Találatok a következő kifejezésre: Az nagy ha most (364 db)

lehet nem tenne jót, de egynap megengedhetõ:)
Nos ahelyett, hogy zabálni kezdenél, miért nem próbálsz rájönni a problémád forrására és megoldani?:D abban semmi logikus nincs amit te csinálnál... sokan a stresszes környezet, meg az ilyen hülyeségek miatt kezdenek zabálni ami miatt elhíznak ( ha elhízol amiatt is stresszes leszel és ez egy örök körforgás xD)
A kérdező hozzászólása: Na ja. De én tudom ám mitõl vagyok ki! És megoldás az nincs. Vagy csak én nem tudok róla... És most igenis gyógyír számomra ez a fantasztikus szendvics amit készítettem magamnak!
A gaz az, ha tulzottan megtartoztatod magad. Nem veletlen, hogy a legtobb fitness guru (legalabbis akikrol en olvasok) javasoljak a "csalo napot", amikor is egy heten 1x beiktatsz egy napot, amikor azt eszel amit akarsz. Csoki, fagyi, pizza, barmi. Ez nemcsak lelki beket ad, megajandekozod magad az eddigi ugyes etkezes/sport miatt, de a leptin szintedet is felnyomja, (ami az egeszseges fogyashoz nelkulozhetetlen).
Valóban kizárólag kajával tudod "vigasztalni" magad? Olyan sok más örömforrás is van az életben.
A kérdező hozzászólása: Ó, írsz nekem még örömforrási lehetõségeket?
nekem ilyenkor az segít, ha egy teljesen más tudatállapotba próbálok meg átkerülni, pl elmegyek a barátokkal, ahol velük foglalkozom, beszélgetünk stb. vagy, még nálam a vásárlás is jót tesz :D
A kérdező hozzászólása: Igen, az nálam is be szokott válni! Köszi!:)

Ha egy nap vagy két naponta elszívok még egy szál cigit azzal ártok valamennyit most magamnak? Ha elszívok egy szál cigit akkor azzal nagyon sokat rontok az esélyeimen hogy most teherbe essek?

Régebben dohányoztam, de már nem. Azért kérdezem mert babával próbálkozunk a párommal.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...

Nem hiszem, hogy nagyon sokat rontasz, de ha eddig meg tudtad állni, akkor miért pont most cigizel megint?...
Ha abbahagytad, most épp nem dohányzol, akkor mindenki érdekében kerüld is el a jövõben. Szerintem ez nem nagy kérés attól, aki babát akar, és ha már magadért nem teszed meg (ami mondjuk alap kellene hogy legyen), akkor a helyzetet megkönnyítendõ ne a baba elõtt szokj rá vissza, mert duplán fogsz szívni, és nem cigit! Régen én is dohányoztam, most is sokszor eszembe jut, tudom, mirõl beszélek, és mit ad Isten, mi is pont babán gondolkodunk... ne tedd meg! Ezt mondom magamnak is, ha épp megkívánom! Nem szabad! Utána még nehezebb lesz! Jobb nem kísérteni a sorsot!
Nem rontasz az esélyeken. Én dohányoztam, mielõtt terhes lettem és a 2. hónapban teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Nem tervezem, hogy rágyújtok. Csak ha esetleg mégis. Még nem vagyok terhes tehát ártani nem árt, legalábbis a babának majd nem, nem?
Nem ártasz vele, de ha teherbe esel, onnantól kezdve már igen, szóval onnantól kezdve cigistop :)
elõtte is ártalmas, úgyhogy ne cigizz!
Ha már nem dohányzol, most már ne kezd újra! Miért szaporítanád a rizikófaktorokat? Hozzáteszem, én dohányoztam, terhes lettem, és amikor megtudtam hogy babát várok, rögtön letettem. De ha a tervezett teherbeesés elõtt már le tudtam volna tenni, nem lett volna olyan indok, hogy újra rágyújtsak. (Mi pont nem terveztük, a házunk "darabokban" volt, amikor kiderült hogy babát várok)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Nem fogok cigizni! :)

22 hetes kismami vagyok. Normális az, hogy az utolsó 1-2 hétben rohamosan nőni kezdett a pocakom? Eddig ha lefeküdtem, akkor nem nagyon látszódott, most már akkor is kerek, ha vízszintesben vagyok. :)

