Találatok a következő kifejezésre: Az objektív az olyan esetekre (1 db)

Az objektív felelősség az olyan esetekre is vonatkozik, ha a büntetés része a vezetéstől eltiltás?

CSak fel akarom hívni a figyelmet egy fura dologra. Kölcsönkérem apám verdáját. Tépek. Megbüntetnek. Õ nem vall rám, ezért fizet. Eddik értem, de faramuci, hogyha monjuk 300-zal fotóznak le, akkor az öreg jogsija is ugrik?

Legjobb válasz: Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.

Elsõ válaszoló vagyok. Én ugyenezt írtam le, amit az uccsó hozzászóló írt, a törvényi elõírás alapján. Úgyhogy szerintem helyesen válaszoltam.
A gépjármû üzemben tartója csak akkor mentesül a felelõsség alól, ha bizonyítja, hogy a jármûvet tõle ellopták, illetve, ha a jármûvet használó személy magánokiratban elismeri, hogy a szabálysértés elkövetésekor õ vezette a jármûvet.
pontosan ez a lényeg. mivel faternak kell a jogsi, hogy létezni tudjon, ezért valószínûleg némi pofon, seggbe és tökön rugás, élve eltemetés után (mármint õ téged) meg fogja mondani, hogy te voltál.
Szóval akkor perkálnia kell, de a jogsiját nem veszik el és büntetõpontot sem kap. Ha jól értettem a választ ? :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az nem baj, ha éjszaka, sötétben nem vezetek olyan bátran, mint nappal?

Nem veszélyesen, és bizonytalanul, hanem, ha mondjuk előttem mennek 40-el inkább megyek lassabban mögötte, mint hogy sötétbe, kivilágítattlan úton elkezdjem előzni.
A trávolságokat nem tudom úgy felmérni, mint nappal.

Tehát az óvatosság, és a lassabban vezetés éjszaka, sötétben nem baj?
Mert így is vannak akik elhúznak mellettem 70-80al.
De én meg úgy látom, hogy éjszaka, sötét, a lámpa nem világít el messzire, szembe világítanak, sok helyen még az út sincs kivilágítva.
Ilyenkor nem baj, ha tényleg lassabban közlekedek?

2

A városok bejáratánál vannak azok az íves lassítók a jobb sávban. Mit követel az az autós, aki a lassító autókat szembesávban, bal sávban egyenesen, kb.70-el leelőzi, majd visszahajt eléjük?

8

Meg lehet-e állni a nem-lámbás zebrán FORGALMI okokból?

Tehát gyalogos nem jön, igy nincs kinek elsőbbséget adni. Jön a gyalogos, én már ott állok. Jogos-e a fölháborodása? Szerintem nem.
Vö: anno, mikor a jogsit szereztem volt egy helyzet, amikor a villamos sinekre kellett ráhajtanom. Azt mondta az oktató, hogy elsőbbsége van a villamosnak, amikor ráhajtok. De ! Ha már rajta állok és mögém érkezik a villamos, nem kell lehajtanom róla. Az elsőbbséget megadtam, mert nemjött a villamos, de forgalmi okokból feltarthatom. Szerintem ugyanez a helyzet a nem-lámpás zebrával is.
Ha valaki szerint FORGALMI okokból tilos a zebrán megállni, légyszives idézze a KRESZ pontos pontját. Köszi

4

Fékhibás autó vontatható-e sofőr nélkül saját lábán vonó háromszöggel (hogy ez mi, az itt látszik EBAY SHOP - search :160664779784-) hátravitt világítással. Kell-e a vontatott járműre biztosítás, érvényes műszaki? Egyéb feltételek?

5

Amikor kétes, hogy kinek kell félrehúzódnia, megállnia kikerülés miatt, inkább álljak meg én?

Van mikor mind két oldalon van valami parkolóautó. És mikor megyünk egymással szemben, mindig arra gondolok, hogy "huhh, vajon megáll?"
Vagy mikor az én oldalamon van, és úgy gondolom, hogy "áhh, majd lassít, addig gyorsan eljövök".

De ez rossz felfogás, mert lesz majd olyan aki nekem jön, és még mondja is, hogy "neked kellett volna megállnod! Na sebaj! Betétlap!" ugye?

2

Nagy gáz van abból, ha kikerülök valakit, és jönnek szembe?

Nem fognak belém jönni frontálisan DIREKT csak mert szabálytalan voltam ugye?

3

Hallottam egy olyan hülyeséget, hogy ha papucsban mész biciklivel azért büntet a rendőr. Ebből mi igaz?

Amúgy a rendőr miért sündőr?

12

Most szerzem a jogositvanyom es nem volt orvosi vizsgalatom, mert becsaptak. Ez baj? Bovebben lent.

Beirtak h megjelentem orvosi vizsgalaton es szemuveges vagyok ennyi a bajom. Csakhogy a vizsgalat dijaert engem orvos nem latott. Lehet ebbol bajom? Vagy ha el akarom erni h elvigyen orvoshoz, akkor a fonok beraghat es nem fogok atmenni a forgalmi vizsgan. Mi a teendo?

13

Román ember vagyok román auto. Gyors menés, ezért kaptam nálatok 300ezer büntetést, nem fizettem. Ha megint megyek hozzátok, igazoltatnak, látják a biztonságiak a tartozást?

16

Akkor lehet behajtani egy kereszteződésbe, ha azt el is tudjuk hagyni. De ha nem, mit kell tenni?

Araszolt a sor benn pesten, mert lezártak egy sávot egy ráfutás miatt, és végig hosszú sor állt. A mögöttem lévő is átjött a lámpán, de megállt még benne a kreszteződésben. Közben piros lett, és szemből kanyarodtak át balra. És a hapek nem fért el, és nyomta a dudát a mögöttem lévőre.
Most minek? Nem tudott se hátrébb vissza menni, se mögém nem tudott jobban bejönni.
De felháborodottan nyomta rá a kanyarodni akaró a dudát.

Ilyenkor mit lehet tenni?
És ha nyomják a dudát miért lesz jobb? Akkor se tud majd lebegni az autó...

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!