Találatok a következő kifejezésre: Az normális, a baba (172 db)

Kismamák, nektek is szokott fájni az ahogy a baba mozog? Ez normális, vagy valami gond van? Vagy pici neki a hely? Ha normális, akkor ez csak még intenzívebb lesz az idő előrehalattával?

31 hetes terhes vagyok,sokszor olyanokat,és úgy mozog a baba,hogy már fáj!Nagyon sokat mozog.Szinte egy kis örökmozgó!Hol egyik oldalon nyomja ki magát,hol a másikon.Még nem fordult meg,de sokszor úgy érzem annyi a hugyhólyagomnak!

Legjobb válasz: Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :). Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.

Szerintem ez normális. Én 29 hetes vagyok és most kezd el erõteljes lenni a mozgása, nekem is állandóan kinyomja magát, kis kõ kemény fenekét :) . Én nem bánom, az a jó, ha sokat mozog.
Nekem is eléggé fájt, ahogy mozgott. Amikor megfordult akkor is ugyanúgy fájt. Pedig nem volt nagy baba.
31+5 hetes vagyok, nekem befordult már 3-4 hete. Azóta állandóan feszít alul a hasam, állandóan keményedik az alja. A zokni, cipõ felhúzása külön esemény, utána ki kell pihenni mindkettõt. A mozgását imádom, ráadásul nekem már írnom kell szerda óta, kaptam külön erre papírt a védõnõmtõl. Napi kétszer nincs idõm rá, ráadásul, mikor kibököm, hogy na most, hiába vagyunk kaja után fél órával, a kishercegnõ a fél órából negyedet biztosan szunyókál. :) Nem fájni szokott a rúgása, mozgása, de nem tudom megfogalmazni, mit érzek ilyenkor. Ha fekszem, van, hogy megugrok ilyenkor. :) Édesen púposodik itt-ott. Én is azt hittem, hogy a popija, de a védõnõ mutatta, hogy az hol van, és amire eddig azt hittem, a popi, az a lába. :)
én ponz ezen gondolkoztam pár napja, hogy kiírjam ezt a kérdést! nekem is sokat mozog a kislányom, és néha nagyon fáj... ilyenkor el is gondolkozom, hogy mit csinálhat épp! :) de imádom, hogy mozog, inkább fájjon, mint, hogy ne érezzem mozogni Õt! :) 31, 4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Reméltem, hogy normális.Amúgy imádom, ha mozog.Csak néha magam is meglepõdök rajta.
Normális persze.Az én pocaklakom ma ultra aktiv, nemtudom mivan vele :) Az elmult héten nem rugott, nyomott feszitett ennyit mint ma :) Bár én gyanitom hogy ma fordult be mert eddig lenn éreztem hugyholyagomba ma meg köldök felett, bordáknál.Kitartás!30hetes kismama
3-as vagyok: Mikor nekem is befordult, az elsõ nap össze-vissza tekeredett, rugdosott egész nap. Szerintem próbált volna visszafordulni, de nem sikerült neki. :) Másnapra beletörõdött, azóta se volt egésznapos mûsor, csak alvások között játszik, illetve fõzés és evés közben. :)
A 27. hétben vagyunk. Nagyon aktív a babám. Néha feljajjgatok, a család meg csak les, hogy mi bajom van. :) Amit nehezebben viselek az az, amikor (amúgy fejvégû) lent a kezével a méhszájat megkezeli. Olyan érzés, mint ha valaki a hüvelyemben turkálna. Persze a hólyagom is folyamatos bántalmazásnak van kitéve. :D Emellett kezdi átvenni a hatalmat a bordáim felett, vagyis alatt. :) Pedig már elég nagy a pocakom, van akinek utolsó hetekben van ekkora. Második babám amúgy. Bátyus a 26. héten volt a legaktívabb, utána a hely szûkülésével enyhültek az erõteljesebb mozgások és felváltotta a nyomulás. Nem volt kellemesebb, csak másabb érzés.

