Találatok a következő kifejezésre: Az normális, a kislányomnak (74 db)

Azt mondták a kislányomra, hogy "jajj, de kis dagi", pedig a közelében sincs. Épp az, hogy normális testalkatú kislány, ne eszi túl magát sosem. Hogyan léptek túl az ilyeneken?

A férjem mondta utólag, hogy ezt mondta az egyik ismer?sünk. Õ az a tipikus lehúzó emberke. És nagyon zavar, hogy nem tudtam megcáfolni, hogy nem dagi. Teljesen normális a testalkata, egyfolytában izeg-mozog. Lehet, hogy túl lihegem, de zavar. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az én lányom már 5 és fél hónapos és 7 kiló múlt de nem dagi egyáltalán.Ne foglalkozz az ilyen idegesítõ emberekkel!:)

Az én lányom már 5 és fél hónapos és 7 kiló múlt de nem dagi egyáltalán.Ne foglalkozz az ilyen idegesítõ emberekkel!:)
Szerintem azt a lehúzó emberkét vágd pofán síléccel. Ebbõl érteni fog.
Mennyi idõs, milyen magas, milyen súlyú? Mindenkinek más a dagi és más a sovány, de a számok döntenek igazán.
ugyan, ha te is írod, hogy az a tipikus lehúzó emberke, akkor ennyit se kell vele foglalkozni. Sosem értettem az ilyet, h miért kell egy gyereket ilyennek vagy olyannak mondani? Elhiszem, hogy zavar, de hidd el, ne adj senkinek a véleményére! :) Ha a picilány egészséges és életvidám (gondolom így van) semmi probléma nincs! :) 31 hkm
Nem tudom ez miért annyira sértõ, hogy jaj de kis dagi. Te komolyan felidegesited ilyeneken magad? Ebben még rosszindulat sem volt, a kisbabák hurkásak, dagik, ez nem azt jelenti, hogy ledisznózták a gyereked.Bizonyára kicsit unatkozol, hogy ilyen hülyeségeken kattogsz.
Gratula a babához! :) Szerintem se foglalkozz azzal aki beszól, vagy egyszer jól szólj te is oda neki, hogy köpni nyelni ne tudjon, hogy többet ne is legyen kedve piszkálódni. Én a másodikat csinálom, mert nekem az öregasszonyok szólnak be én meg vissza, hogy õk sem nádszálvékonyak. Ha így se vették a lapt, akkor inkább vagyok kövér mint aszott-csoffadt. Erre már nem tudnak reagálni. Viszont azóta tudnak köszönni! He. Ez egy kicsit gonosz volt, de van a ki a szép szóbõl nem ért. Hát, megérdemlik. Te meg legyél rá büszke, és mond azt, hogy nem szenved semmiben sem hiányt, az ismerõsnek meg mond, hogy szálljon magába és gondolkozzon! Vigyázz magadra és a pici manóra. Puszi nektek. :)
Én lassan 1 éve a szomszéd néni "beszólásán" nevetek. Õszinte volt, közben kedveskedni akart, azt mondta a lányomra, hogy milyen helyes kis kalácsképû kislány:) )) Hirtelen azt sem tudtam mint mondjak a döbbenettõl, csak mosolyogtam. Aztán megnéztem jobban a lányomat és valóban kívülállóként nézve egy kicsit kerekebb az arca mint az õ ugyanennyi idõs unokájának. Az apjára hasonlít:) Szerintem nem kell mellre szívni az ilyeneket, mindenki másképp lát mindent, hisz ezért olyan sokszínû az emberiség. Ne törõdj vele, eltelik egy-két év, megnyúlik a lányod, akkor meg majd azt fogja mondani, hogy milyen gebe.
Egyszerûen nem kell figyelembe venni vagy röhögsz rajta egy jót! :) Egyébként én nagyon örülnék ha a fiamra ilyet mondanának.
Nekem a sajátommal ugyan ilyen nem történt, de évekkel ezelõtt fõállású bébiszitterként az anya barátnõje belém kötött. A sztori az volt, h az a barátnõ szült 5-öt, nevelt nullát, mert minden gyerekének külön 24 órás dajkája volt. Persze, "mindent" tudott. A kislány, akire vigyáztam soványka volt, de a maga módján. Evett rendesen, mozgott. Õ inkább hosszra nõtt hirtelen. Erre az 5 gyerekes mondja nekem, h "hû milyen sovány a gyerek". Ez azt jelenti, h "tuti nem eteted". Pedig a kislánynak az égvilágon semmi baja nem volt, csak mióta nem látta, azóta megtanult mászni és a tudását használta is. Aki akar, az mindenbe beleköt.
Nem kell ilyenekkel törõdni:) Én is szoktam mondani a kislányomnak, hogy "döncike"pedig egyáltalán nem az:) 8 hós 72 cm és 8 kg.. A te babád ráadásul pont abban a korban van amikor kell az a kis hurkácska mindenhová....egyébként a paramétereibõl itélve tökéletes alkatú bébi lehet:) De ezt te is [email protected] már le az ilyen megjegyzéseket!!!!Bocsi a kifejezésért:)
Az nem rossz. Ebben a korban eleve nagyon hurkásak, akár kisebbek v nagyobbak. Egyébként én is szoktam mondani, h dagi, de nem rossz szándékkal. Csak hirtelen nem találok más szót. Remélhetõleg az illetõben sem volt rossz szándék.
A kérdező hozzászólása: És ráadásul még az is dühít, hogy teljesen meg van gyõzõdve arról, hogy igaza van... És hogy Õ tudja!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ! Köszönöm szépen :) Igen egészséges, életvidám baba :) Kedves Második! 10 nap múlva lesz 5 hónapos, 66 cm és 6700 gramm. Köszönöm a válaszaitokat :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek a lelki támogatást :) Kizárom a számomra zavaró tényezõket, jelen esetben az ismerõsömet :) Köszönöm :)

