Találatok a következő kifejezésre: Az nem ha 6 hetes terhesen (14 db)

A nőgyógyászom azt mondta, h 6. hetes terhes vagyok, de én ahogy számolgattam még csak az 5. hétben járok.19mmes a petezsákom, de még szívműködést nem látott a doki, azt mondta, h ha 1 hét múlva sem lesz akkor kaparni kell. Mit gondoltok?

23 éves vagyok. 1 hete tudtam meg h terhes vagyok. A ciklusom mindig 31-32 nap. Mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Az,hogy mindig többet számolnak,de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után,az biztos.

Az, hogy mindig többet számolnak, de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után, az biztos.
Szerintem nyugodj meg.Anyukám mikor terhes volt velem még a legelején vérezgetett egy kicsit, ezért bement a kórházba.Az ügyeletes orvos azt mondta neki, hogy nem lát semmit az ultrahangon, és hogy csinálni kell egy egészségügyi kaparást, mert ez nem is "igazi" terhesség, valószínûleg elhalt a magzat, de ezt majd kaparás után megmondja pontosan. Anya nagyon megijedt, felhívta sírva a mamámat, aki mondta anyának, hogy ne hagyja, hogy megcsinálják a kaparást, siet be a kórházba, és majd meglátják, mi lesz. Mamám mikor beért, keresett egy másik dokit, és megkérte, hogy vizsgálja meg õ is anyut.A doki megvizsgálta, és megnyugtatta, hogy nem azért vérzett, mert a magzattal van baj, hanem azért, mert van egy méhszájsebe , amit a szülés után majd le kell fagyasztani, és hogy õ nem hinné, hogy bármi baj van a magzattal, várjanak türelemmel, és ne egyezzen bele a kaparásba...Pár nappal késõbb már láttak az ultrahangon és aztán mikor eljött az ideje egészségesen megszülettem...Ha anya hallgat az elsõ dokira, akkor sosem születek meg... Tudom, hogy nem pont u.a. a szituáció, mint a Tied, csak azért írtam le, hogy lásd, hogy az orvosok is tévedhetnek ilyen dolgokban is.Ha szeretnéd ezt a babát ne add fel a reményt, esetleg menj el másik orvoshoz is, és hallgasd meg az õ véleményét is.De az is lehet, hogy 1 hét múlva tökéletesen érzékelhetõ lesz a szívmûködés :) . Tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz, de próbálj meg nem idegeskedni, gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Szorítok Neked! 23/L (9 hkm)
A kérdező hozzászólása: Köszi, h elmesélted, mostanra azért már megnyugodtam és jövõhéten felkeresek egy másik orvost. Addigra remélem minden rendben lesz.
Nagyon drukkolok Neked, remelem, hogy minden rendben lesz :-) (2. valaszolo)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál (másiknál), és azt mondta h minden rendben van. A szívverését is lehetett hallani. A magzat már 1, 7mm. Nagyon megnyugodtam h nem volt semmi baj a babával. Szóval az új doki bevált :)

Az nem baj ha 6 hetes terhesen nincsen több folyásom mint volt sőt inkább kevesebb?

mások azt irják sok a folyásuk,de nekem nem.nekem nagyobb étvágyam sincs csak gyomorsav ami eddig nem volt meg azt érzem mintha megakarna jönni,csak gyengébben és néha meg nagyon rámtör.nornális ez?

Legjobb válasz: Persze, nincs semmi gond,nem vagyunk egyformák.Mindenkinél máshogy jelentkezik ez a dolog.Lehet következõ héten meg sok lesz a folyásod.Nem kell megijedned,minden oké. Gratulálok a picihez!

Persze, nincs semmi gond, nem vagyunk egyformák.Mindenkinél máshogy jelentkezik ez a dolog.Lehet következõ héten meg sok lesz a folyásod.Nem kell megijedned, minden oké. Gratulálok a picihez!
Szia! Nyugi, még lehet :-)Nekem a 13. hét körül jelent meg a bõvebb folyás.

Nem jött meg rendesen, és az első teszt-, majd 4 napra a következő alig észlelhető halvány +? Ha terhes lennék, annak erősebben kéne látszani nem? Amugy 6-hetes lennék ha igaz!

