Találatok a következő kifejezésre: Az normális, 5 hónapos (69 db)

Normális az ha 5 hónapos Bolognase nőstény kutyámat még 3-4 óránként le kell vinni sétálni, különben bepisil?

Az éjszaka 7-8 órákat is simán kibír. Már nálam van 3 hónapja és kezdetektől fogva lehordom, 2 órával kezdtük, próbáltam tovább ritkítani a sétákat, de legjobb esetben is csak 4 órát bír ki.

Legjobb válasz: Van olyan kutya amelyik néhány hét alatt szobatiszta lesz, s van amelyik csak 8-9 hónaposan sikerül neki. Amikor kint pisil iszonyúan dícsérd meg, ha meg nálatok, dorgáld meg hogy fujj meg ilyesmi. Elõbb utóbb csak sikerül. Sok sikert!

Van olyan kutya amelyik néhány hét alatt szobatiszta lesz, s van amelyik csak 8-9 hónaposan sikerül neki. Amikor kint pisil iszonyúan dícsérd meg, ha meg nálatok, dorgáld meg hogy fujj meg ilyesmi. Elõbb utóbb csak sikerül. Sok sikert!
Normális szerintem. Kölyök kutya, eleve kistestû, kicsi a hólyagja. Idõvel megtanulja majd tovább tartani, addig pedig menj le vele mindig, mert innnetõl ha bepisil, az csak a te hibád, mert nem vitted le idõben. Fokozatosan negyedóráról negyedórár próbáld csúsztatni az idõközöket.

Valami baja lehet a babámnak, ha az éjszakát végigalussza (9-től 6-ig), és nappal is alszik vagy 7-8 órát? Vagy ez normális? 5 hónapos

Legjobb válasz: Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja

Az én kisfiam is végigalussza az éjszakát, nappal pedig attól függ milyen kedve van, de sokszor összejön nekünk is a 6-7 óra. Szerintem nem baj. 4 és fél hós kisfiú anyuja
dejó nektek :) nincs semmi baja, tedd össze a két kezed :) lassan jön a foga is, és ha szerencséd van, nagyon jól fogja tûrni, ha nem, akkor 1-2szer felébred majd. Többször biztosan nem :) nagyon édi baba!!!
Az enyém nappal 2* alszik és a nappali+éjszakai alvása 14-15 óra, 11 hós múlt.
Hogy én hogy irígykedek... biztos sokat tudsz pihenni... nekem azt mondták, hogy a baba eszik, alszik, amikor meglett az elsõ, már 1 hós kora után csk 2-3 órát aludt nappal, azt is 2 részletben, a 2. babám még annyit se. Most 3 és 2 évesek, de reggel 6-tól este 11-ig fent vannak, délutáni pihi nélkül is, én meg már lassan elpatkolok a fáradtságtól :D Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van.Addig is tudod végezni a dolgod.

Szoptatás után szinte mindig bukik az 1, 5 hónapos babám, ez normális?

Ráadásul sokszor darabos, túró állagú, valamikor nyálkás-nyálas a visszajött tej. Normális, hogy szinte mindig bukik? Amúgy gyarapodik, van étvágya is.

Legjobb válasz: Szia Az En kisfiam 2 hoanapos,es ugyan ez a problema vele. Tegnap voltunk hasi ct-n ahol kiderult,h nem zar jol a gyomorszaja,de ez nem problema,mert nagyon sok kisbaba ugyan evvel "szenved" es ez elmulik naluk,van akinel fel eves korra,van akinel kicsit kesobb,a doktorno azt mondta,h ha mar ulni fog akkor szerinte megszunik ez.Amugy ez akkor lenne problema,h nem hizna,fejlodne rendesen,de ahogy irtad Te is nalatok is tokeletes a fejlodes. Boldog babazast kivanok

Szia Az En kisfiam 2 hoanapos, es ugyan ez a problema vele. Tegnap voltunk hasi ct-n ahol kiderult, h nem zar jol a gyomorszaja, de ez nem problema, mert nagyon sok kisbaba ugyan evvel "szenved" es ez elmulik naluk, van akinel fel eves korra, van akinel kicsit kesobb, a doktorno azt mondta, h ha mar ulni fog akkor szerinte megszunik ez.Amugy ez akkor lenne problema, h nem hizna, fejlodne rendesen, de ahogy irtad Te is nalatok is tokeletes a fejlodes. Boldog babazast kivanok
Szia! Ha megfelelõ a súlygyarapodása, akkor nincs gond. Valószínûleg nem zár rendesen a gyomra, de (ahogy az elsõ is írta) ez el fog múlni. Addig is nem árt, ha az ágy fejét megemelitek, így nem bántja a gyomorsav a gyomorszáját. Nekünk bejött. Üdv.
Nekünk is bevált, hogy a fej részen a matrac alá 2 könyvet tettünk, meg szoptatás közeben, kb. 8-10 percenként megálltunk büfizni.