A történet a következõ, a kedvesemnek (ELVÁLT ) van egy 9 és fél éves lánya, hétvégeken, idönként hét közben is eggyüt vannak, fürdenek és eggyüt alszanak, a kislány sir az apukája után amikor elválnak. Szerintetek normális ez a kötödés?

és ez mennyire befolyásolná a kezdödõ kapcsolatunkat a kedvesemmel?, ugyanis nem érzem jol magam amikor ki kel költözzek a háloszobábol, vagy én vagyok egoista? Mi lenne a megoldás? Hogy mindenkinek elfogadhato legyen.

Legjobb válasz: A kötõdés normális, csak a "kedvesed" nem normális, hogy ha egy ilyen kötõdéssel bíró gyereket nem vett figyelembe válásnál és csak saját magára gondolt. Ilyen gyerekkel normális kapcsolatot nem fog tudni nõként felépíteni.

A kötõdés normális, csak a "kedvesed" nem normális, hogy ha egy ilyen kötõdéssel bíró gyereket nem vett figyelembe válásnál és csak saját magára gondolt. Ilyen gyerekkel normális kapcsolatot nem fog tudni nõként felépíteni.
Emberek! Nem egy idegen férfiról van szó, hanem az apjáról... Azért ne képzeljünk már bele minden perverz dolgot. Nekem apukám mosta a hajamat 13 éves koromig, mert gyerekes tipus voltam és igényem volt rá. És nem, anyám egyszer se rontott be a fürdõbe, hogy "úúúristen, tuti most ujjazod meg és rakod seggbe a saját lányod, mi"? Gondolkozzunk már...
Én még most is együtt fördök anyámmal. 53/F
Normális a szoros kötõdés, ki tudja, milyen nehéz a kislánynak a válást feldolgozni, legyél türelmes. De azért lassan ideje lenne a saját ágyába szoktatni a kislányt fokozatosan. Mert az sem mehet a végtelenségig, hogy a lassan kiskamasz korba lépõ kislány alszik mindig az apukájával, te meg a másik szobában.
" Azért ne képzeljünk már bele minden perverz dolgot." De, beleképelnek. :D Egyszer egy hasonló kérdésben írtam, hogy én is sokáig anyukámmal egy szobában aludtam, még kamasz koromban is (nõ vagyok), mert annyira félõs voltam. Erre néhányan meg voltak gyõzõdve arról, hogy ez csak azért történhetett, mert biztos szexeltünk. :/ Van itt pár érdekes ember, nem kell velük foglalkozni. :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kötõdés normális. Az együtt alvás és fõleg az, hogy ki vagy telepítve a hálóból, na az szerintem kevésbé normális, és itt tök mindegy milyen nemû gyerekrõl és szülõrõl van szó. Még egy egy félelmetes viharnál oké, ha bebújik hozzátok a gyerek, de így azért eléggé bizarr. Az együtt fürdésrõl nem tudok véleményt alkotni, nem ismerem a konkrét szitut. Lehet csak benn ül az apa a fürdõkád szélén, nem tudom... Egyébként mindenki máshoz van szokva és más a normális. Nem érdemes másokra hallgatni. Meg innen nem lehet megmondani a frankót. Egy biztos, hogy elõbb utóbb a kapcsolatotok rovására fog menni ez a fajta "kiközösítés". Nem vagy egoista, azért ne kelljen már a gyerek miatt a elhagynod a közös ágyat. Megoldás, hogy ezt megbeszéled a pároddal, és egy mindenki számára elfogadható mederbe terelitek a dolgokat.
