Találatok a következő kifejezésre: Az nem a babának a (2819 db)

Hûûû ezért nem fognak leültetni, de most komolyan... Egyébként ne az emberekkel foglalkozz hanem a babáddal és kész. Minden csoda 3 napig tart!
Jééézus!:) Nem irigylem szegény gyereket.
7-es, a felnõttkorúval létesített szexuális kapcsolat beleegyezési korhatára 14, és nem 16 év, tehát a kérdezõ nem büntethetõ. Nem mintha ez változtatna valamit azon a tényen, hogy beteg dolog 22 éves nõnek egy 15 éves kamasszal kezdenie. Gyereket szülni tõle pedig nem csak beteg ötlet, de végtelenül felelõtlen, és önzõ eljárás is.
Természetesen igen. de mivel kamu kérdés így teljesen mindegy.
Ha el nem is ítélnek, de biztos furán fognak sokan nézni... ha tényleg valódi a kéredés. Egy 15 éves fiú még nagyon gyerek, egyáltalán nem apának való. Ne legyen igazam, de én úgy gondolom, hogy több mint valószínû, hogy nem vele fogod a kicsit felnevelni.
Sok eszed van! Már bocs
meg annyit ha igazan igaz szeretettel szeretned ilyet soha nem tennel vele.Annyira szereted hogy 18 evig fizethet o es a csaladja a gyerek utan nagy szerelem.
Aki 18 ev feletti es szexualis kapcsolatot letesit egy 16 even aluli gyerekkel az buncselekmenyt kovet el. Ha a fiu szulei feljelentek akkor gondban lehetsz ez miatt. Nagyon erett szemelyiseg aki 22 evessen kiskamasszal szexel es meg annyi esze sincs hogy vedekezzen.bravo
Úr Isten!!!!!!Felfogjátok mit beszéltek...Vetesd el!Vetesd el!1ember(ke)életérõl van szó.Lehet hogy nem volt okos ötlet egy 15 évestõl teherbe esni...de ezért legyen gyilkos mert sok hülye elitéli????Szánalmasak vagytok.Ha meg ráadásul kismamaként gyilkosságra buzdítjátok hát szégyelljétek magatokat.Mennyi olyan pár van a világon ahol a fiú 22 és a lány 15.Az nem gáz ugye!/Még mielõtt elkezdenétek találgatni nem voltam hasonló helyzetben.26 éves kismama vagyok.Csak egyszerûen nem bírom elviselni hogy valakit gyilkosságra buzdítsatok mert nem a megfelelõ embertõl esett teherbe.
Persze, hogy el fognak ítélni az emberek! És ezen meg se lepõdj majd! Senki nem fog hozzá gratulálni!
A kérdés végül is nem az volt, hogy nekünk mi a véleményünk errõl a kapcsolatról, hanem az, hogy az "emberek" elítélik-e majd, hogy még gyereket is szülsz egy 15 évesnek? Nem tudom hol laksz, és milyen körülmények között éltek? Igen, el fognak ítélni. Az emberek általában nehezen tolerálják, a felelõtlenséget, és azt, ha valaki felelõtlenül mások életével szórakozik. Márpedig a te esetedben ez többszörösen is igaz, talán nem kell magyarázni, hogy miért. Õszintén szólva azt egy percig sem hiszem el, hogy most már orvosi indokod is lenne a gyerek megtartására. Szerintem kitaláltál magadnak egy újabb ürügyet, hogy valamit szépíts ezen a beteg helyzeten, amibe 2 családot már belerángattál, és még egy kisgyereket is bele fogsz rángatni. Ha neked valóban van valami nõgyógyászati problémád, ami miatt "muszáj" az elsõ terhességedet megtartanod, mert több nem lehet, akkor még inkább vigyáznod kellett volna, hogy ne ilyen körülmények között "szerezz" egy gyereket magadnak, ha csak nem direkt ez volt a szándékod.
Aztán mér van oda az élete? Sajnos nagyon jól megtudják oldani a pasik, hogy a gyerek ne is ismerje õket.
A faszé nem lehet elvetetni??????Oda a FIÚ ÉLETE MIATTAD Te már nem nagyon számítasz tininek de ÕÕÕÕÕÕ Úr isten GONDOLKODJ MÁÁÁÁÁÁRRRRRR KÉRLEK :-((((((
A kérdező hozzászólása: A 8. válaszra: Nem kérek gyerektartást meg semmit tõlük nem követelek pénzt tõlük amikor azt írtam hogy egyedül nevelem fel azt anyagilag is értettem!
sajna ha megtudják , akkor kapsz néhány furcsa nézést.
14 a korhatár, nem 16. Ha annyi lenne a férfiak felét már lecsukták volna.
A kérdező hozzászólása: Nem kamu, 8hetes és 3napos vagyok ma!
A kérdező hozzászólása: Hát igen sajnos csak a szüleimre támaszkodhatom. Tegnap voltam az orvosnál és azt mondta hogy nem ép a méhem és ha megtartom ha nem valószinû hogy több babám nem lehet! Ez elég szomorú de így nem merek kockáztatni, ha kell egyedül fogom felnevelni!
Kedves utolsó, ne izgasd fel magadat, mert árt az állapotodnak:) Fordítva is ugyanolyan rossz lenne a helyzet, mint így. Ne haragudj, ha a többség úgy gondolja, hogy aki ilyen körülmények között esik teherbe, annak nem okvetlenül kellene megtartania a gyereket. Vagy te komolyan úgy gondolod, hogy az a nõ, aki egy 15 évessel áll le papás-mamást játszani, az szellemileg, lelkileg tényleg alkalmas gyereknevelésre?? Tök mindegy, hogy egy gyerek hogyan, kitõl, miért, milyen életre pottyan a világra?