Aggódom! 5 hónapos a kis fiam, de egyáltalán nem fordult még meg sehogy! Azt hallom, hogy ilyenkor már forogonia kellene. Ez normális, vagy vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Nem tudom mi a normális, elmondom mi hogy jártunk. A gyerek abszolut nem akart megfordulni, de hason egyre ügyesebb lett, szépen tartotta magát, 5 hónaposan felhúzta már a lábait és kutyázott, szóval emiatt én nem aggódtam ezen a forgás dolgon. Már bõven mászik nemsoká állni is fog(8 hónapos), de ha hanyatt fektetem még sokszor most is segíteni kell neki megfordulni.

Nem tudom mi a normális, elmondom mi hogy jártunk. A gyerek abszolut nem akart megfordulni, de hason egyre ügyesebb lett, szépen tartotta magát, 5 hónaposan felhúzta már a lábait és kutyázott, szóval emiatt én nem aggódtam ezen a forgás dolgon. Már bõven mászik nemsoká állni is fog(8 hónapos), de ha hanyatt fektetem még sokszor most is segíteni kell neki megfordulni.
A kérdező hozzászólása: köszi:-) Meg fogom próbálni amit tanácsoltál.
Szia! Ezen ne aggódj, 6 hónapos korára kellene fordulnia. Én is aggódtam, mert 5 hónapos elmúlt a fiam, és még nem fordult. Aztán egyik napról a másikra megfordult hasról hátra. Azóta nem is tudom hason tartani, mert nem szereti, és visszafordul. :) Amit csinálhatsz, hogy alá teszel egy nagy textil pelust, vagy pokrócot, és át "gurítod" vele. Az én fiamnak ez nagyon tetszett, és be is jött. :)
Mindegyik baba más. Van elég helye forogni? Mert fontos, továbbá kemény helyen sokkal könnyebb, mint a matracon. :) Ja, és lehet segíteni, h a plédje egyik végét megemeled, és legörgeted - persze, óvatosan. :)
A kérdező hozzászólása: Nos csak azért kezdtem el az aggódást, mert nekem folyamatosan azt sugallják, hogy már fordulnia kellene.
Az én kislányom lassan 6 hónapos és semerre sem fordul
Kislányom hónap végén lesz 5 hónapos de õ sem fordul át.Sokat van hason, össze-vissza "vergõdik", erõlködik már halad is picit elõre de forgás még nincs csak oldalra fordulás de az sem az igazi! Szerintem még ne aggódjunk!:)
6 hónaposan kell átfordulnia, persze van amelyik baba elõbb csinálja, de nem kötelezõ. szerintem át fog fordulni, egyik napról a másikra történnek ezek a kis csodák :)
A kérdező hozzászólása: Õ sokat van hason, de egyáltalán nem akar fordulni, de meg sem mozdul! Még csak kisérletet sem tesz arra, hogy meg akarna fordulni.
Meg fog fordulni, amikor eljött az ideje! Õ tudni fogja!

Ez normális, hogy itt sokan azt irjak, hogy 5 hónapos babájuk "jó, hogy nem szalad"?

vagy akinek kevesebbet tud babája nem irja meg?az enyém 5 hósan még csak hasról hátra fordul kb kétszer, hason most kezdi magát kinyomni,nem kúszik, nem áll négykézlábra sem, nem ül, amugy nagyon virgonc kislány.le vagyunk maradva?

Legjobb válasz: De,hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más,az én kilányom sem ült még 5 hónaposan,7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj,nincsen seemi baj,nálunk sincsen semmi baj!

