Találatok a következő kifejezésre: Az nem ha (35219 db)

Ha nem javasolt a HA-s tápszer vagy tejpép akkor lehet simát adni neki.
Nekünk is felírták! Beba HA2 Aktívot kaptunk. Nem is tudtam róla, hogy csak bizonyos korig lehet tápszert feliratni :S (1 éves baba)
HA-s tápszert felírják, de a simát csak 6 hónapos korig írják fel.
Beba ha start aktívot 1 éves korig felirják!2 napja kérdeztem és irattam 7, 5 hó-s babámnak
A HA-sat sem írják fel hat hónap után? Nekem azt mondta egy védõnõ ismerõsöm, hogy azt igen.
Nem értem miért nem írnak fel neked tápszert, mikor úgy olcsóbb! Az hogy elmúlt 6 hónapos, semmit sem jelent. Én vért izzadtam hogy legyen elég tej, de 7-8 hónapos korára elfogyott az energiám, meg besegítettek kívülrõl hogy jó ideges legyek (anyós), és egyszerre lett kevesebb a tejem. Gondolhatod hogy nem 8 hónaposan akartam elkezdeni a tápszert, ha addig volt anyatej, de nem akartam hogy éhezzen. A doki minden további nélkül felírta a tápszert, és külön kértem hogy HA legyen! Elvileg amúgy nem számít hogy HA-e, de ha érzékenyebb a baba, jobb lehet neki. Nekem sajnos semelyiket nem bírta, se HA, se semmi, úgyhogy leálltunk a tápszerrel. Szerencsére közben egy éves lett, és elfelejtettük az egészet. Most zabtejet kap, mert a tejet sem bírja.
Ha csak elõvigyázatosságból kapott HA-s tápszert, akkor nyugodtan adhatsz neki simát is.Különben lehet kapni HA-s tápszert a Tescoban, Corában, és az Auchanban is láttam.Volt ízesített is, azt hiszem Beba, Nestlé, és talán Humana.2 gyerekes anyuka
Nyugodtan nekiadhatod szerintem azt a fajtát is.
annyira nem számít. én sosem azt néztem, h Ha-s legyen, hanem, hogy probiotikus. persze ha HA-s az sem gond, sõõõõt. de ha nem volt beteg a családban, akkor szerintem adhatsz neki símát is
A kérdező hozzászólása: Tegnapelõtt akartam iratni. Mivel két nappal voltunk 6 hónapos kora elõtt, írtak fel, de csak 1-est. De azt is csak fél éves koráig, épp belecsúsztunk.
A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy Keszthelyen hazamenetel elõtt nem Ha-st írtak fel, hanem a simát.Na nekem még az van meg:)
Szerintem válts orvost, mert köteles kiírni amíg te kéred! mi is iratjuk és még tejpépet is ír ki!
1 éves korig köteles felírni a doki a ha-s tápszert! A lányom 9 hónapos és még a doktornéni írja!

Miért van, hogy a kisgyerekek mindent felfognak, csak azt nem, ha nem szabad valamit csinálniuk?

Legjobb válasz: a gyerekek olyan 3évesen belépnek a dackorszakba/ki hamarabb,ki késobb/,ami nagyon nehéz idoszak.ezen tul kell esni minden anyukának:)jol kell kezelni a dolgot.fontos,hogy amikor hisztizik akkor érezze,hogy te csak jot akarsz neki,és ne csak spontán szolj rá,hogy nem szabad.ilyenkor guggolj le hozzá,fogd meg a kiskezét,vagy simogasd meg az arcát,s ekozben fontos,hogy szemkontaktus legyen,és magyarázd el neki érthetoen,hogy ha okos kisgyerek akkor nem fog tobbé ilyet csinálni. a gyerekek nem a szavakbol értenek a legtobbet,hanem az arckifejezést nézik.ha az arcod mást mutat,mint amit mondasz akkor az már veszett fejsze nyele,mert nem fogja komolyan venni,amit mondasz...

a gyerekek olyan 3évesen belépnek a dackorszakba/ki hamarabb, ki késobb/, ami nagyon nehéz idoszak.ezen tul kell esni minden anyukának:) jol kell kezelni a dolgot.fontos, hogy amikor hisztizik akkor érezze, hogy te csak jot akarsz neki, és ne csak spontán szolj rá, hogy nem szabad.ilyenkor guggolj le hozzá, fogd meg a kiskezét, vagy simogasd meg az arcát, s ekozben fontos, hogy szemkontaktus legyen, és magyarázd el neki érthetoen, hogy ha okos kisgyerek akkor nem fog tobbé ilyet csinálni. a gyerekek nem a szavakbol értenek a legtobbet, hanem az arckifejezést nézik.ha az arcod mást mutat, mint amit mondasz akkor az már veszett fejsze nyele, mert nem fogja komolyan venni, amit mondasz...
Még a dackorszakban is megértik, hogy azt nem szabad, csak nem értik, miért és szeretnék megtudni, meddig mehetnek el. A dackorszak és a kamaszkor a határok feszegetésének az idõszaka. Ilyenkor erõteljesebben akarják véghezvinni a saját akaratukat és kipróbálni, miben hol a határ. Ezért nagyon fontos, hogy következetesek legyünk. Amit egyszer nem szabad, azt kivételes esetben sem szabad! Viszont érdemes kompromisszumos megoldást keresni, mert úgy látja, hogy figyelembe vesszük az õ véleményét is (ez mondjuk fõleg kamaszkorban igaz, de segíthet a 3 évesnél is, ha például hisztizik egy édességért a boltban, amit nem akarunk megvenni, fel lehet ajánlani, hogy a másik boltban, vagy pár sorral arrébb õ választhatja ki, hogy milyen felvágottat vagy gyümölcsöt vigyünk haza, sõt még õ is viheti a pénztárhoz odaadni a néninek, hogy kifizessük)
Mert õk azzal, hogy nem szabad, nm tudnak mit kezdeni. Meg kell magyarázni, hogy megértse a dolgot. Neki fontos, hogy a miértekre is megkapja a választ. Te már okos flnõtt vagy, és átládod a dolgokat, de õ még csak most tanulja, és tõlünk várja a magyarázatokat. Ha belegondolsz, te sem úgy születtél, hogy tuttad az összes tiltott dolgot. Nagyon lényeges, hogy MINDIG BESZÉLD meg vele a tiltás lényegét. Hidd el késõbb ez kamatozik.

