Találatok a következő kifejezésre: Az mit ha az ultrahangomra (50 db)

Ha 37+4 nst-n, uh-n minden rendben, akkor mi indokolhatja az ultrahang megismetleset 2 nappal kesobb?

A vizsgalatok utan, ahol allitolag minden rendben volt, mondta a doki, h menjek ujra. (Van egy sejtesem, de csak akkor irom majd le, ha irtok par valaszt, mert nem szeretnem befolyasolni.) Elore is koszonom, aki segit!

Legjobb válasz: Nincs otletetek? Indokolatlannak tunik az ujabb ultrahang?

A kérdező hozzászólása: Nincs otletetek? Indokolatlannak tunik az ujabb ultrahang?
Ha állítólag minden rendben akkor igen, ha meg valami gond van azt tudatni kellet volna veled. Én így gondolom.. Nekem gyakran kellett járnom kevés magzatvíz miatt, de a doki mindig felvilágosított mindenrõl. A helyedben megkérdeztem volna miért kell visszamenni.
2-es vagyok...ez durva...szó szerint mag akar szüleszteni mielõtt elmegy... ehhez nem is tudok mit hozzáfûzni!!
Jesszus ez azért kemény. Remélem sikerül megbeszélned a dokival, azért szerintem kérdezz rá nyugodtan és ha mindenáron meg akar vizsgálni akkor szépen menj el másik dokihoz. Persze iszonyat nehéz lehet ennyire a végén dokit váltani, meg nyilván a babának sem lenne baja, ha megszületne, de akkor is így megszüleszteni. :x
Pedig amit leírsz, abból nagyon úgy tûnik... Én nem engedném - én elvesztettem egy gyereket egy ilyen orvos miatt. Úgyhogy most már nem jelent gondot kinyitni a számat. Kár, hogy ennek ilyen ára volt.
5-ös, 6-os vagyok. Igenis lehet baja a babának. Pl. a méhszáj piszkálása során megsértheti a magzatburkot, és fertõzés érheti. Bármi, ami a hüvelyben éppen ott van, vagy az esetleg nem steril orvosi eszközön. Nem kell a buroknak megrepedni, elég a mikroszkopikus sérülés is. A nyákdugó nem véletlenül van ott. És ilyenkor éppen azt csinálják, hogy egy íves mozdulattal megpróbálják elválasztani egymástól a méhnyakat és a burkot. Kedves Kérdezõ, megköszönöm, ha privátban megírod az orvos nevét, kizárólag azért, hogy adott esetben elkerülhessem. Köszönöm.
Most nézem, hogy a kiírt idõpontod is eltelt már, remélem, minden úgy alakult, ahogy szerettétek volna.

Mit lelenthet, ha az ultrahangon a babámnál tágult bélkacsokat láttak?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ezt a kérdést a gyerekvállalás/terhesség címszónál tedd fel. Azokat fõként terhes kismamák ill. kisgyerekesek nézik. Üdv!

Szia! Szerintem ezt a kérdést a gyerekvállalás/terhesség címszónál tedd fel. Azokat fõként terhes kismamák ill. kisgyerekesek nézik. Üdv!

Mi a baj? Mégsem vagyok terhes ha az ultrahangon semmi sem látszik?

Augusztus 25.-én menstruáltam utoljára, 10 napja nemjön meg, 3 különböz? teszttel mindhárom halvány + lett, és nem is az els? vizeletb?l teszteltem, csak az utolsót. Ma voltam ultrahangon és semmit sem láttak :( Talán korán mentem, vagy mégsem vagyok terhes? Mi bajom lehet akkor? Minden tünetem megvan, borzasztó mell érzékenység, ritka émelygés, testápoló szer? folyás. Jah, és nem képzelem be, mert nem terveztünk még babát. Kérlek segítsetek!!!

