Találatok a következő kifejezésre: Az normális egy 5 hetes (19 db)

Normális, ha egy 5 hetes baba kétóránként követeli az adagolási útmutató szerint 3 óránként adandó tápszermennyiséget?

Humana HA Start tápszert kap kiegészítésként az 5 hetes babánk. Tegnap este óta kétóránként követeli a 3 órás adagot (az adagolási útmutató szerint 3 óránként kellene 100 ml-t kapnia egészen 8 hetes koráig). Emellett aludni sem hajlandó, szopizás közben be-bealszik egy félórára, de utána üvölt a tápszerért. Tejcsim sajnos nincs valami sok, két mellb?l fejve max. 40 ml jön le alkalmanként, így a szopizás során nem lakik jól. 3600 grammal és 55 centivel született, jelenleg 4550 gramm. Széklete naponta van, bár ma mintha fájlalta volna a hasát.

Legjobb válasz: Teljesen normális, valószínû, hogy már nagyobb az étvágya. Nálunk is volt ilyen, annyi tápszert kapott, amennyit kért, ennyi idõsen volt, hogy 200 ml-t. Csak akkor fog rendesen aludni is, ha teli a pocija. És minnél gyakrabban eszik, annál jobban fog fájni a hasa, mert folyton emésztenie kell. Üdv. egy 12 hetes bébi anyukája

Teljesen normális, valószínû, hogy már nagyobb az étvágya. Nálunk is volt ilyen, annyi tápszert kapott, amennyit kért, ennyi idõsen volt, hogy 200 ml-t. Csak akkor fog rendesen aludni is, ha teli a pocija. És minnél gyakrabban eszik, annál jobban fog fájni a hasa, mert folyton emésztenie kell. Üdv. egy 12 hetes bébi anyukája
szia, az én kisfiam most 7hetes, mi 3700grammal születtünk és 57 centivel, most 5870gramm. A tejem nekem is kb annyi mint neked, ugyan ezt a tápszert esszük. Nálunk is voltak, vannak ilyen napok én annyt adok neki amennyit kér. Ha két óránként akkor két óránként. Õ valóban akkor eszik sûrûbben ha fáj a pocija. Valamiért olyankor enni akar amitõl persze még jobban fáj a pocak. Nekünk a gripe water vált be hasfájásra. Szerintem nyugodtan adj neki annyit amennyit kér esetleg lehet még egy kis teát vagy vizet adni neki.

Az normális hogy egy 5 hetes baba 2-3 óránként eszik 120-170 ml-t? igaz 4.5 kilósan született. sajnos tápszert kap. viszabüfizni nem szokta ebből gondolom hogy nem eszi túl magát

Legjobb válasz: Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.

Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.

Missed ab után egy héttel normális az erős vérzés? 5 hetes volt a terhesség.

Legjobb válasz: Nekem csak aznap és másnap volt vérzés. Utánna elég volt a tisztasági betét. Kérdezz rá a dokinál...

Nekem csak aznap és másnap volt vérzés. Utánna elég volt a tisztasági betét. Kérdezz rá a dokinál...
Ha a vérzés erõs és darabos, ha görcseid vannak, esetleg lázad, gyors a dokihoz. Ha ezek nincsenek, akkor minden ok, tisztus a méhed. Az orvosom azt mondta h 2 hétig normális a vérzés. 1-2 napig lehet h erõsebb, de nekem a mûtét másnapja után már szintén elég volt a tisztasági betét, igaziból csak rózsaszín folyás volt. Ez viszont kisebb szünetekkel valóban kb 2 hétig tartott.

Normális, hogy az 5 hetes babánk egyik napról a másikra 150 grammot hízik?

Hisz az kb. egy heti hízás mennyiség. A kórházból súlyvesztéssel hoztuk haza, itthon is fogyott, így kap tápszeres kiegészítést, de még az anyatej van nagyobb arányban.