Anyukák! Akinek nehéz volt az újszülöttkor a babával és hírtelen érte a felismerés hogy ez 24 órás feladat az akar még kistesót vagy nem? Nálunk mostmár minden rendben, imádom a lányom de ugy érzem elég ez az egy baba.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.

4es vagyok.Még nagyon pici a babád, szerintem ne foglalkozz ezzel a témával:) Tedd félre, próbáld élvezni a napokat, ne görcsölj elõre a várható gondokon(pl nem mindenkinél nehéz a fogzás).Aztán majd jön minden magától, vagy elkezdesz vágyni még egy gyerekre, vagy nem, de még kori ezen agyalnod szerintem:)
Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.
Nekem még egy sincs, de már most tudom, hogy 24 órás feladat lesz, parázok is tõle, és már most tudom, hogy elég lesz egy baba is.
Szülés elõtt még én is úgy terveztem, hogy hamarosan jöhet a tesó.Na az élet bemosott, komplikált szülés, nulla tej, hiába fejtem, ittam a teákat stb. Tápszer, hasfájás hónapokig, nem alvás, én is vissza szerettem vna kapni az életemet, mindenkit csak a baba érdekelte, tõlem egy szót se kérdezett senki, depresszió, gyógyszeres kezelés, hozzátáplálás kezdetekor kapott a kicsi egy gyomorhurutot, aztán fogzás, minden fogzással láz... Igazából 8-9 hónapos korára fogadtam el azt, hogy anya vagyok és onnantól kezdtem el megtalálni benne az örömet és a szépséget. Testvér ügyben még most is a nem lesz felé hajlok, bár vannak már bennem ezzel ellentétes gondolatok is, szóval nem tudom. Leghamarabb négy-öt éves korában jöhet újra szóba a dolog. Most 15 hónapos...
Én sosem vágytam kis korkülönbségre, a lányom megszületése után ez (érthetõ módon) nem változott :-) Most 1 éves, ha 2 évesen beszokik bölcsibe visszamegyek dolgozni aztán fél-1 évvel késõbb abbahagyjuk a védekezést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy igy érzek én is. Sokat vagyunk mi is egyedül férjem sokat dolgozik 12 órába. Születése után egy két héttel költöztünk mostani lakhelyünkre. Városból falura... Szóval elég depi egy hely nekünk is van kb 3 szomszédunk meg az erdõ és puszta. De nemsoka visszemegyünk szerencsére. Lehet ez is közrejátszott hogy azt érzem egy gyerekre vagyok beállitva.
Szia:) A kislányom 20 hónapos és imádom, csodálatos, okos, gyönyörû gyerek!!! De 100000 % , hogy több gyerekem nem lesz!!! 1 gyerekre vagyok kalibrálva és kész!Van ilyen is!:) Miért? Annyira féltem, annyira parázok már ha csak elköhinti magát, hogy szinte belebetegszem. A maximalizmusom vele kapcsolatban nem csökkent egy picit sem.A mai napig írom mikor , mit és mennyit eszik. Kínosan ügyelek rá minden tekintetben! ÁÁÁÁ nem is írom le, mert "beteges" ez a tökéletességre való törekvésem... Nekem senki segitségem nincs, de szó szerint a párom havonta jön haza a munkája miatt , olyan helyen lakunk, ahol rajtunk kivül még vagy 50 ember, mindenhez kocsi kell, boltba menni, orvoshoz...stb. Szóval nálam tényleg 0-24 óra van. Nem lennék képes még egyszer végigcsinálni , amit a kicsi lányommal, most pedig már õ is itt van, még nehezebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok nem ezen agyalni de néha ez van sajna :)
mekkora most a babád? én is ezt éreztem, de ahogy múlt az idõ egyre könnyebb lett és mégis bevállaltunk egy babát.így 3év lett köztük.nem bántam meg mert most már egyre jobban elvannak együtt.
Szerintem szinte minden újdonsült anyukának nehéz az eleje, én is depresszió közeli hangulatban voltam az elsõ 3-4 hónapban. Tél is volt, egyedül is éreztem magam...aztán egyre jobb lett, viszont most 15 hónapos lesz a kislányom, és sokat mondom a férjemnek, h nem akarok több gyereket. Holott tudom, h szívem mélyén akarom, de a bezártságérzet, meg hogy havonta náthás-beteg, és sorolhatnám...nehéz. De reménykedem, h ha lesz tesó, jobb lesz mindkettõjüknek...legalábbis ezt hallom mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt. Engem megviselt az éjszakai kelés a sok sok sìrás. Majd még jön a fogzás is azt se tudom az milyen lesz majd. Szóval igazábol azt nem tudom elképzelni hogy amikor õ már nagyobb és ugyan ugy kell vele foglalkozni neki is meglesznek a nyûgjei és akkor még egy pici baba is mellé. Szóval vele még elvagyunk de kettõvel? Hameg már mondjuk iskolás és már önálobb éjszaka alszik meg minden na akkor kezdeni mindent elölröl? Nemtudom ugy érzem nekem nem menne pedig 3 mat akartunk.
Mindig 2 gyereket terveztünk, de....megmaradunk egynel.Nehezen ment a szoptatas, hasfajos volt, kb. 2 evesen aludta at elöször az ejszakat.A hazassagunk is romokban volt az elsö evben.Kialvatlan voltam(en nem hagyhattam abba a munkamat, itthonrol is dolgozhattam).Szoval nehez volt.Most 27 honapos es tenyleg elvezzük vele az eletet, igy kerek ahogy van.Jövöre megy ovodaba, en vissza dolgozni.Valahogy en regen igy kepzeltem el a harmonikus eletet.
Nálam ez volt...még mielõtt megszületett megbeszéltük, hogy kb 1 éves lesz mikor jöhet majd a tesó.Na mikor 1 éves volt hallani sem akartam még tesóról, pedig akkor már lényegesen könnyebb volt minden mint az elején. Most mégis 37 hetes pocakos vagyok, jövõ hónapban szülök, 26 hónap lesz a fiúk között:)
A kérdező hozzászólása: Hát örülök hogy nem vagyok akkoe egyedül ilyen gondolatokkal.

