Találatok a következő kifejezésre: Az mit hogy kisfiam még (84 db)

Az mit jelenthet, hogy kisfiam még újszülött és van, hogy csak az egyik szemét nyitja ki a másik csukva marad?

Legjobb válasz: Nincs kedve kinyitni... Amúgy az újszülöttek még nem igazán tudják összehangolni a két szemet,ezért néha kancsalnak is tûnhetnek.Gyanítom egy szemmel jobban lát még.Majd kialakul. Amúgy az én kislányom is sokszor csak fél szemmel néz a világra,de egyre kevesebb az ilyen.

Nincs kedve kinyitni... Amúgy az újszülöttek még nem igazán tudják összehangolni a két szemet, ezért néha kancsalnak is tûnhetnek.Gyanítom egy szemmel jobban lát még.Majd kialakul. Amúgy az én kislányom is sokszor csak fél szemmel néz a világra, de egyre kevesebb az ilyen.
Szia!Az én kislányom ma 1 hónapos és ugyanez a tapasztalatom ne aggódj!:) Én is azt vettem csak észre, hogy egy szemmel nézeget, de egyre többször nyitja ki mindkettõt és néz nagyon okosan.Én meg azért ilyedtem meg mert folyton bandzsított szegény és azt hittem kancsal vagy valami, de a védõnõ azt mondta, hogy az ilyen pici babáknál teljesen normális.Gyenge ugyanis a szemizmuk.:)

Kisfiam már vagy 2 napja azt mondja, hogy fáázik, meg hogy reszket. Ennek mi lehet az oka?

Azt mondta hogy menjünk el doktornénihez, de nem tudom hogy nem fog e kinevetni? Milyen tünet az hogy fázik a gyerek?

Legjobb válasz: Lehet vérszegénység is.

Lehet vérszegénység is.
a mostani vírusok így kezdõdnek... nem csak a gyerekeknél szerintem lappang benne valami vidd el dokihoz...
Influenza is így kezdõdik.

A kisfiam 6 honapos es meg van ugy egy nagy ujnyira ( 3 szor 2 cm lehet) nyitva a feje lagya de az orvos bepanikoltatott minket hogy ha bezar elobb mint egy ev akkor muteni kell, ez igaz?

Legjobb válasz: Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.

Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.


Kisfiam 1.5eves, meg nem tud beszelni csak mondogat egy par szot, de mindet ert es az o nyelven mindet ugy megmagyaraz, hogy meglehet erteni! . Bolcsibe szeretnem adni, nem tudm az kovetelmeny, hogy tudjon beszelni? Vagy egyaltalan mik az elvarasok?

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódjál. A bölcsiben nem tudom ugyan hogy mi a szabály de nem lesz semmi gond ha még nem tud beszélni. Még régen anyukám mesélte hogy õ 3 éves koráig nem tudott beszélni de akkor már teljesen és érthetõen kezdett el. Mindenkinél más a fejlõdés gyorsasága. Kinél a beszéd van korábban másnál meg valami más.

Szerintem ne aggódjál. A bölcsiben nem tudom ugyan hogy mi a szabály de nem lesz semmi gond ha még nem tud beszélni. Még régen anyukám mesélte hogy õ 3 éves koráig nem tudott beszélni de akkor már teljesen és érthetõen kezdett el. Mindenkinél más a fejlõdés gyorsasága. Kinél a beszéd van korábban másnál meg valami más.
Bocsi, hogy belekontárkodom, nem tudom hogy egy bölcsiben mik az elvárások, -bár szerintem a kiválasztott bölcsiben megkérdezhetnéd- de azt tudom, hogy 1, 5 évesen nem fog ódákat mondani:) Az enyém mondja, hogy :apa, anya, Tiszi(Trixi a nõvére), tente, hamm, dádá, heló, baba, te(kell), ama(alma-minden ami gyümölcs), ez, ide. Ennél több egy 1, 5 évesnek nem is kell. A nõvére pedig 1, 5 évesen még csak az apát és a pápát mondta.
Nem szabad erõltetni, hogy beszéljen...menni fog az neki késõbb ne aggódj!Csak egy kis idõ kell hozzá...nem egyformán fejlõdnek a kicsik.Én például anyáék elmondása szerint már egy éves koromba nagyon sokat beszéltem..öcsém még kétévesen is alig akart.De nem lett belõle probléma..:)
Sya! Az én kislányom 1éves és 3 hónapos volt amikor bölcsibe adtuk nincs ilyen követelmény, életkorának megfelelõ csoportba osztják be és ott majd tanítgatják õt. Egyáltalán nem számít hogy mennyit beszél. Minél többet van közösségben és hallgat beszédet annál jobb neki. Sokat fog fejlõdni a bölcsiben minden téren és kialakítanak egy napi ritmust is neki. Add be nyugodtan mert követelmények nincsenek. Én maximálisan megvagyok elégedve a bölcsödével. Úgyhogy semmi izgalom. :)

Hörghurutja van kisfiamnak 14hónapos! és 3napja adom neki a lándzsás útifű szirupot az orvros mondta de még nem javúlt ez normális ilyenkor? és még hörög is és nem szakad fel neki mit kéne neki adnom hogy feltudja köhögni?

