Találatok a következő kifejezésre: Az normális, 7 hetes (55 db)

Normális? 7 hetesen kicsi barnázgatás és enyhe görcsök (ez már az elejétõl van) normális? Tágul a méh és a szalagok?

Legjobb válasz: Normálisak a görcsök, lehet a barnázás is, ha a doki látta és nem mondott rá semmit. Viszont ha nem látott még akkor mondd neki, ad rá valamit.

Normálisak a görcsök, lehet a barnázás is, ha a doki látta és nem mondott rá semmit. Viszont ha nem látott még akkor mondd neki, ad rá valamit.
mi is kislányt szerettünk volna igaz jobban én..az apukának mindegy.de nagfyon örül ö is!!!jo babavárást!!
A kérdező hozzászólása: jujjj még egyszer gratulálok!:) mi is kislányt szeretnénk, remélem így is lesz!bár a lényeg, hogy egészséges legyen az sem baj ha fiú, de örülnénk neki nagyon fõleg az apuka:)
igen KISLÁNY!!!!és nagyon örülünk neki!
A kérdező hozzászólása: utolsó gratulálok a picihez:) tudni már a nemét?
én is barnáztam 3 hétig is, ebböl jöttem rá h talán terhes vagyok.fájdogált ia a hasam itt-ott.nyugi normális , nekem is elsö babuci és most 24 hetes
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnál megnyugtatott , de én azért aggódok.amikor elkezd kicsit fájdogálni egybõl megijedek:( elsõ baba lesz
Én dokihoz mennék , ha még nem látott, mindenképp menj el.
a barnázgatás nem normális!! én holnap reggel hívnám az orvost!
Szia kedves kérdezõ! Rendben van minden veled azóta? Most én is 7 hetes vok, hasonló tünetekkel, mint te. Doki látott 6 hetesen, megnyugtatott, 8mm volt az embrio. De az idegbaj kerülget, ha barnás foltot látok a betéten!
Igen, normális.
Nálunk ugyanez.....most 8hetes a babank.
Normalis, novekedesi ugrasa van valoszinuleg. Hagyd annyit ennyi amennyit csak akar, igy tudja felnovelni a tej mennyiseget az igenyeihez. Be fog majd allni, nyugi:-)
Igen, az. Lesz ilyen késõbb is, ahogy a többiek mondják: növekedési ugrás :)
Normális, nekem is ezt csinálja... A görcsoldóról én nem hallottam még ilyet.
A kérdező hozzászólása: Szoptatás utáni fejéskor is néhány csepp jön csak.
A kérdező hozzászólása: Normál szülés volt, makk egészséges, nincs a nyelve lenõve, szépen, erõteljesen szopizik, amíg jön a tej nagyokat nyel, aztán csak szívja szívja, de nem nyel, sajnos egy idõ után nincs mit. Aluszékony volt, de erre azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy így védekezett az éhsége ellen. 3 óránként evett. Nincs semmilyen betegségem csak a lelkiismeretfurdalás amiért nincs elég tejem. A tejleadó reflexem mûködik, sõt amíg az egyiket szívja a másik csöpögni kezd. Most azon gondolkozom, hogy veszek egy szoptanít készüléket, hátha beválik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hm, hát ezek tényleg nem a legjobb arányok, ahogy számolom. Ha jól nézem(?), majdnem 7%-os volt a súlyesése, amikor hazahoztad. Az azt követõ napokban nem mérted? Nem esett tovább a súlya? Mert ez a felsõ határ, ami még normálisnak tekinthetõ. A számok szerint kb. 3 hetes korára nyerte vissza a születési súlyát, ez megint több, mint a még elfogadható (max 14 napot szoktak mondani). Utána látszik, hogy a csak szopi alatt legalábbis nem nõtt a súlya, de amióta pótlást is kap, azóta megint igen. Nem mondta neked eddig senki, hogy keress fel egy szaktanácsadót? Mert lehet, hogy kellett volna, már akkor, amikor relatíve sokat esett a súlya születés után... (Bár azon nem nagyon csodálkozom, hogy nem szóltak errõl.) A vajúdás, szülés rendben ment? Kaptál te vagy õ valamilyen szert közben? Nem sárgult be nagyon a babád, nem volt aluszékony? Nézték a nyelvét, nincs lenõve? Nem hipoton esetleg? Amikor szoptatsz, fejsz, észlelsz valami furcsát? Pl. jó-e a szopis póz, mellrekapás. Érzed-e ill. látod-e a tejleadást, a babád nagyokat nyel. Nem túl késõn indul be a reflex. stb. Van valamilyen (krónikus) betegséged?
