Találatok a következő kifejezésre: Az nem ha 13 hetes (19 db)

Ha 13 hetesen mék el az első vizsgálatra, akkor ugye nem kések le semmiről? 13. hétnél ugyanazokat nézi, amiket 8 hetesen? Akkor minek korábban menni?

Legjobb válasz: Kedves Kérdezõ! Nem értem a hozzáállásodat. :-( Persze, azt teszel, amit akarsz, de ilyen alapon, hogy te teljesen biztos vagy abban, hogy minden rendben van, egy vizsgálatra se menj el, mert minek! :-((

Kedves Kérdezõ! Nem értem a hozzáállásodat. :-( Persze, azt teszel, amit akarsz, de ilyen alapon, hogy te teljesen biztos vagy abban, hogy minden rendben van, egy vizsgálatra se menj el, mert minek! :-((
12 hetesen nezik a nyaki redo nagysagat. Ezt se 11, se 13 hetesen nem erdemes, mert akkor mar nem mutat jo eredmenyt.
Te biztos vagy abban, h rendben van, de miért hiszed, h ez így van? Akkor elmondok neked egy szép sztorit. Egy ismerõsömnek (sztori szempontjából fontos, h nagyon elfoglalt, rettenetesen okosnak érzi magát) már született egy gyereke és tervezte a következõt. Egy évre az elsõ után meg is fogant. De õ persze túl elfoglalt volt, h elmenjen az orvoshoz, nem érezte, h baja lenne. Na, meg minek is menne, az elsõ gyerek is egészséges. Aztán a 25. héten kíváncsi lett a bentlakóra, elment 4d-re. Itt jött a sokk. Kiderült, h a baba nem jól fejlõdik. A tesztek végigfutásával és genetikai családfa állítással kiderült, h a gyerek progériás. Ekkor a nõ kijelentette, h neki "ez" nem kell. De az orvosok megmondták, h nem vehetik már el. Kihordta, megszülte és ott akarta úgy hagyni, h nem is gondoskodik a temetésrõl (mert a baba szerencséjére 50 percnél nem élt tovább).
Csak a tarkóredõ mérésrõl késel le, ez is elég fontos a genetikai betegségek szûrése szempontjából. Amúgy tényleg mindenki azt csinál amit akar, de ha kérdezel, és leírja mindenki amit gondol, akkor nem kell megsértõdni. Én nem vártam volna a 13. hétig, de ez én vagyok. 32+6 hkm
Ne aggódj! Sok anyuka van, aki ilyen tájba jut el, akinek szoptatás miatt nem volt ciklusa, és nem is vette észre elõbb, hogy jön a baba. Minden jót Nektek!
Hát 13. hét elég késõ elsõ vizsgálathoz. Ha esetleg nem jó helyen ágyazódott be (méhen kívüli) nem mindegy, hogy mikor veszik észre, mert ha rossz helyen van, és nem veszik idõben észre, akkor nagy gondok lehetnek. Ismerõsömnek pl. a petevezetékben volt a baba, és egyik petefészkét ki is kellett venni miatta.
Egyedül a szülés várható idõpontja lesz nehezebben belõhetõ, mert az a méretek alapján történik, de ez nem olyan nagy baj.
Hát végülis a szomszédom sem érezte meg, hogy Down kóros a gyerek, de ha te megérzed....
Tudod, vannak olyan "elvetemültek", akik egy down-os babát is bevállalnak, így nekik a redõmérés nem olyan fontos...
Istenem! Más, normálisan gondolkodó embereknek meg nem jön a baba! De bezzeg, annak aki leszarja, annak igen!
A kérdező hozzászólása: Befejeztétek?
Egyetértek az elõttem íróval! Most akkor egyáltalán minek kérdezted meg???? Remélem minden rendben lesz a babával, és nem a te felelõtlenséged miatt lesz baja! " Ezt is tudom ám" Jesszusom, nem tudom hány éves lehetsz, de eszed nem sok van, az tuti!!!
