Találatok a következő kifejezésre: Az normális a 2 hetes (71 db)

Az normális ha a 2 hetes babám sokat tüsszent? Tisztul vagy megfázott?

Legjobb válasz: Sztem igen. Az én kislányom is sokat tüsszögött és tüsszög is még, már 4,5 hós. Viszont ha szörcsög is és köhécsel, akkor megfázhatott. De akkor enni se nagyon akar majd, és sírdogálna. Tisztul a kis tüdeje. Ha más tünet nincs ami nem megszokott, ne aggódj, normális a sûrû tüsszögés.

Sztem igen. Az én kislányom is sokat tüsszögött és tüsszög is még, már 4, 5 hós. Viszont ha szörcsög is és köhécsel, akkor megfázhatott. De akkor enni se nagyon akar majd, és sírdogálna. Tisztul a kis tüdeje. Ha más tünet nincs ami nem megszokott, ne aggódj, normális a sûrû tüsszögés.
Az én babám is 2hetes és sokat tüsszög. Csak tisztul, nyugi!
A miénk is sokat tüsszög folyamatosan 3X 4X egymás után. Ha az utolsó már nem sikerül akkor nagyot sóhajt - meg kell zabálni olyan édes :) (11 hetes)

Normális ha a 2 hetes kisfiam majdnem teljesen átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!

Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!
Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy! :-)
Normális :) Nekem mind a 3 gyerkõc 5 hetesen már 8-10 órát aludt éjjel egyhuzamban.
Persze, hogy normális! Fel ne keltsd! Az én kisfiam az elsõ éjszakától átalussza az éjjeleket. Este 8 körül alszik el és reggel 6 óra fele ébred! Örüljünk, hogy ilyen szerencsések vagyunk! Remélem, még sokáig azok is leszünk! ;) Ha éhes, úgyis felkel! Jó babázást! 3 hónapos kisfiú anyukája

Az normális hogy, 12 hetesen kb. 2 kg-ot híztam a kezdősúlyomhoz képest, viszont úgy érzem mintha 10-et híztam volna?

Minden ruhám kezd sz?k lenni stb.

Legjobb válasz: Szia!Én is ebben a cipõben járok,15 hetes vagyok és 3 kg-ot híztam,de a régi ruháimból már szinte semmi nem jó rám.Ne aggódj,majd beszerzünk pár új rucit.Grat. a babához.

Szia!Én is ebben a cipõben járok, 15 hetes vagyok és 3 kg-ot híztam, de a régi ruháimból már szinte semmi nem jó rám.Ne aggódj, majd beszerzünk pár új rucit.Grat. a babához.
Szerintem teljesen normális. Én is 12 hetes vagyok, már vettem kismamanacit, mert a többi nadrágom szorít. Az, hogy úgy érzed mintha többet híztál volna, lehet a puffadástól is, ami elég kellemetlen! Egyél rostdús ételeket, ha van étvágyad!
Persze, hiszen lerakódnak a tartalékok a babának! Derékra, csípõre, hátra, mellre "erõsödünk". Az, hogy mérleg nem úgy mutatja, ahogy mi gondoljuk/érezzük, attól van, hogy súlya inkább az izmoknak van. A lerakódott zsír, folyadék a mérlegen kevésbé látszik.
Szia! Szerintem nagyon sokan így voltunk ezzel, ez teljesen normális!Gratulálok a babához!(36 hetes kismami)
Én is 12 hetes vagyok és egy dekát sem híztam, viszont ruha egy sem jön rám. Nyugodtan szerezz be terhesnacit, hisz egész télen kelleni fog, én is ezt tettem:-) Amúgy én is nemrég feltettem ezt a kérdést, ha visszanézed, és sokan még 30 hetesen sem híztak sulyra, ami számomra is hihetetlen:-) De van iylen, nyugodj meg és vegyél nagyobb rucikat.-)


Szerintetek az normalis hogy a 2 hetes kisbaba egyszer 80 ml anyatejet eszik, es maskor 100 ml?

