Találatok a következő kifejezésre: Az nem ha 6 (438 db)

Eltörtem a lábam és ki vagyok írva 6 hétre a suliból. Az osztályfőnököm azzal fenyeget ha 6 hetet hiányozni fogok nem osztályoz le és ismételhetem az évet. Megteheti ezt?

Legjobb válasz: Ha a hianyzasod meghaladja a 250 v 260 orat, akkor a tantestulet dont, h tehetsz-e osztalyozo vizsgat az adott targybol

Ha a hianyzasod meghaladja a 250 v 260 orat, akkor a tantestulet dont, h tehetsz-e osztalyozo vizsgat az adott targybol
legyél magántanuló erre az évre.. 6hét után mehetsz rendesen suliba, és nem számít, hogy hiányzol-e 250 órát vagy sem
Szerintem úgy érti hogyha nálatok is olyan órát tart ami kevés óra számba van akkor sem buktathat meg csak osztályozót kell tenni Nálunk is van egy oszt. társam aki sokat hiányzott kábé annyit mint és van olyan óránk nem volt meg elég jegye így mehetett osztályozóra.
Nem tudsz bejárni fekvõgipsszel a suliba, nem megoldható? Akkora nagy a gipsz, amiben vagy? :S
Ha nem javasolt a HA-s tápszer vagy tejpép akkor lehet simát adni neki.
Nekünk is felírták! Beba HA2 Aktívot kaptunk. Nem is tudtam róla, hogy csak bizonyos korig lehet tápszert feliratni :S (1 éves baba)
HA-s tápszert felírják, de a simát csak 6 hónapos korig írják fel.
Beba ha start aktívot 1 éves korig felirják!2 napja kérdeztem és irattam 7, 5 hó-s babámnak
A HA-sat sem írják fel hat hónap után? Nekem azt mondta egy védõnõ ismerõsöm, hogy azt igen.
Nem értem miért nem írnak fel neked tápszert, mikor úgy olcsóbb! Az hogy elmúlt 6 hónapos, semmit sem jelent. Én vért izzadtam hogy legyen elég tej, de 7-8 hónapos korára elfogyott az energiám, meg besegítettek kívülrõl hogy jó ideges legyek (anyós), és egyszerre lett kevesebb a tejem. Gondolhatod hogy nem 8 hónaposan akartam elkezdeni a tápszert, ha addig volt anyatej, de nem akartam hogy éhezzen. A doki minden további nélkül felírta a tápszert, és külön kértem hogy HA legyen! Elvileg amúgy nem számít hogy HA-e, de ha érzékenyebb a baba, jobb lehet neki. Nekem sajnos semelyiket nem bírta, se HA, se semmi, úgyhogy leálltunk a tápszerrel. Szerencsére közben egy éves lett, és elfelejtettük az egészet. Most zabtejet kap, mert a tejet sem bírja.
Ha csak elõvigyázatosságból kapott HA-s tápszert, akkor nyugodtan adhatsz neki simát is.Különben lehet kapni HA-s tápszert a Tescoban, Corában, és az Auchanban is láttam.Volt ízesített is, azt hiszem Beba, Nestlé, és talán Humana.2 gyerekes anyuka
Nyugodtan nekiadhatod szerintem azt a fajtát is.
annyira nem számít. én sosem azt néztem, h Ha-s legyen, hanem, hogy probiotikus. persze ha HA-s az sem gond, sõõõõt. de ha nem volt beteg a családban, akkor szerintem adhatsz neki símát is
A kérdező hozzászólása: Tegnapelõtt akartam iratni. Mivel két nappal voltunk 6 hónapos kora elõtt, írtak fel, de csak 1-est. De azt is csak fél éves koráig, épp belecsúsztunk.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy Keszthelyen hazamenetel elõtt nem Ha-st írtak fel, hanem a simát.Na nekem még az van meg:)
Szerintem válts orvost, mert köteles kiírni amíg te kéred! mi is iratjuk és még tejpépet is ír ki!
1 éves korig köteles felírni a doki a ha-s tápszert! A lányom 9 hónapos és még a doktornéni írja!

