Találatok a következő kifejezésre: Az nem a babának a sok (183 db)

Mitől van az, hogy a babám sokkal sokkal kevesebbet eszik, mint az ilyen korú babák általában, és mégis napi átlag 3, azaz három széklet van, ráadásul rendes mennyiség, nem csak olyan kicsike?

Nem is értem, hogy a babámban ugyan mit?l termel?dik ez a sok kaki, amikor olyan keveset eszik. Napi max 600 ml. tápszer + fél üveg szilárd kajcsi az adagunk. Látom, hogy mások inkább arra panaszkodnak, hogy a babájuk három-négy napig nem kakil, pedig eszik rendesen. Az is igaz, hogy a kisbabám (hét és fél hónapos) kicsit kevesebb is súlyban, mint a kortársai. Éppcsak több mint hét kg. Lehet ez anyagcserezavar és a szervezete nem tudja feldolgozni a táplálékot, hanem csak átfut rajta, vagy teljesen normális ez így?

Legjobb válasz: Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam,(most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.

Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam, (most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy napi kétszer eszik még gyümölcsöt, de nagyon kis mennyiséget. Sajnos nagyon oda van a tápszerért, egyszerûen nem fogad el több szilárd kajcsit. Próbáltam erõltetni, de egyszerûen csak hiszti van belõle. A banánt pl. imádja, de néhány kanál után abból is elege van, és tápszert követel, pedig már öt és fél hónapos kora óta próbálkozunk szilárd kajákkal. Igazándiból az aggaszt, hogy mintha nem épülne be a szervezetbe, csak átmenne rajta, bár a kaki azért normálisnak látszódik, tehát mégiscsak történik valami azzal a kajcsival odabent.
Megint az elsõ vagyok. Nemrég nekünk is volt olyan idõszak, hogy nem akart enni annyit mint elõtte, akkor én is több tápszert adtam neki. És akkor õ is többet kakilt, és hígabbat. Nem tudom milyen szilárd kajákat próbáltál, az én kisfiam szereti a tejpépet, most már adok neki Danonino-t is, és üveges bébiételt is eszik. Sok sikert!
Szia, az Én kislányom 8 hónapos, Én is ezen aggódom, mert az Én kislányom igaz fordítva mint a Tied de ugyan ez van!Õ több szilárd ételt és kevesebb tápszert fogyaszt, naponta 5 etetem.De 3-5 kakis pelenka van, én voltam vele orvosnál és azt mondta nincs semmi baja az a lényeg, hogy ne legyen nyákos a kakija!Az Õ súlya 7080.Remélem megtudtalak nyugtatni, de vidd el orvoshoz!

Mióta pocis vagyok minden ételt sótlannak érzek. Mindig utána kell sózni mindennek, különben nem esik jól, nem érzem az ízét. Hosszú távok lehet baja a babónak a sok sótól?

Vagy csak valami ásványi anyag hiányom van és így próbálja pótólni a szervezet.

Legjobb válasz: Nekem is alacsony a vérnyomásom. A terhesség elõtt napi 5-6 kávét is megittam, de mióta tudom, hogy baba van, nem élek vele. Azelõtt is sósabban szerettem az ételeket, de most aztán tényleg sokkal több sót fogyasztok...