ebben a fejlett vilagban, miert tabu a mesztelenseg? v mi a baj?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyébként mi is az, hogy normális? Normális az, amit a többség annak gondol? Kopernikuszt sem feltétlen tartották normálisnak, mikor elõállt azzal, hogy a Föld a Nap körül kering. Oszt mégis... Én azt mondom mindenki a saját elképzelései szerint éljen. Ha nem csinál semmi törvénybeütközõt, nem árt másoknak és jól érzi magát, akkor az teljesen rendben van. Ha nem, akkor meg nem jó, akkor változtasson. Ennyi. Ez csak azért jutott eszembe, hogy most nehogy megint elkezdõdjön a vita a meztelenségrõl... Kérdezõ, ha téged ez zavar, akkor nyilván nem jó Neked ez a helyzet, beszéld meg a pároddal a dolgot. Szerintem erre biztosan találtok jó megoldást. Ha nem tudjátok közelíteni az álláspontokat, akkor nyilvánvalóan nem lesz gyümölcsözõ kapcsolat. Akkor bele kell törõdni, hogy mások vagytok, mások az igények. Mivel új a kapcsolat, gondolom fiatal is vagy, sok veszteni valótok nincsen, nem kell feltétlenül megalkudni a kényelmetlen helyzettel.
Nem kellett volna lepontozni, mert en sajat tapasztalatom miatt gyanakodtam furcsa kotodesre... nem csak ugy alaptalanul, filmekbol emlekezve. Sajnos!!!
Persze ettol meg nem biztos hogy ugy van, de en meggyozodnek rola, a biztonsag kedveert.
Az együtt alvás és az együtt fürdés az nem oké.A többivel nincs gond.
Az én lányom most lesz 10. Az együtt fürdés elég meredek, az együtt alvásban pedig az, hogy kiküldenek. Nem tudom elképzelni a lányomról, hogy ilyeneket igényeljen az apjától, pedig mi is elváltunk. A párom apja helyett apja, de vele se jutna eszébe ilyen.
Bocsánat, nem figyeltem oda mikor a kérdésedet olvastam, és kimaradt a "fürdés".Módósítom az 1-es válaszom: 9, 5 éves gyereknél semmi joga a fürdõszobában együtt fürdeni a gyerekkel egy férfinek.
Teljesen normális. Õ az apja. Amikor gyerekes pasival kezd az ember lánya mindig fel kell magadnak tenni a kérdést, hogy el tudod-e viselni, hogy a gyereke az elsõ? Karácsonykor, ünnepekkor, sulis alkalmakkor ott kell lennie, és szintén nem te leszel az elsõ. Ha lesz közös gyereketek akkor meg kell osztania a figyelmét közöttük. Ha valamelyiket nem tudod elviselni, nem szabad belemenni a kapcsolatba. És igen normális, hogy együtt fürdenek, alszanak. Elvégre az apja.
Kedves elsö válaszoló: ezt miböl gondolod: "egy ilyen kötõdéssel bíró gyereket nem vett figyelembe válásnál és csak saját magára gondolt" Mert semmi sem utal arra, hogy a kérdezö kedvese az, aki felrúgta a házasságot!!!!!
A kérdező hozzászólása: a párom az apuka!
Abszolut normalis, kiveve azt, hogy nem kene egyutt aludniuk.
A kérdező hozzászólása: A kislány 4 éves volt amikor a szülök elváltak
szerintem nem a legnormalisabb, hogy együtt fürdik egy, majd 10eves lannyal, es kiküld teged miatta a haloszobabol.nem egy 2eves kisgyerekröl van szo.elkene beszelgetned erröl a paroddal.
Szerintem fura, hogy egy majdnem 10 éves kislány együtt fürdik és alszik az apjával... Nekem 10 évesen már bimbózó mellem volt, 11 évesen menstruáltam. Nem kellene már ilyen intim viszonyban lenniük.
Másrészt oké aludjon az apja mellett, de téged miért küld ki??
Persze, hogy normális!!
A kérdező hozzászólása: Rendben! én elfogadom vagy nem, ez az én döntésem , de van egy határ ameddig normális , onnan tovább, komplexus alakulhat ki nem?
Szerintem eleg furcsa, remelem nincsen e mogott semmi meg furcsabb... Az pedig, hogy neked kulon kell aludnod ilyenkor, meg kulonosebb! Nekem hidd el, hogy azert erdemes lenne betenni oda egy kamerat vagy lehallgatot, ugy hogy ne tudjak... csak a biztonsag kedveert
mármint az állandó együttalvás és a te kiküldésed a hálóból nem normális

Ma vagyok 37+1 napos, ha megszületne a kislányunk az normális időnek tekinthető ugye?

