Találatok a következő kifejezésre: Az nagy ha az első (298 db)

Mit lehet azzal kezdeni ha az első randin nagyon zavarba van a fiú?

nem tud beszélni normálisan zavarában ilyenekre gondolok mit tehet a lány?

Legjobb válasz: Ha párszor taliztok ez majd elmúlik,csak türelem ha nem tudsz vele mit kezdeni késõbb sem állj tovább.

Ha párszor taliztok ez majd elmúlik, csak türelem ha nem tudsz vele mit kezdeni késõbb sem állj tovább.
Vicceskedj, nevettesd meg, te is legyél zavarban, de csak viccesen.
Na akkor lesz igazán zavarba :D
lecummantja ><
Rakja vissza az ostort és a bilincset az ágy alá.
Mutasd meg neki a cicidet.
Azt jelenti, hogy tapasztalatlan. Beszélgess vele, mosolyogj rá, aztán lassan majd feloldódik!

Az normális, ha az első együttlét után a menstruáció csak nagyon kicsit jön?

Nemrég volt az els?,és idáig mindig normálisan megjött.De most jött meg, és csak nagyon kevés jön...Normális ez?

Legjobb válasz: szerintem igen, hiszen megzavarodik a szervezetd, nem kell aggódni, de ha biztosra akrsz menni, akkor menj orvoshoz...

szerintem igen, hiszen megzavarodik a szervezetd, nem kell aggódni, de ha biztosra akrsz menni, akkor menj orvoshoz...
szerintem ha ne védekeztete akkorfeltétlen menj el orvoshoz mert ha véletlenül terhes lennél gyengén is megjöhet a menstruációd.annak az oka is lehet

Az normális, ha az első terhességemnél nagyon hányingeres voltam, és érzékeny aszagokra, most meg semmi?

most múltam 5 hetes! vagy még csak most fog jönni?

Legjobb válasz: Szia! Nincs két egyforma terhesség, még ugyanannál az anyánál sem. Boldog babavárást.

Szia! Nincs két egyforma terhesség, még ugyanannál az anyánál sem. Boldog babavárást.
Teljesen normális, nekem mondjuk a 7. héttõl lett hányingerem, lehet te is így leszel, de az is lehet hogy most elkerül.Boldog babavárást!

Mellnagyobbitásra készülök, 2és 5éves gyerkőccel. Tapasztalatok vannak? Ha az első 3-4napra elvinné a nagyi őket és kb utána 3hétig lenne állandó segítségem kivitelezhető lenne a dolog?

emelni meddig nem lehet?és kézenfogva (ugye kicsit hajolva) mikortól lehet menni a picikkel, ha ugye benn van a pakliban,hogy megránt? az ilyen dolgok érdekelnének. meg minden.... köszi

Legjobb válasz: Nagyon gondold át, mert nehéz kivitelezni a dolgot. Nem tudod kiküszöbölni, hogy ne emeld fel a gyerekeidet egyáltalán (nem tudod megemelni, hogy az öledbe ültesd, csak ha magától belemászik, wc-re feltenni, fürdõkádba ki és beemelés stb). Gondolom, mivel nekem 3 is van- csak kisebbek. Az elsõ hét az nagyon kemény. Olyan lesz a mozgásod, mint egy roboté, hogy minél kevésbé fájjon. A lényeg, hogy amíg nem köt be a helyére, nem szabad reckírozni. Ismerek egy csajt, aki tojt rá, hát olyan is lett. Az egyik felcsúszott neki, és pólóban is durván látható volt az eltérés, gondolom annélkül meg még gázabb lehetett. Csak akkor vágj bele, ha tényleg van normális 24órás segítséged!! Akkor viszont nem fogod megbánni. Sok sikert kívánok hozzá!