A napokban egy kisse gorcsos is volt, es en arra gondoltam hogy nem lehet-e a tulzott anyatejtol, ha 80 ml adok akkor 80 ml eszik, ha 100 ml adok akkor 100 ml eszik!!! Szerintem addig tudna enni mig adnam neki.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a gyerekorvosom, hogy anyatejes babát nem lehet túl etetni. Annyit eszik, amennyi kell neki. Kisfiam is simán szopizott 100 ml.

Nekem azt mondta a gyerekorvosom, hogy anyatejes babát nem lehet túl etetni. Annyit eszik, amennyi kell neki. Kisfiam is simán szopizott 100 ml.
Anyatejes baba? Akkor annyit eszik és akkor amikor és amennyit akar. Ha tápszeres, akkor rajta van a dobozon az adag, így ezt most nem tudom. Bár elõfordulhat, hogy nagy étkû babád van. Ha megeszi a 100 ml-t és nem bukja ki, nem fáj tõle a hasa, akkor kedves egészségére! Inkább többet csinálj, mint kevesebbet, mert õk nagyon is tudják, mennyi nekik az elég.
Ez a normális - elvégre te sem mindig ugyanannyi ételt eszel - van amikor éhesebb vagy, van, amikor meg kevésbé. Ezzel a baba is igy van, annyit szopik, amennyire szüksége van. A hasfájás inkább a beszorult böfitöl van.
Ha ez megnyugtat, az én lányom 1 hetesen is simán bevert 160gr anyatejet. :) Ezek szerint nem szoptatod, hanem üvegbõl adod neki a lefejt tejet? Nem emlékszem már pontosan, de mintha vmi olyan rémlene, hogy az elsõ 2 hétben annyiszor 10 gr-ot eszik egy baba, ahány napos. De lehet most hülyeséget mondtam. Eszerint 120 gr-ot is ehetne evésenként.
Kibukná, ha már nem férne a pocijába, ami nem kell neki, vagy meg sem enné. Én is most megnéztem a kisfüzetünket, nagyevõ a lányom, 2 hetesen 140-160-at evett. (Csak anyatejes, szopik, néha mérem.)
igen is túl lehet etetni az anyatejes babát. egyet láttam még a kórházban, szinte óránként evett meg a baba 70 ml-t, persze sokat pukizott, sírt, és csak szopott, szopott. már az anya is mondta 2 nap után, hogy ebbõl cumi lesz (3. gyereke volt), mert észrevette rajta, hogy csak cicizás miatt, azaz a szopó reflex miatt szopizik. az én lányom is kis mértékben túl ette magát az elsõ hónapban. 3 kg alatt született, egy kicsit sárga is volt, ezért keltegetnem kellett, 3 óránként enni kellett. én szorgalmasan keltegettem, ennek az lett az eredménye, hogy zöldes lett a kakija, kicsit fájt is pocakja. 1 hónap után azonban áttértünk arra, hogy eszik amikor akar, így szépen 3, 5 óránként evett, magától kelt, és meg is szûnt a túlevése. szóval ha fáj is hasija, illetve ha zöldes a kakija, akkor elképzelhetõ, hogy túleszi magát. ha üvegbõl eteted, akkor ne adj neki 80-nál többet egyszerre, próbálj cumit adni neki, lehet, hogy nála is a szopási inger miatt van, hogy úgy tûnik, mintha többet enne. ezt egyébként szoptatással is megoldható. sajnos én rövid ideig szoptattam, 7 hétig, így túl sok tapasztalatom nincs ebben. tudom, hogy sokan az igény szerinti szoptatás híve, nálunk ez nem mûködött. hozzáteszem, hogy nem biztos, hogy ennyi mennyiség sok a picidnek, ezt úgy tudod kiszámolni, hogy a jelenlegi súlyát (kg-ban) megszorzod 150-nel, majd elosztod az étkezásek számával. tehát ha pl. 4 kg és 8-szor eszik, akkor 4X150 és az osztva 8-cal, így az átlag 75 ml egy evésre. ez az átlag, ettõl lehet kevesebb és több is.
Kislányom ilyen pici korában rendesen követhetõ trendet mutatott (az elején méregettem, hogy mennyiket eszik, mert kis súllyal született). Reggel és a délelõtti órákban 120-140 ml közötti mennyiségeket szopizott egyszerre. Délután 80-100 ml-ket, este és éjszaka pedig 60-70 ml-t egyszerre.
Jaj, bocs (6:32), arra nem válaszoltam, hogy valóban, anyatejes babát nem tudsz túletetni, addig eszik, amíg kell neki. Ha fáj is néha a pocija, nem azért van, mert túl sokat eszik, hanem szimplán, bármennyit is enne, egyszer-egyszer megterheli a pociját, ennyi. A babáknál szélgörcs jellemzõ inkább, nem az, hogy a mennyiség megterheli a pocit. A szélgörcsön meg sokféle módon lehet segíteni.
Tényleg túl lehet etetni anyatejes babát is, de azért nem 80 grammal, ha minden alkalommal úgy hagyja abba az evést, hogy már az orrán folyik kii a tej, akkor esetleg. De 80-100 az teljesen oké. De úgyis látod rajta, ha fáj a hasa, vagy valami diszkonfort érzése van. Ha nincs és a pisis-kakis pelusok száma stimmel, akkor minden rendben van.