Mit kell tennem az autómmal, ha 6-7 hónapra nem fogom használni és garázsban szeretném tárolni ebben az időben?

Leginkább műszakilag értettem a kérdést; kivegyem-e az akksit vagy ne, meg hasonlók. Eladni nem akarom.

Legjobb válasz: Az akkumulátort mindenképpen vedd ki, esetleg szedd ki a kerekeit és állítsd bakra.

Az akkumulátort mindenképpen vedd ki, esetleg szedd ki a kerekeit és állítsd bakra.
Tegyél ki egércsapdákat, vagy riasztót.. Nem árt rájuk is odafigyelni, nehogy beköltözzenek amig nem használod.
Felesleges 1-2 percre járatni, csak azt éred el vele, hogy elsavasodik az olaj.
Ha a garázsban járatod egy két percet az a legrosszabb neki. Üzemi hõmérsékletig illik felmelegíteni. (Ezalatt azt értem, hogy az olaj is felmelegedik nem csak a víz. Ha a mutató negyed, fél körül jár akkor kezd el melegedni az olaj.) De nem lesz semmi baj vele ha nem járatod.
A kérdező hozzászólása: Tényleg jobb egy autónak, ha keveset is, de használják.
Az, hogy a garázsban megjáratja nem rossz ötlet de szerintem havonta elég 1x. A motor/fék/futómû szempontjából az lenne a legjobb ha minimum 20-25Km-t menne vele valaki havonta.
A kérdező hozzászólása: Még gyorsan annyit, hogy a motor szempontjából, ha valaki 1-2 hetente járatná a motort pár percig a garázsban az nem lenne jó?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a színvonalas válaszokat! :)
Amikor 6-7 hónap után újra használni kezded akkor egy olajcserét mindenképp csinálj meg az autón!! Az akksit pedig kösd le az állás idejére.
Ahogy az elõttem író mondja. Akksi ki, én a kereket nem vettem le, de bakra tettem, úgy, hogy a kerék mér érte a talajt, így a kerék , csak a saját súlyát tartja, és a felfüggesztés sem nyúlik ki. Én még leengedtem az ablakmosót, de más folyadékot NE távolíts el. Ha újra beindítod, az elsõ pár km után szerviz, vagy otthon hûtõfolyadékot cseréld le, mert nem biztos, hogy újra olyan minõségû lesz, mintha folyamatosan keringett volna. Ennyi.
No meg ha arra az idõre 300-ért kivonatod forgalomból, akkor se biztosítást, se teljesítményadót nem kell fizetni arra az idõre! :)

Az baj, ha 6 és fél hónapos kislányom nem tud kezén támaszkodva ülni? Ölben ülni akar, de egyedül nem tud.

Legjobb válasz: Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.

Nem baj. Az én kislányom 8 hónapos korában tudott egyedül ülni elõször. Elõbb saját magát kitámasztva, majd támaszkodás nélkül.
Ennyi idõsen még nem is célszerû ültetni. Akkor szabad csak, ha már önállóan tud felülni, ez pedig leggyakrabban 8-9 hónapos korban jön össze.
Ahogy a 3. válaszló írja. Az én fiam is 8, 5 hósan ült ki (mászásból) egyedül.
az én fiam is 6, 5 hónapos és õ sem tud, most próbálkozott vele de simán "felborult" :)
Fiam is 9 hónaposan ült támaszték nélkül elõször, pedig 7, 5 hónapos korától mászik.
Pontosan, ahogy a 3. írja. Ez egy tévhit, hogy a babák fél éves korukban ülnek. Persze, vannak, akik igen, de a többség csak a 8.-9. hónap körül.
Kislányom is épp ennyi idõs, de még nem is próbálgatja az ülést egyedül. Persze ölben szívesen ül, de szerencsére nem sokszor igényli, most kapott rá az oda-vissza forgás élményére, most az köti le :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattatok. A nagyobbik lányom is úgy emlékszem, 8 hónapos volt, de most amiket olvasok a mozgásokról sok helyen azt írják, hogy a 6-7. hónapban már megtámaszkodik...