Miért tartják furának az emberek, ha összejön 16 éves lány 20 éves fiúval, de azt nem, ha a lány 18 a srác pedig 28?

Legjobb válasz: szerintem mindkettõ pont ugyan olyan, de talán az 1. még jobb is

szerintem mindkettõ pont ugyan olyan, de talán az 1. még jobb is
Szerintem semelyik sem fura.
egyik sem fura :)
Nem fura. 17 vagyok a párom 24 éves. Nincs ezzel semmi baj. Nagyon jól megvagyunk több mint 8 hónapja.
Talán annyi, hogy a 18 éves nõ már elvileg felnõtt, a 28 éves férfi pedig gyakorlatilag is már férfi. A 16 éves lány még "gyerek", diáklány akire nem biztos, hogy jó hatással van egy 20 éves férfi. De tudom, hogy vannak ellenpéldák, csak mondom, hogy mire gondolnak ilyenkor.
Vannak pozitív példák erre, Szerintem egy 16 és 20 között nagyobb a "szakadék" általában mint egy 18 és 28 közöttinél. Bizonyos korban a 4év több tapasztalatot számít mint 10év. A 16 még igencsak iskolás, nagyobb a valószínûsége hogy nem lesz tartós kapcsolat belõle, mert más az értékrend, felfogás, kevesebb ideje van, a szex se úgy megy ahogy a 20 éves fiú elképzeli és a szülõk is beleszólhatnak a dolgokba...!! A 18 évesnek már nem szólnak bele, saját magáért felel, elköltözhet, suli mellett melózhat, nem csak a hétvégéken lehetnek együtt.
15.41. folyt. Na meg igen, a hatás. A 18 évest nehezebb befolyásolni már, a 16 évest a szülõk ettõl féltik, hogy a 20 éves rossz irányba viszi a lányt. Teljesen más körökben mozog, hisz azt csinál amit akar, a maga ura.
99% h igen
engem is felizgat.. két lány csókja :D de még jobban ha én vagyok az 1ik fél
õõõõ nem. a nõk sokkal több leszbi pornót néznek mint a pasik, mivel a nõi szemnek esztétikusabb, és jobban felizgatja õket. leszbikus akkor vagy, ha nem csak a pornóra izgulsz fel, és képes lennék szerelmes lenni egy nõbe, viszont egy férfiba nem :) )
*lennél
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm a válaszokat:)
Én pl. azért szerettem a leszbi pornót mert abban általában több a nyalás, és így sokkal jobban bele tudtam képzelni magam a helyébe, mivel még szûz voltam... Ez csak egy példa, de azt jól bizonyítja, hogy más oka is lehet. Lehet, hogy csak annyi, hogy a megszokott az túl megszokott neked, és valami extrább kell...

Legnagyobb "bűntetés" csúnyának születni, mindent megbocsájtonak az emberek, csak azt nem ha csúnya vagy! Ti mit tennétek a helyemben?

Nem arra gondolok ha v.ki kövér, sovány,pattanásos.De ha ha egy groteszk fejet kapott,és még plasztikázni sem lehet!

Legjobb válasz: Nézd, én is csúnyának születtem. 22 évig bírtam, utána megöltem magam. Azóta a szellemem a gyakorikérdéseken kísért. 26/F

