Találatok a következő kifejezésre: Az normális, a szülés óta (6 db)

Azt mondta a védőnőm, hogy nem normális, hogy szülés óta még nem jött meg, hiába szoptatok aktívan. Szerintetek?

márciusban szültem

Legjobb válasz: Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).

Nekem öt hónapig nem jött meg szülés után. Ez teljesen egyénfüggõ. Van, akinek hamar megjön, van, akinek majd csak miután befejezte a szoptatást (legyen az 10 hónap vag egy év).
Még csak négy hónapja szültél. Nem értem ezzel mi a baj? Van akinek a szoptatás alatt meg sem jön... "A szoptatás és a menstruáció nincs összhangban Sok nõ esetében a szoptatás megszakad a peteérés idején, ami szabálytalan menstruációhoz vezet a tejtermelés alatt. A tejmirigy több váladékot termel, ami egy olyan anyag, amely a petefészek szerepét helyettesíti. A nõk egy részénél a tüszõrepedés normális idõközökben történik meg, a petefészkek mõködésétõl függetlenül, míg másoknál egyáltalán nem jelentkezik. Így a szoptató nõk esetében a szülés utáni elsõ menstuáció változó idõközönként jelentkezik: akár háromhetente is lehet menstruációjuk vagy csak 6 hónap múlva, illetve egyáltalán nem. "
Igen, akkor ideje egy képzettebb védõnõt keresni. Általában négy hónapnál elõbb nem jön meg, szerintem e hó végén, augusztusban neked is meg fog.
én 2 évig szoptattam, és addig nem is jött meg.
Nem tul okos es kepzett a vedonod... Nem is ertem, miert mondott ilyet. Ez teljesen normalis. Nekem szoptatas alatt megjott, de mar 15 hos volt a babam.
A védõnõd nem ért hozzá. Általában amíg aktívan szoptatsz addig nincs meg. Szóval nyugi.
gondolom a védõnõ még nem szoptatott aktívan:) azért nem tudja...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Akkor megnyugodtam.Lényegében azért mondta ezt, mert akarunk tesót és igy jött fel errõl a szó, h még nem jött meg, igy akkor teherbe sem eshetnék a tesóval. De igen, tuti szoptatott amúgy mert 3 gyereke van 40 körül jár.
akkor rosszul tudta
Nekem 9 hónapig nem jött meg. De ha mondjuk 2 évig szoptatok, az is teljesen normális lenne ha addig nem jönne meg.
Én 2010 júniusában szültem, majd 2011. áprilisában jött meg, szoptattam 2011.októberéig.A védõnõddel gondok vannak.Ez normális.
7. hónapban jött. A 6.-tól kezdtük a hozzátáplálást, így akkor már kevesebbet szopizott. Amúgy szerintem a védõnõdnek ilyenkor hozzád már semmi köze, csak a gyerekhez. Meg õ amúgy sem orvos, szóval akár csendben is maradhat. Fõleg, ha hülyeségeket beszél.
Én januárban szültem, és még szopizik a babám, de még nekem se jött meg!
Nekem 13 hónapos volt a kisfiam mikor elõször megjött. Most 20, és még mindig szopizik, azóta is elég rendszertelen, de nekem elõtte is az volt. Szerintem ez teljesen normális, nekem eszembe sem jutott aggódni emiatt. Sõt, még egyszer dokinál is voltam más miatt (akkor volt 1 éves a kisfiam), kérdezte az utolsó menzeszt, én meg mondtam, még szülés óta nem volt, és még szoptatok, nem szólt rá semmit, nem mondta, hogy ez baj lenne. Szerintem is inkább a védõnõ "tájékozottsága" miatt kéne aggódni.
Jézusom! Szülés után 15 hónappal jött meg elõször nekem, akkor se rendesen. Most 16, 5 hónapos a lányom és még anyatejes. A védõnõt korrepetálni kellene. Nehogy megijedj! Inkább örülj neki, hogy így alakul(t), mert tényleg egyénfüggõ a dolog. Van, akinek 6 hét után tér vissza, hiába szoptat éjszaka is.
Mindkét gyermekemnél 8 hónap telt el a szülés után. Szerintem nyomtasd ki a válaszokat neki. :-)
én ianuárban szültem, szintén aktívan szoptatok, és még nem jött meg a védõnõ nem normális. egyik gyerekemnél se jött meg 14 hónapnál elöbb
Én januárban szültem és még mindig nem jött meg, hála az égnek. A kisfiam születése után 8 hónapig nem jött meg. A védõnõd ostoba, már bocs. Van aki egész szoptatási idõ alatt nem menstruál. Ne aggódj, semmi baj nincs ezzel.
Nõvérem elsõ fia 3 éves volt, amikor elõször megjött Neki. Amíg szoptatsz, teljesen normális, ha nem menstruálsz :-) és a szoptatás abbahagyása után még 3-4 hónapig tartják normálisnak a menstruáció hiányát! Azonban ez nem jelenti azt, hogy védett lennél, így ha gond lenne egy baba váratlan fogantatása, akkor javaslom, hogy védekezzetek valahogy. Errõl a nõgyógyászod pontos felvilágosítást tud adni :-) A védõnõd kicsit rosszul van tájékoztatva...

