Találatok a következő kifejezésre: Az nem a babának (2819 db)

Anyukák! Akinek nehéz volt az újszülöttkor a babával és hírtelen érte a felismerés hogy ez 24 órás feladat az akar még kistesót vagy nem? Nálunk mostmár minden rendben, imádom a lányom de ugy érzem elég ez az egy baba.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.

4es vagyok.Még nagyon pici a babád, szerintem ne foglalkozz ezzel a témával:) Tedd félre, próbáld élvezni a napokat, ne görcsölj elõre a várható gondokon(pl nem mindenkinél nehéz a fogzás).Aztán majd jön minden magától, vagy elkezdesz vágyni még egy gyerekre, vagy nem, de még kori ezen agyalnod szerintem:)
Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.
Nekem még egy sincs, de már most tudom, hogy 24 órás feladat lesz, parázok is tõle, és már most tudom, hogy elég lesz egy baba is.
Szülés elõtt még én is úgy terveztem, hogy hamarosan jöhet a tesó.Na az élet bemosott, komplikált szülés, nulla tej, hiába fejtem, ittam a teákat stb. Tápszer, hasfájás hónapokig, nem alvás, én is vissza szerettem vna kapni az életemet, mindenkit csak a baba érdekelte, tõlem egy szót se kérdezett senki, depresszió, gyógyszeres kezelés, hozzátáplálás kezdetekor kapott a kicsi egy gyomorhurutot, aztán fogzás, minden fogzással láz... Igazából 8-9 hónapos korára fogadtam el azt, hogy anya vagyok és onnantól kezdtem el megtalálni benne az örömet és a szépséget. Testvér ügyben még most is a nem lesz felé hajlok, bár vannak már bennem ezzel ellentétes gondolatok is, szóval nem tudom. Leghamarabb négy-öt éves korában jöhet újra szóba a dolog. Most 15 hónapos...
Én sosem vágytam kis korkülönbségre, a lányom megszületése után ez (érthetõ módon) nem változott :-) Most 1 éves, ha 2 évesen beszokik bölcsibe visszamegyek dolgozni aztán fél-1 évvel késõbb abbahagyjuk a védekezést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy igy érzek én is. Sokat vagyunk mi is egyedül férjem sokat dolgozik 12 órába. Születése után egy két héttel költöztünk mostani lakhelyünkre. Városból falura... Szóval elég depi egy hely nekünk is van kb 3 szomszédunk meg az erdõ és puszta. De nemsoka visszemegyünk szerencsére. Lehet ez is közrejátszott hogy azt érzem egy gyerekre vagyok beállitva.
Szia:) A kislányom 20 hónapos és imádom, csodálatos, okos, gyönyörû gyerek!!! De 100000 % , hogy több gyerekem nem lesz!!! 1 gyerekre vagyok kalibrálva és kész!Van ilyen is!:) Miért? Annyira féltem, annyira parázok már ha csak elköhinti magát, hogy szinte belebetegszem. A maximalizmusom vele kapcsolatban nem csökkent egy picit sem.A mai napig írom mikor , mit és mennyit eszik. Kínosan ügyelek rá minden tekintetben! ÁÁÁÁ nem is írom le, mert "beteges" ez a tökéletességre való törekvésem... Nekem senki segitségem nincs, de szó szerint a párom havonta jön haza a munkája miatt , olyan helyen lakunk, ahol rajtunk kivül még vagy 50 ember, mindenhez kocsi kell, boltba menni, orvoshoz...stb. Szóval nálam tényleg 0-24 óra van. Nem lennék képes még egyszer végigcsinálni , amit a kicsi lányommal, most pedig már õ is itt van, még nehezebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok nem ezen agyalni de néha ez van sajna :)
mekkora most a babád? én is ezt éreztem, de ahogy múlt az idõ egyre könnyebb lett és mégis bevállaltunk egy babát.így 3év lett köztük.nem bántam meg mert most már egyre jobban elvannak együtt.
Szerintem szinte minden újdonsült anyukának nehéz az eleje, én is depresszió közeli hangulatban voltam az elsõ 3-4 hónapban. Tél is volt, egyedül is éreztem magam...aztán egyre jobb lett, viszont most 15 hónapos lesz a kislányom, és sokat mondom a férjemnek, h nem akarok több gyereket. Holott tudom, h szívem mélyén akarom, de a bezártságérzet, meg hogy havonta náthás-beteg, és sorolhatnám...nehéz. De reménykedem, h ha lesz tesó, jobb lesz mindkettõjüknek...legalábbis ezt hallom mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt. Engem megviselt az éjszakai kelés a sok sok sìrás. Majd még jön a fogzás is azt se tudom az milyen lesz majd. Szóval igazábol azt nem tudom elképzelni hogy amikor õ már nagyobb és ugyan ugy kell vele foglalkozni neki is meglesznek a nyûgjei és akkor még egy pici baba is mellé. Szóval vele még elvagyunk de kettõvel? Hameg már mondjuk iskolás és már önálobb éjszaka alszik meg minden na akkor kezdeni mindent elölröl? Nemtudom ugy érzem nekem nem menne pedig 3 mat akartunk.
Mindig 2 gyereket terveztünk, de....megmaradunk egynel.Nehezen ment a szoptatas, hasfajos volt, kb. 2 evesen aludta at elöször az ejszakat.A hazassagunk is romokban volt az elsö evben.Kialvatlan voltam(en nem hagyhattam abba a munkamat, itthonrol is dolgozhattam).Szoval nehez volt.Most 27 honapos es tenyleg elvezzük vele az eletet, igy kerek ahogy van.Jövöre megy ovodaba, en vissza dolgozni.Valahogy en regen igy kepzeltem el a harmonikus eletet.
Nálam ez volt...még mielõtt megszületett megbeszéltük, hogy kb 1 éves lesz mikor jöhet majd a tesó.Na mikor 1 éves volt hallani sem akartam még tesóról, pedig akkor már lényegesen könnyebb volt minden mint az elején. Most mégis 37 hetes pocakos vagyok, jövõ hónapban szülök, 26 hónap lesz a fiúk között:)
A kérdező hozzászólása: Hát örülök hogy nem vagyok akkoe egyedül ilyen gondolatokkal.