Legjobb válasz: Szia! Nem irtad hogy mekkora volt a súlya és most mennyi 5 hetesen. Szinte minden baba súlyvesztéssel megy haza a kórházból. Véleményem szerint ez elég nagy súlynövekedés mert akkor ez így majdnem 1kg egy hét alatt. Nem lehetne elhagyni azt a tápszert???? Mert attól híznak nagyon a babák. Szerintem ha van elég tejed akkor inkább csak szopiztasd mert így lassan gurulni fog szegényke :)) 6 hónapos korukban kell hogy elérjék a születési súlyuk dupláját. Üdv: 8 hetes kislány anyukája

Szia! Nem irtad hogy mekkora volt a súlya és most mennyi 5 hetesen. Szinte minden baba súlyvesztéssel megy haza a kórházból. Véleményem szerint ez elég nagy súlynövekedés mert akkor ez így majdnem 1kg egy hét alatt. Nem lehetne elhagyni azt a tápszert???? Mert attól híznak nagyon a babák. Szerintem ha van elég tejed akkor inkább csak szopiztasd mert így lassan gurulni fog szegényke :) ) 6 hónapos korukban kell hogy elérjék a születési súlyuk dupláját. Üdv: 8 hetes kislány anyukája
Ne haragudj kedves elsõ válaszoló, de ekkora hülyeségeket ne írjál!Mi 15 hetesek vagyunk, és volt olyan hét, h 54dkg-ot-jól olvasod, több mint fél kilót hízott!Ehhez képest most 6és fél kg, és még csak nem is duci.Ez majd lassulni fog.És ha kell a tápszer, hát add neki!Ezek a tápszerek már nem puffasztanak.És ha utána nézel, vagy megkérdezed a dokidat, mivel jóléti társadalomban élünk, már nem mérvadó, h mikorra duplázza meg a születési súlyát.Most már az arányokra figyelnek inkább.Ha olvasod a válaszokat, a legtöbb kismamának már 3-4 hónapos korában dupla súlyú a babája a születéséhez képest.Szóval légyszi ha segítni nem tudsz, legalább frászt se hozz a kismamára!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Kedves elsõ válaszoló, azért nem mindennap hízik ennyit a lányzó, hisz pont azért tettem fel a kérdést, mert meglepett ez a 150 gramm. A gurulástól pedig messze van, így lett 3, 6 és több, mint 5 hetes. Tápszert pedig nyilván azért adok, mert muszáj! Ha elég tejem lenne, csak azt kapna! És Judy, igen, tegnap tényleg nem kakilt, pedig mindennap akár többször is szokott, úgyh ez is benne lehet. Az öklös dolgot nem tudtam, majd figyelem!
Szia. Nem baj, most intenzívebb a gyarapodása. A 150-200 gramm az alja, ami még elfogadható. Nekünk is volt, hogy egy nap hízott 10-15 dekát. Most is elõfordul, hogy egy nap meghízza a 8 dekát is, aztán pár nap szünet, stagnál. A lányom 14 hetes volt.
Az én fiam is sokat hízott mindig volt , hogy 1 hónap alatt 1kg20dkg-ot.3500g mal és 52cm rel született .Most 4 hós 7500g és 66cm , 3.5hós korára megduplázta a súlyát.Azt gondolom lehetséges hogy nem volt hely a pocakban és ezt hozza be mert apa is nagy.Szerintem ha kell akkor adj neki tápszert te látod hogy mit igényel.Sajnos az én fiam tápszeres és sokat is eszik de ezek a mai tápszerek már nem fújják fel õket.

Normális ez? 4-5 hetes terhes lehetek! Még mindig szúrkálódik néha a petefészkem, de mintha egy picit fel is lennék fázva! Most délután olyan érzésem volt, mint amikor az ember tele van levegővel!

Most ez elmúlt! Már semmit nem érzek, csak melegséget a petefészkembe! Ugye nincs baj? Kb.2-3 hét múlva megyek orvoshoz!

Legjobb válasz: Nincsen semmi gond. Növekszik a méhed,készül az elõttetek álló 8 hónapra. Minden normális,ami nem görcs és nem vérzés! Boldog babavárást! 40 hetes kismami

Nincsen semmi gond. Növekszik a méhed, készül az elõttetek álló 8 hónapra. Minden normális, ami nem görcs és nem vérzés! Boldog babavárást! 40 hetes kismami
Az elején én is gyakran fel voltam fújódva, fõleg esténként, és gyakran szúrkált a petefészkem, de nyugi, mert ez pár hét múlva elmúlik!19 hetes kismami
Nekem is ilyen kérdésem lett volna, úgyhogy én is nagyon örülök a kérdésnek és a válaszoknak is, mert már én is aggódtam, bár a jövõhéten megyek dokihoz.

Kb egy hetes kis cicám vannak, pl az normális hogy 2 kis cicát ellet? Mert mindig 4-5 ellet, mikor lehet öket szét választani az anyátol?