Legjobb válasz: Szia. Szerintem megnyugodhatsz. Én is azonnal rohantam dokihoz, amikor pozitívat teszteltem, és nem látott még semmit. Egy hét múlva viszont már egyértelmûen látta a petezsákot. :-)

Szia. Szerintem megnyugodhatsz. Én is azonnal rohantam dokihoz, amikor pozitívat teszteltem, és nem látott még semmit. Egy hét múlva viszont már egyértelmûen látta a petezsákot. :-)
Orvos nem mondott semmi biztatót?Nem hívott vissza 1-2hét múlva ismételt ultrahangra?
A kérdező hozzászólása: Hát már tegnap a vizsgálaton azt mondta a doki hogy ma az ultrahang sem biztos hogy kimutatja mert fiatal terhesség lehet. 1 hét múlva kell visszamennem újabb UH-ra. De aggódom... nagyon.
Szia! Ne aggódj!!!Ha teszt is azt mutatja, akkor semmi gond. Csak még nagyon korán mentél. Elmaradt mensi után kb.3-4hétre érdemes menni. Akkor már mindent látnak! Problémamentes terhességet kívánok!
Szia, nem akarlak elkeseríteni, de nekem 1 hetet késett, 4 pozitív teszt után mentem orvoshoz. Õ sem látott semmit, de bíztatott, hogy biztos még fiatal terhesség. Jövõ héten kellet volna mennem vérvételre, de közben megjött. Nem hiszem, hoggy a tesztek hazudtak, tüneteim is voltak, de valami gond mégis volt.

Hany honaposan lehet latni az ultrahangon, hogy minden vegtagja megvan-e a babanak? Mikor latja mar az orvos? Az normalis ha sokszor erzem hogy szur a hasam alatt neha jobb neha meg a ball oldalon. Ez baj?

Legjobb válasz: Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.

Az elsõ genetikai ultrahangon nézik ami a 12. héten van, amikor a nyaki redõt is mérik. Akkor te is látni fogod már mindenét, kezét, lábát, orrát stb ha 4D ultrahang akkor az arcocskáját is látod majd.
szia! nekem már 10 hetesen megmutatta a doki mindenét, még a kézfejét is!
A szúró fájdalomra a pihenés a jó.Nyúlnak a méhet tartó oldalszalagok és ez okozza a szúró érzést.
A 12. heti UH-n már mindenét nagyon jól lehet látni. A szurka pedig normális. Nekem a mai napig van, hogy szurkál (25 hetes vagyok). A dokim csak annyit mondott, hogy ilyenkor feküdjek le vagy üljek le.

Szerintetek mi a jobb, ha megmondják az ultrahangon a baba nemét, vagy ha meglepetés marad?

Ti hogyan akartátok/akarnátok?

Legjobb válasz: Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.

