Találatok a következő kifejezésre: Az oké két hónapos (15 db)

Más baba is csinálja ezt alvás közben? Mi lehet az oka? 10 hónapos lányom pár hete hason alszik el, takaró alatt, de egy-két óra múlva már a fejét az ágy másik végébe teszi, azaz átfordul, és a paplanon alszik tovább.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy melege van? Vagy egyszerûen forgolódós? Az én lányom az, õ is más irányban ébred, mint ahogy elalszik, én ezért hálózsákban altatom. (õ ráadásul a fejére is húzgálta a takarót, szóval még ezért is a hálózsák)

Nem lehet, hogy melege van? Vagy egyszerûen forgolódós? Az én lányom az, õ is más irányban ébred, mint ahogy elalszik, én ezért hálózsákban altatom. (õ ráadásul a fejére is húzgálta a takarót, szóval még ezért is a hálózsák)
9 hos kisfiam alvás közben keresztbe kasba bejárja a kiságyat.Probáld ki te is a hálozsákot nekünk is igy alszik hogy ne legyen kitakarozva.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy vagy melege van, vagy a matrac kemény, vagy nem tudom :)
Lányom is folyamatosan mászkál álmában, nyugi... :) Hálózsák vagy vastag rugi éjszakára.

Két kutyánk is lett a hetekben, az egyik 3 hónapos a másik kb egy éves és folyton ugrálnak és harapdálnak, már a ruháimat féltem, hogy szoktathatom le öket?

Legjobb válasz: Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.