Úristen! Ne haragudj, de nagyon buta vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Nem sértõdtem meg! Ha valaki babát vár, minden benne van a pakliban! Ezt is tudom ám! 13. héten elmenni elsõ vizsgálatokra nem a világ! Tartom magam ehhez! Különben is, ha bármi gond lenne, már jelentkezne a tünet! Nem várna eddig! Mindenkinek jó babázást kívánok!
Igazad van, azt csinàlsz amit jonak làtsz, de azokkal a hozzàszolokkal értek egyet, akik azt irjàk, hogy ne vàrj addig.Te megkérdezted màsok véleményét, akkor fogadd el azt is, ha nem értenek egyet Veled.Biztos vagyok abban, hogy itt mindenki azért vàlaszol a màsiknak, mert a joszàndèk vezérli és segiteni probàl... Sajnos én is tudnék rémtorténeteket mesélni, sokat hallottam, ugyanis a kozelmultban én is elvesztettem a babàm a 11. héten.A 6.heti uh-n még minden rendben volt, a 11.héten megàllapitottàk, hogy 3 hete nem fejlodik a kisbabàm, a vizsgàlatok kideritettèk, hogy kromoszoma-rendellenessèg (az orvos szerint 6 terhességbol 1 igy vègzodik) a bébi életképtelen.Mire mutétre kerult volna a sor, megindult a vetélés, hàt...hagy ne részletezzem milyen vérzéssel, testi-lelki fàjdalommal jàrt ez... Természetesen nem ijesztgetni szeretnélek, kivànom, hogy minden rendben legyen Nàlatok, az, hogy sajnos ilyen dolgok torténnek màsokkal, nem azt jelenti, hogy Nàlad bàrmi probléma lesz. De a 6. hèten àllapitjàk meg a szivhangot, ami nagyon fontos, a 12. hèten nyaki redo vizsgàlat, az idoben elvègzett vérvétel is fontos, vagy az rh osszefèrhetetlenség vizsgàlata! Ha meg tudod oldani, szakits idot a vizsgàlatokra a babàd és a sajàt érdekedben! Minden jot Nektek!
De miért vársz! Ne haragudj, de ennyit nem ér a babád? Vagy spórolsz a dokin? A gyerek többe lesz!
A kérdező hozzászólása: Sokkal elõbb jelentkeztek volna a tünetek, ha lenne valami baj! De nincs! Érzem! Tudom! Ha valami gond volna, úgysem várt volna 13 hetet a várandósság! Én véleményem! Mindenki a saját gyermekeivel úgy alakítja az életét, ahogy jónak látja! Köszönöm a hozzászólásokat!
Hát ebbõl már pár hét eltérés is lehet, ami azért nem szerencsés, mert pl. beindíthatják feleslegesen a szülést, vagy "csak" befektetnek megfigyelésre a végén. De ha szerencséd van, akkor nem lesz nagy az eltérés. Én 8 hetesen voltam, és már akkor 2 heten ment a "vita" egészen szülésig.
A kérdező hozzászólása: Pár nap eltérés nem gond!
11:10 vagyok 16:04-es:sajnos ez annyira igaz...:( Kèrdezo:Honnan veszed azt, hogy ha bàrmi baj van (kivànom, hogy ne legyen!) annak feltètlenul vannak tunetei?? Hidd el, nagyon-nagyon sok fèle betegsègnek nincs semmi féle tunete! Ne gondold, hogy minden problèma gorcsel, fàjdalommal, vérzéssel, vagy bàrmi féle tunettel jàr!Nekem sem voltak semmiféle tuneteim!Es nagyon sok kismamànak sem akikkel megismerkedtem a korhàzban... Mègegyszer mondom, a 6. hèten fontos a szivhang megàllapitàsa!A vetèlèsek a 12. hètig szoktak bekovetkezni, fontos, hogy addig megàllapitsàk mi lehetett a baba baja, hogy esetleg kèsobbi terhessègnèl ne legyen problèma!Vagy hallottàl màr az ures petezsàkrol? Vagy az rh osszeférhetetlenségrol és az anti-d injekciorol? Egyèb betegségekrol nem is beszèlve. En tudom sajnos mirol beszèlek és csak jot akarok! De én meghallgatom a kérésed és én màr befejeztem!:) Mégegyszer kivànom, legyen minden rendben!