Amikor az ultrahangon megmondják ugyanolyan meglepetés és öröm. Mondjuk nekem nem volt az, mert tudtuk mindkétszer, hogy csakis fiú lehet. Mondjuk izgultunk, mert nevükön emlegettük õket elsõ perctõl kezdve és bennünk volt, mi lesz ha fiúnéven szólítjuk és mégis lányok lesznek. Én egyébként nem szeretem a meglepetést és várni is utálok, a krimiknek és egyéb könyveknek is elolvasom a befejezését elõre. A filmeket meg pont ezért ritkán nézek, mert ott végig kell nézni. Úgyhogy én elsõ adandó alkalommal megkérdeztem.
Én már alig várom, hogy megtudjam a második babám nemét! Az elsõnél 12 hetesen megmondták, hogy kisfiú! Én izgalmasnak találom, várni azt az uh-ot ahol végre kiderül és nem utolsósorban nyugodtan vásárolhatok kislánynak rózsaszínt kisfiúnak kéket, kifesthetem a szobáját, nem pedig csak pasztell színekben gondolkodhatom...
Én mindkettõnél szerettem megtudni, hamar.Ezután jobban "személyé" vált számunkra, a nevén szólítottuk, ÕT vártuk, NEKI vásároltunk!Egy két és fél éves, és egy öt hónapos fiúk anyukája
1.babám nem mutatta meg magát, pedig nagyon érdekelt, de beletörõdtem hamar, nem volt ezzel semmi baj. 2.babámnál én meg sem akartam kérdezni, csak a férjem kíváncsi volt nagyon, így belementem, hogy tudjuk meg. Tervezünk 3. babát, megint nem akarom tudni, remélem eldugja magát megint, mint az 1. babám. A férjem azt szokta mondani, hogy használjuk ki a XXI.század technikáját, és ha meg tudják mondani a nemét, akkor miért ne? Végül is nem rossz, ha tudja az ember, mert akkor tudsz úgy vásárolni. De a meglepetés is olyan jó dolog.
Az attól függ... Az elsõnél tudni akartam, a 28. héten meg is mondták, hogy kislány. A 2. babánk neme a születésénél derült ki, és Apa csalódott volt, mert kisfiút szeretett volna. Most a harmadiknál... 2 kislány után azt mondom, ma kár volt megkérdezni, lát e valamit a doki... szeptembertõl ugyanis 3 lányos szülõk leszünk. Ezt ma még nem is mertem megmondani a páromnak, mert igen kiakad szegény. Én reménykedem, hogy tévedett a doki, mert szemmel láthatóan csak rávágott valamit- elég sz.r a gépe, jó fél méterrõl nézte a képernyõt, nem is nagyított rá, mint az elsõ lányunknál... Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Mindkétszer alig vártam, hogy megtudjam:) ))Egy 4 éves kislány és egy 2 hetes kisfiú anyuja.
Szia! Én alig vártam már, hogy megmondják az Uh-on. :) Elsõ baba, kisfiú. De majd a második babánknál, lehet meglepit kérek, remélem a párom is beleegyezik. :)
Mindkettõben megvan a maga izgalma.. Mi megtudtuk a 16.héten hogy kislány, de a pofiját akkor láttuk utoljára:( Mivel korán beékelödött a feje ezért nekünk az is izgalom volt. 16 hetesen láttam utoljára a fejét, de amikor megszületett ugyanugy nézett ki:)
Két csemetém van, mindkettõnél úgy döntöttünk, hogy szülõszobai meglepetés legyen, hogy mi van a lábuk között. Az ideológia hozzá: ez legyen az egyetlen meglepetés aznap. Pedig világ életemben utáltam a meglepetéseket, de ezt valahogy így éreztük jónak. Meg persze a rokonok miatt is, mi nem szerettük volna kizárólag rózsaszín/kék-be öltöztetni, így a kapott ruhácskák se rózsaszínek se kékek nem voltak. Mindkettõ kislány, tervezünk harmadik babát is, nála sem szeretnénk elõre tudni, hogy fiú v. lány.
Sztem izgalmas lehet nem tudni, de én nem bírnám ki:P. Már van egy fiam, most várom a másodikat, de amíg nem tudtam a nemüket, addig olyan "idegenek" voltak. Mikor megtudod, vhogy közelebb kerül, jobban el tudod képzelni, nevén szólítod, neki veszel ruhákat, ami késõbb meghatározza a karakterét is. Szóval én akartam tudni mindkettõnél. És sztem én fejben másképp várnék egy kislányt, mint egy kisfiút.
Kisfiamnál csak a 26ik héten tudtuk meg !4D-n! Most újra várandós vagyok, de mihamarabb tudni szeretnénk!
Szerintem ezt így nem lehet megmondani hogy "mi a jobb!" Ez egy tipikus olyan kérdés amit mindenki a párjával beszél meg. Egyébként, én alig várom már hogy megtudjam :) Ugyan olyan meglepetés szerintem így is :) Nem lesz attól kisebb az öröm hogy elõbb tudtam a nemét, mint ahogy megszületett. Holnap megyek UH-ra, remélem már megmondják :) ))) 18 hetes km
Még nincs gyerekem, de ha egyszer lesz, én meglepit szeretnék! :-)
Nem olvastam el most a válaszokat. Én nem értem miért jó, ha meglepetés ér? Már az egy hatalmas boldog meglepetés, amikor kiderül, hogy baba lesz. Nekem ennyi doszt elég. Szerintem nagyon praktikus, hogy megtudhatjuk elõre a nemét, mert így sokkal könnyebb felkészülni. Pl. babakocsit venni vagy amikor eldöntjük, hogy milyen színû legyen a babaszoba fala. Persze ezt csak akkor lehet megtenni, ha biztosra mondják a baba nemét. De szerintem jó ha tudjuk elõre. Ha meg nem tudják megmondani biztosra, akkor ott van a meglepetés esélye annak, aki nagyon erre vágyik, bár szerintem felesleges.