Úgy, hogy minden nap viszed õket eleget sétálni szabadon, minden nap tanítod õket, szellemileg is fárasztod, minden nap elég idõt töltesz velük és elkezded nevelni õket. Azt megkérdezhetem, hogy miért vállaltál két kutyát is, ha nem tudod, hogyan kell velük foglalkozni, hogyan kell õket nevelni? Nagy felelõtlenség volt.
Nincsenek lefárasztva kellõen. Ha volt kutyád, ezt te is tudod, ahogy azt is, hogy a kert édes kevés egy ebnek, így kár és fölösleges is velük kiabálni. Az nagyon szép dolog, hogy megmentetted õket és sajnálatod, hogy így alakult végül, de ha más választás nincs, próbálj mind a kettõnek, de legalább az egyiknek normális gazdát találni. A kölyöknek valószínûleg könnyebb lenne.
Amikor bármelyik ugrik, akár kiteszed a lábadat, térdedet, hogy annak ugorjon. Közben mondod, hogy nem. Ha nem próbálkozik az ugrással , akkor megdicséred.Persze, nem fog mûködni azonnal. Idõ kell hozzá, hogy már a nem szóra is abbahagyják az ugrálást.
Figyelmen kívûl kell hagyni.Nincs szemkontaktus, lökdösõdés, egyebek.De mivel terhes vagy és gondolom nem várhatod ki, míg befejezik az ugrálást, határozottan szólj az egyiknek, hogy nem szabad.Ha tovább ugrál csapj oda egy köteg újság papírral ês zavard el .Ha amikor már nem izgatott, hanem nyugiban heverészik, odahívhatod simire.Ha nincs idõd nevelni, el kellene gondolkodni, hogy gazdit keresel az egyiknek.Mert ha a pici körül csinálják ugyan ezt, vagy kenelbe kell raknod õket, vagy akkor keresel majd gazdit nekik.Most még könnyebb.
A mellkasánál, tenyérrel, határozottan, de nem durván el kell lökni egy nem/nem szabad kíséretében, ameddig csak ugrál. Ha odajön, és nem ugrál, akkor meg jöhet a simogatás, és a dicséret.
De könyörgöm ha ennyire profi vagy, meg értesz hozzá akkor miért itt kérdezõsködsz? Talán valami még sincs rendben, vagy tévedek? Nem értem, hogy idejön valaki mert gondja van de utána a tanácsot már nem fogadja meg. Ennek így mi értelme? Nem szégyen beismerni a tudatlanságot, hanem tanulni kell belõle. Ennyi az egész, de elõre látom ebbõl is csak azt fogod leszûrni, hogy én most lehülyéztelek. Kár a szóért
A kérdező hozzászólása: plusz még van két macsekom is, de õk már nagyok.
A kérdező hozzászólása: Amúgy ha ilyen szegény lennék, tuti nem vállalnék kutyákat, csak a táp marha drága+féreghajtó, kombinált oltás, frontline, vitaminok, és akkor még egy etetõtûlat sem vettem. Mindenbõl megpróbáljuk a legjobbat megadni, éds majd jut a gyerekre is, ettõl nem félek. Gazdagok nem vagyunk de jól élünk, nagy kertes házban, kertvárosban.
A kérdező hozzászólása: azt mondtam, hogy mindkinek akinek van kutyája, kutyaoviba járatja??? bakker. nincs peénzem. elõzõ kutyámra, aki szegény 15 évesen halt meg, hónapokig naponta járattuk kezelésekre, több százezret ráköltöttem, legdrágább kajákat, vitaminokat veszek nekik, mindegy.
A kérdező hozzászólása: nálunk nincs kutyaovi...
A kérdező hozzászólása: ki mondta, hogy nincs pénzem????
nem azt mondtuk, hogy vidd vissza a sintérnek. Én mondtam, hogy keress valakit, aki napi egyszer megsétáltatja õket (én anno nem viccelek, 250ftért 1 órára 3 kutyát sétáltattam..) vagy keress nekik gazdát. De abban igaza van az elõttem írónak, hogy ha ennyi pénzed sincs rá, mi lesz ha bármi baja lesz valamelyiknek? Mert a baba is sokba fog kerülni, mellé meg a két kutya etetése, esetleges állatorvosi kezelések, bolha-kullancs elleni védekezés, a kicsinek a szükséges védõoltások ez mind-mind nagyon sokba kerül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó választ.nem vagyok profi, egyáltalán. nemrég halt meg az öreg kutyánk, 15 évet élt, ezért már nem is emlékszem milyen a kölyök kutya. de azért, hogy milyen felelõsséggel jár azt sejtem. csak az öreggel más gondok voltak... hozzá éjjelente kellett felkelni, megnézni jól van e, kezelésekre járni, stb. a végén a hasnyálmirigyrák mégis kifogott rajtunk...
Nézegess Cesar Millant(csodálatos kutyadoki) youtubon.Sokan csak vitázni jönnek az oldalra, ne foglalkozz velük.Fújják mindenkinek-ne szaporíts, 2millió gazdátlan kutya van az országban.Az ilyentõl mint te, meg elvennék a kutyát, mert nem sétálnak naponta.Hûha, akkor foglalkozz velük otthon sokat.Próbáld tanítani õket.A kicsit érdemes lenne, óvatosan (mármint rád nézve óvatosan)pórázra, sétára szoktatni.A nagy ráér majd ha meglesz a gyerkõc.Most még különösebb erõ nélkül is tudnád tanítani a kicsit, de ha megvárod vele amíg megszülsz, sokkal nehezebb lesz.Erélyesen, magabiztosan állj hozzájuk.Sokkal többet elérsz, mint a babusgatással.Jó kutyázást.
