Találatok a következő kifejezésre: Az olasz a (429 db)

Az olaszok, a németek vagy a spanyolok a legbefogadóbbak a külföldiekkel?

Legjobb válasz: Szerintem az olaszok egyértelmûen. Õk nagyon vendégszeretõek, és barátságosak! Voltam Olaszban nyaralni jó párszor, tehát tapasztalatból tudom :) Spanyolországban egyszer voltam, annyira nem foglalkoztak velem turistával, mint az olaszok. A németek.. hát attól függ melyik városba mész. Egy kisebb faluban, kocsmákban alapból kedvesebbek az emberek, mint egy nagy városban..

Szerintem az olaszok egyértelmûen. Õk nagyon vendégszeretõek, és barátságosak! Voltam Olaszban nyaralni jó párszor, tehát tapasztalatból tudom :) Spanyolországban egyszer voltam, annyira nem foglalkoztak velem turistával, mint az olaszok. A németek.. hát attól függ melyik városba mész. Egy kisebb faluban, kocsmákban alapból kedvesebbek az emberek, mint egy nagy városban..

Van olyan ország, ahol az angol után az olasz a leginkább tanított idegen nyelv?

Legjobb válasz: 00:06: ez egy annyira érthetetlen és félrevezetõ hozzáállás. A valóság az, hogy az olasz és a spanyol ugyanannyira használható nyelv számunkra. Ja, tudom, Dél-Amerikában milliók beszélik a spanyolt. Na, és? Egy átlag magyar mikor jut el Dél-Amerikába? Soha. Ellenben az olasz mellett néhány érv: az opera nyelve, az olaszok nem nagyin beszélnek más nyelvet, ezért ha velük akarod megértetni magad, más lehetõség nem nagyon van, kiejtésben/ hallás utáni megértésben magyarok számára könnyebb szokott lenni a többi újlatin nyelvhez képest. Megint más dolog, hogy nem ez volt a kérdés. Az idegen nyelv tanítása egyébként sem arról szól, mire tudja majd használni, hiszen a magyarok többsége alig megy külföldre, és sosem beszélne külföldivel. Egy nyelv ismerete sokkal gazdagabb készség csupán egy eszköznél a pénzkeresésre.

00:06: ez egy annyira érthetetlen és félrevezetõ hozzáállás. A valóság az, hogy az olasz és a spanyol ugyanannyira használható nyelv számunkra. Ja, tudom, Dél-Amerikában milliók beszélik a spanyolt. Na, és? Egy átlag magyar mikor jut el Dél-Amerikába? Soha. Ellenben az olasz mellett néhány érv: az opera nyelve, az olaszok nem nagyin beszélnek más nyelvet, ezért ha velük akarod megértetni magad, más lehetõség nem nagyon van, kiejtésben/ hallás utáni megértésben magyarok számára könnyebb szokott lenni a többi újlatin nyelvhez képest. Megint más dolog, hogy nem ez volt a kérdés. Az idegen nyelv tanítása egyébként sem arról szól, mire tudja majd használni, hiszen a magyarok többsége alig megy külföldre, és sosem beszélne külföldivel. Egy nyelv ismerete sokkal gazdagabb készség csupán egy eszköznél a pénzkeresésre.
Gratulálok; egy mondatot kiragadtál az írásomból. Valószínûleg azért, mert csak annyit éretettél meg belõle.
magyarok nem mennek kulfoldre? hahahahahahaha
Az a baj hogy az olasz egy halott nyelv... mar ugy ertem nem igazan erdemes olaszul tanulni mert nem beszelik sehol olaszorszagon kivul.. Viszont spanyolul a vilagon tobb orszagban beszelnek lasd del amerika! Miert kerdezed?
hahaha de gyors vagy te mikor irtad az elozo uzidet amire valaszoltam reggel 9-kor hahaha! te itt ulsz es varod reagaljanak a valaszaidra? mennyire vagy nevetseges? Amugy neked van igazad! hahaha Csak ezt ismetelgesd magadnak mindig....hahaha Ne faraszd magad a valasszal mert nem nezek ide vissza... jobb dolgom is van... Isten aldjon!
"És az olasz itthon simán van ugyanolyan hasznos, mint a spanyol." Hollandul meg majdnem 1/2 annyian beszélnek, mint olaszul, miközben 1/100 annyian tanulják. Ergo akkor már inkább hollandul érdemes tanulni, ha azt nézzük, itthon mi hasznos :) )) "Nem értem mi ez a nagy versengés a spanyolimádók és az olaszimádók között." Spanyolimádók, olaszimádók, kínaimániások, japánmániások. A motivációjuk hasonló. Nagy energiát fektettek egy nyelv tanulásába, és ha valaki azt állítja, hogy ez a befektetés nem volt okos döntés, akkor elkezdik védeni a döntésüket, ez ugyanis egyfajta én-védelem. Egy másik indíték, hogy "ha nekem rossz volt, másnak is legyen rossz" alapon próbálják belerángatni másokat abba a csapdába, amibe beleestek. Hátha adhatnak majd magánórákat az új palimadaraknak, ezzel csökkentve a saját veszteségeiket :) ))) Tudom, kissé gonosz a magyarázatom, de szerintem van benne néhány csipetnyi igazság.
A kérdező hozzászólása: Egyébként igaza van a 3. válaszolónak, teljes mértékig. A 2. pedig nem is a kérdésre válaszolt. És az olasz itthon simán van ugyanolyan hasznos, mint a spanyol. Eleve Olaszország gazdasága sokkal nagyobb Spanyolországénál, Olaszország sokkal közelebb is van, és sokkal több olasz cég van jelen az országban, mint spanyol. Ne mindegy, a kérdés nem erre irányult. Nem értem mi ez a nagy versengés a spanyolimádók és az olaszimádók között.
Amugy kedves kerdezo szloveniaban dalmaciaban es albaniaban :-)
3-as talan azert csak azt vette ki az irasodbol a valaszolo, mert az volt a legnagyobb baromsag.
Talán Málta.
A kérdésre válaszolva: Atlantisz.