Legjobb válasz: Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?

Na most ennyit sikerült. Az anyától 12 hetes korban szakszerû elválasztani de már 8 hetesen is tudnak rendes junior ételt enni de azért a szopásra, szocializálásra kell az a 3 hónap. Nem lenne olcsóbb ivartalanítani szegény cicust? Nem lenne több probléma. Mit tudtok kezdeni a folytonos utánpótlással?
Igen, lehetséges. Off. Szegény cicus. Remélem tisztában vagy vele, hogy tönkreteszed szerencsétlent a folyamatos elletéssel. Mit csináltok a rengeteg kiscicával????
Ivartalanítani kellene, te idióta.
A kérdező hozzászólása: 2 nõstény van , és nincsenek ivartalanitva , (de azért nem akartam még mert annyira szereti a kis cicáit hogy egész nap velük van
Igen, normális. Az is lehet, hogy holnap megint lesz, meg az is, hogy többet nem.
A tünetek enyhülhetnek, erõsödhetnek, akár teljesen l is múlhatnak. nem ezeken múlik a baba jólléte... Amíg nem görcsölsz, nem vérzel, inkább gondolkodj pozitívan! Nemek egyik terhességem alatt se jelentkeztek a "tünetek" mégis 4 egészséges gyereket szültem.. Megértem, hogy aggódsz, de a terhességet próbáld élvezni, jobb ha nincsenek kellemetlenségek, mintha hánynál és hasonlók gyötörnének :)
Nyugi! Én a 30. hétben vagyok és nem is feszült a mellem eddig még egyszer sem! Nem törvényszerû szerintem a mellfeszülés!! Inkább légy nyugodt kiegyensúlyozott és boldog, mert Anya leszel! Csak pozitívan mindent!!!Légy nagyon boldog!
Normális, de alkoholozni még kell, addig, amíg teljesen váladékmentes nem lesz. Ági
Sziasztok! De ebben az állapotban érheti már víz? Bocs, a betolakodásért!
A kérdező hozzászólása: Pont ezt tettem én is. :) Köszönöm! Megnyugodtam!
A kérdező hozzászólása: Igen, ha a csonk leesett, már érheti víz, ahogy fürdeted.
Köszönöm!:)
Más helyzetben is észrevenni ezt a "féloldalasságot"? Táplálás közben is van kedvenc oldala? HOgyan született?
Lányom is ilyen volt, és iszonyatosan félodalasan lapos lett a feje. Minket a doki 3 hós kortól küldött el ortopédiára. itt megröngenezték, megforgatták de semmi baja nem volt. Valószínü hogy a vákumos szülés miatt meghúzodott a nyaka és kellemeteln volt neki. Minket hogy minél elöbb foduljon és elfogadja a hason fekvést Vojta tornára küldtek. itt külömbözö nyomásokkal stimulálták a gerincet aitöl elkezdett fordulni. lányom imádta. 4 hósan fordult már, és innentöl szerett is hason. második babám is az elején elég egy irányba forgatta a fejét, de észre vettem hogy napközben sokszor fordítja másik irányba is (úgy aludt), és hason is szeretett aludni. így nem is lett lapi a feje. nagyla´nyom 2 éves és hosszú hajú, de én még mindig látom a féloldalas laposságot.
A kérdező hozzászólása: 39.hétre született, komplikációmentes, elég könnyû szülés volt. Mind a 2 cicibõl egyformán szopik, alvásnál sincs féloldalasság (mind a 2 oldalán szokott aludni, legtöbbször viszont háton, a fejét hol az egyik, hol a másik oldalra fordítja). A kérdésen kívül kizárólag pelenkázás közben van kedvenc oldala, de az pont a másik irány, mint hason fekvés esetén. A kérdésen kívül az egyetlen (nekem legalábbis) aggasztó dolog, amit produkál, hogy szoptatás vége felé, félálomban sokszor beremeg a szája, illetve kb. 2 alkalommal észrevettem, hogy a lába is beremegett egy pillanatra. A gyerekorvos erre azt mondta, hogy ezt majd kinövi...

Egy 2, 5 hetes babánál mennyi idő számít normálisnak, amit az etetéseken kívül éberen tölt?

Igény szerint szoptatom és van, hogy akár 2 etetés között vagy még több ideig is éber, persze ezt az id?t nem nézel?déssel tölti, hanem, ha nem szórakoztatom el akkor üvölt. Tutira nem éhes és nem a hasa fáj, segítsetek mi lehet a gond, vagy ez normális?