A kérdező hozzászólása: kedves vagy kedves hozzászóló de én nem Magyarországon élek, nálunk más szabályok vannak a szájkosárról.
na, közben megkaptam a válasz a szájkosárra: http://ujsag.allatvilag.net/2012/09/szajkosar-hasznalat-2012..
Nekem a szomszéd kutyával az bejött(amikor rám ugrált) hogy megfogtam a két lábszárát és picit tartottam a levegóben(3másodperc kb.)megmondtam neki hogy nem szabad.amikor abbahagyta elkezdtem simogatni és mondani neki mély, búgó hangon:Nyúúgi, aztán:okosan nyugszik.és megmagyaráztam neki miért nem jó ha rám ugrál
http://www.zetapress.hu/kutyavilag/16079 itt azt írják nem kötelezõ, de utána kérdeztem egy nálam jártasabb személynél, majd õ leírja hogy van:)
A kérdező hozzászólása: nálunk kötelezõ, a polgármester hozta be, és aki nem tartja be büntetik. mindemellett, nem szabad el engdeni a kutyát, csak pórázon vinni és elengedni csak kijelölt kutyasétáltatóban lehet, abból 2 van a városban, jó messze tõlem.
de arra meg úgy tudod a legkönnyebben megtanítani, hogy fogsz valami jutalomfalatot, leülsz és úgy tartod a jutifalit, hogy bele kelljen dugnia az orrát a szájkosárba, elõször még ne csatold rá, már akkor is dicsérd meg, ha megszagolja, mindig kis lépésekkel haladj, legyél türelmes:)
már nem kötelezõ sehol a szájkosár:)
A kérdező hozzászólása: a nagy szépen jön pórázon, csak a szájkosarat nem viseli és az nálunk kötelezõ. köszi szépen. amúgy a nagy már ivartalanított, a kicsi is az lesz. nekem macskáim is vannak, õk is ivartalanítottak. tényleg más a gyerekével nem törõdik ugy, mint mi velük.fogom nézni a youtubeot.
A kérdező hozzászólása: nem tudtam még hogy terhes vagyok, mikor elhoztam õket. mindegy. akkor a legjobb ha visszaviszem a sintérnek
Tényleg nem tudok mit írni. :( Megértem, hogy ragaszkodsz hozzájuk, és ha legalább valaki otthon lenne és segítene a nevelésben, meg a sétában, akkor azt mondanám, hogy oké, sok szerencsét. Így is sok szerencsét kívánok. Az ugrálást már írtam, hogy mit csinálj (ignorálod, hátat fordítasz, ruhatépésnél ignorálás, kizökkentés, átirányítás). Én azért a helyedben megpróbálnék fb-on vagy bárhol gazdit keresni nekik.
A kérdező hozzászólása: szaladgálni van helyük, kb 500 négyzetméter, dobálom nekik a labdát és visszahozzák. de nehéz velük. fõleg , hogy a nagyobb már 1 éves, a kicsivel veszekszenek a kaján is, a kicsit külön kell etessem.Egész nap rohangálnak, de attól még ugrálnak mint a dilisek. Mindig erélyesen rájuk szólok, de nem mindig hat, ..
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy nem leszek normális gazdijuk.
A kérdező hozzászólása: köszi, azért is nehéz velük mert mindkettõ ujjonan érkezett, a kicsi startból rosszalkodik, de olyan édesek, együtt alszanak már
A kérdező hozzászólása: nem szeretném õket elajándékozni. tuti nem lesznek bezárva. addig még van, megoldjuk addig.
A kérdező hozzászólása: Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. Igy, hogy együtt vannak, egész nap eljátszanak, miért adnám õket tovább. igyis annyi kidobott kutya van, aki sajna senkinek nem kell. tuti jobb dolguk lenen a menhelyen vagy a sintérnél mint nálam. Altatástól mentettem õket, na mindegy, többet itt sem teszek fel kérdést.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg miért pontozzátok le a hozzászólóimat is??????
Biztos vagy te ebben? Nagyon szép dolog, amit tettél, de a mi 3 hónapos kutyánkat ketten (édesanyám és én) neveljük, igaz, munka mellett, de így is éppen elegek vagyunk rá. Persze, fárasztják egymást, de ki fogja õket tanítani, szocializálni, sétáltatni? Ha csak egymást látják, hogyan fogják megszokni a többi kutyát, embert? Ki és mikor fogja nekik az alap parancsokat megtanítani? Én a helyedben a kutyák érdekében keresnék egy végleges gazdit. Ha gondolod, tartsd meg a nagyobbikat, de gyerek mellé, fõleg ha nincs segítséged... túlvállalod magad. Ugrálásról való leszoktatás: Kitartó ignorálás. Nem nézel rájuk, nem szólsz hozzájuk, elfordulsz. Ha cibálják a ruhádat, akkor megdermedsz, nem szólj hozzájuk, majd hirtelen csapsz valami zajt, akár mély hangon morogsz akár hozzávágsz a földhöz egy vizes palackot kövekkel, akár tapsolsz. De a Nem is elég, a lényeg, hogy meglepje õket, és elengedjék a ruhádat. Akkor dicséret és dobj el nekik egy labdát, hogy másra figyeljenek.
