Találatok a következő kifejezésre: Az normális, a kislányomnak már (14 db)

Normális, hogy az egy hónapos kislányomnak már a 4. pelenkájában zöld a kaki?

Nagyon aggódom!Tudom, hogy lehet túletetést?l, de ez már sorozatosan ilyen, és nagyjából ugyanannyit eszik.Szoptatom, nincs láza, és a pelenkának sincs más szaga, mégis nyugtalan vagyok amiatt, hogy nem hasmenés -e.Szerintetek vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Milyen az állaga? A zöld szín alapvetõen nem hasmenés, az állag határozza meg. A lányom tápszeres volt, neki állandóan zöld volt a kakija. A gyerekorvos szerint a táptól és teljesen normális. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Amíg jó kedélyû, mosolygós, láztalan, addig nincs gond.

Milyen az állaga? A zöld szín alapvetõen nem hasmenés, az állag határozza meg. A lányom tápszeres volt, neki állandóan zöld volt a kakija. A gyerekorvos szerint a táptól és teljesen normális. Szóval én nem aggódnék a helyedben. Amíg jó kedélyû, mosolygós, láztalan, addig nincs gond.
attól lehet, hogy nem emésztette meg rendesen a tejet. én kikérném egy orvos véleményét.
nyugi. a lányom 2 hétig folyamatosan zöldet kakilt. õ is csak szopizott. a frászt hozta rám. elvittem a dokihoz. semmi baj, nyugi, csak jól eszik. aztán mikor elmúlt, 1 hónap múlva megint ezt csinálta.
Nincs jelentõsége, ha zöld, ha mellette nyugodt, megfelelõen gyarapszik, elégedettnek látszik! http://www.babanet.hu/rendelo.php?group=2398 http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/csecsemo-szeklet
A kérdező hozzászólása: Az állaga is olyan volt, mint szokott lenni.De azért megkérdeztem a védõnõt is.Szerinte is normális, ez az úgynevezett átmeneti széklet.Szerencsére azóta rendezõdött is, most megint sárga. Köszönöm a válaszokat!

Az normális, hogy a kislányomnak már hónapok óta kint van két foga és semmi jele a következő fogacskáknak?

Legjobb válasz: Az én fiamnak 15 hónaposan jött ki az elsõ két foga és azóta kb 2 havonta jön ki kettõ. Most 26 hónapos és még "csak" 10 foga van. Eleinte én is sokat aggódtam, de a drnõ és a védõnõ (és mindenki) nyugtatott. Minél késõbb jönnek ki a fogacskák annál tovább egészségesek maradnak.

Az én fiamnak 15 hónaposan jött ki az elsõ két foga és azóta kb 2 havonta jön ki kettõ. Most 26 hónapos és még "csak" 10 foga van. Eleinte én is sokat aggódtam, de a drnõ és a védõnõ (és mindenki) nyugtatott. Minél késõbb jönnek ki a fogacskák annál tovább egészségesek maradnak.

Az normális ha 2, 5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom

Legjobb válasz: Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)

Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni) néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz semmit ne erõltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlõdik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védõnõ majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Sehol nem irja a kérdezõ, hogy hasonfekve nem tartja...Ha kézben nem tartja, az nem túl jó...Sokat kell büfipózba lennie és erõsödik neki, és sokat legyen hason is.Egy erõs kisbaba már 3-4hetesen is tudja tartani.De láttam én is babát aki lányommal egy idõs volt, de nyeklett nyaklott mindenfelé a feje.De hát lógott az anyja kezén hason egész nap...
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét. Számomra ez nem normális.
normális
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésbõl felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védõnõ. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen. Ne aggódj! Ennyi idõsen még nem is kell neki!
Nekem se tudta tartani még ekkor. Ne aggódj. Tedd többet hasra és majd gyakorolja. :)
Fura, a lányom ilyenkor már régen tartotta.
Szia.Nekem tegnap volt egy hónapos a picim, de már bent a kórházba pár naposan emelgette a fejét hason.Itthon meg már teljesen felemeli, meg ha fel is vesszük akkor nagyon szépen tartja magát már viszonylag régóta(2-3 hete, nem kell a leszólás, én vagyok vele és látom mit csinál!)Azt hozzá teszem csak hason alszik.
A kérdező hozzászólása: koszonom válaszaitokat. Ugy értem, hogy ha hasrateszem ha éppen van kedve akkor nagyon szépen tartja, de ez ritkán van, ha felveszem akkor még nem tudja tartani, 2 hosan sokszor egymás után átfordult hasrol hátra, de már nem. Nekem nagyon furcsa és talán azért is aggodom annyira mert elso babám már egy honaposan tokéletesen tartotta, bár ot nagyon ritkán raktam hasra de kézben tokéletesen tartotta. További válaszokat várok
Kedves kérdezõ! Most akkor hogyan nem tartja? Mert sokan a hasonfekvésre gondolnak, amit nyilván tud. A kézben levésnél meg ráér még, nincs semmi baj, ha most nem tartja meg még a fejét.
Kézben még késõbb kell tartania, mint hasonfekvésben. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy az a 3 hetes, aki tartja a fejét túl feszes izomzatú.
7-es vagyok. Közben törölték az elõzõ választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt. Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel késõbb. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja. Tedd sokat hasra, úgy erõsödik.
Éppen ezt akartam írni, amit az elõzõ.
Az enyém is csak hason alszik, már születése óta, mégis csak kb egy hete kezdte igazán emelni a fejét (ma 3 hónapos). Én azt vallom ez gyerekfüggõ. Akinek hamarabb kezdni, az meg csak örülhet, hogy milyen ügyes babája van. :)


