Találatok a következő kifejezésre: Az olasz a spanyol nyelv (36 db)

Ha az olasz a fő nyelvem, másodiknak ne válasszam a spanyolt, mert nagyon össze fogom keverni, vagy lehet egymás mellett tanulni a kettőt?

Legjobb válasz: Nem fogod keverni õket, nem is értem, hogy merülhet ez fel. Viszont 2. nyelvként az angolt tanuld, ha már elkövetted azt a hibát, hogy nem ezt tanulod elsõ idegen nyelvként. Angol nélkül semmire se lehet menni, míg az olasztudásnak nincs nagy értéke (a spanyoltudásnak sincs).

Nem fogod keverni õket, nem is értem, hogy merülhet ez fel. Viszont 2. nyelvként az angolt tanuld, ha már elkövetted azt a hibát, hogy nem ezt tanulod elsõ idegen nyelvként. Angol nélkül semmire se lehet menni, míg az olasztudásnak nincs nagy értéke (a spanyoltudásnak sincs).
A matekról alkotott véleményem erõsen szubjektív.:D
Azt nem tudom, de angolt tanulsz? Mert ha nem, akkor mindenképpen azt válaszd, esetleg a németet, mert a spanyol és az olasz elég közel áll egymáshoz, szóval azt jó nyelvérzékkel akár egyedül is meg lehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: jellemzõ, hogy egybõl írják az angolt. ha nem írtam bele a kérdésbe, akkor légyszíves ne írjatok ti se ilyen tanácsokat, mert UTÁLOM AZ ANGOLT/ANGOLOKAT/AMERIKAIAKAT/MINDEN ANGOL DOLGOT! németül beszélek, olaszul most tanulok, és harmadik nyelvnek szeretném a spanyolt.
Hát akkor bocsánat, hogy megszólaltam, nem akartam véletlenül sem jó tanácsot adni. Én most angol-német mellett oroszt tanulok, ha tetszik akkor tanulj azt, de igen, a spanyol is hasznos.Sokan mondják, hogy keverik az angolt a némettel, de én egyáltalán nem, úgyhogy szerintem te sem fogod majd keverni a spanyolt az olasszal.
A kérdező hozzászólása: na, ez már egy hasznos válasz, szóval köszi :) :D
A kérdező hozzászólása: mondtam, hogy nem fogok angolt tanulni, mert gyûlölöm.
Bocsi, de lenne mit csiszolni a stílusodon. Egyébként ez olyan, mint a matek: Én is utálom, mégis "muszáj".( Erõsen ajánlott)
ma 16:17 Angoltudás nélkül max. szakmunkás lehetsz, vagy középfokú végzettséget igénylõ, alsó beosztású munkád lehet. Minden komolyabb álláshoz kell tudni angolul, tetszik, nem tetszik.

Szerintetek az angol, a német, a francia, a spanyol vagy az olasz a legnehezebb nyelv?

Legjobb válasz: Inkább úgy kérdezd, hogy ezek közül melyik a legnehezebb! A franciát mondom, a rettenetes kiejtés miatt.