De, hogy is vagytok lemaradva.Minden baba más, az én kilányom sem ült még 5 hónaposan, 7 hónaposan kezdett el ülni.Most 16 hónapos és még nem is megy.Úgyhogy ne aggódj, nincsen seemi baj, nálunk sincsen semmi baj!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, aranyosak vagytok :)
Én meg folyton azt hallgatom, hogy a 4 hónapos fiamnak még nem kellene ülnie, de ha egyszer akar:-) Minden baba más, lehet egyszer csak azt veszed, hogy szalad.
Hát egy 4 hónaposnak nagyon nem kéne ülnie! Biztos nem magától ül fel, s akkor nagyon nagy hibát követ el az anya! Egy 16 hónaposnak viszont már mennie kellene, mert az már nagyon nem fér bele, hogy még nem indult el!
Nem vagytok.
Szia!Mi most leszünk 5 hónaposak!Szépen kinyomja magát, hasról hátra párszor megfordult, hátról hasra folyamatosan próbálkozik.De ennyi!Nem érzem hogy el lennénk maradva!Folyamatosan gagyarászik, nevetgél!Én is meglepõdve olvasom, hogy másnak már kúszik vagy ül.Minden baba másképp fejlõdik.
hát egy kicsit igen!!!!!!
Szia! Amikor nekem volt 5 hónapos a kislányom, én is tök el voltam keseredve, mert a gyerek még átfordulni sem akart, de mire betöltötte az 5 hónapot elkezdett pörögni, aztán másnap négykézlábra állt, két nap múlva felült, újabb két nap múlva felállt, feltérdelt, újabb két nap múlva pedig mászott. Kb. két hét alatt olyan hihetetlen fejlõdésen ment keresztül, hogy nem tértem magamhoz... Mire 6 hónapos lett a bútorok mellett oldalazva ment! Nem hittem a szememnek, pedig elég jó súlyban volt a kislányom, és még van is. Most 12 hónapos, és már egy hónapja önállóan jár. Nálunk igaz volt a mondás, hogy utolsókból lesznek az elsõk. Szóval ne izgulj, ha egyszer neki áll a gyerek mocorogni, utána roham tempóban fejlõdik tovább.
Az én fiam 5 hónaposan már felállt a nagy kádban, aztán 6 hónaposan a kiságyban is (elsõ alkalommal ki is esett!).Onnantól kezdve kapaszkodva mindent körbesétált.Ennek ellenére azt gondolok, hogy egyáltalán nincs elmaradva a babád.Az enyém ilyen kis sietõs.A családban mindannyian ilyenek voltunk, sõt!!!Anyukám és én 4, 5 évesen írtunk, olvastunk, számoltunk! Szóval van olyan baba, aki egyszerûen "csak" siet!Ennek is van ám hátránya!Én gyakran azon agyalok, nem lesz-e baja a gerincének??!!
Minden vitát lehetõleg elkerülve....nem írom le, hogy mit tudott ennyi idõsen a babám. MINDEN baba más, más a fejlõdési ritmusa. Vannak ráérõs, lusti babák, vannak zsizsikek akik nem nyugszanak egy helyen sem. 18 éves korában nem tök mindegy lesz, hogy mikor fordult, mikor ült fel és mikor kezdett el járni? Én mindig ezt mondom, mikor kérdeznek és hasonlítgatnak. Gondolom jártok orvoshoz, látja védõnõ. El szoktad mondani mit tud, mit nem. Ha aggódsz kérdezz rá nyugodtan és kérd, hogy na szükség van-e további vizsgálatra vagy sem. Úgyhogy nyugi :) és tegyél magasról a "szuperbabák" anyukáira. 18 hónapos duracell nyuszi anyukája
az enyém is pont azt tudta 5 hósan mint a te babád!
Nyugi, semmi gond, minden baba másképp fejlõdik! Vannak babák, akik a "nagymozgásokat" gyorsabban megtanulják. A nagyfiam ilyen volt, mindent hamarabb csinált, viszont pl. beszélni csak majdnem 2 évesen kezdett és a szobatisztaság is nagyon lassan ment neki. A kicsi pedig mindent éppen akkor csinált, amikor már nagyon aggódtam, hogy miért nem csinálja, pl. forogni csak 6 hónaposan kezdett, 8 hónaposan ült fel és rá 1 hónapra kezdett csak el mászni, felállni is csak 10 hónaposan tudott. Most 14 hós, de még nem jár. Viszont már rengeteget beszél, a nagy ennyi idõsen még 1 szót sem mondott, azt hiszem. Viszont már 10 hónaposan járt. Amúgy én mindig azzal nyugtatom magam, hogy a 2 gyerekembõl jön ki az átlagbaba, mert az egyik mindent korábban, a másik pedig késõbb csinált, tehát az átlaguk pont jó :) ))
