Találatok a következő kifejezésre: Az mit ha valaki (2545 db)

Baj az hogy ha valaki megkérdi hogy miért szeretem a barátomat vagy mi az amit szeretek benne nem tudok valaszolni? Nem friss a kapcsolatunk de 3 és fél év után sem tudom.

18/lany

Legjobb válasz: Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.

Mert ha valakit már igazán szeretünk, akkor nem bizonyos tulajdonságait szeretjük, hanem õt magát. Ha csak a mosolyáért, a kedvességéért, az intelligenciájáért stb. szeretünk valakit, akkor mi van, ha éppen nem mosolyog, rossz passzban van, nem olyan kedves, vagy olyan területre keveredik, amiben nem annyira okos? Akkor nem szeretjük? Dehogynem. Ráadásul más is van a világon, akinek szép a mosolya, aki kedves, aki intelligens, mi mégis azt az egyet szeretjük, tehát ez nem lehet az ok. Maximum arra, hogy ezek miatt a tulajdonságok miatt figyeltünk fel rá elõször. De szeretni az embert önmagát szeretjük, azért aki, teljes egészében.
Ilyenkor az a helyes válasz, hogy õt magát, úgy ahogy van :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sokat segített. :)
A 2.al vitatkoznék. Miért lenne baj, ha valaki meg tudja mondani mit szeret a párjában? Hisz azok a kis dolgok egészítik ki az egészet, amit Õ maga testesít meg. Értékekkel teljes az ember, azok nélkül senki lenne. Szerintem
A kérdező hozzászólása: Elsõ: jó válasz ;) De magamnak se tudok válaszolni ez zavar inkáb
Tedd fel magadnak fordítva a kérdést és gyorsan kiderül, azaz hogy: Mi az ami nélkül nem szeretnéd? Hûséges, vagy magas, vagy kedves, vagy akármi, merthogy mindig van sok ilyen kritérium, én például nem szeretném, ha nem lenne velem õszinte, ha bugyuta lenne, stb..
egy filmes idézet jutott az eszembe: "Tudnék nélküle élni, de nem akarok."
Ha tényleg szereted, nem hiszem hogy baj lenne, de az kicsit fura hogy nem tudod megmondani mi az amit szeretsz benne. Mosolya, ölelése, csókja, kisugárzása...?
NEM! " Szereted de nem tudod miért de azt tudod , hogy nagyon és nem tudnád elveszíteni " -> ez a lényeg! Szerintem! Ha fel tudod sorolni, hogy miért szereted az már régen rossz!Mert akkor az értékeiért szereted, nem pedig önmagáért az egészért amit kapsz!
Tõlem anyám idõrõl-idõre megkérdezi ezt a barátomról. Miért szeretem én õt? Nem tudok rá válaszolni. (Azért kérdezi mert õ ki nem állhatja.) Ilyenkor visszakérdezek, hogy õ miért szereti a párját? Sajnos meg tudja mondani, hogy azért mert gondoskodik rólunk, ergo van pénze; türelmes, kedves, odaadó... Aha... És ha épp rossz kedvében van, nyûgös és mogorva.....?! Szóval szerintem pont az a jó, mikor nem tudsz konkrétumokat kiemelni.

Az első világháborúban, (abban az időben) ha valaki esküdött (tehát férjhez- vagy feleségül ment), akkor a férfi mit viselt?

Mondhatjuk úgy, hogy öltönyt és nyakkend?t?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg

Attól függ, hogy mi volt a férfi abban az idõben. Ha katona akkor ehhez hasonlóban esküdött.(akárcsak a nagyapám) http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/10.. Ha úriember volt akkor ilyen ruhában http://archiv.magyarszo.com/arhiva/hetinov/tarnov2/fia.jpg
A kérdező hozzászólása: Áh, tehát ha katona volt, akkor az egyenruhájában és ha úriember volt, akkor "felvette a legszebb ruháját". Akkor ez így helyes?

Mit jelent az, hogy ha valakire azt mondják hogy nyakas?

Legjobb válasz: Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.