Nézd, én is csúnyának születtem. 22 évig bírtam, utána megöltem magam. Azóta a szellemem a gyakorikérdéseken kísért. 26/F
Öltözz fel szépen, légy gazdag, és probléma megoldva...
Azért írtam, hogy egy szépségszalon tanácsadót kérdezz meg! Ha nem tud segíteni, még elmehetsz pszichológushoz....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok komolytalan választ, ezekbõl látszik mennyire nem érint titeket ez a gond, jól elviccelõdtõk a témán.Persze gúnyolódni sokkal egyszerûbb mint segíteni! A nagybetûs cím alatti magyarázatom is elolvashatnátok, abban van a problémám lényege!
A csajok manapság még az átlagos fiúkat is rondának nevezik. Nem csupán külsõrõl van itt szó, hanem a társadalom értelmi szintjérõl is.
Nincs csúnya ember, csak nagyon rosszúl megválasztott stílus. Én már láttam igazán stílusos kövért, rondát, soványt. Sokkal jobban néztak ki, mint a "szépnek született" ribancnak öltözött egyedek.
akkor másból kell elõnyt kovácsolnod légy gazdag, sikeres és sportolj sokat
Ha voltál szépségszalonban, azután a ruházkodásodra is legyen gondod! Legjobb lenne, ha keresnél egy tanácsadót!!
Neked nem a szépségeddel van a baj, hanem hogy hülye vagy. A csúnya embereknek is jut, sokszor még szép is. Ezt a baromságot csak ilyenek, mint te hiszik el, hogy a csúnya=kapcsolatképtelenség. Én sem vagyok szép ember, mégis volt már nem is 1 barátnõm. Persze az ilyeneket, mint te, nem lehet meggyõzni, úgyhogy hiszel amit akarsz, de tévedésben élsz.
Nézd, vannak ezek az 'Átváltoztatjuk' mûsorok a tv-ben. Hát, valóban csodákra képesek.... Keress egy jó szépségszalont!!! Aztán majd írj újra!
Most õszintén, hány olyan 40-60 közti férfit/ nõt látsz a környezetedben, akinek nincs senkije, nincs családja ?Mert én az enyémben egyet sem! Elváltat tudok sokat, de egy remetét sem .
:D :D Zacskót a fejedre!
Én megmondom neked, hogy a pszichológus semmit nem ér! Elmegy az ember az elõadásaira, meghallgatja, kicsit jobban lesz, azután megint találkozik "a maga csótányaival" és akkor ugyanúgy érzi magát, mint elõtte.

Higgyek neki? Szerintetek volt valami? Szeretem de azt nem ha hülyitenek szóval. Mit tegyek?

Ugy volt hogy a barátom tegnap lejön és itt alszik erre az éjszaka közepén beállitott és valami mesével akart hülyiteni mire megjegyeztem hogy nem lehet hogy Esztivel (állitolag haver csajjal) volt...erre ? zavarba jött és mondta hogy azért nem akarta elmondani mert nem akart felbosszantani meg ? csak haver,de nem szeretné nekem bemutatni!Õ menteget?zött h nem volt semmi meg szeret de nem tudom hogy higgyek-e neki ugyanis ilyenkor elég nagy a rózsaszín köd....:S Szerintetek volt valami??Vagy mit tegyek?? Szeretem de azt nem ha hülyitenek szóval...

Legjobb válasz: Haveri társaságot megkellene fû alatt bojgatnod.

Haveri társaságot megkellene fû alatt bojgatnod.
Persze..
A kérdező hozzászólása: köszi a véleményeket... nekem az a furcsa h nem irt hogy késik meg utánna az a fedõ sztori h rendõrök igazoltatták, kocsit átkutatták meg ienek ezért jött 10-11felé 8helyett...meg miért nem ismerhetem meg a csajt!?:O de a védelmére szolgál h tényleg sok csaj haverja van meg mostanság hanyagolja õket...de ez nekem akk is gyanus:S szerintetek erõszakoskodjak hogy megakarom ismerni a csajt?és lehet h akkor látnám h mi van??
Szerintem ne piszkáld, hanem inkább figyelj további jelekre.
tényleg gyanús hogy elõször tényleg kamuzott.. de szerintem is most hanyagold a témát, következõ alkalommal ( ha lesz, remélem nem:) akkor majd léphetsz...
Ne hidd el neki. Hazudni sem tud rendesen.
Szerintem ismerd meg a csajt. Mit jelent az, hogy egy barátját nem mutathaja be neked (a párjának)? Ne hagyd, hogy bepalizzanak!

Hogy hívjak úgy el lányokat randizni, hogyha ha az nem érdekel, hogy elküld, akkor az sem, ha eljön, ha viszont érdekel, akkor érzelmileg kimerít, ha elküld?

Már csak 2-3 lány elhívására maradt elég Érzelmi Energiám.

Legjobb válasz: Kezdd fb-n. Ott letudod szûrni h ki érdekel téged és ki nem. Aki csak egyszavas válaszokat ír (igen/nem/nemtom), és nem kérdez vissza azt nem érdekled. Aki pedig vissza kérdez, talán jobban kifejti a gondolatait, azt érdekled, ennyi. És még mindig nem vagy rámenõs, se pedig semminek beállítva, mert 1x ráírtál vkire. Mi van akkor? Semmi. Csak leszûrted h mégis mennyire érdeklõdnek utánad. Onnantól pedig ha találtál olyat, aki érdemes erre, akkor azzal már beszélgethetsz, akár többször is ráírhatsz. Lényegében ennyi, de késõbb is kérdezhetsz ha alakul majd vmi! ;D Sok sikert! ;dd

Kezdd fb-n. Ott letudod szûrni h ki érdekel téged és ki nem. Aki csak egyszavas válaszokat ír (igen/nem/nemtom), és nem kérdez vissza azt nem érdekled. Aki pedig vissza kérdez, talán jobban kifejti a gondolatait, azt érdekled, ennyi. És még mindig nem vagy rámenõs, se pedig semminek beállítva, mert 1x ráírtál vkire. Mi van akkor? Semmi. Csak leszûrted h mégis mennyire érdeklõdnek utánad. Onnantól pedig ha találtál olyat, aki érdemes erre, akkor azzal már beszélgethetsz, akár többször is ráírhatsz. Lényegében ennyi, de késõbb is kérdezhetsz ha alakul majd vmi! ;D Sok sikert! ;dd

Miért van az hogy ha mással teszek jót akkor azt élvezem és ha sok sok jót teszek az szinte eofórikus érzés? Mint egy lelki orgazmus. Nem vicc!