Legjobb válasz: igen,normális idönek. Szülés elöjelet érzel?

igen, normális idönek. Szülés elöjelet érzel?
Igen! Már semmi baja nem lenne, ezek után a súlya gyarapszik még 40+1 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!érzek egészen lent feszítéseket, de ez nem az szerintem!megbeszéltem a csajszikámmal hogy õ birja 38.hétig.boldog babavárást!és te kedves utolsó mikor szülsz?
Az en lanyom 37+3 napra szuletett 3280 grammal es 50 cm-rel makkegeszsegesen. Nyugi, ilyenkor mar rendben van veluk minden. Tovabbi szep babavarast!
Az én 2.kisfiam is 37+3 hétre született, makk egészségesen(3090 gramm, 53 centi volt).A 28.hétben vagyok a kis tesóval, és nem bánnám, ha vele se húznám ki 40 hétig.Könnyû, gyors szülést.
Hogy mikor? Remélem már az éjjel, de nem hiszek már semmiben! Hétfõ magzatvíz vizsgálat, EST, de reménykedünk :)
Ó, a régi szép idõk, amikor az elsõ terhességemnél (anno 2 éve) ezt kérdeztem itt :) Igen, normális idõ. Nekem anno 37+2-re született meg a kislányom. Ilyenkor már csak a súlya gyarapszik. egy 2 és fél éves kislány anyukája és 37+6 hkm ikercsajszikkal
7-es vagyok: a kislányom 3300 g lett és 57 centi.

Az normális ha 2, 5 honapos kislányom még nem tudja tartani a fejecskéjét? Hasonlo tapasztalatok? Már nagyon aggodom

Legjobb válasz: Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)

Ne hallhass azokra, akik szerint nem normális!!! Felnõttként sem vagyunk egyformák (szerencsére!!!!). Túl pici ahhoz, hogy a nagykönyv szerint fejlõdjön. ;)
majd fogja tartani. arra figyelj, h ne billenjen fekve mindig 1 oldalra (ill. mindkét oldalra tudjon feküdni) néha-néha tedd hasra, majd kicsit edz semmit ne erõltess, és vésd a fejedbe (mert lehet, más kismamák tanácsai, észrevételei frusztrálhatnak, megijeszthetnek) minden baba a saját ütemében fejlõdik, és eltérnek a képességeik egymástól pár hónaposan. (a védõnõ majd megmondja neked, mikor kell aggódnod - szerintem 4 hónapos koráig a fej emeléstt meg kell tudnia persze csinálni)
Sehol nem irja a kérdezõ, hogy hasonfekve nem tartja...Ha kézben nem tartja, az nem túl jó...Sokat kell büfipózba lennie és erõsödik neki, és sokat legyen hason is.Egy erõs kisbaba már 3-4hetesen is tudja tartani.De láttam én is babát aki lányommal egy idõs volt, de nyeklett nyaklott mindenfelé a feje.De hát lógott az anyja kezén hason egész nap...
Az én lányom már 6 hetesen tartotta a fejét. Számomra ez nem normális.
normális
Ne aggódj! Az én fiam a 3 hós státuszon is csak nagyon bizonytalanul tartotta, fekvésbõl felhúzva egyáltalán. Meg is jegyezte a védõnõ. Most 4 hós múlt, és tartja rendesen. Ne aggódj! Ennyi idõsen még nem is kell neki!
Nekem se tudta tartani még ekkor. Ne aggódj. Tedd többet hasra és majd gyakorolja. :)
Fura, a lányom ilyenkor már régen tartotta.
Szia.Nekem tegnap volt egy hónapos a picim, de már bent a kórházba pár naposan emelgette a fejét hason.Itthon meg már teljesen felemeli, meg ha fel is vesszük akkor nagyon szépen tartja magát már viszonylag régóta(2-3 hete, nem kell a leszólás, én vagyok vele és látom mit csinál!)Azt hozzá teszem csak hason alszik.
A kérdező hozzászólása: koszonom válaszaitokat. Ugy értem, hogy ha hasrateszem ha éppen van kedve akkor nagyon szépen tartja, de ez ritkán van, ha felveszem akkor még nem tudja tartani, 2 hosan sokszor egymás után átfordult hasrol hátra, de már nem. Nekem nagyon furcsa és talán azért is aggodom annyira mert elso babám már egy honaposan tokéletesen tartotta, bár ot nagyon ritkán raktam hasra de kézben tokéletesen tartotta. További válaszokat várok
Kedves kérdezõ! Most akkor hogyan nem tartja? Mert sokan a hasonfekvésre gondolnak, amit nyilván tud. A kézben levésnél meg ráér még, nincs semmi baj, ha most nem tartja meg még a fejét.
Kézben még késõbb kell tartania, mint hasonfekvésben. Ilyen alapon azt is mondhatnánk, hogy az a 3 hetes, aki tartja a fejét túl feszes izomzatú.
7-es vagyok. Közben törölték az elõzõ választ. Nem arra értettem, amit a 6-os írt. Mindegy, az a lényeg, hogy teljesen normális, hogy nem tartja még ilyenkor a fejét. 3 hónaposan kell 45 fokban megemelnie hason fekvésben, 4 hónaposan pedig 90 fokban. A mi lányunk nem tudta 3 hónaposan ezt megcsinálni, csak 1 héttel késõbb. Azóta más elmúlt 1 éves és semmi baja. Tedd sokat hasra, úgy erõsödik.
Éppen ezt akartam írni, amit az elõzõ.
Az enyém is csak hason alszik, már születése óta, mégis csak kb egy hete kezdte igazán emelni a fejét (ma 3 hónapos). Én azt vallom ez gyerekfüggõ. Akinek hamarabb kezdni, az meg csak örülhet, hogy milyen ügyes babája van. :)