Legjobb válasz: Persze! Most fog csak igazán kerekedni! Egyre nagyobb a baba, te pdigegyre kerekebb leszel. Végül nem férsz be egy normál ajtón, csak lapjával... :)))) Én már nagyon várom, hogy lássa az egész világ, hogy megint jön a baba nálunk!(8hetes vagyok még csak) Legél nagyon büszke a gömbölyû idomokra! Olyan rövid ideig leszel ilyen... :)))))

Persze! Most fog csak igazán kerekedni! Egyre nagyobb a baba, te pdigegyre kerekebb leszel. Végül nem férsz be egy normál ajtón, csak lapjával... :) ))) Én már nagyon várom, hogy lássa az egész világ, hogy megint jön a baba nálunk!(8hetes vagyok még csak) Legél nagyon büszke a gömbölyû idomokra! Olyan rövid ideig leszel ilyen... :) ))))
Szia! Bizony, hogy normális!!! Nekem 2 hete nõ "nagyon durván" (19 hetes vagyok), azaz már mindenki látja! Eddig nekem is hanyatt fekve "eltûnt" a poci, most már akkor is domborodik. Azt mondják, hogy kb. a 20 héttõl indul be a nagy növekedés. Úgyhogy minden a legnagyobb rendben! Én már alig várom, hogy hatalmas legen! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is nagyon élvezem a gömbölyödést, isteni érzés! :o)


A macskámat kiengedtem az utcára szilveszterkor (most) és nagyon nagy a durrogtatás, és ha itthon ilyet hall akkor elfut. Lehetséges az hogy nem jön vissza?

Lehetséges hogy árkon bokron túl rohant és nem talál vissza?

Legjobb válasz: Ha amúgy is kiszokott menni, akkor majd visszajön. Ha most engedted ki elõször, akkor meg várd a csodát. A kutyákra jellemzõ, hogy elvesznek, fõleg azért, mert ilyenkor kiszabadulnak a kertbõl, amit amúgy nem szoktak és rohannak mint valami õrült, aztán meg nem tudják hol vannak. A macska meg amúgy is kint mászkál, ha az elfut, akkor nem vaktába fut szokatlan helyen.

Ha amúgy is kiszokott menni, akkor majd visszajön. Ha most engedted ki elõször, akkor meg várd a csodát. A kutyákra jellemzõ, hogy elvesznek, fõleg azért, mert ilyenkor kiszabadulnak a kertbõl, amit amúgy nem szoktak és rohannak mint valami õrült, aztán meg nem tudják hol vannak. A macska meg amúgy is kint mászkál, ha az elfut, akkor nem vaktába fut szokatlan helyen.
A macskák általában hazatérnek, de inkább keresd meg, amíg még nem zendítenek rá nagyon, és tartsd bent reggelig. (Ha egyébként is kint lakik, akkor elég egy doboz, bele egy kinõtt, lyukas rongydarab - vagy az öled.)
A miénk pont éjfél elõtt kéredzkedett ki, aztán meghallotta a durrogást, és rémülten elszaladt valahová. Vagy két órán keresztül kerestük mindenhol a környéken, aztán amikor feladtuk, és bejöttünk, elõmászott a karácsonyfa alól. A fene tudja, mikor jött be.
Drukkolok, hogy meglegyen. Írdd ám meg, ha megvan.
Vissza fog jönni, ne aggódj! Ha a macskák megijednek, általában nem messzire szaladnak, hanem inkább bebújnak valahová, vagy felmásznak egy fára. Aztán ha vége a veszélynek, elõjönnek.
Az enyémmel is ez van. =( De valószínûleg a szomszéd fáján ücsörög, mindjárt meg is nézem.
A miénk a bejárattól 10méterre volt a ház mellett egy farakás mögött. Csak akkor jött ki, mikor mellé mentünk.
örülök, hogy elõkerült, tegnap én is így voltam
A kérdező hozzászólása: Megvaan :D egész éjszakát kint töltötte reggel nyolckor talált vissza már 6 órája eszik alszik felváltva..
A kérdező hozzászólása: ááhj.. nemtalálom azóta seeem!!
Volt egy állatvédelmi felhívás vmikor, h szilveszterkor az állatokat bent kell tartani, mert különben megijednek a zajtól és vissza sem jönnek... keresd meg és tartsad bent!!:)
Az enyém már haza is jött, itt alszik mellettem. =) Kb 3 órát volt kint, aztán az ajtó elõtt ücsörgött. Visszajön a tiéd is, ne félj. ^^
A kérdező hozzászólása: Már elég sok ideje kint van.. nem most engedtem ki elõször.. 3 hónapja naponta kimegy
Remélem jövõ szilveszterkor már mindenki elõre biztonságba helyezi a kutyáját, macskáját. Sok kutya és macska meghal ilyenkor, mert rémületükben az autók alá futnak. Ha nem is szemvednek balesetet, akkor is nagy trauma nekik a durrogtatás, hisz sokkal finomabbak az érzékszerveik, mint nekünk, szóval sokszoros erõvel hatnak rájuk a zajok. Ráadásul nekik senki sem szól errõl elõre. Úgyhogy kíméljétek meg állataitokat jövõre a traumától, akármennyire is kint szeretnének lenni.

