Találatok a következő kifejezésre: Az objektív az olyan esetekre is (1 db)

Az objektív felelősség az olyan esetekre is vonatkozik, ha a büntetés része a vezetéstől eltiltás?

CSak fel akarom hívni a figyelmet egy fura dologra. Kölcsönkérem apám verdáját. Tépek. Megbüntetnek. Õ nem vall rám, ezért fizet. Eddik értem, de faramuci, hogyha monjuk 300-zal fotóznak le, akkor az öreg jogsija is ugrik?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.

Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.
A gépjármû üzemben tartója csak akkor mentesül a felelõsség alól, ha bizonyítja, hogy a jármûvet tõle ellopták, illetve, ha a jármûvet használó személy magánokiratban elismeri, hogy a szabálysértés elkövetésekor õ vezette a jármûvet.
pontosan ez a lényeg. mivel faternak kell a jogsi, hogy létezni tudjon, ezért valószínûleg némi pofon, seggbe és tökön rugás, élve eltemetés után (mármint õ téged) meg fogja mondani, hogy te voltál.
Szóval akkor perkálnia kell, de a jogsiját nem veszik el és büntetõpontot sem kap. Ha jól értettem a választ ? :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok segíteni értelmezni az alábbi KRESZ idézetet arra vonatkozóan, hogy a jobbkéz szabály vagy a "kanyarodási szabály" az erősebb az egyenrangú útkereszteződésben?

Ezen az oldalon is elég sok vita folyt róla ezért alább idézek a remélhetőleg még aktuális KRESZ-ből.

"Elsőbbség az útkereszteződésben
28. § (1) Az útkereszteződésben - ha a (2) bekezdés rendelkezéseiből más nem következik - a járművel elsőbbséget kell adni
a) a jobbról érkező minden jármű és
b) a balról érkező villamos részére.

(2) A másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben
a)minden járművel a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű részére, továbbá minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott), zárt csoportban haladó megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére;
b) az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező - illetőleg a kiegészítő táblán vastag vonallal jelzett - útról érkező jármű részére;
c) földútról érkező járművel a szilárd burkolatú útról érkező jármű részére;
d) körforgalomban haladó járművel a körforgalmat keresztező villamos részére.

Bekanyarodás
(5)210 Elsőbbséget kell adni, ha a 28. § (2) bekezdésében foglaltakból más nem következik...
c)212 balra bekanyarodó járművel
ca) az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó vagy jobbra bekanyarodó jármű,...részére"

A 28 1. bekezdése az érvényes, hacsak a 2. felül nem írja. Ez ok. De. A bekanyarodás 5. bekezdése csak annyit mond, hogy az érvényes, hacsak a 28 2. felül nem írja. Akkor most az 5. milyen viszonyban van a 28 1. bekezdésével?

Én arra a következtetésre jutottam, hogy két szemben álló jármú esetében csakis a kanyarodási szabály lehet érvényes.
Három jármű esetében a jobbkéz szabály. Még akkor is ha elméletileg az egyik jármű hamarabb is mehetne mint utoljára de akkor nem érvényesülne a jobbkéz szabály.
Négy jármű esetében viszont lehetnek érdekes szituk.

Nyugodtan jöhetnek szituációs képek is.

13

Ha ilyenkor belém jönnek, engem is megvágtak volna?

Mentem, volt egy parkoló autó az út szélén, vagyis akkor akart fgelállni a padkára.
Kihúzódtam a felezővonalhoz, de a másik oldalt meg buszmegálló, és ott megállt a busz, azt meg elzedte pont akkor 2 autó kikerülni.
És már a vonalon jöttek, és majdnem nekem.
Mondjuk nem értem mit akartak kerülgetni mert megálló után egyből zebra, záróvonal, és középen az a beton izé amire meg tud állni a gyalogos.
Mindegy.
Én még a sávomban voltam, csak mözelebb a vonalhoz.
Ilnyekor ha belém jönnek én is hibás vagyok? Nem tartottam jobbra?
VAGY CSAK ÕK MERT ÁT JÖTTEK AZ ÉN SÁVOMBA?