A kérdező hozzászólása: Kedves xStefix! Minden pelusban volt kis pisi és 3-4-szer kaki is, ezért én nem is gondoltam, hogy nem elég a tej. A súlya: október 22-én született 3630 grammal, 3400-zal vittem haza a 3. napon. November 15-én 3670 gr volt. Ekkor kezdtük a pótlást 1 héttel késõbb már 3870 gr volt. A tápszert szerettük volna elhagyni jött a tejszaporítás, 5 nap után 3950 gr. Az egész napos cicizés után ( november 30.) 3920 gr. Tegnap mértem fürdetésnél, 4430 gr. 6-szor eszik egy nap.
Ugyan nem válaszoltál még a fenti kérdéseimre (pisi-kaki stb.), de akkor írd le azt is, hogyan alakult eddig a súlya. Születési, legalacsonyabb, amikor fogyott stb.
A kérdező hozzászólása: Napi két üveg másfél literes ásványvizet iszom. Szoptatás elõtt is mindig egy nagy pohárral és közben is szoktam kortyolgatni. Én azt hittem minden rendben van, mert a babám soha nem sírt, sokáig szopizott, elfáradt, bealudt. Az orvos szerint alvással védekezett az éhség ellen. Nem hízott, így vettük észre, hogy valami nem stimmel. Akkor kezdtem el mérni. A tejszaporító egész napos szoptatás vége pedig fogyás lett. Szoptatás közben termelõdik a tej a nagykönyv szerint, de nekem kell minimum 2 óra a szoptatások között, hogy legalább a 30 ml meglegyen.
Igaz, de nalam az valik be, ha kb. rosszulletig iszom magam vizzel :) kinek hogy. :)
Pontosabban: amennyit kívánsz? Ne írjunk inkább pontos számokat, mert én pl. sose ittam 3, 5 litert, mégis sok tejem volt. A szakik is úgy mondják, hogy a szomjunkra hallgassunk elsõsorban.
Iszol te eleget? (3, 5 l/nap)
Akkor az 5 nap után is lemérted, hogy mennyit szopott ki, ha jól értem. És több nap szopitúra után õ hogyan viselkedett? Nyûgös volt, éhesen sírt szopi után? Pisis-kakis pelusokat rendben találtad? Arra gondolok itt, hogy a mérésen kívül milyen más jel volt még, amibõl úgy gondoltad, hogy nem elég a tej.
A kérdező hozzászólása: Kedves xStefix! 5 nap óránkénti szoptatás volt, 3 nap egész napos. Befeküdtünk a nagyágyba egymás mellé a babámmal, és gyakorlatilag egész nap a szájában volt a cicim. Amikor elaludt akkor rohantam enni, wc-re. Azért volt sikertelen, mert mindezek ellenére is csak kb.30 ml tej termelõdik cicinként, fejéssel sem jön több. Sokáig hagyom szopizni, hogy minnél több tejet szívjon. 1 óra minimum.
Az intenzív szoptatást meddig próbáltad? Mibõl gondolod utólag, hogy nem volt eredményes?
A kérdező hozzászólása: Minden szopi után mérem 60 grammot tud két cicibõl enni. Sokáig hagyom szopni. Sajnos minden erõfeszítés ellenére (egésznapos ciciztetés, bogyók, teák, fejés) csak ilyen kevés a tejem, de ennek is nagyon örülök. Tápszeres pótlásként van amikor csak 10 ml-t fogad el, van, hogy több adagot is kell készítenem. Szerencsére nagyon cicifüggõ, intenzíven szopik a cumisüveges pótlás ellenére is.
Persze, te sem eszel mindig ugyanannyit. ;) A mennyiséget a szopásra írod vagy a pótlásra?
Hm, hát akkor szerintem érdemes lenne beszélned egy szaktanácsadóval, mert ez már szakmai terület. Lehetséges egyébként, hogy tényleg nincs elég tejed, de azt ennyibõl nem lehet tudni, hogy miért és fõleg, hogy min kéne változtatnod. Amiket leírtál, abból én azt gondolom, hogy elvileg minden jól mûködik és mindent jól csinálsz, de valami mégis hibádzik, ha ez nem elég. Itt most nyilván nem tudunk minden eshetõséget körüljárni, úgyhogy én azt mondanám, hogy konzultáció. Még mielõtt SNS-t veszel, merthogy elég jó ára van még használtan is. (Aztán ha egy szakember is ezt javasolja, akkor hurrá, de én szemszer kikérném elõször az õ véleményét.)


