Találatok a következő kifejezésre: Az mit ha valaki (2672 db)

Baj az hogy ha valaki megkérdi hogy miért szeretem a barátomat vagy mi az amit szeretek benne nem tudok valaszolni? Nem friss a kapcsolatunk de 3 és fél év után sem tudom.

18/lany

Legjobb válasz: Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.

Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.
Ilyenkor az a helyes válasz, hogy õt magát, úgy ahogy van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített. :)
A 2.al vitatkoznék. Miért lenne baj, ha valaki meg tudja mondani mit szeret a párjában? Hisz azok a kis dolgok egészítik ki az egészet, amit Õ maga testesít meg. Értékekkel teljes az ember, azok nélkül senki lenne. Szerintem
A kérdező hozzászólása: Elsõ: jó válasz ;) De magamnak se tudok válaszolni ez zavar inkáb
Tedd fel magadnak fordítva a kérdést és gyorsan kiderül, azaz hogy: Mi az ami nélkül nem szeretnéd? Hûséges, vagy magas, vagy kedves, vagy akármi, merthogy mindig van sok ilyen kritérium, én például nem szeretném, ha nem lenne velem õszinte, ha bugyuta lenne, stb..
egy filmes idézet jutott az eszembe: "Tudnék nélküle élni, de nem akarok."
Ha tényleg szereted, nem hiszem hogy baj lenne, de az kicsit fura hogy nem tudod megmondani mi az amit szeretsz benne. Mosolya, ölelése, csókja, kisugárzása...?
NEM! " Szereted de nem tudod miért de azt tudod , hogy nagyon és nem tudnád elveszíteni " -> ez a lényeg! Szerintem! Ha fel tudod sorolni, hogy miért szereted az már régen rossz!Mert akkor az értékeiért szereted, nem pedig önmagáért az egészért amit kapsz!
Tõlem anyám idõrõl-idõre megkérdezi ezt a barátomról. Miért szeretem én õt? Nem tudok rá válaszolni. (Azért kérdezi mert õ ki nem állhatja.) Ilyenkor visszakérdezek, hogy õ miért szereti a párját? Sajnos meg tudja mondani, hogy azért mert gondoskodik rólunk, ergo van pénze; türelmes, kedves, odaadó... Aha... És ha épp rossz kedvében van, nyûgös és mogorva.....?! Szóval szerintem pont az a jó, mikor nem tudsz konkrétumokat kiemelni.

Az első világháborúban, (abban az időben) ha valaki esküdött (tehát férjhez- vagy feleségül ment), akkor a férfi mit viselt?

Mondhatjuk úgy, hogy öltönyt és nyakkend?t?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg

Attól függ, hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg
A kérdező hozzászólása: Áh, tehát ha katona volt, akkor az egyenruhájában és ha úriember volt, akkor "felvette a legszebb ruháját". Akkor ez így helyes?

Minek köszönhetõ az, hogy ha valaki megkérdõjelezi Jézus zsidó származását, azt rögtön kikiáltják eretneknek, és meg sem próbálják az õ gondolatmenetét követni? Ami mindenképp bonyolultabb lesz annál, mint, hogy az Ószövetségben megjósolták.

