Találatok a következő kifejezésre: Az objektív az olyan esetekre (1 db)

Az objektív felelősség az olyan esetekre is vonatkozik, ha a büntetés része a vezetéstől eltiltás?

CSak fel akarom hívni a figyelmet egy fura dologra. Kölcsönkérem apám verdáját. Tépek. Megbüntetnek. Õ nem vall rám, ezért fizet. Eddik értem, de faramuci, hogyha monjuk 300-zal fotóznak le, akkor az öreg jogsija is ugrik?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.

Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.
A gépjármû üzemben tartója csak akkor mentesül a felelõsség alól, ha bizonyítja, hogy a jármûvet tõle ellopták, illetve, ha a jármûvet használó személy magánokiratban elismeri, hogy a szabálysértés elkövetésekor õ vezette a jármûvet.
pontosan ez a lényeg. mivel faternak kell a jogsi, hogy létezni tudjon, ezért valószínûleg némi pofon, seggbe és tökön rugás, élve eltemetés után (mármint õ téged) meg fogja mondani, hogy te voltál.
Szóval akkor perkálnia kell, de a jogsiját nem veszik el és büntetõpontot sem kap. Ha jól értettem a választ ? :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy kétsávos útra akarok balra kanyarodva rámenni, a szemben lévő autó pedig jobbra akar kanyarodni. Õ rámehet a kétsávos belső sávjára közvetlen? Meg kell várnom, míg bekanyarodik?

11

Szabályos volt ez?

Haverom mesélte egy autóbalesetét. Autópályára hajtottak volna és a besorolósávban gyorsítottak. Előttük is épp besorolni szeretett volna egy autó, de nem tudott így megállt a sáv végén. Haverom úgy gondolta, hogy még be tud sorolni ezért ráhajtott külső sávra. Ebben a pillanatban az előtte lévő autós is elindult és összeütköztek.
Nekem így mesélte el. De szabályos az, hogy az előttük lévő autó megállt ők meg kihajtottak mögötte?
Mert szerintem nem.
Ha nincs igazam ne kövezzetek meg, nincs jogsim.

4

Dabas - Kőbánya Kispest vasútvonal mennyire biztonságos?

Cigányok, stb? Arra többnyire újabb (piros) szerelvények járnak, nem?

3

Szerintetek jó ötlet lenne kresz vizsgához kötni a kerékpározást?

Komolyan mondom már félek autóba ülni. 5 km-en belül "csak" két biciklist plusz egy komplett családot sikerült majdnem elütnöm. Az első eset sima ügy, egyenes szakaszon mentem és kivágódott elém egy mellékutcából egy kerékpáros hölgy, mindenféle jelzés nélkül. Az ilyeneket hívom kamikaze bicikliseknek. A második majdnem áldozat, egy tizenéves fiú volt, aki nem volt képes türelmesen megvárni, amíg a mellettem álló autó kikanyarodik. Emiatt az autó miatt nem láttam őt és hajszálon múlott, hogy nem csaptam el. A harmadik a család, apa-anya-két gyerek, esti szürkületben világítás, prizma, láthatósági mellény nélkül, közúton egymás mellett kerékpározva. Ilyenkor persze rendőr sehol. De kérdem én, tisztelt kerekezők, nem féltitek az életeteket?

10

Ha nincs nálam az eredeti Forgalmi csak a fénymásolat, megbüntet a rendőr?

Most vásároltam egy gépjárművet szlovákiában,szlovák rendszámmal,és Szlovák iratokkal.
Szlovákiai állampolgár vagyok,Szlovák személyivel,de van magyar állandó lakcímem is.Már 10 éve dolgozom Magyarországon.
Na most nekem az a problémám hogy nincs nálam az eredeti Forgalmi a kocsihoz,csak egy fénymásolat (ami le van pecsételve a kinti autókereskedés által ),és egy "Szlovák"nyelven adásvételi szerződés.
Mivel az Autókereskedés 7 nap visszacserélési lehetőséget biztosít,és utána kerül a nevemre,ezért egy hétig (1,5) így járok Magyarországon(Munkám miatt muszáj).
Most az a kérdésem,ha meg állítanak egy közúti ellenőrzésre mi történik ?

Nagyon szépen köszönöm válaszotok előre is..

1

Mi a törvény arra hogy egy gyerek elöl ülhessen az autoban?

10

Az igaz, hogy azzal a papírral amit az okmányirodában adnak hogy igényeltem meg befizettem a jogosítványt, azzal vezethetek úgy, hogy ha van mellettem valaki akinek már van jogsija?

9

Hogyan van a gyalogos átkelőhelyre vonatkozó jogszabály?

Összezavar az, hogy sokan mást mondanak, interneten is mást olvasok sok helyen. Én úgy tudom, hogy ma már teljesen meg kell állni a zebra előtt, ha a zebra mellett már OTT áll a gyalogos, tehát át kell engedni akkor is ha már az átkelésre készül, nem pedig csak akkor, ha lelépett.

És lenne még egy kérdés. Ha egy négysávos úttesten ha van egy gyalogos átkelőhely (zebra) de az úttestet járdasziget választja el, akkor csak akkor kell-e megállni, ha a menetirány szerinti jobb oldali gyalogos átkelőhelyen közlekednének gyalogosok, vagy már a másik oldalt kiszúrva is át kell engedni a gyalogost.

A harmadik ezzel a kérdéssel, hogy mi történik járdasziget nélkül, ugyanezzel a felállással.

9

AM kategóriás jogsival ha a robogómat levizsgáztatom és lesz rajta rendszám + két személlyel megyünk ha elkap a rendőr milyen büntetésre számíthatok?

3

Az nem csapda, hogy ha valaki lassan megy, és lehúzódik?

Hogy előzzem csak meg, utána meg rám rántja a kocsit, és összetöröm?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!