Honnan tudjam hogy a babám megfázott és azért tüsszent vagy az még normális? 7 hetes a babám

Én megfáztam, de már jól vagyok. Õ tüsszög, de mindig szokott. Nincs láza, eszik rendesen, alszik, mosolyog. Néha kicsit olyan mintha szürcsögne az orra, de nem látok benne semmit, csak minimálisat. Van orrszívó porszívónk de még nem használtam. A porszívónknak nincs teljesítmény szabályzója. Majd este kipróbálom.

Legjobb válasz: Szoktak akkor is tüsszögni ha fáznak, így "jelzik" (de attól még nincs megfázva).

Szoktak akkor is tüsszögni ha fáznak, így "jelzik" (de attól még nincs megfázva).
Ha meg van fázva, akkor folyik a nózija. Ha nincs váladék a nózijában, akkor semmi gond. a szörcsögés is lehet élettani.
Szia Nekem 3, 5 hónapos a babám, és még mindíg hapcizik... :) Biztos, hogy õ sincs megfázva... Azt mondják, hogy a levegõben lévõ apró szemcséktõl, vagy mitõl tüsszögnek... További jó babázást neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Szürcsög, de nem sok váladékot tudok kiszívni a nózijából.

Azt mondják az idő előrehaladtával egyre többet kell menni pisilni. én a baba várás előtt is sokat jártam, de most hogy babás vagyok szinte gyalog nem nagyon merek hosszú távra elindulni mert 20-30 percenként ki kell mennem. Ez normális? 7 hetes km

Legjobb válasz: Igen mert a méhed még nem emelkedett fel a hasüregbe, még a hólyagodra van ráhajolva. Késõbb ha felemelkedik jobb lesz de nem sokáig. Ahogy nõ a babád úgy terheli a hólyagodat.

Igen mert a méhed még nem emelkedett fel a hasüregbe, még a hólyagodra van ráhajolva. Késõbb ha felemelkedik jobb lesz de nem sokáig. Ahogy nõ a babád úgy terheli a hólyagodat.
Szia! Én is így vagyok vele. Most 24 hetes vagyok és nem merek elindulni, csak ha tudom lesz lehetõségem elmenni valahol pisilni. Inni alig merek. Néha vannak elviselhetõbb napok. Homeopátiás szerrel már próbálkoztam, de nem jártam sikerrel. Az orvos rávágta, érzékeny a hólyagom, ezt még a baba elõtt mondta. Kitartást és jó babavárást!
Nem akarlak elkeseríteni, de én ugyan ilyen vagyok. Mármint terhességem elõtt is sûrûn jártam és utána is. Nekem nagyon nem enyhült késõbb sem, most is ez van. Én már csak ilyen pisis vagyok. :) Ha megyek valahová, minimum 2X megyek elõtte pisilni. Ám ahogy kiteszem a lábam a lakásból, megint kell. Szerintem ez már tudat alatti is. Van, mikor kicsit jobb, van mikor pedig jobban gyötri a hólyagom. Kitartás! :) 29 hetes kismami
Én 11 hetes leszek, és most érzem csak igazán hogy sûrûn kell, idáig annyira nem volt vészes, viszont pár napja sûrûbben járok pisilni. De én ezt vígan viselem, a rosszullétektõl jobban szenvedek...
És mi lesz még???38hetes vagyok, elmegyek wc-re és mikor már jövök ki, már akkor kell ujra.Ha fekszem jobb, mert nem nyomja annyira.Éjszaka kb2szer megyek ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Hát igen az éjszakai kijárkálásokról már nem is beszélek min. 3x. De hát valamit valamiért, nem? :) Csak tényleg rossz, hogy alig tudok elindulni gyalog - mert szeretek sétálni - mert már alig hogy kilépek máris kell újra pisilni.

