akkor átlagnál jobb képességû vagy, mert a középfok elérése átlagosan 500 óra. A felsõfokra számoljuk ennek a 3-szorosát. Persze lehet, hogy 2-szeres szorzó is elég, szerintem azonban jobban megéri egyszer megpróbálni és biztosan átvinni a lécet, mint kevesebbet tanulni, és 4-5-ször nekimenni a vizsgának 20 ezres vizsgadíjak mellett.

"Amúgy kb. 450 óra alatt bõséges kitûnõ középfokra jutottam spanyolból." Akkor átlagnál jobb képességû vagy, mert a középfok elérése átlagosan 500 óra. A felsõfokra számoljuk ennek a 3-szorosát. Persze lehet, hogy 2-szeres szorzó is elég, szerintem azonban jobban megéri egyszer megpróbálni és biztosan átvinni a lécet, mint kevesebbet tanulni, és 4-5-ször nekimenni a vizsgának 20 ezres vizsgadíjak mellett.
Olasz után megtanulni szerintem nem lehet nehéz, én felsõfokon beszélek olaszul, spanyolul pedig most szeretnék megtanulni, és pont ehhez keresek partnert.Spanyoltanuláshoz, egymással való spanyolul beszélgetéshez, egymás kikérdezéséhez.Tök kezdõ lennék spanyolból.Ha érdekel a velem való együttanulás neten keresztül, egymásnak teszteket írni, teszteket javítani, közös szótanulás, egymásnak írt szódolik, ilyesmi, akkor kérlek dobj egy privit.
Írásban egy középnehéz szöveget (pl. napilap) megért. a beszédet nem érti (csak foszlányokat belõle), de pár hónap gyakorlás után már igen. Spanyolból a felsõfok elérésére ha 1500 órát számolunk, akkor erõs olasztudás mellett ennek kb. a harmadával- felével számolhatunk, azaz 500-800 órával. Ez talán soknak tûnik, de beszélni és írni más, mint csupán olvasni vagy érteni a beszédet.
Utolsó, az 1500 órát spanyol felsõfokra honnan veszed? vannak ilyen sztenderd óraszámok? Most találkozom ezzel elõször. Amúgy kb. 450 óra alatt bõséges kitûnõ középfokra jutottam spanyolból. Ezek szerint az gyorsnak számít?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!