A kérdező hozzászólása: de nem mondtam h nem fognak sétálni.... azt irtam , hogy most épp 12 hétig kell vigyázzak mert elsõ babám elment , ár..na mindegy.
A kérdező hozzászólása: nem hiszem, hogy más 24 órában foglalkozna a kutyájával, mindegy.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül, majd megint 3-4 körül, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ki õszintén hányan engedhetik meg a kutyaovit manapság. tehát egy kisgyerekes csalásnak, akinek nincs otthonölõs anyuka az ne is vállaljon kiskutyát. értem. valószinüleg kevés kutya élne a nagyvárosokban akkor.
Nem 24 órában, de mi a kiskutyával napi 4 órát biztosan. Ma reggel másfél órás fárasztás, utána átadtam a stafétát édesanyámnak, aki kiviszi még sétálni/ játszik vele olyan 11 körül egy órát, majd megint 3-4 körül egy nagyobb fárasztás, aztán 6-kor visszaérek, megyünk sétálni, és este még kaja után egy fél órával kell játszani. És akkor etetés, szõrkefélés, takarítás még nem volt. Senki nem mondja, hogy jobb helyük lenne egy sintértelepen, és nem kell mindenkinek "professzionálisan" kutyát nevelnie, de ha megszületik a babád még kevesebb idõ lesz a kutyákra( jól nevelten a babkocsi mellett akkor fognak bandukolni, ha MOST megtanulják). Ha totyogós korára sem sikerül önkontroll elsajátítaniuk, akkor meg veszélyt is jelenthetnek rá, pl. fellökik. Igazából kár magyaráznom, mert vagy rájössz majd, hogy nincs rájuk idõd, vagy kérsz segítséget, vagy hagyod õket, és késõbb lesz két neveletlen kutyád.
A kérdező hozzászólása: Etetni etetjük õket rendesen, külön fõzök is nekik, + száraztáp. Takaritani utánuk jelenleg édesapám vállalta.
"Basszus, nem értem, befogadtam 2 kutyát, maximálisan elvannak látva, szeretgetve stb, és akkor el vagyok ítélve. sztem más nem szeretgeti ugy a gyerekeit mint mi a kutyukat. " na épp ez a baj. Ezek kutyák, nem gyerekek. Kutyakén kell nevelni és kutyaként kell rájuk tekinteni szabályokkal, tanítással, megfelelõ lefárasztással. Én értem, hogy veszélyeztetett terhes vagy, de akkor hogy jutott eszetekbe rögtön két kutyát is magatokhoz venni? Legalább lenne egy barát vagy valaki aki legalább napi 1x30-1 órás sétára kivinné, vagy kereshetnétek valami diáklányt/fiút aki a környéken vállal kutyasétáltatást addig, amíg nem kelhetsz fel. Én nem szeretnék helyetted dönteni és nincs is jogom, de nagyon átgondolnám a dolgot. Most azért nem tudsz velük kimenni, mert ott a baba a hasadban, utána már energiád nem lesz, egyszerre azért nem fogod tudni õket sétálni vinni, mert a kutyák addigra nem fogják megtanulni, hogy egy babakocsi mellett hogy kell közlekedni, utána már a gyerek tipegni fog, és mondjuk ha viszed bölcsibe vagy utána oviba akkor talán ki fogtok tudni menni. Az még legalább 2-3 év. Addig bezárva szeretnéd õket tartani, úgy, hogy nem elégíted ki a minimális szükségleteiket? Csak gondolj bele, hogy milyen lenne a babádnak, ha már tudna járni és soha nem mennétek ki mozogni, be lenne zárva a szobájába amiben van egy ágy és idõnként bemennél megölelgetni meg megbabusgatni, és ennyi. Hiába vannak ketten, nem fognak rohangálni maguktól, nem játszanak annyit maguktól, amennyitõl elfáradnának. Nekik kell a séta és kész.
A kérdező hozzászólása: kelleni nnem fog senkinek, eddig se kellett sajna, nálunk annyi a kóbor eb, hogy sorozatosan altatják el õket... igy kerültek hozzánk õk is, mert az egyik menhelyes gondolta jó helyen lesz nálunk.
És édesapádat nem tudod megkérni segíteni? Nem kell a neveléshez testi erõ csak határozottság és kiállás.
A kérdező hozzászólása: nem, õ egész nap a kertet müveli.
A kérdező hozzászólása: Mentett kutyák. mielõtt pálcát törnél, ... megölni akarták õket, befogadtuk. mindig is volt kutyám, kutyáink iskolába jártunk velük, most viszont veszélyeztette terhes lettem, nem igen tudok velük foglalkozni, férjem reggeltõl estig odavan. sétálni se nagyon tudok emiatt velük menni. gondoltam kapok valami jó tippet.

