Találatok a következő kifejezésre: Az normális a fogamzásgátló (83 db)

1-2 napig tarto menses az normalis a fogamzasgatlo abbahagyasa utan?

Harom honapja hagytam abba a fogamzasgatlo szedeset, hisz babat szeretnenk. Az elso mensim pontosan 28 napra jot meg es normalisan 3-4 napig tartott. A kovetkezo honapban 26 napra jott meg de csak 2 napig tartott...es a mostani mensim( 26 napra megint) 1 nap utan szinte elmult. Volt mar ez valaki massal is? Ez normalis, hogy ilyen rovid? Mitol van ez? Aggodom, hisz nem tudom, hogy ez befolyasolhatja-e a teherbeesest!!!

Legjobb válasz: ha terhes vagy az is okozhat rövid mensit, tesztelj, ha negatív, akkor meg még nem állt be a ciklus, ha fél évvel a gyógyszer abbahagyása után sem áll be valamilyen rendszer, akkor menj dokihoz, mert lehet, hogy hormonzavart okozott a tabletta!

ha terhes vagy az is okozhat rövid mensit, tesztelj, ha negatív, akkor meg még nem állt be a ciklus, ha fél évvel a gyógyszer abbahagyása után sem áll be valamilyen rendszer, akkor menj dokihoz, mert lehet, hogy hormonzavart okozott a tabletta!

Most írta fel az orvos a fogamzásgátlót de nem mondta el normálisan hogy hogyan szedjem akkor most 15. én kell megjönnie akkor vegyem be az első szemet mindjárt? Vagy ha vége lesz akkor kezdjem el?

Legjobb válasz: miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.

miert mondana el, minden rajta van a tajekoztaton. Konnyu az orvost hibaztatni, amugy meg neked kell megkerdezned, ha valami nem vilagos.
oLVASD EL A GYÓGYSZER TÁJÉKOZTATÓJÁT ÉS VÁLTS DOKIT! (AZNAP MIKOR MEGJÖN)
Bocsi, capslock :S
A kérdező hozzászólása: Még nem váltottam ki de holnap majd elolvasom!:) köszi!
Elõsször is majd ha kiváltottad, olvasd el jó alaposan a tájékoztatóját! Valószínûleg az lesz benne, hogy ha megjön a mensid, aznap vedd be az elsõ szemet. Majd szedd végig a levelet, ha elfogyott pedig tartsd meg a 7 napos szünetet. A szünetben kb. 3-5. napon meg fog jönni. A 8. napon pedig már el kell kezdened a köv. levéllel még akkor is, ha nem múlt el a vérzésed! Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

A barátnőm fél éve szedi a Lyindinette 20 nevű fogamzásgálót. Az első két hónapban kijött szinte a legtöbb tünet(kedvetlenség stb stb), ami utána el is múlt, majd elkezdett vitamint szedni. Ez Normális? A fogamzásgátló miatt van?

Sajnos mostanság megint el?jöttek a rosszedv?ség jelei. Tapasztalatokra lennék kívnáncsi hogy hogyan lehetne segíteni ezen a rosszkedv?ségen, vagy hogy a fogamzásgátló okozza-e, vagy pedig az hogy elhagyta a vitamint. Értelmes válaszokat kérek.

Legjobb válasz: elõször is hány éves a barátnõd?

elõször is hány éves a barátnõd?
Váltson fogamzásgátlót!
én már 5éve ezt szedem, én nem vettem ilyesmit észre.
miert hagyta abba a vitamint? fogamzasgatlot szedoknek kotelezo lenen H vitamint szedni, de errol az orvosok rendszerint megfeledkeznek.
es B2 vitamint, ez a legfontosabb!! esetleg B vitamin komplexet. beszelje meg az orvossal
Én is majdnem egy éve ezt szedem. Az elsõ három hónapban volt, hogy nagyon megviselt a gyógyszer. Akkor állt rá a szervezetem: hisztiztem, nyûgös voltam, semmi sem volt jó. Aztán ez szép lassan megszûnt, még a libidómat is megdobta a gyógyszer, pedig elvileg pont fordítva kéne lennie. Nekem ismerõsök tanácsolták, hogy a bogyó mellé szedjek activált, c-vitamint, vagy kiegészítõ vitamint, mert megterheli a szervezetet az extra hormon. Ajánlom barátnõdnek is, hogy álljon vissza a vitaminra, egyen sok zöldséget, gyümölcsöt. Legyen kicsit jó a szervezetéhez, meg fogja hálálni. Ha ez sem segít, menjen vissza a dokihoz, és kérdezzen rá, irasson másik gyógyszert, mégiscsak õ a szakember.
A kérdező hozzászólása: 17
A kérdező hozzászólása: És szeretném kérdezni, hogy a Lindynette 20 másoknál is hasonló tüneteket okoz-e, vagy mindenkinél más és más?
én ezt a gyógyszert kezdtem el elsõnek szedni nekem a kevemmel semmi bajom nem volt!!viszont ami problémát jelentett hogy megváltozott a testem a legszebb ebbe az hoyg nem hisztam csak változott a testem!de van jo hir is a mellem oriási lett és a menszeszem 3napos lett!és vitaminokat se szedtem soha!