Nagyon gondold át, mert nehéz kivitelezni a dolgot. Nem tudod kiküszöbölni, hogy ne emeld fel a gyerekeidet egyáltalán (nem tudod megemelni, hogy az öledbe ültesd, csak ha magától belemászik, wc-re feltenni, fürdõkádba ki és beemelés stb). Gondolom, mivel nekem 3 is van- csak kisebbek. Az elsõ hét az nagyon kemény. Olyan lesz a mozgásod, mint egy roboté, hogy minél kevésbé fájjon. A lényeg, hogy amíg nem köt be a helyére, nem szabad reckírozni. Ismerek egy csajt, aki tojt rá, hát olyan is lett. Az egyik felcsúszott neki, és pólóban is durván látható volt az eltérés, gondolom annélkül meg még gázabb lehetett. Csak akkor vágj bele, ha tényleg van normális 24órás segítséged!! Akkor viszont nem fogod megbánni. Sok sikert kívánok hozzá!
Szia. Nekem 3 és 5 évesek voltak a gyerekek amikor volt a mellmûtétem. A gyerekeket ha lehet, legalább egy hétre passzold le. Kb egy hét után van varrat lazítás, és 10 nap múlva varrat szedés. A sportmelltartót 6-8 hétig kell viselni. Varratszedésig nehéz a tisztálkodás, utána már zuhanyozhatsz. Emelni 1 kg-ot emelhetsz, de nehezet nem, hajolni, magasra nyúlni, nem szabad. Ha utána is van segítséged, szerintem megoldható, arra nagyon vigyázz a gyerekek nehogy véletlenül megüssék. Ja, és arra számíts, hogy mûtét után annyira fáj, hogy sem lefeküdni, ha meg lefeküdtél, sem felülni nem tudsz majd, csak nagy nehezen:) nagyon-nagyon erõs izomlázhoz tudnám hasonlítani. Sok sikert!
Hat hét múlva veszik ki a varratokat, az idõ alatt még egy kilót sem emelhetsz, különben szétcseszed a sebedet. Két kisgyerek mellett ez csak bentlakós szobalánnyal/szakácsnõvel/dadával lenne megoldható, mert míg a férjed megérti, hogy most nem tudsz sem teregetni, sem vásárolni, sem semmit, amihez emelni, vagy hajolni kellene, addig a gyereket muszáj ugyanúgy ellátni.
A kérdező hozzászólása: kedves egyeske ! tán irígységbõl írtál ilyen undok hangnemben? kedves Második válaszoló köszönöm kimerítõ válaszod !

Ha az első bababánk, könnyen megfogant akkor ugye nagy eséllyel a tesó is könnyen fog jönni?

Ez az els? hónap, hogy próbálkozunk, és max 2 hónapunk van a sikeres akcióra.

Legjobb válasz: Hát ez nem attól függ hogy az elsõ milyen hamar sikerült!van akinek az elsõ baba az elsõ hónapban sikerül a másodikra meg hónapokat évet kell várni. hogy érted hogy 2 hónapotok van a babáras?

Hát ez nem attól függ hogy az elsõ milyen hamar sikerült!van akinek az elsõ baba az elsõ hónapban sikerül a másodikra meg hónapokat évet kell várni. hogy érted hogy 2 hónapotok van a babáras?
Utolsó elõtti vagyok. Nekem az elsõ szülésem koraszülés volt, így alaposan átbeszéltük a dokival. Mondta, hogy kinek mennyit bír a hege, annyira egyedi, hogy sok értelme nincs a 3 mm-es standard határnak. Látott õ már olyat, ahol 5-6 mm-es hegnél (jó pár éves) megindult a szétválás, s volt olyan, akit 1 mm-es heggel vittek be, de már a szülõcsatornában volt a gyerkõc, nem volt mit tenni, meg kellett szülni és kibírta.