22 hónapos kislányom kb másfél-két hónapja nem alussza át az éjszakát. Többször felsir. A nappali alvása is nyugtalanabb és rövidebb. Mi lehet az oka, lehet hogy a foga jön? Amugy 16 foga van.

Legjobb válasz: nálunk az éhség volt az oka. hiába kínálgattam, nem evett rendesen. mióta szigorúan betartjuk a 3 óránkénti evést, azóta jól alszik. a lényeg hogy 2 kaja közt egy falatot se kap, csak mikor eljön az 5 étkezés közül az aktuális. persze akkor annyit eszik amennyit csak akar, és igy jól is lakik. Mert ha csak pár falatot ebédel, aztán lefekteted, akkor nem tud jól aludni, mert hamar kiürül a gyomra. Az ilyen nagyobbacskák már nem annyira szenvednek a fogzástól szerintem

nálunk az éhség volt az oka. hiába kínálgattam, nem evett rendesen. mióta szigorúan betartjuk a 3 óránkénti evést, azóta jól alszik. a lényeg hogy 2 kaja közt egy falatot se kap, csak mikor eljön az 5 étkezés közül az aktuális. persze akkor annyit eszik amennyit csak akar, és igy jól is lakik. Mert ha csak pár falatot ebédel, aztán lefekteted, akkor nem tud jól aludni, mert hamar kiürül a gyomra. Az ilyen nagyobbacskák már nem annyira szenvednek a fogzástól szerintem


Mi lehet az oka, hogy a nyolc hónapos babám nem bír két óránál tovább ébren maradni?

Eszünk, egy kis játék és már dörzsölgeti is a szemét. Lefektetem, és néhány perc múlva már alszik is. Nem alszik sokat, max 1-1,5 órát, de valahogy soknak érzem ezt ilyen id?s korban. Egyébként jókedély? gyerek.

Legjobb válasz: Szia! Biztos könnyebben elfárad. Nincs semmi baj ezzel, csak kicsit több pihire van szüksége :) Az én kislányom 7 hónapos, és általában max 3-3,5 órát van ébren, de akkor már naggyon nyûglõdik, mert aludni persze utál :)))

Szia! Biztos könnyebben elfárad. Nincs semmi baj ezzel, csak kicsit több pihire van szüksége :) Az én kislányom 7 hónapos, és általában max 3-3, 5 órát van ébren, de akkor már naggyon nyûglõdik, mert aludni persze utál :) ))
Minden baba más, más az alvásigénye. Az én kisfiam is 8 hónapos, õ a reggeli ébredés után kb. 3 órát van fenn, aztán alszik kb. 1 órát. Aztán megint fenn van 3 órát, és délután alszik kb. 2-t. A délutáni alvás után akár 4-5 órát is fenn van, és este 8-kor már alszik.
Tényleg babafüggõ, de ha nagyon aggódsz a köv. orvoslátogatáson említsd meg és lehet megnézik nem vérszegény -e.
Szerinem valami vitamnihiány lehet, vagy vérszegénység. Nekem a nyolc hónapos fiam már csak naponta kétszer aludt másfél órát. Persze vannak hétalvó babák, de szerintem is elég sok ez az alvás. Kérdezd meg a védõnõt, gyerekorvost.
Szia! Attól is függ, szopiztok, vagy tápszert kap, mennyi rendes kaját eszik, mert a rendes kaja ha jól tudom a szervezet lúgosságát savassá változtatja és emiatt fáradékonyabb lesz. Szerintem is megemlítheted a dokinak, hátha kitalál vmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Nem aggodalmaskodom, de azért legközelebb rákérdezek a gyerekorvosnál.