Ha a baba szoptatás után 1, 5 órát alszik és utána felsír hogy éhes az normális az ilyen korban? ( 2 hetes)

de ez neki a babának nem tesz kárt???

Legjobb válasz: Nem egészen értem, mire gondolsz, hogy mi tenne kárt a piciben. Ilyenkor még nincs rendszerük, és a kis pocija is csikarhat, vagy épp eszébe jut, hogy nem a jó meleg pociban van... Ha nem nyugszik meg egy kis dajkálásra, nyugodtan szoptasd meg. Érezze, hogy ott vagy. Azért 5-7 naponta mérd, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya.

Nem egészen értem, mire gondolsz, hogy mi tenne kárt a piciben. Ilyenkor még nincs rendszerük, és a kis pocija is csikarhat, vagy épp eszébe jut, hogy nem a jó meleg pociban van... Ha nem nyugszik meg egy kis dajkálásra, nyugodtan szoptasd meg. Érezze, hogy ott vagy. Azért 5-7 naponta mérd, hogy megfelelõen gyarapszik-e a súlya.
Normális:) , és nem teszel kárt ha cicire teszed, sõt:) ! Az õ gyomra még nagyon picike, az anyatej gyorsan és könnyen emésztõdik, szóval meg is éhezhet egy ilyen picike baba, e mellett neki szomjoltó is a tejed. Ezeken túl pedig neki a szopizás nem csak evés, ivás, hanem megnyugtató testközelség, biztonság:) .
nem is biztos, hogy éhes.persze nem kizárt, de nem biztos, hogy teleette magát, alszik és aztán ha felébred éhes.
Teljesen normális, de ha teheted, akkor hetente mérjed, hogy meg van-e a normális súlygyarapodás, mert Én pl úgy jártam, hogy cicizett eleget, sõt többször is mellre tettem, le is szívta a kívánt mennyiséget, de túl vizes volt a tejem és nem gyarapodott rendesen. Ez kiderül, ha mérlegelsz, de ne etetés elõtt és után, mert az csak felidegesít, hanem hetente egyszer ugyanabban az idõpontban mondjuk fürdés elõtt és etetés elõtt pucéran. Akkor látod, hogy a heti 15-20 dkg nõvekedése meg van-e a babának, ha igen akkor csak többet akar cicin lenni és ezért csinálja, ha pedig nincs meg akkor doktornéninek mondod és javasol tápszer pótlást persze ezt csak akkor ha tényleg szükséges

Szinte semmit nem hízik a 2 hetes baba, de az a lényeg, hogy ne cumiból kapja a tápszert. Normálisak az emberek?