Az gond, ha 6, 5 hónapos kislányom nem fogadja el semmit a tejpépen kívül?

Próbáltam almát, süt?tököt, répát, de semmi nem kellett neki. Tejpépet viszont bevág egy nagy tányérral.

Legjobb válasz: Hát persze, mert az édes, tejes, hasonlit a tápszerhez vagy anyatejhez. Szerintem mindenképp próbálgasd a gyümit, zöldséget, mert ilyenkor a vitaminpótlás meg ilyesmi a cél, nem az hogy a tápszer vagy az anyatej mellé egy újabb tejterméket bevezess.. Én fiamnak is 7 hónaposan jutottunk el oda, hogy értékelhetõ mennyiséget megevett almából (én eleinte úgy cseleztem ki, hogy banánt vagy õszibarit kevertem mindenhez egy kicsit és úgy megette).

Hát persze, mert az édes, tejes, hasonlit a tápszerhez vagy anyatejhez. Szerintem mindenképp próbálgasd a gyümit, zöldséget, mert ilyenkor a vitaminpótlás meg ilyesmi a cél, nem az hogy a tápszer vagy az anyatej mellé egy újabb tejterméket bevezess.. Én fiamnak is 7 hónaposan jutottunk el oda, hogy értékelhetõ mennyiséget megevett almából (én eleinte úgy cseleztem ki, hogy banánt vagy õszibarit kevertem mindenhez egy kicsit és úgy megette).

Az tényleg segít a fogyásban, ha 6 óra után nem eszek? Napközben pedig lehet rendesen enni?

Legjobb válasz: Ha legkésõbb este 8-kor lefekszel aludni, akkor igen. De a mai világban ki fekszik le 8-kor? Ez a módszer még a régi idõkbõl való, amikor az emberek kb. a napnyugtával mentek aludni. Ha ilyen vagy, akkor tényleg ne egyél este 6 után. De ha pl. 10 körül vagy még késõbb fekszel le, és este 6-kor eszel utoljára, akkor kb. éhgyomorra mész aludni, és termelõdik benned a sok sav. Hosszú távon káros.

Ha legkésõbb este 8-kor lefekszel aludni, akkor igen. De a mai világban ki fekszik le 8-kor? Ez a módszer még a régi idõkbõl való, amikor az emberek kb. a napnyugtával mentek aludni. Ha ilyen vagy, akkor tényleg ne egyél este 6 után. De ha pl. 10 körül vagy még késõbb fekszel le, és este 6-kor eszel utoljára, akkor kb. éhgyomorra mész aludni, és termelõdik benned a sok sav. Hosszú távon káros.
Érdekes sokan azt mondják egyél nyugodtan 6 után.Szerintem a 6 óra után evés hizlal tapasztalatam ha pedig nem ettem 6 után fogytam simán nehézségek nélkül.Nem véletlenül terjet el.
Attól függ , hogy mit eszel.
Nem. A fogyásban az segít - nagyon egyszerûen -, ha kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit felhasználsz. Bizonyos dolgok ezt tovább bonyolítják, de az alapelv ez. Attól, hogy napközben "rendesen" megeszel 3000 kalóriát, nem fogsz fogyni, ha csak 2500-t használsz fel. És miért pont 6 után? 5 után sötét van - vannak, akik szerint sötétedés után nem kell már ennei (bár ennek sem a fogyáshoz van köze), nem mindegy, mikor kelsz, mikor fekszel, mikor és milyen tevékenységet folytatsz egész nap. Persze, ha eddig 6 után jelentõs mennyiségû kalóriát vittél be, és most azt elhagyod, akár még fogyhatsz is.
nem, ez az egész "6 után nem eszünk" dolog egy baromság, semmi valóságalapja.

Ha egy örökölt házat a 6 főből 4 eladná, (2-nek 2/10, 2-nek pedig 1/10 része van, 3/5 a 2/5-el szemben) hogy lehetne érvényesíteni az eladást, ha a két fő, aki nem kívánja eladni, nem akar kifizetni?