ezen én is fent voltam akadva, de 1hónappal ezelõtt az én babám sem tudott semmivel sem többet mint a te picikéd! most 6hónapos és forgolódik, gurul jobbra balra a saját lábába kapaszkodva felül (nem stabilan) próbálgat mászni de amint felhúzza a lábacskáit már dõl is oldalra! imád a lábunkon hasunkon ugrálni amihez költünk neki kis versikéket! ne keseredj el minden baba a saját tempójában fejlõdik, 1ik napról a másikra fedez fel dolgokat!
nem nem :) csak tedd le a pocijára és hagyd, hogy kinyíljon elõtte a világ :) én babám 5 hónaposan semmit nem csinált, épp csak kitámasztotta magát, azt is ökölbe szorított kézzel :) aztán 2 hét múlva elkezdett forgolódni és kúszni :) 6 hónaposan már mászott és felült segítség nélkül :) minden rosszindulat nélkül, azért megnézném ahogy a 4 hónapos baba egyedül felül és szaladni akarjon. még nagyon gyenge a gerince, ha egyedül ül is föl se szabadna hagyni mert nem érett meg rá :(
Hidd el nem én ültetem fel erõszakkal, mert nem vagyok hülye.Legszívesebben már állna és szaladna is.
egyáltalán nem vagytok lemaradva, csak nyugi. Kisfiam 9 hos 8hos korában kezdett el kuszni es mostanra már feláll, es a lépegetéssel probálkozik, és még nem ül stabilan. Minden gyerek más és mas. Egyébként ajánlom ezt az orvosi oldat. http://www.google.de/#hl=hu&source=hp&q=fejl%C3%B6d%C3%A9si+.. A 2. az igazi
nincsen lemaradva, ne aggódj, meg nem is szabad erõltetni. minden baba máshogy fejlõdik. nem kell szegény gyerekeket besorolni sehová sem. egyik ismerõsöm már a 6 hónapos gyerekét a kompba rakta, mert tud a gyerek, aztán még csak fel sem tudott állni szegényke, nem is kúszott, csak gurult még...a baba tudja mikor mit bírnak el az izületei, az szerint fog fejlõdni. azonkívül itt én is sokat olvasom, hogy az én gyerekem igy meg úgy, hát szerintem vannak néhányan akik igencsak kiszínezik a dolgokat! én személy szerint viszont nem örülök, hogy 8 hónapos kora óta ácsorog a kisfiam(nem ül még egyedül), mert féltem a kis izületét, meg csontjait, olyan lesz a kis lába mint a kútgyûrû. mások vagyunk mi is, ne várjuk el a kicsiktõl sem, hogy egyformák legyenek, nem?
Én megkérdeztem annó a védõnõt, azt mondta 6 hónapos kora elõtt a babakocsit se emeljem meg, nemhogy ültetni. Úgyhogy nem ült akkor még, mert azért egy 5 hónapos magától nem ül fel, én meg nem ültettem, nem engedtem, hogy felhúzza magát sem. Nem kúszott még akkoriban, négykézlábra sem állt-szerintem ezeket mindet 6 hónapos kora után csinálta vagy aközelében. És nem volt lemaradva, mert nagyon jól koordinált mozgása van, 3 évesen olyan akadálypályán végigment a levegõben, hogy néztem lentrõl és nagyokat nyeltem. Amelyik barátnõm meg etetõszékbe meg babahintába ültette meg kompban járatta a gyerekét, egy asztalra nem tud és nem mer felmászni. Én a mozgásokban semmit nem segítettem, tanítottam neki és nálam bejött.
Nem lóverseny. Persze, biztos jó érzés lehet, ha mindent korán megcsinál a pici, de attól még normális az is, ha a másik irányban van egy kis kilengés az átlaghoz képest (most nem rólatok beszélek). Nálunk 7 hósan fordult át elõször, 9 hósan kezdett kúszni, 10 hósan ült fel, 11 hósan kezdett mászni, egy éves kora után állt fel, most 14 hós lesz. Nem jár még, de nem érdekel, szépen fejlõdik minden tekintetben, jókedélyû, értelmes gyerek, kicsit laza az izomzata, ennyi. Én is másfél évesen kezdtem el járni.
Dehogy van lemaradva. Az elsõ válaszoló téved, kicsit sincs lemaradva. A gyerekek eltérõen fejlõdnek, nincs séma, amit rájuk lehetne húzni:) A fiam 6 hónaposan fordult ide oda, 5 hónaposan még csak hasról hátra tudta magát tenni, semmi más. Aztán belehúzott, 7 hónaposan mászott, és hetente csinálta a nagymozgásokat. Az unokahuga 6 hónaposan már felállt, ült, de mászni csak 10 hónaposan kezdett, és 14 hónapos koráig nem járt:) Mindkettõ teljesen normális.
Ja a barátnõm kisfia, aki 6 héttel idõsebb a nagyfiamnál, csak 18 hónaposan indult el, már éppen orvoshoz akarták vinni. Most 4 évesen tökéletesen ugyanazokat a dolgokat tudják, ugyanúgy futnak, labdáznak, bringáznak, pedig 8 hónappal késõbb kezdett el járni, mint a fiam!

