Találatok a következő kifejezésre: Az normális világos (10 db)

A kérdező hozzászólása: igen világos vörös de ami nem hangzik ilyen hülyén :D
narancssárga? Lángvörös? rókavörös?
NEM A PARADICSOM SZÕKÉRE GONDOLTÁL??
Jajjvörös :)
Világos vörös?
A kérdező hozzászólása: haha :D az utsó gondolom nem volt komoly de ha igen akkor is jól megmosolyogtatott :D :D hát olyan répa szinû haja van csak hogy azt hogy mondják szépen
Nekem pont ilyen répa színû a hajam, én is így hívom és mások is. Szerintem nincs ebben semmi sértõ.

Szerintetek az normális dolog ha az égen vagy világos háttérnél apró mozgó fehér pontokat lát az ember?

Ez valami idegrendszeri dolog és ezt mindenki észleli mert némelyek igen némelyek nem mi lehet ez a káprázás, mitõl lehet?

Legjobb válasz: Szerintem a képzelet szüleménye. A világ nem csak az amit látunk ..., sokkal bonyolultabb.

Nekünk fura csak, mert buták vagyunk. Szerintem egy biológia tanár, vagy egy fizika tanár kapásból tudná rá a magyarázatot. :) )
Szerintem a képzelet szüleménye. A világ nem csak az amit látunk ..., sokkal bonyolultabb.
Igen, a jelenség teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Érdekes egy dolog ha napszemüveget veszek alig észlelem.Mindenesetre érdekes kérdezõsködtem baráti körben van aki látja van aki nem fura..
Káprázás a látásnak muló zavara, mely vagy sötét foltot vagy fényt, még pedig többnyire szines fényt láttat az emberrel, a nélkül, hogy valósággal hatna reá ilyen fényü tárgy. Leginkább az erõs világosságba, kivált a napba nézés kápráztatja meg az embert; a nap utóképe egész szinsorozatban változik szeme elõtt. Ha verõfényes utcán járván, sötét helyre térünk be, gyönyörü szinekben pompázó folt vakítja el szemünket. K.-t idézheünk elõ szemünk dörzsölésével, de legismerebb a szemet ért ütés okozta fölvillanás, miko szinte szikrát hány a szem. Szines szegélyü sötét foltot látunk, ha megnyomjuk a szemünket. Fölvillan a szemünk, ha hirtelen oldalt fordítjuk. A szem ideghártyája ugyanis nemcsak fény behatása iránt, hanem érintés, nyomás, húzás iránt is érzékeny. Az ideghártya zsugorodása, vongálódása magyarázza meg, miért mutatkozik K. az ideghártya bajaiban, kivált mikor az ideghártya leválása készül, ugyszintén a látóideg sorvadása folyamán. Agyvelõbeli bajok is járnak K.-sal. A K. sajátszeü alakja a féloldali fejfájással rokon jelenség, nevezik szem-migrainenek is, tudományos neve skotoma scintillans. Ugy látszik, a vérkeringés zavara okozza s kivált olyankor mutatkozik, ha a gyomrunk nincs rendben. Szines villámvonal félkörben rezeg elõttünk, mely mind szélesebbre nyilik, mintegy fél óra mulva eltünik, de heves fõfájás követheti. Read more: http://www.kislexikon.hu/kaprazas.html#ixzz2kuS13VO7
A kérdező hozzászólása: nyilván ez csak az agyban létezik vagy nem ? :D
Bizonyította valaki, hogy valóban léteznek ezek a pontocskák? Egyébként én is látom, de én nem hiszem, hogy azok léteznek is.
A kérdező hozzászólása: Lehet ez hülye kérdés de ez a pilótákat nem zavarja ? Vagy az emberek nagy részének ez annyira természetes , hogy észre se veszi , hogy cirkálnak az égen a fehér pontocskák ..
A kérdező hozzászólása: valaki képben van a témával írjon nyugodtan még :D

Az normális ha világos barna folyásom van a ciklusom 18. dik napján? Mitöl van ez?

Legjobb válasz: Ez nagyon úgy hangzik mint a beágyazódás!:)

Ez nagyon úgy hangzik mint a beágyazódás!:)

Normális az, ha néha világos sárga színű a váladékom?

Elég sok váladékom van, ezért szinte minden nap hordok tisztasági betétet. Általában fehér/átlátszó szín? a váladékom, de néha, amikor több jön, van, hogy világos sárga szín? folt marad a betéten. Normális ez?