Miért nem alussza még mindig végig az éjszakát a babám? Én csinálok valamit rosszul? Többi lent

3 hónapos a babám és még mindig 2 szer kell éjjel enni.Anyatejes,de a legtöbb baba ennyi id?sen már nem szokott vagy csak egyszer kell enni éjszaka.A második ébredésnél nem is nagyon szokott enni csak nyammog.Meddig fog még így kelni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is 3 hós a babám, és õ is kétszer kel. Nem minden baba egyforma, én már beletörõdtem hogy felkel. :)Sajna nem tudsz mit csinálni, majd kinövi.

Szia! Nekem is 3 hós a babám, és õ is kétszer kel. Nem minden baba egyforma, én már beletörõdtem hogy felkel. :) Sajna nem tudsz mit csinálni, majd kinövi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akik azt kérdezték, hogy honnan veszem, hogy más babák végigalusszák....hát onnan, hogy kb.10 ismerõsömnek van hasonló korú babája és ki vagyok akadva, hogy nekik egy angyal a babájuk és pár hetes koruk óta végigalusszák az éjszakákat.Ezért kérdeztem a ti véleményeteket is, de megnyugodtam :) .
:D Most ne haragudj meg, de mit vártál???És , tényleg nem tudom, hogy honnan vetted, de a legtöbb baba még 1 évesen sem alussza át az éjszakát!Az én lányom 10 hónapos , még soha nem aludt végig éjszakát és legalább 6x-8x kel éjszakánként!!!Örülj, hogy a tied csak 2x:) ))!És ez teljesen normális!
A fiam 4 hónapos koráig 1x, néha 2x ébredt, aztán beindult a fogzás és a minimum ébredés 3 volt, a maximumot nem bírtam számolni. 1 éves koráig egyszer sem aludta át az éjszakát, azóta néha átalussza, néha nem. Lehet hogy szerencséd lesz, és babád hamar megtanul aludni, de inkább arra készülj lélekben, hogy nem, úgy nem ér nagy csalódás, ha még egy ideig nem alszik rendesen.
Szerintem kevesebb az olyan baba aki átalussza az éjszakát mint aki nem.Fiam 7.5 hós még soha nem aludta át az éjszakát.2X, 3X minimum kelünk.2X szopi van a többi "csak "ébredés.Teli torokból üvöltve.Nappal is utál aludni, minden másban jó baba.
Minden baba más, mint ahogy minden felnõtt is más. Nem minden felnõtt alszik egyformán, ahogy a babák sem. Az én Picinyem lassan 6 hónapos, de még mindig 2* kel éjszakánként. Fárasztó, de próbálom pozitívan felfogni. Olyan jó, mikor ott szuszog a cicin:o) Tarts ki, ahogy változik a nappali ritmusuk, úgy változik majd az éjszakai is. Nem csinálsz semmit rosszul. Próbáltam már én is este többször etetni, aztán kevesebbszer, aztán elõbb, késõbb... semmi nem használt! De mindig arra gondolok, hogy 2, 5 évig ezért küzdöttünk, úgyhogy szavunk nem lehet:o) Imádom, hogy van!!!!
az a baj, h áktálában a babák nem alszanak... ha megnézed millió anyuka ír ide, h mit csináljon babájával, nem alszik... én fiam már 10hós és még mindíg kelünk éjfélig kb 10X, utánna már csak reggel, anyatejes õ is, de éjfélkor tápszert kap. pont tegnap éjjel borultam ki apának (hajnal1kor jár haza melóból), 1 filmet, v müsort nem tudok soha végignézni, nappal oké... de h éjjel sem , mert tuti h felkel egy csomószor, és akkor még nem került szóba az h apával kettesben ha itthon van... az is lehetetlen, ha mégis összejön, tuti h 3-4 alkalommal újra kell kezdeni mert kel a gyerek :S én már kész vagyok ettõl :( de ez van, majd elmúlik... (remélem)