Az normális, hogy a szülés óta tökéletesen aszexuális vagyok?

Azel?tt nagy étvágyú voltam, terhesség alatt is átlagos, most meg....

Legjobb válasz: A lányom most 5 hónapos.

A kérdező hozzászólása: A lányom most 5 hónapos.
Sok példát hallottam erre, hogy szülés után már nem kívánja a szexet a nõ. Szerintem valahogy meg kéne ezt oldani mert a párodnak elõbb-utóbb szüksége lesz a szexre, nehogy másfelé kacsingasson ez miatt.Ha kell fordulj dokihoz! Neked is jobb lesz!
Menj el orvoshoz - és addig is kedveskedj a párodnak, ahogy tudsz. Simogasd, stb... adj egy kis tejet neki, ha szereti, és van elég.
követned kellene egy rendszert : Baba eszik, baba játszik, baba alszik naponta többször ebben a sorrendben. Amíg alszik csak te vagy!! Nem kell benézegetni mindig mit csinál , mert alszik , ha kicsit sír , majd abbahagyja, persze ne 20 percig.. na és este amikor kéne aludnia , akkor te vagy és a párod... csak erre gondolj... Már öt hónapos azért tud egyedül éjszakázni..
A kérdező hozzászólása: De a kedveskedéshez sincs kedvem. Még bírja a párom. A kicsi nem zavar be, fizigailag biztos nem, de tudatilag sem. Nem a létezése miatt nem kívánom a szexet. :(
Evés közbe jön meg az étvágy! Erõltetned kell, nincs mese, kettõtökért muszáj.
Ha semmihez sincs kedved - olyan szinten, hogy még kedveskedni sem bírsz neki - akkor menj el orvoshoz. Lehet valami hormonzavar, vagy depresszió.

A szülés óta igen fájdalmas az ovulációm. Ez normális?

3 napig szinte fetrengek. Lehet ez valami betegség? Megnéztem a naptárban, akkor lehet a peteérésem.

Legjobb válasz: En is erzem. De ez a legkevesebb. Sajnos nekem a mensim is brutalis lett. Minden paratlan honapban majd meghalok, annyira gorcsolok, nagyon eros a verzes es sokaig is tart. A paros honapokban olyan, mint regen. Van ilyen sajnos.

