Találatok a következő kifejezésre: Az normális egy 5 (109 db)

Az normális, ha 5. osztályban (általános iskola) naponta 10 óránk van? (ebből egy ebéd)

Legjobb válasz: Leírnád az aznapi órarendet? Nagyon kíváncsi vagyok.

Leírnád az aznapi órarendet? Nagyon kíváncsi vagyok.
Nem, egyáltalán nem. Ha továbbra is így hajtják a gyerekeket az iskolákban, nem hogy a nyugdíjas kort nem érik meg, de még a fiatal felnõttkort sem.
Az ebédet alapvetõen nem szoktuk órának számítani, hiszen ott nem kell koncentrálni, számot adni a tudásotokról stb. Egyébként valóban írd le kérlek, az órarendet, hogy mert ezt így nem lehet megállapítani.
nem nagyon.
Ti akartok parancsolni a tanároknak ? Tanulni se akartok akkor ugyan már mit ? A munkahelyi elhelyezkedés mig végre felvesznek se könnyü addig örülj mig gyerek vagy addig nincs gond a mindenapi megélhetésre.
A kérdező hozzászólása: És az utolsó óránknak 16:55-kor van vége.
What? 10 óra?? 6.-ban is csak 7 van max nem hogy 10...
Az ebéd nem óra. A többi meg, ha mindegyik tényleges tanóra, borzasztóan sok, de ez nem valószínû, törvénytelen lenne. Szerintem te olyasmit számolsz órának, ami nem az.
10??? Én most voltam ötödikes, és csak hat órám volt. Sõt egyik nap 5. Szerintem egyáltalán nem...

Normális az ha egy 28 hónapos kisgyermek még nem beszél mondatokban? És csak 4-5 szót használ, meg hangutánzó szavakat?

Az általa használt szavak: autó, hoppá, hó van (hol van)

Legjobb válasz: 2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2,5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1,5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.

2 éves státuszon a fiam egy kukkot sem szólt, rá pár hétre 16 szó volt az alap "szókincse" (apa, anya, autó, mama, baba, ham és a hangutánzó szavak), 2, 5 évesen 300 szavas szókincse volt, 2 szavas mondatokat használt, 3 évesen be sem áll a szája, mondókázik, énekel. Viszont 2 éves még nem volt, és már éjjel-nappal szobatiszta volt. Én is meg voltam ijedve, hogy nem beszél, erre azt mondta a védõnõ, hogy õ másra koncentrál (szobatisztaság), nem lehet mindent egyszerre. Teljesen normális, hogy eltér a gyerekek fejlõdési üteme. Fiam unokatestvére (lány), már 1, 5 évesen mondatokban beszélt, rengeteg mondókát tudott. A fiúk általában erre késõbb érnek meg (persze biztos van kivétel), de a környezetünkben az összes kisfiú 2 éves kora után kezdett el szavakat mondani.
normális
második vagyok. nincs magyarországon átfogó 2 éves státusz vizsgálat???? De gondolom amiket leírtam tudja már. már mint ahogy írtad tudja a vau vaut, és ha hall egy kutyát akkor felfigyel rá és mondja hogy vau vau. és még annyi kell hogy 2 szót használjon, mint mama auto. barátnöm is mondogatta hogy az ö gyereke ezt nem tudja, de amikor nálunk voltak játszani a gyerek simán tudta ezeket.
a kétéves státuszvizsgálaton nem mondtak erre semmit? Nálunk ott az alap, hogy pár hangutánzást mondjon mint pl: vau vau, csip csip aztán ha hallja a mentö autót mondja hogy ninó, vagy ha kutyát hall mondja hogy vau vau és 2 szavas mondatok mint mama autó, vagy papa le ez a 3 ami követelmény a 2 éves státuszon. lányom pont ennyit tudott a 2 évesen.
A kérdező hozzászólása: A 2 éves státuszon a védõnõ volt csak jelen, és egyáltalán nem javasolt logopédust vagy bármit, tekintettel arra, hogy egyes szavakat mond, és hangutánzókat is. A gyermekorvossal sajnos az utóbbi idõben sokat találkoztunk ( bölcsi beszoktatás -betegség), de õ sem rosszallotta a dolgot. Szóval úgy tûnik, hogy adnak még idõt neki.

Normális az ha egy 5hónapos kutya napi 4-5-ször nagy wc-zik?

Reggel és este kap enni.