Baj, hogy a babám a vizet és más folyadékot nem fogad el csak az anyatejet? 7 hónapos a babám.

Legjobb válasz: http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/mennyit-igyon-a-baba egy hozzátáplált babát itatni kell! szomorú, hogy vannak akik ezen még vitatkozni próbálnak

http://www.kismamablog.hu/hozzataplalas/mennyit-igyon-a-baba egy hozzátáplált babát itatni kell! szomorú, hogy vannak akik ezen még vitatkozni próbálnak
Nem baj. Egyáltalán nem gond. Kislányom tavaly nyáron volt ilyen idõs és õ sem ivott semmit, csak anyatejet, igaz volt, h akár negyed óránként is szopott pár kortyot, de nem adtam neki vizet soha és nem is lett semmi baja.
nem is értem az anyukákat, újabban ez nagy divat, hogy nem kell itatni a babákat :O baj bizony, ilyen melegben nem elég neki az anyatej, nyáron itatni kell! nem kell sok folyadék neki, kiskanállal vagy fecskendõvel is adhatod neki, pipettából vagy itatópohárból, de ha nem megy, a fõzelékét vizezd fel
Nem, enyém sem igen ivott mást.
13:06-os ÉS HA A BABA NEM ISZIK?? Az anyatej nem csak táplálák, hanem szomjolót is egyben, ez nem divat, természet így találta ki. Olvass már egy kicsit utána. A divat az, hgy mindenféle löttyökkel itatják babát, meg hülyeségeket írnak. Az enyém sem mkért mást, 5 hósan nyáron nagy melegben, inkább 2 óránként cicizett.
NEM KELL ITITNI KÜLÖN!! Az anyatejjel is itatod.
Nem baj. Ha szomjas, akkor iszik. Ha nem szomjas, akkor nem kell eröltetni. Ilyenkor még szinte csak folyadékon él (szopi v tápszer), nem csülökpörköltet eszik sültkrumplival, hogy szomjas lenne rá.
Az enyém sem ivott ilyenkor mást, mert NEM FOGADTA EL, és NEM DIVATBÓL NEM ADTAM NEKI. (kedves kérdezõ nem neked szól a nagy betû, hanem annak aki nem tudja értelmezni, amit olvas). mivel sûrûn kérte akkor még a szopit, teljesen elég volt neki és nem maradt szomjas. Ez szerintem sok babánál elõfordul, fõleg az igény szerint szoptatottaknál.
Az én kisfiam sem fogadott el plusz folyadékot hiába volt már hozzátáplált 4, 5 hónapos korától. (15 hónapos koráig szopott). Aztán miikor 11 hónapos kora körül elkezdett egyre többet a mi ennivalóinkból enni, mindig picit ivott is, de igazán akkor kezdett igazán rendesen folyadékot elfogadni, mikor abbamaradt a szoptatás.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert kínálom neki a vizet amikor etetem utána megkínálom, hogy szokja az izét, meg amikor elmegyünk ott van velünk a víz is mert vannak helyzetek amikor nem tudok rögtön cicit adni, de nem tudom szerintem nem igazán iszik belõle. Mindig megkínálom cicivel is de ha ezen túl vagyunk akkor abszolult nem akar inni. Pisis pelusa van és szokott is izzadni.