Fejlődhet normálisan a baba, ha nem látszik petezsák még az ultrahangon a menstruáció kimaradása után 5-6 nappal?

Túl vagyok 4 nagyon halványan ( azóta sem er?söd?:( )pozitív teszten és több, mint egy hetes vérzéskimaradáson. Tünetem semmi nincsen és borzalmasan félek a következ? ultrahangtól.

Legjobb válasz: Ne aggódj! Az idegeskedés csak árt. Ilyenkor még nagyon picikék! Ha nem elég alapos a doki és nem jó az uh sem, akkor tuti nem fog látni semmit (persze nem vagyunk egyformák!). Én is kb 5-6 nappal voltam uh-n mert hasmenésem volt és lázam és megijedtem, és a SOTE II-n a doki legalább negyed órán át vizsgált uh-n, még pisilni is elküldött, és nagy nehezen talált egy 3mm-es pontot. De a nyálkahártyámból azt mondta valószínû a terhesség de hogy ebbõl még bármi lehet.(volt vagy 6 szép pozi tesztem) Tehát ne aggódj, ott lesz a baba a következõ uh-n!!! Ja, és kb 5 nap múlva tesztelj, akkor erõsebb lesz már. Gratulálok és vigyázz magatokra!

Ne aggódj! Az idegeskedés csak árt. Ilyenkor még nagyon picikék! Ha nem elég alapos a doki és nem jó az uh sem, akkor tuti nem fog látni semmit (persze nem vagyunk egyformák!). Én is kb 5-6 nappal voltam uh-n mert hasmenésem volt és lázam és megijedtem, és a SOTE II-n a doki legalább negyed órán át vizsgált uh-n, még pisilni is elküldött, és nagy nehezen talált egy 3mm-es pontot. De a nyálkahártyámból azt mondta valószínû a terhesség de hogy ebbõl még bármi lehet.(volt vagy 6 szép pozi tesztem) Tehát ne aggódj, ott lesz a baba a következõ uh-n!!! Ja, és kb 5 nap múlva tesztelj, akkor erõsebb lesz már. Gratulálok és vigyázz magatokra!
Szia, Még nagyon picike a terhességed. Nyugodj meg. A következõn ott lesz az a pontocska.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tegnap én is megnyugodtam egy kicsit a válaszoktól úgyhogy az estém már sokkal kellemesebb volt, mint a hétvége. Pénteken délelõtt kell mennem ultrahangra, addig csak eltelik az idõ valahogyan. Köszönöm a drukkot, szorítok én is Neked!
Köszönöm. A higgadtság és a türelem nekem is csak pár napja jelentkezett. Amióta tudom, hogy újra babát várok, minden nap rettegtem, görcsben állt a gyomrom, még tettem is fel errõl itt egy kérdést. Viszont tényleg csak 2-3 napja megszállt a nyugalom. Nem tudom, hogy vihar elõtti csend-e ez vagy pedig a tudatalatti bizonyosság, megérzés, hogy minden rendben. Lehet, hogy az elfogadás, bármi is történjen. Szerintem te is túl fogsz jutni egy holtponton, amikor már jobb lesz. Még múlt héten én sem gondoltam volna, hogy eljön ez a pillanat. Mikor mész legközelebb uh-ra? Írd meg, hogy mi volt! Szorítani fogok! utolsó v.
A kérdező hozzászólása: Csodálom a türelmedet és a higgadtságodat, próbálok tanulni belõle. Tudom én is, hogy ahány terhesség annyi féle és az elkerülhetetlen ellen sem tehetek semmit, de mégis ott motoszkál folyamatosan, hogy baj lehet és nem tudok lazítani a görcsön:( Az elõzõ terhességnél soha eszembe sem jutott, hogy valami nem OK. Kívánok Neked nagyon szép babavárást és köszönöm a válaszodat!
Én is túl vagyok egy vetélésen, tavaly õsszel történt, 9 hetes pocilakóm volt. Most ismét babát várok, a 7. hétben járok. Én is nagyon aggódom, nagyon félek, direkt az elõzmények miatt, csak egy hét múlva megyek dokihoz, hogy nehogy túl hamar legyen az uh, mert akkor tudom rettegni fogok, hogy nincs szívhang. Én eddig csak egy db tesztet csináltam, a nem várt utáni 3. napon. A sok tesztelgetéssel csak bestresszeled magad. Bárhogy hozza most az élet, ellene és mellette tenni úgysem tudsz, ez egy türelemjáték egészen a szülésig. Hagyd a teszteket és magad figyelgetését. Nekem a rosszullétek, hányinger csak a 6. hét betöltése után kezdõdött. Nagyon korán voltál dokinál és az igazi tünetek is csak ezután fognak jönni! Az elõzõ terhességedhez pedig ne viszonyítsál, ahány terhesség annyi féle tapasztalat. Tudom mirõl beszélek, ez a 4. terhességem!
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon remélem én is, hogy így lesz, csak aggaszt, hogy nem erõsödik a csík azon a fránya teszten és nem érzek semmit, ami terhességre utalna. Talán néhány napig fájt egy ici picit a mellem, de már ennyi sem. Fura, hogy elmúlt ez a tünet is.Tavaly elvesztettem a 12. héten a babámat és most talán túl is pörgöm néha a témát sajnos. Szörnyû volt a múlt heti "eredménytelen" uh, még akkor is, ha sejtem, hogy korai volt. Köszönöm a megnyugatást!
Szia! Ne aggódj én is elõször 4+5 hetesen voltam és a doki semmit sem látott. A következõ 6+1 hetesen volt és akkor már ott volt a petezsák, de még szívmûködés semmi.
Szerintem is nagyon korán voltál uh-on!Én két hét késés után mentem és akkor már szépen látszott a baba is és a szívmûködése is!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma voltam uh-n és 5mm-es petezsákot látott az orvos:) Azt mondta minden rendben 2 hét múlva kell mennem újra. Köszönöm a bíztatást, nagyon sokat jelentett! Mindenkinek szép babavárást/ babázást kívánok!