Inkább úgy kérdezd, hogy ezek közül melyik a legnehezebb! A franciát mondom, a rettenetes kiejtés miatt.
A francia. A kiejtése szerintem elég nehéz. A legkönnyebbek pedig a spanyol és az olasz. De én azt mondanám, hogy az a legnehezebb nyelv, amit nem akarsz megtanulni. Én az angolt szerettem, az ment ahogy kellett. A spanyol nagy szerelmem, nagyon jól haladtam vele, volt, hogy bekönyörögtem magam egy nyelviskolában, hogy egyszerre két szintet csinálhassak (amikor már jobban ment), és így gyorsabban tanultam. Szabadidõmben is szívesen olvasgattam vagy tanultam. A franciát a munkahelyem támogatta, elmentem, hogy majd jó lesz, de nagy lelkesedésem nem volt. Németbe is belekaptam, mert az akkori barátom sokat járt ilyen környezetbe, találkoztam német kollégáival, gondoltam hasznos, csak épp utáltam, mert randának találtam a nyelvet. Így franciául meg németül nem is tudok, a spanyol pedig nagyon jól megy, azóta voltam többször Spanyolországban is... Viszont biztos ír majd valaki, akinek meg a német a kedvence, gyorsan is tanulta, az angolt valamiért nem csípi, szóval õ azt fogja írni, hogy az angol nagyon nehéz, a német milyen könnyû.
Igaza van az elsõnek, sok függ a motivációtól. Én német és orosz nyelvtanár vagyok, a német sokkal nehezebb, mint pl. az orosz. Most már persze nem, de amikor alap és középszinten voltam, akkor az orosz könnyebben ment mint a német. De volt olyan csoporttársam az egyetemen, aki fordítva gondolta. Angolt is tanultam valamennyit, az eddig könnyû volt, tulajdonképpen szinte rám ragadt. A másik három nyelvet nem ismerem, de ismerõseimtõl én is azt hallottam, hogy a francia nehezebb, mint a spanyol vagy az olasz.
Harmadik vagyok. Bocs, a másodikra gondoltam, hogy igaza van. (De elsõvel is egyetértek.)
Ezek nem a legnehezebb nyelvek. Inkább csak ezek között lehet kiválasztani egy magyar számára a legnehezebbet. Nehézség szerint csökkenõ sorrendben: francia (ezek közül a legnehezebb) > német > angol > spanyol és olasz egyformán a legkönnyebb.
Szerintem a nemet a legnehezebb a nyelvtana meg a dialektusai miatt. En tudok franciaul es 2 honap kintlet utan mar tudtam alapszinten makogni. 2 ev utan most fogom megprobalni a felsofokut. A francia kiejteshez is hozza lehet szokni ha mar egyszer raerzunk de ahhoz kinek mennyi idore van szuksege. nekem mindig mondjak hogy fel se tunik hogy nem francia vagyok pedig a nullarol kezdtem :)
Mindegyik említett nyelvet tanultam, szerintem a német a legnehezebb ezek közül. Meg kell tanulni külön a fõnevek nemét, többes számát, bonyolult a melléknévragozás, a szórend és a szenvedõ ragozás megtanulásában is akadnak nehézségek, hát még ha azt a mellékmondati szórenddel is kombináljuk. Az angolban, olaszban, spanyolban, franciában meg nincs igazán melléknévragozás, viszont jó sok az igeidõ, és pl. az olaszban jelen idõben jó sok ige ragozódik rendhagyóan, de ez annyira nem nehéz.

Az olasz vagy a spanyol nyelvet tartjátok szebbnek?

Legjobb válasz: olasz... de nem tök mindegy? a kolléganõm meg a spanyolt... én beszélek olaszul, õ meg spanyolul, és mindenki boldog :)