Miért nem alussza még mindig végig az éjszakát a babám? Én csinálok valamit rosszul? Többi lent

3 hónapos a babám és még mindig 2 szer kell éjjel enni.Anyatejes,de a legtöbb baba ennyi id?sen már nem szokott vagy csak egyszer kell enni éjszaka.A második ébredésnél nem is nagyon szokott enni csak nyammog.Meddig fog még így kelni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 3 hós a babám, és õ is kétszer kel. Nem minden baba egyforma, én már beletörõdtem hogy felkel. :)Sajna nem tudsz mit csinálni, majd kinövi.

Szia! Nekem is 3 hós a babám, és õ is kétszer kel. Nem minden baba egyforma, én már beletörõdtem hogy felkel. :) Sajna nem tudsz mit csinálni, majd kinövi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akik azt kérdezték, hogy honnan veszem, hogy más babák végigalusszák....hát onnan, hogy kb.10 ismerõsömnek van hasonló korú babája és ki vagyok akadva, hogy nekik egy angyal a babájuk és pár hetes koruk óta végigalusszák az éjszakákat.Ezért kérdeztem a ti véleményeteket is, de megnyugodtam :) .
:D Most ne haragudj meg, de mit vártál???És , tényleg nem tudom, hogy honnan vetted, de a legtöbb baba még 1 évesen sem alussza át az éjszakát!Az én lányom 10 hónapos , még soha nem aludt végig éjszakát és legalább 6x-8x kel éjszakánként!!!Örülj, hogy a tied csak 2x:) ))!És ez teljesen normális!
A fiam 4 hónapos koráig 1x, néha 2x ébredt, aztán beindult a fogzás és a minimum ébredés 3 volt, a maximumot nem bírtam számolni. 1 éves koráig egyszer sem aludta át az éjszakát, azóta néha átalussza, néha nem. Lehet hogy szerencséd lesz, és babád hamar megtanul aludni, de inkább arra készülj lélekben, hogy nem, úgy nem ér nagy csalódás, ha még egy ideig nem alszik rendesen.
Szerintem kevesebb az olyan baba aki átalussza az éjszakát mint aki nem.Fiam 7.5 hós még soha nem aludta át az éjszakát.2X, 3X minimum kelünk.2X szopi van a többi "csak "ébredés.Teli torokból üvöltve.Nappal is utál aludni, minden másban jó baba.
Minden baba más, mint ahogy minden felnõtt is más. Nem minden felnõtt alszik egyformán, ahogy a babák sem. Az én Picinyem lassan 6 hónapos, de még mindig 2* kel éjszakánként. Fárasztó, de próbálom pozitívan felfogni. Olyan jó, mikor ott szuszog a cicin:o) Tarts ki, ahogy változik a nappali ritmusuk, úgy változik majd az éjszakai is. Nem csinálsz semmit rosszul. Próbáltam már én is este többször etetni, aztán kevesebbszer, aztán elõbb, késõbb... semmi nem használt! De mindig arra gondolok, hogy 2, 5 évig ezért küzdöttünk, úgyhogy szavunk nem lehet:o) Imádom, hogy van!!!!
az a baj, h áktálában a babák nem alszanak... ha megnézed millió anyuka ír ide, h mit csináljon babájával, nem alszik... én fiam már 10hós és még mindíg kelünk éjfélig kb 10X, utánna már csak reggel, anyatejes õ is, de éjfélkor tápszert kap. pont tegnap éjjel borultam ki apának (hajnal1kor jár haza melóból), 1 filmet, v müsort nem tudok soha végignézni, nappal oké... de h éjjel sem , mert tuti h felkel egy csomószor, és akkor még nem került szóba az h apával kettesben ha itthon van... az is lehetetlen, ha mégis összejön, tuti h 3-4 alkalommal újra kell kezdeni mert kel a gyerek :S én már kész vagyok ettõl :( de ez van, majd elmúlik... (remélem)