12 hetes genetikai uh-ra, ha 13 hetes 1 naposan van időpontom az nem késő?

Nem fogok hamis értékeket kapni?Itt mit sz?rnek pontosan?

Legjobb válasz: Szia ha akkor kaptál idöpontot tuti nem baj itt a dankort nézik a nyaki redöböl

Szia ha akkor kaptál idöpontot tuti nem baj itt a dankort nézik a nyaki redöböl
Szia, nem az még belefér. Itt megállapitják a tényleges korát is . Meg a nyaki redõ értékét. Nekem a doki megnézte a csontokat is , keze, lába, mindene megvan e.
Nem keso, nekem 13 hetesen es 2 naposan nezte a nyakiredot es vegtagjait..mindent hogy jol fejlodik e..
A 3 dik valaszolo vagyok, amugy a dokim azt mondta hogy 14 hetig kell ezt elvegezni, tehat 14 het utan keso..
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugodtam! Már csak az eredménytõl félek!Vagyis izgulok!

Ha dec.23. -i születésű kutyát hozok el, az kb.12-13 hetes, az nem túl késő már? Vagy ki hogyan van ezzel, 8hetes vagy 12 hetes kutyát hozna el szívesebben?

Attól félek, ha nem 8hetes hozok el, hogy igazából a nagyon aranyos kiskoráról lemaradok. Nem azt mondom, hogy a 12-13 hetes olyan nagy, de már jóval nagyobb. Ti hogyan vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem nem késõ. Ennyi idõsen már megvan az összes oltása, és mehetsz vele sétálni. Sokkal hamarabb lesz szobatiszta és már kutyaóvodába is viheted. Arról nem is beszélve, hogy ez idõ alatt nagyon sok dolog megtanulhatott az anyjától.