Kislányom ma kapta meg a 15 hós oltást + a prevenalt. Már az első napon belázasodott. Normális dolog ez?

Nekem azt mondta a doktorn?, hogy a 10. napon lehet lázas a gyerek meg kiütések lehetnek rajta. Erre még aznap belázasodik. Járt valaki más is így? Vagy ne aggódjam túl?

Legjobb válasz: Mivel minden védõoltás legyengített vírus, így teljesen normális folyamat. A szervezete így védekezik. Ne aggódj!:)

Mivel minden védõoltás legyengített vírus, így teljesen normális folyamat. A szervezete így védekezik. Ne aggódj!:)

Egy éves a kislányom, és még mindig fő étele az anyatej.9 hónapig szedtem a Cerazettet, és múlt hónapban jött meg először a mensesem. Most nem jött meg, ez már a 36. nap. Normális ez a szoptatás alatt úgy is hogy a gyógyszert már nem szedem?

Mikor fog újból rendesen beállni?Nagyon pontosan jött meg mindig.

Legjobb válasz: Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok,nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem,persze,nem állt még be,terhességem elött mindig pontos volt,de most nagyon össze-vissza jönn meg,volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig,utána 35 napra 6 napig,szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz,már egyszer megvolt a menszeszed,nem lehet,hogy terhes vagy?

Szia!Én mégcsak 5 hónapja szoptatok, nem szedek gyógyszert és mindig van menszeszem, persze, nem állt még be, terhességem elött mindig pontos volt, de most nagyon össze-vissza jönn meg, volt hogy 15 nap után volt meg 3 napig, utána 35 napra 6 napig, szóval nagyon nemtudom kiszámitani! Gyógyszert már nem szedsz, már egyszer megvolt a menszeszed, nem lehet, hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: Csináltam tesztet, negatív lett, meg amúgy is vigyázunk. Csak idegesít, mert így azt sem tudom mikor van peteérésem.

Normális hogy már két hónaposan végigaludja a kislányom az éjszakát?

Este 10 órától akár reggel 8-ig is képes aludni! Igazból már 5 hetes kora óta és azel?tt is csak 1-szer kelt fel enni éjszaka!

Legjobb válasz: az én fiam is 6hetesen átaludta az éjjelt,este 7tõl reggel fél 6-6ig de mióta már eszik a tejen kívül mást is(4hón kora óta)újra kel 2x éjjel.mostanában kezd leszokni róla 7hónapos