Legjobb válasz: Elvinni az ügyeletre... Én is azt hittem az elsõ köhintésnél csak hurut, aztán kisült, hogy bronchitis, igaz én csak 3órát vártam(tavaly már volt bronchitise) Inkább hallgassanak rá még egyszer, pláne ha nem szakad fel neki. Mi tegnap jöttünk haza a kórházból, 3nap, inhaláltatják, vagy javasolnak jobb gyógyszert.

Elvinni az ügyeletre... Én is azt hittem az elsõ köhintésnél csak hurut, aztán kisült, hogy bronchitis, igaz én csak 3órát vártam(tavaly már volt bronchitise) Inkább hallgassanak rá még egyszer, pláne ha nem szakad fel neki. Mi tegnap jöttünk haza a kórházból, 3nap, inhaláltatják, vagy javasolnak jobb gyógyszert.
Bronchitis=hörghurut... Sajnos az én babám is ettõl szenved, semmit nem adott az orvos, azt mondta csak lázat csillapítsunk.Már másfél hete szenved:(
A kérdező hozzászólása: igen a hörgöhurut = bronchitis gondolom nem tudta az elsõválaszoló! nekünk hála istennek javlt csak 3nap volt egy rémálom sajnos de ezt lándzsás útifûvet tudomajánlani és még ami nagyon jól bevált nekünk szerintem te is próbáld ki a hagymalevél tea nekünk ez segített!!és az orvos miért nem írt semmit??ez elég baj szerintem és nem fulladt még a te babád be?,

Mi lehet az oka, hogy mikor egyedül vagyok rengeteget rugdos, forog, mozog a babám, amikor meg apa itthon van és végre szeretné már érezni a kisfiát nem hajlandó egy cseppet sem megmozdulni?

Pedig apuka már nagyon szeretné érezni.

Legjobb válasz: Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.

Nah, az en Leanykam is egyfeszt ezt csinalja az Apujaval, pedig olyan ritkan talalkozunk :( Kepzeld el, 2 es fel honap utan sikerult talalkozzunk, alig varta mar, hogy erezze rugkapalni, erre meg ugy hallgatott egesz nap mint a Kuka... Mocorog, forgolodik, ossze-vissza, de amint a kezet a pocimra teszi, semmi... Aztan valahogy a 3 nap alatt mig egyutt voltunk csak kicseleztuk, es sikerult neki megerezze :) Probaljatok ki, hogy tegye oda a kezet akkor is, amikor nem erzed, hogy mozog. Pl fekudjetek le, nezzetek valami filmet, vagy csak fekudjetek, es a keze folyamatosan legyen a pocidon. Maradjatok igy legalabb egy oran keresztul. Hatha sikerul elkapni :) Vagy megprobalhatod megbeszelni vele a dolgokat, de az en Leanykam azzert se mutatta magat :) Nagyon huncutok tudnak am lenni mar odabent is :) Boldog babavarast! 38+2 hetes kismama.
csak szimplán pech. :) várjatok türelemmel, neki is meg fogja mutatni magát.
Nálunk is volt ilyen, fõleg, amikor a nagyon erõs mozgást, rugásokat elkezdtem érezni és látni, ahogy külön életet él a hasam:) De amikor a férjem odapillantott, hiába várt sokat rá, semmi mozgás:) Ez egyszerûen csak véletlen. Majd lesz olyan is, hogy megmozdul, csak jól kell idõzíteni.
Csibészek tudnak ám lenni. Nálunk is ezt csinálták az elején az ikrek. Aludtam minden du-án, de érezték, hogy jön apa nagyot rugdostak míg fel nem ébredtem, ahogy belépett apa csend. Utána mi próbálkoztunk felébreszteni õket, de szeretek apával "bújocskázni". De a 30 héten már javában rugdalták apát.

Kisfiam februárban lesz 10 éves, sajnos tartós beteg . Azt tudom hogy a gyes megszűnik mikor betölti a tízet de az emelt csp-is, és a közgyógy is, meg az utazási kedvezmény is?