Kicsit bõvebben arról lenne szó, hogy amikor azt mondom, hogy Jézus pártus származású volt, rögtön azzal jönnek az emberek, hogy ekkora történelmi csavart/hazugságot még kimondani is szörnyû. Azt mondják, nincs bizonyíték, tudománytalan állítás. Ezzel szemben én azt mondom, hogy a Biblia Jézus zsidó származását József nemzettségtáblája alapján vezeti le. Mi köze volt Jézusnak Józsefhez? Mária nemzettségtáblája meg csak idõpazarlás, hiszen aki ismeri a történelem azon szakaszát, az tudja, hogy a zsidó nõknek annyi joguk sem volt, mind manapság egy udvaron élõ kutyának. A zsidó nõk tulajdonok voltak. Elõször az apáé, majd a férjé, és ha az meghalt, akkor a legidõsebb férfi rokoné. Felteszem a kérdést: van olyan hiteles forrás a biblián kívül, ami Jézust zsidónak írja? Nincs. Ellenben korabeli római és zsidó dokumentumokban igenis foglalkoznak Jézussal, és még többet a családjával. A Talmud akkoriban íródott része egyenesen ugyanazt állítja Jézusról mint a farizeusok. Ördög van benne. Hogy mágusok ivadéka. Hogy az anyja egy pogány szajha. Nimród utódjának is hívják. Majdnem az összes tanítványa galileai volt. Ehhez megint csak kell egy kis történelmi és földrajzi ismeret. Galilea abban az idõben ütközõállam volt a pártusok és Róma között. Jézus születése elõtt pár évtizeddel vált szabaddá, amit késõbb újra elvesztett. De Jézus idejében nem laktak ott zsidók. Galilea=galil hag gojim=nem zsidók földje.

Legjobb válasz: Ugyanazért, amiért korábban is: a hatalomért. Már ott is elkezdõdnek a problémák, hogy miféle zsidó az, akinek zsidó hovatartozását írásban kell lefektetni, mégpedig halálbüntetés terhe mellett. Jézus zsidókkal való összehozása, az ó-szövetségi jóslatokkal való egybeboronálása eléggé erõltetett dolog. Viszont! Kezdetben a Jézusi kereszténység mint zsidó szekta indult be, késõbb vált önálló világnézetté … ami erõsen ellene mondott a zsidók által irányított világ elképzelésének. Ennek lett kiküszöbölési megoldása Jézus ál-zsidó származtatása, és ezzel lett megteremtve a jól irányítható Judeo-kereszténység. Mellesleg: bár a nõk a zsidó "kultúrában " másodrendû szerepet játszottak a közéletben, de a származási vonalban az anyai vérvonal volt az irányadó!