Lányom 9, 5 hónapos. Meddig "normális" ha csak kúszik-de azt piszok gyorsan- de nem mászik?

Ülni sem akar... A bevásárló kocsiban elvan,a babakocsiban el van,a karunkban is szépen ül,de a földre ha leteszem nyújtja a lábát,állna,de nem tudja magát kicsit sem tartani,ha fogom is nagyon imbolyog,így hasra teszem akkor,hogy esélye se legyen a talpát letenni. 1x sikerült ültetnem,de kb fél percig volt nyugton,majd hátra d?lt- vagyis vágta magát,de ott volt a kezem...

Legjobb válasz: Én babám 9,5 -10 hónap között kezdett el négykézlábazni, elõtte csak kúszott, de azt remekül csinálta (5,5 hónaptól kezdte). Már hívtam a dévény tornásokat, hogy mi legyen vele, végül a 10.hónapot adtam meg határnak :) Mindenképpen szerettem volna, ha négykézlábazik. De megoldotta magától, nem vittem végül tornára. De 9 hónaposan már felült magától és fel is állt kapaszkodva. A négykézláb váratott magára nálunk.

Én babám 9, 5 -10 hónap között kezdett el négykézlábazni, elõtte csak kúszott, de azt remekül csinálta (5, 5 hónaptól kezdte). Már hívtam a dévény tornásokat, hogy mi legyen vele, végül a 10.hónapot adtam meg határnak :) Mindenképpen szerettem volna, ha négykézlábazik. De megoldotta magától, nem vittem végül tornára. De 9 hónaposan már felült magától és fel is állt kapaszkodva. A négykézláb váratott magára nálunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat! Tegnap délután hajat mosni készültem, amikor kiabáltak a nagyok, hogy "Anya, Szandra ül, Szandra ül, Szandra felült!!" Mostanában fürdésnél tettem a nagyok közzé a vízbe, persze végig ott voltam, ott érdekes módon tudott stabilan ülni, ideig-óráig.... Csak akkor dõlt, ha kellett Neki valami, ami messzebb van, vagy ha a nagy lábát akarta piszkálni :-)
1.vagyok ezt a himbálózást az én babám is csinálta vagy 2 hónapig, mégis csak utána kezdett négykézláb mászni.
Az én kisfiam is sokáig kúszott. Majd 9 hónaposan felállt s majd csak utánna kezdett el mászni.
Az én kislányom sem akart mászni. Nekem mindenki azt mondta, ne siettessem, fog mászni. 9 hónaposan ült föl elõször, de stabilan csak 10 hónapos kora után kezdett el ülni. Ekkor még mindig csak kúszott, 6 hónapos kora óta. Az egyéves kontrollon is csak kúszott, ekkor azt mondta a védõnõ, hogy menjünk el a ...központba ( már nem emlékszem pontosan mi volt az), mert azért lassan már kicsúszunk a "türelmi idõbõl". Már kellene mászni! Amúgy fölállt önállóan, néhány lépést is tett, de nem mászott. Másnap(az egyéves kontrollt követõ napon) elkezdett tökéletesen mászni:) ) Azóta már 20 hónapos, kis virgonc:)
A kérdező hozzászólása: Az én lányom kb 1 hónapja négykézlábra áll, úgy himbálózik egy egészen kicsit, majd vissza ereszti magát hasra.
Van olyan gyerek amelyik soha nem mászik csak kúszik az a lényeg, hogy az egyik meg legyen, viszont hogy nem tud ülni az már gond.
Az én kisfiam 8 hónaposan kezdett el kúszni és 1(!) éves koráig csak kúszott. Utána elkezdett mászni és csak 15 hónaposan indult el. Dévény tornára jártunk, mert fokozott izomtónussal született (nagyon sokáig a vállain volt a köldökzsinór, úgy mint egy hátizsák, és nagyon letapadtak az izmai)
Az én kislányom is csak 10 hónapos kora után kezdett el mászni és ülni is.Szóval ne aggódj , nemsokára csinálni fogja.Viszont ha egy jó tanácsot elfogadsz, amíg magától stabilan nem ül addig ne ültesd mert nem szabad.Késõbb gerinc problémái lehetnek.
Kisfiam 5 hónaposan hátra felé kúszott, aztán 7 hónapos korától elõre kúszott, 9 hónaposan állt fel, majd állásból ült le, 10 hónaposan kezdett mászni. Nekem annyit mondott a védõnõ mikor 9 hónaposan megkérdeztem, hogy nem gond, ha nem mászik, ül vagy áll fel magától, hogy ha kúszik elõbb utóbb a többi is beindul... de ha 10 hónapos koráig egyiket sem csinálja(ülés, állás, mászás) akkor elküld néhány alkalom dévény tornára.

