Találatok a következő kifejezésre: Az normális a 2 (498 db)

Az normális ha 2, 5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom

Legjobb válasz: Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)

Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni) néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz semmit ne erõltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlõdik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védõnõ majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Sehol nem irja a kérdezõ, hogy hasonfekve nem tartja...Ha kézben nem tartja, az nem túl jó...Sokat kell büfipózba lennie és erõsödik neki, és sokat legyen hason is.Egy erõs kisbaba már 3-4hetesen is tudja tartani.De láttam én is babát aki lányommal egy idõs volt, de nyeklett nyaklott mindenfelé a feje.De hát lógott az anyja kezén hason egész nap...
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét. Számomra ez nem normális.
normális
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésbõl felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védõnõ. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen. Ne aggódj! Ennyi idõsen még nem is kell neki!
Nekem se tudta tartani még ekkor. Ne aggódj. Tedd többet hasra és majd gyakorolja. :)
Fura, a lányom ilyenkor már régen tartotta.
Szia.Nekem tegnap volt egy hónapos a picim, de már bent a kórházba pár naposan emelgette a fejét hason.Itthon meg már teljesen felemeli, meg ha fel is vesszük akkor nagyon szépen tartja magát már viszonylag régóta(2-3 hete, nem kell a leszólás, én vagyok vele és látom mit csinál!)Azt hozzá teszem csak hason alszik.
A kérdező hozzászólása: koszonom válaszaitokat. Ugy értem, hogy ha hasrateszem ha éppen van kedve akkor nagyon szépen tartja, de ez ritkán van, ha felveszem akkor még nem tudja tartani, 2 hosan sokszor egymás után átfordult hasrol hátra, de már nem. Nekem nagyon furcsa és talán azért is aggodom annyira mert elso babám már egy honaposan tokéletesen tartotta, bár ot nagyon ritkán raktam hasra de kézben tokéletesen tartotta. További válaszokat várok
Kedves kérdezõ! Most akkor hogyan nem tartja? Mert sokan a hasonfekvésre gondolnak, amit nyilván tud. A kézben levésnél meg ráér még, nincs semmi baj, ha most nem tartja meg még a fejét.
Kézben még késõbb kell tartania, mint hasonfekvésben. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy az a 3 hetes, aki tartja a fejét túl feszes izomzatú.
7-es vagyok. Közben törölték az elõzõ választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt. Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel késõbb. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja. Tedd sokat hasra, úgy erõsödik.
Éppen ezt akartam írni, amit az elõzõ.
Az enyém is csak hason alszik, már születése óta, mégis csak kb egy hete kezdte igazán emelni a fejét (ma 3 hónapos). Én azt vallom ez gyerekfüggõ. Akinek hamarabb kezdni, az meg csak örülhet, hogy milyen ügyes babája van. :)

Az normális ha 2 hete szakitottam a barátommal de hiányzik?

Az normális ha 2 hete szakitottam a barátommal, mert már úgy éreztem hogy nem szeretem igazán. Teccenek más fiúk, de mégis amikor meglátom és találkozunk jön hogy a nyakába szökjek és vonzódom hozzá. Utánna megtelek könnyel hogy már vége, de pár nappal egy ijen után jól vagyok. Ez mi?

Legjobb válasz: Ez a dolog változó, vannak jobb, vannak rosszabb napok. Van amikor úgy érzed, teljesen jól vagy, másnap kisírod a két szemed.Ez teljesen normális, idõvel változni, enyhülni fog.

Ez a dolog változó, vannak jobb, vannak rosszabb napok. Van amikor úgy érzed, teljesen jól vagy, másnap kisírod a két szemed.Ez teljesen normális, idõvel változni, enyhülni fog.
A kérdező hozzászólása: ebben reménykedek énis

Az normális hogy 2 szeri gyökérkezelés után fáj a fogam ha ráharapok?

Gyökérkezelték az egyik hàtsófogamat màr 2szor és màsodszorra tett valami ròzsaszìnes tömést a fogamba aminek nagyon rossz ìze van. Ez természetes hogy nagyon fura ìzt ad a tömés a szàmnak és a kajànak? És az természetes hogy màsodszori gyökérkezelés utàn még fàj a fogam mert eddig nem fàjt egyàltalàn ma kezdett fàjni és csak jövőhét utàn rendelt vissza a fogorvos. Félek hogy megint bedagadok mielőtt végleges stàdiumba orvosolnà a fogamat ès hogy ki kell majd húzni.