5 és fél hónapos a kislányom.12 napja nincs széklete (csak szopik) Elvittem gyermekorvoshoz, ott azt mondták, hogy normális, ne idegeskedjek majd kakil. Szerintetek ez normális, mit tegyek?

Az alábbiakat probáltam:cukros kamillatea éhgyomorra,lázmérözni és kupozni.Semmi sem használt.

Legjobb válasz: Hát szerintem ez nagyon sok idõ! Próbáld lázmérõzni és tornáztasd is a kis lábát.

Hát szerintem ez nagyon sok idõ! Próbáld lázmérõzni és tornáztasd is a kis lábát.
mi is szenvedtük, enyém születésétõl 10 naponta kakilt. ha 11. naphoz értünk, akkor valahogy kicsaltuk (laevolac, glicerines kúp, lázmérõ és rengeteg masszázs, torna) 5 hónapos korában már nem bírtam és elkezdtük a hozzátáplálást almától, na attól egyáltalán nem tudott kakilni és szenvedett. így hát áttértünk a szilvára. tápszerbe kevertem neki a szilvapépet (amúgy anyatejes volt) és végre jókat f.ott tõle :D csak ajánlani tudom tej+ szilva nagyon jó megoldás, és már elég elején be lehet vezetni :) répát és almát nagyon nem ajánlom, mert attól még be is szárad a kakija és akkor azt már nem fogja tudni kinyomni :(
Szia. Nálunk is a Laevolac hashajtó vált be. Nekem a dokinõnk ajánlotta. Meg vettem szélcsövet, na az is hatásos volt. Próbáld ki. 3 fiú anyuja
A répa köztudottan hasfogó, azt ne add most. Az almát se amíg nem kakál, akkor már inkább õszibarackot.
A kérdező hozzászólása: Probál kakilni, de nem szenved.
De szenved is? Próbál kakilni?
Az almától meg a répától nem lesz jobb a kakihelyzet. Szerintem ne kísérletezz hanem orvos, azonnal, utána ráérsz variálni az étrendetekkel!
A kérdező hozzászólása: 3 napja hozzátáplálom almával és répával(orvos ajánlotta)de idáig még semmi.Glicerines zselét adtam neki 6 nap után, meg 11 nap után, de attol se kakilt.
Adtál már neki gyümölcsöt?Az õszibarack csodákra képes. Mi is kaki gondok miatt kezdtük el a hozzátáplálást 4 hónaposan. Üdv 1 éves kisfiú anyukája
Glicerin-kúp. Ha attól nem kakil, akkor semmitõl... Nekem ezt 4 kakimentes nap után ajánlotta a doktornõ amikor fél éves volt a lányom, bár rajta látszott, hogy szeretne kakilni, csak nem megy.
én adnék neki körtét/barackot/szilvát nálunk is hasonló volt a szitu, ezek segítettek
Nekem csak 1-2 napok maradtak ki eddig, ilyenkor ittam capy rostos oszibaracklet, 2-3 ora mulva volt is eredmenye a babanal. Probald meg, ha nem hasznal mindenkepp vidd el orvoshoz -akar masikhoz is. remelem hamar rendben lesz a pici.
Szerintem is nagyon sok idõ!Az én kislányom is nehezen tudott kakilni és elég hasfájós volt!Nekem azt tanácsolta a védõnõ, hogy próbáljak neki Levolac szirupot adni nekünk bevált!Mondjuk nem tudom hogy esetleg ez többször is elõfordult-e már vagy csak most elõször !De lehet hogy csak egyszeri székrekedésrõl van szó!
Ismerõs szitu... Nekem a 10 napra mondták azt. Ha kúp se használ, akkor irány a kórház! Ott adnak beöntést. Vagy gyógyszertár és ott vehetsz beöntõ labdát és megcsinálhatod otthon neki. Egyél sok sok rostot vagy adj neki 1 kis kanál szilva levet, hátha használ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, a glicerines kúp bevált, de azért még elviszem orvoshoz, mert keményet kakilt.