Legjobb válasz: Szerintem nem gond, ha a széklete állaga és színe normális! Én kutyusom fél éves koráig napi 3szor evett és õ is kb 4-5 alkalommal végezte el a dolgát!

Szerintem nem gond, ha a széklete állaga és színe normális! Én kutyusom fél éves koráig napi 3szor evett és õ is kb 4-5 alkalommal végezte el a dolgát!
Nincs gond.A kölyök kutyáknak elég gyors az emésztése.
egy 5 hónapos kiskutyának napi 4x kell ennie, 6 hónapos kortól is napi 3 a javasolt lehet tul van terhelve a gyomra, ezért kell ennyiszer nagydolgznia probáljátok meg többfelé osztani a napi kajáját és premium táppal etteni (ugye az alapjáraton csökkenti a produktum mennyiségét)
A kérdező hozzászólása: Szerencsére normális a széklete, csak számomra az nem volt normális, h ennyiszer:) De örülök, h akkor nincs gond. Köszönöm a gyors választ.
A kérdező hozzászólása: Már csak azért is szokatlan, mert van egy 2éves kutyusom is, õ napi 1, max 2:) Rég volt már kölyök:D
A kérdező hozzászólása: Délutánonként szoktuk tanítgatni, ilyenkor kap sok jutit, így úgy gondoltam elég neki a 2-szeri étkezés, és február 1-jén betölti a 6.hónapot.

Szerintetek az normális hogy a párom 1, 5 hét kapcsolat után mondja h szeret vagy nem túl gyors egy kicsit?

Legjobb válasz: Az normális ha az emberek szeretik a párjukat. Ha te a párodnak nevezed azt, akivel másfél hete jársz (ne adj isten másfél hete ismered),akkor az semmivel sem kevésbé normális, ha õ azt mondja neked,hogy szeret...

Az normális ha az emberek szeretik a párjukat. Ha te a párodnak nevezed azt, akivel másfél hete jársz (ne adj isten másfél hete ismered), akkor az semmivel sem kevésbé normális, ha õ azt mondja neked, hogy szeret...
Szerintem te nem vagy normális. De olyan biztos nem aki elõbb gondolkodik és aztán kérdezz.
Osztom a 19.19es kommentet...

Az normális, hogy így beszélnek egy 5 éves gyerekkel?

Van egy testvérem aki 5 éves. Anya mindig dolgozik, apa meg nem foglakozik velünk. Ha a tesóm valami rosszat csinál vagy anyát idegeli anya ilyeneket mond neki: kussolj már, fogd be a pofádat, beleverem a fejedet a falba, megfojtalak stb... Multkor én is kimentem kaját csinálni. És épp dolgozott. Mondtam neki, hogy segítsen, mert nem találom a kést. Õ nem szólt semmit. Mire én: gyere már kérlek szépen, mert elkések a suliból. Õ meg elkezdett kiabálni, hogy mi csak kihasználjuk stb. Én teljesen nyugodt hangon elkezdtem mondani neki: Most miért kiabálsz velem? Én csak megkértelek, hogy segíts, mert nem találom sehol, de nem akarom lekésni a buszt. mire ő üvöltve: Mit képzelsz te magadról ne játszad az agyad! Igen aztán így tovább én végig nyugodtan kedvesen beszéltem vele ő meg annál idegesebb lett, ha én is kiabálok vele akkor még rosszabb. Reggelente is üvölteni szokott amikor viszi tesómat a suliba és ő még nincs felöltözve. Mindig ezt hallom: Vegyed már a kabátodat, mert elkésünk, haladjál már. Faszom ki van veled megint, minek kellett neked megszületni. és ez még a szebb változat. Hétvégén is reggel 8-kor ezt csinálja. Mikor kimegyek, hogy légyszíves halkabban már elkezd üvölteni mint egy vadállat, hogy már 8-kor fellehet kelni. Igen fellehet csak én mindennap suli után még elszoktam menni dolgozni, mert otthon több millió forintos hitelünk van és nem telik nagyon semmire.Így magamnak a saját pénzemből vásárolok. Sajnos ilyen. A nagyobbik tesóm aki 8 éves fiú, annak csak úgy engedik, hogy bármivel játszon a neten. Múltkor ilyen morbid játékkal játszott, ahol szétkellett verrni az ember fejét. Érdekes. Amikor kimentem ma is inni. Ott ült a földön. És ránéztem és mosolyogtam, mert már jelmezben volt. Õ meg: Fejezd már be (ilyen ideges morbid, ilyesztő hangon) Amikor összeveszünk és mondom neki, hogy te hülye vagy, akkor ő elkezd sírni és idegbeteg lesz elkezd nekem rohannis tb.. Ennek köze van anyám viselkedéséhez? Apámról nem is írok, mer tő jelentéktelen, csak arra jó, hogy piszkáljon. Mikor én vigyáztam a 2 tesómra és már veszekedtek meg kiabáltak. Oda mentem anyához, hogy segítsen, mert nem bírom, apa meg aki a gép előtt ült, elkezdte nekem: Belehetne fejezni. Mondom azért mert én vigyázok a testvéreimre? Sajnos nem nagyon merek szembeszállni vele, mert mindig úgy mond mindent, hogy neki legyen igaza, anya soha nem áll ki mellettem, pedig sokszor szidja, hogy nem segít neki. De ilyen a szerelem. hozzá ér ő meg elolvad. Kihasználja anyámat és tönkreteszi az egész családot. Erre mit mondtok? Már egyáltalán nem bírom.Miközben írok anyám hangát hallom, hogy üvöltözik... 16/L