Legjobb válasz: Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.

Családon belül szerintem evidens, hogy segítünk egymásnak, de az idegennek való segítség az egészen más. Ilyen apróságok mint pl.: Az utcán gyakran megveszem a hajléktalantól az újságot, pedig legtöbbször el sem olvasom, vagy volt olyan, hogy a nénike egy nagyon vékony zacskóban vitte haza a macskakonzerveket, megláttam, hogy már majd kiszakad és pont volt nálam egy erõsebb szatyor és odaadtam neki. Sajnos manapság már az is nagy dolog, ha meglátsz valakit elhasalni az utcán és odamész segíteni. Egyszer az erkélyrõl láttam meg egy nénit feküdni a járdán, lementem, felsegítettem és haza is kísértem. Nem volt rosszul , csak elesett és nem bírt felkelni. Erre lehetne mondani, hogy evidens, de sajnos nem az, mert sokan elmennek az ilyen mellett manapság. De az is jó érzés, amikor a pénztárnál megkapom a Garfieldes matricákat és mivel még nincs gyerekem, odaadom idegen gyereknek és akkora örömmel néz rám :-) Lehet pont az a jó abban, hogy idegeneknek segítesz, hogy soha többet nem látod, nem vársz hálát Õ pedig jó érzéssel megy haza. Az ismerõsöknél való segítségnél az ember kényszeredetten úgy érzi, hogy vissza kell hálálni és néha kínos, hát még ha el is várják, mint ahogy a 7. írta.
Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.
Jól van, melyikõtök akar jót tenni velem és lemosni az összes ablakomat+a redõnyöket?
Jobb adni, mint kapni, hiába közhely, akkor is igaz. Nem csak tárgyak esetében, hanem legyen szó bármirõl, egy jótettrõl, egy jóindulatú cselekedetrõl, akármirõl. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik hozzád hasonlóan belátták ezt, és nem csak arra törekszenek, hogy másokon átgázolva és másokat eltiporva maguknak szerezzenek meg mindent. Ilyen hozzáállással jó esélyed van rá, hogy valóban boldog leszel az életben. Jó ilyet látni tényleg! :)
Mert nem vagy az egód csapdájában, mint általában az emberek többsége.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek hálásan köszönöm. A "jóemberséget" úgy érzem nem zárja ki, ha nekem is élvezet adni. Úgy képzeljétek el, hogy tíz karitatív programban vagyok benne és abból nyolcat én vezetek :)
Egy ideig én is így voltam. Aztán sorra döftek hátba azok az emberek, akiknek oly nagy lelkesedéssel segítettem. Kezdek leszokni a Terézanya szereprõl.. Utálom ezt, de sajna megkeményítettek a tapasztalatok. :-(
A "jó vagyok, adakozó vagyok, kedves vagyok" érzése nagyon felemelõ tud lenni. Ha valami olyat teszel, amitõl jónak érzed magad, az "doppingol", örömet okoz, mint másnak mondjuk az édesség, vagy az alkohol, csak ez kevésbé káros az egészségre. A legtöbben így vagyunk ezzel, sõt merem az kockáztatni, hogy a legtöbben. Ugyan ki ne érezné magát szuperül, ha visszaigazolódni látszik, hogy õ milyen jó ember?
Ez lenne a normális :-) Engem is jó érzéssel tölt el, ha valakivel jót teszek, azt hiszem azért nem is lettem még ezidáig sikeres vállalkozó :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a kedvességed :D
Ja 8. bocsánat!

Miért van az, hogy ha valakit megcsalnak, mindenki együtt érez vele; de ha nem kelendő és ez fáj neki, még mások is belerúgnak?

A két dolog első hallásra nem rokon, de elmagyarázom, mire gondoltam. ha valakinek félrelép a párja, illetve ha akarata ellenére szingli, akkor a legnagyobb fájdalmat mindkét esetben az okozza, hogy úgy érzi, ő kevés a másiknak, illetve másoknak és ezért kerestek/keresnek mást helyette. Azonban az első esetben a legtöbb ember mellette van, míg a második esetben a sértett fél gyakran még a kívülállóktól is bántásokat kap. Pedig a második eset szerintem még rosszabb, mert az egyes legalább elmondhatja, hogy ő kellett valakinek.

