Találatok a következő kifejezésre: Az mit ha ujszülöttem nem a (4 db)

Az mit jelent, ha ujszülöttem nem a hagyományos baba pózban fekszik általában (hátán, és keze oldalt 90 fokba felkar alkar) hanem a keze hol itt hol ott és fordulgat is abba az iranyba amerre a hasamba lehetett?

Legjobb válasz: 3 gyerekem közül csak az egyik feküdt az általad leírt "baba-pózban". Szerintem nem jelent semmit, úgy fekszik, ahogy neki kényelmes. (Most meg fognak kövezni, de az enyémek nagyon szerettek hason aludni újszülött koruk óta.) Ne aggódj butaságokon, a baba önálló lény saját ízléssel:)

3 gyerekem közül csak az egyik feküdt az általad leírt "baba-pózban". Szerintem nem jelent semmit, úgy fekszik, ahogy neki kényelmes. (Most meg fognak kövezni, de az enyémek nagyon szerettek hason aludni újszülött koruk óta.) Ne aggódj butaságokon, a baba önálló lény saját ízléssel:)
A második fiammal mi is mentünk, az orthopediára, mert olyan volt mintha mozgássérült lenne. A lábai össze-vissza álltak! A doki két hónaposan "összehajtogatta", és megmutatta milyen pózban feküdt a méhben. Ez rögzül, és csak hosszabb idõ múlva tûnik el teljesen. Azóta teljesen egészségesen fejlõdik (7éves). Nincsen két egyforma baba!

Szerintetek nem baj ha újszülöttnek tescos popsi törlőt használok? Azt hallottam hogy jó. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Én is vettem elõször a babámnak Tescosat, de ki is pattogott. Azóta mindig sensitivet használok. de ez babafüggõ szerintem.

Én is vettem elõször a babámnak Tescosat, de ki is pattogott. Azóta mindig sensitivet használok. de ez babafüggõ szerintem.
csak ne a sötétkéket, mert annak sörszaga van:) ))) a rossmannos is olcsó, és az nagyon jó.
Mi is Tesco-sat használunk, hol a zöldet hol a kéket, a gazdaságosat még nem vettem mert ugyan annyi mint a másik. CBA-sat is szoktam venni, azt is szeretjük. Igazából nekünk eddig mindegyik jó volt csak a Huggiest nem, az nagyon vastag, lehetetlen vele jól törölni.
A világoskék tescos az sensitiv, használd azt!
Tényleg jó, mi is ezt használjuk. De 3 hónapos koráig inkább használj valami mást, mondjuk Gabit vagy Niveát. Megérdemli a kényeztetést.... :)
mi is használtuk, a kéket. szerintem jó fajta, nyugodtan próbáld ki.
Szia!Júniusban született a kisfiam Tesco Sensitivet vettem kezdésnek és semmi gond nem volt vele.A mai napig is szoktam venni és jónak tartom.Illetve nálunk a Gabi ami még bevált.Szerintem nyugodtan próbáld ki csak elõször a sensitívet.Szép napot!
Ez gyerekfüggõ. Az enyém az agyonreklámozott jonsons-tól is nagyon bepirosodott. Nálunk a vizes vatta jött be. Jóval késõbb már a pampers bejött neki, de a mai napig elég érzékeny a bõre.
Mi is elejétõl fogva a zöld színû tescosat használjuk, semmi baja a fiam popsijának.
Amikor újszülött volt a kislányom 2, 5-3 hónapos koráig inkább Pampers, Gabi popsitörlõt vettem.Késõbb már használtam más fajtákat is.Pelenkával ugyanezt csináltam.Kicsit féltem az ilyen Tescos dolgoktól.Lehet, hogy nem lett volna baja, de féltettem.Persze, jók az ilyen Tescos cuccok, mert most is használom, de azért szerintem az elején biztos ami biztos. Lehet, hogy akad itt valaki, aki már az elején is használta, és le tudja írni a tapasztalatát. Jó babázást!
Melyik Tescosat?A színeset v. a Tesco pizsist(gazdaságost). Amúgy miért lenne baj?Ha bírja a bõre.A lányomnál én mindenfélét használok.A Lidl-öst kifejezetten szeretem.Mondjuk sosem volt érzékeny a bõre.Már 15hónapos.
Nálunk bevált, de minden baba más és nincs garantált recept hozzájuk. Figyelni kell az érzékeny bõrükre de akár hogy is nézzük sok fogy belõle ezért az ár se lényegtelen. Mi Tesco-sat is használunk és más fajtát is amelyik éppen olcsó. Lehet, hogy a fiamnak rinocérosz bõre van, mert még semmitõl(popsitörlõ, pelenka, fürdõhab) se lett kiütése. Az a fontos hogy egyszerre csak egyet vegyél és ha az bejött vehetsz még ha nem akkor kuka.