Legjobb válasz: Uhh átérzem a helyzetedet nem lehet könnyû.Én nem láthatom,hogy mégis,hogy zajlik le mindez amit el mondtál,de akármi is a kiváltó oka édesanyád viselkedésének ez egyáltalán nem normális.Mit tud még az a kis teremtés a világról.Nem érdemli ezt a bánásmódot.Sajnos én is viszályok közt nõttem fel és tudom milyen érzés ez.Amiket felsoroltál azok nagyon durva dolgok.Gondolom nem könnyû ezt átvészelni.Már az is nyugtató,hogy ezt ide kiöntötted a lelkedbõl.Van valaki egy ismerõs,rokon esetleg egy barát akivel ezeket meg tudod beszélni?-Segíteni akarok.

Uhh átérzem a helyzetedet nem lehet könnyû.Én nem láthatom, hogy mégis, hogy zajlik le mindez amit el mondtál, de akármi is a kiváltó oka édesanyád viselkedésének ez egyáltalán nem normális.Mit tud még az a kis teremtés a világról.Nem érdemli ezt a bánásmódot.Sajnos én is viszályok közt nõttem fel és tudom milyen érzés ez.Amiket felsoroltál azok nagyon durva dolgok.Gondolom nem könnyû ezt átvészelni.Már az is nyugtató, hogy ezt ide kiöntötted a lelkedbõl.Van valaki egy ismerõs, rokon esetleg egy barát akivel ezeket meg tudod beszélni?-Segíteni akarok.
Teljesen megértelek, nálunk is ugyanez volt, annyi különbséggel, hogy ketten vagyunk testvérek, nõvérem már nem lakott otthon, apum állandóan dolgozott, tehát tanúm nem volt rá, azt hittem, mindenhol így megy. Szörnyû gyerekkorom volt. Utólag kiderült, hogy akkoriban apu csalta anyumat, plusz akkor volt anyukám változókorban, és rajtam vezette le a feszültséget. Azóta pedig egy tünemény, 180 fokos fordulatot vett az évek múlásával. Lehet nálatok is hasonló a gond, csak az a baj, hogy ezzel gyerekfejjel nem tudsz mit kezdeni. Nincs esetleg valami rokon, barátnõ, aki tud rá hatni?
Nem normális. Mindenkinek ismernie kéne a határait. Anyukádon nagy a teher, dolgozik, háztartást vezet, ott van neki 3 gyerek és a férj. Elhiszem, hogy nehéz. De nem ti tehettek arról, hogy megszülettetek. Nem rajtatok kéne csattannia az ostornak. Mindenkinek tudnia kéne hol a saját határa, hány gyereket vállal stb. Tanácsot nem tudok adni, de nagyon szégyellhetik magukat.
Nem ez nem normális .... a tesóidnak is nehéz lehet hogy ez van . Próbálj meg a tesóiddal leülni és beszélgetni vagy társasozni mutasd meg neki hogy tényleg érdekel téged.A szüleidnek meg nagyon srtesszes lehet az életünk a hitel miatt meg minden úgyhogy nem tudsz mitcsinálni tudom h nehéz de segítened kell (amiben csak tudsz a szüleidnek)... Mondtad h tönkreteszi a családot ezért szervez közös programot a tesóiddal és késöbb a szüleiddel pl.: egy jó filmet nézzetek meg, játszatok együtt...(ezek nem kerülnek semmibe)16 éves vagy gondolom ez is nehéz mert ilyenkor a szülö gyerek viszony mindig rossz/rosszabb... A 8 éves testvérednek mutass olyan játékot ami a korosztályának megfelelõ (tudom ajánlani az Angry Birds-öt) . MOndtad hogy ott a suli meg a munka de mindent megkell próbálnod mert még nem látszik de a testvéreidnek most fejlõdnek ki azok a tulajdonságai amik késõbb nagy hatással lesznek az életére...Rem, élem tudtam segíteni és sok sikert a /jobb/ családi légkör megteremtéséhez
Nem, természetesen nem normális. " Faszom ki van veled megint, minek kellett neked megszületni" Na, ilyenért vágnám szájba a saját anyámat, ha hallanám, hogy ilyet mond a pici tesómnak! Mit képzel? Hát az a pici gyerek kérte, hogy szülessen meg? Ha õk nem voltak képesek védekezni, vagy idejében tenni ellene, vállalták, hogy megszülessen, akkor hogy merészel ilyet mondani? Pofám lesül, milyen embereknek van gyerekük...
Nem, ez egyáltalán nem normális dolog!