Komolyan kérdezem, ki mondta azt Neked, hogy a legtöbb baba ilyen idõsen átalussza az éjszakát? Mert tudtommal alig-alig fordul elõ. Az én kisfiam szintén anyatejes, 1 éves, és még mindig ébred legalább egyszer, de ma éjjel azt hiszem, négyszer voltunk fent. Már nem is számoltam. Sok minden lesz még, ne légy elkeseredve. Most még nem tud eleget enni egyszerre, aztán fogzás, szeparációs szorongás, kiesik a cumi a szájából, de nagyon hozzá lehet szokni, meg aztán a szopizások idõtartama is lerövidül, nekünk már csak 5-10 perc, az igazán semmi. Nem csinálsz semmit rosszul, sõt, jól teszed, hogy gondoskodsz róla! Olyan hamar eljön az az idõ, amikor azt fogja mondani, hogy hagyj már békén, ne fogd a kezem, tök ciki...
3 hónapos, szerintem normális. Majd kinövi.
nem akarlak elkeseríteni, remélem veletek nem így lesz. kisfiam 11 hónapos koráig kelt éjjel 2x-3x enni(szopott).végén már csak dudlizott, igy nem engedtem, meg már a tejem is csak nagyon kevés volt, igy ahogy leválasztottam el is ment, de ennek ellenére most is 20 hónaposan felkel éjjel 2x, hogy igyon, és hiába tudja hol az üvege, felkelt, hogy iszi.nem kell nekiadnom csak annyit kell mondanom, hogy tudod hol van vedd el és igyál, de ragd is vissza mert nem találod.(ált elpakolja mindenfele éjjel)igy nekem kell visszatennem.még 1x sem aludta végig az éjszakát.
Én nem mondanám, hogy a legtöbb baba átalussza az éjszakát, sõt, szerintem éppen, hogy kevesen. Ahogy elkezdõdik a fogzás, újra ébrednek még azok is, akik addig esetleg átaludták. Ne stresszeld ezen magad! :) Az én fiam 2, 5 éves múlt és még mindig nem alussza át az éjszakát, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor történt ez meg! És õ olyan volt, hogy kb. 4 hónapos koráig csak egyszer kelt éjjel enni, aztán ahogy elkezdett fogzani, egyre többet... 1 évesen volt hogy óránként is fent volt. Úgy kb. 2 éves korától van változás, azóta fordult már elõ, hogy ismét átaludta. Minden gyerek más.
Az én fiam 2 hónapos korától átalussza az éjszakát-anyatejes, most 5 hós-nekem is furcsa volt, nagyon jó alvó baba.A lányommal annyit éjszakáztam, h azt hittem, sosem lesz vége.Minden baba más.A fiam napközben is alszik rengeteget és bárhol el tud aludni, a lányommal kínlódtam állandóan.Semmit nem csináltam, egyszer csak reggel 6-kor arra riadtam, úristen, a gyerek?hát aludt és azóta is.Ma sem tudom, mi az oka, de nagyon örülök neki!Pedig mindkét gyerek csak anyatejes, mégis teljesen mások alvásügyben.

Baj az, ha a babám nem eszik meg főétkezéskor annyit, amennyit a korának megfelelően kéne?

6.5 hónapos,de a 180 ml-t nem tudom megetetni vele.

Legjobb válasz: Ha utána eszik még tápit vagy cicizik akkor nem baj,de amugy sem kell ezt betartani.Az én babám sem evettt ennyit ennyi idösen és nem lett baja.Ha éhes akkor ugyis szol. Tudja mennyire van szüksége.Ugyhogy nyugi.