Mikor valakinek akkor is igaza van, mikor egyértelmû a tévedése. Anyósom székely. Arról beszélgettünk, Aradon merre folyik a maros.Állította, az állomás helyén van a folyó.Mikor térképen megmutattuk, akkor is erõvel állította, ott folyik, ahol õ mondja. Ráhagytuk, mert ismerjük.Mikor elindultunk hazafelé, még a kapuból utánunk kiabált, hogy akkor is ott folyik.
Nem enged az igazából. A nyakas ember keményen ragaszkodik az elképzeléséhez. Ezért nem mindig negatív értelmû a "nyakas" jelzõ.
Akaratos.
Ilyen ez. Mindenki több mint a többi... Szerintük.
A kérdező hozzászólása: Akkor ilyen a hugom is :D Köszönöm a válaszokat!

Mi abban az izgató, ha valaki web camera-ba vetkőzik?

Legjobb válasz: A legtöbb ember szeret leskelõdni. Sokan szeretik a pornófilmeket. Van aki szereti ha nézik. Sokan szeretik ha valaki kívánja õket. Tedd hozzá a fantázia túláradásának lehetõségét, a szokatlanság izgalmát esetleg. Látni valakit kitárulkozni akit lehet hogy nem is ismersz (és így olyan amilyennek látni akarod a személyiségét), mindenképp érdekes élmény.

A legtöbb ember szeret leskelõdni. Sokan szeretik a pornófilmeket. Van aki szereti ha nézik. Sokan szeretik ha valaki kívánja õket. Tedd hozzá a fantázia túláradásának lehetõségét, a szokatlanság izgalmát esetleg. Látni valakit kitárulkozni akit lehet hogy nem is ismersz (és így olyan amilyennek látni akarod a személyiségét), mindenképp érdekes élmény.
az, hogy nem kaphatod meg aki vetkõzik elõtted! de elképzelheted mit csinálnál vele! :)

Mit lehet azzal kezdeni ha valaki hülyének néz?

Egyszerűn nem szeretem ha ostobának tartanak vagy lenéznek, semmibe vesznek ilyesmi. Mit lehet csinálni egy ilyen emberrel aki ok nélkül lekezelő? Maradjak vele kedves, szarjam le vagy micsoda? Hogy lehetne bizonyítani neki hogy nem csak egy kis hülye vagyok?

Legjobb válasz: Miért akarod neki bebizonyítani? :) Nézd, tök mindegy, hogy ki mit gondol rólad, attól te se jobb, se rosszabb nem leszel! Amikor ilyennel találom szembe magam, mindig ezt tudatosítom! Aztán vagy kedves vagyok vele, vagy közömbös, és hanyagolom, de nem bizonyítom neki erõvel, hogy rosszul lát valamit! Legyen az õ baja. :) Egyébként, volt már olyan eset, hogy valaki odajött hozzám buliban, egy barátom ismerõse, és közölte velem, hogy õ nem bírja az ilyen embereket, mint én vagyok. Én meg kedvesen mondtam neki, hogy nincs semmi gond, megértem, hogy nem lehetek mindenki számára szimpatikus. Utána elkezdtünk beszélgetni, és a végén elnézést kért, hogy így indított, és egy jót dumáltunk. :)

Miért akarod neki bebizonyítani? :) Nézd, tök mindegy, hogy ki mit gondol rólad, attól te se jobb, se rosszabb nem leszel! Amikor ilyennel találom szembe magam, mindig ezt tudatosítom! Aztán vagy kedves vagyok vele, vagy közömbös, és hanyagolom, de nem bizonyítom neki erõvel, hogy rosszul lát valamit! Legyen az õ baja. :) Egyébként, volt már olyan eset, hogy valaki odajött hozzám buliban, egy barátom ismerõse, és közölte velem, hogy õ nem bírja az ilyen embereket, mint én vagyok. Én meg kedvesen mondtam neki, hogy nincs semmi gond, megértem, hogy nem lehetek mindenki számára szimpatikus. Utána elkezdtünk beszélgetni, és a végén elnézést kért, hogy így indított, és egy jót dumáltunk. :)
2. válaszoló vagyok! Egyébként megértelek, nyilván senkinek sem esik jól az ilyesmi! Velem is megesett, a párom azt mondta, hogy szerinte szûklátókörû vagyok! Ami nem igaz. :D Tehát, én szintén ezt gondoltam róla, amiért így állít be..:D Az emberek alapvetõen szeretik a másikat kioktatni, hogy ezt sem tudod, azt sem tudod, meg akkor milyen buta vagy...Senki sem tudhat mindent, ettõl még nem hülye! Inkább segíteni kellene, vagy elmagyarázni, és szeretettel fordulni a másikhoz! Minden esetre, ne engedd, hogy alá ássa az önbizalmad! Az emberek nagyon jól tudnak kritizálni, a dicséret már kevésbé megy olyan jól a többségnek...
Hány évesek vagytok?
kifejtenéd bõvebben ?
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen zavar ha valaki hülyének néz. Gondoljon csúnyának gonosznak akárminek de ostobának azért nemár... Nem tudok okot mondani rá 18+-os korosztály amúgy.
A kérdező hozzászólása: Hát ha netán megmerek kérdezni valamit tökre sza*rul érzem magam mert lenéz hogy nem tudom, ilyeneket mond hogy minek kell ilyet kérdezni, meg hogy szerinted? meg hogy nem tudod? . Tiszta kisebbségi komplexusom van... Nem hiszem hogy kiérdemeltem bármi ilyesmit :/
Lehet ostobának nézel ki. Legyél tájékozottabb.
A kérdező hozzászólása: Nem sok nálam tájékozott embert ismerek, nem mûveltségi kérdésekrõl van szó. Hanem például ha az adott emberrõl kérdezek akivel beszélek.