Még annyit: szorítok, hogy idõben jelentkezzen a tesó és ne legyen semmi gond. :)
Nekem is könnyen megfogant az elsõ is és utána is. Azzal nem is volt gond. A kihordással már annál inkább. Két kistesót veszítettem el, még mindig egyke a kislányom :( Vigyázz magadra, és drukkolok neked nagyon!
Szia, nekem mindkét gyerekem azonnal összejött, most a harmadikra már 6. hónapja várunk :(
bocs az off-ért.Elõzõ, nálad talált bármit a doki?hasonló cipõben járok, mint te.köszi és még egyszer bocs
szia, utolsó elõtti vagyok, ha tõlem kérdezted :) Nem voltam orvosnál, augusztusban volt egy spontán vetélésem, azóta sem akar összejönni. Talán a korom miatt is.
sajnálom:( akkor drukkolok, hogy neked is mielõbb sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik most is sikerült elsõre! :)
A kérdező hozzászólása: Ahogy látom tényleg nagyon eltérõ, hogy kinek hogy jön össze a második baba. De drukkoljatok, hogy ez most nekünk gyorsan összejöjjön. :)
A kérdező hozzászólása: Sok fajta hozzáállás van ezen a téren is. Ahány doki annyiféle vélemény. Van aki 6 hónapot, van aki 1 évet és van aki 2 évet mond. Én a sajátmagam biztonsága érdekében jobbnak láttam megvárni az 1 évet.
Az elsõ véletlenül a második baba elsõre összejött. de az egyik barátnõmnek az elsõ baba véletlenül a második pedig nem jött össze.
A kérdező hozzászólása: Anyagi okai vannak a 2 hónapnak. Mivel, ha a fiam 2 éves kora elõtt szülök akkor jobb gyedet kapok. Ha a nov.-dec-ben nem sikerül a tesó, akkor kénytelenek leszünk pár évet várni a tesóval, és sajna sem apa sem én nem leszünk ezidõ alatt fiatalabbak.
Erre nem vennék mérget. Van ellenpélda bõven a környezetemben az ellenkezõjére.
Nekem mindegyik gyerekem elsõre megfogant most pedig a 4.hónapnál járunk az újabb kis tesó projektben.Szerintem ne éld magad bele, mert akkor csalódni fogsz.Én így jártam, mivel nem számítottam rá, hogy most nem úgy lesz mint korábban.De engem nem hajt az idõ, így nem is stresszelem magamat emiatt.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: :( Hát a hónap végén kiderül. Köszönöm a válaszokat! Azért reménykedem.
de akkor miért nem kezdtetek hamarabb a babához?
A kérdező hozzászólása: Mert császárral szültem a kisfiam, aki most lesz 13 hónapos.
Nekünk is mindketten elsõre "jelentkeztek". :)
Utolsó vagyok: szintén császáros, a kisfiam bõ tíz hónapos volt, amikor - tervezetten - sikerült a második. A dokim azt mondta, hogy spontán szülésnek futunk neki, aztán meglátjuk, mert sem a szülés óta eltelt idõ, sem a hegvastagság nem garancia arra, hogy ki is bírja. Úgyhogy azt mondta, emiatt nem érdemes várni.
Gratulálok!