Hivatalos helyen azt mondják ezekkel ráérek akkor foglalkozni....hát kösz!Mert ugyebár a betegsége sajnos élete végéig kiséri....

Legjobb válasz: A lányom márciusban lesz 15 éves, de most is jár az emelt családi pótlék, a közgyógy és az utazásra vonatkozó kis plasztik kártyát is megküldték, de azt nem használjuk, mert kocsival hordom. Azt hiszem már 2 évente kell a szakorvosnak kitölteni a formapapírt ( azt a kéket) és az alapján kapjuk a családit és a közgyógyot is. Az utazásos kártya meg egyszer csak jött postán, nem is igényeltem és amikor lejár, küldik a következõt. Én még nem jártam utána, de azt gondolom, hogy míg tanköteles korban van addig automatikusan jár, aztán majd kiderül.

A lányom márciusban lesz 15 éves, de most is jár az emelt családi pótlék, a közgyógy és az utazásra vonatkozó kis plasztik kártyát is megküldték, de azt nem használjuk, mert kocsival hordom. Azt hiszem már 2 évente kell a szakorvosnak kitölteni a formapapírt ( azt a kéket) és az alapján kapjuk a családit és a közgyógyot is. Az utazásos kártya meg egyszer csak jött postán, nem is igényeltem és amikor lejár, küldik a következõt. Én még nem jártam utána, de azt gondolom, hogy míg tanköteles korban van addig automatikusan jár, aztán majd kiderül.
A gyes teljesen más mint a többi amit írtál....Attól, hogy a gyest már nem fogod kapni a többit még igen!!
Nem, a többi megmarad, ugyan úgy, ahogy az ingyen tankönyvre és kedvezményes étkezésre való jogosultság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!!

5 és fél éves kisfiam nem akarja meg enni a húst se amibe húsféle van. Pl semmi féle felvágot, virsli, hús, . Mindenre azt mondja hogy fúj. Mit tegyek?

Nagyon ritkán beteg. Okos ügyes fiú. 6.5 évesen mehetünk suliba. Most megy szavaló versenyre. 27kg. ezek ellenére nagyon agodom hogy nincs táp érték a szervezetébe. Lehet baja?????

Legjobb válasz: orvos véleményét kérd ki és kérdezd meg a fiadat, hogy miért nem eszi meg nem lehet, hogy látott, hallott valamit (pl. tévében), ami miatt sajnálja az állatokat vagy megundorodott?

növényi -még mielõtt kapok a helyesírásért:)
orvos véleményét kérd ki és kérdezd meg a fiadat, hogy miért nem eszi meg nem lehet, hogy látott, hallott valamit (pl. tévében), ami miatt sajnálja az állatokat vagy megundorodott?
Vannak ilyen gyerekek, valamiért a szervezete nem fogadja be, erõltetni nem érdemes, mert beteg lesz. Öcsém is ilyen volt, erõltették és súlyos bélgyulladást kapott. A fejlõdéséhez tényleg szükség van fehérjére, de ahogy már írták, azt tökéletesen beviheti tojással, sajttal, tejjel, + a nõvényi eredetû fehérjék: bab, borsó stb. Egyébként nem sovány, az én fiam mindent eszik, márciusban lesz 7 éves és 24 kg
Türelem a gyereknek 6-8 alkalommal kell felkinálni egy ételt hogy megszokja. Készitsd máshogy, fûszerezd máskép. vágd apróra, kináld sok zöldséggel, találj ki hozzá meséket. Egyszer megkostolja a pipi húsit és rákap. Semmit ne erõltes.
nyugi. nem szereti, ne erõltesd. megvan minden neki, majd jelzi, ha kér (lehet, hogy csak 8 évesen).
adjál neki spenótot :) abban van tápérték :) Spenót papa
már elnézést, de a felvágott már rég nem is hús...
Tudom nem illik a helyesírást meg a fogalmazást kritizálni, de reméljük nálad sokkal ügyesebb lesz. Mit értesz az alatt, nincs tápérték a szervezetébe? Mondjuk nem tudom egy cápa vagy oroszlán mit szólna hozzá, mennyi tápértéke lehet egy 5, 5 éves kisfiúnak, aki nem eszik húst, de szerintem mindegy is. Az embert nem tápérték szerint osztályozzák. Ha azt akartad írni, nem jut a szervezete elég állati eredetû fehérjéhez, akkor jogos az aggodalmad, de hagyd, tudja a szervezet mire van szüksége, egyen más fehérjét (bab, szója, ) illetve a tejtermékek, tojás tartalmaz állati eredetû fehérjét. Úgyhogy én hagynám, ha nem eszi, nem eszi. Adhatsz neki tengeri halat, például pangasius-t, ez hófehér, semmi halíze nincs, ha belenyomod krumplipürébe észre sem fogja venni. Ha egyébként kiegyensúlyozottan táplálkozik, nem lehet baja.
tojás, hal, sajt?
Valószínû hogy vegetáriános.