Szerintem nem késõ. Ennyi idõsen már megvan az összes oltása, és mehetsz vele sétálni. Sokkal hamarabb lesz szobatiszta és már kutyaóvodába is viheted. Arról nem is beszélve, hogy ez idõ alatt nagyon sok dolog megtanulhatott az anyjától.
Attól félek, ha nem 8hetes hozok el, hogy igazából a nagyon aranyos kiskoráról lemaradok. és ha már felnõtt akkor fogod és lepasszolod? ne a kölyök kora miatt vegyél már meg egy kutyát mert az csak pár hónap.. viszont a kutya az évekre szól
Szia. Én is 12-13 hetese hozom el a csivimet! :) Igen, csivava. :) Nem szeretem a nagytestû kutyákat. Szerintem egyálatlán nem késõi idõpont, sõt, szerintem ez a normális, mert már teljesen levállt az anya kutyáról, és már "felnõttesebb". Az én véleményem szerint egy 8hetes kutyát bûn elhozni annak még az anya és a testvérkéi között a helye. :) Jó kutyázást.
Nem, hogy rosszabb, még jobb is :) a 12 hetes korig alomban maradt kölykök általában jobb "alapcsomaggal" indulnak az életbe, jobban tudnak kommunikálni más kutyákkal (ennyire sokat számít a tesók és mama mellett eltöltött plusz egy hónap!).
Nem tudom mirõl beszélsz, lesz még bõven részed a kutya aranyos kiskorából :) Én is inkább 12 hetesen hoznám el az anyjától, minthogy 8 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) ) A pórázt meg a nyakörvet is megvettem már, szóval készen állok a nagy sétákra.:) Még azon kell gondolkodjak, hogyan tanítsam meg neki, hogy szeresse a vizet. Mert néha elvinném fürdeni, hogy tiszta legyen. :) )
Az a pár hét nem sokat számít. A mi kutyánk is 3 hónapos volt, mikor elhoztuk, így is pici volt és pajkos. :)
Mi 11 hetesen hoztuk el a boxinkat, igazi kajla kis baba volt. Szerintem még jó is hogy nem elõbb jött, addig a mama nevelte nagyon nyugis jól szocializált kutya volt már kölyöknek is. Ne aggódj semmirõl ne, maradsz le:-)
Durva lenne, ha egy 3 hónapos kutya megmorogna. Egyébként semmirõl nem maradtál le. Itt a tavasz, gondolom mostanra van meg minden oltása, lehet vele menni nagyokat sétálni. Egyébként én legközelebb kifejezetten növendék kutyát fogok keresni, ez a nagyon baba, bepisilõs, játékból kezemet szétharapós korszak annyira nem jött be :D
Dehogy késõ. :) nem veszítesz semmit sem! :) Én 3 éveset vettem magamhoz mert a gazda elakarta altatni...Így lemondtam a kölyökkutyáról keverék lett volna..:) És nem bántam meg..hiányzik egy kölyök kutya bohockodása.. de egyáltalán nem bántam meg! ;) tehát NEM késõ. :)
A kérdező hozzászólása: Labrador! Köszi a válaszokat, holnap megyek érte elvileg, ha szimpatizálunk egymással és nem morog meg. :P
Milyen fajtájú a kölyök?
Mi is 12 hetese hoztuk a miénket, és még akkor is annyira nagyon baba volt, hogy kár is lett volna elõbb. Semmirõl nem maradsz le, hidd el.
A kérdező hozzászólása: Az 2. üzenem, hogy amikor lesz gyereked és megszületik lemaradsz a kiskoráról, mert mondjuk Afganisztánban szolgálsz katonaként? Te örülnél neki? Én is szívesen örökítenék meg képeket pici koráról, meg jobban megszeret stb. Eldobni? Nem kéne általánosítani, kérdeztem, válaszolsz vagy nem.
A labik alapból szeretik a vizet, szerintem nem lesz nehéz dolgod. Elõbb valami sekély vízben játssz vele, aztán úgyis beljebb fog menni.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok! Tudom, túl reagálom, de én... én nem vagyok teljesen normális.
Bocsi hogy ezt mondom.. de sztem tenyleg nem vagy teljesen normalis. En a 16. hetben vagyok.. es szerinted a 14 kg-os lanyomat 2 eves lanyomat ki emelgeti egesz nap, mikor a ferjem 2-3 napos uzleti uton van minden heten? Nem beszelek az egyeb napi hazimunkarol, bevasarlasrol.. stb.
Ha nagy bajt okoztál akkor már vérzel, és görcsölsz, és nagyon fáj ha kicsit, akkor is görcsölsz, és 1-2 óra múlva barnázol. Egyébként meg ha ennyitöl bajt okozol, akkor lehet következö héten egy doboz gyufa levételétöl lenne baj. A barátnöm spontán vetélt 2x és a harmadiknál 8 hónaposan leesett a lépcsön, még sem lett semmi bajuk.
Ugyan, ugyan... Nagyanyáink szerinted kivonhatták magukat a munkából 50-60 évvel ezelõtt? A mindennapi tevékenység, házimunka nem okozhat bajt. Cementászsákot persze nem kell cipelni, de túlzásba se kell esni, ha nem vagy amúgy veszélyeztetett terhes. :) Ne félj, nem lesz semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Ismerem magam, de köszi a diagnózist Tõled is. :D Nem sértõdöm meg, tényleg tudom, hogy nincs minden rendben a toronyban. Nagyon nehezen jött ez a baba, csodaszámba megy...
Nem bantani akartalak, de most h belegondolok a lanyunkkal meg 7 hetesen festettunk, tapetaztunk es 10 hetesen koltoztunk. Nem en emeltem az agyakat, de az otodik emeletre ugyanugy hordtam fel a cuccokat. Szoval nem "hanyadik gyerek" fuggo a dolog. Megertem, ha nehezen jott ossze.. de a terhesseg vege fele es plane ha megszuletik, egyre tobb aggodnivalod lesz.. prbald meg legalabb meg most nyugisabban venni.