En is erzem. De ez a legkevesebb. Sajnos nekem a mensim is brutalis lett. Minden paratlan honapban majd meghalok, annyira gorcsolok, nagyon eros a verzes es sokaig is tart. A paros honapokban olyan, mint regen. Van ilyen sajnos.
Biztosan átrendezi.Én elõtte fetrengtem minden ovulációkor voltam többször is dokinál vele, soha semmit nem találtak de komolyan volt olyan, hogy 4 kézláb közlekedtem hányingerem volt stb. 2-3 napig és nekem szülés után szûnt ez meg.Szülés elõtt alig volt mensim most meg Niagara viszont nem görcsölök egyáltalán.
Nekem is eléggé megváltozott a mensim a szülés óta, nekem elvileg tegnap volt peteérésem, és reggel majdnem elejtettem a gyereket annyira rosszul lettem, hányinger, szédülés, gyengeség. Két hónappal ezelõtt is hasonló volt, már azt hittem terhes vagyok, de nem. Holnap megyek nõdokihoz, majd ezt is megkérdezem.
Nekem nem fájdalmas, de azért érzem. Érdekes feszülést érzek olyankor.
A kérdező hozzászólása: Hát, majd én is elmegyek dokihoz, de majd csak januárban rendel. Most legalább tudom, hogy mikor kell vigyázni :(

Elnézést, hogy ebben a kategóriában kérdezem ezt, de itt fordul meg a legtöbb anyuka. Normális az, hogy szülés óta egyáltalán nem kívánom a szexet?

3 hónapja szültem.Már a terhesség alatt sem élhettünk a férjemmel házas életet,22 hetes koromtól el lettünk tiltva tőle görcsök és keményedések miatt.Addig is csak összesen 3x voltunk együtt.Azt hittem,ha megszülök,akkor rögtön visszaáll minden a régi kerékvágásba.De nem.Nem kívánom a szexet,néha még a gondolatától is hányingert kapok.Annyira a kisfiamra összpontosítok amióta megszületett,hogy a gondolataimban is csak ő van.Meg félek is az első együttléttől,mert állítólag fáj.Félek,hogyha bele is kezdenék a párommal,hamar elmenne a kedvem,mert nem tudnék a szexre koncentrálni,hanem akkor is a kisfiam járna az eszembe,hogy vajon alszik-e,meg ilyesmi.Viszont a párom már mondta párszor,hogy neki már jó lenne,mert már 8 hónapja nem volt köztünk testi kapcsolat!!Depressziós nem vagyok,én arra gondolok,hogy még lelkileg most is összeköttetésben állok annyira a kisfiammal,hogy még most is csak az övé vagyok mint még amikor a pocimban volt.Ez normális??Mikorra fog ez elmúlni,és mikor fogok tudni ,,foglalkozni,, a férjemmel is szex terén?Nektek hogy volt??

Legjobb válasz: Nekem kellett vagy 7 hónap a szülés után,hogy kívánjam,bár még mindig (10 hónappal utána) sem vagyok a régi. Mi 16.héttõl nem szexelhettünk,addig is csak 1x voltunk együtt onnantól,hogy pozit teszteltem. Egyébként nagyon nehezen találtunk vissza egymáshoz,sokat sírtam is emiatt. Szex közben nem gondolok a fiamra,szerintem te sem fogsz :) ha sír,hát sír,akkor úgyis meghallod,ezen nem kell gondolkodni (max reménykedni,hogy nem kel fel :) )