Mi lett volna, ha az olaszok a központi hatalmak mellé állnak az első világháborúban?

Az elején még a központi hatalmakkal szimpatizáltak, aztán átpártoltak az antanthoz.

Legjobb válasz: Biztos elég kellemetlenül hatott volna a franciákra és az angolokra nézve, de amerika gazdasági fölénye ellen még az olaszok is kevesek lettek volna szerintem.

Biztos elég kellemetlenül hatott volna a franciákra és az angolokra nézve, de amerika gazdasági fölénye ellen még az olaszok is kevesek lettek volna szerintem.
Szétkapták volna õket, mint bogi a rongyot.
A kérdező hozzászólása: Szerintem inkább a franciákat kapták volna szét. A németekkel is alig bírtak el, a kétfrontos háború sok lett volna nekik.
A kérdező hozzászólása: Igaz, de az amerikaiak csak 1917-be léptek be.
Igen ez köztudott és ha akkor belépnek valószínûleg ugyan úgy veszítenek a központi hatalmak max annyi lett volna, hogy talán kicsit tovább húzzák a harcot. Viszont amíg nem lépnek be addig nem lettek volna könnyû helyzetben a franciák és a britek.
A kérdező hozzászólása: De lehet, hogy Franciaországot 1917-re már elfoglalták volna és az amerikaiak pedig úgy döntenek, hogy mégse lépnek be. Az angolok pedig inkább békét kérnek.
De lehet hogy ha nagyanyámnak *asza lett volna akkor õ lenne a nagyapám. A mi lett volna ha... kérdésekkel az az egy baj van hogy egy idõ után kicsit sok lesz a változó, nem azt mondom hogy nem lehet igazad, viszont ezen kívül van még pár lehetõség is.
Igen lehet, hogy legyõzték volna a franciákat, de az is lehet, hogy nem ezt nem lehet tudni. Ha legyõzik a franciákat akkor viszont sokra mehettek volna a központi hatalmak mert ha még angliát nem is foglalják el akkoriban egy "normandiai féle" partraszállást nem lehetett volna kivitelezni egykönnyen.
Az olaszok azok nem voltak igazából jelentõsek abból a szempontból, hogy még az ócska osztrák-magyar haderõt sem tudták legyûrni :D. Talán hosszabb lett volna, és elején a mi javunkra dõlt volt a mérleg, szinte biztos hogy kikapunk úgyis.


Tudnátok mondani olyan középiskolákat, ahol az olasz a 1. nyelv? És nem kéttanyelvűre, hanem sima 4 éves sulira gondolok, csak angol helyett olasz nyelvtanulással?