Úgy felhúztam magam, hogy csak na. Az unokahúgom most szült 2 hete, elég kicsi a baba még abból fogyott is és most van a születési súlyánál 2700g. Semmi teje, de er?ltetik. A gyerek óránként fent van éjjel, nappal és teljesen kivannak. Az okos véd?n? azt mondta, hogy pótoljanak tápszerrel, de csak KISKANÁLBÓL adják nehogy a gyerek leszokjon a cicir?l. Amiben ugyan nincs semmi, de le ne szokjon. A gyerekbe 20ml-t lapátolnak 2 óránként, de mire ez megvan a kislány olyan fáradt, hogy elalszik nem bír többet. Annyira idegesít, hogy éhezik a gyerek, hogy napok óta nem alszok, mit tegyek? Nem vagyunk rosszba, de azért nem olyan haveri a viszony, hogy megmondhassam a magamét nekik.

Legjobb válasz: Én viszont szólnék neki finoman. Így még vissza is sárgulhat a baba. Egyébként nagyon-nagyon sok babának kell adni pótlást az elején, és mégsem szoknak le a cicirõl. És egyébként meg mit fognak csinálni akkor, ha egyáltalán nem lesz a csajnak teje? Éheztetni fogják a gyereket, nehogy rászokjon a cumisüvegre? Na ne már!!!