Mért van az, hogy ha valaki egy könyvről/filmről/sorozatról stb kérdez, hogy mi lett a vége, soha senki sem akarja elárulni?

Sokan azt írják, hogy nem fognak spoilerezni. De sokan nem azért kérdik mert lusták elolvasni/megnézni az adott cuccot, hanem mert nincs rá lehet?sége. Nekem is volt olyan, hogy érdekelt nagyon egy könyv, amit nem tudtam beszerezni, kiírtam gyk-n hogy mi a tartalma, hogy végz?dik, a válasz az volt, hogy olvassam el.

Legjobb válasz: Egyfelõl, ha csak így kiírja valaki, akkor lehet igaza a válaszadónak is, hogy olvassa el, mert tényleg nem jó, ha elõre tudod a végét. Másfelõl pedig, ha tényleg nincs módjában az illetõnek megnézni/elolvasni az adott filmet/regényt, akkor a kérdésbe is bele kell írni, mert így már tényleg érthetõ lesz az oka mindenkinek.

Egyfelõl, ha csak így kiírja valaki, akkor lehet igaza a válaszadónak is, hogy olvassa el, mert tényleg nem jó, ha elõre tudod a végét. Másfelõl pedig, ha tényleg nincs módjában az illetõnek megnézni/elolvasni az adott filmet/regényt, akkor a kérdésbe is bele kell írni, mert így már tényleg érthetõ lesz az oka mindenkinek.

Mit jelent az hogy ha valakire azt mondják h megszépül?

azt jelenti nem volt szép de szép lett, vagy pedig nem feltétlenül most se de a régebbi önmagához képest szebb lett?

Legjobb válasz: szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják,hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják,minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)

szia ezt általában fiatalokra mondják.Tehát mondjuk 12 évesen kezdesz nõiesedni és valaki az "átalakulás" elõtt és után látott akkor mondják, hogy megszépültél. Vagy valaki szebb lett erre is gyakran használják, minden viszonyítás kérdése.Remélem tudtam segíteni. :)
Így van ahogy az elõzõ mondja!
Ez nem azt jelenti hogy csúnya voltál és egybõl szép lettél , hanem ez simán egy bok , hogy némi változás történt , vagy többet adsz magadra .:)
Hogy olyan randa valaki, hogy annál már csak szebb lehet! :D

Normális az, ha valaki egyáltalán nem szeret bulizni sem fiatalon, sem később? Mi lehet annak az oka, ha valaki ilyen?

Legjobb válasz: Az én nõvérem ilyen. Tizenévesen se, késõbb se járt el sehova. Most, közel a 40- hez ott tart, hogy elmegy a munkahelyére, dolgozik, hazajön, leül a TV elé, eszik. Ennyi. Se kapcsolat, se barátnõk, a rokonokkal sem találkozik.(Engem és a családomat kivéve, mert idõnként meglátogatjuk.) Még mobilja sincs, azt mondja minek, úgyse lenne kivel beszélnie. Úgyhogy nagyon úgy tûnik, ez nem normális. Persze az másik eset, aki ugyan nem bulizik, de vannak baráti kapcsolatai, hobby- jai, stb. Az elfogadható szerintem. Talán a csöndet, nyugit szereti, otthonülõ típus.