Remélem tudtok segíteni,mert ha most találnék egy sulit talán még át tudnék iratkozni!Köszönöm!

Legjobb válasz: Nem biztos, de én úgy hallottam, hogy a Xantus Jánosban van rá lehetõség.

Nem biztos, de én úgy hallottam, hogy a Xantus Jánosban van rá lehetõség.
Az elsõnek igaza van, én a Xántusba jártam, és bár én szakközepes voltam, de a gimnáziumi tagozatnál van olyan, hogy olasz az 1. nyelv. Viszont a suli 5 éves.
A kérdező hozzászólása: Értem, csak a baj az, hogy már 10.es vagyok, és 4 évesbe járok így nem tudok 5 évesbe átjelentkezni.. :/
Miért ne tudnál 4 évesbõl 5 évesbe?

Miért nem híznak meg az olaszok a sok tésztától?

Legjobb válasz: Meghíznak, hidd el nekem, fõleg délen van sok kövér olasz, ahol a szegénység miatt sok tésztát esznek. Aki megteheti az több halat, tenger gyümölcseit stb. eszik.

Meghíznak, hidd el nekem, fõleg délen van sok kövér olasz, ahol a szegénység miatt sok tésztát esznek. Aki megteheti az több halat, tenger gyümölcseit stb. eszik.
Durum tésztát esznek, nem sima fehér liszteset. És nem jó zsíros pörkölttel, mint mi, hanem csak paradicsomszósszal. Kisebb adagokat esznek, estére salátát, gyümölcsöt
A kérdező hozzászólása: Én is olaszosan csinálom, azaz durum/teljeskiörlésû durum tésztát használok könnyû paradicsomos, bazsalikomos szósszal, light sajttal csak épp a megengedett mennyiséggel nem lakom jól, ezért nem is élek a lehetõséggel. :D Már azt se tudom, mikor ettem utoljára tésztát... Van egy olasz ismerõsöm aki csupa izom, fiatalos és meglepõ étkezési szokása van(állítása szerint náluk így szokás a meleg miatt), ugyanis csak este eszik normális ételt, amikor nálunk volt egy hétig csak görögdinnyét evett egész nap, semmi mást(szerinte az Magyarországon a legfinomabb). pl beült velünk délben egy étteremben és csak gyümölcssalátát evett, vagy csak vizet ivott. Azt nem tudom õ mennyi tésztát fogyaszthat.
Ebben a pillanatban áll elõttem egy dagadt olasz :) (szálloda recen dolgozom). Egy olaszból kiindulni hülyeség. Biztos neked is van olyan magyar ismerõsöd, aki tök jól néz ki, de nem sokat tesz érte. Tehát akkor ha õ kimegy olaszba, akkor rólunk is azt fogják hinni, hogy nem hízunk :D
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy az olaszok pedig azon filóznak, hogy a magyarok miért nem híznak a sok zsíros pörkölttõl, kolbásztól, szalonnától. :D
Mert elég sok zöldséget és gyümölcsöt is esznek.
Eloszor is mint az egyik vàlaszado irta durumlisztbol kèszult tèsztàt esznek ami csak maga a liszt es viz meg egy kis so, nem tartalmaz tojàst ami megdobnà a kaloriat!màsrèszt az igaz hogy sokszor esznek tèsztàt de nem sokat, nem egytàlètelkènt befalnak belole egy csomot ès kèsz az ètkezès!!! ugyanis ok nem csak tesztàt esznek!!pèldàul ha ebèd van elsonek esznek tèsztàt kb egy lapos szedokanàlnyit, utànna esznek husfèlèket, sok zoldsèget! ès tèsztàt sem minden nap esznek!!! sokan sportolnak, (az èn pàrom is focizik heti 2x)de azèrt itt is talàlni "husosabb"embereket

Miért az olasz a zene nyelve, és miért nem a német?

Hiszen sokkal több jelentős német és osztrák zeneszerző volt, mint olasz, ráadásul Bécs volt a klasszicizmus központja.

Legjobb válasz: Mert az olasz dallamosabb nyelv.

Mert az olasz dallamosabb nyelv.
Igen, igazad van, de figyeld a hangzast... La bella Italia Der schone Deutschland... Una bella donna Eine schone Frau A nèmet pattogòsabb, kemènyebb, az olasz làgyabb...persze mikor hangosan hadarnak, nem ùgy tunik :) de amikor mosolyognak... http://www.youtube.com/watch?v=lw3c5d3aBSE&ob=av2e

Miért tartja szinte mindenki az olaszt a legszebb nyelvnek?