Komolyan kérdezem, ki mondta azt Neked, hogy a legtöbb baba ilyen idõsen átalussza az éjszakát? Mert tudtommal alig-alig fordul elõ. Az én kisfiam szintén anyatejes, 1 éves, és még mindig ébred legalább egyszer, de ma éjjel azt hiszem, négyszer voltunk fent. Már nem is számoltam. Sok minden lesz még, ne légy elkeseredve. Most még nem tud eleget enni egyszerre, aztán fogzás, szeparációs szorongás, kiesik a cumi a szájából, de nagyon hozzá lehet szokni, meg aztán a szopizások idõtartama is lerövidül, nekünk már csak 5-10 perc, az igazán semmi. Nem csinálsz semmit rosszul, sõt, jól teszed, hogy gondoskodsz róla! Olyan hamar eljön az az idõ, amikor azt fogja mondani, hogy hagyj már békén, ne fogd a kezem, tök ciki...
3 hónapos, szerintem normális. Majd kinövi.
nem akarlak elkeseríteni, remélem veletek nem így lesz. kisfiam 11 hónapos koráig kelt éjjel 2x-3x enni(szopott).végén már csak dudlizott, igy nem engedtem, meg már a tejem is csak nagyon kevés volt, igy ahogy leválasztottam el is ment, de ennek ellenére most is 20 hónaposan felkel éjjel 2x, hogy igyon, és hiába tudja hol az üvege, felkelt, hogy iszi.nem kell nekiadnom csak annyit kell mondanom, hogy tudod hol van vedd el és igyál, de ragd is vissza mert nem találod.(ált elpakolja mindenfele éjjel)igy nekem kell visszatennem.még 1x sem aludta végig az éjszakát.
Én nem mondanám, hogy a legtöbb baba átalussza az éjszakát, sõt, szerintem éppen, hogy kevesen. Ahogy elkezdõdik a fogzás, újra ébrednek még azok is, akik addig esetleg átaludták. Ne stresszeld ezen magad! :) Az én fiam 2, 5 éves múlt és még mindig nem alussza át az éjszakát, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor történt ez meg! És õ olyan volt, hogy kb. 4 hónapos koráig csak egyszer kelt éjjel enni, aztán ahogy elkezdett fogzani, egyre többet... 1 évesen volt hogy óránként is fent volt. Úgy kb. 2 éves korától van változás, azóta fordult már elõ, hogy ismét átaludta. Minden gyerek más.
Az én fiam 2 hónapos korától átalussza az éjszakát-anyatejes, most 5 hós-nekem is furcsa volt, nagyon jó alvó baba.A lányommal annyit éjszakáztam, h azt hittem, sosem lesz vége.Minden baba más.A fiam napközben is alszik rengeteget és bárhol el tud aludni, a lányommal kínlódtam állandóan.Semmit nem csináltam, egyszer csak reggel 6-kor arra riadtam, úristen, a gyerek?hát aludt és azóta is.Ma sem tudom, mi az oka, de nagyon örülök neki!Pedig mindkét gyerek csak anyatejes, mégis teljesen mások alvásügyben.

Baj az, ha a babám nem eszik meg főétkezéskor annyit, amennyit a korának megfelelően kéne?

6.5 hónapos,de a 180 ml-t nem tudom megetetni vele.

Legjobb válasz: Ha utána eszik még tápit vagy cicizik akkor nem baj,de amugy sem kell ezt betartani.Az én babám sem evettt ennyit ennyi idösen és nem lett baja.Ha éhes akkor ugyis szol. Tudja mennyire van szüksége.Ugyhogy nyugi.