Ugyanazért, amiért korábban is: a hatalomért. Már ott is elkezdõdnek a problémák, hogy miféle zsidó az, akinek zsidó hovatartozását írásban kell lefektetni, mégpedig halálbüntetés terhe mellett. Jézus zsidókkal való összehozása, az ó-szövetségi jóslatokkal való egybeboronálása eléggé erõltetett dolog. Viszont! Kezdetben a Jézusi kereszténység mint zsidó szekta indult be, késõbb vált önálló világnézetté … ami erõsen ellene mondott a zsidók által irányított világ elképzelésének. Ennek lett kiküszöbölési megoldása Jézus ál-zsidó származtatása, és ezzel lett megteremtve a jól irányítható Judeo-kereszténység. Mellesleg: bár a nõk a zsidó "kultúrában " másodrendû szerepet játszottak a közéletben, de a származási vonalban az anyai vérvonal volt az irányadó!
Az biztos, hogy áldás, az nem sok van rajta. :-)
Mert Jézus egy "zsidó termékké" vált napjainkra, egyfajta márkává, ami profitot termel. A Biblia Jézus Krisztusa egy kapitalisták (=vallásipar) által átvett/módosított/létrehozott stb. "szellemi termék" és egyben "árucikk".
Ja, bocs, lemaradt: a Soncino-f. angol fordításban ez a traktátus sajnos csak pdf-ben itt: [link] Akit esetleg az eredeti szöveg érdekel, itt: [link] Ezt kell keresni: דף סח, ב גמרא Vagy itt: [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt véletlenül vettem észre # 3/10 06-12 21:28 -ben: " "származási vonalban az anyai vérvonal volt az irányadó! "- ez nem igaz, Jézus idejében nem így volt ! ugyanis egészen a keresztes háborúkig az apai vérvonal számított." Tévedés, méghozzá nagy ( minimum 600 évnyi tévedés ): A Talmud Nashim renjében a Kiddushin traktátus 68b oldalán a harmadik kérdés: Honnan tudjuk, hogy leszármazottja örökli az õ ( nõnemben ) státuszát? R. Johanan mondta R. Simeon b. Yohai nevében, Mivel a Szentírás azt mondja, Mert õ ( himnemben ) eltérítené a te fiadat én tõlem [ 5Móz. 7:3-4 ]: fiadat egy izraelita nõtõl nevezi a te fiadnak [ Izrael gyermekének ], a te fiadat egy pogány nõtõl nem nevezi a te fiadnak. Tehát R. Simeon b. Yohai szerint zsidó nõ gyereke zsidó, pogány nõ gyereke pogány. A Talmudot a 3. században kezdtékleírni, lezárták a 6. században, R. Simeon b. Yohai ( A Mishnában negyedik legjelentõsebb bölcs ) az 1. sz. második és 2. sz. elsõ felében élt kb isz 150-ig. Tehát az anyai leszármazás már több, mint 800 évvel a keresztesek elõtt érvényben volt. A fentiek szerint maga az Örökkévaló teiknti így. Egyébként abból, hogy az Örökkévaló, áldott Õ, a szövetséget Ábrhámnak nem elsõszülöttjével, Ismaellel, hanem Izsákkal, Sára fiával kötötte, szintén ez következik. Az apai ág a vagyoni öröklésnél és a "kaszthoz" tartozásnál számított, számít ma is ( kohanita, levita ). De ha az írásos adathoz ragaszkodsz, akkor is, a Talmudnak ezt a részét legkésõbb 400 körül már leírták, ez is 600 évvel a keresztesek elõtt. Mint már írtam, szó sincs arról, hogy a nõknek alárendelt szerepük lett volna. Pl: épp ez a traktátus mondja, hogy ha egy férfi azt mondta egy nõnek "eljegyezlek" ( ez volt a lánykérés ), akkor, ha a nõ azt mondta: "nem jegyezhetsz el", a pasinak tudomásul kellett vennie magyarázat nélkül. Továbbá már a Tórában válóok, ha a férj nem teljesíti "férfiúi" kötelességét ( vagy nem elégszer ). A Bibliai korban még volt többnejûség, mint bárhol az ókorban. Ám a Tóra kötelezte a férjet, hogy ha új feleséget vesz, a réginek ellátását és "házastársi igazát" meg ne tagadja. Ha a mezõn megerõszakoltak egy nõt ( ahl hiába kiáltott volna segítségért ), ha assony, vagy eljegyzett nõ volt, a férfi büntetés halál volt, ha a nõ még nem volt eljegyezve, feleségül kellett vennie és egész életében nem válhatott el ( egyesek szerint ez olykor még súlyosabb ;) ). Ennyit hirtelenjében a nõk jogairól az ókori Izraelben. A zsidó kultúrát idézõjelbe tenni - ez amolyan qtyqruty, kár rá szót vesztegetni.
Szia! Mert a hit gyakran keveredik vakhittel, amely nem vizsgálódik. Viszont vigyázni kell, mert az egyetemes megváltót nem szerencsés lestoppolni. Lényének nem ez a lényege.