Én viszont szólnék neki finoman. Így még vissza is sárgulhat a baba. Egyébként nagyon-nagyon sok babának kell adni pótlást az elején, és mégsem szoknak le a cicirõl. És egyébként meg mit fognak csinálni akkor, ha egyáltalán nem lesz a csajnak teje? Éheztetni fogják a gyereket, nehogy rászokjon a cumisüvegre? Na ne már!!!
Nyugodtan mondd meg az anyukának, ha a baba cicizik, de még éhes akkor adjon neki üvegböl.De minnél többször tegye mellre, és több lesz a tej.Próbáljon mellszívóval fejni is......ha pedig a baba tényleg óránként kel éjjel adjon neki tápszert de elöbb ciciztessen.
Nekünk már a kórházban kezdték el a hozzátáplálást, mert nem volt tejem, és mire hazajöttünk igen hozzászokott a cumihoz, nem akart cicizni, de fejtem neki, egy hónapig kapott csak anyatejet, utána tápszert. És megnõtt, semmi baja nem volt, még beteg sem volt, akkor én is depresszióba estem , mert mindenütt a szoptatást szajkózzák, és ha nem szoptatsz te rossz anya vagy! Na mára rájöttem, hogy nekem dumálhatnának a második babánál. Biztos ez a védõnõ is olyan , aki gyereket csak tv-ben látott, és neki még a közelében sincs, nemhogy neki lenne! Én csak annyit üzenek, etessék meg cumisüvegbõl, azt a szegény gyereket, mert tudjuk magunkról, milyen ha éhesek vagyunk! Semmi baja nem lesz ha tápszeren nõ fel. 12 hónapos egészséges, jól táplált kislány anyukája!
Azért a harmadik válaszolónak annyit írnék, hogy fel kellene fogni végre, hogy nem mindenkinek lesz több attól a teje, hogy a gyerek állandóan mellen van!!! Nálam sem jött be, sõt, szedtem homeós bogyót, ittam teát, fejtem, masszíroztam, a gyerek egész nap rajtam csüngött, mégsem lett több a tejem. (Így is örülhetek, hogy sikerült 5 hónapos koráig szoptatnom, a családunkban senki nem tudott eddig. Ez pusztán genetika!!!) Sajnos a rohadt drága More Milkre meg nem volt pénzem, de szerintem ezek után az sem segített volna.
Én is így voltam, alig volt tejem, a védõnõ doki mondta ciciztessem elég neki amennyi tejem van, pótlást nem adunk, ha mégis akkor kanállal fecskendõvel vagy pohárból mertvleszokim a cicirõl, hiàba mondtam nekik hogy éhes a gyerek sír nem alszik! Nem nem a hasa fáj azt mondták! Na én nem éheztetem a gyereket! Vettem tápszert a boltban, szopi után vagy egy szopi egy tápszer felvàltva tápszert adtam, és érdekes módon nem sírt aludt szépen bízni is elkezdett! Nem értem az ilyen anyát, hát én nem bírtam hallgatni hogy sír a gyerek mert éhes, és mi neki a 20 mili, mikor ilyenkor már 60-80-100 át kéne ennie! Mondd meg neki nyugodtan a magadét, hátha valai eljut belõle az agyáig!
Szia! Az, hogy a baba 2 hét alatt visszahízta a születési súlyát, azért mond valamit!!!!! méghozzá azt, hogy igenis van az anyukának teje, lehet, hogy elég is a picinek! http://www.babanet.hu/taplalkozas.php?content=articles-59 Ha sokat sír, annak lehet más oka is. Így, hog
Aki kitalálta ezt a kanálból a babának a tápot az egy [email protected] volt, szerintem, sajnos csak 2.5 hónapig szoptathattam a lányomat, mert szépen lassan elapadt a tejem...a lényeg az hogy tanácsadáson a védõnõ és a gyerekorvos is azt mondta nekem is h.kanálból adjam a gyereknek a tápot!Azt mondtam, hogy jó abból adom, meg eröltessem a szoptatást...kérdem én, hogy eröltessem ha nincs tejem???Azt mondták majd megjön, igyak sokat, nem segitett..Nem ez a lényeg, hanem hogy kanál helyett cumisüvegbõl etettem, csak nem árultam el a védõnõnek, különben lehurrogta volna a fejemet!Szerintem mondd meg neki, hogy neki is, és a babának is jobb lesz ha nem kanalaznak tovább.A védõnõnek meg nem muszály mindent elárulni.Eleinte amikor jött eldugtam a cumit, késõbb már nem érdekelt az sem hogy megláthatja!
A kérdező hozzászólása: Már finoman megmondtam, de semmi. A szokásos szöveggel, hogy /hát ti tudjátok, de én már adnék neki cumit...stb/ Van aki nem ért a szép utalgatásokból, legszívesebben rákiabálnék, hogy /nem érted, hogy éhezik a babád????/ Meg gondolom a kicsi tele megy levegõvel is.
Egyetértek Banyucival! Én is tehettem bármit (fejtem, többször cicizett), akkor se lett több és jobb a tejem, ugyanis nekem tiszta vizes volt. A baba nem hízott így muszáj volt tápszerezni, de legalább így tuti hízik és fejlõdik, nem pedig kínlódik a cicivel! Ha nincs tej, és nem is elég tápláló, akkor bármit tehetünk, nem lesz jobb. Számomra hihetetlen, hogy egyesek lenézik azokat az anyákat, akik nem tudnak szoptatni. Nem az a legfonotsabb, hogy a gyerek fejlõdjön és egyen rendesen? És kedves kérdezõ igenis állj oda és mond meg az unokahugodnak, hogy adjon a babának enni!!!!!!
Lehet kapni olyan cumisüveget aminek mellbimbó alakú a cumi része.Nekem is igy volt 10 napig szinte éhezett a gyerek, semmit nem hizott, viszont nem is sírt a kaja után szegénykém.10.napon kérdeztem én rá hogy hadd adjak neki tápszert, mondta a védõnõ ok, de csak kanálból, vagy pohárból itassam.Ahogy elment elkezdtük etetni a gyereket, aki majd megfulladt , mert pohárból adtam volna neki a tápszert, orrán száján jött.Akkor ment el a férjem venni ilyen cumisüveget(mam), és azóta abból kapja mai napig, elõtte szopcsizik, amennyi van, utána jön a cumisüveg. Ne hagyd annyiban, ha cumisüvegezik, akkor sem szokik el a cicitõl.
érdekes.....mi a babámmal 4napig voltunk a kórházba és mire kijöttünk visszanyerte a születési súlyát ami 3200g volt 2hetesen pedig 3800g-ot nyomott! tény az h jobb h ha szopizik de azért nem kell éheztetni! tápszerrel is ugyanolyan értékû felnõtt lesz belõle! ha mindenképp a szopi mellett dönt akkor maszírozza át elõtte a mellét és úgy próbálja! de nézzetek utána a szoptanítnak sok jót hallottam róla!
Az a ritkább, hogy a születése után a 4. napra visszanyeri 1 baba a súlyát... általában a 3. napon érik el a súlycsökkenésben a mélypontot (hiszen legtöbb anyukának ekkor kezd belövellni a teje). A te babád szerencsés és különösen ügyes volt. http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek.php?VALASZTAS=tel.. http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/bls.htm
Szia! Mi ma vagyunk 1 hónaposak, babám 2500-al született, így már a klinikán is kapott tápot a cici után, de így is 2300-ra fogyott. Nekem az elején kevés volt a tejem így cici után otthon jött a tápszer és cumisüvegbõl!, a gyerek nem szokott le a cicirõl. Kb. 1 hétig kellett a pótlás. Mecsek tejszaporítót ittam, lehet ezért de beindult a tejem szerencsére.2. hétre visszanyerte a születési súlyt. Nekem a babám a 2 óránkénti evést sem bírta, nagyon fáradt volt tõle, és csak nyûglõdött. Az unokahúgodnak, mond meg hogy kérdezzenek/nézzenek utána.
Egyébként megtelik a cicije, vagy nem termelõdik elég tej? Azt neki éreznie kell, hogy van-e elég teje, vagy csak a baba nem tudja kiszívni, mert az utóbbi is elég gyakori. Ha tényleg nincs teje, mondd meg az unokahugodnak, hogy utána olvasgattál a neten, és több helyen azt találtad, hogy az anya melléhez legjobban hasonlító formájú cumival igenis lehet úgy hozzátáplálni cumisüvegbõl, hogy ne szokjon le a baba a cicirõl, csak a cumin a lehetõ legkisebb lyuk legyen, úgy olyan lesz, mintha szopizna.