Tényleg igaz, hogy az újszülötteket automatikusan a férj vezetéknevére anyakönyvezik? Ha valaki "leányanya", vagy házasságban él ugyan, de mivel válófélben vannak, akkor nem lehet az anya vezetéknevét adni a gyereknek?

Hol tudok ennek utánaolvasni?

Legjobb válasz: Aki házasságban él,ott a férj az apa ( még akkor is,ha mással és már együtt az anya),Ebben az esetben az igazi apának apasági nyilatkozatot kell tenni.Pontos válaszért fordulj az Anyakönyvi Hivatalhoz.

Aki házasságban él, ott a férj az apa ( még akkor is, ha mással és már együtt az anya), Ebben az esetben az igazi apának apasági nyilatkozatot kell tenni.Pontos válaszért fordulj az Anyakönyvi Hivatalhoz.
A kérdező hozzászólása: Bocs, nem voltam világos: a kérdés engem nem érint közvetlenül, csak itt olvastam sok hasonló esetet, és ezért merült fel bennem a dolog.
ez tényleg igaz ez az apaság vélelme-jogi kifejezés
Nem olyan túl régi szabály, hogy házasságkötéskor nyilatkozni lehet arról, hogy a születendõ közös gyerek milyen vezeték nevet viseljen. (régebben kötött házasságoknál az anyakönyvi kivonatokban nincs is ilyen rovat, ott automatikus az apa vezeték neve) Mondjuk Nagy Pál házasságot köt Kiss Évával, akkor most nyilatkozhatnak arról, hogy a születendõ gyerek az anyavezeték nevét kapja. A házasság késõbb megromlik és Kiss Évának Szabó Pistától születik egy gyereke. A gyerek vezeték neve Kiss lesz, de az apa rovatban bejegyzik Nagy Pál nevét. Másik esetben ha Kiss Éva hajadonként szül gyereket Szabó Pistától, és nincs apasági nyilatkozat. A gyerek vezetékneve így is Kiss lesz, de az apa neve rovatba ilyen esetben nem írnak semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hasznos válaszokat kaptam!
http://www.babazo.hu/kategoriak/20020903apasag.html Ha az anya házasságban él akkor a jog a férjet tekinti apának, akkor is ha nem õ tényleges apa. Ha az anya a terhesség alatt elválik, de nem köt új házasságot, akkor is a volt férjet tekintik apának. Az anya vezetéknevére csak akkor anyakönyvezik a babát ha az anya hajadon vagy több mint 300 napja elvált. A tényleges apaságot ilyenkor csak szülés után lehet rendezni.
Menj el a helyi anyakönyvi hivatalba és ott kérdezd meg! Tõlük fogsz kapni majd egy papírt, ami azt igazolja, hogy az édesanya vezetéknevét kapja a pici! Ez majd szülés után fog kelleni! De semmi akadája egyébként! CCsak nem tudom mennyi van még hátra, minnél hamarabb menj és csináltasd meg!
A kérdező hozzászólása: Azt értem, hogy a gyerek apjaként a férjet anyakönyvezik, ez világos. De miért a férj vezetéknevét adják automatikusan a gyereknek? Vagy ez nem így van?
A kérdező hozzászólása: 20.08-as: köszönöm, és egyet is értek veled! :)


Mit tegyek, ha a mamahörcsögöm nem foglalkozik az újszülöttekkel?

A hörcsögöm most ellett el?ször, és nem foglalkozik a kicsikkel, nem t?ri el ha szopni akarnak, elássa ?ket! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nekünk úgy volt, hogy a nagyobb hörik, folyton eltúrták a kicsiket, és azok nem tudtak szopni. Egy könyvben úgy volt, nem szabad a picikhez nyúlni, de youtuben egy csomó videón hozzáérnek, és nem érdekli az anyát. Nekünk anyukám mentett meg egy picikét, már a halálán volt, kiskanállal adott neki tejet, nem fogadta el, és kis híján lenyomta a torkán, meg almát. szerintem te is tedd ezt.

Nekünk úgy volt, hogy a nagyobb hörik, folyton eltúrták a kicsiket, és azok nem tudtak szopni. Egy könyvben úgy volt, nem szabad a picikhez nyúlni, de youtuben egy csomó videón hozzáérnek, és nem érdekli az anyát. Nekünk anyukám mentett meg egy picikét, már a halálán volt, kiskanállal adott neki tejet, nem fogadta el, és kis híján lenyomta a torkán, meg almát. szerintem te is tedd ezt.
A kérdező hozzászólása: Este születtek... segíteni fog?? Életerõsnek tûnnek, sötét rózsaszínek, és elég nagyon... a tehéntej jó?
Vedd akor ki az anyátol mert meg fogja enni a milyén meg bolondulut és hordozta minden hova a kerékben s minden pedig nem nyultunk hozzá és meg ette vedd ki és etesd tejel ill keksz tej tápal
igen. lehet nekik tejjel összekevert háztartási keksz darálékot adni. meg almát. Mindenképp szedd ki, ha nem akarod hogy meghaljanak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!