az én fiam is 6hetesen átaludta az éjjelt, este 7tõl reggel fél 6-6ig de mióta már eszik a tejen kívül mást is(4hón kora óta)újra kel 2x éjjel.mostanában kezd leszokni róla 7hónapos
15.17-es vagyok. Biztos majd jól megszívjuk késõbb, pl. fogzáskor. Meglesz ennek még a "böjtje".... :-))
Te is olyan mázlista vagy, mint Én. Állítólag nagyon ritka az ilyen. Az Én kislányom 1 hónapos koráig kétszer kelt éjjel enni, aztán 1 és 2 hónapos kora között egyszer, és 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Elõször csak 8-9 órát aludt egyben, de 3 hónapos kora óta 11-12 órát egyben alszik. Néha már én ébresztem fel reggel, ki tudja amúgy, meddig aludna. :-)
Mi is mázlisták vagyunk :) 4 hós a babám, fogzik is, és alszik mint egy angyal egész éjjel. 2 hónapos koráig egyszer kelt fel éjszaka, azóta pedig csak reggel kel, fél 7 körül. Akkor eszik, játszunk egy picit, és alszik tovább 9, fél 10 ig. Akkor van egy nagyobb szünet, kb délig, 1-ig felvan, majd megint alszik 3ig, 4ig. Megint kajcsi, játszunk, 6, fél 7kor fürcsi, vacsi, és 7, fél 8 körül már alszik is mint a tej :) Egy kis tündér.
Igen, normális.Nekem is végig aludta.Csak 6 hónaposan változott mikor elkezdtük a hozzátáplálást.
SZERENCSÉSEK! Sem a terhesség alatt nem hagyott aludni, sem a 13 hónapja alatt... Holtkóros kölke :O)
Szia az én kisfiam is átaludta az éjszakát már ilyen idösen de sajna nem tartott olyan sokáig mert (kb) 3 hónaposan már a fogzani kezdett (de persze még akkor egyse jött ki neki) és onnantól hajnalban vagy akár éjjel is felkelt enni...
Örülj neki, hogy ilyen ügyes babád van. Az én kicsikém is ilyen volt, 4 hós koráig...na akkor minden a feje tetejére állt...kb 2 hónapig tartott, azóta ismét alszunk éjjel. Szerdán volt egy éves:) :) :)
Igen, normális, örülj neki és pihenj sokat addig is. Sajnos úgysem fog sokáig tartani. (ha beindul a fogzás...)Minden jót!
Szerencsés anyuka vagy:) Az én kislányom is ilyen volt.Õ most 3 éves és még mindig jó az alvókája:)
Jaj de irigyellek :)
Az én fiam hol átalussza az éjjelt, hol eszünk és nem tudom, hogy ez mitõl függ. Próbáltam nem enni adni, de akkor meg nem aludt vissza. Van, hogy már fél6kor kelünk, de van, hogy csak fél8kor, egyszerûen nem jövök rá, hogy én csinálok e valamit jól vagy rosszul, de örülj neki, hogy babád ilyen kis angyalka, én 8hó alatt, egy hetet ha átaludtam éjjeli ébredés nélkül, mert ha nem is kel fel én már automatikusan felkelek éjjel... :) ))
Igen normális.Én is csatlakozom a mázlistákhoz.Az én lányom kb.2 hetes kora óta 1x evett éjjel hajnali 3-kor úgy, hogy 10-kor raktuk le aludni.2 hónaposan este 10-reggel 4-5.-ig aludt egyfolytában, aztán szopi és 8-9 körül kelt újra.Mostmár 7.5 hónapos.
Az én kislányom is 5 hetes kora óta végigalussza az éjszakát. Most 8 hónapos.

Az normális hogy 16hónapos kislányom reggelire nem akar inni se tejet, se tejitalt? Már nagyon este sem issza meg, max a 100ml-t? !? !?

Legjobb válasz: Kisfiam is kb. ilyen korban egyszerûen nem kért semmi tejterméket. Nem is erõltettem. Olyan két hónapig semmiféle tejterméket nem evett. Lassan kezdte enni a túrót, joghurtot, tejfölt, stb. Most 27 hónapos és egy jó hónapja õ kérte egy este a tejet, azóta esténként megiszik 2-2,5 decit.

Kisfiam is kb. ilyen korban egyszerûen nem kért semmi tejterméket. Nem is erõltettem. Olyan két hónapig semmiféle tejterméket nem evett. Lassan kezdte enni a túrót, joghurtot, tejfölt, stb. Most 27 hónapos és egy jó hónapja õ kérte egy este a tejet, azóta esténként megiszik 2-2, 5 decit.
A kérdező hozzászólása: Nálunk a tejtermékeket eszi, csak a tejet nem akarja inni, meg a tejitalt:)
szia. nálunk ugyan ez a helyzet, 15 hónapos, 1 hónapja nem akarja a tápszert meginni. nem erõltetem.
nekem tegnap volt 9 hos a kislányom és már nem akarja meginni...még nem tudom mit fogok vele kezdeni, egyenlore még probálgatom
Nekem 15 hónapos a fiam és kb. egy éves kora óta nem fogadja el reggelire a babatejet. De ezenkívül meg imádja a tejtermékeket. Ha este sem kéri már, akkor meg tedd össze a kezed, mert felnõtt a kicsi lányod! :D
Nálunk is ez van, tejterméket eszik, de a tejet meg a tejitalt nem issza se reggel, se este. Azt mondta a dokink, hogy nem kell erõltetni, ha megy másféle tejtermék, akkor ok.