Legjobb válasz: Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.

Akkor ideje orvoshoz menni. A csík erõssége nem jelent semmit. Lehet, hogy még nem termelt annyi hcg-t a szervezeted. Lehet, hogy mégsem 6 hetes, hanem kisebb, mert a peteérésed is késõbb volt. Holnap, holnapután csinálj még egy tesztet 10-es érzékenységû teszttel. Ha az s +, akkor irány a doki. 1 hetes pontosságal megállapítható a terhesség kora.
A kérdező hozzászólása: reggeli rosszul létek sem vészesek, nem feszül a mellem
Elso terhességemnél 6 hetesen mentem el. Azt mondta, hogy nem nagyon érez nagy változást, de ha a teszt pozitív, akkor biztosan terhes vagyok. 4 hét mulva hívott vissza, akkor csinált 1. UH-t. Végulis a lányom 40+4 hetesen szuletett 4490 g-mal, úgyhogy szerintem nem jelent semmit. Most már csak a 8. héten mentem eloszor dokihoz, azonnal megállapította a terhességet. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nálunk is minden rendbe

6 hetes terhes vagyok, van pár eléggé rossz fogam. Ha elmegyek megcsináltatni az ugye nem árt a magzatnak. Mármint a fogászati kezelés, lidocain stb? 30/N

Legjobb válasz: Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta,hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem,és mondta,hogy nem árt!

Nem árt, de azért kérdezd meg. Én most voltam 24 hetesen fogdokinál, nekem azt mondta, hogy nem árt, bár jobb szeretik nem az elsõ 3 hónapban csinálni! De azóta voltam a dokimnál, nála is rákérdeztem, és mondta, hogy nem árt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, most megnyugtattál, mert eléggé aggódtam ez miatt.
Ha nem csináltatod meg a fogaidat, az árt a babádnak. Mondd meg a dokinak, hogy babát vársz, és akkor olyan dolgokat használ, amik nem ártalmasak neki.
A második trimeszterben már megcsináltathatod!

Szedem az Eurovit Kismamáknak vitamintablettát, le fog járni a szavatossága, megkérdeztem egy gyógyszertárban szedhetem-e ha lejár a szavatossága, azt monták igen. Tényleg lehet szedni? Nem lessz semmi baja a babának tőle? Most 6-hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.

Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.
szerintem sem lesz semmi bajod és a babának sem. Ez nem tejtermék ami gyorsan romlik. De az ilyenekre is kell valamit írniuk. Ez olyen mint egy konzerv pl ami sokszor még a lejárati idõ után évekkel is fogyasztható minden ok nélkül. Még akkor is, ha most sokan leszavaznak. (Fõiskolán tanultuk.) gratulálok a babához
Én azért a helyedben nem kockáztatnék pár ezer forintos vitaminon, én vennék egy jó szvatosságút a helyedben, de te tudod mit teszel, bajod gondolom nem lesz tõle.
Szia.Én is kb ennyi idõs terhesen kaptam Elevitet ami lejárt.....én nem szedtem, ne azon az 1-2 ezer Ft-on múljon a "nyugalmam":) De te ahogy érzed! Boldog babavárást:) 31+5 km

Min.6 hetes terhes vagyok. A nőgyógyász azt mondta, h ha nem akarom elvetetni, akkor meg sem néz, mert nincs hova sietni, jöjjek vissza 2 hét múlva. Tényleg így megy ez vagy jogosan csodálkozom?

Legjobb válasz: Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!