Az nem baj, ha 13 hetes vagyok, és még nem híztam egy dekát sem?

S?t fogytam is 1-2 kilot.

Legjobb válasz: én például a terhesség elött 85 kg voltam, nyáron fogytam 10kgot,és nem híztam vissza a terhesség végére azt amt lefogytam.81 kg mmal mentem be szülni,most 68 kg vok,szoval szerintem normális

én például a terhesség elött 85 kg voltam, nyáron fogytam 10kgot, és nem híztam vissza a terhesség végére azt amt lefogytam.81 kg mmal mentem be szülni, most 68 kg vok, szoval szerintem normális
Szerintem nem baj, én most vagyok 17 hetes, kb 2 hete híztam 1 kg-t a kezdeti súlyomhoz képest. Gratula a babához!
Majd fogsz hidd el. :) A terhesség utolsó harmadában szoktak a kismamik a legtöbbet felszedni.Úgyhogy élvezd amíg csinos és karcsú vagy.26 hetes kismami
Egyáltalán nem baj!Én is 13 hetes vagyok és én sem híztam még!Majd fogunk ne aggódj! Gratulálok a babához
Nem baj!Én 18hetes vagyok és eddig fél kilót szedtem fel.Gratula a babához!
Én 20 hetes vagyok, most tartok 4 kiló plusznál. Én átlag 4 hetente szedek fel egy kilót.:) Jó nagy is babám!:) Ne aggódj a babád elveszi, ami neki kell. Ne törõdj a súlyoddal, csak Magatokkal!:) Boldog babavárást!
Szerintem attól függ, mennyi volt a kezdõsúlyod. Ha valaki sovány, akkor azért jóbb ha felszed pár kilót. Én az elõttem szólótól szeretném megkérdezni, hogy hogyan csinálta azt a 68 kilót, mert én is hasonlóan indultam, nyáron voltam iszonyú sok, 88, majd fogytam mert kondiztam és diétáztam kb 5-6 kilót a terhességig, amiután 3 hónapig iszonyat rosszul voltam, így még 4 lement, azóta a 18. hét után vagyok, de még nem híztam. Szerintem szerencsére...Próbálok továbbra is odafigyelni mit eszem, de sajnos olyan finnyás lettem, hogy nemigen tudom megválogatni, hogy ekkor ezt, ekkor meg azt.:( Gyomorsav is kínoz, ennek ellenére megõrülök a gyümölcsökért, hiába rossz utána! Szóval örülnék, ha válaszolna az elõttem szóló, hogy a 81rõl hogyan érte el a 68at? Diétával, vagy csak úgy lement a szoptatás alatt? Üdv mindenkinek: Anna

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

13 hetes 4 napos terhes voltam, amikor megtörtént az első genetikai szűrés. A babám nyaki redője 1.8 ülőmagassága 78mm. Nem túl nagy a baba? Félek, hogy ha ilyen ütemben nő, nagyon nagy lesz.