Normális az, hogy félek? 7 hetes vagyok

a véd?n? januárra irt ki.a vizsgálatok folynak,de a belgyógyászatra csak 06.16 ra kaptam id?pontot.mikorra meglesznek az eredmények majdnem 3 hónaposak leszünk ez normális igy?mert a doki is azt mondta,ha meglesznek az eredmények akkor mennyek vissza hozzá,és utánna néz meg megint uh-n.

Legjobb válasz: Ne aggódj, nem vészes a belgyógyászati vizsgálat, nálam 9 hetesen volt a vizsgálat.Megnézik a létfontosságú szerveidet.Ne izgulj, kibírható. 17 hetes kismami

Ne aggódj, nem vészes a belgyógyászati vizsgálat, nálam 9 hetesen volt a vizsgálat.Megnézik a létfontosságú szerveidet.Ne izgulj, kibírható. 17 hetes kismami
Ha van szívhang, akkor minden oké. A következõ vizsgálat amúgy is 12 hetesen lesz.
A kérdező hozzászólása: a múlthéten voltam uh-n, akkor még nem volt szívhangja a babának.így is normális?aggódom, nemakarom elvesziteni.
Mi ad okot arra, hogy aggódj? Nem kell. Én is csak 12 hetesen voltam vizsgálaton , az elsõ meg 5 hetesen volt... a belgyógyászat pedig nálam már bõven a második trimeszterben volt... CSak ekgt csinált, meg megtapogatta a pocim, és megkérdezte, dohányzom-iszom-e. TEhát ne félj , a szorongás csak árthat. Minden rendben van, ne félj.
Szia! Valóban csak 12 hetesen lesz a következõ uh. Nekem pl ilyen belgyógyászati vizsgálatom nem is volt. Csak labor. Arra meg a nõdoki adta a beutalót. Sok sikert! :o)
Szerintem igazad van! Engem is idegesítene, ha nem mennék jü darabig, és azt se tudnám van-e babámnak szívhangja! Én ma voltam 4.szer uh-on, pedig a 12. hetet töltöttem be ma! Voltam 5 hetesen, ott nem volt szívhang, utána rá 2 hétre, hogy van-e szívhang!Volt:o) Utána nekem kellett mennem genetikai tanácsadásra, ahol szintén volt uh.! Ma meg a 12 hetes uh-on.Ja és 1 hét múlva megint genetikai uh.!
Teljesen normális az, amit érzel. Az én dokim az elsõ vizsgálat után visszahívott UH-ra, hogy biztosan lássuk a szívverést. Elõször 5 hetesen voltam, aztán 8 hetesen, akkor már láttuk. Én csak utána mentem vizsgálatokra. Meg is õrültem volna, ha a 12. hétig kellett volna várnom a szívecskéjére! Szerintem menj másik dokihoz, vagy a mostanihoz elõbb. A lényegm hogy megnyugodjál, érted vannak! Addig pedig nyugalom! Minden oké lesz!

7 hetes vagyok és idáig mindig gyötört az émelygés rosszullét. Ma reggel volt egy pici és most meg semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Amikor az elsõ babámmal voltam terhes, kb. ilyen idõtájt én is feltettem azt hiszem ezt a kérdést, mert megijedtem, még ha a környezetem ki is nevetett emiatt. Aztán másnap vagy harmadnap visszaállt minden a régibe, a jó kis megnyugtató reggeli hányások és egész napos émelygés. Most a második babámat várom, és talán még inkább hullámzóan érzem magam, még azt is észrevettem, hogy a rossz idõ mennyire sokat ront a közérzetemen. Szóval szerintem ne aggódj, sok minden befolyásolja hogy vagyunk az adott napon. Minden jót neked! Egy ma 20 hónapos nagyfiú és egy 10 hetes pocaklakó anyukája.