Szerintetek normális az, hogy a kilenc éves kislányom még szeret babázni?

Szerintem ez teljesen normális, de kiváncsi lennék más véleményére is, mert egy ismerősöm a babázás miatt azt mondta rá, hogy el van maradva. Minden más érdekli, de néha szívesen eljátszadozik a barbie babáival. Szerintetek igaza van az illetőnek?

Legjobb válasz: Ez lenne a normális. Örülj neki.

Ez lenne a normális. Örülj neki.
Tök jó, ha helyzeteket játszik el, élénk a fantáziája. Én is így kezdtem, aztán jött a meseírás. :)
Egy dolog az, hogy mi a normális, és más az, hogy mi az átlagos. Mi 10-12 évesen is még simán babáztunk a húgaimmal és az osztálytársakkal is, de ez kb 10 éve volt már. Teljesen átlagos volt ez még akkor. A mai 8 évesek többsége viszont már facebookozik, divatmajomkodik, kéne nekik az IPhone, IPad stb. ma ilyen egy átlagos kislány. De normálisnak inkább azt mondanám, amit régen csináltak a gyerekek.
Engem érdekelne hogy mit mondott az ismerõsöd mi a normális ebben a korban?
Szia! Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Örülj, hogy babázik! A kisebbik lányom tízévesen még simán barbie-zott, sõt az osztálytársnõi is átjöttek játszani. Ismerõsöd elfelejti (vagy nem is tudja), hogy a babázás nem "csak" babázás. Abban történetek, események vannak, tehát a babázó kislányod igencsak használja játék közben a fantáziáját. És ez sajnos a folyamatosan TV-t nézõ, számítógépet püfölõ gyerekekrõl nem mondható el.
Na, ezt ugy ertettem, h inkabb babazzon, mint fiuzzon. :)
Szerintem is normalis. En meg 14 evesen sem erdeklodtem a fiuk irant. Csak kb. 2 evvel kesobb. Bar ennek mar majd 20 eve... :) Azota mas vilag van, nagyon...:(
Nincs igaza az ismerõsödnek, és örülj neki, hogy ilyen kislányod van! Mellesleg: én még tizenévesen is simán odaültem az unokahugomhoz babázni (8 évvel fiatalabb nálam), és köszönöm szépen, semmi bajom nem lett tõle :)
Ne viccelj, teljesen normális! Örülj neki, hogy babázik! Az ismerõsöd szerint mégis mit kéne csinálnia? Pasizzon? Imádom az ilyen okosakat.
Legközelebb, ha feljön, akkor mondjad, hogy még pelenka van a rajta éjszaka? Hát már nem kéne rajta legyen, el van szegény maradva.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sincs igaza. Nem kérdeztem, hogy szerinte mit kéne csinálni 9 évesen, mert nagyon rosszul esett. Viszont azt látom, hogy õ nagyon sietteti mindenben a gyerekét, aki még csak óvodás. Szinte verseng, hogy az õ gyereke mindent elõbb csinál mint az átlag és ezzel dicsekszik. Pl. korán bilire szoktatták, szobatiszta lett, viszont most visszaüt a dolog, mert éjszaka el kezdett bepisilni és most újra pelenkát adnak rá.
Miért? Mit kéne csinálnia 9 évesen? Inni, bulizni és szexelni? Aki ezért megszólja a kislányodat, hogy babázik, az nem normális!!!
A barátnõm és az én 11 évesem is babázik. Sõt, én 12 évesen is babáztam, és normális felnõtt lettem. Mitõl van elmaradva az ismerõsöd szerint???? Mégis mit kellene csinálnia egy 9 évesnek????
11 èves lànyom is babàzik nèha a 8 èves hugàval.
Ú ennyi idõsen még bõven babáztunk, két évvel idõsebb volt unokatesóm vele is. 13 és fél voltam, mikor az elsõ nyár volt, mikor nem babáztunk unokatesómmal, akkor "regényt írtunk". Annyi, hogy a végére inkább csak rendezkedtünk, öltöztettük õket, nem annyira babáztunk, de még a mai napig is imádom nézegetni, rakosgatni azt a rengeteg bútort meg mindent.
A 17 éves lányom néha együtt babázik a kisebb(7 éves)lányommal.Aranyosak együtt.Biztos vagyok benne hogy a kicsi még 2 év múlva is babázni fog.A nagylányom is babázott ennyi idõsen, még késõbb is.
Igen normális a kislányod õrüj neki , az ismerösöd viszont nem normális .
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök, hogy ezt írtátok. És tényleg úgy van, hogy különféle helyzeteket játszik el velük, beszél helyettük és nagyon el tud benne mélyülni. Köszönöm, hogy megnyugtattatok.
Az ilyen szülõk annyira gázak. Nem attól lesz belõle jobb anya, hogy a gyereke hamarabb lett biliztetve, mint a többi gyerek. Majd ha kamasz lesz a gyerekébõl, akkor fog ez igazán visszaütni, menne ilyen 10-12 évesen bulizni, jön a cigi, alkohol, szex problémakör, akkor is ennyire büszke lesz vajon rá, hogy a gyereke ilyen korán kezdi ezeket?