Ha az első és második baba között nincs olyan nagy korkülönbség, akkor tényleg könnyebb a második szülés?

Azt hallottam a szervezet "emlékszik" még rá, így könnyebb, mintha évek telnének a két gyerek között.

Legjobb válasz: tudni még nem tudom, csak remémelem :) a nõgyógyászom azt mondta, hogy igen. amit már tapasztaltam, hogy minden sokkkal elõbb van, hamarabb érzem én is, és apa is a mozgásokat, akkor hamarabb érzem, hogy nyomja a hólyagomat, a méhszájamat. sokkal hamarabb kezdett látszani a pocim :) ami nagyon-nagyon jó, hogy most nem feszül/viszket a hasamon a bõr, amitõl majd megõrültem az elsõ terhességem alatt. a doki azt mondta, igen, hogy a második gyorsabban szokott menni, és a gátmetszés esélye is sokkal kisebb így. a gyerekek között 17,5 hónap lesz. 22 hkm

tudni még nem tudom, csak remémelem :) a nõgyógyászom azt mondta, hogy igen. amit már tapasztaltam, hogy minden sokkkal elõbb van, hamarabb érzem én is, és apa is a mozgásokat, akkor hamarabb érzem, hogy nyomja a hólyagomat, a méhszájamat. sokkal hamarabb kezdett látszani a pocim :) ami nagyon-nagyon jó, hogy most nem feszül/viszket a hasamon a bõr, amitõl majd megõrültem az elsõ terhességem alatt. a doki azt mondta, igen, hogy a második gyorsabban szokott menni, és a gátmetszés esélye is sokkal kisebb így. a gyerekek között 17, 5 hónap lesz. 22 hkm
Ez erdekes, mar mint a 4 gyermekes edesanya valasza. En csak par hetes vagyok a 2.-al es 26.5 ho lesz a 2 kozt kb. Londonban elunk, itt nem divat meginditani szulest/csaszarozni, igy 46 orat vajudtam a fiammal. En ennel csak kevesebb es konnyebb szulest tudok elkepzelni. :)
Szia! Én négy gyereket szültem.Az elsõ 3 között 2, 5 év korkülönbség van.A harmadik és a negyedik között pedig 7 év. Nekem a legnehezebb szülésem a második volt.Pedig õ volt a legkisebb súllyú.3350 és 55 cm, már a negyedikhez képest, aki 4300 és 62 cm-rel született.VISZONT A 3.VOLT A LEGESLEGKÖNYEBBBBBB!!!!!!
Tapasztalatom még nekem sincs, de én is a második Babánkat várom, és nem lesz nagy korkülönbség kettejük között. Csak remélni merem, hogy rövidebb lesz a második szülés, nekem az elsõ nagyon gáz volt... Kíváncsi vagyok a tapasztaltak válaszaira.:)
A kérdező hozzászólása: igen, fejben dõl el, ebben igazatok van:)
szia, a szülést még nem tudom, nálunk 15 hó lesz a babáink között. Egyébként a terhesség sokkal könnyebb, elsõvel rengeteget hánytam, most alig néhányszor, nem is undorodtam dolgoktól, jobban is viselem magam, és a pocakom már látszik (17 hetes vagyok) :) Remélem, hogy könnyebb és gyorsabb a második szülés, részben úgy gondolom, mint az egyik kedves válaszoló, hogy fejben dõl el, így volt az elsõnél is :)
A kérdező hozzászólása: illetve csak az utolsó másfél óra volt kb fájdalmas, oxyt kaptam, na az után elég durva lett...mondjuk az én fiamon is körbe volt tekeredve a zsinór...kétszer, a nyakán
A kérdező hozzászólása: Szeretnék még több gyereket, csak kicsit most még tartok a szüléstõl...nem tudom miért, nem volt olyan hosszú az elsõ, csak nagyon fájdalmas. Anyum is azt mondja, hogy jobb ha kicsi a korkülönbség...De egyenlõre még görcsölök, ha a szülésre gondolok...
17 hónap van a lányom meg a fiam között. Igazából mindketten nagyon-nagyon gyorsan születtek (elsõ: 2, 5 óra alatt az egyujjnyi tágulástól számítva, a második: 2 óra alatt), spontán, hüvelyi úton, repedés és vágás nélkül. A második szülés mégis sokkal-sokkal jobban fájt, nagyon megszenvedtük a kitolást, mert mint közben kiderült, hiába nyomtam, a zsinór rá volt tekeredve és minduntalan visszarántotta. Ha ez a komplikáció nem merült volna fel, valószínûleg max 1 óra alatt megszületik a doki szerint és egyáltalán nem szenvedtem volna. Egyébként az én nõgyógyászom szerint is könnyebb szokott lenni a kis korkülönbséges szülés, bár õ is és én is hiszem, hogy leginkább fejben dõl el.
Egy ismerosom 2 kislanynak adott eletet, 15 ho korkulonbseggel es mindket szulese 1.5 ora volt. Pedig o vasaggyal egyutt 45 kg.

Ha az első baba után a gyermekágyas időszakom nagyon nehéz volt, a második után is az lesz?

Egy hétig alig aludtam, nem tudtam szoptatni, 7 hétig véreztem, és állandóan b?gtem. Félek a következ?t?l. Még nincs kistesó, de tervezzük.

Legjobb válasz: nem biztos,h ugyanolyan lesz! Ha félsz tõle és szeretnél jobb kedvû lenni,gondold át milyen volt az elsõ terhességed,mi volt,ami nem volt jó benne és azon változtass! Ha keveset pihentél,most pihenj sokat és a gyermekágyas idõszakra keress valakit,aki gondoskodik rólad, hogy neked ne kelljen magadról (fõz rád,mos rád,takarít és néha-néha megölel,megszeretget és beszélget veled). ami még nagyon jó,ha elmész relaxálni vagy ismerkedsz kismamikkal. Ne aggódj,biztos,hogy sokkal könnyebb lesz,rutinosabb,ügyesebb is leszel a 2. babával