gyámügy, ha a testvéreiden is szeretnél segíteni, egy otthon sem leány álom, de sztem ennél talán még az is jobb ha szted ez nem jo megoldás akkor magadon annyiban tudsz segíteni, hogy fogod magad sulit váltasz egy másik városba mész koliba, a középsulis koli ingyenes csak a kajáért kell fizetni nem vészes kb 700 ft/nap 3 gyerekesek esetén meg a fele, és dolgozni is járhatsz, minden városban van lehetöség diákmunkára, hogy ne szítsd a viszályt, valami olyan ürüggyel menj el, hogy ott jobb az oktatás, vagy csak ott van lehetöség valamire mittom én valami küzdösportra vagy emeltkémiára vagy valami idiotaságot talaj ki, tény ként adagod, ugy, hogy azt az érzést temesd el bennük, hogy nem szolhatnak bele sok sikert és kitartást
Az ilyennek minek gyerek? Sajnos az ilyen semmirekellõ, nyomorék szülõktõl nem veszik el a gyerekeket. Pedig mindenkinek fõleg a gyereknek jobb lenne ha normális családban élne. Nem tudom, hogy a családsegítõ szolgálat vagy egyéb tud-e tenni valamit. Vagy már csak akkor, hogy ha valami komoly baj történik.
Én is ilyen légkörben nõttem fel, de nekem nem volt testvérem.Amikor így beszéltek velem a szüleim, én visszabeszéltem, vagy elmentem otthonról. Elég kiszolgáltatott helyzetben vagy, nem könnyû, de ha más nincs, én azt mondom, hogy 2 év múlva 18 vagy és akkor már szabad leszel.Kitartás!
Muterom nekem is idegbeteg csöppet. Nem kell vele foglalkozni és kész. Inkább keress egy normális pasit és foglalkozz vele. Pl itt vagyok én :) 21/F
Egyáltalán nem normális dolog, de rengeteg családban sajnos ugyanez minden napos jelenség.A szülõket a munkahelyükön túlhajszolják, ráadásul cserébe még fizetést sem kapnak a munkahelyi, otthoni túlhajtottság, az anyagiak miatti stressz kihozhatja az emberekbõl a legnegatívabb oldalukat is, ha nem képesek ezt tudatosan felismerni és kezelni.Bizonyára szeretnek titeket, még ha nem is azt mutatják.Ha könnyebb lenne az életük, biztos, hogy normálisabban viselkednének.Esetleg nyugodtabb, vidámabb napjukon el kéne velük beszélgetned ezekrõl a dolgokról.Még mondhatnám azt is, hogy menjetek családsegítõbe, de nem tudom, jó lenne-e?Nem szállna-e rátok a gyámhivatal?Esetleg pszichológustól(iskolai)is kérhetnél tanácsot.Bár a pszichológiai kezelés inkább a szüleidnek kéne, de szerintem jobb, ha ezt nekik inkább nem mondod...
Papához, vagy keresztanyádhoz nem költözhetnétek gyerekek? Persze úgy, hogy szüleitek fizetik a költségeket? Kitartás, még 2-3 év és ha ügyes vagy, el tudsz költözni, akár albérletbe, de még úgy is jobb lenne szerintem, mint velük.
"Valószínû, hogy tanulatlan is" Miért, tanult emberek között nincs ideges??
Anyukád arra hivatkozik, hogy rosszak a gyerekek? Hát, addig nem is fognak megjavulni, amíg a szülõk így viselkednek.A szüleidnek meg kéne érteniük, hogy elõbb nekik kell lehiggadniuk, jó példát mutatniuk, ahhoz, hogy a gyerekek is nyugodtabbá váljanak, csak lehet, már késõ, mert ezek a negatív reakciók rögzülhetnek, tehát , ha ebben nõnek fel, könnyen ilyenek is maradhatnak, hiába javulnak meg közben a szülõk.Szóval, az ilyesmi nem játék, nem olyan dolog, hogy "jóvá teszem úgyis, ha akarom", mert egy idõ után már jóvátehetetlen.Nem beszélve arról, hogy a sok, veszekedéssel elpazarolt idõt semmi sem hozza már vissza és a rossz emlékek is megmaradnak.
Valahogy meg kell oldani ezt a problémát, mert ez a viselkedés nagy torést fog okozni egész életére.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibákért, de nagyon ideges vagyok! =(
A kérdező hozzászólása: Már nagyon sokszor próbáltam. Nem csak én hanem más is. Beszélgettek vele, hogy talán nem így kéne, de õ csak arra hivatkozott, hogy nagyon rosszak és nem tud mit tenni. Már mondtam neki, hogy szedjen valami gyógyszert, de csak sértésnek vette, hiába kedvesen mondom neki =(