olasz... de nem tök mindegy? a kolléganõm meg a spanyolt... én beszélek olaszul, õ meg spanyolul, és mindenki boldog :)
spanyol
te?
Az olaszt, és nem igaz, hogy semmit nem érsz vele, nagyon sok lehetõség van az olasszal akár Magyarországon is!
Nem kifejezetten az egyszerûsítéssel "olasz nyelvjárások"-nak hívott, de valójában sokféle önálló újlatin dialektusra gondoltam, hanem a tulajdonképpeni (toszkán) olasz dialektusokra. Gondolom neki is vannak ugyanúgy nyelvjárásai, ahogy a tulajdonképpeni spanyolnak (ami a kasztíliai), de szerintem az olasz esetében ezek nem térnek el akcentusban annyira, mint a spanyolnál.
# 10/10 Szerintem azért érzed, hogy az olaszban nem olyan nagy a szórás, mert minden olasz beszéli a standard olasz nyelvet is a saját dialektusa mellett. Az olasz dialektusok nem értenék meg egymást. Aztán persze a dialektus is hat az ottani olasz nyelvre valamilyen szinten.
Mindkét nyelvnek megvan a maga szépsége. Mivel én értem és beszélem a spanyolt, nem tudok elfogulatlanul válaszolni: szerintem olyan nyelv, amely tud szebb is lenni az olasznál, is és tud nagyon ronda is lenni, attól függõen, hogy éppen melyik nyelvjárását hallod, és azon belül is ki beszéli. Az olaszt én nem ismerem annyira, de szerintem az olasz esetében nem ilyen nagy a szórás. Az olasz akcentus viszonylag egységes, a spanyolnál eléggé eltérõen beszélnek Spanyolországban és Latin-Amerikában, de még Latin-Amerikán belül is, pl. az argentin spanyol dallama sokkal jobban hasonlít az olaszéra, mint az európaié. A spanyolországi spanyol kicsit monoton, és olyan, mintha panaszkodnának vagy veszekednének. A latin-amerikai sokkal dallamosabb.
Döntésképtelen vagyok. Sokáig a spanyol tetszett nagyon, de most már ez percenként változik nálam, melyik szebb. Ha tegnap kérdezel, spanyolt mondtam volna, most olaszt mondanék.
Hát az olasszal sokkal többre mész, mint a spanyollal :) Én mindkettõn tudok valamelyest, jelenleg az olaszt jobban kedvelem.
spanyol:)
Én is a spanyolt, de a tesóm az olaszért van oda.
A kérdező hozzászólása: Én a spanyolt. Amúgy csak kíváncsiságból kérdem.
Az olasz talán szebb, de semmire nem mégy vele :) )
A spanyolországi spanyol sem ronda, ha normálisan, artikuláltan beszélik, csak általában hanyagul beszélnek. A selypítés és a pöszézés is viszonylag új fejlemény Spanyolországban, a 16. századi spanyol még olyan volt, mint a Latin-Amerikai.


Az olasz vagy a spanyol nyelvet kedvelitek jobban?

Én nem tudok választani a kettő közül. :)

Legjobb válasz: Nagyon tetszik mindkettõ,ezért is voltam bajban,mikor döntenem kellett,hogy olasz vagy spanyolt kéttannyelvû osztályba menjek,de végülis a spanyol mellett döntöttem.És egyre jobban szeretem.:)

Nagyon tetszik mindkettõ, ezért is voltam bajban, mikor döntenem kellett, hogy olasz vagy spanyolt kéttannyelvû osztályba menjek, de végülis a spanyol mellett döntöttem.És egyre jobban szeretem.:)
Angol.
Jajj bocs, olasz vagy angolnak olvastam véletlen.
Az olaszt!!!
Olasz. :)
Viva Espana. :)
egyik se. de akkor már inkább espanol

Az olasz vagy a spanyol nyelv hangzása ragad magával jobban?

Legjobb válasz: Én nem tudok dönteni, ha a latin-amerikai spanyolt és az olaszt hasonlítom össze. :)