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

Nekem a kisbabam aki 5 honapos mult egy hete nem mond mast csak hogy eeeee. Normalis az hogy o nem mond olyanokat hogy ge meg go vagyis massalhangzokat? Nem jelet ez valami olyasmit hogy kesobb nem tud majd beszelni?

Legjobb válasz: Babád 5 hónapos! Most jött rá, hogyan kell mondani azt, hogy eeeeee. Tetszik neki, tehát gyakorolja amig rá nem jön, van más is a gõgicsélõ szótárban aztán majd az újabb felfedezés lesz a sláger egy darabig. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy késõbb beszédproblémái lesznek! Az a gyanús ha egy gyerek nem nyikkan meg! Vagy éppen állandóan bõg.

Babád 5 hónapos! Most jött rá, hogyan kell mondani azt, hogy eeeeee. Tetszik neki, tehát gyakorolja amig rá nem jön, van más is a gõgicsélõ szótárban aztán majd az újabb felfedezés lesz a sláger egy darabig. Egyáltalán nem jelenti azt, hogy késõbb beszédproblémái lesznek! Az a gyanús ha egy gyerek nem nyikkan meg! Vagy éppen állandóan bõg.
szió! az én fiam három hétig csak sikoltozott, mert rettentõen tetszett neki a saját hangja. csak pár napja kezd a fülsiketítésen kívül mással is kísérletezni :) 6 hónapos szóval nyugi, a babáddal minden okés!
Az én babám 5, 5 hós, 1 hónapja csak azt hajtogatja, hogy: hö-hö-hõõõõõõ Kinek mi tetszik:D Én is várom, mikor lesz már új "szava", de ettõl még szerintem nagyon is értelmes, ügyes kisbabák.
Én kb 4 hónapos korában 2 hétig csak azt hallgattam, h "mm. Mmmm. Mm.". Aztán visítozni kezdett, majd hörögni, krákogni, "kamuköhögni". :) Most 5, 5 hónapos, a "háblábláblá" a sláger, meg az összes többi, amit már begyakorolt! Nagy szimuláns amúgy, már gyakorolja a "jajjdenagyonfáj" sírást is, persze könny nélkül. Ha odarohansz, a képedbe vigyorog! :D Szóval semmi gond a babáddal, ne aggódj! Sorra kipróbál mindent, ami eszébe jut! Ami tetszik, azt hetekig hajtogat(hat)ja. :)
Ez természetes. Nekem is a kisfiam sokáig mondta, hogy eee. Aztán, hogy ááááá. Sõt még felkiáltó módban is használta az á betût, meg mintha ijesztegetne:) Mostanság a ny betû a sláger. Gondolom az anyából, mert aztán meg nyanya lesz belõle:) Tiszta viccesek.

Az normalis hogy ha az 5.5 honapos nemetjuhaszomnak kiesett 1-2 foga?

Legjobb válasz: Teljesen normális, azok csak tejfogak, most váltja a fogait.