Normalis hogy a 11 honapos kislanyomnak minden etkezes utan van szeklete? Es hogy amit 13kor evett az mar ki is jott belole? Felszivodik-e valami ilyen rovid ido alatt?

Legjobb válasz: Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13,5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Szerintem normális. Az én lányomnak is volt sokáig napi 5-6. Kb. 4 óra után láttam viszont a kaját, amit megevett. Most 13, 5 hónapos és kb 2-3 kaka van. De van hogy több vagy kevesebb. Én is aggódtam akkor, de normálisan fejlõdött és nem láttam egyéb dolgot rajta.Ne aggódj! :-)

Ez normális? Kislányom 10 hónapos, már vagy másfél hónapja hogy tapsikolt, pá-pát is intet néha sőt ha mutattam és mondtam Neki megsimogatta a baba arcát meg az enyémet is. De most 1-2 hete nem csinálja.

Hiába mondom neki vagy éneklem a tapsikálos dalt, nem csinálja egyiket sem!Elfelejtette vagy csak nincs kedve csinálni?

Legjobb válasz: Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)

Szia Kislanyom is ugyan ezt csinalja!! Nem tapsol nem pa-pazik mar 1 honapja.Ujdonsagot tanult es egesz nap csak felterdel es leul es mutatja, hogy mit csinal a kisnyuszi (allathangokat tanitgattam neki es nem tudtam mit mond a kisnyuszi erre felhuztam az orrom, hogy ugy szuszog.Ezt csinalja egesz nap ha kerem ha nem.Huzogtja fel a kis pisze orrat). Lehet a Te babad is mutatni fog 1-2 heten belul valamit amire most keszul :) A lanyomnal a forgassal is ez volt.MEg tanulta a hasraol hatara valo forgast 4.5 honaposan aztan vissza.Utanna honapokig csak a heterol a hasara fordult.Egyszer csak ujra el kezdte mind a 2 iranyba. :)
Nincs kedve csinálni szerintem. Biztosan hamarosan újra kezdi. Az is lehet, hogy most valami újjal fog elõrukkolni.
Az én kisfiam is ilyen! Ha van kedve csinálja ha nincs kedve akkor nem! Ne aggódj!
Szia! Az én lányom is most volt 10 hónapos. Õ is van hogy nem csinál olyat amit már csinált vagy mondott. Egyszer kibõkte hogy anya de többet nem akarja apá sem emlegeti már pedig azt többször mondta. A pá-pá málunk is kimaradt egy idõre de elkezdte magától ujból és a tapsikolást is magától kezdte. Az állatokat (vau-vau, háp-háp) egyszer mondta de többet nem pedig eltelt már két hónap, de ha én mondom neki rámutat, tehát tudja.
Az én fiam 18 hónapos, de még mindig nem lehet "hatni rá" Ha nem akar valamit akkor hiába mondjuk neki, nem csinálja. Szinte már mindent tud, táncol, pápázik, stb és ha mondjuk neki, hogy csinálja akkor rittig nem akarja. Lehet majd késõbb újra érdekes lesz a kislányodnak és akkor majd csinálja. Nekünk a gyere-gyere mutogatása volt ilyen. Az elején nonstop mutatta utána ráunt és egy ideig nem csinálta hiába kértük, de most megint újra csinálja. Kicsit kiszámíthatatlanok. :)
Szerintem normális, az én kislányom már 7 hónaposan integetett, ha kértük. Most 8, 5 hónapos, de mióta elkezdtett mászni, kb. 3 hete, reggeltõl estig kérhetném, akkor sem integetne, most a mászással van elfoglalva.

Kislányom 16hós és ma belázasodott, folyik az orra és egy kicsit köhög is! Mitől lehet az hogy nem az egész teste forró hanem csak a feje az arca már nem, a hasa háta is és a lába szára szintén nem? Ez normális így?

Van valami jó ötletetek hogy mivel szedjem le a lázát?

Legjobb válasz: lázcsillapító kúppal, pl. germicid és hûtõfürdõ. enyémnek se forró a fejecskéje ha lázas csak a teste

lázcsillapító kúppal, pl. germicid és hûtõfürdõ. enyémnek se forró a fejecskéje ha lázas csak a teste


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!