Nekem kellett vagy 7 hónap a szülés után, hogy kívánjam, bár még mindig (10 hónappal utána) sem vagyok a régi. Mi 16.héttõl nem szexelhettünk, addig is csak 1x voltunk együtt onnantól, hogy pozit teszteltem. Egyébként nagyon nehezen találtunk vissza egymáshoz, sokat sírtam is emiatt. Szex közben nem gondolok a fiamra, szerintem te sem fogsz :) ha sír, hát sír, akkor úgyis meghallod, ezen nem kell gondolkodni (max reménykedni, hogy nem kel fel :) )
Én is úgy éreztem a fiam születése után mintha megcsalnám a kusfiamat. Nem szó szerint persze, de valami ilyesmi volt. Elmúlt, most a lányom 4 hetes, még nem szexelhetünk, de most nem érzem ezt. Kicsit fájt az 1. együttlét, de nem annyira mint amennyire rákészültem. El fog múlni. Lehet hogy fokozatosan kellene közelednetek.
Elõször is, még amiatt ne aggódj hogy fel kel..még nem érti mi van, meg nem is fogja fel..lelki sérülést biztos hogy nem okozol neki.Mi is együtt alszunk a 7 hónapos fiammal és a lányom a másik szobában van úgy hogy nyitva van az ajtó..így érzi biztonságba magát..õ 2 éves.A fiam kiságyának az oldalát letakarom ha akció van, és halkan vagyunk.. Nekem is most kezd visszajönni a kedvem a dologhoz, de egész terhesség alatt nem volt hozzá kedvem, pedig eltiltva se voltam.Ez teljesen normális.Az is hogy nem tudod elengedni magad.Ezt meg kell tanulni...minden gondolatod a fiadé..ezért egyáltalán ne érezd rosszul magad, de a párodnak is kell törõdés.A kapcsolatodat is ápolni kell, mert csak ekkor lesz az egész kerek!! Én mikor a lányommal voltam terhes akkor le se lehetett lõni..állandóan be voltam indulva..szülés után is alig vártam hogy leteljen az a 6 hét..most meg..pff..botrány..de ez van.El fog múlni ne aggódj. :)
Hallod??Veled mi van???Azért senki nem lesz meleg, mert csecsemõ korában szeretgeti az anyja..neked komoly problémáid vannak...menjél orvoshoz te idióta...a kommented meg még trollkodásnak is gyenge.. jesszusom...
Hát én a férjed helyében jól elkapnálak.Elõszõr is ha az anyukák sokat babusgatják a kisfiukat akkor nagy a valoszínûsége hogy meleg lesz.Ezen gondolkodj el.Máskor pedig vedd azt is figyelembe, hogy ha az a férfi nem lenne akkor a kisfiad se született volna meg.
A kérdező hozzászólása: 41 nm-es albiban lakunk, és itt egy nagy szoba van..egy szobában alszik velünk a kisfiúnk, és félek attól is, hogy felébresztjük..lehet, hogy én vagyok a hülye, de kajak úgy nézek a kisfiamra, mintha értené, hogy mi zajlik körülötte(most már mindent megfigyel ami körülötte zajlik), és elõtte nem akarok a párommal szexelni, mert nem szeretném, hogy lelki sérülést szenvedjen emiatt, hogy õ fültanúja lesz az együttlétünknek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat!!! :) ) Igyekszem a férjemmel is törõdni, mert nem szeretném, hogy megromoljon a házasságunk, meg azt sem, hogy én hajszoljam bele abba, hogy megcsaljon!!Elég fiatalok vagyunk, én 24, õ 27, szomorú lenne, ha már is ilyen gondjaink lennének! Mindenkinek ment a zöld kéz :)
Szia.. nekem nem volt ezzel gondom, akartam a dolgot, de am tényleg fájt... de emiatt nem kell parázni, ne görcsöjl rá ennyire.. szép lassan kell, és akkor tök jó lesz.. de ha ez így marad, akkor elveszítheted a párodat, hisz mindegy, h mennyire szeret, attól szexre még szüksége van, és rád is.. ne hanyagold el.. ha másképp nem megy, akkor szervezz meg, egy jó romantikus estét, el altatod a picit, és ellazulsz.. ;)

Az normális, h öt hónappal a szülés (császár volt) még mindig nincs házaséletünk? Miattam, mert nem kívánom és egyébként sem működik. Első gyerek után a 6hét letelte után újra ment minden, pedig akkor is szoptattam.