Normalis, hogy a 2 hetes netbookomban hallom, ahogy porognek forognak az alkatreszek? Azert hallatszik, mert kisebb a gep?

Ez az elso netbookom.Az asztali gepemnek nem volt hangja.Ezert ez meglep picit.

Legjobb válasz: A ventije állt hangosabb mint a nagygépé, de a vinyó nem szokott kihallatszani belõle. más mozgó alkatrészrõl meg nem hallottam benne, Mire gondolsz pontossan?

A ventije állt hangosabb mint a nagygépé, de a vinyó nem szokott kihallatszani belõle. más mozgó alkatrészrõl meg nem hallottam benne, Mire gondolsz pontossan?
Teljesen normális.

27 hetes kismama vagyok. Az ultrahang szerint 2 héttel nagyobb a baba súlya mint kellene. Normális dolog ez?

Kicsit aggódom emiatt.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...

Lehet, hogy nem akkor estél teherbe, amikor a nagykönyv szerint kellett volna, hanem 2 héttel hamarabb, és igazából 29 hetes vagy. Nálam meg ilyen tájékon vontak le 2 hetet...
Persze, hog ynormális.Uh.val álltalában nagynak becsüplik a babát.Az orvosom mondta, hog +-500grammot csal a uh.Nekem is nagy babát jósoltak, aztán 3620grammal született meg.De az is lehet, hogy elöbb estél teherbe, mint a számolás.A szüle´skor úgy is kiderül majd.
ne foglalkozz vele, semmi baj. Az UH-t az orvos kezeli, az õ kézügyességén múlnak a pici méretei, amibõl a súlyát is kikalkulálja a gép, szóval ha 1 miliméterrel odébb teszi az egérkurzort, 1-2 hét plusz minusz...
Szia, nekem az elsõ gyerekõcnél 2800-at jósolt az uh a szülés elõtt egy-két nappal, aztán 3800 lett. Most pedig minden hónapban 3 héttel nagyobbnak adta ki a gép a méreteket, aztán most a legutolsó vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy teljesen átlagos méretû lesz. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!
Szia ne halagass az UH-ra.Én is ugy jártam hogy szülés elõtt 3 nappal voltam, és azt mondták hogy a baba visszavan fejlõdve és nagyon kicsi 2800gm ítélték meg.Beakartak fektetni korházba míg nem szülök meg infúziókra, de én akkor már a 41-ik hétben voltam.Nem halgattam az orvosokra és nem engettem az infúziót.Mindenképp bekelett feküdnöm mert 41 hetes voltam és szülést indítottak.3 napjára megszületett az aprócska leányom 4100gm, és 50cm.Ennyit a 4d UH-ról.