A kérdező hozzászólása: Nekem is alacsony a vérnyomásom. A terhesség elõtt napi 5-6 kávét is megittam, de mióta tudom, hogy baba van, nem élek vele. Azelõtt is sósabban szerettem az ételeket, de most aztán tényleg sokkal több sót fogyasztok...
Nem szabad sózni, mert megköti a vizet. 38 hetes terhes vagyok, és a dokim heti egy gyümölcsnapot rendelt el, mert borzasztóan el kezdtem vizesedni. Egybõl azt kérdezte, mennyi sót viszek be naponta!? Szóval ártalmas... lehet még nem érzitek, de késõbb baj lehet belõle.
A népi hagyomány szerint aki sok sót eszik, kíván a terhesség alatt, annak fia lesz. Bocs az offért!
Én is sokkal jobban kívánom a sót. Mindig kérdezem 'apát', hogy neki is sótlan-e, de neki nem. Viszont a vérnyomásom viszonylag alacsony. Azt olvastam, a vérnyomás miatt nem zabad nagyon sózni. Ha ez igaz, akkor az alacsony vérnyomásnál nem baj a sózás. Ne tudom, árt-e a babának. Remélem, nem.
Szintén napi akár 6-8 kávé. Azt mondta a szülésznõ, most is megihatok 1-3 kávét. reggel iszok 1 kotyogósat sok tejjel, délben pedig egy németes lazát sok tejjel. Ha kibírom, akkor megpróbálok nem utánasózni. Hanyadik héten vagy? Én ma kezdem a 11. hetet.
A kérdező hozzászólása: 12.héten vagyok.:) Reméltem, hogy megszûnik majd ez a só-dolog idõvel, de akkor rákérdezek a védõnõnél. Köszönöm mindenkinek!
Szia! Ez már jósló lehet! Sokat olvashatsz róla itt hogy van akinek már 30.héttõl van jóslója!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Remélem ezért nem fog elõbb jönni a kislány!
Köszi szépen elõre is!!! (A szintén 30 hetes pocis)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Bocsi, de nem volt 2 napig internet... Szóval a doki azt mondta hogy magnéziumot szedjek, és ha megint érzem akkor nyugodtan emelhetem az adagomat, azaz vegyek be. De szerencsére a méhszáj zárt, így nincs gond. De õ sem mondta hogy gond lenne. Valószínû jóslók. Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Szia! Én a 33. hétben járok és nálam is ugyan ez a helyzet.Néha menzi szerûen fáj a hasam alul. Nekem is szabin van a dokim, én is várom, hogy mit fog mondani Neked a dokid. Elõre is köszi!
Szia! Na mit mondott a doki? Jól vagy, minden oké? Tegnapi szintén 30 hetes pocis:)
Szia!Én 26hetes vagyok, és a múlt héten én is ezt éreztem.Felhívtam a dokimat, aki azt tanácsolta, hogy sokat igyak, mert attól is fájhat.Nekem ez bevállt, tényleg ez lehetett a gond.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy megírom! Remélem lesz internet mert néha szórakozik, de amint tudom mindenképp megírom!!!
Szia! Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de pontosan ugyan ez játszódik le velem is! 30 hetes 4 napos vagyok, és fõleg esténként mensi szerû érzésem van. Nem fáj, nem görcsöl, csak fura, mert ilyen eddig nem volt. Van, hogy nap közben is elõjön 1-2 alkalommal. Ha megkérdezted a dokid, majd megírod nekem, hogy mit mondott? Az enyém épp szabin van, vele nem tudok beszélni. Már néha azon parázok, hogy nehogy elõbb akarjon jönni a kiscsaj... Még egyszer is bocsi, hogy nem válaszoltam, de én is épp ilyen tanácstalan vagyok! 30 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Én is Béres Magnéziumot szedek. Lehet hogy csak attól "fájt" mert nõ a babám és vele együtt a pocakom. Remélem a doki jó híreket mond. És végig kihúzzuk a terhességet.
Szia! Nekem már a 27.héttõl voltak keményedéseim és néha kis görcseim.Semmi baj nem történt 38.hét után született a babám.A keményedésre Béres MgB6-ot szedtem.
Szerintem csak nyúlnak a méhszalagok.Nekem ugyanez volt.Most nõ a legtöbbet a Babád.A mozgása most már késõbb is kellemetlen lesz. 39h
Nyugi! Valószínüleg a méhed készülödik a szülésre. Én is így vagyok ezzel...bár mi már a 34 hétben járunk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor utánanézek. Ma megyek dokihoz, mindenképp mondom majd neki, csak délután megyek.
Köszi, hogy írtál, további boldog és panaszmentes babavárást! (A most már 31 hetes pocis:) )

4 hetes a babám. Nem sok az, hogy napi 2-3 órát kint alszik az erkélyen + 2 órát még sétálunk délután?

Legjobb válasz: tök jó, dehogy sok! nalunk is hasonló, bar en csak az ablakot nyitom ki, mert nincs erkelyunk, de delelott-delutan 2-2 ora seta

tök jó, dehogy sok! nalunk is hasonló, bar en csak az ablakot nyitom ki, mert nincs erkelyunk, de delelott-delutan 2-2 ora seta
és akkor mikor eszik a babátok? séta közben?
A kérdező hozzászólása: eszik, majd utána kiteszem az erkélyre, alszik 2-3 órát, majd eszik és utána lemegyünk sétálni. mert ez így gáz?!
Miért lenne gáz? Az én kislányom is csak kint alszik 2 hetes kora óta a teraszon. Eleinte õ is evett, aludt..néha õ is 2-3 órát. Gyönyörûen fejlõdött. Ez a legjobb a babáknak. Egyébként õ aug. végén született, de télen is minden nap kint volt. Most 7 hónapos, máig kint alszik. Így jókat szunyál, de ha bent teszem le, akkor már 20-30 perc múlva felébred. Jót tesz neki a levegõ, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: a 11:56-os kérdezõ miatt írtam, h gáz-e ahogy csinálom?