Anyád idegroncs. Miért? Segíteni nem lehetne rajta? Ha segítõ szándékkal közeledne hozzá valaki a rokonságból, veled? Velem is történt hasonló, én az anya vagyok, és mondtam ilyet. Úgy történt, hogy a férjem háztartásbeliként itthagyott a gyerekekkel.Nekem senkim nem volt rajta és a gyerekeken kívül. Teljesen belerokkantam, idegbeteg lettem. Utána persze, ettõl a mondattól még mélyebbre süllyedtem, mekkora sz.r vagyok. Akárkitõl kértem segítséget, csak a gyerekeket vették volna el. Talán már mászok ki a gödörbõl, bocsánatot kértem persze a gyerekektõl(de a nyoma ott marad :( )remélem rendbe jövök. De mikor ott tartottam, egy jó szó egész napokra helyrerázott! Próbáljátok meg, megérheti.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le.
11-es vagyok. miért pontozál le? Talán nincs igazam vagy épp beletrafáltam????
Anyádék nem százasok. Kérj segítséged valakitõl egy tanártól szomszédtól gyámügytõl mert ez nem mehet így tovább. Tönkre teszik az életeteket.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a nagyszülõ is olyan mint anya. Mindig egymásnak adnak igazat anyával. Aki ellenük van azzal mindig kiabálnak, meg gonoszak velük, ezért senki sem próbálkozik. Papát is mindig piszkálják amikor segítene. Múltkor leszidta anyáékat utána anya bejött hozzám a szobámba és elkezdett velem üvöltözni, hogy büszke lehetek magamra. Elmondanám papától félnek, mert mikor gyerekek voltak õ sem volt minta apa, mert minden este részegen jött haza, de ez már 13 éve megváltozott. Mikor kicsi voltam mindig vele voltam, mindig vitt mindenhova, mivel akkor még ott éltünk. Utána elköltöztünk és a tesóimnak már teljesen más a helyzet =( A keresztanyámnak szoktam mindent elmondani, de õ sem tud tenni semmit. Õt már alapból utálják, mert már megmondta a véleményét. Sajnos senki szava nem hat anyára..
Te jó ég!Ilyen szülõk is vannak! Olyan sokszor megfordul a fejemben hogy rossz anya vagyok ha nem tudok leülni a gyerekekkel kicsit játszani vagy ha nincs annyi idõm rájuk mert sok a dolgom! Akkor az ilyen anyát minekk nevezzük? Nagyon sajnálom h 16 évesen ilyen életed van! Szegény gyeekek nem kivánkoztak a világra, minek szül az ilyen! Irták itt hogy gámügy meg stb... Hát nem tudom ott jobb lenne e!? Szerintem ilyet egy 16 éves lánynak ne tanácsoljunk! Nincs nagyszülõ vagy vaalmi rokon aki tudna segíteni!?
:(
Anyukád besokalt a gyerekneveléstõl. Idegroncs lett és boldogtalan. Valószínû, hogy tanulatlan is, munkájában sem találja önmagát. Fusztrált. Orvosi eset. Apáddal nem boldog. Szar helyzet. 3 életet nyomorít meg. Se pénze, se jövõje
Nem normális, de nem sok mindent tehetsz ellene . Szerintem az a megoldás , hogy próbáld meg kivonni magadat és a testvéreidet a "kellemes" családi légkörbõl. Ha van lehetõségetek minél kevesebbet otthon lenni az jó lenne..esetleg menjetek el játszótérre, parkba, sétálni. Ezen kívül beszélgess is a tesóiddal, mondd el, hogy nem tettek semmi rosszat(fõleg a kicsi) csak a szüleid most nehéz idõszakon mennek keresztül .(ami megjegyzem kvára nem jogosítja fel õket , hogy így beszéljenek csak sajnos nagyon sokszor a gyerekeken csattan az ostor, rajtuk vezetik le a feszültséget) Tehát ne adj okot anyukádnak, hogy ordítozzon, ne is szólj hozzá! Legalábbis addig amíg nem képes normális hangnemben válaszolni. A nagyobbik tesódat szerintem ne hagyd ilyenekkel játszani, természetesen ennek köze van anyukád viselkedéséhez.Hiszen a szülõ a példa és ha mindig csak ordítozást, erõszakosságot hall otthon... Legyél nagyon kedves a tesóiddal és legyél velük minnél többet, ne hagyd hogy anyukád az idegbetegségével "mérgezze" õket! Nagyon rosszat tesz anyukád, olyan sebeket ejthet egy ilyen kicsi gyereken amik talán soha sem gyógyulnak be, vagy nagyon nehezen. Ilyen kiskorban csak annyit fog fel belõle, hogy kiabálnak vele és azt érzni, hogy valami rosszat tett.Pedig teljesen másról van szó. Beszéj legalább az öcséddel ha anyukáddal nem lehet! Az ilyen embereknek nem szabadna gyereket vállalnia...