Amikor az elsõ babámmal voltam terhes, kb. ilyen idõtájt én is feltettem azt hiszem ezt a kérdést, mert megijedtem, még ha a környezetem ki is nevetett emiatt. Aztán másnap vagy harmadnap visszaállt minden a régibe, a jó kis megnyugtató reggeli hányások és egész napos émelygés. Most a második babámat várom, és talán még inkább hullámzóan érzem magam, még azt is észrevettem, hogy a rossz idõ mennyire sokat ront a közérzetemen. Szóval szerintem ne aggódj, sok minden befolyásolja hogy vagyunk az adott napon. Minden jót neked! Egy ma 20 hónapos nagyfiú és egy 10 hetes pocaklakó anyukája.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Jóhogy írtál:) Sok boldogságot a gyerekekhez!
8 hetes vagyok de nem félek. Az elsõnél se féltem csak ismeretlen volt.
A kérdező hozzászólása: Rendben!Köszönöm nektek a biztatást! jó babavárást!
Szia! Én is a másodikat várom, 14 hetes vagyok. Azt nem mondanám, hogy rettegek, de nagyon sokszor eszembe jut a szülés és bár én gyorsan szültem és komplikációmentesen, nem mondanám, hogy szép élmény maradt. Igaz, hogy én nagyon rosszul tûröm a fájdalmat. Ne aggódj ilyen hülyeségeken, már miért halnál meg? És miért lenne beteg? Olvass inkább pozitív szüléstörténeteket és ne stresszeld magad, állítólag a gondolatnak teremtõ ereje van, úgyhogy csak pozitívan!

Az normális, ha 3 hetes csemetém 22:30-tól 7:30-ig alszik?

Nem túl sok az? Nem rendszeres, van, hogy 6-7 órát alszik egyfolytában, és olyan is, hogy egyszer felkel az éjszaka közepén szopizni. Egynél többször még sosem kelt.

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom 5 és fél hetes, és ugyanezt csinálta/csinálja! Én nem keltem, ha õ nem kel fel! Úgy is jelez, ha éhes! Örüljünk/ Örülünk neki :) Legalább nem vagyunk nyúzott anyukák :)

Szia! Az én kislányom 5 és fél hetes, és ugyanezt csinálta/csinálja! Én nem keltem, ha õ nem kel fel! Úgy is jelez, ha éhes! Örüljünk/ Örülünk neki :) Legalább nem vagyunk nyúzott anyukák :)
Mázlista vagy, örülj neki!
Jó baba, ügyes baba:) Nekem 9 hónapos, egy azaz EGY éjszakát aludt át eddig! Akkor viszont már annyira hozzá voltam szokva, hogy felkel, hogy folyamatosan néztem a kiságyát, hogy minden rendben van e :) Szóval nyugi, minden rendben van a babáddal, Isten tartsa meg jó szokását!!!
juj MÁZLISTA!!!!!! :D igen normális, minden baba más, az én fiam 16 hónapos, és egyetlen éjszakát sem aludt át. Örülj neki, de készülj, hogy ez lehet, hogy változik, ha fogzik vagy nyügösebb, persze az is teljesen normális lesz! ÜDV
Úristen mit nem adtam volna én ezért anno:) Nagyon szerencsés vagy! 2 óránként keltem ilyenkor!
örülj neki, becsüld meg, mert ahogy nõ az energiaigénye nem fog ennyit szundizni!
Örülj neki! :o) Ha éhes, jelezni fogja...
Örülj neki! :) Az én kislányom is átalussza az éjszakákat 3 hetes kora óta, az elsõ napokban ott agonizáltam az ágya fölött éjjelente, hogy nehogy éhen vesszen... Orvosunk, védõnõ, tapasztalt anyukák egyhangúlag mondták, hogy fel ne ébresszem jelez õ, ha éhes vagy szomjas. Azóta is ilyen jól alszik, már 7, 5 hós, 2 foga is van, de még sosem kelt éjjel. Szóval csak élvezd nyugodtan, hogy jót pihen, és Te is tégy úgy. Minden jót!
igen normális. Az én fiam is így aludt, most már fél éves egészséges és jól fejlett baba.
A kérdező hozzászólása: Szuper! :) Köszönöm szépen mindenkinek!!!
Ha nem sárga, akkor normális. Jó neked! Az én lányom 8 és fél hónapos és még összesen 3 éjszakát aludt végig......

Mi lehet az oka, hogy 7 hetesen az embrió a korának megfelelő méretű, a doki szerint a petezsák viszont kb 2X akkora, mint a normális? (pontos méretet nem tudok írni, barátnőmről van szó) Előfordult már ilyen valakivel?

Lehet ez ikerterhesség jele, amit esetleg még nem lát az orvos? Vagy elhalhatott a másik baba a korai szakaszban?

Legjobb válasz: Mindkettõ lehet szerintem.12 hetesen fogják pontosan megmondani vagy esetleg 4D-vel.

Mindkettõ lehet szerintem.12 hetesen fogják pontosan megmondani vagy esetleg 4D-vel.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Esetleg valakinek tapasztalata, és késõbb mit állapítottak meg?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!