Legjobb válasz: Az nem baj, ha rossz ízû a tömés, ez ilyen. Az sem baj ha kicsit fájdogál, frissen tömve ez normális, a lényeg, hogy elmúljon a fájdalom, mire a végleges tömés elkészül.

Az nem baj, ha rossz ízû a tömés, ez ilyen. Az sem baj ha kicsit fájdogál, frissen tömve ez normális, a lényeg, hogy elmúljon a fájdalom, mire a végleges tömés elkészül.

Mit jelent a temp 1, 2, 3 hőmérsékleti érték asztali számítógépnél? AZ érték a 2, 3 -nál 127 fok, az normális?

A temp1: 22, a temp2, 3: 127 fokot mutat, plusz minden nap legalább egyszer újraindul a gépem. Mi lehet a baj? Néztem, de nincs kihúzódva semmi, a házban sem.

Legjobb válasz: Az újraindulás gondolom ennek az irdatlan magas hõfoknak köszönhetõ, a gép próbálja védeni a hardvereket. Jó lenne tudni, hogy ez a temp1,2,3 mit takar pontosan. CPU/GPU?

Az újraindulás gondolom ennek az irdatlan magas hõfoknak köszönhetõ, a gép próbálja védeni a hardvereket. Jó lenne tudni, hogy ez a temp1, 2, 3 mit takar pontosan. CPU/GPU?
A kérdező hozzászólása: A lista igy néz ki: GPU:66C Temp1:22C Temp2:127C Temp3:127C HD0:42C HD1:44C Temp1:40C Core:-49C Core:66C Értelmezni sajna nem tudom, csak annyit látok még, h a listán szereplõk közül az elsõ, a harmadik, negyedik, és az utolsó elõtt kis lángjelzés van. Ebbõl gondolom, hogy gáz van. Mivel lehet a probléma?
Úgy látom ezekbõl, hogy nem is valódi értékeket mutatnak. (-49 fok ?) Ez vagy a hardveres hõmérõknek vagy a rossz szoftvernek köszönhetõ. http://www.aida64.com/downloads Töltsd le innen az egyiket és nézd meg vele a hõmérsékleteket. Ez szépen rendszerezi majd.

Az normális, ha 2 napja jött meg a mezeszem, és már el is múlt?

most jött meg el?ször azóta, mióta szedek fogamzásgátlót

Legjobb válasz: A fogamzásgátló valóban lecsökkenti a vérzés mennyiségét és idõtartamát is, de az hogy 2 napig legyen meg az már nem jó! Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót, ez alatt 2szer váltottam tablettát, mert ahogy fejlõdtem egyre gyengébb lett a tabletta. Amikor uj fogamzásgátlót kaptam talán kicsit jobban feszültek a melleim stb. de a menstruációm mindig megjött és mindig megvolt legalább 4, de 5 napig is! Igaza lehet az elõzõknek is, de ha sokáig csak 2 napig menstruálsz a szünetekben, én a helyedben kikérném egy orvos véleményét is ezzel kapcsolatban!

A fogamzásgátló valóban lecsökkenti a vérzés mennyiségét és idõtartamát is, de az hogy 2 napig legyen meg az már nem jó! Én 5 évig szedtem fogamzásgátlót, ez alatt 2szer váltottam tablettát, mert ahogy fejlõdtem egyre gyengébb lett a tabletta. Amikor uj fogamzásgátlót kaptam talán kicsit jobban feszültek a melleim stb. de a menstruációm mindig megjött és mindig megvolt legalább 4, de 5 napig is! Igaza lehet az elõzõknek is, de ha sokáig csak 2 napig menstruálsz a szünetekben, én a helyedben kikérném egy orvos véleményét is ezzel kapcsolatban!
kell idõ mire hozzászokik a szervezeted a fogamzásgátlóhoz, 2-3 hónap mire beáll a menstruációd rendesen. alapvetõen csökken a vérzés mennyisége fogamzásgátló szedése alatt, szóval szerintem nem baj.
Teljesen normális, ne aggódj, nekem egy évig volt így. Aztán helyreállt.