nem biztos, h ugyanolyan lesz! Ha félsz tõle és szeretnél jobb kedvû lenni, gondold át milyen volt az elsõ terhességed, mi volt, ami nem volt jó benne és azon változtass! Ha keveset pihentél, most pihenj sokat és a gyermekágyas idõszakra keress valakit, aki gondoskodik rólad, hogy neked ne kelljen magadról (fõz rád, mos rád, takarít és néha-néha megölel, megszeretget és beszélget veled). ami még nagyon jó, ha elmész relaxálni vagy ismerkedsz kismamikkal. Ne aggódj, biztos, hogy sokkal könnyebb lesz, rutinosabb, ügyesebb is leszel a 2. babával
Szerintem a természet csodákra képes, nem is lesz akkor erõd azon gondolkodni, hogy "mi lesz, ha nem pihenek" és Az elsõ válaszoló vagyok.lehet, hogy pont emiatt nem lesz semmi probléma :) , és a kicsivel is megbeszélheted, hogyha fáradt vagy, rajzoljon inkább vagy együtt nézzetek meg egy mesét. Persze, 9 hónapig ez nem mehet, de ha naponta lesz 2-3 órád pihenni, már az is jó - és még az is lehet, hogy a másodikkal nem is leszel veszélyeztetett :) ) a relaxációt azért javaslom, csodákra képes!
Az elsõ baba után nekem is iszonyatos volt -fizikailag nem, inkább lelkileg. Mondjuk õ nyári baba volt és kevés olyan augusztust turnék mondani amikor nem voltam depis. Tehát én egyelõre betudom ennek. Dec. 12-re vagyok kiírva, bízom benne, hogy az ünnepek miatt talán most nem lesz olyan durva ez az idõszak.
Ne aggódj egy cseppet se, se két terhesség se két szülés nem egyforma. Én az elsõt túlhordtam, indításos, nagyon nehéz szülésem volt, vákumos, szanaszét szakított mindent a kicsim. Szülés után minden nap sírtam, rettenetesen fájt a gátam 5 hétig úszógumin ültem, nem ment a szoptatás 3 hét után tápszeresek lettünk, depressziós lettem 2 év után sikerült rendbejönnöm. Azután újabb 3 év telt el és újra teherbe estem, egész terhességem alatt rettegtem hogy most is nagyon szörnyû lesz-e. Erre spontán indult a szülésem a kiírt nap elõtt 3 nappal, 4 óra vajudás után pikk-pakk megszületett a második fiam, kicsi, gyorsan gyógyuló gátsebem volt, pedig a második babám nagyobb volt mint az elsõ, mégis szépen szabályosan gond nélkül született. 8 hónapos és aktívan szopik, nagyon boldog és kiegyensúlyozott vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! Az a helyzet, hogy veszélyeztetett terhes voltam az elsõvel, és pont attól félek, hogy nem tudok majd pihenni a másodikkal, mert az elsõrõl már gondoskodni kell, amit persze örömmel teszek, de félek, hogy akkor pihenhettem, és baj lett, most majd nem pihenhetek, mi lesz?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kedves válaszokat, reményt adtatok! A 12-én szülõ válaszolónak könnyû szülést kívánok, jó egészséget neked és a babukának!

Többgyermekes Anyukák, ha az első terhességnél nagyon vizesedtem, a másodiknál is fogok?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Én az elsõvel nagyon, a másodikkal egyáltalán nem. Viszont szülés után kb. 2 héttel elkezdett dagadni a lábam és azóta sem ment le (3 hete).

Nem feltétlenül. Én az elsõvel nagyon, a másodikkal egyáltalán nem. Viszont szülés után kb. 2 héttel elkezdett dagadni a lábam és azóta sem ment le (3 hete).
Nem biztos, hogy fogsz. Az elsõ terhességemnél az utolsó hetekben nagyon vizesedtem. A másodiknál egyáltalán nem. Szülés után volt bedagadva pár napig a bokám.
Nekem is úgy volt mint az elsõ 2 válaszolónak, elsõnél olyan szinten vizesedetem hogy plusz 18 kg val mentem szülni amibõl 5 nap alatt 15 lement szóval annak nagy része víz volt... Második babámmal jformán alig vizesedtem. Harmadikkal megint kicsit jobban de õ július végén született a nagy kánikulában, míg a nagyobbak õsziek.
Az elsõnél iszonyatosan vizesedtem, a másodiknál egyáltalán nem, most a harmadiknál még nem(remélem így is marad).Szóval nem törvényszerû, hogy minden terhességnél vizesedj.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam, hogy reménykedhetek. Talán nem vizesedek majd annyira, mnt az elsõnél. + 21 kg-ot felszedtem, ijesztõ volt a lábam és a kezeim. És kellemetlen is volt, ráadásul már a 27. héttõl vizesedtem.

Nagy baj-e ha az első kórházi Uh-m és vérvételem nem pontosan 12. héten lesz? Hanem 11. hét 3naposan!