Az oké ha két hónapos kisfiunk átalussza az éjszakát? Nem sok étlen még a 8-9 óra alvás? Vagy mengyugodhatunk és örüljünk, hogy már ilyen ügyes baba?

Legjobb válasz: A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)

A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Reméltem én is, hogy nem gond, de azért jó tudni, hogy teljesen oké és reméljük megtartja ezt a jó szokását :-) Amúgy egy ilyen átaludt éjszaka után, hogy néz ki a napi programotok? Napközben is tud még aludni a babátok?
Két hónaposan még az én lányom is végig aludta az éjszakát. Demost, hogy 4, 5 hónapos 2 hete minden éjszaka 2x-3x kell fel éjszaka.
Szia!Nekem a lányom 3 hónapos korától vigigaludta az éjszakát és elötte is 1-szer volt csak fent.Persze csak örülni tudtam neki hisz így Én is pihenhetem és nappal délben tudott még 1, 5 órát aludni. Boldog babázást kívánok!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Miután a babám reggel felkelt és evett általában még 1-2 órára visszaalszik. Utána úgy délután 2-3 óráig fent van. Akkor elmegyünk sétálni, a sétát általában végigalussza. Majd még 6 óra után is alszik egy keveset, de 7 után már nem alszik egészen addig, amíg nem fürdetjük meg, és el nem jön az alvás ideje. Tehát leginkább és legtovább délelõtt, illetve séta közben alszik. Enni pedig 3-4 óránként szokott.
Örülj neki! Engem is sokan irigyelnek, mert a fiam kb. másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Elõször úgy aludt, hogy 10-tõl reggel hatig, aztán amikor áttértünk a napi ötszöri étkezésre, akkor már este nyolctól reggel hétig, és ez most is így van.

3 hónapos a babám és két napja alig eszik. Mi az oka?

Legjobb válasz: Anyatejes vagy tápszeres? Mennyivel született, mekkora most? Kicsit bõvebben, ezer oka lehet.

Anyatejes vagy tápszeres? Mennyivel született, mekkora most? Kicsit bõvebben, ezer oka lehet.
tuti az idõváltozás 3hós a lányom !és nála akkor van ez ha idõ változik!
lehet hogy a meleg miatt is, mondjuk pont nem volt tegnap legalább is itt, de egyik ismerõsöm mesélte akinek 2 felnõtt s most egy 5 éves lánya van, hogy a legkisebbik neki is csinálta azt hogy pár napig nem evett tavasszal-nyáron, csak sok teát ivott.

A 10 hónapos kislányom nagyon jó evő, de az elmúlt két napban szinte semmit sem eszik. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Meleg miatt õk is kevesebbet esznek,itass vele sok folyadékot. Nekem 1,5 éves a fiam és õ se nagyon eszik amióta illyen meleg van

Meleg miatt õk is kevesebbet esznek, itass vele sok folyadékot. Nekem 1, 5 éves a fiam és õ se nagyon eszik amióta illyen meleg van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:)
Fogzás? Meleg? Nem szereti már amit adsz? :) Fáj a pocija?
A kérdező hozzászólása: Már van 3 foga és ilyen még sose volt. A meleget is egész jól bírja, szerintem az sem lehet. A pocija esetleg, de azt se gondolnám. Ezért vagyok nagyon tanácstalan. Lehet hogy mégis a foga nem tudom. A tápszert sem eszi szóval nem a kaja a baj.

Negy honapos babam ket napja rengeteget bukik. Mi lehet az oka?

Tapszert is kap s szopizik is. Kicsit mar kezd ijeszto lenni a dolog, ennyit soha nem bukott meg. Ahanyszor felemelem annyiszor jon vissza a tej, s nem keves mennyiseg. Van valami baja? Tehetek valamit erte?

Legjobb válasz: Ha szopik akkor lehet te ettel valami olyat ami neki nem jo. pl tej, sok edesseg, fuszeres etelek. Ezt kellene csokkenteni szerintem, de idobe telik, hogy megoldodjon. Ha tapszert kap, akkor abban van valami amit nem tud megemeszteni. Van olyan tapszer amit direkt bukos babak kapnak a bebatol.