Nem árt a babámnak, ha sokat van az ölemben az ágyban a laptopom, és az internetes kapcsolatom rádiós, nem vezetékes?

Lehet, hogy nem itt kéne kérdeznem, de hátha van még köztetek valaki, aki így netezik.

Legjobb válasz: Szia. Én is így netezek, én is kérdeztem ezt régebben, és megnyugtattak, hogy egyáltalán nem káros a babára. Minden jót! 36 hetes kismama.

Szia. Én is így netezek, én is kérdeztem ezt régebben, és megnyugtattak, hogy egyáltalán nem káros a babára. Minden jót! 36 hetes kismama.
Szia! Én is így netezek. Viszont a laptopot ráraktam egy lapos dobozra, amelyikben volt, így kényelmesebb is, mert azért a lábad vagy a hasad átmelegszik egy idõ után. Nekem, amikor farfekvéses volt igen útálta egyébként, hogy az ölemben a laptop. Akkorákat rúgott, hogy mozgott az egész gépezet, úgyhogy lejjebb került, messze a babótól..:-D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Boldog babavárást és babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
9hónapig az ölemben volt a laptop. :) nem lett semmi baja a kisbabámnak 13hetes kisfiú anyukája sok boldogságot
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! Végül is, ha láthatóak lennének a hullámok, amik körülvesznek minket... :)

Ha sorozatban és sokáig rúgdos a babám a hasamban, az nem probléma?

21 hetes vagyok és 2 napja érzem,de inkább éjjel, hogy sokáig és egyfolytában rúg. Legalábbis remélem,hogy ezt érzem!!! Olyan mintha buborékok durrannának szét a hasamban,persze tompán és a köldököm magasságában. Ezt kell éreznem? Ne nézzetek hülyének, sokmindent olvastam a terhességr?l, de azt,hogy milyen érzés ha rúg a baba, vagy mennyi a normális,azt nem találtam sehol. Azt gondolom,hogy neki sincs két egyforma napja,vagy éjszakája, de légyszi akinek van tapasztalata,írjon!

Legjobb válasz: Szia! Az én babám szinte folyamatosan rugdos. Az nem baj inkább jó, mert igy tudod hogy jól van!!Igen van olyan mintha bugyborékolna, meg mintha bentröl ütnének. Ilyenkor rugdos. Hamarosan Te is megtudod különböztetni minden mástól! Jó baba várást! 27 hetes kismama

Szia! Az én babám szinte folyamatosan rugdos. Az nem baj inkább jó, mert igy tudod hogy jól van!!Igen van olyan mintha bugyborékolna, meg mintha bentröl ütnének. Ilyenkor rugdos. Hamarosan Te is megtudod különböztetni minden mástól! Jó baba várást! 27 hetes kismama
Szia grtulálok a babóhoz. Minnél nagyobb a pocaklako annál aktivabban fog rugdosni mivel hejeszkedig mert nö.Ne félj ez természetes és még nagyobbakat is fog rúgni én rákoppintottam a köldökömre ha már nagyon fájt a hasam és egyböl abbahagyta
Szia! Én is 21 hetes terhes vagyok. Az én babám általában este rugdos, napközben kevesebbet. Vagyis néha többet, máskor alig. Én kifejezetten érzem, hogy valaki bent rugdos, egyelõre még csak kis rúgások, és örülök neki, mert tudom, hogy rendben van, mocorog. Szerintem ne aggódj, az csak jó, ha érzed, hogy mozog a pici. :-)
Szia.Én is 21hetes vagyok, és az én babám is ugyanezt csinálja, és az enyém is inkább este, éjjel.Van hogy ugyanarra a helyre belerúg egymás után többszöris...Én leginkább háton fekve érzem, de amint oldalra fordulok, azonnal abbahagyja...
Szia!! Én most vaok 34 hetes, és már 20 hetes kortól rúgdos odabent a manóm!! Az elején nagyon furi volt, de most igy a vége felé már kezdem megszokni, mondjuk néha fáj ahogy mocorog, de ki lehet bírni!! Én is buborékoláshoz hasonlót éreztem, de majd te is tapasztalni fogod hogy a vége felé ezek már erõteljessebbek lesznek. De ne félj ez természetes!!
Én 20 hetes vagyok. Kb 3-4 hete érzem a pici rugkapálásait! ettõl független nekem is így mozog, reggel mielõtt felkelek van, hogy 1 órán át rugdos. napközben ha leülök hosszas fentlét után akkor egybõl elkezd mocorogni, és késõdélután 6-7 óra körül is szoktam érezni akkor nem túl sokat és nem túl erõsen, de amikor eljkön este 10:30-11:30 ig szinte minden nap. Majdnem órát lehetne hozzá igazítani. Van hogy kevesebbet 20-30 percet, de épp valamelyiuk nap1, 5 órán át mozgott rugdosott. Én nagyon élvezem, és azt veszem észre lassan egyre gyakrabban mozog, vagy csak én érzem egyre jobban :) Az a jó ha mozognak! Sõt az én picurkám, 4-5 napja szinte minden nap csuklik is :) ) Vicces.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! A csuklás az tényleg vicces lehet. :) ) Mindenkinek gratulálok a babához és jó egészséget!!!