Ha utána eszik még tápit vagy cicizik akkor nem baj, de amugy sem kell ezt betartani.Az én babám sem evettt ennyit ennyi idösen és nem lett baja.Ha éhes akkor ugyis szol. Tudja mennyire van szüksége.Ugyhogy nyugi.
Szia! Az én babám 7 és fél hós és fõétkezésnél 90-et evett ma (nagyon örültem neki), eddig 60-at. Persze kap utána anyatejet pár kortyot.
A kérdező hozzászólása: Tápszerrel nem is kínálom (csak reggel és este)mert azzal is ez a helyzet.Talán tényleg nem éhes, 10-kor kapott tejpépet gyümölcsel.
Igaz az én fiam 9 hós mult, de most eszik meg 180 ml babakaját...és ez nálunk a rekord...ennyit sem evett meg, én ugy oldottam meg, h nem kap 10 órait...hanem 6kor kel, akkor reggeli tápszer..és 9 kor, mikor leteszem aludni azelõtt kap vmit...és ha szerencsém van alszik fél 11ig...akkor kihuzzuk ebédig..12-12:30...és akkor eszik normálisan..és a nap további részében is eszik, sztem sok volt neki az 5szöri étkezés....azért nem evett csak keveset..igy eszik 4szer...de legalább normálisan...
A kérdező hozzászólása: De mi most álltunk át az 5-szöri étkezésre!?
Hidd el nem gond ha nem az elöirtakhoz mérten eszik.Õ tudja mennyi elég és mikor kell még neki.Adj annyit amennyit kér.Hiába szeretnéd hogy többet egyen nem fog ha nem kér.
Ja, nekem elejétõl kezdve 5 ször evett, mert sajnos tápszeres baba ...és nem igényelt többet...akkor nem tudom...de õ sosem az elõirt mennyiségeket ette meg...pl. 5 naposan 100-125 ml tápszert képes volt bukás nélkül meginni...majd késõbb ez beállt 160 ml-re, és hónapokig annyit evett...4 kg val született, most 9 hósan 9 kiló :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ok!Mert az enyém 6.5 hónaposan 8580g. és 71cm.
Az szép!:)

Létezhet az, hogy a babám nem szereti a büfiztetést?

A babám csak akkor alszik el nyugodtan, ha szopi után nem mozgatom.Amint nekiállok büfiztetni, vagy pelusozni, óriási hiszti lesz, ami akár órákig is eltarthat.Viszont ha szopi után hagyom aludni, akkor mint a kisangyal.Lehet ez a probléma?2 hetes a babám.

Legjobb válasz: Szopi elõtt tedd tisztába, és ne büfiztesd, hadd aludjon szopi után. Én is ezt csináltam. Az én babámnak sose kellett büfiznie. Ilyen is van :)

Szopi elõtt tedd tisztába, és ne büfiztesd, hadd aludjon szopi után. Én is ezt csináltam. Az én babámnak sose kellett büfiznie. Ilyen is van :)
a pelenkázást tényleg kaja elõtt csináld meg és csak akkor cserélj pelust evés után, ha kakil.az én fiamat kellett büfiztetni, mert iszonyatosan hasfájós volt.

8 hós babának adható Nestlé tejpép vagy Nestlé baba puding? Az nem olyan mint a tejes normál joghurtok amiket nem kaphat 1 éves koráig?

Legjobb válasz: Nem, nem olyanok mint a sima joghurtok, ezek direkt pici babáknak vannak kifejlesztve. Nyugodtan adhatod neki! Persze azért ezt is kóstoltasd meg vele mielõtt egy teljes adagot bevágna! :)

Nem, nem olyanok mint a sima joghurtok, ezek direkt pici babáknak vannak kifejlesztve. Nyugodtan adhatod neki! Persze azért ezt is kóstoltasd meg vele mielõtt egy teljes adagot bevágna! :)
A kérdező hozzászólása: Ma megkostoltuk nagyon bejött:) Szóval akkor mehet?Köszi

39 hetes vagyok, ha éjjel megiszok egy pohár pezsgöt, azzal nem okozok gondot a babának?

Legjobb válasz: Idd meg nyugodtan!! Ugye nem gondolod, hogy árt a teljesen kifejlõdött babádnak??Egészségetekre!!