Legjobb válasz: A feltevésed jogos, noha nem értek vele 100%-ig egyet. A megcsalás szerintem annyiban rosszabb általában, hogy ott az illetõ kapcsolatban volt, ám a másik fél ezt figyelmen kívül hagyta (és akkor még lágyan fogalmaztam!) és mással létesített testi kapcsolatot. De ott is elõfordulhat olyan eset, amikor a megcsalt fél igenis megérdemelte, pl. ha nem figyeltek rá vagy ne adj' Isten ellehetetlenítették vagy erõszakot alkalmaztak vele szemben (megverték). Viszont igen sok emberben az a tévhit van, hogy aki egyedülálló, az azért van, mert errõl õ maga tehet: lusta, nem jár társaságba, nem tud a másik fél felé kezdeményezni, ronda, pancser, stb. Holott abba bele se gondol senki, hogy pl. elõfordulhat, hogy az ember mindig olyanba bukik bele, aki foglalt vagy olyan nagy igényû, hogy egyszerûen lehetetlen teljesíteni az õ kérését. És igen, jól írtad, egy egyedülálló is lehet sértett fél, engem pl. lenéznek, semmibe vesznek a nõk, mindig van valami kifogásuk azért, hogy már csírájában elfojtsák az egészet, 0-hoz közelítve annak esélyét, hogy legyen valami az egészbõl. És igen bosszantó tud lenni, hogy az egyiknek azért nem vagyok jó, mert nem vagyok páwa, a másiknak túl idõs vagyok, a harmadiknak túl szegény, a negyediknek túl alacsony, az ötödiknek csak szimplán nem jövök be, a hatodik gáznak tart (miközben õ semmit nem tett le az asztalra még életében), és így tovább, aztán csodálkoznak sokan, hogy nincs barátnõm, hát persze, hogy nincs, mert mindig van valami, ami nem oké velem szemben, csak aztán a csaj meg választ mást, utána meg hallom vissza, hogy az illetõ, elhanyagolja / veri / nem figyel rá eléggé, dehát õ jobban néz ki, aztán emiatt mégis õ nyert, én meg, aki szívét-lelkét beleadná a kapcsolatba meg bezzeg hoppon maradok. Csak akkor azt nem értem, hogy ebben mi a jó, hogy pusztán a szépség miatt a másik srác nyert, de ott rosszul érzi magát a lány a kapcsolatban; én többet tudnék neki megadni, de én meg nem kellek neki??? Aztán persze jön a szöveg a "kedves" ismerõsök részérõl, hogy hogyhogy nincs barátnõd, hát ezért!!! És nem azért, mert én nem teszek érte, mert ez nem igaz! Aki nem tudja, mit élek át, csinálja utánam ugyanazon körülmények között, aztán kívánok sok sikert neki! És annak ellenére nem jön össze, hogy káros szenvedélyektõl mentes vagyok, nem tûnök el napokra szó nélkül, stb. Ja és akkor olvasom az interneten a lányoktól, hogy legyen határozott a férfi. Könyörgöm a 100-adik elutasítás után hogy legyen valaki határozott?? Ez olyasmi elvárás, minthogy a 100 egymás utáni vereségnél elvárni a focistától, hogy úgy menjen ki a pályára, hogy szántsa fel a pályát. Biztos van olyan, aki akkor is végletekig harcol, de a többség nem. Én már sokszor úgy megyek oda, hogy lesz, ami lesz; ha sikerül, hurrá, ha nem, akkor lépni tovább... Felesleges görcsölnöm, mert akkor se lesz jobb eredmény, tapasztalat. És hadd ne mondjam, hogy ismerõseim körében is egyre több az egyedülálló! Szóval kedves kérdezõ, én maximálisan megértem a kérdésedet! És elnézést a hosszú üzenetért!