Legjobb válasz: nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami

nem nagy a babad, de ha megis, men kell megilyedni, mert 9 honap nagyon hosszu ido es nagyon sokat valtoznak a babak kozte. Pl nekem a 22. heten 25 hetesnek felelt meg a babam es most 37 hetesen mar csak 3 nappal nagyobb a koranal. Ez teljesen normalis a feljodes alatt hogy ingadozik a meret. Nem vagyunk egyformak es a babain sem :D 37 hetes kismami
Egyáltalán nem nagy. A legfontosabb az, hogy a tarkóredõ mérés eredménye jó lett. Nekem 12 hetesen és 1 naposan 55 mm volt. Simán el tudom képzelni, hogy 1 hét és 3 nap alatt tudott volna 23 mm-ert nõni, hisz ilyenkor belelendülnek. :)
Nekem 13 hetesen 3 naposan a CRL 74mm volt, én is azt hittem hogy nagy lesz. De már 36 hetesek vagyunk és teljesen átlagos méretei vannak, a combcsontja picit hosszabb így valószínûleg hosszú baba lesz. De idõközbe volt hogy kisebb volt az "átlagtól" volt hogy nagyobb. A te esetedben még korai lenne azt mondani hogy nagy lesz mert tényleg teljesen egyeletlen ütemben nõnek. Lehet hogy 2-3 hét múlva kisebb lesz mint kéne aztán meg nagyobb. Szóval még ne aggódj ilyesmiken.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam.

13 hetes vagyok, mivel az orvos nem intett ovatossagra minden rendben van velünk, nem baj ha kicsit aktivabb vagyok az altlagnal?

ugy ertem hogy ugyanugy kerteszkedem,rengeteg hazimunka,sokat jövök-megyek,es igazabol ovatosabb vagyok de mindent ugy csinalok mint elötte.könnyebben faradok de nem esik nehezemre a munka,nem hatraltatja a babat esetleg a növekedesben vagy fejlödesben?

Legjobb válasz: szió! én is ugyanígy csinálok mindent, persze odafigyelve, hogy ne emeljek nehezet vagy meg ne fázzak. Nekem sincs semmi panaszom szerencsére, bár az orvosom azt mondta (mindenkinek ezt mondja) hogy sok fekvés, pihenés. Hát az nekem nem menne és el is híznék az tuti. Ha azt érzem, hogy sok, akkor kicsit pihenek. Az én babám így is szépen fejlõdik, sõt, 1 héttel nagyobb a koránál. (bár ugye ez változó) Nyugi, nem lesz baja a kicsinek, õ védve van, de azért gondolj mindig rá, hogy kismama vagy! Boldog babavárást! 20 hetes km

szió! én is ugyanígy csinálok mindent, persze odafigyelve, hogy ne emeljek nehezet vagy meg ne fázzak. Nekem sincs semmi panaszom szerencsére, bár az orvosom azt mondta (mindenkinek ezt mondja) hogy sok fekvés, pihenés. Hát az nekem nem menne és el is híznék az tuti. Ha azt érzem, hogy sok, akkor kicsit pihenek. Az én babám így is szépen fejlõdik, sõt, 1 héttel nagyobb a koránál. (bár ugye ez változó) Nyugi, nem lesz baja a kicsinek, õ védve van, de azért gondolj mindig rá, hogy kismama vagy! Boldog babavárást! 20 hetes km
Szió! Én terhességem utolsó hónapjában mentem táppénzre, de még az utolsó hónapban is tovább vezettem 9 mazsorett csoportomat (elõtte pedig fõállásban egy gimnáziumban tanítottam). Tehát nem sokat pihentem, de ettõl függetlenül sem a babámnak, sem nekem nem lett semmi bajunk. SÕT! Könnyebben tudtam megszülni (legalábbis a dokim ezt mondta) faros babámat. Lehet, hogy ha elengedem fülem-farkam, akkor nem ment volna. Persze mindenki annyit dolgozzon, amennyit bír. A szervezeted úgyis jelzi, ha megelégelte a nagy hajtást. Boldog, aktív babavárást!!!
Még valami! Sokan azzal riogattak, hogy mivel aktív voltam a terhességem alatt, nyugtalanabb, izgõ-mozgóbb babám lesz. Nem így lett. Nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott a pici lány (mellesleg már 11 hónapos elmúlt :) ))) ).

13 hetes vagyok és annyi "elment" babáról hallani. Ha eddig nem történt semmi probléma akkor már kevesebb az esélye a 12. hét után hogy baj legyen?