A kérdező hozzászólása: Én nem tudok dönteni, ha a latin-amerikai spanyolt és az olaszt hasonlítom össze. :)
"A spanyol világnyelv, mivel több, más földrészeken lévõ országok hivatalos nyelve, ellentétben a japánnal." Lehet, de még ettõl sem lesz világnyelv. Maradjunk annyiban, hogy regionális nyelv Latin-Amerikában, meg még pár helyen. Ma kizárólag az angol (leginkább a tört angol) a világnyelv, mert az szó szerint a világon mindenütt használható.
11: Ilyenkor kell azt megnézni, hogy mi olyat szeretnél csinálni a közeljövõben, amihez kellhet valamelyik nyelv. És az alapján választani.
sztem a spanyol. többre mész vele mert szigeteken és több kontinensen is beszélik. meg sztem ez érdekesebb is :)
Hangzásra az olasz. Amúgy nem tanulom egyiket se.Az olaszt szívesen megtanulnám, a spanyolon még annyira nem gondolkodtam. A spanyolnál, ha meghallom egy dalban, vagy valahol, akkor néha nagyon "megfog" , de az olasz valamivel jobban. Meg amúgy az olaszt többet is hallom.
én nem tudnék választani, mert 1, 5 évig tanultam spanyolt(nem sokra megyek vele), most meg már 3 éve tanulok olaszt! és oan tök jó mind a két nyelv! *.*
A portugált csak 230 millióan beszélik.
Lemaradt, kb. 400 millióan beszélik, tehát jóval többen, mint a japánt.
A spanyol világnyelv, mivel több, más földrészeken lévõ országok hivatalos nyelve, ellentétben a japánnal.
Én is tanulok japánul! Az a legjobb :)
Ha szóba jött a Japán, akkor az, tanulok is.Amúgy a spanyol
A spanyol sem világnyelv! Sokan beszélik, de ennyi erõvel a japán is világnyelv, mert 126 millióan beszélik! :D De amúgy nekem az olasz!
Engem az olasz. De az nem világnyelv, ellentétben a spanyollal. De ha azt nézem, hogy minél többen beszéljék, akkor a portugált választanám.
4 évig tanultam spanyolul, de nekem jobban tetszik az olasz.
spanyol
Mindkettõnek gyönyörû a hangzása szerintem. Olaszul tanulok, még a számok hangzása is csodás :)

Az olasz és a spanyol nyelv mennyire hasonlít egymásra?

9.-ben(nyelvi el?készít?) spanyolt tanultam. Jöv?re szeretnék átmenni egy másik suliba(különböz? okok miatt), viszont ?k olaszt tanultak ugyanígy 1 évig. A 2 nyelv eléggé hasonlít egymásra, de nem tudom. Kérdésem: Érdemes átmennem abba a suliba úgy, hogy esetleg átnézem a igeid?ket, ragozás, stb..., vagy csak bukdácsolnék ?

Legjobb válasz: Nagyon hasonlít. Szerintem a nyáron tanulj olaszt (akár keress egy tanárt)és nem lesz gond. Legfeljebb az elején kicsit keverni fogod, de ha a tanárok tudják, hogy Te spanyol elõkészítõbõl jöttél, az elején biztos elnézõbbek lesznek, fõleg, ha látják, hogy igyekszel. Aztán meg megszokod.

Nagyon hasonlít. Szerintem a nyáron tanulj olaszt (akár keress egy tanárt)és nem lesz gond. Legfeljebb az elején kicsit keverni fogod, de ha a tanárok tudják, hogy Te spanyol elõkészítõbõl jöttél, az elején biztos elnézõbbek lesznek, fõleg, ha látják, hogy igyekszel. Aztán meg megszokod.
Ha a spanyolt szeretted és tudtad, akkor semmi baj nem lesz. Nagyon hasonlít a két nyelv. Hogy csak egy példát mondjak: 1 tanévig tanultam olaszt. Kimentem Barcelonába nyaralni, ahol sajna a spanyolok a saját nyelvükön kívül nem nagyon beszéltek más nyelvet. Õk spanyolul mondták a magukét, én olaszul, és tökéletesen megértettük egymást. Nyáron kicsit alapozz (a neten rengeteg ingyenes oktatóanyag van, ha gondolod, segítek keresni), és akkor nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi, az jó lenne, mert annyira használhatót még nem találtam.
A 2. válaszoló vagyok. Tudsz angolul? Ha van legalább egy alap tudásod, akkor ez az oldal neked való (egyébként sokkal könnyebb angolról idegen nyelvet tanulni, mint magyarról, úgyhogy ne ijedj meg): http://italian.about.com/ Rengeteg nyelvtani rész, kiejtés, szókincs stb. van benne, valamint érdekességek az olasz kultúráról, mindennapokról (szokások, szleng..).
egyidejûleg ne tanuld a kettõt mert keverni fogod. vagy olasz vagy spanyol. én mikor spanyolt tanultam, abbahagytam az olaszt, mert kevert, most hogy jól tudok spanyolul, és tanulok olaszt, nem keverem. egymás után könnyû, de egyidõben nem ajánlom a 2 nyelv tanulását.