A feltevésed jogos, noha nem értek vele 100%-ig egyet. A megcsalás szerintem annyiban rosszabb általában, hogy ott az illetõ kapcsolatban volt, ám a másik fél ezt figyelmen kívül hagyta (és akkor még lágyan fogalmaztam!) és mással létesített testi kapcsolatot. De ott is elõfordulhat olyan eset, amikor a megcsalt fél igenis megérdemelte, pl. ha nem figyeltek rá vagy ne adj' Isten ellehetetlenítették vagy erõszakot alkalmaztak vele szemben (megverték). Viszont igen sok emberben az a tévhit van, hogy aki egyedülálló, az azért van, mert errõl õ maga tehet: lusta, nem jár társaságba, nem tud a másik fél felé kezdeményezni, ronda, pancser, stb. Holott abba bele se gondol senki, hogy pl. elõfordulhat, hogy az ember mindig olyanba bukik bele, aki foglalt vagy olyan nagy igényû, hogy egyszerûen lehetetlen teljesíteni az õ kérését. És igen, jól írtad, egy egyedülálló is lehet sértett fél, engem pl. lenéznek, semmibe vesznek a nõk, mindig van valami kifogásuk azért, hogy már csírájában elfojtsák az egészet, 0-hoz közelítve annak esélyét, hogy legyen valami az egészbõl. És igen bosszantó tud lenni, hogy az egyiknek azért nem vagyok jó, mert nem vagyok páwa, a másiknak túl idõs vagyok, a harmadiknak túl szegény, a negyediknek túl alacsony, az ötödiknek csak szimplán nem jövök be, a hatodik gáznak tart (miközben õ semmit nem tett le az asztalra még életében), és így tovább, aztán csodálkoznak sokan, hogy nincs barátnõm, hát persze, hogy nincs, mert mindig van valami, ami nem oké velem szemben, csak aztán a csaj meg választ mást, utána meg hallom vissza, hogy az illetõ, elhanyagolja / veri / nem figyel rá eléggé, dehát õ jobban néz ki, aztán emiatt mégis õ nyert, én meg, aki szívét-lelkét beleadná a kapcsolatba meg bezzeg hoppon maradok. Csak akkor azt nem értem, hogy ebben mi a jó, hogy pusztán a szépség miatt a másik srác nyert, de ott rosszul érzi magát a lány a kapcsolatban; én többet tudnék neki megadni, de én meg nem kellek neki??? Aztán persze jön a szöveg a "kedves" ismerõsök részérõl, hogy hogyhogy nincs barátnõd, hát ezért!!! És nem azért, mert én nem teszek érte, mert ez nem igaz! Aki nem tudja, mit élek át, csinálja utánam ugyanazon körülmények között, aztán kívánok sok sikert neki! És annak ellenére nem jön össze, hogy káros szenvedélyektõl mentes vagyok, nem tûnök el napokra szó nélkül, stb. Ja és akkor olvasom az interneten a lányoktól, hogy legyen határozott a férfi. Könyörgöm a 100-adik elutasítás után hogy legyen valaki határozott?? Ez olyasmi elvárás, minthogy a 100 egymás utáni vereségnél elvárni a focistától, hogy úgy menjen ki a pályára, hogy szántsa fel a pályát. Biztos van olyan, aki akkor is végletekig harcol, de a többség nem. Én már sokszor úgy megyek oda, hogy lesz, ami lesz; ha sikerül, hurrá, ha nem, akkor lépni tovább... Felesleges görcsölnöm, mert akkor se lesz jobb eredmény, tapasztalat. És hadd ne mondjam, hogy ismerõseim körében is egyre több az egyedülálló! Szóval kedves kérdezõ, én maximálisan megértem a kérdésedet! És elnézést a hosszú üzenetért!
ha megcsalnak akkor arról nem mindig tehetsz viszont ha nem vagy kelendõ arról csak te tehetsz.
Én azt nem értem, hogy akit megcsaltak, abba miért nem rúgnak bele és miért éreznek vele együtt, hiszik azt, hogy jajj õ szegény? Akit megcsaltak, az tett érte barátaim, hogy megcsalják, mindennek oka van, ha nem adott meg mindent a másiknak, vagy nem volt belé szerelmes a másik, akkor észre kellett volna venni idõben. Persze mindkettõ saras, de ne higgyük azt, hogy az, akit megcsaltak szent és ártatlan. A magányosokba meg gondolom azért rúgnak bele, hogy vegyék már észre magukat, kezdjenek valamit az élettel ne csak várják a sült galambot és sajnáltassák magukat, hogy nekik semmi se jön össze. Baromira irritáló ugyanis ez a hozzáállás. Vagy szarj, vagy kelj fel a bilirõl!
Belém belém rúgtak párszor pontosabban a párkapcsolat fanatikok nem nézték jó szemmel h én egyedül is boldog vagyok. Pedig így van bár egyesektõl megkapom néha h önámítás önámítás pedig nem így van. a 8-as megjegyzése pont ilyen h "vegyék már észre magukat, kezdjenek valamit az élettel ne csak várják a sült galambot és sajnáltassák magukat, hogy nekik semmi se jön össze" Öreganyád térde kalácsa ki mondta neked h aki egyedül van az magányos és sajnáltatja magát, sült galambot vár meg h nem tudd mit kezdeni az életével. Am néhány ilyen embert leszámítva a kutyát nem érdekli h szingli v v sem. Nincs a homlokra írva :) Élvezd inkább a szinglisséget idõd mint a tenger pénzed a tiéd nem kell sza.os pelenkával rohangálj... Gondolj inkább ere :)