6hetes a kisfiam. Mibe öltöztessem ebbe a nagy melegbe? A védőnő azt mondja, hogy még rövidujjút ne. Akkor minek gyártanak ilyen piciknek pl. napozót?

Legjobb válasz: Ha nem fúj a szél és tényleg iszonyat meleg van,30 fok felett akor nyugodtan adhatsz rá napozót...de ha fúj a szél annak ellenére h süt a nap akkor tényleg óvatosan,mert Õ még pici és nem anniyra jó a hõháztartása!Persze ez nem azt jelenti h bundazsákba rakjad:)

Ha nem fúj a szél és tényleg iszonyat meleg van, 30 fok felett akor nyugodtan adhatsz rá napozót...de ha fúj a szél annak ellenére h süt a nap akkor tényleg óvatosan, mert Õ még pici és nem anniyra jó a hõháztartása!Persze ez nem azt jelenti h bundazsákba rakjad:)
SZia! Szerintem is adhatsz rá napozót, de, ha nem fúj a szél. Sapi legyen rajta mindenképpen, és egy kis zokni is. Ha gondolod egy textil pelussal betakarhatod, és ha látod, hogy nagyon melege van, leveszed róla.
Azért mondhatta, h ne adj rá rövidet, h nehogy a napon leégjen. De ha odafigyelsz a bõrére és bekened, akkor nem lesz belõle semmi. Úgysem lesz hosszabb ideig a tûzõ napon.
Jézus, honnan jött a védõnõd?Alaszkából?Az én fiamon ilyen melegben(3 hetes korában, május közepén született) egy ujjatlan body volt, vagy napozó, vagy egy pelus és egy rövid ujjú póló.Zoknit sem adtam rá.Ha elaludt betakartam egy textilpelussal.Most 1 éves, de még nem volt beteg.
Szia! Szerintem az újszülöttekre minden évszakban igaz a régi jól bevállt elv miszerint egy réteggel többet adunk rá mint amiben mi jól érezzük magunkat. Ezt ésszel átgondolva szerintem mindíg lehet alkalmazni. A baba hõszabályozása ilyenkor még nem mûködik, könnyen átveszi a vele érintkezõ tárgyak hõmérsékletét. Aztis figyelembe kell venni, hogy õ fekszik, és szinte egyfolytában szundizik. Én itt nálunk ma rövidnaciban, és vékony pólóban érzem jól magam. Az árnyékban pihenõ újszülött babámra vékonyka rugit adnék, és betakarnám egy pelussal. Ha kicsit huzatos, szeles helyen pihen egy vékonyka nyári kendõt is tennék a fejecskéjére.
Szia, a kislányom 3 hetes, már 1 hete járunk sétizni. Eleinte body+rugi volt rajta, de jelezte, hogy melege van. Akkor levettem a bodyt, és csak rugi volt rajta, ha fújt a szél. De szélcsendben én is csak egy napozót adtam rá, kis zoknival, betakartam egy textilpelussal (igaz, lerúgta magáról..). A sapi tényleg fontos! 6 hetesen már tényleg jó, ha úgy öltözteted, ahogy magadat is.:) Azért a biztonság kedvéért mindig legyen nálad valami plusz ruha, ha lehûlne az idõ vagy feltámad a szél. Én is így szoktam:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Ma napozóban vagyunk, és nagyon jól érzi magát.Mégegyszer köszi!

A védőnő megijesztett, hogy az 1 éves kisfiamnak túl nagy még a kutacsa. Én úgy olvastam, hogy a kutacs záródása 2 éves korig eltarthat. Akkor meg mi a probléma?

A gy.orvos nem mondta eddig, hogy baj lenne, pedig minden alkalommal megnézi a kutacsát.

Legjobb válasz: Szerintem ha gond lenne, akkor a doki szólt volna! Az én fiam 11 hós, neki is elég nagy még (már amennyire én meg tudom itélni), de a doki nem mondta, hogy bármi baj lenne.

Szerintem ha gond lenne, akkor a doki szólt volna! Az én fiam 11 hós, neki is elég nagy még (már amennyire én meg tudom itélni), de a doki nem mondta, hogy bármi baj lenne.
20 hónapos a kisfiam de még mindig nagy a kutacsa, igaz születésnél is nagyon nagy volt. Kapja a vigantolt és kész. majd benõ neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!