Teljesen normális, azok csak tejfogak, most váltja a fogait.
Szét fog esni a kutyád. Remélem nem szaporítótól való, mert az nem vállal rá cseregaranciát. Na jó, cask vicc volt. Az enyémnek egy éves kora ellenére még egy foga sem esett ki. (???)
nyugi ez természetes, csak fogat cserél :) az én kutyusomnak is e körül estek ki a tejfogai 2. lehet már kiestek csak mivel általában reflexbõl lenyelik igy nem biztos hogy észrevetted
van egy kutyád és 0 ismereted a fejlõdése menetérõl. A fogzás ideje elég sok helyen le van írva. És az is, hogyan zajlik.
1-2 tejfoga esett ki. Normális. A kora a fogváltás befejezõdés határán van.

Tényleg 4, 5 hónapos lehet a baba a videón? Normális, ha az én fiam ennek még csak a közelében sem jár?

a href='http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk' class='kulso_link'>http://www.youtube.com/watch?v=YeJEjtwlOdk

Legjobb válasz: Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4,5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.

Szerintem tuti nem, vagy ûberügyes! De ez a kislány biztos nem ennyi idõs!!! Az én kislányom 4, 5 hónapos de még csak hasról hátra és vissza fordul. Kanállal eszik, játékokért nyúl elhúzza õket, nézegeti fogdossa szájába teszi.
Az én fiam is ezt csinálta ennyi idõsen, de komolyan, kiskutyázott és néha haladt egy kicsit, utána kúszott egy hónapot majd felállt és mászott.Aktív volt nagyon, rohant, tehát én elhiszem.
Felállt 6 hónaposan igen, nem járt felállt.
15 ös...IQ-fighter.....felállt...az nem járás...biztos 12 éves kissrác vagy...az én fiam is állt 6 hósan!
Hát nem tudom hány hónapos a kislány a videóban, de van ilyen!!Az én lányom is 5 hónaposan már így mászott, pontosabban 2 nappal az 5.hónapja elõtt. 6 hónaposan már stabilan, önállóan ült, mászásból ült ki. 6, 5 hónaposan állt fel elõször.10 hónaposan indult el.Egyedül, önállóan sétált, járt. Jelenleg 13 hónapos és szalad, nem lehet utolérni. Tehát nem lehetetlen ez.
Nekem nincs gyerekem, de most megkérdeztem a szüleimet: Én is ennyi idõsen ezt csináltam már, és jóval egyéves korom elõtt jártam - úgy, hogy rendesen sétáltak velem az utcán. Olyan kicsi voltam (még a koromhoz képest is), hogy azzal heccelték aput az utcán, hogy biztos nem is vagyok igazi, mert ilyen nincs. Állítólag folyton megbámultak. Ugyanakkor cserébe valami elképesztõen késõn kezdtem el beszélni. Minden gyerek már rég kotyogott, én meg nem voltam hajlandó megszólalni, egész az óvodáig kb. (Na jó, azért kicsit elõbb, te tényleg nagyon késõn.) Tény, hogy akkor meg rögtön rendes mondatokban, így mondhatni, hogy nekem a gügyögés-korszak kimaradt. Ezzel meg idegesítették a szüleimet, hogy jajj, mi van ezzel a gyerekkel, mikor XYka meg már 20 szót is tud, stb. Egyébként teljesen normális vagyok/voltam: se zseni, se buta. A húgom ellenben lusta volt, kifejezetten késõn csinált minden mozgást. Egy kivétellel: gyakorlatilag rögtön felemelte a fejét, szinte még újszülött korában. De onnantól sokáig semmi. Késõn forgott, ült/állt fel, indult el... Cserébe õ idõben kezdett el beszélni, gügyögött "rendesen". Õ is teljesen átlagos: nem zseni, nem buta. Konklúzió: nincsen két egyforma gyerek - EMBER - a világon.
rohant igen a mozgásfejlõdéssel, teljesen értelmesen írtam
Hú...eltévedtem volna? el nyelvtani topic?! Állj már le....szánalmas, hogy rájössz, hogy hülye fejjel nem fogtad fel, amit mindenki más igen, és most meg, jobb fógópont híján, a fogalmazókészségbe kötsz bele. Nyugi, az én fiam is rohant!