Az én nõvérem ilyen. Tizenévesen se, késõbb se járt el sehova. Most, közel a 40- hez ott tart, hogy elmegy a munkahelyére, dolgozik, hazajön, leül a TV elé, eszik. Ennyi. Se kapcsolat, se barátnõk, a rokonokkal sem találkozik.(Engem és a családomat kivéve, mert idõnként meglátogatjuk.) Még mobilja sincs, azt mondja minek, úgyse lenne kivel beszélnie. Úgyhogy nagyon úgy tûnik, ez nem normális. Persze az másik eset, aki ugyan nem bulizik, de vannak baráti kapcsolatai, hobby- jai, stb. Az elfogadható szerintem. Talán a csöndet, nyugit szereti, otthonülõ típus.
Én ilyen vagyok, alig vannak barátaim és ha lehet, akkor inkább itthon ülök és rejtvény fejtek vagy filmet nézek. Ha ki is mozdulok itthonról akkor is inkább egyedül megyek. Én nem bánom, hogy ilyen vagyok, mert látom milyenek a bulizós osztálytársaim, és én inkább maradok olyan amilyen:) 19/l
Persze hogy normális. Mindenki más, ettõl olyan kerek a világ...

Mi a teendo abban az esetben ha valakinek megszuntetik az utogondozoi ellatasat es az illeto nem tudja biztositani az ellatasat sem a szallasat?

a kerdesem az hogy egy intezetben nevelkedo felnott (19)megszuntetik a ellatasat amiert megszegett par szabalyt.munkat keres ,de sikertelen mert hogy valsag is van esmost kezdodott csak az ev is.nemtduom mit tegyek ,megse mehet az utcara nincs hol laknia nincs munkaja ,es az intezetben sem lakhat mar. kerlek segitsetek mit tegyunk kihez forduljon ilyenkor .szulei nincsenek nem is voltak igazabol nem szamithat senkire sem .kerlek irjatok mert ez felhabortio !szerintem ezt nem igy kellene intezni.

Legjobb válasz: Nem tudom mi a felháborító azon, hogy ha valaki szabályt, sõt, szabályokat szeg, annak következményei vannak.

Nem tudom mi a felháborító azon, hogy ha valaki szabályt, sõt, szabályokat szeg, annak következményei vannak.
A kérdező hozzászólása: igen ez igaz , de megse tehetik az utcara.ez azert tulzas
Miért túlzás? Nem tudom mi volt a szabályszegés, de nyilván valami súlyos, ha ez a büntetés. Vannak egy páran sajnos a világon, akik kénytelenek magukról gondoskodni szülõi segítség nélkül.
A kérdező hozzászólása: ez azert igazsagtalan.mit lehet ebben az esetben tenni?
Semmit. Gondolom a szabályzatban benne van, hogy minek mi a következménye.
menjen be a helyi önkrományzathoz, és kérjen szociális lakást és támogatást.

Az milyen, ha valaki sajnáltatja magát? Ha az ember elmondja a gondjait valakinek, akkor már sajnáltatja magát? Ha nem, akkor mi számít annak?

Legjobb válasz: Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...

Az, amit például a barátnõm csinál: lehorzsolta a lábát kötélmászás közben, két hétig más téma sem volt, mint az õ sebe, hogy mennyire fáj, hogy ki milyen gyógymódot javasolt stb. Vagy ha kap egy négyest, mindenkinek elmondja, hogy õ milyen szerencsétlen, annak is, aki mondjuk egyest kapott ugyanarra a dogára...
Embere válogatja. Sokan már a panaszkodást hallgatni sem bírják, nemhogy sajnálnák az illetõt. Ezt azért nem teljesen értem, mert akkor szívesebben hallgatnák azt, hogy hány karátos arannyal van az ember fürdõkádja befuttatva?! :)
szerintem is érdekes ez , mert amikor azt mondom valakinek, hogy olyan kövér vagyok és ezt elismétlem 10-szer akkor azt hiszik, hogy sajnáltatom magam, pedig én azt akarom elérni ezzel, hogy tanácsot adjanak ..ezt nem értik meg sokan..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!