Vagy ha átvenném a nevemre, az hogyan lenne lehetséges, ha én a 3/5 részét birtoklom, de a 2/5 részt nem adják el? Így nekem többlethasználatom lenne, így elvileg én dönthetnék arról is, hogy ki költözhet oda, vagy én m?velhetném a területet 3/5 részét? ~2000m2 Bíróságon lehetne kérni, hogy az ?k nevükr?l lekerüljön, én kifzetném a nekik járó részt, és átkerülne az én nevemre? Vagy hogy lenne megoldható? Nem egy házról lenne szó, hanem a város -talán- legöregebb házáról, a nagyszül?i házról.

Legjobb válasz: Csak akkor lehet vele bármit csinálni, ha 6/6 személy akarja.

Csak akkor lehet vele bármit csinálni, ha 6/6 személy akarja.
addig egyezzetek meg, még a ház össze nem dõl :-)

Ha a maté tea fogyasztás miatt tényleg áttér az ember 4-6 óra alvásra (mert mélyebben alszik) akkor annak nem lesz egészségügyi káros hatása?

Ha az ember nem is érzi attól még lehet ? ebbe most így csak belegondoltam.mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Szerintem a mate tea onmagaban nem elegendo ahhoz, h annyival melyebben aludj, h 4-6 ora eleg legyen, de talan probald ki ezt: fekudj le minden este azonos idoben, ugy, hogy tizkor mar aludj, reggel pedig rogton kelj fel, amikor ebredsz, ne fordulj a "masik oldaladra"! Egy par nap, de legfeljebb egy het mulva minden reggel felotkor mar fenn fogsz virgonckodni. Ha megsem, akkor tudhatod, tea ide, tea oda, nem eleg a 4-6 ora.

Szerintem a mate tea onmagaban nem elegendo ahhoz, h annyival melyebben aludj, h 4-6 ora eleg legyen, de talan probald ki ezt: fekudj le minden este azonos idoben, ugy, hogy tizkor mar aludj, reggel pedig rogton kelj fel, amikor ebredsz, ne fordulj a "masik oldaladra"! Egy par nap, de legfeljebb egy het mulva minden reggel felotkor mar fenn fogsz virgonckodni. Ha megsem, akkor tudhatod, tea ide, tea oda, nem eleg a 4-6 ora.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszod Hát nem tudom..2. napja iszom..tegnap 11 után feküdtem le..és 6kor már felébredtem.régen nem ébredtem ilyen kipihenten..sõt..kávét se ittam reggel(2 éve iszok napi 2 kávét).Nagyon hatásosnak érzem ezt a teát. És ízlik is :D

Az baj, ha valakinek nem múlik el császározás után 6 héttel a vérzése? Még csak a 4 hetem van, de most sok van máskor meg alig! Ez normális? Mikor lehetek együtt a párommal?

Legjobb válasz: A 6. hétig minden elõfordulhat, minden normális. Utána kell visszamenned dokihoz és ha úgy látja, hogy gond van akkor kezel. Majd õ mondja meg, hogy szeretkezhettek-e már. A 6. heti kontrollig semmiképpen sem.

A 6. hétig minden elõfordulhat, minden normális. Utána kell visszamenned dokihoz és ha úgy látja, hogy gond van akkor kezel. Majd õ mondja meg, hogy szeretkezhettek-e már. A 6. heti kontrollig semmiképpen sem.
Szia, nekem nagyon összevissza volt ez a gyermekágyi vérzés, kb. négy hétig normális volt, aztán mintha elmúlt volna, három napig semmi, gondoltam, de jó, ilyen hamar megúsztam, de negyedik nap elöntött a vér (pont a védõnõnél voltam a picivel, tõle kértem hamar nagy betétet...), dõlt belõlem, mintha be akarná pótolni a kimaradt három napot. És két napig szinte ömlött, majd három napig megint semmi, aztán újra elöntött és ez így ment kb. két-három hétig, nagyon rossz volt...a hat hetes vizsgálaton elmondtam (bár nyolc hetes vizsgálat volt, mert késõbb mentem vissza nõgyógyászhoz), a doki szerint ez belefért, egyéni, kinél hogy megy ez az egész.
Ja, bocs, elfelejtettem: mi kb. két hónap után kezdtünk el megint összebújni, hat hétig nem ajánlott, én megvártam a ha hetes kontroll eredményét.
A kérdező hozzászólása: Körülbelül most a vérzéssel én is így állok eddig alig volt most meg pótolja a napokat! :( Akkor ezt a 6 hetet mindenképpen megvárom!Remélem addigra már túl leszek rajta!Köszönöm a válaszokat.
Én császár után 6hétig véreztem aztán egy kicsit abba maradt majd 2hétre újra, de nem pánikoltam monda a doki semmi gond ezzel, mindenki máshogy tisztul.mikor lehetsz együtt..hát a gyermekágyi idõszakot érdemes kivárni-én mondjuk nem is bírtam volna együtt lenni vele egy dbig..