Szerintem is menny máshova.Sajnos nekem is van ilyen rossz tapasztalatom.Nálam a doki azt se tudta milyen hónapot irtunk akkor és hiába voltam 10hetes azt mondta nem is lehetek terhes...aztán az aszisztens mondta neki h hát ö két hónappal késöbb jár fejben....de azért engem rendesen lecseszett h tanuljak meg számolni meg h miért rabolom az idejét....
Én 5 hetes terhesen mentem elõször, de csak azért, hogy egy orvos is igazolja, hogy valóban babát várok! Megvizsgált kézzel, és mondta, hogy igen, itt lesz baba. Mást Õ sem csinált akkor, általános dolgokat mondott el, mondta miket kell majd szednem..stb. Bár Õ nem sietett.. magán doki volt.. ég, és föld a különbség sajnos! :( De talán egy ötperces vizsgálat nálad is belefért volna, Én azt gondolom!
Hát így azért másabb. Akkor lerázott egyszerûen, így nem szép dolog! Lehet nem hozzá kellene járnod, ha ennyire elfoglalt!
Basszus, és a méhen kívülit, hogy fogja észrevenni vizsgálat nélkül?! Ez durva szerintem!
Szia! Tudod ezt így nem lehet eldönteni. Ha abból indulok ki, h (elnézést, akinek nem inge) vannak , akim 4-5 hetes terhesen már rohannak orvoshoz, és aztán teljesen maguk alatt vannak, h még embriót sem lát, meg hogy még szívhangja sincs.....akkor valahol reális "kérés" ez, hiszen szívhang 6-8. héten van elõször, de lehet amikor mentél volna pl. 6+2 naposan nem lett volna szívhang..... Ez csak egy nézõpont.
Ezen én is csodálkoznék ne aggódj, pedig már a második babámat várom. Azért illett volna megnéznie, ha már ott vagy hogy minden rendben-e, jó helyen van-e a baba. Max ha nem látott volna szívpulzálást akkor jogos hogy visszahív 2 hét múlva. Van a rendelõben uh-ja? Mert ha van akkor szerintem rádnézhetett volna :(
Ha nincsenek panaszaid, valószínûleg nem nagyon fontos megvizsgálni. De azért nem túl szimpatikus ez a hozzáállás.
A kérdező hozzászólása: az asszisztense azonnal kérdezte, h legyen-e ultrahang, mire az orvos azt válaszolta, h nem kell, majd két hét múlva elkezdi, addig ne csináljunk semmit. majd rám nézett, és azt mondta, h nem kell sietni, mert van még kerek 9 hónapunk... nagyon sietett egyébként, egyszerre két vizsgálóban vizsgált és az asszisztense mondta, h el kell mennie. nem volt ott, amikor elmondtam, h miért jöttem, sem akkor, amikor visszaöltöztem. két percet láttam belõle, talán még annyit sem. azért mentem el idõben, mert az utolsó vérzésem már csak fele annyi ideig tartott, mint szokott és késett is egy hetet. felmerült bennem, h esetleg addigra már megvolt a baba. de a doki szerint még felesleges kutakodni...
Nekem két gyerekem van, 6 hetesen mentem velük orvoshoz. Mivel ma már fejlett a technika és az UH nem árt a babának, szerintem nem árt minél hamarabb megnézni, mert ha esetleg méhenkívüli, akkor az ugye életveszélyes is lehet, ha nem veszik észre idõben... No meg minél kisebb, annál kevesebb kockázattal jár az eltávolítása, mert ha mondjuk a petevezetõdben kezd el beágyazódni, még az is lehet, hogy ki kell venni, és akkor már csak fele annyi esélye a köv. teherbeesésnek.