Az normális, hogy 2.5 éves gyerekeim még nem szobtiszták? Mégcsak nem is érdeklődnek a bili vagy a wc után. El vagyok keseredve nagyon.

Legjobb válasz: Ne légy elkeseredve, normális. A barátnõm kislánya is éppen az ovi kezdés elõtt pár héttel lett szobatiszta, elõtte semmilyen módszer nem használt, hiába próbálkoztak. Õ is már kétségbe volt esve, aztán két hét alatt simán megoldódott az egész. Azt mondta, szinte egyik napról a másikra változott meg a dolog, és kb. két hét alatt teljesen szobatiszta lett. Egyszer csak odament a WC-hez, hogy pisilni szeretne, mintha mindig is oda járt volna. Közölte nagy szemekkel, hogy de hiszen a Zsuzsika (vagy valami más nevû kislány ismerõse) is a WC-be pisil. Mintha eddig mindig is oda járt volna, és õ lenne megrökönyödve a kérdésen :). Szóval ne aggódj, megérik rá nemsokára, fõleg, ha nem mindennapos ez a téma otthon.

Ne légy elkeseredve, normális. A barátnõm kislánya is éppen az ovi kezdés elõtt pár héttel lett szobatiszta, elõtte semmilyen módszer nem használt, hiába próbálkoztak. Õ is már kétségbe volt esve, aztán két hét alatt simán megoldódott az egész. Azt mondta, szinte egyik napról a másikra változott meg a dolog, és kb. két hét alatt teljesen szobatiszta lett. Egyszer csak odament a WC-hez, hogy pisilni szeretne, mintha mindig is oda járt volna. Közölte nagy szemekkel, hogy de hiszen a Zsuzsika (vagy valami más nevû kislány ismerõse) is a WC-be pisil. Mintha eddig mindig is oda járt volna, és õ lenne megrökönyödve a kérdésen :) . Szóval ne aggódj, megérik rá nemsokára, fõleg, ha nem mindennapos ez a téma otthon.
Ne keseredj el, próbálkozz, próbáld rendszeresen ráültetni õket(alvás elõtt/után, stb.), és ha megérnek rá, kb. 3 nap alatt lesznek szobatiszták, mint az én fiam.3 hónapunk volt az ovikezdésig, teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz így velünk, masszívan tiltakozott, ha megkértem, hogy ráüljön, aztán egyszer csak egyik napról a másikra közölte, hogy neki ugyan nem kell már pelus, és néhány nap leforgása alatt, már nem csak akkor pisilt, ha én ráültettem, hanem õ szólt. Úgyhogy nyugi, fog ez menni:)
Leszögezném hogy nem vagyok szülõ, ennek ellenére ezt én úgy képzelném el hogy a szülõ kelti fel a gyerek érdeklõdését a wc meg a bili iránt, kezdi el rászoktatni õket, nem pedig azt várja hogy a gyerek egyszer csak magától ráül.
Mit tettél eddig az ügy érdekében? Erõltetni valóban nem szabad, és 2, 5 évesen tényleg nem vagytok még lekésve semmirõl, de azt azért jó, ha tudod, hogy nem minden gyereknél mûködik ez úgy, hogy egy reggelen azt mondja, bilizni szeretne, és onnantól szobatiszta. Biztos van, akinél igen, de sok gyerek jóval kényelmesebb típus ennél, és akkor neked kell felkeltened az érdeklõdést. Az jó ötlet, amit elõttem írtak, hogy ébredés után ültesd rá õket a bilire, amikor pedig jön majd a jobb idõ, vedd le róluk a pelust, de ne várd, hogy egyik napról a másikra szobatiszták legyenek! Mondjon bárki bármit, a legtöbb gyereknél ez egy folyamat.