Legjobb válasz: Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)

Igen, ezt mondják választóvonalnak, innen kezdve igen kicsi esély van a vetélésre. De éppúgy hallani nagy babák elhalásáról is, akár a 8. hónapban is. Ilyen sajnos van, de nem szabad erre gondolni, ezeket nem tudhatjuk elõre, és nem számolhatunk vele. Gondolkodj csak pozitívan, mert az agy nagy úr, azt teszi, amit mondasz neki. Nem szabad félni, minden rendben lesz, vigyázz magatokra.-) 22 hetes kismama:-)
Szia Igaza van ez elõttem szólónak, tényleg ne arra koncentrálj, bár ezt nagyon egyszerû javasolnunk! Én nekem is elment az elsõ babám, most 7 hetes vagyok, és én is rettegek, de próbálok pozitívan hozzáállni, és "ebbõl az oldalból, és belõletek erõt meríteni" Te is tedd ezt, beszélj hozzá sokat, simogasd, és akkor tudja, hogy meg kell születnie! Egyébként pont most olvastam kb 25-bõl 1 baba megy el az utolsó trimeszterben. Nyugi, és jó babavárást, bárcsak már itt tartanék! :)
Minden kismama (vagy legalabb 99 %-a gondol arra hogy o is elveszitheti a babajat es szerintem nem nyugszik meg amig a kezeben nem tartja( aztan meg elkezd mas miatt aggodni). en mindig azt mondogatom magamnak ha ilyen jut az eszembe hogy az en picimmel biztos nem tortenik meg. Valoban a kritikusabb idoszak az elso 3 honap. Meg van egy keves es majd mindennap erzed a mozgasat es akkor te is nyugodtabb leszel. Egy 31 hetes kismama

Ha 13+2 hetesen - úgy tűnik - elmúltak a tüneteim, az nem baj, ugye?

Legjobb válasz: Én 7+5 hetes vagyok, nincsenek egyáltalán tüneteim...pánikoltam is rajta egészen tegnapig, amikor is UH-n voltam, és ott minden rendben volt:D Dobogó pici szívecske, crl: 11,5 mm:D Szóval szerintem nem probléma...:D

Én 7+5 hetes vagyok, nincsenek egyáltalán tüneteim...pánikoltam is rajta egészen tegnapig, amikor is UH-n voltam, és ott minden rendben volt:D Dobogó pici szívecske, crl: 11, 5 mm:D Szóval szerintem nem probléma...:D
nem baj, természetes hogy enyhülnek, vagy akár el is múlnak ekkorra.
Nem, ilyenkor már az a normális, ha múlik. Én ma vagyok 14 hetes, és már hetek óta csak a melleim fájnak reggelre, aztán az is elmúlik.
A második trimeszterben vagy, ilyenkor már enyhülnek a tünetek, vagy meg is szûnnek. Én már a 20. hetet kezdtem, de vissza-visszatér az émelygés, hányinger. Úgyhogy az, hogy most nincsenek kellemetlen tüneteid, nem jelenti azt, hogy nem is lesznek. (Na, ezzel jól felvidítottalak... :) ) Élvezd ki ezt az idõszakot, még nem nagy a pocakod, hogy "teher" legyen, de már rosszul sem vagy, ezek a legjobb hetek. :)
Dehogy!Örülj neki!!Nekem 10 hetesen szûntek meg, és eszembe se jutott, hogy valami gond van. Egyszerûen csak élveztem, hogy nincs hányingerem, hogy nincs fémes íz a számban stb. Ilyenkorra már kialakult a méhlepény, ami a petefészek helyett termeli a terhesség fenntartó hormonokat, és lecsökken a hcg szint is.Mert az elsõ 3 hónapban a petefészek által termelt progeszteron és a hcg hormon együttesen felelõsek a rosszullétért.Ezért szûnnek meg a tünetek, mert már mûködik a placenta.Örülj neki!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!