Szerintem is kell minimum egy uh!Mert ha méhen kívüli akkor az a 10.héten lehet már nem a legszerencsésebb.Meg ha nem mész el a 6-7hét körül akkor h mész a 8hetes laborra??Én.pl a 10.héten tudtam csak menni mert nyaraltam mikor vettem a tesztet és mire még találtam dokit addig elszaladt az idö és engem jól összeszídott a doki h miért mentem ilyen késön ha már 4hete tudtam.
Azért mondjuk egy uh nem árt, h tényleg méhen belüli terhesség-e stb? A kézi vizsgálat meg....Ha az az orvos nem kontár, kézi vizsgálatot finoman végez , fõleg esetleges koraterhességben. Én sztk-s dokinál voltam, mégsem fájt utána semmim, nem ment el a baba. Ezt csak azért írtam, mert van aki szerint túl van ez parázva.
Hát nem tudom, én ahogy megtudtam, hogy várandós vagyok, rögtön mentem is orvoshoz (mikor töltöttem a 6. hetet akkora kaptam idõpontot) A doki rögtön uh- t csinált, lehetett látni a manókát, a szívét, és hogy ott pulzál szegénykém. Csak épp a doki nem mondott semmit, bunkó és elég tudatlan volt... Rá egy hétre 7. héten mentem újra uh-ra egy magándokihoz, aki normálisan mindent elmondott, megnyugtatott, minden rendben van.... ma este megyek a 3. uh- mra. Én tuti, hogy ha nem vizsgált volna meg kiborultam volna, és jogosan.. és új dokit kerestem volna, a legfontosabb ilyenkor hogy minden rendben legyen, és persze semmi rosszra nem kell gondolni!!! Jó babavárást :)
khm én olyan 10-12 hetesen mentem mindig orvoshoz elsõre elõtte minek? tudtam h terhes vagyok -- nem olyan nehéz dolog ezt tudni :-))) másik amit írtak akkor már azért van valami ami látszik az UH-n és nem utcsó sorban minek rohanjak és ha elmegy a gyerek ? feleslegesnek érzem 4-6 hetesen már rohanni a dokihoz mi tudna mondani? aham a méhe megnagyobbodott lehet h gyerek lesz ? de azt meg a pozi teszt úgyis mutatja UH még nem mutat semmit a gyerekbõl vér vizeltet még korai amúgy is túl van pörögve a téma mostanság .....
Kedves utolsó! Azért 6-7 hetes terhesen nem olyan furcsa orvoshoz menni szerintem.. mellesleg az se mindegy hogy azért nem nézi meg mert siet vagy mert elmagyaráz neki dolgokat, hogy mit hogy tegyen, mire figyeljen stb.
Mi ebben a furcsa???? Könyörgöm.... Elment a kérdezõ 6 hetesen és menjen vissza 8 hetesen... Ezen mit kell csodálkozni. Örülj neki hogy akar feleslegesen vizsgálgatni. Több ismerõsömnek elmnet már baba, mert korai stádiumban pl. kézzel megvizsgálta, utána pici barnázás és elment a baba. Jól van ez. engem sem hívtak minden héten... Komolyan nem értem a kérdezõt sem és a többi megbotránkozót sem... Ne haragudjatok a véleményemért de ez így van.
Így már érthetõ a viselkedése, csak nem elfogadható számomra. Ha késõbb is bármi kérdésed, gondod lenne vajon akkor is így lerázna? :( Ha bízol benne, régóta jársz hozzá, akkor menj vissza hozzá két hét múlva, lehet "rossz" napja volt, sok dolga volt, és nem érzett bajt az alapján amit mondtál neki. De ha még nem ismered, csak ez az egy "benyomásod" van róla, akkor nézz egy másik dokit.
A kérdező hozzászólása: igen, arra voltam kíváncsi, h mindenképp ezt mondta volna-e vagy azért történt, mert nem ért rá. nem megyek vissza hozzá, keresek másik orvost. elsõ baba, elsõ terhesség egyébként, így nincs összehasonlítási alapom
Figyelj én ma voltam orvosnál nem vizsgált meg le küldött uh-ra 17X22 mm vastag petezsák volt, és mutatta a közepén a pici fehér embriót és mondta hogy 6 hetes terhes vagyok.