Idd meg nyugodtan!! Ugye nem gondolod, hogy árt a teljesen kifejlõdött babádnak??Egészségetekre!!
Nyugodtan idd meg, egy pohár nem fog ártani.
Nyugodtan idd meg, en is koccintani fogok ejfelkor par korty pezsgovel. BUEK! 33 hetes kismama
Szia! Nyugodtan!!! Én már ittam egyet, szépen lassan elkortyoltam, most a vörösboromat kortyolom:) Egészségedre!
Nem tudom, mi az igazság, de az alkohol a finisben leállítja a méhtevékenységet, vagy lassítja, és ha épp most indulna a szülés, akkor az nem lenne túl jó. Szóval nekem ezt a védõnõ mondta, de nekem eszem ágában sincs inni, mert mára vagyok kiírva, és gondolni sem tudok most az alkoholra. Egyébként miért olyan fontos az a koccintás? Narancslével már nem is lesz boldog az új év? 6 éve vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, vagy mindkettõ, azóta egy kortyot sem ittam, és ugyanolyan remekül teltek a szilveszterek.
Én gyerek pezsgõvel koccintok :) )
egyszer egy évben kibírhatnád pezsgõ nélkül is. A gyerek fontosabb. Utána vedelheted nyakra fõre.
A kérdező hozzászólása: hát sajna az nincs itthon, de én is gondoltam rá, remélem nem ártok 1 pohárral.amugy mindenkinek boldog uj évet
A 39.héten már nem árt!:) Könnyû szülést!
és én, amiért bébiételt adok a babámnak? :D:D
Nem vagy gondatlan, hanem teljesen normális. Én nem hiszek a bioban, az egész csak divat, meg lehúzás. Mi sem azt ettünk.
Én sem bioboltban vásárolok...
Én kész vagyok ezektõl a divatos trendektõl. Ha teheted, persze, vegyél egészségesebb dolgokat, termessz paradicsomot ládában, de amig megteszed a tõled telhetõt, megmosod a gyümölcsöt alaposan, szerintem ne hibáztasd magad!! Sok boldogságot! Egy 3 hós baba anyukája
Egyáltalán nem vagy gondatlan! :) Én otthon termesztem szinte az összes zöldséget-gyümölcsöt! Ugye, milyen gondos anyuka vagyok??? És az összeset permetezni kell, hogy legyen is belõle valami. :) Szóval így van, ahogy az elõzõ válaszoló írta: mosd meg alaposan és ehetitek!!!
Valahol azt olvastam, hogy inkább idõs emberektõl vásároljunk zöldséget a babának, akik kis mennyiséget árulnak, ne a hipermarketbõl. Én pont fordítva gondolom: a hipermarketben élelmiszerbiztonsági szabályok vannak, akármit nem lehet árulni, sokkal bizonytalanabbnak érzem azt, amit 'Mari néni' árul. Ki tudja, mivel trágyázott, permetezett, stb. Lehet, hogy a kerti budi mellett volt a salátaágyás. A bio dolgokkal meg úgy vagyok, hogy biztos jó lehet, de a baba élete végéig úgysem lehet bio-t venni, egyszer biztos hogy találkozik a nem bio-val. Én nem veszek neki bio-t.
A kérdező hozzászólása: Na, az üveges bébikaja meg a másik! Tehát amellett még lusta is vagyok:-))) No, nem mintha eddig mardosott volna a lelkiismeret, hogy nem veszek meg ötszörös áron olyat, amire rámondja valaki, hogy bio! Mert aztán ki, honnan tudja, hogy az-e? Azért, mert rámondják? Vagy az ilyen "biofanoknak" (most olvastam) van egy varázs-nagyítójuk, aminek segítségével megállapítják, hogy az teljesen egészséges? És amit a Mari néni termeszt a kertjében, az tuti jó? Arról még azt sem tudjuk, mit locsol rá! Igazából kicsit provokáló volt a kérdés, kíváncsi voltam, csak én vagyok-e ily maradi! Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi! A kerti budi hatásos példa, pont ilyenre gondoltam! Meg hypoval locsolgatják a növénykéiket, azzal ûzik a tetveket, meg biztos van még egy csomó hasznos dolog. De természetesen senkit nem szeretnék megbántani, csak biztos, hogy vannak ilyenek is!
kár hogy ilyen a helyzetünk !

Ha valaki "csak" fej, mert nem kell a babának a cici, mennyi még az a mennyiség, amiért érdemes csinálni? Nálam szó szerint küzdeni?

Egyre csökken a tejem, és kezdek kimerülni, tönkretenni a mellem. Kérem, az ne írjon, aki szerint minden csepp fontos, mert nem tudja, mennyit szenvedek emiatt.