Nem teljesen mindegy, hogy egy mesehõs zsidó vagy sem...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szokták azt mondani, hogy a ma élõ mongolok mind Dzsingisz kán utódai és ez valóban így is van. Dávid leszármazottait sem kell lámpással keresni, erre a matematika jó bizonyítékot ad. Annyi közismert, hogy Dávidnak Absolomon és Salamonon kívül is volt egy csomó gyereke, ami nem is csoda, hiszen jó néhány felesége, ágyasa volt. Az egyszerûség kedvéért legyen mondjuk tíz. Akkoriban a ma serdülõnek számító lányokat is férjhez adták, 13-14 éves korban már asszonyszámba ment, de legyen a generációváltás 20 év, vagyis egy évszázad öt generáció és öt évszázaddal az 25 lesz. Ha minden utódjának születik átlagban három gyereke, ami nem túl nagy szám, mert régen tucatnyi is elõfordult, akkor 8 472 886 094 430, azaz nyolc és fél milliárd utódja lenne, így szerintem fordított a helyzet, mára meg már különösen, aligha akad olyan zsidó, aki nem Dávid leszármazottja. Egyébként a matriarchátus alakult ki legelõször, hiszen nagyon gyakori eset volt, hogy az apa nem volt ismert, aztán az is világos, hogy a nõket minden idõben megerõszakolták a katonák, a rómaiaktól kezdve a perzsákig, sõt, még a zsidók, a hettiták is, vagy úgy gondolod, hogy ez kifejezetten a keresztény lovagok sajátossága volt?
Szokták azt mondani, hogy a ma élõ mongolok mind Dzsingisz kán utódai és ez valóban így is van. Dávid leszármazottait sem kell lámpással keresni, erre a matematika jó bizonyítékot ad. Annyi közis
Mekkora hülyeség már az egész, hogy Jézus nem zsidó volt. Még a vallásos zsidók is elismerik, hogy az volt. Ha Jézus a zsidók között élt, akkor zsidóként is élt, ha az anyja zsidó volt, akkor õ is az. Ez az egész párthus baromság Hitlertõl származik, õ találta ki és írta át a saját elképzelése szerint a Bibliát. Jézus a Judeai Betlehemben született, nem Galileában. Hol látod te, hogy Mária nemzetiségtáblája? Mindkettõ Józsefé, csak Józsefnek két különbözõ apja volt, egyik a vér szerinti, másik, aki valószínûleg örökbe fogadta, mert az apja meghalt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Minek köszönhetõ az, hogy ha valaki megkérdõjelezi Jézus zsidó származását, azt rögtön kikiáltják eretneknek, és meg sem próbálják az õ gondolatmenetét követni? " -Annak köszönhetõ, hogy akik ezt állítják, igazat mondanak. A szájhagyomány (amit késõbb leírtak) megõrizte a nemzetségtáblákat és Mária Dávid nemzetségébõl származott, ahogy József is. Ismerjük Mária szüleinek nevét is. Talmud nem hiteles forrás... mert az a könyv annak gyûjteménye, hogy egyes évszázadokban a magukat zsidónak tartók (=Jézus Kriszus ellenségei)milyen hazugságokat hittek el, terjesztettek, vagy hogyan csavarták ki a Törvény értelmét. Pl. te elhiszed azokat a pletykákat amit a neked szándékosan ártani próbálók terjesztenek rólad ?? Az hogy egy földön hivatalosan kik laknak és kik nem hivatalosan, azt szerintem ez idõ távlatából megítélni nem tudod. Akkoriban nem volt még olyan nyilvántartás mint most, sõt most sem naprakész, hogy hányféle nemzetiség él Magyaroszágon. Sokan szeretik ez az országot csak a magyarok földjének beállítani (10 millió magyar), de ez nem igaz.... "És miben lesz más a világ, ha nem zsidó volt, hanem például bantu?" - sokban, ha nem Õ az Ószövetségben megigért Szabadító/Megváltó, akkor hiábavaló az egész kereszténység..... És várnod kell egy másik zsidó Messiásra, aki Júda (=zsidó) törzsébõl, Dávid családjából fog származni. "származási vonalban az anyai vérvonal volt az irányadó! "- ez nem igaz, Jézus idejében nem így volt ! ugyanis egészen a keresztes háborúkig az apai vérvonal számított. A keresztes háborúk idején a "lovagok" rengeteg zsidó nõt erõszakoltak meg. Nem tudván mint csinálni a csecsemõkkel, úgy döntöttek, hogy attól fogva akinek az anyja zsidó, õ maga annak számít. Pár évszázados szokás.
És miben lesz más a világ, ha nem zsidó volt, hanem például bantu?
Súr nevû felhasználó, kiábrándítassz. Mos kisül, hogy még az ún. "Újszövetséget" sem olvastad, Badinyt meg pláne nem.