Ha egy 5hónapos baba 11kg az normális? A dokinő miért nem szól semmit?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy az. Biztosan van valami a dolog hátterében. Lehet, hogy anyagcsere problémái vannak a babának? Ismered a babát?

Nem hiszem, hogy az. Biztosan van valami a dolog hátterében. Lehet, hogy anyagcsere problémái vannak a babának? Ismered a babát?
A kérdező hozzászólása: Nem az én babám és igazából nem is tudom hogy mondjam az anyukának mert mindig azt mondja kitudja az ükapja milyen volt!Hozzáteszem mindkét szülõ 1szál bél és az anyuka alacsony is
Nagyon sok! Ha azt nézem hogy a kislányom 4950grammal született, és 6hónaposan volt 9250gramm, 1évesen meg 11950g, akkor a tiéd azzal a születési súllyal amit írtál nagyon sok! Szakembertõl kéne kérni tanácsot!
19 hónapos lányom 3630grammal és 47cm-rel született, most 10, 5 kiló és 82cm Szerintem egy 5 hónaposnak az nagyon sok!!!
Nem, nem normális. Vagy anyagcsere gondok vannak, vagy hormon problémák. Kinek a gyereke?
Az én kicsim, aki elég nagynak számít, 6 hónaposan volt 74 cm és 9, 25 kg. Nem sovány, de nem is kövér, nem husis, hanem arányos a hosszúságához. Így szerintem sok az a 11 kg 5 hónaposan. Miket eszik vajon a kicsi? Mert az sem mindegy.
Szerintem nagyon sok. Az én ismerõseim között is van egy lány, akinek a babája ekörül volt 5 hónaposan, de õ már akkor mindent evett szinte. Büszke is volt az anyukája, hogy uzsonnára megeszik két danone gyümölcsjoghurtot, vagy egy nagy csokipudingot... Aztán furcsán nézett rám, mikor megtudta, hogy én még csak szoptatom az övével kb egyidõs babómat.
A kérdező hozzászólása: hát szereintem se jó igy!Az én fiam 3éves 16kg, a másik 8hónapos 7-8kg között lehet pontosan nem tudom! Persze nem kell koplalnia egy babának de azért halálra etetni se, bár ez csak az én véleményem
Ez picikét sok .. Ismerõsöm fia 1 éves múlt e hónapban, 78 cm és 13 kg. Szerintem egyáltalán nem normális, de az anyja szerint cuki.. Fõleg, mikor csokival tömi mindennap és stb.. Õ gyereke, szerencsére nem az enyémet teszi tönkre. Bár próbálkozott már a lányomnak (5 hónapos volt) tortát adni. Nem sûrûn ment neki .. :) ))
A kérdező hozzászólása: ja 3500g született
Az én lányom 17 hónapos és most 11.4kg.
A kérdező hozzászólása: kb 72cm lehet, anyatejes tápszeres és hozzátáplálásos!
Hát én meg azt hittem hogy én fiam nagy a 8 kilójával. Szerintem azt kellene átgondolni, hogy vajon mennyit és hányszor és mit eszik, ha ez rendben van akkor kivizsgálás, hogy nincs-e valami anyagcserebetegsége.