Legjobb válasz: Biztos lenéznek majd azok, akik képesek voltak nagyon hamar visszaállni, és nem volt gondjuk a szexszel, de bevallom nekem olyan 9-10 hónap kellett mire újra kívántam. S igen, volt tõle lelkiismeret-furdalásom, sajnáltam a férjemet, de ki nem állhattam a szexet. Ha belekezdtünk fájt, olyannak éreztem magam minden alkalommal mint egy szûzlány. Ami nem segített: mikor itt azt olvastam, hogy szülés után 4 hétre már szexistennõ voltam, és a férjed el fog hagyni, ha nem csinálsz valamit... (hozzáteszem nem hagyott el) Ami segített: kettesben töltött idõ, beszélgetés a problémáról, hosszabb elõjáték, és a síkosító! Egy áldás a síkosító, hidd el. :) Adj magadnak idõt, és párodnak mondd el az érzéseidet, hogy õ is megértse, hogy ez nem arról szól, hogy nem szereted vagy hogy nem kívánod. Van akinél a visszaállás hosszabb ideig tart. Rossz benne lenni, de lesz ez jobb is. Ja, és esetleg nézesd meg magad dokival. Lehet van valamilyen lappangó fertõzésed, ami lelombozza a vágyat! Ez úgy is elõfordulhat, hogy nincs panaszod! Ezért érdemes dokival megnézetned magad.

Biztos lenéznek majd azok, akik képesek voltak nagyon hamar visszaállni, és nem volt gondjuk a szexszel, de bevallom nekem olyan 9-10 hónap kellett mire újra kívántam. S igen, volt tõle lelkiismeret-furdalásom, sajnáltam a férjemet, de ki nem állhattam a szexet. Ha belekezdtünk fájt, olyannak éreztem magam minden alkalommal mint egy szûzlány. Ami nem segített: mikor itt azt olvastam, hogy szülés után 4 hétre már szexistennõ voltam, és a férjed el fog hagyni, ha nem csinálsz valamit... (hozzáteszem nem hagyott el) Ami segített: kettesben töltött idõ, beszélgetés a problémáról, hosszabb elõjáték, és a síkosító! Egy áldás a síkosító, hidd el. :) Adj magadnak idõt, és párodnak mondd el az érzéseidet, hogy õ is megértse, hogy ez nem arról szól, hogy nem szereted vagy hogy nem kívánod. Van akinél a visszaállás hosszabb ideig tart. Rossz benne lenni, de lesz ez jobb is. Ja, és esetleg nézesd meg magad dokival. Lehet van valamilyen lappangó fertõzésed, ami lelombozza a vágyat! Ez úgy is elõfordulhat, hogy nincs panaszod! Ezért érdemes dokival megnézetned magad.
Sajnos a férfiak megoldják máshol ezt a problémát!Attól még elmennek máshová ha bedugjuk a homokba a fejünket....Nézz utána mi növelhetné a libidódat

37 hetes kismama vagyok és hetek óta napi 5-ször 6-szor hasmenésem van (már azt sem tudom milyen a normális széklet) Ez már lehet a szülés jele?

Legjobb válasz: Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)

Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)
Sokan mondják, hogy ez a szülés elõtti napokban elõfordul.Meglehet, hogy az izgalomtól van, de én a helyetekben mérnék egy hõt.Ha kicsit magasabb a kelleténél akkor orvos.Ha normál akkor az izgalom.Szerintem nem nagy áldozat kideríteni a pontos okát.
Szia! Nálam ugyanez a helyzet. Nem tudom szedsz-e magnéziumot a keményedésre, én magnerot-ot 3*1-et. Állítólag a mg hashajtó hatású. Pusz 36 hetes kismammut
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot, de azt eddig is szedtem. Bár igazatok van, ezt a kis idõt már kibírom....!Köszi a válaszokat mindenkinek boldog babavárást!
A hasmenés lehet a szülés elõjele, de szerintem nem hetekkel ezelõtt. Max. 1-2 nappal elõtte jelezheti. Ha hetek óta hasmenésed van, az szerintem más miatt lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!