Mit jelent az, hogy ha valakire azt mondják hogy nyakas?

Legjobb válasz: Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.

Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.
Nem enged az igazából. A nyakas ember keményen ragaszkodik az elképzeléséhez. Ezért nem mindig negatív értelmû a "nyakas" jelzõ.
Akaratos.
Ilyen ez. Mindenki több mint a többi... Szerintük.
A kérdező hozzászólása: Akkor ilyen a hugom is :D Köszönöm a válaszokat!

Mi abban az izgató, ha valaki web camera-ba vetkőzik?

Legjobb válasz: A legtöbb ember szeret leskelõdni. Sokan szeretik a pornófilmeket. Van aki szereti ha nézik. Sokan szeretik ha valaki kívánja õket. Tedd hozzá a fantázia túláradásának lehetõségét, a szokatlanság izgalmát esetleg. Látni valakit kitárulkozni akit lehet hogy nem is ismersz (és így olyan amilyennek látni akarod a személyiségét), mindenképp érdekes élmény.

A legtöbb ember szeret leskelõdni. Sokan szeretik a pornófilmeket. Van aki szereti ha nézik. Sokan szeretik ha valaki kívánja õket. Tedd hozzá a fantázia túláradásának lehetõségét, a szokatlanság izgalmát esetleg. Látni valakit kitárulkozni akit lehet hogy nem is ismersz (és így olyan amilyennek látni akarod a személyiségét), mindenképp érdekes élmény.
az, hogy nem kaphatod meg aki vetkõzik elõtted! de elképzelheted mit csinálnál vele! :)

Mit lehet azzal kezdeni ha valaki hülyének néz?

Egyszerűn nem szeretem ha ostobának tartanak vagy lenéznek, semmibe vesznek ilyesmi. Mit lehet csinálni egy ilyen emberrel aki ok nélkül lekezelő? Maradjak vele kedves, szarjam le vagy micsoda? Hogy lehetne bizonyítani neki hogy nem csak egy kis hülye vagyok?

Legjobb válasz: Miért akarod neki bebizonyítani? :) Nézd, tök mindegy, hogy ki mit gondol rólad, attól te se jobb, se rosszabb nem leszel! Amikor ilyennel találom szembe magam, mindig ezt tudatosítom! Aztán vagy kedves vagyok vele, vagy közömbös, és hanyagolom, de nem bizonyítom neki erõvel, hogy rosszul lát valamit! Legyen az õ baja. :) Egyébként, volt már olyan eset, hogy valaki odajött hozzám buliban, egy barátom ismerõse, és közölte velem, hogy õ nem bírja az ilyen embereket, mint én vagyok. Én meg kedvesen mondtam neki, hogy nincs semmi gond, megértem, hogy nem lehetek mindenki számára szimpatikus. Utána elkezdtünk beszélgetni, és a végén elnézést kért, hogy így indított, és egy jót dumáltunk. :)

