Találatok a következő kifejezésre: Az normális, tegnap miután (4 db)

Az normális, hogy tegnap miután megvizsgált az orvosom fájdogált a pocakom?

11 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha enyhe fájásról van szó, normális, lehet, hogy nincs is köze a vizsgálathoz. A koraterhességben rengeteg változás törénik a szervezetben, sok minden okozhatja. Azért ha nem múlik, beszélj az orvossal.

Ha enyhe fájásról van szó, normális, lehet, hogy nincs is köze a vizsgálathoz. A koraterhességben rengeteg változás törénik a szervezetben, sok minden okozhatja. Azért ha nem múlik, beszélj az orvossal.
Szia! Mi is voltunk tegnap dokotrnál és nekem utána mindig fájdogál a pocim! Nem ép kellemes dolog, hogy õ ott matat, mert amúgy is érzékeny az a terület. Szerintem, ha nem vérzel és nem görcsölsz, akkor nincs baj. Egy 7 hetes kismami
Én már a szülés elõtt állok, de szinte minden vizsgálat után kicsit fájt vagy keményedett a hasam. Szerintem ha nincs görcs vagy vérzés nem baj, csak a méhizomzat válaszreakciója a vizsgálatra.

Kiskutyám, tegnap kapta az első fél szem féreghajtóját és oltását, aznap este a kakijában voltak férgek, az normális tudom, de az is nomális, hogy ma már 2szer ment a hasa, miután evett?

Remélem nem beteg, ugyanolyan mint szokott, játszik, alszik.

Legjobb válasz: Nem beteg, maximum túl erõs a féreghajtó. Ha rendesen viselkedik, van életkedve és nedves az orra, akkor semmi baj, ne aggódj!!! :D

Nem beteg, maximum túl erõs a féreghajtó. Ha rendesen viselkedik, van életkedve és nedves az orra, akkor semmi baj, ne aggódj!!! :D
Az én kutyusom féreghajtó után mindig hány.

Tegnap gyökérkezelték a fogam. Eléggé fájt és kellemetlen volt, mert még gyulladásban volt. Miután kiment az érzéstelenítő nagy fájdalmaim voltak. Ma már nem fáj, de akkora a fejem mint egy dinnye. Ez normális?

Legjobb válasz: A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege,hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van,hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.

A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege, hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van, hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy el van halva a fogam. Amikor integettem, hogy ez fáj, akkor adott érzéstelenítõt. Pedig megröntgenezte elõtte. (magánorvos egyébként, eddig semmi problémám nem volt vele) Hétfõn voltam akkor írt fel Dalacint és szedtem is rendesen napi 3x1-et, még mindig szedem.. Aztán tegnap neki kezdett ígyis. Jövõhét csütörtökön kell visszamennem. Most ideiglenes tömés van benne, alatta pedig gyógyszeres vatta. Köszönöm a válaszokat, majd meglátjuk mi lesz ebbõl..
@nita válasza: Ha fáj akkor szedd ki az ideiglenes tömést mert a genny nem tud távozni és lehet ez a probléma.
Nem értek ehhez, szóval bocsánat, ha hülyeséget mondok, de ha egy fog elhalt akkor tudomásom szerint az már nem fájhat...hisz nincs benne se ideg, se vérér, se semmi. Ha így van, akkor szerintem is inkább keress egy másik fogorvost, ha meg nem akkor is...hisz ahogy az elsõ válaszadó is leírta, elõször le kell csillapítani a gyulladást, csak aztán kezelni.
@nita válasza: Nem fogok vitatkozni de szerintetek a gyökér felszívódik? A gyökér elhal és bomlik ....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma már egyáltalán nem fáj, és a "dinnyefejem" is elmúlt. Minden rendben. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!