A nőgyógyász azt mondta, vékony a méh nyálkahártyám, így a babára nem sok esély van, mert az embrió nem tud beágyazódni. Van remény, hogy mégis lesz babám?

Legjobb válasz: Remény az mindig van!Olvastam egy olyan hozzászólást valahol,h úgy volt nem lehet gyereke,és most 10en hetes terhes.Szerintem fogadd el,h ez a hivatalos álláspont,gyere helyre lelkileg.Kicsi a valószínûsége,h a természet rácáfol a dokikra,de megeshet. Gyermeket lehet örökbefogadni is...tudom az nem olyan,de a csecsemõk még nagyon formálhatóak. Nem tudom mot lehet ilyenkor kívánni...

Remény az mindig van!Olvastam egy olyan hozzászólást valahol, h úgy volt nem lehet gyereke, és most 10en hetes terhes.Szerintem fogadd el, h ez a hivatalos álláspont, gyere helyre lelkileg.Kicsi a valószínûsége, h a természet rácáfol a dokikra, de megeshet. Gyermeket lehet örökbefogadni is...tudom az nem olyan, de a csecsemõk még nagyon formálhatóak. Nem tudom mot lehet ilyenkor kívánni...
Én elmennék másik nõdokihoz is. Hallottam már olyat hogy azt mondták sõt konkrétan kijelentették hogy nem lehet baba és mégis összejött. Szerintem menj több helyre.
A nagynénémnek konkrétan azt mondták, sose lehet gyereke. 5 lett... Szerintem ne csak simán nõgyógyászt keress, hanem utána kéne járni specialistának vagy valamelyik klinikán hátha foglalkoznak ilyesmivel. Nem tartom kizártnak az alternatív módszereket sem. Ha nagyon akartok babát, kitartóak legyetek, remény mindig van!!
Egyik ismerõsömnek azt mondták, hogy kb. 1-2% esélye van a babára, meg is mûtötték, de nem tudtak segíteni rajta.Elment a féléves szokásos kontrolra, ahol közölték vele, hogy bébi van a pociban.Csodájára jártak a dokik.Most 3 éves a kisfia.Szívbõl kívánom, hogy veled is megtörténjen ez csoda!!!
Szia! Ne idegeskedj, én élõ példa vagyok arra akinek nem lehet gyereke az orvosok szerint, és 4 gyönyörû egészséges lányom van! Annyit tettem csak hogy orvost váltottam!!! Szurkolok!
Erre van már gyógyszer, nem? Nem lehet, hogy csak úgy értette a doki, hogy gyógyszeres segítség nélkül lesz nehéz teherbe esned?

Baj az, hogy a 4 hónapos kislányom nem fordul át (se hasról hátra se fordítva)? Túl kicsi vagy mikortól fordulnak át a babák? Mennyi ideig hagyjam hason 1 nap? Szopizás után mennyi idővel lehet forgatni, hogy ne bukjon sokat?