Az normális, ha 18 napra jött meg a menstruációm? (egy átlagos ciklusom 29 napos) Nem élek párkapcsolatban, terhes nem lehetek! Kedden voltam nőgyógyásznál, fogamzásgátlót íratni, mivel túl sok a pattanásom. Most akkor elkezdhetem szedni?

Legjobb válasz: Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.

Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.
A kérdező hozzászólása: Mindig normálisan jött meg elõtte, rendszeres menstruációm van. Épp ezért most nagyon megijedtem. A közti vérzésrõl mit kell tudnom? Okozhatja a sok stressz? Mert mostanában nagyon sokat stresszelek!

Elsőnek szedek fogamzásgátlót (Milligest).1hete vettem be az elsőt a menstruációm első napján, majd folyamatosan szedtem, de a menstr 2nap után megszűnt. A tablettát azóta is szedem, nem hagytam abba! Ez normális? Vagy menjek orvoshoz?

Legjobb válasz: a fogamzásgátlók lerövidítik a menstruációt, ez teljesen normális. amúgy meg ha még fiatal vagy, akkor teljesen normális a rendszertelen vérzés, fogamzásgátlótól függetlenül is. Egy biztos, nem vagy terhes.

a fogamzásgátlók lerövidítik a menstruációt, ez teljesen normális. amúgy meg ha még fiatal vagy, akkor teljesen normális a rendszertelen vérzés, fogamzásgátlótól függetlenül is. Egy biztos, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
No para, belekavarhat a tabi, ha esetleg a 7 napos szünetben sem lesz olyan erõs a vérzés mint korábban ( a 3.-4. napon várható, nekem pl.: 4. napon szokott) , még akkor se kell kiakadni, de ha a második levél után se az igazi, érdemes visszamenni a dokihoz és jelezni, lehet nem ez a te gyógyszered ( amúgy én is ezt szedem és nagyon elégedett vagyok vele ;) )
A kérdező hozzászólása: Akkor megnyugodtam! Aranyos vagy, Köszi! :)

Ez az első hónap hogy szedem a fogamzásgátlót. Szinte minden nap van valami kis vérzésem. Általában reggel, de van hogy délután is. Ma vettem be az utolsót erre a hónapra. Ez normális vagy valami gond van?

Legjobb válasz: Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)

Ez normális. Sõt ha az orvosod rendes volt az is mondta hogy, a 3. hónapban már nem kell lennie ilyen apró vérzésen. Ha nem múlik a 3. levél szedése közben akkor, menj el a nõgyógyászhoz és panaszkodj majd felír egy másik fajta fogamzásgátlót....:)

Fogamzásgátló abbahagyása után mennyire "normális" a vérzés zavar? Nem a menszesz kimaradása, hanem épp az ellenkezője erős vérzésem van?

Van egy befelénövő miómám, ezt valszeg műteni fogják hamarosan. Eddig fogamzásgátlót szedtem, de már az előző hónapban is az volt, hogy pl a nehéz súlyok megemelésétől nagyon elkezdett fájni a hasam és elkezdtem vérezni. Vagy pl, adott nap már nem nagyon véreztem, majd este vendégségben ittam 2db pálinkát és utána kb egy "negyed" csírkemáj nagyságú nyálkahártya jött ki belőle egy tonna vérrel...a tiszta betét egy pillanat alatt maximálisan megtelt, sőt túl is telítődött, ha értitek mire gondolok. Tudom, hoyg a mióma is okoz ilyen gondot...de szerintetek ez a fő ok, vagy akár az is hogy abba hagytam a fogamzásgátlót? Ps. dokinál voltam a mióma miatt 3 hete...elmítettem neki a vérzést, nem nagyon kommentálra...megemlítette, hogy valószínű a mióm amiatt van ez...