Indukciós főzőlapot szeretnék venni. A boltos szerint 1 fázisról csak 1, 5 főzőzónányi felület működne. A használati útmutatója szerint 7, 4 kW az összteljesítménye, ez miért ne működne normálisan egy 32, netalán 40 A-es kismegszakítóról egy fázison?

Mellesleg megnéztem a bekötési tábláját, jelezve van, hogy 1 fázisra is köthető, csak akkor a két bemenetet együtt kell rákötni a fázisra, plusz egyet-egyet nullára meg védővezetőre nyilván. A lap különben Electrolux EHL 6740 FOK.

Legjobb válasz: Ha 32A a folyamatos áramfelvétele, az induló pár pillanatig 50-60A is lehet. Nem valószinû, hogy ezt tartósan bírná a hálózat. Meg aztán 32-40A se sok háztartásban van kiépítve. Ehhez amúgy 6mm2-es vezetékezés kellene. Az átlag háztartásban jó ha 2.5-es van.

Ha 32A a folyamatos áramfelvétele, az induló pár pillanatig 50-60A is lehet. Nem valószinû, hogy ezt tartósan bírná a hálózat. Meg aztán 32-40A se sok háztartásban van kiépítve. Ehhez amúgy 6mm2-es vezetékezés kellene. Az átlag háztartásban jó ha 2.5-es van.
Bekotheto 1 fazisra is, de a vilagon nincs 32A-tol nagyobb automata ... Tudtommal ettol nagyobbat nem is engedelyez az aramszolgaltato lakasokhoz , igy nem tudnad egyszerre hasznalni az osszes fozozonat.
A kérdező hozzászólása: Teljesen új vezeték lesz húzva, az nem probléma, meg nem hiszem, hogy egyszerre használnám mind a 4 zónát maximális teljesítményen. Csak azért 3 nem ártana, ha eldöcögne egyszerre. ELMÛ-tõl meg elméletileg lehetne igényelni 40A-t, csak gyakorlatilag nem adnak. Ha meg netán behúznék 3 fázist, az mennyibe kerülne? (2. emelet, régi társasház) Az elmûnek fizetendõ hálozatfejlesztési díj mértékét azt tudom, csak a villanyszerelési meló díját nem.
A kérdező hozzászólása: Különben most egy 5, 3 kW-os fõzõlap van, az gond nélkül elment max teljesítményen, igaz úgy nem használtam gyakran. Mondjuk majd kipróbálom, hogy a 3, 4 kW-os sütõvel együtt bírja-e.
Gondolj azért bele: nem biztos, hogy csak fõzni akarsz egyidõben. Mellette ég még pár villanyégõ, estleg kávéfõzõ, mosógép is megy. Valamelyiknél majd besokall...
ha ellaposodott a kapcsolat akkor normális
Ez a hosszú elsõ kapcsolat hátránya...elõfordul