Miért akarod neki bebizonyítani? :) Nézd, tök mindegy, hogy ki mit gondol rólad, attól te se jobb, se rosszabb nem leszel! Amikor ilyennel találom szembe magam, mindig ezt tudatosítom! Aztán vagy kedves vagyok vele, vagy közömbös, és hanyagolom, de nem bizonyítom neki erõvel, hogy rosszul lát valamit! Legyen az õ baja. :) Egyébként, volt már olyan eset, hogy valaki odajött hozzám buliban, egy barátom ismerõse, és közölte velem, hogy õ nem bírja az ilyen embereket, mint én vagyok. Én meg kedvesen mondtam neki, hogy nincs semmi gond, megértem, hogy nem lehetek mindenki számára szimpatikus. Utána elkezdtünk beszélgetni, és a végén elnézést kért, hogy így indított, és egy jót dumáltunk. :)
2. válaszoló vagyok! Egyébként megértelek, nyilván senkinek sem esik jól az ilyesmi! Velem is megesett, a párom azt mondta, hogy szerinte szûklátókörû vagyok! Ami nem igaz. :D Tehát, én szintén ezt gondoltam róla, amiért így állít be..:D Az emberek alapvetõen szeretik a másikat kioktatni, hogy ezt sem tudod, azt sem tudod, meg akkor milyen buta vagy...Senki sem tudhat mindent, ettõl még nem hülye! Inkább segíteni kellene, vagy elmagyarázni, és szeretettel fordulni a másikhoz! Minden esetre, ne engedd, hogy alá ássa az önbizalmad! Az emberek nagyon jól tudnak kritizálni, a dicséret már kevésbé megy olyan jól a többségnek...
Hány évesek vagytok?
kifejtenéd bõvebben ?
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen zavar ha valaki hülyének néz. Gondoljon csúnyának gonosznak akárminek de ostobának azért nemár... Nem tudok okot mondani rá 18+-os korosztály amúgy.
A kérdező hozzászólása: Hát ha netán megmerek kérdezni valamit tökre sza*rul érzem magam mert lenéz hogy nem tudom, ilyeneket mond hogy minek kell ilyet kérdezni, meg hogy szerinted? meg hogy nem tudod? . Tiszta kisebbségi komplexusom van... Nem hiszem hogy kiérdemeltem bármi ilyesmit :/
Lehet ostobának nézel ki. Legyél tájékozottabb.
A kérdező hozzászólása: Nem sok nálam tájékozott embert ismerek, nem mûveltségi kérdésekrõl van szó. Hanem például ha az adott emberrõl kérdezek akivel beszélek.

Mért van az, hogy ha valaki egy könyvről/filmről/sorozatról stb kérdez, hogy mi lett a vége, soha senki sem akarja elárulni?

Sokan azt írják, hogy nem fognak spoilerezni. De sokan nem azért kérdik mert lusták elolvasni/megnézni az adott cuccot, hanem mert nincs rá lehet?sége. Nekem is volt olyan, hogy érdekelt nagyon egy könyv, amit nem tudtam beszerezni, kiírtam gyk-n hogy mi a tartalma, hogy végz?dik, a válasz az volt, hogy olvassam el.

Legjobb válasz: Egyfelõl, ha csak így kiírja valaki, akkor lehet igaza a válaszadónak is, hogy olvassa el, mert tényleg nem jó, ha elõre tudod a végét. Másfelõl pedig, ha tényleg nincs módjában az illetõnek megnézni/elolvasni az adott filmet/regényt, akkor a kérdésbe is bele kell írni, mert így már tényleg érthetõ lesz az oka mindenkinek.

Egyfelõl, ha csak így kiírja valaki, akkor lehet igaza a válaszadónak is, hogy olvassa el, mert tényleg nem jó, ha elõre tudod a végét. Másfelõl pedig, ha tényleg nincs módjában az illetõnek megnézni/elolvasni az adott filmet/regényt, akkor a kérdésbe is bele kell írni, mert így már tényleg érthetõ lesz az oka mindenkinek.

Mit jelent az hogy ha valakire azt mondják h megszépül?

azt jelenti nem volt szép de szép lett, vagy pedig nem feltétlenül most se de a régebbi önmagához képest szebb lett?

Legjobb válasz: szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják,hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják,minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)

szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják, hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják, minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)
Így van ahogy az elõzõ mondja!
Ez nem azt jelenti hogy csúnya voltál és egybõl szép lettél , hanem ez simán egy bok , hogy némi változás történt , vagy többet adsz magadra .:)
Hogy olyan randa valaki, hogy annál már csak szebb lehet! :D

Normális az, ha valaki egyáltalán nem szeret bulizni sem fiatalon, sem később? Mi lehet annak az oka, ha valaki ilyen?