Nagyon félek hogy elöbb születik meg a babám, most vagyok 35+2 hetes, nagy baj lenne ha most születne? Mikortól nem számít koraszülöttnek? Ilyenkor milyenek az esélyei? Komplikáció, stb?

Legjobb válasz: Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.

Betöltött 36. héttõl már hivatalosan sem számít koraszülöttnek. Akiknek problémás a terhességük, azoknak mindig azt mondják, hogy cél a 36. hét elérése, mert akkor már nagy baj nem lehet. Neked ehhez már túl sok nem hiányzik ezért, nem is kell komoly komplikációval számolni.
nekem a doki betöltött 37 hetet mondott.
Betöltött 37 hét a nem koraszülés, de ha ma este megszületne a babád, nagy baja akkor sem lenne, már megvan mindene, csak híznia kell. Sok boldogságot ) Azért húzzátok még ha lehet :)
De plusz jó hir: betöltött 34. héttõl már 99% az esély, hogy semmilyen károsodása nem lesz, ha megszületik, azaz egészséges lesz, és életben marad :)
Szia! Kislányom 35/5-re született, 2500g/45cm-rel, teljesen egészségesen. Ne aggódj, ha megszületne most, sem lenne gond! Majdnem 2éves kislány anyuja
Ne aggódj nem jön az olyan hamar!!Ha mégis akkor biztos már elég fejlett hozzá!! Én is féltem de csak a 39.hétre jött

Az nagy baj szerintetek ha vannak napok amikor érzem a kicsit -estefelé ha lepihenek, és vannak amikor nem igazán- nagyon keveset mocorog? Most napja nem igazán, de volt nemrég hogy napig alig érzetem, aztán meg igen. Mi lehet vele? Aggódom

Legjobb válasz: Hány hetes vagy?Az elején nem érezni folyton a mocorgást, mert még nem akkora, hogy érezhesd.Késõbb esténként jelentkezik lefekvés után, majd a nap többi részében is..Tehát fokozatosan (ahogy telnek a hetek), úgy érzed egyre többet.Nekik is vannak aktívabb, és nyugisabb napjaik.Akkor van csak gond, ha 24 órán át nem érzel semmit. Én spec. most örülök, hogy két nap után hagy pihenni egy kicsit.Még aludni sem tudtam. 2 éves csaj anyuja és 29 h. km.

