Találatok a következő kifejezésre: Az normális, a mensi utolsó (6 db)

Az normális, ha a mensi utolsó napjaiban előfordul alvadt vérdarab?

Legjobb válasz: igen,tulajdonképpen azok mehnyálkahártya szövetdarabjai.

igen, tulajdonképpen azok mehnyálkahártya szövetdarabjai.
Szerintem menj el orvoshoz nehogy valami komolyabb bajod legyen!!
A méhhártya megvastagszik minden ciklusban, hogy felkészüljön a baba fogadására. Ebbõl is látható, hogy volt peteérés és a méh alaposan felkészült. Valószínûleg jól megvastagodott a méhhártyád és ezért láttad az alvadt vérdarabokat. Ez nem jelent semmi rosszat!

Az normális, ha a ciklusom 7. napján, (miközben ma van az utolsó mensi napom) nagyo vissza esik a hőm?

Eddig 36,8-37,3 között mozgott,(tegnap előtt 37,3-teganp 37,2) és ma 36,4 lett! Most ez mitől van? Peteérés lehet? Vagy csak most megy le alap állapotba?

Legjobb válasz: most van alapállapotba

most van alapállapotba
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát remélem nem is fog már feljebb menni, csak peteérés után! :)

Normális, hogy még nem mutatta ki az uh a terhességemet? Ma vagyok elvileg 7hetes és két napos terhes (jún.14. utolsó mensi).

Délel?tt voltam vizsgálaton, és a hasi uh nem mutatott semmit, igaz üres hólyaggal mentem.A hüvelyi uh-juk pedig nem m?ködik. Annyira szomorú lettem, hogy még mindig nem tudhatok biztosat! Péntekre rendelt vissza a doki, hogy hátha addigra jó lesz a hüvelyi uh. Már két hete is voltam, akkor azt mondták, hogy jöjjek vissza, mert még úgyse biztos, hogy kimutatná. Ez volt életem leghosszabb két hete! Erre tessék! Volt, aki járt már így, hogy a 7 hetes terhességet a hasi uh nem mutatta ki?

Legjobb válasz: Hát...szerintem 7 hetes terhességet már ki kellett volna, hogy mutasson, márcsak azért is, mert 7-8 hetesen már van szívhang is. De ez még semmit nem jelent, lehet olyan picike, és úgy elbújt, hogy nehezen fogja a doki is megtalálni. De ha ott van akkor biztos meglesz. Szorítok. Egyébként tesztet csináltál?