Ha utána eszik még tápit vagy cicizik akkor nem baj, de amugy sem kell ezt betartani.Az én babám sem evettt ennyit ennyi idösen és nem lett baja.Ha éhes akkor ugyis szol. Tudja mennyire van szüksége.Ugyhogy nyugi.
Szia! Az én babám 7 és fél hós és fõétkezésnél 90-et evett ma (nagyon örültem neki), eddig 60-at. Persze kap utána anyatejet pár kortyot.
A kérdező hozzászólása: Tápszerrel nem is kínálom (csak reggel és este)mert azzal is ez a helyzet.Talán tényleg nem éhes, 10-kor kapott tejpépet gyümölcsel.
Igaz az én fiam 9 hós mult, de most eszik meg 180 ml babakaját...és ez nálunk a rekord...ennyit sem evett meg, én ugy oldottam meg, h nem kap 10 órait...hanem 6kor kel, akkor reggeli tápszer..és 9 kor, mikor leteszem aludni azelõtt kap vmit...és ha szerencsém van alszik fél 11ig...akkor kihuzzuk ebédig..12-12:30...és akkor eszik normálisan..és a nap további részében is eszik, sztem sok volt neki az 5szöri étkezés....azért nem evett csak keveset..igy eszik 4szer...de legalább normálisan...
A kérdező hozzászólása: De mi most álltunk át az 5-szöri étkezésre!?
Hidd el nem gond ha nem az elöirtakhoz mérten eszik.Õ tudja mennyi elég és mikor kell még neki.Adj annyit amennyit kér.Hiába szeretnéd hogy többet egyen nem fog ha nem kér.
Ja, nekem elejétõl kezdve 5 ször evett, mert sajnos tápszeres baba ...és nem igényelt többet...akkor nem tudom...de õ sosem az elõirt mennyiségeket ette meg...pl. 5 naposan 100-125 ml tápszert képes volt bukás nélkül meginni...majd késõbb ez beállt 160 ml-re, és hónapokig annyit evett...4 kg val született, most 9 hósan 9 kiló :)
A kérdező hozzászólása: Akkor ok!Mert az enyém 6.5 hónaposan 8580g. és 71cm.
Az szép!:)

Létezhet az, hogy a babám nem szereti a büfiztetést?

A babám csak akkor alszik el nyugodtan, ha szopi után nem mozgatom.Amint nekiállok büfiztetni, vagy pelusozni, óriási hiszti lesz, ami akár órákig is eltarthat.Viszont ha szopi után hagyom aludni, akkor mint a kisangyal.Lehet ez a probléma?2 hetes a babám.

Legjobb válasz: Szopi elõtt tedd tisztába, és ne büfiztesd, hadd aludjon szopi után. Én is ezt csináltam. Az én babámnak sose kellett büfiznie. Ilyen is van :)

Szopi elõtt tedd tisztába, és ne büfiztesd, hadd aludjon szopi után. Én is ezt csináltam. Az én babámnak sose kellett büfiznie. Ilyen is van :)
a pelenkázást tényleg kaja elõtt csináld meg és csak akkor cserélj pelust evés után, ha kakil.az én fiamat kellett büfiztetni, mert iszonyatosan hasfájós volt.

Baj az ha a babám 8 hónapos és ujra terhes vagyok? Nem lesz kevés közöttük a korkülömbség?

szeretnék neki testvért de én ugy akartam hogy kb 2 évet várok még!!de hát ez nem jött össze ugy nézz ki!!

Legjobb válasz: Szia! Minden korkülömbség ideális, csak jól kell hozzáállni :) Mi is a második babánkat várjuk, a lányom 15 hónapos volt, mikor terhes lettem. Az elsõ hetek teljes kétségbeesésben teltek, (pedig mi már hónapok óta akartuk a babát pont a kis korkülömbség miatt). 9 hónap nagyon hosszú idõ, bõven belefér mindennek az eltervezése, átgondolása. Én most a 35. héten vagyok, és a kezdettel szemben semmi félelmem nincs, a lányom pedig olyan szeretettel várja a kistestvérét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni az õ korosztályáról. 1-2 év és összeérnek, igazi jó testvérek lesznek, jól eljátszanak majd együtt, meglátod! Ne aggódj, örülj babádnak, minden rendben lesz :)