Terhes lehetek-e, ha a teszten a 2. csík halvány volt, de mikor elmentem az orvoshoz ő nem talált az ultrahangon semmit?

Igazság szerint 3hete voltam együtt a barátommal,de nem szeretnénk babát mert még fiatalok vagyunk.Védekeztünk de lehet,hogy valami nem volt rendben 4napja késik a mensim és holnap megyek kon trollra mert tegnap még semmi jele nem volt a terhességnek.

Legjobb válasz: Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.

Lehetsz. 3 héttel a fogantatás után (akkor 5 hetes terhesnek számítasz) még nálam sem látott semmit az orvos az ultrahangon, aztán 1 hétre rá már igen. Ha van második csík, akkor valószínûleg baba van. Csináltál azóta újabb tesztet? Ha ugyanolyat csinálsz, és terhes vagy, akkor elvileg 2 naponta láthatóan erõsödnie kell a csíknak. Ha nem erõsebb, vagy halványabb mint volt, akkor valószínûleg csak elkezdõdött valami de nem tudott beágyazódni, ilyen esetem is volt már.
A kérdező hozzászólása: Kedves elõzõ válaszoló! Mint kiderült pocaklakó van a dologban, de azt kell mondjam sajnos... Jövõ héten lesz a megszakítás már ma lett volna csak közben megbetegedtem.Ez a döntés valószinüleg megváltoztatta az életem minden szemszögbõl a felelõtlenségtõl kezdve még sorolhatnám, de ahogy a mondás is megerõsíti-mindig a saját hibáiból tanul az ember. De köszönöm az aggódást és az érdeklõdõ szavakat:) Sok sikert mindenkinek az életben. Sziasztok
2-es vagyok! Sokat gondoltam ám rád, szóval akkor még mindig függõben vagy! Majd írj, hogy mi lett az eredmény! Kiváncsiak vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Hát nem látott még semmit az orvos...kaptam valami gyógyszert ami állítólag segíthet hogy ne tapadjon meg, de nem 100%, szerda körül meg kéne jönnie azt mondta az orvos, ha nem akkor kontroll 2án.
Kedves Kérdezõ mi van veled? Látott valamit az orvosod? Bár szerintem még nem nagyon mert még ha terhes is vagy akkor is még nagyon picike lehet. Talán egy vérvétel hitelesebb lenne.
Kedden teszteltem halvány pozitívat, pénteken az orvos nem látott terhességet. Egy hét múlva ott "vigyorgott" az ultrahangon az azóta 1 éves kisfiam. Nekem akkor azt mondta a dokim, hogy a tesztek elõbb mutatják a terhességet, mint ahogy õk látják az UH-n.
A kérdező hozzászólása: Persze megírom:) Nem szeretnék ártani a picinek ha mégis ugy alakul, hogy lesz, ugyhogy nagyon remélem, hogy csak vaklárma az egész...
Persze, lehetsz terhes. Anno én pont azon a napon csináltam meg az elsõ terhességi tesztet(nekem is nagyon halvány két csík volt), amikor meg kellett volna jönnie, du. el is mentem a dokihoz, de még semmit nem látott.
2-es vagyok! Azért ha nem megeröltetõ, és lesz idõd, megírod kedves Kérdezõ, hogy hogyan alakult a sorsod? Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretnéd.Gondolok rád holnap!