3

Ha Budapesten kiöntene a Duna busszal lehet ettől függetlenül közlekedni ott?

Mert hétvégén barátnőmhöz akarnék menni és ezért Budapesten keresztül kell utazzak oda vissza.

12

Mennyi a megengedett minimális autógumi profilmélysége, külföldön?

Nyári gumiknál 3 mm, de olvastam neten, hogy 4 mm Ausztriában illetve talán 6 mm??
Már annyi adatot olvastam neten, hogy bele bolondúltam.:P

3

Biztonságos egy kézzel fogni a kormányt?

Másik kéz a váltón.
Akik már régóta vezetnek, így vezetnek.
Ez így biztonságos?

11

Autósok, ti ismeritek a vércsoportotokat?

Több mint 35 éve van jogsim, hellyel-közzel egyfolytában vezetek is. Legalább 50x elhatároztam, hogy megnézetem a vércsoportomat, és berakom egy cédulára írva a jogsimba, de eddig még nem került rá sor. Felelőtlenség szerintetek, vagy csak optimizmus?

10

Este városban elég a helyzetjelzőt bekapcsolni? Valamint napsütéses időben országúton?

Sajnos elég rossz a töltése az autómnak, ezért szoktam csak helyzetjelzőt kapcsolni városba, ahol ki van rendesen világítva az út. (persze ha rendőrt látok rákapcsolom rendesen a lámpát:) ) Csak olvastam, hogy akinek van az autójában DRL, azzal lehet menni nappal országúton pl, és nem világít erősebben szerintem mint a helyzetjelző. A hátsólámpák ugyanolyan erősen világítanak nálam helyzetjelzővel mint tompítottal, ezért az nem hinném hogy problémát jelentene a mögöttem haladónak. szemből pedig lehet látni az autót messziről, hogy ki van világítva ugygondolom. Ezért büntethet a rendőr, ha csak helyzetjelző világít? Mennyire büntethet ha igen? És pontosan mikortól büntethet, hogy nincs felkapcsolva világítás? én mindig a szembe forgalmat figyelem, amikor már mindenki világít kb, akkor szoktam én is felkapcsolni.

8

Miért kapnak a sunyi önző emberek jogosítványt?

Most írhatjátok, hogy ha ez így lenne, adjam vissza én is a jogsim, igen, néha én is lehet sőt biztos, hogy feltartok másokat, de nem ennyire!

Az a problémám, hogy r*hadtul elegem van, hogy vannak emberek, akik tudják, hogy úgy is jöhetnek vissza a sávba, de elmennek a külsőbe, és visszaerőszakolják magukat.

Egy ideig nem zavart, fel se tűnt, de mikor már 20. jára megyek ott, és 20.jára csinálja ezt 7-8 autós egymás után, akkor előjön a "f*szomat b+!"

Van két sáv, párhuzamos közlekedés van benne. és egy idő után a belső marad, és a külső megszűnik.
Na fogják magukat, és végig mennek a külsőbe, és beerőszakolják magukat, a sok marha meg engedi.
És amikor már 8. jára állok meg akkor kezd elegem lenni.
Az én sávom jól menne, már ott se lennénk, sőt azok se, akik ezt csinálják, de nekik muszáj előre menni leelőzni 7-8 autót, majd bepofátlankodni!
És nem lehet arra fogni, hogy elnézték, nem! 3x legalább ki van rakva a tábla, hogy le szűkül az út, és akkor mennek érdekes módon át, amikor lesz ez a szűkülés, addig jönnek szépen a belsőben!

Hogy lehet ilyeneknek jogsijuk? Azért, hogy ők előrébb jussanak 7-8 autóval képesek megállítani 20-30 autót legalább!!! Ha nem lennének ezek, szépen menne a sor lassan, de menne!
Miért ilyen k*csögök???

3

Ha a tűzoltóautók pirosak, a mentőautók sárgák/fehérek, akkor a rendőrautók miért nem kékek?

8

Részleges szintevesztonek jogositvany szerzesbe van valami korlatozas? Egy B-s es egy A2eset letehetek igy?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!