Anyatejes???? Mert akkor igen tápláló a tejcsid:)
Nekem úgy rémlik hogy régebben a doki azt mondta, hogy a babának 6 hónapos korára a születési súlyának dupláját kell elérnie. Pl: ha 4 kilóval született akkor 6 hónaposan 8 kiló még jó..
Mennyi??? Nekem a 17 hós kiscsajom annyi érdenmes elvinni kivizsgálatatni nehogy nagy gond legyen
És milyen hosszú az a 11kg-os baba? Mert az enyém is elég hatalmas, de ez hirtelen még nekem is sok.
Egy képet azért mutathatnál, mert szerintem ilyen nincs.

Ojan problémám van h a GPU ventije hol forog 24% holasit de a burkolati is eszt csinálya egyedül a CPU é stabil modjuk azis nö erös terhelés alat de az normális a táp KB 2ho 400W FPS lap P5K mi a baja lehet me má nagyon idegesit?

Legjobb válasz: Az alaplapod az aktuális hõmérséklet függvényében vezérli a ventilátorokat. Ha idegesít a BIOS-ban ki tudod kapcsolni, de akkor mind max-on fog pörögni, ami még rosszabb.

Az alaplapod az aktuális hõmérséklet függvényében vezérli a ventilátorokat. Ha idegesít a BIOS-ban ki tudod kapcsolni, de akkor mind max-on fog pörögni, ami még rosszabb.
Ezt rendesen kiköpted de elég nehéz lesz értelmesen kiválogatni. (Helyes)írás órán nem ártana többet résztvenned. Hallod is a 24%-ot vagy a legjobb szórakozásod azt nézni, hogy mennyin pörög egy ventillátor? Teljesen rendben vannak az adatok. Az meg hogy változnak... Hõmérsékletfüggõ általában a ventillátorok sebessége. A gépben meg van jópár melegedõ alkatrész.
Biosban be lehet állítani hogy állandó legyen a forgás, vagy egyenes arányosan nõjön a hõm. emelkedéssel. Egyébként a helyesírásod katasztrófa, keress fel egy magyartanárt sürgõsen......
A kérdező hozzászólása: ya ok csak mikor cod közbe bekapcsol a hajszáûrito akor az áááááá meg most egy saph hd2600xt van bene min catalyst ján nics CPU fan control rem mikor visza jön a HD4670 nem kaor ujra fazs alesz mindne:D
A kérdező hozzászólása: http://img576.imageshack.us/img576/1434/nvtelen2.png http://img517.imageshack.us/img517/3765/nvteleny.png képes adatok :D
Nem elég, hogy sz*rul írsz, már olvashatatlan is.
sõt, ha nem forint alapon vetted fel a hitelt, akkor most még az árfolyam miatt is hatalmasat buksz.
Elõre lehetett volna, ha elolvasod rendesen a szerzõdést. Így utólag már semmit.
Nem nagyon. Nem tudom mekkora értékû volt eredetileg az autó, de ha 5-6MFt volt, akkor elképzelhetõ a kb 1.5MFt értékcsökkenése az autónak, valamit az 4-5MFt hitel kamata, kezelési költsége is lehet 0.5MFt.