Legjobb válasz: Amikor az ember lánya abbahagyja a fogamzásgátlót, az okozhat vérzészavarokat, hiszen a szervezetnek át kell állnia a plusz hormonok nélküli mûködésre. Nálad meg még egy mióma is bejött a képbe. Szerintem is inkább a mióma rendetlenkedik, viszont elképzelhetõ, hogy a gyógyszer abbahagyása is rásegít minderre. Mindegy, most már ne kezdd el újra a gyógyszert, mert teljesen megbolondítod a szervezeted. Mûtesd ki a miómádat és utána valószínûleg hamar beáll a vérzésed a normális gyakoriságra és mértékre.

Amikor az ember lánya abbahagyja a fogamzásgátlót, az okozhat vérzészavarokat, hiszen a szervezetnek át kell állnia a plusz hormonok nélküli mûködésre. Nálad meg még egy mióma is bejött a képbe. Szerintem is inkább a mióma rendetlenkedik, viszont elképzelhetõ, hogy a gyógyszer abbahagyása is rásegít minderre. Mindegy, most már ne kezdd el újra a gyógyszert, mert teljesen megbolondítod a szervezeted. Mûtesd ki a miómádat és utána valószínûleg hamar beáll a vérzésed a normális gyakoriságra és mértékre.
A kérdező hozzászólása: Szia bánomisén, Köszi a válaszod! Van még egy óriási dilemám a mûtéttel kapcsolatban. Laparoszkópia vérzés mellet: Laparoszkópiát terveznek nekem, de eléggé aggódom, hogy lényegében nem tudom megmondani mikor nem fogok vérezni... Mi lesz ha ez a méhnyálkahártyás vér bejut a hasüregembe és megtapad? Van valami módszer arra, hogy mielõtt a hasüregfelõl megnyitnak valahogy "kitisztítják a méhem"...hülye kérdésnek tûnik, de valahol nem az. Normáls esetben sosem mûtenek, ha valaki menstruál és nálam eleve találtak endometriózis a hasüregben egy korábbi mûtét során. Méhgyulladás: Még azon gondolkodtam, hogy nem okozhatja-e ezt az extra erõs vérzést méhgyulladás? Mióta nem szedem a gyógyszert /2hete/ lényegében non-stop fájdogál a hasam...non-stop vérzek néha nagyon erõsen...szúr össze vissza az egész hasam, kicsit olyan érzésem van mintha bent mindenem be lenne gyulladva...nem teljesen olyan érzés, mintha menszesz fájdalmam lenne, hanem szúr a petefészkem, fájdogál az egész hasam. Mindenm nyom, fel vagyok puffadva... 3 hete még nem volt semmilyen ciszta a petefészkemen. Feltételezem és remélem most sincs.
Ha nem olyanok a mûtéti feltételek - például erõsen vérzel -, akkor kiírnak majd egy másik mûtéti idõpontot. Viszont ha muszáj elvégezni a mûtétet, el tudják vérzés mellett is. Az orvosod tisztje ezt eldönteni még a mûtét elõtt, hiszen õ látott, õ tudja, hogy valójában mi történik odabent. Nagyobb mûtéti kockázatot, mint amennyi minden mûtéttel jár, nem vállalnak be csak úgy az orvosok, legyél egészen nyugodt. (Na, ezt most könnyû mondani, mi? :-) A lényeg a lényeg, hogy ha azt mondják, mûthetõ vagy, akkor biztosan mûthetõ vagy és vigyázni fognak mindenre. Ha meg éppen akkor nem vagy mûthetõ, azt is meg fogják mondani. A gyulladásokat, legyen az bármilyen, általában láz kíséri, ez az egyik jele annak, hogy valami gyulladásba jött a szervezetben. Ha nincs lázad, akkor nagy valószínûséggel nincs gyulladásod sem. Végülis egy mióma és egy éppen most felborított hormonrendszer elég ok arra, hogy ennyire rendetlenkedjen a vérzésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm bánomisén a válaszod! Nagyon segítõ volt :-)!

Szedem a lindynette fogamzásgátlot és az normális, hogy néha fehér folyásom van? Vagy az mitöl van?

Legjobb válasz: normális nekem is van:) ha kellemetlen szagu akkor nõdoki

normális nekem is van:) ha kellemetlen szagu akkor nõdoki

Szerintetek az normális, hogy először fogok szedni fogamzásgátlót és a doki mégcsak vérvételre se küldött el?

S?t meg se vizsgált,csak fogta és felírt egyet. Öreg doki,biztos tapasztalt meg minden,de hát akkoris...azért ez kicsit aggaszt.

