Találatok a következő kifejezésre: Az normális, fényes (3 db)

Az normális, ha egy 2 éves gyermeknek teljesen szilárd, formált, de fényes a széklete?

Legjobb válasz: Nehezn kakil? Vagy ritkán? Ha nem, akkor miért ne lenne normális?

Nehezn kakil? Vagy ritkán? Ha nem, akkor miért ne lenne normális?
Mármint nyálkás a széle, attól fényes? Az enyémnek akkor olyan amikor banánt eszik. Egyébként ha aggódsz mond el a védõnõnek vagy a gyermekorvosnak.
A kérdező hozzászólása: Általában napi 1, vagy 2 széklete van, de fényes, a fényességre gondolok, az nem baj? Rendesen eszik, van étvágya is, de még nincs 10 kg (2, 75 kg-val született, lány) Nemsokára elmegyünk vérvételre, biztonság kedvéért, de jól néz ki, most 9, 6 kg 82 cm, 2 éves, jókedvû, jól néz ki, nem hullik a haja, semmi baja, csak apróka. Lisztérzékenységre vizsgálják egyébként (12 hóig szoptattam, 6 hóig csak anyatejes volt, akkor kezdtem a hozzátáplálást és a glutén bevezetését is pár nappal a 6. hónap betöltése után, szóval mindent elõírásnak megfelelõen csináltam).
A kérdező hozzászólása: Nem, nem nyálkás, csak fényes, nincs különösebb gondja, se semmi tünete, ami arra utalna, hogy gond lenne, ezért kérdeztem, hogy más gyermekénél is ilyen-e a széklet, hogy normális-e.
Ez milyen édes, hogy mindjárt védekezel, hogy mindent elõírásszerûen csináltál. Megértem, mert rendszerint mindjárt az anyát hibáztatják az emberek mindenért. Most már értem, mi a kérdés lényege. Hát el tudom képzelni, hogy hurut van a beleiben, attól fényes a kakszi. A hurut lehet gyulladástól, a gyulladás lehet liszt- vagy tejérzékenységtõl, de ez mind csak találgatás. Úgyis mentek orvoshoz, ki fog derülni. Ha neten akarsz tájékozódni, inkább javaslok egy online "orvos válaszol"-t, mint a gyakorit...
A kérdező hozzászólása: Igazából nem itt várok választ, csak tapasztalatra lettem volna kíváncsi, hogy más 2 évesnél hogy van ez :) . Tudom, csak 2 hét múlva tudunk menni vérvételre, és legalább 6 hét, mire lesz eredmény, az 2 hónap várakozás... és az sok...
Én lányomnak is szokott lenni, de nem mindig. Neki akkor ilyen, ha valami olajosabb, zsírosabb kaját eszik.

Az normális, ha fényes pöttyökat látok és el akarok ájulni?

21 hetes vagyok és igen alacsony a vérnyomásom.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem vesztesz semmit ha elmész és szólsz róla a dokidnak .Mintha olvastam volna valami ijesmiröl hogyha ilyen tünetünk van szóljunk a dokinak ,de nem vagyok benne biztos,nem akarok hülyeséget irni.De az nem árthat ha megkérdezed.Grat a babához:)31hetes kismama:)

Szia! Szerintem nem vesztesz semmit ha elmész és szólsz róla a dokidnak .Mintha olvastam volna valami ijesmiröl hogyha ilyen tünetünk van szóljunk a dokinak , de nem vagyok benne biztos, nem akarok hülyeséget irni.De az nem árthat ha megkérdezed.Grat a babához:) 31hetes kismama:)
ijesmi=ilyesmi :)
Nekem volt már hasonló csak még szédultem is jócskán mellé...
Próbál mozogni! Tudom könnyû mondani, én se tudok napközben nagyon ugrálni, de azért óránként állj fel, sétálgass, és sokszor egyél keveset!
szia! én nem vagyok terhes, de a vérnyomásom alacsony (75-80/50). a doki azt mondta, hogy normális az is, ha elájulok ilyen vérnyomással. feltornázni pedig semmivel se tudom, pedig próbálkozom.
Én is látok ilyen pöttyöket, ez azért van, mert alacsony a vérnyomásod, nekem kiskorom óta van ilyen tünetem, ezzel nem kell orvoshoz menni, egyébként én is kismama vagyok 21 hetes !

Mikor süt a nap és forgatom a szemem, fekete és fehér "szálakat" látok mozogni, amerre nézek. Ha meg fényes helyre, falra, égre nézek, akkor sok kis cikázó pontot látok, de össze-vissza mozognak, kicsik és olyan mintha szikrázna az ég. Ez normális?

Összeszámoltam,2 fekete szál 5 fehér szál és 1 fekete pont van. A fekete szálakat szinte mindig látom, a fehéreket gyakran, de nem mindig, a pontot ritkán, de mindig ugyanott jelennek meg és a szememmel mozognak. Kicsit alacsony a vérnyomásom, összefüggésben lehet a szememmel?

Legjobb válasz: Ne forgasd a szemed! Jó, neked, hogy ennyi idõd van ilyen hülyeséggel foglalkozni!

Ne forgasd a szemed! Jó, neked, hogy ennyi idõd van ilyen hülyeséggel foglalkozni!
http://hup.hu/node/109426 Sztem ilyenek. Nekem is vannak.
A kérdező hozzászólása: Igen, hasonlóak
Üvegtesti homály a neve ennek a jelenségnek. Nincs mit tenni vele. Sajnos ez ilyen...
A kérdező hozzászólása: És ez mindenkinek van? Vagy ilyen különleges cucc? Nincs rá valamilyen gyógymód?
Lehet mûttetni, de veszélyes. Csak akkor csinálják, ha már annyira sok van, hogy nem látsz és belefér a rizikó, hogy megvakulhatsz a mûtéttõl. Sok embernek van. Keress rá a gugliban, hogy üvegtesti homály vagy eye floaters, ha tudsz angolul.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt találtam hogy az alacsony vérnyomásommal összefüggésben lehet. Meg hogy elvileg a C-vitamintól ezek az elpusztult erek eltûnhetnek. Volt már oylan, hogy eltûnt valakinek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!