20 hetesen elkezdett rohamosan nőni a pocim. Normális ez? Ez együtt jár azzal, hogy a baba is hirtelen növekszik?

Legjobb válasz: Most érte el azt a pontot, hogy már nem fér el a medencédben:-) Semmi baj:-) Nekem kb a 32, héttõl nõl rohamosan, de szinte reggelrõl estére látszik a változás.-)

Most érte el azt a pontot, hogy már nem fér el a medencédben:-) Semmi baj:-) Nekem kb a 32, héttõl nõl rohamosan, de szinte reggelrõl estére látszik a változás.-)
Nekem is a 20-22. hét környékén indult meg a "rohamos" pocaknövekedés, szerintem ez teljesen normális. 31 hetes kismami
Szia! Én is így voltam.20 hetesen még nem látszott semmi, csak mintha többet ettem volna.21 hetesen már mindenki látta.Hihetetlen tempóban beindult.Van pár hét, amíg gyorsan hízunk, majd pár hét amíg semmi nem jön fel.Ezek váltakoznak nálam.2 hete ismét gyarapszom szépen.34 hetes kismami

Nem teljesen ide tartozik. De normális az, hogyha a baba miatt már most úgy érzem, ő lesz a kiskedvenc és engem majd le se sz*rnak?

14 éves vagyok.3 hugom van,most terhes anya öcsémmel.amikor a hugaim születtek,is azvolt hogy jaj istenem kicsi manó meg mittudomén,én meg hozzájuk se érhettem kb..az öcsémre sokat vártak,apa mindenképp akart egy fiút,most gondolom ezért még jobban el lesz kényeztetve hogy "jajj fiúú".mondta az egyik ismer?sünk,hogy jajj de jó anyának lesz segítsége,? erre persze majd még megis ölné nekem ezt a csodát...

Legjobb válasz: szegényke! pont a [email protected]@bb korban vagy. megértem, h így gondolod, de próbáld ennek a dolognak a pozitív oldalát nézni. tény, h nem volt kedves anyukád mondata, de hidd el, neki sem lehet könnyû. te leszel annak a csöppségnek a nagy és okos nõvére pár év múlva, és nagyon büszke leszel rá.