Az olasz vagy a spanyol nyelvet könnyebb tanulni?

Legjobb válasz: Azt, amelyik hozzád közelebb áll. Amúgy egyik sem könnyû.

Azt, amelyik hozzád közelebb áll. Amúgy egyik sem könnyû.
Szia. Én olaszul tanulok, így róla tudok nyilatkozni. Ha van bármi konkrét kérdésed vele kapcsolatban, nyugodtan írj akár privibe is mind1, de akkor most csak a kérdést követve válaszolnék. Tehát az elsõ és legfontosabb, hogy a "közhiedelmekkel" ellentétben egyáltalán nem könnyû. A nyelvtana simán van olyan nehéz, mint a német, annyi talán, hogy picikét logikusabb és tanulható, de rengeteg a rendhagyó ragozás és persze mindegyik más. Nem olyan, mint az angol, hogy becsûrsz egy segédigét, amit ragoznod sem kell és boldogság van, hanem minden idõben és módban máshogy ragoz. Nagyon nehéz néha kitalálni, hogy jaj most ez melyik is (én általában a jövõ idõt és a feltételes módot szoktam keverni). Aztán ott a kötõmód, amit sokat kell gyakorolni. Röviden a lényege az, hogy bizonyos kifejezések után másfajta ragozást kell alkalmazni. Nem sima jelent vagy ilyen olyan múltat, hanem a megfelelõ kötõmód ragozását. Azt is meg kell tanulni, kivételeket bevágni. Sokszor kell gondolkodnom, hogy most ide kell e kötõmód vagy sem, milyen igeidõt kell használni, hova pakoljam a névmást stb. Angolnál sokkal nehezebb. Persze a kiejtése egyszerû, egy-két szabályt megtanulsz és boldogság van, de legyünk õszinték, ha az angolban a kiejtés nehéz is, akkor is egyre többen beszélik, ami mégis csak jelent valamit. Olasz tanárom is mondta már többször, hogy örül, hogy én ilyen kitartó vagyok (hobbiból kezdtem el tanulni a nyelvet), mert nagyon sokan jöttek már el így, mint én, hogy hát tetszik az olasz, aztán így az alapok után abba is hagyták, mert még sem olyan könnyû, mint gondolták. Ettõl függetlenül én azt tudom mondani, ha tényleg nagyon motivált vagy és mondjuk tanultál is más nyelvet korábban, ami nem feltétlenül ment nehezen, akkor vágj bele. Persze most amit leírtam, az borzasztóan hangozhat, de azért nem ennyire rettentõ a helyzet. Mert szerintem csodálatos dolog, mikor már mondatokat tudsz összerakni, vagy igazi olasz emberek beszédét megérteni. Spanyolról sajnos nem tudok nyilatkozni, de személy szerint úgy gondolom, hogy hasonló lehet a nehézsége.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. angolt tanulok és a nyelvtant simán megtanulom, csak a kiejtéssel van a baj. ezért szeretnék valami olyan nyelvet tanulni, aminek viszonylag egyszerû a kiejtése. köszi még egyszer. :)

Az olasz v. a spanyol nyelv tetszik jobban? Esetleg egyik se?

Legjobb válasz: L'italiano é una delle lingue piú melodiche del mondo.