19 hetes 2 naposan éreztem először a babámat mozogni, az normális hogy azóta 2 nap eltelt és még nem éreztem újból?

Csak azért kérdezem mert másoknak ilyenkor már rendszeres, hogy a babájuk mozog.

Legjobb válasz: Szia!Én ma reggel éreztem elõször:-),de azt mondták nekem h nem állandoan érzem,vmikor jobban,vmikor nem.Nyugi,szerintem nincs semmi baj.Olyan Isteni érzés volt!!!20 hetes kismama

Szia!Én ma reggel éreztem elõször:-), de azt mondták nekem h nem állandoan érzem, vmikor jobban, vmikor nem.Nyugi, szerintem nincs semmi baj.Olyan Isteni érzés volt!!!20 hetes kismama
Szia! Szerintem ne aggódj! Az én picikém sem mozog minden nap. Vagyis mozog õ, csak nem mindig érzem. a rendszeres mozgás sem azt jelenti, hogy minden nap ugyanakkor, ugyanúgy.. stb. Én is aggódtam, mikor kihagyások voltak, de a dokim azt monta, felesleges. Sokszor pont az idegeskedés miatt nem aktivizálja magát annyira. Próbáld ki, hogy lefekszel egy kényelmes pózba, és csak a picire koncentrálsz.Nekem mindig beválik, és olyankor "jön aranyoskodni". Sok bolgogságot neketek! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:) )
Lehet, hogya kár egy hétig is nem érzed, ahogy nõ, egyre többször fogod tudni, hogy õ az.
Az elsõ mozgások után pár nappal szinte mindenkinek szünetel egy picit.Nekem is egy hét után 2 nap csend volt.Izgultam is, de azóta mindennapos.

16 hetes terhes vagyok és kb. 2 hete nagyon látszanak az ereim a melleimben van amelyik be is van lilulva. Ez normális lehet vagy menjek el az orvoshoz vele?

Legjobb válasz: Szia...en ugy tudom, hogy normalis tunet....sokan eszleltek ugyanezt a terhesseg kulombozo szakaszaban..van aki hamarabb es van aki kesobb. Nyugodj meg es elvezd a babad tarsasagat...:-) De ha legkozelebb dokihoz mesz akkor rakerdezhetsz....szerintem ugyanezt mondja majd:-) Boldog babavarast...egy 13 hetes kismama.

Szia...en ugy tudom, hogy normalis tunet....sokan eszleltek ugyanezt a terhesseg kulombozo szakaszaban..van aki hamarabb es van aki kesobb. Nyugodj meg es elvezd a babad tarsasagat...:-) De ha legkozelebb dokihoz mesz akkor rakerdezhetsz....szerintem ugyanezt mondja majd:-) Boldog babavarast...egy 13 hetes kismama.
Szerintem is normális, nálam már elõbb jelentkezett. Azért van, mert nõ a mell, ezéltal vékonyabb lesz a bõr. De ha mész dokihoz, mutasd meg neki, és megnyugtat:-)
szia az elõttem szólóknak teljesen igazuk van:gondold el viszonylag rövid idõ alattmegnõ a melled és ezáltal elvékonyodik, megnyúlik a bõr ezért lilák az erek, vagyis ezért látod annak.Amúgy ezek egyébként is ott voltak csak nem volt ennyire közel a bõrödhöz.teljesen normális tünet.Nekem is ilyen.13hetes vok.Gratula a picihez!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!