Tudom, hogy ez szubjektív, de szinte mindenhol azt hallom, hogy az olaszt tartják nagyon szépnek. Persze dallamos, fülbemászó nyelv, de szerintem hiányzik belőle az az erő és temperamentum, ami pl. az eredeti latinban vagy a spanyolban megvan.

Legjobb válasz: szerintem az No1. a spanyol :)beszélem mindkettõt valamennyire, de a spanyol sokkal jobban tetszik, mint az olasz :)

szerintem az No1. a spanyol :) beszélem mindkettõt valamennyire, de a spanyol sokkal jobban tetszik, mint az olasz :)
Én még senkivel nem találkoztam aki szerint az olasz lenne a legszebb nyelv. Elvakult franciásat és spanyolosat ismerek, de olaszost nem.
Hát nekem pl. az olasz tetszik a latin nyelvek közül a legkevésbé. :) Kedvencem a spanyol, utána a francia.
Nekem pl. azért a kedvencem, mert nagyon tetszik a hangzása: szeretem az ilyen erõs, karakteres nyelveket, véleményem szerint nem lehet összetéveszteni semmivel. A másik kedvencem egyébként az orosz, ami szintén elég erõs nyelv, szerintem. :)
Nekem a spanyol nyelv már túlzás, túl "erõszakos" a hangzása. Egyébként azért tetszik az olasz, amit írtál: mert dallamos, szép a hangzása. Eredeti latint még sosem hallottam, de az iskolai latintanárom elõadásában nem tûnt valami temperamentumos nyelvnek... Meg aztán egy nyelv kapcsán az ember asszociál a hozzá tartozó kultúrára is. Az olaszról pedig mi jut eszébe az embernek? Pálmafák, tengerpart, spagetti, fagyi. Csupa jó dolog.
"de szerintem hiányzik belõle az az erõ és temperamentum, ami pl. az eredeti latinban vagy a spanyolban megvan." Honnan tudod, hogy az "eredeti latin" milyen volt? Ezt senki sem tudja, hiszen nem készülhetett róla hangfelvétel 2000 évvel ezelõtt. A mai újlatin nyelvek akcentusát valószínûleg erõsen befolyásolta a latint nyelvcsere útján átvevõ népek eredeti nyelvének hangzása, pl. a francia dallamának már semmi köze nincs a latinéhoz, a hangsúlyrendszere is teljesen átalakult. Ha ez nem így lenne, akkor a mai újlatin nyelvek dallama ugyanolyan lenne (ehhez képest hallgasd meg a spanyol és mondjuk a románt, ég és föld). Vagyis ha azt feltételezzük, hogy az olasz az az újlatin nyelv, amelyet a legkevesebb idegen (kelta, germán és nem indoeurópai, arab stb.) hatás ért, akkor a latin "temperamentuma" inkább az olaszéra hasonlíthatott.
A világon kb. 6000 élõ nyelv van most, amelyek közül még a legtanultabbak is csak néhányat ismernek. Olyan nincs, hogy egy nyelvet ne lehessen egy másikkal (vagy többel) összetéveszteni a hangzása alapján, legfeljebb csak nem ismersz több ilyet. Van egy olyan törvényszerûség ugyanis, hogy az összefüggõ területeken beszélt nyelvek hangzása idõvel nagyon hasonló lesz egymáshoz, mivel folyamatosan hatnak egymásra. Ez akkor is igaz, ha egyébként ezek a nyelvek nem rokonok (még csak távolról sem). Ezért hasonlít egymásra egy teljesen avatatlan számára a magyar és a szlovák, vagy a spanyol és a baszk: ezek a nyelvek nem rokonok egyáltalán, egy teljesen kívülálló, aki egyiket sem érti, viszont nem tudná õket hangzás alapján megkülönböztetni. Ez fõleg regionális nyelveknél igaz, vagy az olyan területeken, ahol nagyon régóta együttélnek egy nagyobb, több ember által beszélt nyelvvel.
Szerintem a magyar a legszebb nyelv. Az olasz max 2.
Az olaszban nincs temperamentum? :D Az egyik legtemperamentumosabb nyelvek egyike, amiket ismerek. Pattognak, állandóan beszélnek, gesztikulálnak, kiabálnak. :-) A hanglejtés miatt a szavak pattognak, a különbözõ helyen lévõ hangsúlyok miatt. Én azért szerettem meg, mert bár azt mondta itt valaki, hogy kemény, én azt mondanám, egyszerre lágy dallamos, és az olasz emberek ismeretével kemény. Különleges és szép. (Ugyanez az ember írta, hogy az orosz hangzásra a másik kedvence, ahogy nekem is, és ugyanezt gondolom róla: lágy és kemény egyszerre. Nem tudom, hogy csinálják! :D)

Most tényleg eleadják a mecset az olaszok a spanyolok ellen?