Én egy 6 hetes terhes második gyermekét váró anyuka vagyok. Milyen jelei vannak, ha a baba méhen belül elhal? Ultrahangon nem tudták megmondani, h csak kicsi v már elhalt, mert még nem látszott szívhang! De ha hányok az jó?

Legjobb válasz: Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba,mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni,hogy mi van!

Sajnos más jele nem igen van. Tünetek még akkor is lehetnek, ha elhalt a baba, mert a hcg még jelen van a szervezetben, nem mindenkinek ugyanolyan gyorsan ürül ki. Tehát csak a következõ uh-on lehet látni, hogy mi van!
11.14-es vagyok! Nagyon gratulálok, még a hideg is futkározott rajtam a soraidat olvasva. Vigyázz magatokra, jó babavárást!
Utolsó vagyok, nagyon örülök!Boldog baba várást!És ne aggódj most minden rendben lesz! 17hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek, aki szurkolt nekünk, a babánk él :) ))))!Nagyon jól esett, h biztattatok! Nagyon köszönöm!!!
Én nagyon szoritok neked!Már én is sajnos elveszitettem 5 babát és tudom milyen nagyon rossz!Most 17 hetes terhes vagyok és remélem mostmár nem lesz baj.Nagyon-nagyon szoritok!!!
Ne izgulj!Reméljük nem lesz semmi gond!Te addig is próbálj meg nem ezen agyalni!Majd írj ám, hogy mi volt a köv. uh-on!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat, az igazsághoz az is hozzátartozik, h a lányom elõtt volt 5 elhalásom és 1 méhen kívüli terhességem, ez a pici véletlenül jött ajándék, szurkoljatok, köszi!
a terhességi tünetek elhalás esetén is megmaradnak még egy ideig, sõt egy ideig még a teszt is pozitív (bár halványodik). Gondolom, kaptál idõpontot egy pár nappal késõbbi ultrahangra. Most nem tudsz mást tenni, mint várni. Kívánom, hogy minden rendben legyen.
Szerintem ezt nem veszed észre. De 6 hetesen még nem mindig van szívhang. Nekem se 7 hetesen, se 8 hetesen nem volt még, pedig én is émelyegtem egyfolytában. A végén 9 hetesen missed ab lett sajnos belõle. De azóta már van egy csodálatos 14 hónapos kislányom. Fel a fejjel, a jövõ héten már hátha ott dobog az a pici szívecske...
Én csak most írok, nagyon örülök!!!!

6 hetes terhes vagyok, a dokim azt mondta, nem kell magzatvédőt szednem, ha iszom Aloe Vera gélt (Berry nektárt), igaz ez?

els? baba.szeretném a legnagyobb biztonságban tudni,de túlzásba se akarom vinni?szedjek vmit mellé vagy ne?

Legjobb válasz: Szia! Hát ha rendesen táplálkozol, odafigyelsz az ételekre, amiket eszel, akkor elméletileg nem kell a magzatvédõ vitamin(hisz 100 éve sem szedtek a kismamák vitaminokat és egészséges babákat szültek). Nekem mondjuk javasolta a dokim a magzatvédõt+folsavat, de ezek nélkül is ki lehet hordani a babát. Nõvérem nem szedett semmit és egy gyönyörû 3.35 kg-os babája lett. Én viszont úgy vagyok vele, hogy ártani nem fog a vitamin (persze túlzásba nem viszem). Ha már megvan a lehetõségünk, h ilyenekkel is segítsük a baba feljlõdését, akkor ki kel használni. És így nemcsak õt segíted, hanem a saját szervezetedet, pótolni tudsz mindent amit a baba "elvesz" (pl. calcium).... Boldog babavárást!:)

Szia! Hát ha rendesen táplálkozol, odafigyelsz az ételekre, amiket eszel, akkor elméletileg nem kell a magzatvédõ vitamin(hisz 100 éve sem szedtek a kismamák vitaminokat és egészséges babákat szültek). Nekem mondjuk javasolta a dokim a magzatvédõt+folsavat, de ezek nélkül is ki lehet hordani a babát. Nõvérem nem szedett semmit és egy gyönyörû 3.35 kg-os babája lett. Én viszont úgy vagyok vele, hogy ártani nem fog a vitamin (persze túlzásba nem viszem). Ha már megvan a lehetõségünk, h ilyenekkel is segítsük a baba feljlõdését, akkor ki kel használni. És így nemcsak õt segíted, hanem a saját szervezetedet, pótolni tudsz mindent amit a baba "elvesz" (pl. calcium).... Boldog babavárást!:)
szia!Én is a berry-t iszom, meg a royal jelly-t szedem, mást nem.Az elején szedtem az FLP-s B12-t, de azt mostanában már nem.24 hetes vagyok.Maximálisan jól érzem magam, tökéletes a vérképem, nem eszem össze-vissza, nem is híztam 5 kg-nál többet.Azért napi 1X egyél fõtt kaját.Ja, meg plusszba én magne B6-ot szedek, mert a hasam keményedik.Sok sikert a babához, és bízhatsz az FLP-be nyugodtan.Szia
nekem is azt mondta a doki, hogy ha rendesen táplálkozom, és sok gyümölcsöt eszem akkor nem kell, de viszont egy héten egyszer igyál kalcium sandozt.kalcium kevés ételbe van
Szia. Rengeteg ismerõsöm aloe verázik, engem is mindig nyagattnak hogy inkább ezt igyam ne a magzatvédõt szedjem.A dokim azt mondta hogy maradjak a vitaminnál az a tutti ez a aloe vera nem 100%-osan bizonyitott dolog.Én a baba miatt a vitminomnál maradtam.18.hétbe vagyok a babám teljesen egészséges a vizsgálataim mind jók lettek az AFP-m tökéletes. De persze ez a te választásod.Sok sikert
Biztosan elég egyvalami, bizonyos vitaminokat sajnos túl lehet adagolni, ha valaki puszta elõvigyázatosságból mindenfélét beszed. Szerintem bízz az orvosodban!