Legjobb válasz: Nekünk 4-8 hét között többször volt olyan nap, hogy reggel 7 tõl este 11-ig semmit sem aludt. Persze sírt és mi szórakoztattuk. Mi is igény szerint etettük - volt, hogy 1 óránként. Elvittük alváscentrumba, (ahol persze a váróteremben elaludt :)). Ott tanácsolták, hogy ne igény szerint hanem minimum 2 óránként de inkább 3 óránként etessünk. Nem hittük el, hogy egy ritkán etetett gyerek majd fog aludni és láss csodát - miután ritkábban etettük el kezdett aludni. Valószínû a hasa fájhatott a folyamatos etetéstõl. Próbáljátok ki! Az elsõ nap volt nehezebb, mert persze sírdogált, de azután jött az alvás.

Nekünk 4-8 hét között többször volt olyan nap, hogy reggel 7 tõl este 11-ig semmit sem aludt. Persze sírt és mi szórakoztattuk. Mi is igény szerint etettük - volt, hogy 1 óránként. Elvittük alváscentrumba, (ahol persze a váróteremben elaludt :) ). Ott tanácsolták, hogy ne igény szerint hanem minimum 2 óránként de inkább 3 óránként etessünk. Nem hittük el, hogy egy ritkán etetett gyerek majd fog aludni és láss csodát - miután ritkábban etettük el kezdett aludni. Valószínû a hasa fájhatott a folyamatos etetéstõl. Próbáljátok ki! Az elsõ nap volt nehezebb, mert persze sírdogált, de azután jött az alvás.
Az ébrenlét normális, de az üvöltés nem. Nem kell szórakoztatni, mert akkor soha nem lesz egy perc nyugtod sem. Honnan vagy benne biztos, hogy nem éhes vagy nem fáj a hasa? Hiába szopik sûrûn, ha egyszerre nem szopik eleget, éhes marad. A szopás hossza és a mennyiség nem arányos. Ha méred minden alkalommal, akkor lehetsz csak biztos benne, hogy eleget szopott.
szerintem az normális, nálunk mikor ennyi idõs volt, már az utolsó elõtti etetés után nem is hagytam aludni, kis játék, fürdés, esti ceremónia. viszont az, hogy üvölt, nem jó :( 2, 5 hetes még nem hisztizek, biztos valami nem jó neki :( elsõ válaszolóval egyetértek de még más is lehet a gondja, fázik, melege van, stb
A kérdező hozzászólása: Nem mindig, de szoktam mérni 80-100 grammot eszik 2-3 óránként.
Az én babám is pont ugyan így mûködött ! :) Már egész picinek ( most 6 hónapos )sok idõt töltött ébren. Ilyenkor ha éppen dolgom volt, pihenõszékbe raktam, és magam mellé állítottam nézelõdni, közben beszéltem hozzá. Elég jól bevált. Aztán volt az "etetéstõl-etetési sírás", ( sehogy nem volt jó, se kézbe, se ágyba, se székbe ) de ez hamar elmúlt. :) Én nem vagyok "minden etetés után mérd" típus, szerencsére a védõnõm sem volt ! Elõírt mennyiséget enni ??? Nem hiszek ebben sem. Mi sem vagyunk mindíg egyformán éhesek. A babák sem. Nem esznek mindíg, pont ugyan annyit. Szerintem az etetések utáni méregetés csak arra jó, hogy ideges legyél. Ha azért sírna, mert éhes, hidd el, ha szórakoztatod is sírna ! Fel a fejjel ! Túl lesztek ezen az idõszakon is ! Tudom hogy nehéz, akkor én sem hittem hogy valaha elmúlik, de így lesz ! Nyugodtan írj, akár privit is, ha bármi kérdésed lenne !
Elõzõ vagyok ! Még valami, ami Nekünk bejött. A hinta. Nekünk Fisher Price esõerdõs van 5 hetes kora óta használjuk, imádja. A "semmi nem jó, csak sírok" korszakában vettük. Az ülése ledönthetõ, párnázott . Ebben imád lenni azóta is ! Csak ajánlani tudom !!! Mi használtan vettük a teszveszen. Rengeteg fajta van, és tényleg jó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves utolsó, régen tervezem egy olyan hinta beszerzését és te most megerõsítettél benne, hogy ez tényleg egy hasznos "luxuscikk".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!