Szia! Minden korkülömbség ideális, csak jól kell hozzáállni :) Mi is a második babánkat várjuk, a lányom 15 hónapos volt, mikor terhes lettem. Az elsõ hetek teljes kétségbeesésben teltek, (pedig mi már hónapok óta akartuk a babát pont a kis korkülömbség miatt). 9 hónap nagyon hosszú idõ, bõven belefér mindennek az eltervezése, átgondolása. Én most a 35. héten vagyok, és a kezdettel szemben semmi félelmem nincs, a lányom pedig olyan szeretettel várja a kistestvérét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni az õ korosztályáról. 1-2 év és összeérnek, igazi jó testvérek lesznek, jól eljátszanak majd együtt, meglátod! Ne aggódj, örülj babádnak, minden rendben lesz :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a megnyugtató választ!!csak megint attól félek hogy mitfognak szólni a családban mert nem olyan anygi helyzetünk mint amilyennek lenni kéne!!de azért nem is vagyunk túl szegények!meg most akarunk házat is venni!!szóval elõre félek!!
Szia! A hugom és köztem 11 hónap a korkülömbség és sokkal jobb mintha több lenne, barátnõk is vagyunk, szóval örülj neki. Az anyagi helyzet már nehezebb, de megoldjátok és egy baba soha nem jöhet rosszkor!
Na ez jó :) Nekem is 8hós a fiam és úgy néz ki h megint kismama vagyok! Szerintem nagyon is örüljünk neki. Csodálatos dolog kismamának lenni! Hanyadik hétbe vagy?
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Mi sem állunk túl fényesen, de azért így a végére minden meglett, pedig a kislányunk után kisfiúnk lesz, úgyhogy nem minden örökölhetõ. És késõbb is meg fogjuk oldani, ha meg visszamegyek dolgozni minden könnyebb lesz, ráadásul pár év múlva nem kell újra "kiszakadnunk" a munkából. Az én családomban (szerencsére csak unokatestvér szintjén) is volt aki megjegyezte, hogy ha nem állunk jól akkor MIÉRT, és bántott is pár napig, meg persze lelkiismeret-furdalásom is volt, de aztán csak szurkálódásnak, gonoszkodásnak fogtam fel az egészet, és láss csodát, tényleg mindent megteremtettünk ami kellhet, talán annál többet is. És a lényeg úgyis az, hogy szeretjük egymást, és boldog család vagyunk!
A kérdező hozzászólása: (utolsó válaszoló)Még nemtudok semmit biztosra!jövõhéten megyek orvoshoz!!és majd akkor kiderül!!örülök neki hogy ti is így gondoljátok!!már féltem hogy ezért engem majd ezért leszólnak hogy most szült és már megint terhes!!
A kérdező hozzászólása: teljesen igazad van!!köszönöm a választ!!:)

Ha hányingerem van a terhesvitamintól és nem szedem be azzal ártok a babának? Orvostól kell másikat kérni vagy saját magam vehetek másikat?

Legjobb válasz: Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek,hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama

Ha normálisan táplálkozol, akkor nem is kell szedned. Én pl. odafigyelek, hogy "mindent" egyek. Folsavat szedtem csak az elsõ 3 hónapban. Semmilyen más vitamint nem! Még így is nagyobb egy picivel a babám, nekem pedig tökéletesek az eredményeim!:) 32 hetes kismama
Régen senki nem szedett terhessége alatt vitaminokat, mégis egészséges babák születtek. Ha neked szükséged van rá, akkor az orvost kérdezd meg.
szia! elsõ terhességnél 13 hétig tudtam szedni az Elevitet- dokim kérte addig bírjam ki! - mert annyira rosszul voltam tõle! utána nem szedtem .. most a második babával megpróbáltam az Elevitet újra de vettem Gravidát is és felváltva szedtem de sajnos mivel most hányós idõszak volt a 22. hétig ezért az elsõ 6-7 hétben tudtam csak szedni utána jött ki belõlem! dokim azt mondta fölösleges bevennem, ha fél perc múlva kihányom! szóval most nem szedtem... csak késõbb kezdtem el szedni 24. héttõl Supradynt- és Multi Tabs immunot... felváltva.. mert a gravida és elevit a mai napig kijön.
ajanlom a hipp natalt nem kell kerned csak szolj ha valtasz
Terhesen mindig jó étvágyam volt, persze csak a fogamravalókra:)
Jó annak, aki bõségesen tud reggelizni... :o)
Nekem csak akkor volt hányingerem a vitamintól, amikor egyszer éhgyomorra vettem be. Amúgy soha. Mindig bõséges reggeli után vettem be, és semmi gond nem volt.
A babának semmilyen szempontból nem ártasz. A terhesvitamint NEM A BABÁNAK szedjük, hanem a MAMÁNAK! Minden számára szükséges vitamint és ásványi anyagot elszipkáz a szervezetedbõl a kicsi, semmiben nem szenved hiányt. Ha túl kevés a vitamin és a többi, akkor Nálad alakulhat ki hiánybetegség, de egyáltalán nem törvényszerû, sokan írják, hogy semmit nem szednek, és úgy is egészségesnek lehet maradni kismamaként. Egyébként természetesen válthatsz másik vitaminra, ezek vény nélküli termékek, orvos nem kell hozzá.
Sok ilyen kérdés volt már, de a terhesvitamin=folsav. Az egyetlen vitamin, amit táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe, mert természetes formája nem hasznosul. Elengedhetetlen a magzat fejlõdéséhez. És már a 60-as években is szedték például az édesanyám és kortársai. A világ 67 országában meg nem bízzák a véletlenre, minden alapélelmiszer (kenyér, lisztek, rizs stb stb) alapból dúsítva van folsavval, így nem kérdezi senki hányinger-kedv-hit-pénz, minden embernek szednie kell, köztük kismamáknak. És jelentõs javulás mérhetõ a betegedések terén. Ahogy a reklám is 98%-al csökkenti a velõcsõzáródási problémákat. Szóval azért, ha legyinteni lehetne rá, nem hinném, hogy a fejlett országokban, külön törvény lenne erre, hogy pékárut csak folsavval dúsítva lehet forgalomba hozni. A másik meg emlékszem gyerekkoromban majd minden nõnek volt vetélése, a mai világban ez már nem annyira jellemzõ. Úgyhogy az sem igaz nem lesz a babának baja, mert a sok vetélés a baba betegségét jelzik. Ma már csak ósdi babona a ne szóljunk a 12 hétig.
én nem szedtem semmilyen vitamint
Elsõ terhességemnél a 13. hétig szedtem Gravidát! Akkor nem volt semmi bajom! Utána csak vasat szedtem! Most a másodiknál kezdtem szedni a femibiont és én is rosszul voltam, meg hánytam is, úgyhogy abbahagytam! Most 25+3 hetes vagyok és vasat, magnéziumot és kalciumot szedek! A magnéziumot és a kalciumot azért mert a külsõ méhszájam nyitva van, és ezt ajánlotta az orvosom!
Hipp natal illetve vannak folsavval dúsított élelmiszerek Magyarországon is. Lisztek, tészták talán.

Mitől van az, hogy a babám sokkal sokkal kevesebbet eszik, mint az ilyen korú babák általában, és mégis napi átlag 3, azaz három széklet van, ráadásul rendes mennyiség, nem csak olyan kicsike?

Nem is értem, hogy a babámban ugyan mit?l termel?dik ez a sok kaki, amikor olyan keveset eszik. Napi max 600 ml. tápszer + fél üveg szilárd kajcsi az adagunk. Látom, hogy mások inkább arra panaszkodnak, hogy a babájuk három-négy napig nem kakil, pedig eszik rendesen. Az is igaz, hogy a kisbabám (hét és fél hónapos) kicsit kevesebb is súlyban, mint a kortársai. Éppcsak több mint hét kg. Lehet ez anyagcserezavar és a szervezete nem tudja feldolgozni a táplálékot, hanem csak átfut rajta, vagy teljesen normális ez így?

Legjobb válasz: Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam,(most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.

Nem tudom mióta eszik szilárd ételt, de szerintem abból kéne többet enni, és kevesebb tápszert. Én 4 hónaposan kezdtem kanállal etetni a kisifam, (most 8 hónapos), de 7 hónaposan már csak este, éjjel, és reggel evett tápszert. Tízórait nem mindíg eszik, de ebédre, uzsira, vacsira mindíg szilárd kaját adok neki. Szerintem a tápszertõl van sok kakija.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy napi kétszer eszik még gyümölcsöt, de nagyon kis mennyiséget. Sajnos nagyon oda van a tápszerért, egyszerûen nem fogad el több szilárd kajcsit. Próbáltam erõltetni, de egyszerûen csak hiszti van belõle. A banánt pl. imádja, de néhány kanál után abból is elege van, és tápszert követel, pedig már öt és fél hónapos kora óta próbálkozunk szilárd kajákkal. Igazándiból az aggaszt, hogy mintha nem épülne be a szervezetbe, csak átmenne rajta, bár a kaki azért normálisnak látszódik, tehát mégiscsak történik valami azzal a kajcsival odabent.
Megint az elsõ vagyok. Nemrég nekünk is volt olyan idõszak, hogy nem akart enni annyit mint elõtte, akkor én is több tápszert adtam neki. És akkor õ is többet kakilt, és hígabbat. Nem tudom milyen szilárd kajákat próbáltál, az én kisfiam szereti a tejpépet, most már adok neki Danonino-t is, és üveges bébiételt is eszik. Sok sikert!
Szia, az Én kislányom 8 hónapos, Én is ezen aggódom, mert az Én kislányom igaz fordítva mint a Tied de ugyan ez van!Õ több szilárd ételt és kevesebb tápszert fogyaszt, naponta 5 etetem.De 3-5 kakis pelenka van, én voltam vele orvosnál és azt mondta nincs semmi baja az a lényeg, hogy ne legyen nyákos a kakija!Az Õ súlya 7080.Remélem megtudtalak nyugtatni, de vidd el orvoshoz!