Hát...szerintem 7 hetes terhességet már ki kellett volna, hogy mutasson, márcsak azért is, mert 7-8 hetesen már van szívhang is. De ez még semmit nem jelent, lehet olyan picike, és úgy elbújt, hogy nehezen fogja a doki is megtalálni. De ha ott van akkor biztos meglesz. Szorítok. Egyébként tesztet csináltál?
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszolónak üzenem, hogy én az elmaradt menses után két nappal csináltam elõször tesztet, és az már kimutatta.
nekem pont emiatt csinált a doki a 12. hétig hüvelyi Uh-t, aztán csak utána tértünk át a hüvelyire. Sajnos a hasinál elõfordul, hogy még nem mutatja ki. Ha a teszt pozitív, akkor ott van a babó, hidd el. Vagy kérj vérvételre beutalót, abból ki tudják mutatni, hogy terhes vagy-e.
Szia! Neked mikor lett elõször pozitív a tesz? Hány hetesen? Mert én ma voltam dokinál, és a hasi uh nem mutatott semmit, de én érzem, hogy valmi más ebben a hónapban. És sajna a tesztem is negatív. Azt mondta a doki, csináljak egy hét múlva tesztet. De hüvelyi uh-ot nem csinált. teljesen tanácstalan vagyok. A hõm fent van, a mellem fáj, a teszt pedig negatív. Tudom, ez sajna nem segített, csak szeretném, hogy tudd, más is van így! :(
akkor lenne baj, ha a hüvelyi ultrahang nem mutatta volna ki, a hasi nekem sem mutatta még 8 hetesen sem, csak a hüvelyi.
En 9 hetesen voltam ultrahangon Becsben, es hasi ultrahangon semmit nem lehetett latni, meg a petefeszket sem!Ezert megnezte utana huvelyi ultrahangal ahol nagyon jol lehetett latni a babat, szivet is..Ugyhogy hidd el az a baba ott van csak inkabb huvelyivel nezesd meg..25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam. Lehet elmegyek egy magándokihoz, most sztk-ban voltam. Vagy megpróbálom kihúzni péntekig.:(
Ha a magánrendelésen nem mûködött az ultrahang, nem próbálsz meg elmenni egy sztk-s rendelõbe, még az is jobb, mint a bizonytalanság. Vagy ha ott voltál legutóbb is, akkor egy másik (egy körzetbe tartozó (100 km-en belüli)) rendelõbe is elmehetnél, az is ingyenes, a védõnõktõl kérjél beutalót. Én pl Békés megyei vagyok, de mehetek Békéscsabára, Gyulára, Mezõkovácsházára, Orosházára, Szegedre. Szerintem próbáld meg! Szerintem tuti terhes vagy, és hüvelyivel már biztosan látnák.
Szia! Szerintem sem kell megijedned! Én elõször 3 pozitív teszt után voltam 5 hetesen és vissza kellett mennem 2 hét elteltével. A 7. héten már volt szívhang, az 5.-en alig találták meg a petezsákot - hüvelyi UH-val!!! Egyébként a 7. heti is hüvelyi volt, sõt, a 12. heti genetikain a hasi mellett volt hüvelyi, mert így élesebb a kép. Drukkolok, hogy minden rendben leygen! Nem véletlen, hogy hüvelyit használnak a terhesség elején!!!
A 2. válaszoló vagyok. Az, hogy terhes vagy az már-már tény. A teszt inkább mutat terhességnél negatívat, mint tévesen pozitívat. Az Uh-ra várj türelemmel, vagy menj más helyre. Gratula!
Szerintem ne ijedj meg. A hasi ultrahangon nem biztos, hogy látszik, mert az kevésbé érzékeny. Ezért van az, hogy általában 12 hetes korig hüvelyi UH-t csinálnak. Nyugi! Üdv:27 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Két hete csináltam 4 tesztet, mind pozitív és most is csináltam egyet délben, az is pozitív és erõsebb az eddigieknél. Meg azt is mondta a doki, hogy hátrahajló méhem van, és így kicsit nehezebb megtalálni.
szia! nekem is így volt, papíron már én is 7.hetes voltam, az uh-n meg semmit nem látott a doki, sõt, még azt is mondta, készüljek fel h kikaparnak ha nem lökõdik ki az a kis petezsákféle, mert ez egy probléma.. na jól elkenõdtem, de hál istennek nem lökõdött ki :) ) 2hét mulva amikor a 9.ben voltam, a doki 7.be rakott uh szerint, késõbbi bab volt mint a szokásos. :) szóval nyugi, ha izgulsz menj másik dokihoz-én is azt tettem, picikém 13hós, kistesó már a pociban :) ) nyugi tuti nincs gond, lehet h a tiéd se papírforma szerinti babóca.

Ha mensim utolsó napjától számolom a terhességet akkor 8hetes vagyok, ha meg az un, papírt nézem azon az van 5hetes 5napos. ! Ez normális? Vagy gond van?

Legjobb válasz: Ez nem jelenti azt, h gond van! Nálunk is van különbség, ha a menzesztõl számolom akkor 20 hetes 4 napos vagyok, de a Manócskám csak 19 hetes kereken ma. Boldog babavárást!