Azt veszem észre, hogy olaszok szinte csak ott vannak a pályán, nem csinálnak semmit és azt veszem észre hogy ez a mecs egy nagy kamú! Unalmas .

Legjobb válasz: Ennyit tudnak az olaszok, 3 döntetlenjük volt, mit akarsz tõlük. A németek ellen jól felszívták és kifocizták magukat.

Ennyit tudnak az olaszok, 3 döntetlenjük volt, mit akarsz tõlük. A németek ellen jól felszívták és kifocizták magukat.
Amúgy Diator tudtad, hogy Balotelli Reptoid ! Látod milyen gyík feje van és a haja is olyan. Tuti Gyíkember !
A kérdező hozzászólása: utolsó ezt már több mint két éve tudom! :D
A kérdező hozzászólása: Leigazolt játékos voltam, ezért tudom, hogy ez kamú foci elsõ! :)

EURÓPÁBAN a francia, a spanyol vagy az olasz a leghasznosabb?

lassan dönteni kell, hogy hol szeretnék továbbtanulni, általánosban németet tanulok, és nem tudom, hogy milyen iskolába menjek, melyik nyelvet válasszam? melyik a leghasznosabb Európában?

Legjobb válasz: Hát eközül a 3 közül szeritnem a francia, mert az az Európai Únió egyik hivatalos nyelve( másik az angol), vagy pl. ha nézted az olimpiát, ott elõször franciául, majd angolul és végül kínaiul mondták a dolgokat. Én is franciát tanulok amúgy már 3 éve, mondjuk az olasz meg a spanyol sokkal jobban tetszik( a spanyolt latinamerikában is tudod használni) de a mi sulinkban azt nem lehetett választani.

Hát eközül a 3 közül szeritnem a francia, mert az az Európai Únió egyik hivatalos nyelve( másik az angol), vagy pl. ha nézted az olimpiát, ott elõször franciául, majd angolul és végül kínaiul mondták a dolgokat. Én is franciát tanulok amúgy már 3 éve, mondjuk az olasz meg a spanyol sokkal jobban tetszik( a spanyolt latinamerikában is tudod használni) de a mi sulinkban azt nem lehetett választani.
francia
spanyol
francia
Hoppá :D Ez jó válasz volt :) Különben szerintem is a francia.
Angol vagy német.
német anyanyelvûbõl van a legtöbb. tudásszinten meg az angol a legelterjedtebb.
Ja, hogy ezt nekem tudnom kellett volna? Én kérek elnézést.
Értelemszeren az angol a leghasznosabb egész Európában, sõt a világban, nem értem miért nem írtad azt ide.
A kérdező hozzászólása: mert angolul és németül már tudok!
A kérdező hozzászólása: nyilván azért irtam ide ezt a 3 nyelvet, és ha nincs ott az angol és a német, akkor minek kell azt irni?
Általános iskolás vagy? Akkor a legjobb oktatás mellett is maximum középfokon beszélsz angolul és németül is. Vagy még úgy sem... Én inkább felsõfokra húznám az angolt és a németet is, és csak azután kezdenék egy másik nyelvhez. Két nyelv anyanyelvi ismerete mindig jobb, mint három nyelv makogásszintû ismerete.
HA JÓT AKARSZ NE FRANCIÁT VÁLASSZ, MERT AZ UNDORÍTÓ!!! ÉS NAGYON NEHÉZ!!! ÉN IS AZT TANULTAM ÁLTALÁNOSBAN, ÉS NAGYON MEGBÁNTAM!!!

Rex felügyelő: az osztrákok miért adták el az olaszoknak a sorozatot?

Mi volt az oka? Nagyon költséges lett volna tovább forgatni Ausztriában? Vagy valami más?

Legjobb válasz: eladták? jó tudni...

eladták? jó tudni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!