Legjobb válasz: Normális. Ha zöldes, vagy a szaga megváltozik (büdös lesz), akkor érdemes felkeresni egy orvost.

Normális. Ha zöldes, vagy a szaga megváltozik (büdös lesz), akkor érdemes felkeresni egy orvost.
A kérdező hozzászólása: Hát valamilyen szaga van, de nem büdös. Orvosnál kb 2 hete voltam, akkor azt mondta, hogy semmi bajom.
Ha jellegzetes a szaga, tehát nem büdös, akkor nincs probléma.
Mikrõl nem ejtetek szót már. Megkóstolnám ha jó csaj vagy. 18/F
A kérdező hozzászólása: Csak gondoltam megkérdezem, mert nemrég voltam orvosnál, és nem tudok minden nap elmenni hozzá, mert nincs közel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Normális.
normális.Az enyémnek már 4 hónapos korában kezdett:DD
a legtöbb vadászkutya orra kivilágosodik télen, "téli orr"-nak hivják amig fiatal, tavasszal vissza fog feketedni neki, aztán ahogy pár éves lesz, ugy is marad
ne haragudj, érdemben válaszolni nem tudok. De megláttam a kutyád fajtáját és nem bírok magammal. Egyszerûen szerelmes vagyok abba a kutyába....
Igen, akár váltóorr is gyakori ennél a fajtánál: hidegben világos lesz, nyáron besötétedik, de az is lehet h mindig világosabb lesz a szine.
Minden kutya fajtiszta. Még a keverékek is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
Attól függ milyen színû? Miért feltételezed, hogy keverék? A törzskönyvére mi van írva? Egyébként tuti, hogy fajtiszta, mert kutya. Ha macska vagy sündisznó lenne, akkor nem fajtiszta kutya. Ha van törzskönyve, akkor lehet fajtatiszta is.

Az utóbbi idõben több zöldséget, gyümölcsöt eszek, multivitamint iszok, normális, hogy a székletem világos barna színû?

Régen ilyen középbarna volt, most nem hirtelen egyik napról a másikra, hanem szép fokozatosan elkezdtem egyre egészségesebben táplálkozni és világosabb lett a székletem. Persze továbbra is barna, csak világos barna. Egy nap múltkor pizzát is ettem és másnap újra közép-barna színû volt. Nem zsíros, nem ragadós.

Legjobb válasz: Igen, ez azért van mert több rostot viszel a szervezetedbe. Így többek között a székrekedés is megelõzhetõ/elmulasztható.