Az normális ha egy 15perces FullHD videót ami 1, 5-2gb-ot foglal 5óra alatt töltök fel youtubera?

Videó adatai: AverMedia-val rögzítettem h.264-re tömörít azt megvágtam movie maker-el lementettem mp4-be.....

Legjobb válasz: Szerintem igen. Nekem egy 1-1,5 gb-os videó feltöltése nagyjából 60 percet vesz igénybe, de az nem HD.

Szerintem igen. Nekem egy 1-1, 5 gb-os videó feltöltése nagyjából 60 percet vesz igénybe, de az nem HD.
A kérdező hozzászólása: De 32 mb-s netem van akk a youtube a sz...r?

Normális, ha egy 5 hetes baba kétóránként követeli az adagolási útmutató szerint 3 óránként adandó tápszermennyiséget?

Humana HA Start tápszert kap kiegészítésként az 5 hetes babánk. Tegnap este óta kétóránként követeli a 3 órás adagot (az adagolási útmutató szerint 3 óránként kellene 100 ml-t kapnia egészen 8 hetes koráig). Emellett aludni sem hajlandó, szopizás közben be-bealszik egy félórára, de utána üvölt a tápszerért. Tejcsim sajnos nincs valami sok, két mellb?l fejve max. 40 ml jön le alkalmanként, így a szopizás során nem lakik jól. 3600 grammal és 55 centivel született, jelenleg 4550 gramm. Széklete naponta van, bár ma mintha fájlalta volna a hasát.

Legjobb válasz: Teljesen normális, valószínû, hogy már nagyobb az étvágya. Nálunk is volt ilyen, annyi tápszert kapott, amennyit kért, ennyi idõsen volt, hogy 200 ml-t. Csak akkor fog rendesen aludni is, ha teli a pocija. És minnél gyakrabban eszik, annál jobban fog fájni a hasa, mert folyton emésztenie kell. Üdv. egy 12 hetes bébi anyukája

Teljesen normális, valószínû, hogy már nagyobb az étvágya. Nálunk is volt ilyen, annyi tápszert kapott, amennyit kért, ennyi idõsen volt, hogy 200 ml-t. Csak akkor fog rendesen aludni is, ha teli a pocija. És minnél gyakrabban eszik, annál jobban fog fájni a hasa, mert folyton emésztenie kell. Üdv. egy 12 hetes bébi anyukája
szia, az én kisfiam most 7hetes, mi 3700grammal születtünk és 57 centivel, most 5870gramm. A tejem nekem is kb annyi mint neked, ugyan ezt a tápszert esszük. Nálunk is voltak, vannak ilyen napok én annyt adok neki amennyit kér. Ha két óránként akkor két óránként. Õ valóban akkor eszik sûrûbben ha fáj a pocija. Valamiért olyankor enni akar amitõl persze még jobban fáj a pocak. Nekünk a gripe water vált be hasfájásra. Szerintem nyugodtan adj neki annyit amennyit kér esetleg lehet még egy kis teát vagy vizet adni neki.

Az normális hogy egy 5 hetes baba 2-3 óránként eszik 120-170 ml-t? igaz 4.5 kilósan született. sajnos tápszert kap. viszabüfizni nem szokta ebből gondolom hogy nem eszi túl magát

Legjobb válasz: Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.

Az én fiam is 4 kg fölötti súllyal született és õ is gyakran eszik de szerencsére anyatejet. Nagyobb az igényük mint egy kissebb súllyal született babának. Annyit esznek amennyire szükségük van. 1kg-ot hizott 4 hét alatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!