Ha szopik akkor lehet te ettel valami olyat ami neki nem jo. pl tej, sok edesseg, fuszeres etelek. Ezt kellene csokkenteni szerintem, de idobe telik, hogy megoldodjon. Ha tapszert kap, akkor abban van valami amit nem tud megemeszteni. Van olyan tapszer amit direkt bukos babak kapnak a bebatol.

Babám 3 hónapos és szoptatom. Két hete fájnak az izületeim (derekam, térdem és az ujjaim a kezemen). Mitől lehet ez. A szoptatástól esetleg vitaminhiányom van? Vagy más az oka?

Legjobb válasz: Nem voltál mostanában beteg? Felsõlégúti fõleg? Esetleg lázas??? Ha nem akkor talán több kálciumot kéne bevinned, esetleg vitamint!

Nem voltál mostanában beteg? Felsõlégúti fõleg? Esetleg lázas??? Ha nem akkor talán több kálciumot kéne bevinned, esetleg vitamint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, azóta már én is gondoltam rá, hogy esetelg vitaminhiányom van. Már szedek multivitamint, plusz kálciumot. Remélem segíteni fog.
Elmult a problamád kellett végul orvoshoz menni vele? Hasonló cipõben jarok ezert kerdezem de privatot nem tudok neked irni.
A kérdező hozzászólása: Igen, elmúlt már. Sajnos be kell látni, hogy a szülés utáni regenerálódáa kb. 1 évig tart. Vitamint szedtem és vártam. Ennyit tehetsz. Jobbulást.

Van 3 db kb 2-3 hónapos még szopó és mást is evő kiscicánk-udvari- már szinte 2 naponta egy-egy meghal, előző napon mind a két szeme a külső zugban van, (kifelé kancsi) és csendes. Mi lehet az oka hogy hullanak?

Legjobb válasz: Jaj, istenem, sosem fogom megérteni, hogy súlyos egészségügyi problémákkal (akár emberrõl, akár állatról van szó) miért nem fordulnak az emberek orvoshoz?? Valószínûleg nem tapasztalták még meg, hogy milyen szenvedni úgy, hogy nem kapnak segítséget... Megvárod, hogy mind elpusztuljon, aztán elmélkedsz róla, hogy vajon miért történhetett? A kismacskák sajnos sokféle fertõzõ betegséget kaphatnak el, akár már az anyaméhben. Erre valók a védõoltások, amiket már 8 hetes kortól ajánlott beadatni. Ennek hiányában elég, ha egy beteg lesz, a többi is fertõzõdni fog. Egyébként lehet pl. macskanátha, ami antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, annak hiányában sajnos halálos is lehet.

Jaj, istenem, sosem fogom megérteni, hogy súlyos egészségügyi problémákkal (akár emberrõl, akár állatról van szó) miért nem fordulnak az emberek orvoshoz?? Valószínûleg nem tapasztalták még meg, hogy milyen szenvedni úgy, hogy nem kapnak segítséget... Megvárod, hogy mind elpusztuljon, aztán elmélkedsz róla, hogy vajon miért történhetett? A kismacskák sajnos sokféle fertõzõ betegséget kaphatnak el, akár már az anyaméhben. Erre valók a védõoltások, amiket már 8 hetes kortól ajánlott beadatni. Ennek hiányában elég, ha egy beteg lesz, a többi is fertõzõdni fog. Egyébként lehet pl. macskanátha, ami antibiotikumos kezeléssel gyógyítható, annak hiányában sajnos halálos is lehet.
Teljes mértékben egyetértek az elõttem íróval. Ha ilyen komoly gond van, ne itt kérdezõsködj, hanem vidd õket orvoshoz. Ha ilyen probléma van, akkor csak az tud segíteni, más nem.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de ugy gondoltam, -mivel csak odaszülettek, és nem a mi macskánk, azt sem tudjuk, honnan jött- itt ingyen kaphatok útmutatást és amit itt megsporolók a jövöben esetleg macskára költhetem, ha elküldik a vizit dijat biztos elviszem az orvoshoz, mert az tuti hogy nem jön ki......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!