Igen, ez azért van mert több rostot viszel a szervezetedbe. Így többek között a székrekedés is megelõzhetõ/elmulasztható.
A jobb bordaív alatt jelentkezõ fájdalom, gyakori hányinger, hányás, emésztési zavarok fõleg bizonyos ételek (zsíros, fûszeres)fogyasztása után.
Tényleg. Mik azok?
A kérdező hozzászólása: Egyébként mik azok a más tünetek?
köszönöm
A májban az epe termelése állandó, de ha kevesebb zsíros ételt eszünk az epehólyagból kevesebb ürül ki egyszerre. Amikor zsíros étel kerül a vékonybélbe, az az enzim, ami az epehólyag ürülését szabályozza nagyobb mértékben termelõdik és ez kiüríti az epehólyagot. Minél kevesebb zsírt eszünk az epe ürülése annál kisebb.Ez természetes folyamat. Persze vannak betegségek, amikor világos a széklet.Ilyenek: a máj nem termel epét, vagy az epehólyagból pl. kõ, a vezeték törése miatt nem jut epe a vékonybélbe. De ezeknek lennének más tünetei is. Nem hiszem, hogy nálad betegség miatt világosabb a széklet színe.
Köszönöm. Engem ez az epe dolog zavar. Én nem félek a zsírtól, fõleg a jó zsíroktól. Éppen arra szeretnék fényt deríteni, hogy a székletem színe nem zsírfelszívódási gondra utal-e és valóban csak a zöldségevés a "bûnös" a színe miatt.
A kérdező hozzászólása: Annyi tudok, hogy a rost úgymond "székletet okoz", attól több, puhább, világosabb lesz a széklet. Nos, én tegnap pl. 0, 4-0, 5 dl általam eredeti narancsból facsart 100%-os rostos gyümölcslevet ittam pl. meg almát, répát is ettem. De pl. mondom valamikor pizzát rendeltünk én is ettem 2 szeletet, aznap nem igazán ettem rostos dolgokat és egybõl másnap újra normál barna volt. Tehát szerintem valóban befolyásolja a rost, de hogy hogyan azt nem tudom. Most tuti az lesz, hogy holnap eszek zsíros ételeket, kevés gyümi-zöldség ás meglátjuk másnap mi lesz. Aztán újra gyümi-zöldség, kevés zsír.
Nekem is ugyanez a "gondom". Féltem, hogy kóros. Én is sok zöldséget eszem és világosabb lett a székletem, mint szokott. Féltem, hogy zsírfelszívódási gondom van. Nem tudom milyen a zsírszéklet, ami ezt támasztaná alá. Orvosok mondták, hogy az tök világosszürke. Én elég sok zsírt eszem, kb. 1, 4 gramm/tskg. Ez nálam napi 90 grammot jelent. Amit nem értek, hogy miért befolyásolná az elfogyasztott zöldség mennyisége az epetermelést. Az epe tudtommal termelõdik ha kell, ha nem, megtölti az epehólyagot, aztán ha zsírosat eszünk, az epe ürül. Ha sok a rost, akkor az megköti az epével ürülõ koleszterint. Elmagyarázná ezt valaki?
Igen, teljesen normális. A széklet azért sötétbarna színû, mert az epefesték megfesti ilyenre. Ha valaki nem eszik sok zsíros ételt(ez fokozza az epetermelést), viszont több gyümölcsöt, zöldséget akkor kevesebb epe termelõdik és ez kevésbé festi meg a székletet.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem ilyen bajom nincs. Köszönöm mindenkinek a válaszát! Szintiszoli123 remélem Neked sincs ilyen bajod, minden jót mindenkinek!

Göndör barna vállig érő hajam van és szökére szeretném festetni nem az a teljesen világos szőke hanem olyan normális. Jo vagy rossz ötlet? Vagy maradjon barna? Netán a fekete jobb?

Legjobb válasz: Feketet ne! Oregit, hulla haj tole nagyon, nehez megszabadulni tole......tapasztalatbol mondom. Szerintem hagyd ugy, ha nem akkor inkabb szoke, de feketet ne

Feketet ne! Oregit, hulla haj tole nagyon, nehez megszabadulni tole......tapasztalatbol mondom. Szerintem hagyd ugy, ha nem akkor inkabb szoke, de feketet ne
A szõkét megprobálhatod ha nem jõn be azt még visszatudod festeni barnára. A feketét én sem ajánlom.
Szõke is és a fekete is megondolandó nagyon meg alapból a hajfestés! A szõke nagyon tönkre teszi a hajat és sokáig ledobja a következõ színt pl.barnát! Gondold meg nagyon!
NEHOGY MEGTEDD!! Dettó ugyan ez nekem is! ha adhatok 1 jó tanácsot ne fesd be! 13 éves csajszi vok és én is befestettem szõkére a barna göndör hajam és szörnyen nézett ki de még ráadásként visszakellett festeni a sulira és amikor vissza festettem akk a barnát ledobta 2szer pedig a legjobb festékeket vettük és most félig barna félig szõke :S:S:S azóta 1000szer megbántam hogy befestettem !!! semmi szükség rá szerintem... :)
1 biztos feketét ne..én sötétbarna hajfestéket vettem palettet és elõtte trüffel barna volt, gondoltam a sima sötét barna tuti jól befogja..hát fekete lettem..nem volt egyszerû trüffelre visszaváltani..és utáltam magam feketén.. Szõkén meg énis agyalok..:D
Szerintem szõke legyél! :D
nekem is göndör barna hajam volt, énis szõkére akartamfesteni csak az a helyzet, hogy a göndör haj, alapbólis nagyon száraz + én még rendszeresen vasalom is, ha elkezdeném leszivatni bucsut mondhatnék neki.. ezért lett fekete, mivel kék a szemem elég jóláll, az a baj tényleg öregít ahogy az elöttem szólok írták. a hófehér vagy fekete hajhoz nemtulszép, ha csoki barna az sem, valahogy el kell találni a középutat, de szerintem ne fesd be, énis megbántam :)
Szerintem ne fesd át a hajad! De ha nagyon akarod, akkor inkább elõször gondolj bele abba, hogy mi is állna jól neked, és mennyire káros a hajfestés a hajnak.