Hasra téve elvan 5 percig aztán ny?göl?dik és néha sír,hogy elfárad! Szoktam forgatni azt nagyon élvezi és ha az oldalára fordítom akkor néha kepeszt és ett?l sokat bukik.:(

Legjobb válasz: Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)

Szerintem ebbõl az átfordulásból ne csinálj problémát, majd õ tudja mikor érett rá! Támaszd meg a hátát kicsit, talán jobban tetszik úgy neki oldaltfekve, nem fárad el hamar, abból a szemszögbõl érdekesebb a világ, és lehet úgy nem nyomja a pociját, nem fog visszabüfizni. Az én lurkóim se szerettek sokáig hason lenni, nehéz volt a tök!:-)
A gyerekorvosunk szerint legalább naponta 3x10 percet legyen hason. És olyan öthónapos korukra szoktak megfordulnia hasról hátra, de ez sem szabály azért, lehet elõbb vagy késõbb, nincs mit aggódnod az tuti. Szopizás után szerintem mindig próbáld meg lerakni aludni, és ha olyan húsz perc után is tök ébren van, akkor mehet bulizni a hasára. Próbáld meg kivenni a matracát az ágyából, és ted le a földre, az én kisfiam csak azon szeretett hason elég sokáig.
Az én fiam 6 hónapos és most sikerül neki idõnként a hátáról a hasára fordulni de visszafelé még nem megy. Szerintem a babád nincs lemaradva, minden nap tedd többször egy kis idõre hasra és akkor szépen erõsödik a nyaki és a hátizma, meg majd a karjai ha már kinyomja magát. ha elfárad akkor ne erõltesd akkor dajkáld meg egy kicsit. A legtöbb baba a forgást valamikor a 6-8 hónap között tudja megcsinálni mindkét irányba, persze ettõl vannak korábbi ügyesebb babák, és kicsit lustább késõbb mocorgó babák is. Boldog babázást kívánok!
az én fiam 20hetes, most fordult át hasra de szerintem csak azért mert velem alszik és sokat altatom az oldalán, gyakorlatilag csak ugy tud elaludni, ezért valószinû megszokta és sokat gyakorolt mire sikerült neki.de szerintem ne aggodj mert minden baba más.
Szia, nem baj, az én fiam 6 hónapos, és õ se forgolódik még, inkább csak néha-néha felborul, és rengeteget bukik attól függetlenül, hogy hogy fekszik :-(. Nekem anno azt javasolta a neurológus, hogy amennyit csak lehet, legyen hason, nem baj, ha eleinte kicsit nyûglõdik a nagy melóban. Na meg mondjuk nekünk emelett sokat kellett tornázni is, és látod, ez se gyorsította meg a forgást, csak szépen megerõsítette a hátát és a karját. De ne aggódj, nem marad le semmirõl :-)!

Egy hete nem szedek fogamzásgátlót, párommal 4-szer voltunk együtt.3 napja sokat szédülök. Mennyi az esélye a babának szerintetek?

Legjobb válasz: ennyi idõ alatt még a beágyazódás sem történik meg, tüneteid sem lehetnek.

ennyi idõ alatt még a beágyazódás sem történik meg, tüneteid sem lehetnek.
a babát még nem érezheted, van esélye, de majd....ennyi idõ alatt be se ágyazódik.....
nagyon kevés. tünetek meg fõleg nem lennének még. még ideje se lenne a beágyazódásra. eddig meg 0 kapcsolata van az anyának a magzattal. más miatt szédülsz
ekkora tudatlansággal szerintem még nem kéne gyereket vállalnod.
Szó szerint az volt az elsõ gondolatom, mint az utolsó válaszolónak. Ne haragudj...

33 hetes vagyok.3 napja rengeteget mocorog a babám, és sokkal fáradékonyabb vagyok mint eddig. Ez ugye nem jelenti azt hogy előbb fogok szülni?

Csak mert azt olvastam hogy a vége felé már egyre kevesebbet mocorognak a babák, vagy ez se törvényszer?? Ez is mindenkinél más?

Legjobb válasz: Szia! Ettõl nem fogsz hamarabb szülni, és nem törvényszerû, hogy kevesebbet mocorog. Bár nekem pl. kevesebbet mocorog, de ez kb. egy hete van így, és már csak néhány napom van a kiírt idõpontig. Szóval, ha le is lassul, valószínûleg csak napokkal szülés elõtt.

Szia! Ettõl nem fogsz hamarabb szülni, és nem törvényszerû, hogy kevesebbet mocorog. Bár nekem pl. kevesebbet mocorog, de ez kb. egy hete van így, és már csak néhány napom van a kiírt idõpontig. Szóval, ha le is lassul, valószínûleg csak napokkal szülés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Ja jó, köszi szépen!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!