Ez nem jelenti azt, h gond van! Nálunk is van különbség, ha a menzesztõl számolom akkor 20 hetes 4 napos vagyok, de a Manócskám csak 19 hetes kereken ma. Boldog babavárást!
Nincs gond, így voltam én is.Az utolsó napjától kell számolni.Nekem is beírták a könyvembe hogy 5 hetes az Uh után, rá 3 hétre már 11 hetes voltam.Érdekes volt.
Miért lenne gond? Valózínûleg a méreteit nézték a picinek, és ilyenkor még ahoz viszonyítanak. És persze az is lehet h nem pontosan a 14.napon estél teherbe, hanem csak a 30.on volt peteérésed. Ezzel ne foglalkozz. Én most lépek a 17.hétbe, és ha utolsó mensim elsõ napjától számolnám a terhességemet, akkor most lépnék a 20.hétbe. A méretek alapján, és az én ciklushosszaim átlagából néve a dolgot, én már eleve úgy mentem a dokihoz, h nem mérvadó az utsó mensim eslõ napja...úgyh meg se mondom:) Csak mosolygott, és igazam is lett:) szép babavárást!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon drágák vagytok, és nektek is boldog baba várást:) )
Hát nálunk sem számít az utolsó mensi, mivel abszolút szabálytalan ciklusaim voltak. Már meg kellett volna szülessen az alapján Babóka, de így még van másfél hete kb. odabent :) Nálunk a 10. heti uh-on módosították a méretek alapján a születési dátumot (ami azóta is változatlan ), de én mondjuk azért nem aggódtam odáig se, mert szinte biztos voltam benne hogy mikor fogant a Drága :) Szóval ne aggódj, és ezután az 5 hét 5 naphoz képest számold majd a heteket. Ha ahhoz képest nincs negatív eltérés majd, márpedig miért lenne, akkor minden rendben van. Minden jót Nektek is!
Szia!Nekem már 15 hetesnek kéne legyek, de csak 12.hetes vagyok, késõbb volt peteérésem, és a menzim nagyon kusza volt.Ne aggódj!!
Szia nem a mensi utolsó napjától számolják a terhességet, hanem a mensi elsõ napjától.
A kérdező hozzászólása: Igen rosszul írtam elsõ napjára gondoltam:) )
Alapból az utolsó menszesz elsõ napját kérdezik a dokoik, mert ez a "viszonylag" legbiztosabb dátum , ami alapján számolhatnak.Persze teherbe esni csak peteérés idején lehet:) A két dátum nem egyezik.ezért vannak az 1-2 hetes eltérések.És azért irom, hogy "viszonylag", mert ehhez a dátumhoz képest a peteérést sem lehet senkinél 100%-osan pontosan megmondani.Tehát ez a tuti dátum, az utolsó menszesz elsõ napja.

Nagyon ideges vagyok. Az utolsó mensim jún. -11én volt (15. -ig) Normális esetben 28-29 naponta jön meg. Most nem így van! Az utolsó mensim után csúnyán felfáztam, a vizeletemben már vér is volt (orvoshoz nem mentem, elmult 1 hét alatt) mi a baj?

Utánna folyamatos folyásom volt, fehér szín?. Most az sincs. A barátom nem ment el belém 1x sem, óvszerrel csináljuk, és a végén nem belém megy el. Volt olyan, hogy óvszer nélkül csináltuk, de id? után felvette. Mi a bajom? Félek

Legjobb válasz: Nyugi. Mikor felfáztam ilyen csúnyán nekem sem jött meg 2 hónapig!!! :) Azért ha legközelebb felfázol menj el kérlek dokihoz, mert ez nem játék. (bár a mostani egészségügyi viszonyok miatt tudok mekkora macera orvoshoz szaladgálni). Mikor voltatok együtt megszakítással a barátoddal? Elvileg a veszélyes napok az utolsó menzi után 14-15-16 nap, ha 28-29 naposak a ciklusaid. Tudod azért nem jó a megszakításos, mert ha nem is megy el a szerelmed benned, de lehet elõváladék, ami kisebb mennyiségben, de tartalmaz spermákat. Az óvszer csak nagyon brutál szex esetében szakad ki, általában "értelmileg nem túl magas" szinten állók esetében. Van kivétel, nekik tisztelet,pl amikor a gumi hibás gyárilag, de ez a kivétel. Ha megírod mikor nem védekeztetek rendesen, kb meg lehet mondani mennyire lehetsz "veszélyben". Szerintem nem kell aggódnod.