Mindkettõ nagyon tetszik, talán a spanyol kicsit jobban.
L'italiano é una delle lingue piú melodiche del mondo.
Spanyol! <3 ^-^
Spanyol. Amúgy 2-es, köze nincs a cigányokhoz, függetlenül hogy te minek tartod...
Olasz. A Spanyolt cigány nyelvnek tartom.
Ad 2: Na igen, ez a tipikus primitív és sztereotip gondolkodás, azon kívül, hogy valószínûleg halvány fogalmad nincs a nyelvekrõl úgy általában...
Nekem tetszika Francia. :D
Egyik se! De a kettõ közül inkább a spanyol.
Ha választanom kellene, akkor az olasz, szép dallamos. A spanyolt én túl hadarósnak gondolom. Amúgy a latin nyelvek közül a francia tetszik.
Spanyolt tanulok, ami bejön, szinte ragad rám annak ellenére, hogy a tanítanak igaz, keveset tanulok, angol mellé második nyelvnek jó választás volt, mert sok a hasonló szó és a nyelvtan se bonyolult.
Nekem az olasz.

Az olasz vagy a spanyol nyelv volt előbb?

melyik alakult ki melyikb?l?

Legjobb válasz: Én is tudok még egy ilyen nagyszerû kérdést. Tyúk, vagy a tojás volt elõbb. Na? Ki tudja? :D

Én is tudok még egy ilyen nagyszerû kérdést. Tyúk, vagy a tojás volt elõbb. Na? Ki tudja? :D
Nem egymásból alakultak ki, csupán az õsük (latin) volt közös, annak is a beszélt, vulgáris változata, de más-más hatások érték õket az évezredek alatt. Az olasz közelebb áll az eredeti latinhoz, annak a legközelebbi leszármazottja.
A tojás, mert már a dinoszauruszok is tojással szaporodtak. De ez most hogy jön ide?
"Az angolok sem értik meg ma már Shakespeare-t szótár nélkül" Csak annyira nem amennyire nekünk is szótár kell már mondjuk Heltai Gáspárhoz. Azért kicsit jobb nyelvtudással te is egész jól megértheted Shakespearet vagy az 1604-es Jakab király-féle Bibliát eredetiben, még ha nem is minden szót.

Az Olasz és a Spanyol nyelv tényleg nagyon hasonlit egymásra?

Miben hasonló?

Legjobb válasz: A közös latin eredet miatt. PL. dulce viva - édes élet dolce vita - édes élet :)

A közös latin eredet miatt. PL. dulce viva - édes élet dolce vita - édes élet :)
Igen eléggé hasonló, talán kiejtésben kicsit más és írásban, de sok közös szavuk van(mint például az elõttem szóló írta)
A számok is mutatják a hasonlóságot és különbséget: 1 uno - uno 2 dos - due 3 tres - tre 4 cuatro - quattro 5 cinco - cinque 6 seis - sei 7 siete - sette 8 ocho - otto 9 nueve - nove 10 diez - dieci :)
Erre én is kíváncsi voltam! És egyiket a másik után megtanulni nem nehéz? Úgyértem pont a hasonlóság miatt nem lehet bele gabalyodni?
A kérdező hozzászólása: Én ugy tudom hogy ha OLasz után tanulod a Spanyolt akkor pofonegyszerûûû, Viszont forditott esetben sokkal nehezebb...
Mindkét nyelvet tanulom magánszorgalomból, mert tetszik. Az a tapasztalatom, hogy az elején pontosan tudtam, melyik az olasz, melyik a spanyol, de mikor kihagytam a tanulást, már kezdtem keverni a szavakat. Folyamatosan kell velük foglalkozni, sok szöveget kell hallgatni, például házimunka közben is. :D
Köszönöm a választ a második válaszolónak és a kérdezõnek!! :D:D:D Én pont spanyolt tanulok most második idegennyelvként, és gondolkodtam, hogy majd harmadiknak olasz lesz, de lehet akkor inkább mégse.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!