Hány hetes vagy?Az elején nem érezni folyton a mocorgást, mert még nem akkora, hogy érezhesd.Késõbb esténként jelentkezik lefekvés után, majd a nap többi részében is..Tehát fokozatosan (ahogy telnek a hetek), úgy érzed egyre többet.Nekik is vannak aktívabb, és nyugisabb napjaik.Akkor van csak gond, ha 24 órán át nem érzel semmit. Én spec. most örülök, hogy két nap után hagy pihenni egy kicsit.Még aludni sem tudtam. 2 éves csaj anyuja és 29 h. km.
A kérdező hozzászólása: 24hetes km vok.
Én is 24 hetes vagyok, és nálam is változó. Ma pl alig mozgott, de azért be bejelentkezik. Akkor szoktam többet rüzni, ha lefekszm, ledõlök. De tényleg az a lényeg, h érezd õt minden nap, ne legyen olyan 24 óra, h ne mozogjon egyáltalán.
Nálunk is így van, mi 25 hetesek vagyunk. Nyugodj meg, biztos nincs semmi baj. Majd ha nagyobb lesz, biztos jobban érezni. Nekem tegnap volt nagyon nyugis nap, párszor éreztem csak. Múltkor is idegeskedtem már egyszer két napig ezen, aztán utána meg úgy mozgott, nem gyõztem nevetni, hogy nyomkodja kifelé a pocakomat. :) Szép babavárást!
Kedves elsõ! Nektek is front volt az elmult napokban? Majd ki bujt nekem is. Már nyugisabb de az én babám elsõperctöl, hogy érzem, nagyon sokat mozog. Éjszaka még egyenlõre alszik, akkor jol viselkedik. Tegnap elõtt este már az apukája beszélt vele, mert "nagyon rosszalkodott" . Mi lesz ha kint lesz, akkor is ezt fogja csinálni? Ilyen aktív lesz? 25 hetes kismami.
Nálunk is az elõzõ 2 napban mint a mérgezett egér úgy rúgkapált meg nyomta magát, tuti volt valami front, vagy hold vagy mittomén :) Még aludni sem nagyon hagyott! Most éjjel meg meg se mukkant, gondolom jól lefárasztotta magát és most ezerrel szundít! Ne aggódj, én azt olvastam ilyenkor bal oldalra fordulva le kell feküdni, vagy inni egy kis kólát, vagy enni egy kocka csokit, ezekre szoktak mocorogni. Illetve kajázás után 20-30 perccel kell figyelni, hogy mozog e. Ha sehogy sem mocorog, akkor menj be az ügyeletre, mondd el hogy nem érzed, és azonnal meg fogják nézni, hogy mi a helyzet odabent! 28 hkm
Elsõ vagyok.Igen, front volt.Egy doki mondta, hogy annyi volt a rosszullét, nem gyõzte.Érdekes, mert a neten utánanéztem.Azt írták semmilyen front nincs, és nem is jön.Ezt a babák jobban tudják:D Sajnos az én 29 hetesem éjjel dolgozik a legtöbbet.Alig tudok aludni.Éjszakai bagoly lesz belõle.
09:09 es vagyok! Kedves utolsó! Az én hugom meg azzal hergel, hogy a babák születésük után felscerélik az addigiakat. Az enyém éjszaka alszik, valószínü, hogy majd pont forditva lesz. De nagyon remélem, hogy nem, mert az nem lenne valami jó nekem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

9, 5 hónapos kisfiamnak kezdődő hörghurutot állapított meg tegnap a doktornő. Idáig nem volt beteg, ezért most nagyon aggódunk érte, mert mondta a doktornő ha most hétvégén rosszabbodna azonnal ügyeletet kell hívni! Ez valóban ilyen komoly?

Ambroxolt és Spiropent írt fel neki.Félek nehogy kórház legyen a vége, mert most Apa is és Én is betegek vagyunk és nem tudom, hogy így mehetnénk-e vele a kórházba. Ráadásul szopik még, "rendes" kajába csak belenyal és egyb?l kéri a cicit!Soha nem volt cumija, cumisüvege, így most nem tudom mi lenne vele ha bekerülne, úgy , hogy mi nem mehetünk vele!

Legjobb válasz: Nekünk is pont ennyi idõs volt mikor kezdõdõ hörghurutja volt,szedte a gyógyszereket,sajnos antibiotikumot is de nem baj,szükséges volt. Citromfüvet párologtattunk neki,ami a légutakra nagyon,sólámpa égett egész nap,szívtuk az orrát,és 2 hét alatt rendbe jött(sajnos babáknál sokáig tart.) Jobbulást! Ne félj,nem feltétlenül mkell a kórházra gondolni,sõt...!!!

Nekünk is pont ennyi idõs volt mikor kezdõdõ hörghurutja volt, szedte a gyógyszereket, sajnos antibiotikumot is de nem baj, szükséges volt. Citromfüvet párologtattunk neki, ami a légutakra nagyon, sólámpa égett egész nap, szívtuk az orrát, és 2 hét alatt rendbe jött(sajnos babáknál sokáig tart.) Jobbulást! Ne félj, nem feltétlenül mkell a kórházra gondolni, sõt...!!!
Egyébként meg a kórházban bent maradhatsz vele! De szerintem nem kell ilyesmitõl félned. Nekünk kétszer is bent kellett volna maradni már a kórházban de saját felelõsségre hazajöttünk. Nem vagy köteles bent maradni.

Miért van ez? Az első nagy szerelmem most a testvéremmel van együtt.ha meglátom a fiút dobog a szivem és remeg a kezem!

pedig úgyérzem hogy csak gy?löletet érzek iránta..akkor miért van ez?

Legjobb válasz: A tesóddal??? Jujjj,én ezt el sem tudnám képzelni.Nekem mindig tabu volt a tesóm párj,volt párja is és fordítva is.Ez nagyon kemény lehet most neked!Szerintem még vonzódsz a sráchoz,de közben haragszol rá,mert összejött a tesóddal,ami hidd el,teljesen érthetõ!Tarts ki és keress mást!!!