Normális vagyok? Éjszaka azt álmodtam, hogy több késszúrással megöltem a kislányomat, mert náthás lett. Teljesen a jelenben történt álmomban is 7 hónapos volt. Percekig zokogtam amikor felébredtem.

Nagyon szeretem a lányomat és soha nem tudnék neki ártani. Mi történhetett?

Legjobb válasz: Nem ettel sokat vagy fuszereset este? Nekem az szokott ilyen marhasagokat kihozni belolem. Szerintem nincs jelentosege az almodnak, teljesen normalis vagy. Az is lehet, hogy egy kicsit kimerult vagy.

Nem ettel sokat vagy fuszereset este? Nekem az szokott ilyen marhasagokat kihozni belolem. Szerintem nincs jelentosege az almodnak, teljesen normalis vagy. Az is lehet, hogy egy kicsit kimerult vagy.
Igazad lehet. Köszönöm a választ.
Az ilyen álmok megrázóak lehetnek, de jelentõsségük nincs. Esetleg annyi, hogy sok stressz ér mostanság, ami nem csoda egy ekkora baba mellett. Az is lehet, hogy sokat ettél lefekvés elõtt, vagy nem teljesen ellazulva feküdtél le, hanem még mindig valami napi problémán rágódtál elalvás elõtt is. Bevallom õszintén, én szülés utáni elsõ éjszakán azt álmodtam, hogy a kisfiamat kidobtam az ablakon, és utána dobtam a kutyámat is. Van ilyen. tikki
A kérdező hozzászólása: Bocs. Az elõbb a férjem jelszavával léptem be. Tehát köszönöm.

Az természetes, hogy a Kislányom (2hetes) és egyik etetésnél kevesebbet szopizik és a következőnél többet vagy dupláját mint az előzőnél? Szopizás után pedig csak kevés anyatejet tudok lefejni! Ez normális?

Legjobb válasz: szerintem normális..ha nem jár súlyvesztéssel nem kellméregetni mennyit eszik. Mi sem mindig ugyanannyit kívánunk megenni, de ha fogyna akkor jobban kell fiyelni.

szerintem normális..ha nem jár súlyvesztéssel nem kellméregetni mennyit eszik. Mi sem mindig ugyanannyit kívánunk megenni, de ha fogyna akkor jobban kell fiyelni.
Persze! Ebben a melegben gondolj bele, neked sincs mindig ugyanúgy étvágyad. Õ is így van ezzel. Amikor kevesebbet eszik a következõ éetetéskor éhesebb azért többet szopizik. Ezen tényleg ne aggódj. Ha áll a súlya sokáig akkor lehet aggódni. Boldog babázást!

Az normális, hogy egy nyolc éves kislánynak szörösödik a hónalja?

Legjobb válasz: Hát szerintem nem. De ma már egyáltalán nem meglepõek ezek a dolgok, az emberek rengeteg növekedésserkentõ hormonnal kezelt élelmiszert fogyasztanak (a kenyértõl a baromfin át a tejig). Ez a kislány talán az átlagosnál több hormont juttatott a szervezetébe, és lehet, hogy egyébként is korán érõ típus. Így könnyen lehet, hogy elõbb kezd el érni.