Nyugi. Mikor felfáztam ilyen csúnyán nekem sem jött meg 2 hónapig!!! :) Azért ha legközelebb felfázol menj el kérlek dokihoz, mert ez nem játék. (bár a mostani egészségügyi viszonyok miatt tudok mekkora macera orvoshoz szaladgálni). Mikor voltatok együtt megszakítással a barátoddal? Elvileg a veszélyes napok az utolsó menzi után 14-15-16 nap, ha 28-29 naposak a ciklusaid. Tudod azért nem jó a megszakításos, mert ha nem is megy el a szerelmed benned, de lehet elõváladék, ami kisebb mennyiségben, de tartalmaz spermákat. Az óvszer csak nagyon brutál szex esetében szakad ki, általában "értelmileg nem túl magas" szinten állók esetében. Van kivétel, nekik tisztelet, pl amikor a gumi hibás gyárilag, de ez a kivétel. Ha megírod mikor nem védekeztetek rendesen, kb meg lehet mondani mennyire lehetsz "veszélyben". Szerintem nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: Nagyon rendes vagy, hogy írtál!Köszönöm!Nem tudom megmondani pontosan mikor volt az az eset!Kb.:a menstruációm utáni napokban!Biztos júniusban!!!Ez 100%. remélem nincs gond!
A kérdező hozzászólása: Ez akkor volt, mikor felfáztam(most jutott eszembe) Úgy volt, h kb 2-3 napg felvoltam fázva, mire elmúlt volna, akkor történt ez, (óvszer nélkül-de nem belém...) Viszont ez után ujra kialakult a felfázás...De az utolsó mensim hamarbb volt, mint a felfázásom!
Ha menzi után volt plussz még beteg is voltál, szerintem nem sok esély van rá, hogy terhes legyél. Vegyél tesztet. Dm-ben és rossmann-ban is lehet kapni, kb 800 forint a Lilly. Reggeli vizeletbõl kell csinálni. Vehetsz mást is, de a Lilly azt mondják a legjobb. Nekem jó volt. Felfázáshoz még egy tipp: Vegyél kammilateát, fõzz le belõle egy jó nagy adagot. Öntsd bele a tiszta vízbe a kádba és ülj bele. Öblögess is, akár a filterrel. Kb 50-50% legyen az arány, de lehet több is a kamillás víz javára.

Normális lehet ennyi eltérés? Az utolsó mensihez számítva 5+1naposan voltam uh-n, a doki semmit nem látott. Aztán voltam 6+4 naposan is és látott petezsákot /17, 9mm/és szikhólyagot. Megállapította az 5+2 napos terhességet. Normális ennyi eltérés?

CSak olyan furcsa, hogy azt hiszed, hogy már majdnem 7 hetes terhes vagy és közben alig múltál 5 hetes...

Legjobb válasz: Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km

Persze simán lehet ennyi eltérés, engem például 12 hetesen visszavett 10 hetesnek a doki, mert szerinte a méretei nem feleltek meg, amit azóta sem hozott be a baba és maradt a 2 hét mínusz, ettõl függetlenül egészséges a pici. 31h km
A kérdező hozzászólása: Csak még annyit, hogy akkor a születéskalkulátor szerinti idõpont is kitolódik, ugye?
késõbb fogant valószínû.
Ez gyakori eset. Nem félidõben volt peteérésed, hanem késõbb. Nekem pl. egy hét az eltérés. Viszont a petezsák méreted 6 hetesnek felel meg inkább.
Érdekes dolog ez. Nálam pl 5+5 hetesen csak 8 mm-es volt a petezsák, benne semmi. Aztán 8 hetesen kiderült hogy ikrek, 12 hetesen meg 60 és 63 mm voltak, ami meg már nagynak is számít majdnem ehhez a korhoz.
Amíg szépen fejlõdik a pici a pocakodban, addig minden normális. Nekem is késõi peteérésbõl lett a babám, hivatalosan (az utolsó mensi elsõ napjától) már 10 hetes vagyok, de az uh szerint csak 7. Sõt, a papírra 5-6 hetet írtak a múlt héten. A dokim mondta, hogy majd a növekvõ baba méreteibõl számolunk hozzávetõleges születési idõt. Addig meg nézzük uh-n, ha megvan az ülõmagasság, ahhoz viszonyítva kell mennem a 12. heti genetikaira.
Nekem 5 hét 1 naposan volt 9mm petezsák, 12 hét 6 naposan pedig 64mm volt a baba :-)
Egyszerûen ki lehet számolni, hogy milyen idõs terhes vagy. 4 hetes korban a petezsák kb.1mm, innentõl a petezsák napi 1mm-t nõ, egészen a 7. hétig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!