Találatok a következő kifejezésre: Az normális a fogamzásgátló szedése (9 db)

Az normális ha a fogamzásgátló szedése után (2 levél) kb 2napig menstruáltam? Vagy mást miatt lehet?

Eddig novynett-et szedtem de a 3-dik leveet már nem szedtem be mert áttértem 1 másik gyogyszerere mert elvileg túl magas volt nekem a hormontartalma és most már a lindynette20 at szedem!

Legjobb válasz: Teljesen normális, többen is mondták/írták már, hogy 2-3 napra "leszûkítette" a mensit a gyógyszer, általában mindenkinél kevesebb ideig tart (aki gyógyszert szed), mert ez csak egy megvonásos vérzés. Úgyhogy csak semmi para.. ;)

Teljesen normális, többen is mondták/írták már, hogy 2-3 napra "leszûkítette" a mensit a gyógyszer, általában mindenkinél kevesebb ideig tart (aki gyógyszert szed), mert ez csak egy megvonásos vérzés. Úgyhogy csak semmi para.. ;)

Most kezdtem el szedni a volina nevű fogamzásgátlót.2013. 06. 07. -én kellett beszednem az első bogyót (ekkor jött meg a vérzésem), de még a mai napig megvan 2013. 06.18. Mit tegyek? Mennyek el orvoshoz, vagy ez normális a gyógyszer szedés elején?

Legjobb válasz: "Menjek" És ha rendesen vérzel, nem csak barnázol, akkor érdemes lehet visszacammogni az orvoshoz. Ha csak pecsételõ vérzésed van, az mondhatni "normális". A gyógyszer egyik mellékhatása.

"Menjek" És ha rendesen vérzel, nem csak barnázol, akkor érdemes lehet visszacammogni az orvoshoz. Ha csak pecsételõ vérzésed van, az mondhatni "normális". A gyógyszer egyik mellékhatása.
Hogy döntöttél? Voltál dokinál? Érdekel. Nálam az a helyzet, hogy a Volinát 2013. 06. 13-án kezdtem el szedni (én is szintén a menstruáció elsõ napján) és nem is nagyon jelentkezett vérzés, csak pár cseppnyi egészen június 22-ig. Szinte olyan volt, mintha meg sem jött volna a gyógyszerszedés kezdetekor. Tegnaptól viszont nagyon erõsen vérzek, szinte jobban, mint, amikor hivatalosan megvan. Biztos a gyógyszer kavart be. Várok mi lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem mentem dokihoz, csak érdeklõdtem és mondták, hogy az elsõ 2-3 hónapban ez teljesen normális, mert így áll be. (Nekem is még a mai napig tart, több mint 2hete.)

Az normális, ha nem jön meg a fogamzásgátló szedése alatt? (lent)

Qlaira-t szedek, Yasminell-ről tértem át. 2 havi levelet már beszedtem. Az első levél közepén volt kicsi barnázás, majd a 2. levél elején megjött, de csak 2-3 napig tartott. A 3. levelet 1 hete és 2 napja szedem, de semmi jele, hogy meg akarna jönni. Sem hasfájás, sem közérzetváltozás.

Legjobb válasz: Tartottad a levelek között a hét napos szünetet? Ha igen, akkor szerintem menj vissza a dokihoz,kérj másik gyógyszert vagy egy vizsgálatot, mert ez így nem normális.

Tartottad a levelek között a hét napos szünetet? Ha igen, akkor szerintem menj vissza a dokihoz, kérj másik gyógyszert vagy egy vizsgálatot, mert ez így nem normális.
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer 28 napos, tehát folyamatosan szedni kell.
A kérdező hozzászólása: "A következõ levelet kihagyás nélkül kezdje el szedni, vagyis a jelenlegi levél utáni napon kezdje meg az új levél tablettáinak szedését"
Bocsi, ezt nem tudtam, de itt találtam róla egy részletes leírást, a te problémádhoz hasonlóról is ír: http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/qlaira-filmta..
A kérdező hozzászólása: Igen ezt már elolvastam én is, de nem igazán találtam válaszd. Köszönöm azért az igyekezeted. Jövõhéten úgyis el kell mennem felíratni, szóval akkor minden kiderül.
Szerintem tesztelj ha szexuálisan voltál együtt valakivel. Ha negatív, akkor meg orvossal beszéld meg a problémát.

Február 14-én abba hagytam a fogamzásgátló szedését. Azóta rengegetgszer van olyan érzésem mintha meg akarna jönni, eléggé fáj az alhasam. Normális ez?

Illetve a mellbimbóm is érzékeny kb 2 hete. Nem tudom,hogy összefüggésbe van esetleg ezzel?

Legjobb válasz: rengetegszer* :)

A kérdező hozzászólása: rengetegszer* :)
Csinaltass hormonlabort a mensid 3. es 21. napjan. Endometriozist es pcost is okozhat a fogigatlo.
Sürgõsen menj el orvoshoz, ez nem játék!
Igen, igen, orvos! Mert pecseteles elofordulhat de normalis menstruacio??? Az nem nagyon! Kulonben is 2 evente jo abbahagyni par honapra a bogyoszedest. Szunet kell a testednek.
Nem lehet, hogy kifelejtettél egy-két szem tablettát? Elõfordulhat még ilyen áttöréses vérzés bizonyos gyógyszerek szedése mellett, ugyanis vannak olyanok, amik közömbösítik a fogamzásgátló hatását. Nem szedsz valami egyéb gyógyszert? Ha egyikrõl sincs szó, akkor bizony orvoshoz kell menni.
2. hozzászólónak! Nem kell 2 évente pár napra abbahagyni, ez nagyon nagy butaság, hisz csak összezavarodik a szervezet és akkor fog össze-vissza megjönni! A mai tablettákat már több, mint 10 évig is lehet szedni, hogy bármi baja lenne az embernek! Szerintem is menj el orvoshoz, mert ez biztos nem normális! Fõleg, ha már 2 éve szeded!