6-7 hónapos kor körül már elég hamar megemésztik az anyatejet a babák ugye? Már nem annyira laktató hosszú ideig?

Kisfiam 6,5 hónapos, szépen haladunk a hozzátáplálással, szívesen elfogadja,de...nem hajlandó szopi előtt enni.Megszoptatom, aztán eltelik fél, vagy 1 óra és utána nagyon szívesen megeszik (max.) 140ml zöldséget. Délelőtt a 8órás és a fél12-es szopi között is kapott 80ml gyümit, azt is nagyon szívesen ette.Szóval ő szopizik is,eszik is, ez nem gond így? Mondjuk a védőn azt mondta jó, majd picit nagyobb lesz,akkor elfogadja szopi helyett,akkor lehet majd nagyobb adagot adni, hogy kibírja a következő etetésig. Szerintetek is jó így? Most pl 12kor szopizott,aztán negyed2kor evett 140ml spenótot krumplival(csak úgy falta) és 3-fél4 fele mikor ébred megint kap cicit. Amúgy délelőtt még tuti sokat eszik a mellemből,mert éjjel nem szopizik semmit,így délelőttre nagyon megtelik.

Legjobb válasz: Szerencsés vagy, hogy még tudod szoptatni. Mi is 6,5 hónaposak vagyunk, de kb. 1,5 hónapos korától elkezdett apadni a tejem, alig múlt 3 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Szóval nem tudok annyira hasznos infókkal szolgálni, csak azt tudom mondani, örülj neki, hogy van tejed, és szoptasd, amíg tudod. De ne görcsölj rá annyira. Az anyatej amúgy idõvel "elvizesedik", tápanyagtartalma elvész. De ennek a tejcsinek is van ám haszna: nagyon jó szomjoltó a babának, ami nyáron különösen jó. Szóval, fogd fel a szopizást ivásnak, és így máris nem tûnik olyan kétségbeejtõnek, hogy 1-2 óra múlva megint éhes. :)

Szerencsés vagy, hogy még tudod szoptatni. Mi is 6, 5 hónaposak vagyunk, de kb. 1, 5 hónapos korától elkezdett apadni a tejem, alig múlt 3 hónapos, mikor elkezdtem a hozzátáplálást. Szóval nem tudok annyira hasznos infókkal szolgálni, csak azt tudom mondani, örülj neki, hogy van tejed, és szoptasd, amíg tudod. De ne görcsölj rá annyira. Az anyatej amúgy idõvel "elvizesedik", tápanyagtartalma elvész. De ennek a tejcsinek is van ám haszna: nagyon jó szomjoltó a babának, ami nyáron különösen jó. Szóval, fogd fel a szopizást ivásnak, és így máris nem tûnik olyan kétségbeejtõnek, hogy 1-2 óra múlva megint éhes. :)
Ennyi idõsen nem is kéne szopi elõtt ennie. Minden kóstoltatás elõtt szoptatsd meg, nehogy elapadjon a tejed.
Szerintem nagyon is jól csinálod. Én is így csináltam a fiammal, nem volt szopihoz kötve az evés, bár utána eleinte cicizett, késõbb nem kérte. Aztán végül a rendes kaja lett a fõ evés, a szopi meg csak úgy mellékesen megmaradt.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor megmaradt a szopi?? Mert szerintem nálunk is ez lesz...fõleg, hogy itt a meleg!Nem is akarnám tõle elvenni...akkor úgyis más folyadékot kéne adjak neki.Csak így nem "etetem túl"??