nem tudom... nekem is nagyon gyors mozgásfejlõdésû fiam van, õ 5, 5 hónaposan mászott, most meg is néztem a videót és annyira más volt... nekem ami szemet szúrt, hogy a hajat ugye 4-5 hónapos koruk körül hagyják el, tehát ekkor mickey egér fejûek a babák, ennek a kislánynak meg fel volt copfozva a haja, de a teste-arca is nekem kicsit idõsebbnek tûnik, úgy 2 hónappal.
Lehet vannak kisbabák akik ügyesek, de nekem is ez a gyerkõc sokkal idòsebbnek tûnik, teszem azt 7 hós körüli. Nem mondom, hogy hazudik az anyuka, mert nem illik. De ahogy nézem a testvérét és mellette Õt, az arányok nem stimmelnek. A kislány keze, lába, arca. De lehet nagy baba, nemtudom. Ha ez igaz, akkor különleges. Az én 4 és fél hós babám ilyet nem csinál! De olvasom itt, higy másnak is csinált ilyet. Akkor ki tudja. Csodabogarak ezek a gyerkõcök:-)
Mi visz rá szülõket arra, hogy egy bárki által megnézhetõ helyre feltesznek a gyerekeikrõl videókat? Nyilván nem az ismerõsöknek szól, hanem mindenkinek? Mondjuk hasra nem estem a gyerek teljesítményetól, inkább elszomorít, hogy anyuka bazári majomként mutogatja boldog boldogtalannak.
Éppen lehet, bár ránézésre (és nem a mászás miatt) én is nagyobbnak nézném. Fiam 7 és fél hónaposan sem jár a közelében ennek, úgyhogy ne keseredj el. :)
A lányaim (3) 8 hónaposan tartottak itt a mozgásban, továbbá nekem sem stimmelnek a megadott korhoz a testarányok.
Hát nem tudom, az én lányom 9 hónaposan tartott itt :D Persze vannak, akik sokkal gyorsabban fejlõdnek, a szomszéd kisfiú 7 hónaposan felállt...
Végülis...lehet, hogy annyi, a fiam 5 hónapos korában csinált néha ilyet, de 6, 5 hósan stabilan mászott már.
Miért ne lehetne? Van olyan baba, aki hamarabb kezd mászni, van, aki késõbb. Ez nem jelent semmit, ettõl még nem gond, ha a te gyereked nem csinálja még. (Amúgy a fiúk lassabban szoktak fejlõdni ilyen szempontból, mint a lányok.)
Ez a kislány 7 hónap körüli...nézzétek meg a kezét meg a lábát.... Titikus az az anyuka, aki gerjeszti az anyukák közötti versenyt..... Mindjart en us feltöltök egyet az én 4, 5 hósomról, hogy nézzétek 3 napos és oda-vissza forog, kanállal eszik, meg nyúl mindenért...stb....
A kislanyom holnap lesz 6 honapos, es tegnap fordult eloszor a hasarol a hatara. Hatrol hasra 4, 5 honaposan kezdte. Szerintem ez igy teljesen normalis :-) , nem keso.
Õ itt ismerõsöm kisfia, itt volt 6 hónapos, illetve nem egészen 6 hónapos..... szóval szerintem simán belefér, hogy a kislány 4, 5 hónapos. http://www.youtube.com/watch?v=4VLJTTP1DL8
Már a baba méreteit, tehát hosszúságát, lábát, felsõtestét, fejét tekintve sem néz ki 4, 5 hónaposnak, hanem többnek.
Szerintem lehet 4, 5 hónapos. Nagyon ügyes. A lányomat is sokszor minimum 2-3 hónappal nézték idõsebbnek a méretei és mozgása alapján. :) Múltkor egy doki másfél-két évesnek nézte, de akkor még 13 hónapos sem volt... Szóval ez a kicsi is lehet annyi idõs, mint amit odaírt az anyukája.
Már miért hazudna az anyukája? Nyilván ennyi idõs. A gyerekek nem egyformák, és ez nem verseny.
Nagyon naív mindegyik...
A fiam nagyon sokáig jóval meghaladta az átlagos méreteket, mindig nagyobb volt az átlagoshoz, így pl. a kortársaihoz képest, de a fiam nem volt ekkora 4, 5 hónaposan! Ez a gyerek a videón nem 4, 5 hónapos. Én elhiszem, hogy sok baba sok mindenben ügyes, korábban csinál az átlagoshoz képest, de a videón ez a gyerek olyan biztos, minthogy most én itt írok, hogy nem ennyi idõs. Aki meg azt írta, hogy miért tenne ilyet egy anyuka, hogy hazudik...Na, vajon miért? Hogy mások hasra essenek és dicsérgessék, hogy jé, milyen ügyes ez a gyerek tényleg, hogy már ennyi idõsen ilyet tud...csak hát sokan nem hülyék...de ahogy itt látom, néhányakat sikerült megtévesztenie.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!