Kislányom 3 éves szülinapja elõtt 3 hónappal közölte nem kell a pelenka, addig hallani sem akart arról, hogy bilibe pisiljen. HA hiszed, ha nem egyetlen baleset nem volt eddig, ez 4 hónapja történt. Viszont nem hajlandó a bilibe kakálni, érzi ha kakálni kell, tudja tartani, de csak pelenkába végzi a dolgát. Pár napja magától mondta, hogy megy a bilibe kakálni, nem jött össsze, de nem adta fel, akkor megy a WC-re, kb. 10x szaladt, hogy most tényleg kakál, de nem sikerült, megsajnáltam ráadtam a pelenkát és 2 perc múlva végzett, olyan mintha nem merne a pelenkán kívül máshová kakálni.
1: "Leszögezném hogy nem vagyok szülõ, ennek ellenére ezt én úgy képzelném el" Hajaj, én könyvet írhatnék arról, hogy a gyerekek születése elõtt mit képzeltem el.... és egy körömnyi papírfecnire ráfér az, ami úgy is lett.. :-))) Sajnos nem ilyen egyszerû ez a dolog, vannak gyerekek, akiknek ez mûködik, más gyereknél meg a macifigurás zenélõbilivel járhatod a csárdást elõtte, akkor se pillant rá.
ezt valamennyire úgymond igenis szokták eröltetni. ráültetni õket, sokan már 1 éves kor után kezdik, játékból, produktum nincs vagy ha van csak véletlenül csak szokják a bilin üldögélést. Ezek a gyerkek hamarabb is lesznek szobatiszták általábna. Ne ugy eröltesd hogy addig ott kell ülni amig nem probdukálnak csak játszanak rajta kicsit. addig üljenek rajta amig akarnak. Dicsérd õket ha rajta ülnek, a dicséretnek meg örülnek mivel az jó. Ezért gayakrabban fogják csinálni mivel meg vannak dicsárve ilyenkor. Egyébként lekésve nicsenek mert sok gyerek csak ovira lesz szoba iszta de mutogatni mindenképp kell nekik akkor is ha maguktól nem érdekli õket.
Szerintem belefér. Nekem a nagyobb 2 éves szülinapja után minden gond nélkül megbízhatóan szobatiszta lett, a kicsivel pedig 2, 5 évesen egyik nyáron próbálkoztunk, majd télre visszakapta a pelust, így 3, 5 évesen lett szobatiszta, szinte egyik napról a másikra.
A kérdező hozzászólása: Elsonek: nem szabad eroltetni, ha jartas lennel a temaban, tudnad. Ettol fuggetlenul mondom nekik a bilit, wc-t, latjak a tobbi gyereket a bolcsiben, megsincs semmi...
Ne aggódj emiatt, nem vagytok elkésve vele. Az én kisfiam 3 éves és 4 hónapos volt, amikor egyik napról a másikra szobatiszta lett. Kedves 6-os válaszoló. Az nem minden gyereknél oldható meg, hogy betölti az 1 évet, és elkezdem ültetgetni a bilire vagy a wc-re. Az én kisfiam utálta a bilit is és a wc-t is egészen addig a napig, amíg el nem jött a várva várt nap, amikor elõször szólt, hogy pisilnie vagy kakilnia kell. Elõtte egyszerûen visított, hacsak megemlítettük a bilit vagy a wc-t, pedig már minden módszert kipróbáltunk. Próbáltuk viccesen, játékosan, könyörögve, zsarolva..., és persze ráült Õ, és belepisilt meg belekakilt, ha megszánt minket, de nem szerette. Mintha mumus lett volna a bili, pedig soha nem erõltettük, nem bántottuk. Nekem mindenki azt mondta, aki egy kicsit is ért hozzá, hogy ez azért van, mert még nem érett meg rá, és most, hogy már szobatiszta lett, már én is elhiszem. Mi aztán tényleg mindent kipróbáltunk, és csak az kellett, hogy megérjen rá, ennyi. Szóval csak türelem kell, és persze beszélj róla neki minden nap, de ne erõltesd, amikor megérik rá, akkor tényleg magától fog szólni. Itt a nyár lassan, vedd le a pelust róla, amikor csak teheted, és menni fog. A legtöbb gyerek nyáron válik szobatisztává.

Az normális, hogy 2 honapja szakított velem a barátnőm de nekem még mindig olyan fájdalmas érzés mintha tegnap?