Lehetsz terhes. Még nagyon korai, ezért nem is látni még semmit. Holnap sem biztos, hogy látni lehet majd. 1-2 hét szerintem, mire majd valóban ki tudja mondani a doki a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Hát köszi a válaszokat, de nem nyugodtam meg.Megmondom õszintén, hogy remélem hogy csak késik és a temszt tévedett. Nem csináltam másik tesztet remélem hogy holnap az orvos tud majd valami biztatòt mondani.
Nekem is nagyon halvány vot a 2. csík. Ennek eredményeképpen állandóan tesztelgettem. Amikor elmentem az orvoshoz, akkor egy doboznyi, tesztcsikot kiboratottam az asztalára. Megnézte, mindet, kb. vagy 15-öt. Talán egyet talált benne, amire azt mondta, hogy nagy jóindulattal talán esetleg egy db. ami pozitív lehet, de azt mondta, hogy menjünk át az ultrahangra. Ott volt a monitoron a babám, szívhanggal. Ekkor voltam már 8 hetes. :-P Szóval, nemtudom, hogy ez most lehangol-e de nekem ez volt a tapasztalatom, és úgy, hogy szerintem a létezõ, és kapható legkülönbözõbb márkájú teszteket kipróbáltam.
2-es vagyok!Ó Istenem! Sajnálom nagyon, de ha nem tudjátok vállalni...!Nem tudok mit mondani, nem kerültem hál Istennek ilyen helyzetbe, hogy az elvetetés mellett kellett volna hogy döntsek! Mostani fejjel, hogy már gyerekem van, azt mondom, hogy soha nem lennék rá képes, de arra is emlékszem, hogy amikor nagyon fiatal voltam, és felmerült a gyanúja, hogy babám lehet a felelõtlenségem miatt, csak egy dolog lebegett az éretlenségem miatt a fejemben, hogy ha mégis, akkor el kell vetetni!Csak magammal törõdtem, hogy a hibámat hogyan hozhatom helyre, és hogy tartsam titokban. :-( Persze a szüleim nem hagyták volna vszínû ha kiderül, de végül csak vaklárma volt, nem volt baba szerencsére, de tanultam belõle.Nálad következménye lett, és ennek sajnos egy egész életen át viseled a lelkedben a nyomát. De fel a fejjel! Tanulj belõle, és vigyázz magadra! Jó egészséget kívánok Neked!

Ultrahangon mik a nyúlszáj jelei? Mibõl lehet rá következtetni ha az van a picinek?

Legjobb válasz: Jó géppel látszik, fõleg 4D-n. De amúgy ha nem is derül ki a terhesség során... úgy is jól kezelhetõ elváltozás, a terhesség megszakítását nem indokolja, és amíg a baba méhen belül van, úgy se lehet vele mit kezdeni.

Jó géppel látszik, fõleg 4D-n. De amúgy ha nem is derül ki a terhesség során... úgy is jól kezelhetõ elváltozás, a terhesség megszakítását nem indokolja, és amíg a baba méhen belül van, úgy se lehet vele mit kezdeni.

Ha hüvelyi ultrahangon még nem látszik semmi, miket mérnek? A petefészek nagyságát meg mit? A petefészken jol látszott, hogy volt p. érésem, egyik 5 és 6cm, a mási amit mért az meg 9cm. Ez mi lehetett?

Legjobb válasz: A petefészek nagyságát, a méh nagyságát, a méhnyálkahártya vastagságát mérik.Na meg sokmindent mérhetnek, ha baj van pl: a ciszta méretét.

A petefészek nagyságát, a méh nagyságát, a méhnyálkahártya vastagságát mérik.Na meg sokmindent mérhetnek, ha baj van pl: a ciszta méretét.