Maradt még három Mercilon tabim de ma mintha világos barnás lett volna a váladékom de mostmár nem, nagyon félek mert a 15. ik tabinál szeretkeztünk a párommal, lehetséges h mégse hat? Vagy ez az első levélnél normális?

Legjobb válasz: Hát szerintem az a lett volna a legbiztonságosabb, ha megvárod a következõ "mikidet". Bár az orvos úgy mondja h 15-20 nap és már hat, én nem bíznék benne. Amikor elsõnek kezdesz el szedni fogamzásgátlót a szervezeted tudatni fogja ha esetleg nem lenne megfelelõ számodra pl. köztes vérzések stb. Ha tapasztalsz még barnás váladékot akkor szerintem menj el dokihoz.

Hát szerintem az a lett volna a legbiztonságosabb, ha megvárod a következõ "mikidet". Bár az orvos úgy mondja h 15-20 nap és már hat, én nem bíznék benne. Amikor elsõnek kezdesz el szedni fogamzásgátlót a szervezeted tudatni fogja ha esetleg nem lenne megfelelõ számodra pl. köztes vérzések stb. Ha tapasztalsz még barnás váladékot akkor szerintem menj el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: azért mertem mert elõzõ tabi nem vált be, ott is menzi elsõ napján kezdtem szedni es 11 napig volt meg meg minden bajom volt vele, akkor egz hót szüneteltem ...és most ezt a gzengébbet irta ki mert az elõzõ erõs volt.... és mivel nem jelentkezett semmi tünet mint az elõzõnél gondotlam nem lesz gond....és elkezdtem parázni mert 4 csepp mászínû váladékot láttam de at óta vagyis ma délutan 5 óra óta semmi....és páran irták h védve vók és kicsit megkönnzebbültem....
ja, és a tényleges választ lehagytam bocsi:D szval sztem normális, hiszen mhol ezt mondják, de én nem mertem volna az elsõ levélnél még.. de te tudod :) elvileg tényleg hatnia kell az elsõ szemtõl, ha mensi elsõ napjától szeded
nekem a dokim semmit sem mondott xD gondolta majd elolvasom..:D most tartok a második levélnél, abban is a negyedik szemnél, és ma volt elõször h elhagytunk mindenféle plusz védekezést :)
A kérdező hozzászólása: nagyon orülök h megnyugtattál. kellett volna várnom a második levélig..de lényeg h jó lesz minden ezek szerint...
Nyugi véd! Ha a elsõ három hónapba vagy ez a köztes barnázás csak egy átmeneti idõszak. Véd. De egy rendes orvos azt mondja : meg kéne várni az elsõ hónapot. De van aki azt mond elsõ hét.
A kérdező hozzászólása: és akkor is védve vagy?
tajekoztatot nem artana elovenni, meg mostansag rengeteg ilyen kerdes volt: ELSO HAROM HONAPBAN NORMALIS A KOZTES VERZES. a szervezetednek hozza kell szoknia.
A kérdező hozzászólása: Menzi elsõ napjától szedem, mondtak h akkor rögtön hat, de én kivártam a két hetet és ezért nem godnotlam h baj lesz.. és ma jelentkezett ez a váladék de nagyon pici volt és most már nem látok semmit, remélem nem is fogok :S
A kérdező hozzászólása: igen menzi elsõ napjától szedem és a 15k tabinál szeretkeztünk....

Mikor megvettem a garnéláimat, világos színük volt, azóta besötétedtek, bebarnultak egy "kicsit" ez normális? Vagy valami betegség, ha az akkor mit tudnék tenni értük?

ha valakinek volt már dolga ilyen esettel akkor írjon. köszönöm

Legjobb válasz: Valószínûleg jól érzik magukat, nem stresszesek. Amikor én vettem a sepregetõ garnélámat szinte teljesen színtelen volt, pár napig nem is láttam. Amikor megszokta a helyét és elõmászott már vöröses barna sínben tündökölt.

Valószínûleg jól érzik magukat, nem stresszesek. Amikor én vettem a sepregetõ garnélámat szinte teljesen színtelen volt, pár napig nem is láttam. Amikor megszokta a helyét és elõmászott már vöröses barna sínben tündökölt.
túl sokat hagytad a napon és leégtek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!