szegényke! pont a [email protected]@bb korban vagy. megértem, h így gondolod, de próbáld ennek a dolognak a pozitív oldalát nézni. tény, h nem volt kedves anyukád mondata, de hidd el, neki sem lehet könnyû. te leszel annak a csöppségnek a nagy és okos nõvére pár év múlva, és nagyon büszke leszel rá.
Te is probálj hizelegni , és ne add föl!! Légy anyukád legjobb barátnöje! Kitartás hosszú ídõ , de belehet hízelegni anyu-apu szívébe!Ne légy makacs , inkább segítö, oda figyelõ , puszilgatós , figyeld a szüleid vágyait!Észre fogod venni hogy ha közel kerülsz hozzájuk milyen jó érzés lesz mindenkinek!Simogasd anyu pociját , feküdj be az ágyába, beszélgess sokat anyuval esetleg kérdez érdekes dolgokat!Kérdezd meg hogy be-e kisérd a szülöszobába!!!!!!Jól fog esni neki és közel enged magához.
Amikor megszülettél, te is egy kicsi manó voltál. :) Éjszaka többször felkeltek hozzád, dajkáltak, ha nyûgösködtél, énekeltek neked, letörölték a kakit a popódról, kétségbeesetten rohantak veled a dokihoz, ha csak egy kis hõemelkedésed volt. Hidd el, most sem szeretnek kevésbé, csak egy kamasz másféle törõdést igényel, mint egy kisbaba. Az nem kényeztetés, hogy egy kicsivel többet foglalkoznak, hiszen így tanul meg szeretni, beszélni, bilizni, stb. Nekem három hete született meg a legkisebb gyermekem, nálunk is elõfordult, hogy a legnagyobb, 17 éves lányom elhanyagolva érezte magát, de sokat beszélgettünk az õ babakoráról, és hamar megértette, hogy nem szeretjük õt kevésbé.
Megmondom neked õszintén, én nem irigyellek. 3 lány utáni fiú, hallgathatod majd az ömlengéseket(: De a kisfiút sem irigylem, az ilyenekbõl nevelnek elkényeztetett kis majd nagy szörnyetegeket. Nézd a jó oldalát, még pár év, és elkerülsz, anyukádék meg imádhatják a kis fiacskájukat kedvükre. Neked meg lesz saját családod, akik szeretni fognak, és nem mondanak rád ilyeneket, mint az édesanyád.

18 hetes vagyok és az utóbbi 1, 5 hétben már többször éreztem a baba mozgását (első baba) de ma pl nem. Néha egész nap jelentkezik máskor 2 napig semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!

Igen, normális! Ne aggódj, még sok helye van, ezért nem érzed minden nap! :) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Igen egy bizonyos ideig normális!

BABA kötvény kérdés. Tavaly Május és novemberben igényeltem a a baba kötvény banknál. Év végén jött számla, rajta van, hogy nulla. Azt mondták, hogy késnek ott az államkincstárnál, ez normális?

nálatok is késtek az átutalással?

Legjobb válasz: szerintem nem normális. én bankban dolgoztam, ezt a késést sokallom (a májusit mindenképp). az én lányom júliusi, augusztusban igényeltem, de rajta van az összeg a számlán régóta. mindenképpen járj utána a banknál vagy a kincstárnál.

szerintem nem normális. én bankban dolgoztam, ezt a késést sokallom (a májusit mindenképp). az én lányom júliusi, augusztusban igényeltem, de rajta van az összeg a számlán régóta. mindenképpen járj utána a banknál vagy a kincstárnál.
A kérdező hozzászólása: köszi.

Két hetem van a szülésig normális dolog az hogy semmit nem érzek, nem vizesedek már josló fájásaim sincsennek csak nagyon ritkán jobban érzem magam mint eddig, csak a baba mozog kevesebbet ez normális?

A magzatviz elfolyása el?tt mit lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama

Szia! A szülés beindulása bármikor megtörténhet, elõzetes jelek nélkül is. A magzatvíz is váratlanul szokott elfolyni, nem kell elõtte semmit sem érezned. Ha a baba kevesebbet mozog, az lehet a szülés közeledtének a jele, de az is lehet, hogy csak a kevesebb hely vagy az idõjárás miatt lassult le. Van, akinek már a szülés elõtt hetekkel több dolog is jelzi, hogy a szülés közeledik, de van akinél semmi erre utaló jel nincsen, és egyszer csak elfolyik a magzatvíz vagy beindulnak a fájások. Úgyhogy semmi okod az aggodalomra, teljesen normális a helyzeted. Annak pedig, hogy nem vizesedsz, csak örülj, ez nem törvényszerû (és egyébként nagyon kellemetlen dolog)! Ha beindul a szülés, azt valószínûleg észre fogod venni! Könnyû szülést kíván egy 3. gyerekét váró kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszodat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!