Legjobb válasz: Az én nõvérem ilyen. Tizenévesen se, késõbb se járt el sehova. Most, közel a 40- hez ott tart, hogy elmegy a munkahelyére, dolgozik, hazajön, leül a TV elé, eszik. Ennyi. Se kapcsolat, se barátnõk, a rokonokkal sem találkozik.(Engem és a családomat kivéve, mert idõnként meglátogatjuk.) Még mobilja sincs, azt mondja minek, úgyse lenne kivel beszélnie. Úgyhogy nagyon úgy tûnik, ez nem normális. Persze az másik eset, aki ugyan nem bulizik, de vannak baráti kapcsolatai, hobby- jai, stb. Az elfogadható szerintem. Talán a csöndet, nyugit szereti, otthonülõ típus.

Az én nõvérem ilyen. Tizenévesen se, késõbb se járt el sehova. Most, közel a 40- hez ott tart, hogy elmegy a munkahelyére, dolgozik, hazajön, leül a TV elé, eszik. Ennyi. Se kapcsolat, se barátnõk, a rokonokkal sem találkozik.(Engem és a családomat kivéve, mert idõnként meglátogatjuk.) Még mobilja sincs, azt mondja minek, úgyse lenne kivel beszélnie. Úgyhogy nagyon úgy tûnik, ez nem normális. Persze az másik eset, aki ugyan nem bulizik, de vannak baráti kapcsolatai, hobby- jai, stb. Az elfogadható szerintem. Talán a csöndet, nyugit szereti, otthonülõ típus.
Én ilyen vagyok, alig vannak barátaim és ha lehet, akkor inkább itthon ülök és rejtvény fejtek vagy filmet nézek. Ha ki is mozdulok itthonról akkor is inkább egyedül megyek. Én nem bánom, hogy ilyen vagyok, mert látom milyenek a bulizós osztálytársaim, és én inkább maradok olyan amilyen:) 19/l
Persze hogy normális. Mindenki más, ettõl olyan kerek a világ...

Mi a teendo abban az esetben ha valakinek megszuntetik az utogondozoi ellatasat es az illeto nem tudja biztositani az ellatasat sem a szallasat?

a kerdesem az hogy egy intezetben nevelkedo felnott (19)megszuntetik a ellatasat amiert megszegett par szabalyt.munkat keres ,de sikertelen mert hogy valsag is van esmost kezdodott csak az ev is.nemtduom mit tegyek ,megse mehet az utcara nincs hol laknia nincs munkaja ,es az intezetben sem lakhat mar. kerlek segitsetek mit tegyunk kihez forduljon ilyenkor .szulei nincsenek nem is voltak igazabol nem szamithat senkire sem .kerlek irjatok mert ez felhabortio !szerintem ezt nem igy kellene intezni.

Legjobb válasz: Nem tudom mi a felháborító azon, hogy ha valaki szabályt, sõt, szabályokat szeg, annak következményei vannak.

Nem tudom mi a felháborító azon, hogy ha valaki szabályt, sõt, szabályokat szeg, annak következményei vannak.
A kérdező hozzászólása: igen ez igaz , de megse tehetik az utcara.ez azert tulzas
Miért túlzás? Nem tudom mi volt a szabályszegés, de nyilván valami súlyos, ha ez a büntetés. Vannak egy páran sajnos a világon, akik kénytelenek magukról gondoskodni szülõi segítség nélkül.
A kérdező hozzászólása: ez azert igazsagtalan.mit lehet ebben az esetben tenni?
Semmit. Gondolom a szabályzatban benne van, hogy minek mi a következménye.
menjen be a helyi önkrományzathoz, és kérjen szociális lakást és támogatást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!