A tesóddal??? Jujjj, én ezt el sem tudnám képzelni.Nekem mindig tabu volt a tesóm párj, volt párja is és fordítva is.Ez nagyon kemény lehet most neked!Szerintem még vonzódsz a sráchoz, de közben haragszol rá, mert összejött a tesóddal, ami hidd el, teljesen érthetõ!Tarts ki és keress mást!!!
szerintem szerelmes vagy :) és azért érzel gyûlöletet mert a testvéreddel van együtt .. egyébként meg nem gyûlölöd hanem vonzódsz hozzá nagyon is.. csak az nem derült ki számomra hogy ti jártatok vagy csak plátói szerelem a te részedrõl ?
A kérdező hozzászólása: jártam vele
Szió? milyen a kapcsolatod a tesóddal, hány éves vagy, és õk mióta vannak együtt? Mert ha ez egy diákszerelem úgymond-nem kicsinyítésképpen, hanem arra gondolok, hogy gimis vagy, szóval tiznéves, akkor ezek kicvsit másképpen mûködnek. Szóval egy tartós párkapcsolat után, bonyolultabb, és nehézkesebb egy ilyen helyzet. ha nincsnek régóta együtt, akkor beszélhetnél errõl a tesóddal. Elmondhatnád, hogy mit érzel, hogy zavar ez téged. Lehet, hogy azt hiszi, már régen elfelejtetted és nem számít neked semmit. Viszont a ha elmondaná, akkor lehet, hogy megoldódna a dolog. lehet, hogy õ nincs is annyira oda ezért a fiúért. Én a magam részérõl mindenképpen értéksebbnek tartom a jó viszonyt a testvéreimmel. Sok dologról lemondanék értük és volt rá hasonló esetem, hogy megtettem .és nem bántam meg. azt viszont te is gondolod át, hogy mennyire fontos ez a fiú a tesódnak. akkor szoríts magad háttérbe, és gondolj a tesõd boldogságára. te tudod, hogy kell- e vele beszélned és ha igen, akkor ki az, akinek fontosabb ez a dolog. Gondolod át, hogy nbem csak zavar-e, hogy atesódról van szó, vagy érzel még a fiú iránt valamit, vagy féltékegy vagy-e a tesódra. Tisztázd magadban, hogy mit érzel és az alapján dönts.és mondom gondolj a tesódra is!

35hetes és 2napos vagyok, ha most beindulna a szülés nagy gond lenne? Az apaságit sem tudtuk elintézni az nagy baj? Vagy a korházban is el lehet?

Legjobb válasz: Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama

Sajna csak az okmányirodában tudjátok megcsinálni.Azért volna jó most megcsináltatni mert utána körülményesebb.Üdv 32hetes kismama
Miért indulna be a szülés? Ne gondolj ilyenre!!! :-) Az apaságit az önkormányzatnál kell intézni, a kórházban ezzel kapcsolatban már semmit nem tudsz, és addig nem anyakönyvezik a babát, amíg nincs házassági anyakönyvi kivonat, vagy érvényes apasági nyilatkozat. Ugorjatok neki, legyen meg mielõtt!!
A kérdező hozzászólása: szisztok! Köszönöm a választ!!!! Nagyon görcsölök, és a baba is mocorog nem kicsit.Akkor holnap délután meg is csináltatjuk. Mégegyszer köszönöm!
Ne gondolj arra, hogy beindul a szülés, biztos nem fog még. Az apaságit meg hajrá, minél gyorsabban! Ahogy elõttem is írták, csak az önkormányzatnál tudjátok intézni. Ha nem lesz meg, mire a baba megszületik, akkor a te vezetéknevedet kapja. Sajnos utána sok macera megváltoztatni, meg úgy tudom, az már nincs is ingyen.
Most én csak az apáságira térnék ki. Nekünk sem volt megcsinálva, a fiam három hónapos volt, amikor az apja hazatolta a képét Svájcból, hogy megcsináljuk. Nem volt az egészben semmi körülményes. Bementünk az okmányirodába, kaptunk egy sorszámot, vártunk öt percet, akkor elkérték a személyinket meg az eredeti anyakönyvi kivonatot, megkérdezték, hogy szeretnénk a baba családnevét, aztán mondták, hogy várjunk. Vártunk kb. 10 percet, akkor behívtak, hogy írjuk alá és ennyi volt. Nem egy nagy ördöngõsség utólag sem.
Ja, és nem kellett érte fizetni, csak az új lakcímkártyáért, ami 1500 forint volt és egy hét alatt kész lett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!