Legjobb válasz: Persze! Ha nagyon szeretted, akkor ne csodálkozz! Az idõ majd segít! :) 18/L

Persze! Ha nagyon szeretted, akkor ne csodálkozz! Az idõ majd segít! :) 18/L
normális fõleg ha találkozni is szoktatok, vagy látod õt, akkor felszakadnak ezek a sebek
A kérdező hozzászólása: Ma láttam és azt érezetm itt a vég!
jah, hát az felkavar, de holnapra jobban leszel
Ez teljesen normális. 6 hete szakított velem a barátnõm. A fájdalom nagyon lassan múlik. Valahogy majd túllépsz.Addig is fel a fejjel!
Nem foglak vígasztalni. Március óta szingliként még mindig teljesen akaratlanul vele álmodok, legalább 1-2x egy héten. Nem is gondolok rá, se semmi. Egyszerûen csak befurakszik a tudatomba és trollkodik állandóan.

Normális az, ha a 2, 5 hónapos babám orrában folyton van szutyi?

Elvileg nem náthás, és mégis, naponta egyszer vagy zsepivel vagy porrszívóval ki kell szednem, mert akkora...

Legjobb válasz: Az én kisfiam is sokáig szutyorgott, igaz õ télen született. Kb. 4 hónapos koráig szívtam neki sokszor. Azóta rendbe van.

Az én kisfiam is sokáig szutyorgott, igaz õ télen született. Kb. 4 hónapos koráig szívtam neki sokszor. Azóta rendbe van.
Nálunk is ez van, az én kisfiam is 2, 5 hónapos.Én arra gondolok, hogy talán a koszos levegõ miatt van? Forgalmas helyen lakumk.
Mi 8 hetesek vagyunk, de napi szinten szedem ki a kis nózijából a cicakakit:-), mert állandóan eldugul. Ez nem szörtyögõs trutyi, egyszerûen gondolom a poros levegõtõl van, pedig nem pesten lakunk, hanem zöldövezetben. Szerintem normális jelenségrõl beszélünk, abban az esetben, ha nem náthás trutyi:-)
Szia! A babák tüdeje kb. 6 hónapus korukig tisztul, ezért van az állandó tüsszögés és a taknyos nózi. Nem kell aggódni miatta. Legalábbis nekem ezt mondták. Pici lányom már 20 hetes, és még mindig mindennapos a fülpiszkás orrtakarítás. :D Persze útálja szegényke. Azt is mondták, hogy elvileg azért tüsszentenek annyiszor, hogy az orrjáratban lévõ trutyit "kifújják". Remélem, sikerült megnyugtatni, nincs miért aggódnod.

Az normális a Lilly esetén, ha 2 mp után eredményt mutat? !

Az normális, ha Lillyvel teszteltem reggeli vizeletb?l, a vizelet kicsikével a max. vonal fölöttig volt, de abban a pillanatban amint beleraktam, szóval még épphogycsak beleraktam a tesztcsíkot rögtön berózsaszínesedett az egész és 2 mp múlva kiadott egy negatív eredményt. Ilyen gyorsan lehetséges ez? !? !? !

Legjobb válasz: A terhességi teszt akkor mutat eredményt ha végigfut rajta a vizelet.Ha neked már beszívta akkor természetesen lehetséges.De várd meg azt az idõt ami rá van írva hogy mennyi idõn belül mutatja ki a terheséget, mert ha rögtön ahogy végigfutot rajta a vizelet negatívat mutat az még 1-2 percen belül változhat.Ha 10 perc eltelt a tesztelés után a legtöbb tesztet nem lehet értékelni mert hamis eredményt mutathat.Remélem tudtam segíteni :)

A terhességi teszt akkor mutat eredményt ha végigfut rajta a vizelet.Ha neked már beszívta akkor természetesen lehetséges.De várd meg azt az idõt ami rá van írva hogy mennyi idõn belül mutatja ki a terheséget, mert ha rögtön ahogy végigfutot rajta a vizelet negatívat mutat az még 1-2 percen belül változhat.Ha 10 perc eltelt a tesztelés után a legtöbb tesztet nem lehet értékelni mert hamis eredményt mutathat.Remélem tudtam segíteni :)
3. napon teszteltem miután késett, s nekem is kapásból két csík lett rajta.
Szerintem azért rakta ki rögtön a kontrollcsíkot, mert a max vonal fölé is ment vizelet! Erre ügyelj mindenképp, nem tudom, hogy mi az oka, debiztos nem véletlenül van rajta az a max vonal...!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!