Az normális, hogy ellepnek a pattanások a fogamzásgátló szedése közben?

Sokat hallottam már, hogy bizonyos fogamzásgátlóktól szép lesz a b?r. Párom n?vérének pl. gyönyör? b?re van :)

Legjobb válasz: Ha legközelebb mész a nõgyógyászhoz,kérd meg,hogy írjon fel másik fajtát,mert ez problémád.Nekem alapból pattanásos amit szedtem attól sem lett szebb,a doki ezt észrevette,és mondta,hogy olyat ír ami rendbe rakja a bõröm,és így lett.

Ha legközelebb mész a nõgyógyászhoz, kérd meg, hogy írjon fel másik fajtát, mert ez problémád.Nekem alapból pattanásos amit szedtem attól sem lett szebb, a doki ezt észrevette, és mondta, hogy olyat ír ami rendbe rakja a bõröm, és így lett.
Nem értem, miért vártál ezzel fél évet. Lósz*rt tisztít. Nem megfelelõ a hormontartalma. A legrosszabb az, hogy a pattanás csak tünet, az igazi bajt belül okozza a nem megfelelõ tabletta.

Az normális, hogy a fogamzásgátló szedése óta hirtelen hangulatváltozásaim, és sírógörcseim vannak?

Két hónapja szedek fog.gátlót (Gestomix) és azóta igencsak hisztis lettem :) korábban nem volt jellemz?. Mi a teend?? Menjek vissza a n?gyógyászhoz, és írassak másikat, vagy még várjak, hogy hozzászokjon a szervezetem, és jobb lesz?

Legjobb válasz: igen, várj még. az elején én is fura voltam (magamnak is), aztán minden rossz és kellemetlen tünet szépen hónapról-hónapra elmúlt. Nekem nemcsak a hangulatom változott, de a gyomrom is fájt, éjjel nem tudtam aludni, nappal álmos voltam, pattanásosodtam, szédültem, sírtam mindenen.. Aztán elmúlt, most szép a bõröm, erõsek a körmeim, nem hullik a hajam, rendszeres a havim, és jó a közérzetem.

igen, várj még. az elején én is fura voltam (magamnak is), aztán minden rossz és kellemetlen tünet szépen hónapról-hónapra elmúlt. Nekem nemcsak a hangulatom változott, de a gyomrom is fájt, éjjel nem tudtam aludni, nappal álmos voltam, pattanásosodtam, szédültem, sírtam mindenen.. Aztán elmúlt, most szép a bõröm, erõsek a körmeim, nem hullik a hajam, rendszeres a havim, és jó a közérzetem.
Várj még 1 hónapot. Ha nem változik, irány a doki.
én több, mint 4 hónapja szedem és még azóta is elõfordul ez a depis, sírógörcsös idõszak, pedig elõtte sose voltam ilyen!!!
Nem normális, de ha nem javul sõt ha erõsödik akkor másik kell, mert az a tabi nem jött be neked.
Ez nem a tabitól van! Hallottál már arról, hogy PMS? Ha nem, nézz utána a gugliban! Én 5 éve szedem, de mensi elõtt pár nappal egy vígjátékon is képes vagyok elbõgni magam!
A kérdező hozzászólása: Biztos nem PMS, mert nem csak a mesi elõtt jelentkezik. aszem még egy hónapot adok neki, ha nem múlik el akkor váltok. Köszi
Én is most kezdtem a tablettát és én is hisztis sírós vagyok néha még magamra is rákiabálok hogy :Ne legyél már ilyen elviselhetetlen! :) De ahogy olvasom ez el fog múlni.Ha úgy vesszük hogy a tabletták azt a látszatot keltik biológiailag hogy terhes vagy akkor normális...a terhes nõknek is van egy idõszakuk amikor úton útfélen elpityerednek és nem csak a filmekben.De a sírógörcsök után vigasztalhatod magad a pároddal:)

Fogamzásgátlót szedése alatt az normális, hogy menzesz előtt tíz napal fáj a mellem és erősebb a folyásom?

Legjobb válasz: Lehet,hogy most van peteérésed! Ha tojásfehérjés folyás akkor tuti!

Lehet, hogy most van peteérésed! Ha tojásfehérjés folyás akkor tuti!
igen, normális, nálam is így van
A kérdező hozzászólása: Igen olyan, koszonom mar megijedtem

Az normális dolog Symicia fogamzásgátló szedése mellett, az 1 hét kihagyás alatt nem jött meg a menstruációm? Ez az első levél volt még csak.

Legjobb válasz: Az elsõ levélnél elõfordul. Azért csinálj egy tesztet (csak a biztonság kedvéért), aztán ha következõ szünetben is kimarad, akkor menj vissza az orvoshoz.

Az elsõ levélnél elõfordul. Azért csinálj egy tesztet (csak a biztonság kedvéért), aztán ha következõ szünetben is kimarad, akkor menj vissza az orvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!