Ha nekem faj a hasam és hasmenesem van, az átmegy az anyatejbe a babának? Nem fog fájni neki is a hasa? Valószínű romlott levest ettem.

Most éjjel lefejtem, elraktam a h?t?be az anyatejet, amíg nem tudom biztosan. Ilyenkor a véd?n?t sem hívhatom fel. Szerintetek? Odaadhatom a babámnak holnap?

Legjobb válasz: Szoptass nyugodtan, nem lesz baja a babádnak! Jobbulást!

Szoptass nyugodtan, nem lesz baja a babádnak! Jobbulást!
Az ételmérgezés nem fertõzõ, ha biztos vagy benne, hogy a leves az oka, akkor semmi gond nem lesz, ha kétségeid vannak, akkor amíg a tüneteid el nem múlnak ne szoptasd a babát, csak fejd le a tejet és öntsd ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! ÉS hogyan melegíthetem fel az anyatejet? Csak melegvízzel? Gondolom nem mikrózhatom.
Hogy õszinte legyek, nekem soha nem volt szükségem melegítésre -én nem fejtem és tettem el- de ha kellene, meleg vizet használnék:)

Mennyi az esélye a babának úgy, hogy a férfi védekezés nélkül nem teljesen teszi be a hímvesszőjét a nő hüvelyébe?

Legjobb válasz: Elsõ, te voltál bioszórán? Mivel a spermiumok a hímvesszõ elejébõl jönnek ki, így nincs túl nagy jelentõsége, mennyire teszi be, fõleg ha elment közben. Ha nem volt ejakuláció, az elõváladékban már akkor is lehetnek életképes spermiumok. Javaslom a 72 órás tablettát, és védekezést, ha nem akartok babát.

Elsõ, te voltál bioszórán? Mivel a spermiumok a hímvesszõ elejébõl jönnek ki, így nincs túl nagy jelentõsége, mennyire teszi be, fõleg ha elment közben. Ha nem volt ejakuláció, az elõváladékban már akkor is lehetnek életképes spermiumok. Javaslom a 72 órás tablettát, és védekezést, ha nem akartok babát.
Teljesen mindegy meddig teszi be ha nem akartok gyereket húzzon gumit ha meg igen akkor csináljátok rendesen.
de ha ejakulál valaki, akkor nagyobb az esély a babára, mivel sok-sok-sok spermium jut be, több tiz millio, és ugye nem mindegy h mennyi jut be, és hogy mennyire "messzire". Ejakulácionál a méhszájig is spriccelhet...nem mindegy, mekkora utat tesznek meg, mert minél többet kell megtennie, annál több pusztul el. Elõváladékban is van spermium, persze, de egy ejakulátumban összehasonlithatatlanul több van, azaz sokkal-sokkal nagyobb az esély terhességre. HA pl. valakinek nagyon kevés a spermiumszáma, csak 2-3 millio, annál mesterséges megterm.t sem csinálnak, az elvárt szám az 5 millió! Szóval, én nem irtam, h nincs esély, csak azt, hogy sokkal kisebb, mintha ejakulálnak a hüvelyébe. Ha ejakuláció történt, még akkor sem 100% hogy terhes lesz valaki, annak az esélye kb. 1 az 25 höz.
Az esélyekrõl csak annyit, hogy huszonévesen gyógyszereket szedtem, hogy 2 terhességem legyen. Évekig nem védekeztünk. Most gerincmûtét miatt 36 évesen megszakítással és óvszerrel próbáltunk védekezni. Persze valamilyen csoda folytán most teherbe estem és a 18. hétig még csak jele sem volt a babának. Elég ha csak a hüvely környékét éri az elõválladék és jöhet a baba. Százalékokra nem szabad adni, mrt ha csak 1% esély van az te is lehetsz.
Ez jó.. matematikailag! :) A hiba ott van, hogy a gyerekek nem matematikailag fogannak és születnek. Ha belegondolsz, mindig 50%, hogy terhes legyen valaki, mert vagy sikerül, vagy nem. Elég egyetlen spermium, hogy megtermékenyítse a petesejtet, az tök mindegy, hogy azon kívül hány millió szabadult még ki, illetve, hogy milyen utat tett meg. Ha nem így lenne, akkor nem olvasnád itt sorozatban, hogy "csak egyszer tette be, el sem ment, mégis terhes lettem", stb. A második válaszoló jól írta. Aki nem akar terhes lenni, az védekezzen, de még az sem 100%!
kicsi, kb. 1 a 100.000-hez vagy még kisebb azaz 100.000 ilyen esetbõl 1 nõ terhes lesz így.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!