8 hetesen mit lehet látni az ultrahangon, ha csak egy sokkal nagyobb fekete folt volt, mint 6 hetesen és azt mondták vannak életjelek az elég?

Legjobb válasz: Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...

Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...
Ha biztosan 8 hetes a terhesség, a hüvelyi UH-n meg lehet mérni az embriót, akinek az ülõmagassága ( CRL ) ekkor 12-14 mm, és biztosan látható a szívmûködése is a babának, ki is szokták hangosítani, általában a leendõ édesanya ekkor hallja elõször a pici szívhangjait.
Ilyen korán még nem hallgatunk szívhangot... Amúgy a szívmûködés már jóval korábban látszik.Megnéztem a 7 hetes magzatot vizsgálat közben, és elég egyértelmûen dobogott a szíve.Szó szerit ezt írták a leletre: "Szívmûködés látható." Ha neked is ez van, akkor nyugodj meg, és menj a védõnõhöz, mert valószínûleg hozzá is kaptál egy papírt, ha babát vársz, és vegyen gondozásba.
Igen, teljesen elég. Azt jelenti, kismama vagy és csodás kisbabád lesz majd :)

Mi van ha nem lesz nálam az ultrahang kép?

Egyenl?re csak egyszer voltam n?gyógyásznál, aki egyb?l a véd?n?höz küldött. Kaptam egy leletet meg mellé egy ultrahang képet. Édesapámnak pont utána volt szülinapja, ezért úgy közöltem vele a terhességet, hogy megkapta az unokája "els? fotóját" bekeretezve. Most azt olvastam itt az egyik kérdésnél, hogy a véd?n?nek nem csak a lelet, hanem a kép is kell. Sajnos más városban lakunk, lehet,h amikorra van id?pontom, apa nem tudná visszajuttatni. Próbáljam azért mindenképp visszakérni addig, vagy ne foglalkozzak vele, vagy mondjam le az id?pontot amíg nem kerül vissza? Bocs, ha hülye kérdés, de tipikus els? gyerekes kismama vagyok, és parázok mindenen:) Természetesen a lelet nálam van (rá si van írva, h véd?n?h?z átirányítva), csak az ultrahang kép hiányzik.

Legjobb válasz: nem kell a védõnõnek az uh kép, mit csinálna vele? én pl nem is kaptam , nekünk 1000ft lett volna darabja mert nem adnak ingyen.. ugyhogy ne parázz nem kell

nem kell a védõnõnek az uh kép, mit csinálna vele? én pl nem is kaptam , nekünk 1000ft lett volna darabja mert nem adnak ingyen.. ugyhogy ne parázz nem kell
Én se kaptam képet csak papírt azt vittem el és nézte meg.
Én pendrive-on kaptam elõször képet és nem kellett a védõnõnek! :)
A védõnõnek csak a papírok kellenek, a kép inkább a családnak kell, mint egy szép emlék.
kép nem kell a védõnõnek.van ahol nem is adnak...nem szonográfus õ mit kezdene vele??? csak a papír kell amin az adatok szerepelnek, azokat beírja a kiskönyvbe és kész
Nem kell, a papíron rajta van minden!
Nem kell fotó a védõnõnek!! Minden érték a leleteden van, az a lényeg.
Én nem vittem, nem is kérte. Nem is kap mindenki képet.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam! Körzetes SZTKs rendelésen voltam, akkor ezek szerint szerencsém volt. Az orvos is nagyon kedves és szimpatikus volt.(Rákerestem neten és egy drága magánklinikán is dolgozik, szóval ugyanott tartok vele, mintha magánrendelésre mentem volna.:) )Jó ez a topik, és rendesek vagytok hogy ilyen gyorsan válaszoltok, örülök, hogy idetaláltam.
Védõnõ vagyok. NEM kell kép. Bõven elég a lelet, azon minden infó rajta van, amit mi kérünk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!