Legjobb válasz: Nekem az elsõ vérvételem elõbb volt a 12. hétnél, a 12. heti uh pedig 13+0 hetesen. Ez nem baj! Bár a down-kór szûrésnél kellene majd erre jobban odafigyelni. Az elsõ vérvétele a 12. hétre essen, ha lehet, a második pedig a 16. hétre. 21 hetes kismami

Nekem az elsõ vérvételem elõbb volt a 12. hétnél, a 12. heti uh pedig 13+0 hetesen. Ez nem baj! Bár a down-kór szûrésnél kellene majd erre jobban odafigyelni. Az elsõ vérvétele a 12. hétre essen, ha lehet, a második pedig a 16. hétre. 21 hetes kismami
Na hát ha tényleg a uh után küldenek a vérvételre, akkor szerintem korán veszik le. Azért kérdezz rá. Mindenhol azt tartják fontosnak, hogy a 12. héten legyen levéve a vér. Szóval ha tényleg 11 hetes 3 napos vagy, akkor nem értem, hogy hova sietnek. Persze az is meglehet, hogy aztán az uh alapján többre becsülik a picit mint 11 hét, és azért nem akarnak késõn küldeni. na hát az uh-on kiderül. Minden jót! A 21 hetes kismami
Nekem 27-én csinálják a 12 hetes UH-t akkor leszek 12+4, másnap kell mennem a vérvételre ahol sok egyéb mellett a Down kórt is ebbõl a vérbõl nézik.A védõnõm azt mondta hogy fontos az, hogy a 12.hétben legyen minden megcsinálva, mert így pontosabbak az eredmények.Így volt ez az elõzõ babámnál is nem is volt semmi gond.Nem tudom máshol hogy van.De mostahogy végig gondolom Sógornõm másik megyében lakik és náluk is figyeltek az ilyenre.Kérdezd meg, azért van a doki és a védõnõ is.Én mindent megkérdezek azért vannak.Jobb mint a bizonytalanság.Választott orvosom is azért van.Bocs kicsit hosszú lettem.Boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: De akkor bizti az a vérvétel lesz amit írsz!
A kérdező hozzászólása: Uh-ra van beutalom! És azt mondták ha megvan az Uh utána lesz vérvétel! Már nem értem:/!
Mire van beutalód??? Nem mondta a doki, hogy milyen vérvételed lesz? Mert van egy sima vérvétel a terhesség elején, amivel a cukrot meg sok minden egyebet néznek. És ezután van a down-kór szûrés. http://www.downszures.hu/altalanos_index.php Kérdezz rá a dokinál. A 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mi az a kombinált teszt??? Hm. Nekem is van beutalom! Lehet az Uh.t megcsinálják és a vérvételt akkor nem??????
Így van. Az elsõ vérvétele a 12. héten, a második a 16. héten. Mint azt már írtam. Plusz minusz pár nap csúszás van amiatt, hogy nem tuti a fogantatás napja. Nekem adtak beutalót a terhesgondozóban, és a kórházban vették le a vért. Én a kombinált tesztet csináltattam meg, mert az ingyenes most. Az integrált pedig fizetõs lett volna. Viszont a kombinált is teljesen elég. Hamarosan itt az idõ, ezért kérdezz rá a dokinál! A 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Ok:)
KÖRÜLBELÜL 12 hetesen kell csinálni. Ugysem tudod napra pontosan, hogy mikor fogant a baba. LEgalábbis az esetek többségében. Egy jó tanács az egész terhességhez: Ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: JA még annyit hogy a hét fordulom pont Szombaton van !
A kérdező hozzászólása: Köszi! A Down kóros az mikor van pontosan? A dokim mondta hogy most menjek amugy!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Védõnõm még nincs most kell keresnem!!!!

Ha az első babának nagy volt a súlya, akkor tényleg a másodiké is nagy lesz?

Legjobb válasz: Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40,5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)

Nõvérem a fiát 4450 grammal szülte 38. hétre 3 éve, a lányát idén 3060 grammal 40, 5 hétre. Amikor én szültem volt bennt olyan akinek az elsõ volt 3 kilós. a másodikot meg 4 kilóval szülte. Mi négyen vagyunk testvérek: 1. 3250 , 2. 3900 3. 4600 4. 2900 Csak néhány példa, remélem segít :-)
Én úgy gondolom, hogy nem lehet levonni semmiféle következtetést, hogy az elsõ gyerek mekkora volt. A nagy családi átlagból már talán, de az sem törvényszerû. Ráadásul lehet, hogy a nõvérednél a 38. hét nem is a harmincnyolcadik hét volt, mert ugye a fogamzásnak az ideje mindig kétséges. Ráadásul ahogy én veszem észre manapság a babák nagyobb súllyal születnek átlagosan mint pl. 30 évvel ezelõtt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!