Az én környezetemben akadnak egyedülálló emberek, akiket mi is szoktunk piszkálni pont azért, mert egyedül vannak. Az egyik egy 30 éves haverom, szerintem az elmúlt 6 évben nem volt barátnõje, úgy próbált csajt is összeszedni, hogy buliban beállt valaki mellé, majd hirtelen le akarta smárolni, aztán meglepõdött, mikor ez nem sikerült. Az anyjáéknál lakik, neki ez így jó, kényelmes. Nagyon bírom a srácot, de 30 évesen, ilyen körülmények között - még mindig - egyedülállónak lenni szerintem nem normális, szoktunk agyalni rajta, hogy vajon ez miért jó neki így, de nem jöttünk még rá a válaszra. A másik a legjobb barátnõm. 33 éves lesz, az én 3 évvel ezelõtt hordott, kínai piacon vett kamu tornacipõmet elkunyerálja tõlem, mert õ imád bakancsban meg ilyen kamaszcuccokban járni és sajnos nem talál magára való tornacipõt, mert mind strasszos vagy köves amit most árulnak. Összejön évekkel fiatalabb fiúkkal, egyszerre több sráccal is kavar, akikkel utána vagy elõtte Feldmár meg ehhez hasonló pszichológiai témájú (nagyon felnõtt) elõadásokra mennek, de ha egyedül megy azt se érdekli. Úgy állítja be magát, hogy õ annyira különleges és önálló, hogy nincs ráutalva arra, hogy párja legyen, õ magában is tökéletes társaság. Ezeket monológba is szokta szedni, amit aztán néha megspékel olyannal, hogy õ már rég szült volna, de nincs kitõl. Összejön 400 view-s magyar zenei celebekkel, akiknek még soha nem volt barátnõjük, úgy néznek ki, mint Galla Miki fiatalon, de szerinte Istenek, majd felismerik a benne rejlõ álomnõt és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ha valakivel össze is jön, akkor képes olyanért szakítani, mert mondjuk rossz mûsort nézett a tévében, olyat, ami õt nem érdekelte és nem volt hajlandó kérésre sem elkapcsolni az illetõ. Elsõ látásra zsákutcának ítélt embereket szed össze, akikbõl megpróbál királyfit faragni és hiába mondja neki mindenki, õ csak megy szembe az árral, mert ez a "megérzése", ezt kell tennie. Ha beteg, akkor is azért beteg, mert a lelkében nincs rend. Hú, hosszú lettem, elnézést. Én csak azt mondom, hogy több önvizsgálat kellene azoknak, akik több éve egyedül vannak, mert nem mindig a környezet a hibás és igenis lehet õket piszkálni dolgokért, amik ellenük dolgoznak és nem veszik észre.
Én általánosságban mondtam el a véleményem, nem kifejezetten rólad. Nem hinném, hogy igazságtalan, amit írtam, inkább úgy mondanám, hogy az, ami igaz, néha bizony fájdalmas és nem esik jól az embereknek. De ha nem esel el a kerékpárral és ütöd meg magad, nem fogod megtanulni, hogy kanyar elõtt fékezz le. :) A pasikat mindig basztatják, már kiskoruktól jön a "na, van má barátnéd?!" duma, aztán egy idõ után mindenki rájuk telepszik, hogy miért nincs nõjük? Én nem erre a szitura gondoltam, amikor írtam az elõzõ válaszom. Erre csak azt tudom mondani, hogy azért mert elbaszott emberek vesznek körül minket. Siralmas, milyen primitívek az emberek és itt most elsõsorban az érzelmi intelligenciára gondolok. Aztán meg a normálisra. :)
A megcsalt-tat lehet vigasztalni, bátorítani: -Ne bánd, nem kár érte. Nyugi, jön másik, jobb, olyan akit megérdemelsz..... A régóta szinglinek mit lehet mondani? -Eddig is meg voltál egyedül! Mit akarsz?
A kérdező hozzászólása: 63 %, ez elég igazságtalan megjegyzés volt, úgy érzem. Teszem azt, én magányos vagyok. Idõrõl idõre kapok olyan megjegyzéseket, hogy nem-e vagyok fiúpárti véletlenül vagy nincsenek-e gondok a férfiasságommal. Pedig még csak ki sem nyitottam a számat. Elbújni meg nem lehet, mivel élni kell a mindennapi életünket.
A kérdező hozzászólása: 81 %, semmi baj, nagyon örültem, hogy ilyen részletes üzenetet küldtél! Különösen az a rész tetszett, amiben a határozottság-elutasítások paradoxonról írtál. sosem értettem, hogy miképpen nyilváníthatnak ebben véleményt a nõk, akik napi tucatnyi bókot kapnak, rendre megnézik õket és kedveskednek nekik. És még ezek ellenére is sokuk (állítólag) önbizalomhiányos. Én tavaly kaptam legutoljára egy nõtõl egy kedves megjegyzést. Olyan érzés volt, mintha egy kellemes meleg hullám áradna végig a testemen, egyszerûen hihetetlen volt!!!És ez csak egyetlen kedves mondat hatására! ha én akár csak tizedannyi bókot kapnék, mint a nõk szoktak, széttörne alattam az aszfalt, olyan magabiztos lennék! Õk meg még ebben a helyzetben is képesek hülyeségeken agyalni. :O
20 éve vagyok egyedül, eddig még nem rúgtak belém. :D
A kérdező hozzászólása: Pl. van a Tourette-szindróma, a múltkor láttam egy filmet, amiben ebben szenvedett a fickó. Idõrõl idõre furcsa, vakkantás-szerû hangokat ad ki öntudatlanul is, emellett teljesen rendben lenne. Ezt csak nagyon kevesen viselnék el. De ugyanígy lehetnek leli sérülések is, amiket élete során szerez valaki. És így tovább, milliónyi lehetõség létezik.
ezt nemmondtad, de ebben az esetben te arról nem tehetsz, bár így is elõfordulhat h nem akarnak az emberek kezdeni veled.van konkrét fogyatékosság amire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Nam adom fel, és ha például születési rendellenesség miatt vagy hasonló ok miatt?
annyiban téves a kérdésfeltevésed, hogy max szemtõl szemben éreznek együtt a megcsalttal. igazából mindenki röhög rajta és sokkal szánalmasabbnak tartja, mint a nem kelendõt. pont ezért lehet szörnyû annak akit megcsalnak, mert ezzel a megcsaló kb megsemmisíti a környezete elõtt a megcsaltat.
A kérdező hozzászólása: 82 %, nagyon érdekes dolgokat írtál. Nem semmi emberek azok, akiket írtál. Az az érdekes egyébként, hogy magamat is beleértve vagyunk egy páran, akiknek nincsenek ilyen bogarai és mégis egyedül vagyunk. Nem tudom, miért.