Tényleg furcsa ha 6 hónapos fiam forog kúszik? Ágyon nem maradhat egyedül és a földön mindent elér amit szeretne. Mindenki azt mondogatja, hogy mennyire ügyes de szerintem nincs ebben semmi különleges.8. -án lesz 6 hónapos

Legjobb válasz: persze, hogy ügyes! minden baba ügyes! enyém 6 hónapos kora elõtt pár nappal elhagyta a kúszást és mászott, felült, egyedül ült. mások meg másban ügyesek de minden baba nagyon ügyes, ebben semmi különös nincs, igenis legyél büszke a babádra! :)

persze, hogy ügyes! minden baba ügyes! enyém 6 hónapos kora elõtt pár nappal elhagyta a kúszást és mászott, felült, egyedül ült. mások meg másban ügyesek de minden baba nagyon ügyes, ebben semmi különös nincs, igenis legyél büszke a babádra! :)
Az én kislányom lustább, õ még csak forgolódik, se kúszás, se mászás... a popsiját már dobálja, és a lábait is húzza felfelé, szóval hamarosan nálunk is beindul szerintem. De ha én látnám, én is azt mondanám, mert az enyém még nem csinálja. Bár állítólag a lányoknak lassabban mennek a nagy motoros mozgások!
Nincs benne semmi furcsa, aktív, mozgékony babád van kisfiam is forgott 4 hónaposan, kúszott 5 hónapos korától, 6 hónaposan már mászott és felállt.Légy büszke rá, ügyes kisfiad van, minden baba ügyes csak más-más ütemben fejlõdnek valamelyik lustább valamelyik aktívabb.
A kérdező hozzászólása: Hát igen minden gyerek más viszont a foga még sehol nincsen::) )
A fog miatt ne aggódj, kislányom 10 hónapos múlt és még egy sincs kint neki. De még be sincs dagadva. De eszik darabosat, és nagyon ügyesen elrág mindent az ínnal.
Az én kislányom is 6 hónaposan már mászott és felült. Ügyes a kisfiad, de szerintem semmi extra nincs benne. De legyél rá büszke, mert sok baba 10 hónaposan sem csinálja, de sok meg ennyi idõsen. Viszont a foggal mi is úgy vagyunk, hogy 1 éves és még egy sincs :) ) Megdagadva sem.
szerintem is tök normális ahogy fejlõdik :) de azért természetesen ügyes :)
Szerintem se különleges. Persze nagyon ügyes. A középsõ lányom 4 hósan csinálta ezt, 6 hósan felült-felállt-mászott. 6 hósan 6 foga volt. Rá is mondták, hogy "turbóbaba" :) A kicsi most töltötte az 5 hót. Gurulva közlekedik, tolat hátra, kutyázik. Mindezt 9 kilóval, szóval ahhoz képest, hogy mekkora súlyt kell mozgatnia, ahhoz képest ügyes szerintem, de amúgy ahogy olvasom, ez az átlagos kb. A nagylányom lustika volt, 6 hósig nem is csinált semmit. Na de akkor úgy belehúzott, hogy 10 hósan el is indult :) Szóval nekem ahány gyerekem, annyiféleképpen fejlõdtek, van amiben gyorsabban, van, amiben lassabban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!