Hát szerintem nem. De ma már egyáltalán nem meglepõek ezek a dolgok, az emberek rengeteg növekedésserkentõ hormonnal kezelt élelmiszert fogyasztanak (a kenyértõl a baromfin át a tejig). Ez a kislány talán az átlagosnál több hormont juttatott a szervezetébe, és lehet, hogy egyébként is korán érõ típus. Így könnyen lehet, hogy elõbb kezd el érni.
Ma már tényleg egyre korábban érnek a gyerekek... Ez rengeteg mindentõl lehet, környezeti és hormonális okok ugyanúgy kiválthatják. Orvost kellene megkérdezni. Nekem is volt általános iskolában olyan osztálytársam, akinek 10 évesen jött meg az elsõ havivérzése...
Ez az eredménye, ha bezabáltatnak velünk mindenféle hormonvackot...fuzáriumos gabonát pl...
Az én lányom is nyolc éves, és szõrösödik a hónalja, sõt, már máshol is van neki egy-két szál. Én megkérdeztem a dokit. Múltkor nem tudtam hova rakni a gyereket, mikor méhnyakra mentem, hiába zártam be a szekrénybe, ordított :) úgyhogy magammal vittem. Mondta a doki, hogy azért is jó, hogy elhoztam, mert ha nem is nézi élesben a mintavételt, de elmagyarázta közben neki, hogy mi történik. És ez a mai világban nagyon fontos, hiszen õk már hamarabb fejlõdnek. Én 12 évesen azt hittem, meg fogok halni, azért vérzek, a lányom meg már így fel van készülve. Neki valószínû, ahogy Nektek is, elõbb fog megjönni. Az orvos mondta, hogy semmi baj nincs a szõrökkel, egyre korábban jelennek meg. Ne aggódj!!! (Csak vegyél egy perselymalacot, és dugdost bele a százasokat a kozmetikusra :) )
Ja, én vagyok a bõbeszédû. Vérkép, minden rendben. Nem egy dokival konzultáltam.
Ritka eset, de én ismertem olyan lányt, akinek 8 évesen már a puncija kezdett szõrösödni.
az én lányom is korán kezdett szõrösödni, és 11 évesen jött meg neki... a fiam 7 éves, és egyik nap nyaggatott, hogy nézzem meg neki ott lent, mert szõrös. azt hittem, a pihékre gondol, így legyintettem, de addig nyúzott, míg megnéztem, és ledöbbentem..nem tévedett... ez örökség is lehet, mert az apja családja volt ilyen korai.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek:)

1 hetes a kislányom. Az normális hogy szinte minden pelusába van kaki? Folyékony. Szopizás után ritka hogy büfizik. Ilyenkor mit csináljak?

Legjobb válasz: Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.

Normális persze ilyen sok kakis pelus ekkoránál! Amíg anyatejes, addig pedig híg. Ha nem büfizik, de szemmel láthatóan nem fáj a hasa (nem húzkodja fel a lábá, sír), akkor ez is rendben van.
Szerintem ez teljesen normális. Legalábbis nálunk is így volt. A büfi miatt se aggódj, azért nincs, mert nem nyel levegõt.Az én lányom is ilyen volt. Most 6 hetes és kb 2 hete van az, h nem minden pelusban van kaki.Minden másodikban viszont van:-) Napi 1x kap tápszert, büfizni most is csak az után szokott.
A kakija teljesen normális. Neki az anyatej az étele és itala egyben és még nem fejlett a tápcsatornája, hogy ezt a kettõt megfelelõen "elkülönítse". Büfizni nem minden baba szokott, de azt megpróbálhatod, hogyha felvevéssel nincs böfi, akkor tedd le a nagy -ágyra hason és simizd a hátát finoman. Hidd el, egészségesebb ha többször kakil, mintha hasfájós vagy rekedéses lenne!
Persze normális. Nálunk is így volt. Minden kaja után kakivolt. Volt hogy még kaja közbe is, meg utána is. Ne aggódj!! Talán 3 hónapos kora körül kezdett elmaradni a "minden kaja utáni kaki". Akkor már csak napi 2-3 volt. Már kap tápot is kiegészítésnek és már csak napi 1 van ha van. Most 4, 5 hós lesz.
Ez így teljesen normális. Az anyatej gyorsan átmegy a szervezetén. Mi szinte sose büfiztünk. Ezzel sokat nem tudsz mit kezdeni. Szopizás után tedd a válladhoz, simogasd a hátát 10 percig és ha semmi, akkor semmi, nincs ezzel semmi baj.
A kaki teljesen normális, ne aggódj! :) Az én babám se büfizett, hiába büfizettem, nem jött semmi, vagy csak igen ritkán. Eleinte féltem betenni a kiságyba, hogy hátha akkor jön majd valami, de soha semmi, így nem aggódtam, aztán késõbb nem is foglalkoztatott. Nem volt hasfájós sem. 10.5 hónapos anyukája
Én is csatlakozom: teljesen normális, hogy minden kajánál van kakija. Sõt, ez szerintem szerencsés is, mert az ember lánya látja az "eredményt", hogy sikeres a szopizás, van anyag a babában :) . Az enyém most 2 és fél hónapos, a büfi kérdés kb. fél hónapja téma nálunk, addig egyáltalán nem büfizett. Most viszont figyelnünk kell rá, hogy kijöjjön az a kb. 3 büfi, nehogy késõbb zavarja. Hasfájása egyáltalán nincs a fiamnak, de talán azért, mert a büfire figyelünk. Szóval késõbb még büfizhet, ne lepõdj meg!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!