Legjobb válasz: Szia! Aterzem a helyzeted, en is atestem ezen. Nem akart a fiam szopizni ezert fejtem neki a tejet. Az elejen meg minden szep es jo volt, rengeteg tejem volt. Aztan elkezdett szepen lassan apadni, elkezdtem potolni tapszerrel. A vegen mar csak 60 ml-t tudtam naponta fejni, de csinaltam. Mikor egyszer a kisfiam sirva fakadt anyatej szopizas kozben es nem akarta meginni, akkor mondtam azt hogy most eleg. Ne legyen lelkiismeret furdalasod, szerintem te mindent megtettel, es inkabb orulj annak hogy hogy ennyit is tudtal tenni. Ne stresszeld magad, mert az megjobban apasztja a tejet, ha meg kimerulsz annak a babad latja karat. Szoval fel a fejjel, nem attol vagy szupermami, hogy meddig "szoptatsz", hanem attol hogy a babodnak van egy mosolygos, energiadus, kiegyensulyozott mamija. :)

Szia! Aterzem a helyzeted, en is atestem ezen. Nem akart a fiam szopizni ezert fejtem neki a tejet. Az elejen meg minden szep es jo volt, rengeteg tejem volt. Aztan elkezdett szepen lassan apadni, elkezdtem potolni tapszerrel. A vegen mar csak 60 ml-t tudtam naponta fejni, de csinaltam. Mikor egyszer a kisfiam sirva fakadt anyatej szopizas kozben es nem akarta meginni, akkor mondtam azt hogy most eleg. Ne legyen lelkiismeret furdalasod, szerintem te mindent megtettel, es inkabb orulj annak hogy hogy ennyit is tudtal tenni. Ne stresszeld magad, mert az megjobban apasztja a tejet, ha meg kimerulsz annak a babad latja karat. Szoval fel a fejjel, nem attol vagy szupermami, hogy meddig "szoptatsz", hanem attol hogy a babodnak van egy mosolygos, energiadus, kiegyensulyozott mamija. :)
Szerintem ezt te döntöd el mennyi az a mennyiség ami neked megéri! Ha egy etetés akkor egyre elég ha kettõre kettõre! CSakis te érzed mennyire fárasztó neked mennyire készülsz ki tõle mennyire éri meg nektek! Azt ne felejds el te vagy az anyukája és amit te csinálsz neki az legjobb ha tápit kap azért ha tejcsit kap azért imád és te vagy neki a világ! :o) Boldog babázást!
Teljesen átérzem a helyzeted, másfél hónapja ugyan ebben a cipõben járok. Kisfiam sajnos koraszülött és rászokott a cumisüvegre. 2 hónapos koráig próbálkoztunk a szopival, de mire az egyiknek vége lett kezdõdött a következõ. Nagyon megviselt, hogy egy perc idõm sincs magamra és a férjemre. Ingerült lettem és ez miatt csökkent a tejem. Akkor döntöttem el, hogy fejni fogom neki. Azóta minden oké, és tudom, hogy egy jó fejõ aranyat ér. Nem tudom milyet használsz, nekem Avent Isis van és nagyon szeretem. Könnyû használni és hatékony. De, ha úgy érzed, nem megy, akkor ne gyötörd magad, mert semmi értelme. Egyikõtöknek se tesz jót. Te stresszes és fáradt leszel, a manód pedig át fogja venni ezt a feszültséget. Nem attól vagy jó anya, hogy gyötröd magad, hanem attól, hogy feltétel nélkül szereted, gondoskodsz róla és óvod. Neki RÁD van szüksége és nem egy "nagyüzemi fejõgépre". Nagyon boldog babázást :)
Én sajnos csak 4 hetes koráig tudtam anyatejjel táplálni, mert nem szopizott.Én az elejétõl kezdve fejtem.Sajnos addig futotta.Én is kínoztam magam, pihenni sem tudtam, mert ha pihenhettem volna órák mentek el a fejésre pár csepp tejcsiért.:( Átálltunk a tápszerre és boldog kiegyensúlyozott kisbaba velem együtt:) Most 9 hónapos és 1 hetes és három napja elindultunk.
én is szenvedtem 2hónapot miután elválasztotta magát a kisfiam. Én napi 20ml-nél áltam le, mert ez már tök felesleges volt, szerintem. Igaz 1éves volt a kisfiam, evett-ivott mindent. Ha a tied kisebb sokkal én kínoznám magam még, de ha már neked is ennyire kevés (reggeltõl-estig volt 20ml) akkor hagyd abba. Kérjetek tápszert, ettõl még pont ugyanolyan szép és okos lesz a babád! Valamint te sem vagy önzõ, rossz anya!
Koszonom a lepontozast, tudtam hogy ez lesz... Az elso voltam.
Az a lenyeg! Nem is tudom mit huzom fel magam, mar megszokhattam. :) Boldog babazast!
Te honnan látod ha lepontoznak? A százalékból?
Igazából én csak azt nem értem miért tetted fel a kérdést, hiszen a kérdésedben ott a válaszod, a döntésed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Sajnálom, hogy lepontoztak, kedves Elsõ! Nekem nagyon hasznos volt a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, kedvesek vagytok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!