Hogyan tudnék magamnak barátnőt szerezni? Légyszi ne Internetes oldalakat írjatok (kivéve ha megbízható, illetbe ha nincs más lehetőség), mert én azokban nem bízom!

14 éves srác vagyok,osztálytársaim szerint nagyon jó fej,a "menőbbek" között vagyok.A haverjaim azzal kérdezősködnek,hogy van e csajom,ők a telójukon mutogatják az övéjüket stb.Nem szoktak egyébként szekálni,mert mindenkivel jóban vagyok,de ez a téma idegesít.És szerintem 14 éves korban elég cink ha nincs egy kapcsolatom sem lánnyal.Sokan mondják,hogy ráérek,még éretlen vagyok.Szerintem eléggé "nagy" vagyok egy ilyenhez.

Legjobb válasz: Nem, nem "cink", hogyha nincs "egy barátnõd sem" (mi, többet is akarsz egyszerre?) 14 évesen, inkább az a gáz, hogy õk mutogatják a képeket (meg az is, hogy emiatt nyomás alatt érzed magad). Már abból látszik, hogy ehhez még éretlen vagy, hogy SZEREZNI akarsz magadnak barátnõt, mint egy használati cikket. Ez sajna nem így megy, vagy ha így sikerül, akkor az nagyon felszínes (többnyire). A haverjaid véleményét meg ebbõl a szempontból pont szard le. Majd ha lesz barátnõd, akkor is rájuk fogsz hallgatni? Szakítasz is akár a barátnõddel, akit szeretsz, csak mert egyik haverodnak nem szimpatikus, vagy netán baszogat miatta? Barátkozz lányokkal, de ne próbálj meg az elsõ adandó alkalommal fejest ugrani, azok a kapcsolatok többnyire nem mûködnek. Elõször ismerjétek meg, ki egymást, egy párkapcsolat egyik alappillére az, hogy nagyon jó barátok is legyetek. Testi kapcsolaton alapuló párkapcsolatok nagyon felszínesek. De szerintem még várjál vele egy pár évet, mert ha most belemenekülsz egy felszínes kapcsolatba a "haverjaid" nyomása miatt, amikor jönne az igazi szerelem majd pár év múlva, nagyon meg fogod bánni (nem saját tapasztalat, hanem néhány barátom tapasztalata). Szerintem. De persze azt csinálsz, amit akarsz, hiszen már érett, tapasztalt nagyfiú vagy, ahogy mondtad (tudom, erre volt legkevésbé szükséged, de hát lássuk be, még semmilyen szempontból nem vagy érett férfi).

Nem, nem "cink", hogyha nincs "egy barátnõd sem" (mi, többet is akarsz egyszerre?) 14 évesen, inkább az a gáz, hogy õk mutogatják a képeket (meg az is, hogy emiatt nyomás alatt érzed magad). Már abból látszik, hogy ehhez még éretlen vagy, hogy SZEREZNI akarsz magadnak barátnõt, mint egy használati cikket. Ez sajna nem így megy, vagy ha így sikerül, akkor az nagyon felszínes (többnyire). A haverjaid véleményét meg ebbõl a szempontból pont szard le. Majd ha lesz barátnõd, akkor is rájuk fogsz hallgatni? Szakítasz is akár a barátnõddel, akit szeretsz, csak mert egyik haverodnak nem szimpatikus, vagy netán baszogat miatta? Barátkozz lányokkal, de ne próbálj meg az elsõ adandó alkalommal fejest ugrani, azok a kapcsolatok többnyire nem mûködnek. Elõször ismerjétek meg, ki egymást, egy párkapcsolat egyik alappillére az, hogy nagyon jó barátok is legyetek. Testi kapcsolaton alapuló párkapcsolatok nagyon felszínesek. De szerintem még várjál vele egy pár évet, mert ha most belemenekülsz egy felszínes kapcsolatba a "haverjaid" nyomása miatt, amikor jönne az igazi szerelem majd pár év múlva, nagyon meg fogod bánni (nem saját tapasztalat, hanem néhány barátom tapasztalata). Szerintem. De persze azt csinálsz, amit akarsz, hiszen már érett, tapasztalt nagyfiú vagy, ahogy mondtad (tudom, erre volt legkevésbé szükséged, de hát lássuk be, még semmilyen szempontból nem vagy érett férfi).
Ráérsz még, majd ha szõrös már a kukid akkor... és nem-nem ciki ha nincs 14 évesen.
PUA technikákat próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ xD Valami komolyabbat, értelmesebbet esetleg? Mondjuk a 2. fele elgondolkodtató, ezért végülis félig-meddig hasznos.
A kérdező hozzászólása: Ne nézzetek hülyének de mi az a PUA? Légyszi komolyan válaszoljatok már xd
A kérdező hozzászólása: Utánanéztem, és értem már a PUA-t, köszi :)
Ha ilyen ügyesen használod a Google-t, akkor már az itteni keresõt is használhattad volna! :)
Elõször is: nem vagy lekésve semmirõl... 18 évesen jöttem össze a barátommal, õ is 18 volt, elsõk vagyunk egymásnak mindenben :D Másodszor: Ne alanyt keress a kapcsolathoz, hanem olyan valakit keress akibe beleszeretsz és kapcsolatot akarsz, mert ha csak úgy valakit felszedsz, hogy legyen valakid, nem lesz valami jó kapcsolat. Harmadszor: ha csak azért kell csaj, hogy ne cikizzenek, akkor kapcsolat helyett inkább vágj vissza a haverjaidnak azzal hogy kiélvezed a szingli élet örömeit, és te megnézheted a csajokat, "válogathatsz" :D így nem fognak cikizni, bár ha õk gáznak tartják, hogy nincs barátnõd, szerintem elég gyökerek a haverjaid, már bocs :D de így elkerülheted a cseszegetést :D 18/L
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat, tudjátok nagyon is igazatok van :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!