6 hetes terhes vagyok és azt hallottam, hogy nem szabad elipszis (síelős gép) géppel tornázni, mert az veszélyes, ez igaz? Ha igaz, akkor kinek a cd-t vegyem meg? A dokim azt mondta, hogy nem lenne szabad híznom, mert van sajnos 15kg feleslegem.

Legjobb válasz: Az elso 12hetig en hanygolnam a tornat.Nekem is volt sulyfeleslegem(kb 10kg)de nem tornaztam semmit,megse hiztam nagyon,szules utan meg tobb ment le mint ami feljott.

Az elso 12hetig en hanygolnam a tornat.Nekem is volt sulyfeleslegem(kb 10kg)de nem tornaztam semmit, megse hiztam nagyon, szules utan meg tobb ment le mint ami feljott.
Étkezz egészségesen (gyümölcs, zöldség ezerrel) igyál sok ásványvizet vagy bármi szintén színezék és tartósítószermentes folyadékot. Fõzz minél kevesebb zsiradékkal egészséges házi kaját, aztán azt egyed. Lehet, hogy amúgy is rosszul leszel aztán nem tudsz majd rendesen enni. Egy kismamának nem szabad sem fogyókúrázni, sem megeröltetõ gyakorlatokat végezni. Sétálgass, ha jól esik, járj el kismama jógára vagy tornára. Persze nem kell halálra zabálnod magad, de ne foglalkozz a hízással (egy ilyen okos dokit én meg messzirõl elkerülnék, aki ezt mondta) Mindenki hízik valamennyit, mert a szervezeted visszatartja a vizet a szövetekben+magzatvíz+baba :)
Bár mi még most tervezzük a babát, de nekem is van otthon egy ilyen gépem, mert járok rendszeres edzeni is. A nõgyógyászom pont a múltkor kérdeztem, hogy ha terhes leszek, akkor ezeket csinálhatom-e! Õ azt mondta, hogy nyugodtan! Max. kevesebb ideig és ne mindennap. A súlyzós edzést kell hanyagolnom! De futni is futhatok rendszeresen. Õ mondjuk azt az elvet vallja, hogy a terhesség nem betegség és normális keretek között mindent lehet ugyanúgy tovább csinálni, mint eddig! De azért kérdezd meg a dokid!
Szia! Nekem is 15 kg feleslegem van, de az elsõ 12 hétben én nem merek tornázni, sokat görcsölt a hasam, így pihenésre vagyok ítélve... Amúgy elvileg nyugodtan mozoghatsz csak pulzusmérõ órával és ne engedd a pulzusod 130-140 fölé, ez nagyon fontos! 12. hét után is figyelni kell a pulzust, de akkor már kevésbé veszélyes. Én a Rubint Réka dvd-t vettem meg, azt fogom csinálni. 9 hetes km
Kétszer voltam terhes, mindkétszer használtam ellipszis gépet. Nem értem, miért ne lehetne használni terhesen? Gyenge fokozaton nyugodtan lehet, ne menjen fel a vérnyomásod, és max fél órát. Két egészséges gyerekem van. Ellipszisen kívül Réka és Alexandra terhestornáit csináltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!