Legjobb válasz: Vérvételbõl két dolgot lehet nézni: Leiden mutáció van-e (de ha nincs a családban trombózishajlam, akkor erre kicsi nagyon az esély), illetve májfunkció megfelelõ-e. Ha kikérdezett, anamnézist vett fel, akkor ráér vérvételre küldeni késõbb is (hogy a májad bírja-e a tablettát). Hogy nem vizsgált meg: hát ha szûz vagy, akkor nem is volt rá szükség, ha nem vagy, akkor egy éven belüli rákszûrés eredménye kell a felíráshoz - ha az nincs, muszáj megvizsgálnia. Egyébként ránézésre az alkatodból, meg pár kérdésbõl 8menzesz jellege, pattanások stb) már meg lehet tippelni, hogy nagyjából milyen fogamzásgátló volna jó.

Vérvételbõl két dolgot lehet nézni: Leiden mutáció van-e (de ha nincs a családban trombózishajlam, akkor erre kicsi nagyon az esély), illetve májfunkció megfelelõ-e. Ha kikérdezett, anamnézist vett fel, akkor ráér vérvételre küldeni késõbb is (hogy a májad bírja-e a tablettát). Hogy nem vizsgált meg: hát ha szûz vagy, akkor nem is volt rá szükség, ha nem vagy, akkor egy éven belüli rákszûrés eredménye kell a felíráshoz - ha az nincs, muszáj megvizsgálnia. Egyébként ránézésre az alkatodból, meg pár kérdésbõl 8menzesz jellege, pattanások stb) már meg lehet tippelni, hogy nagyjából milyen fogamzásgátló volna jó.
Nem normális. Mielõtt még beszednédnéd keress fel egy másik orvost. A fog.gátló nem minden eseteben ártalmatlan hormon. Ha a testedben egy kicsiny csírája is van rákos elváltozásnak (mellben, méhben, petefészken, méhszájon), akkor azt a tabi nagyon jól táplálja majd. Valamint érdemes tudni a máj és vesefunkciódat, h le tudja-e bontani a tabit a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ. Egészségügyis vagy? Nagyon megbízhatónak tûnt a válaszod és a másodiknak is. Nagyon valószínû, hogy nem szedem be a gyógyszert, mert írja, hogy epehólyag betegségben szenvedõk NE szedjék. Tudta, hogy nekem epehólyagom volt, és nincs epém, így szerintem egy vérvételre elküldhetett volna a májfunkcióim miatt. ehhez jön még hozzá, hogy Yadinet írt fel, amirõl nagyon sok rosszat olvastam, és nem merem beszedni, fõleg, hogy két-három éve vizsgáltak magasvérnyomás miatt-igaz ezt még nem is tudja a doki. Lehet, ha tudta volna, nem is írta volna fel-. Csak azért kérdeztem ezt, hogy ne menjek-e el esetleg egy másikhoz.
Nekem is így írta fel, anyámnak is õ a dokija... Semmi bajom nem lett.
A kérdező hozzászólása: Jajj rosszul írtam. Nem azt tudta, hogy epeholyagom volt, hanem hogy epekövem volt:D
Elsõ vagyok, nem vagyok eü-s, csak anno utánajártam alaposan (és végül sosem szedtem tablettát.) Azok alapján amit leírtál (epekõ, magas vérnyomás gyanúja) talán tényleg nem szerencsés választás a tabletta. Ezeket a dokinak mind végig kell(ene) kérdeznie, ha elég alapos. Nem a vérvétel a lényeg, hanem hogy felvegye az anamnézist. Ha ezt nem vagy nem elég körültekintõen teszi meg, az baj. Esetedben volt olyan alapbetegség (vagy annak gyanúja) amit nem tud a doki, tehát nem volt minden info birtokában, mikor a gyógyszert felírta.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos tudom, hogy gáz, hogy elfelejtettem mondani a magas vérnyomást, de érted, erre azért nem nekem kéne figyelni, hanem jó lenne, ha végigkérdezne! Az epekõ is csak úgy derült ki, hogy meglátta a mûtéti hegeket, mikor úgy volt, hogy csak megvizsgál és felhúztam a pólóm. De végül nem vizsgált meg, mert mondtam, hogy januárban vakbélgyanúval voltam nõgyógyösznál is, mikor vizsgálták, hogy mi a fene bajom lehet.
Nekem is így írta fel. Vén a dokim mint az országút, de nagyon jó orvos. Elsõnek is csak rám nézett mikor 16 voltam, felírt egyet, jó volt az is, aztán mikor már férjhez mentem, szültem egy tündéri babót, akkor is csak rám nézett és írt egy másik félét. Nincs semmi bajom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!