Találatok a következő kifejezésre: Az milyen lehet hogyha állandóan azt (1 db)

Az milyen betegség lehet hogyha állandóan azt érzem hogy elkell mennem pisilni és ez az érzés nem hagy nyugodni?

Lány vagyok és amit ma fölkeltem és elmentem WC-re azóta mindig kell mennem. Egyszer?en nincs egy olyan mp-em hogy ne érezném azt h pisilnem kell. A hasam is fáj ott alul. Mi lehet? Ugye nem baba? Mensi el?jele lehet ilyen?

Legjobb válasz: Ez felfázás lesz. Menj el dokihoz, és addigis öltözz fel rendesen, a derekad ne látszódjon ki és vastagabb zoknit huzz.

Ez felfázás lesz. Menj el dokihoz, és addigis öltözz fel rendesen, a derekad ne látszódjon ki és vastagabb zoknit huzz.
figyelj, az, hogy kikezeljenek ebbõl a felfázásból antibiotikummal esetleg most fontosabb, minthogy egy hónappal késõbb kezded el a tablettát. ha nem kezelteted magad, komoly szövõdmény is adódhat.
Biztos, hogy felfázás! Vigyél a dokinak vizeletmintát. Antibiotikumot fogsz kapni.
Lehet, hogy felfáztál, szerintem menj el orvoshoz, õ végez egy viztelet vizsgálatot, és megállapítja mi a baj.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h közben megjött és a doki is elküldött laborba. Az eredmény szerint semmi bajom nincs, és doki is azt mondta csupán a mensi miatt volt. De nem értem.. a Mensi is kiválthat ilyen pisilési ingereket?
A kérdező hozzászólása: Gyakrabban szoktam felfázni, de nem 2 hónapba 2x.
A Chlamydia valóban általában nemi úton terjed, ám például uszodában is el lehet kapni simán. Az Ureaplasma szintén ilyen. Amúgy ezek olyan betegségek, amik felfázásszerû tüneteket adnak és nehezen jönnek rá az orvosok. Sok orvos hajlamos az ilyesmit "felfázás" -ként kezelni, ad rá Chifrant, oszt tényleg jobb lesz két tabletta után. Más kérdés, hogy nem gyógyulsz meg. Ha azelõtt sohasem fáztál fel, aztán hirtelen elkezdesz havonta kétszer, akkor igen valószínû, hogy valami hasonló, rejtõzködõ kór lappang benned.
A kérdező hozzászólása: igen tudom. de a tabit régebb óta akarom és mint mondtam. már annyit paráztam, hogy tönkretettem a gyomromat. ha még 1 hónapot várnom kell a tabival belebetegszek abba is :S
A kérdező hozzászólása: De én már terveztem a fogamzásgátló tabit, hogy majd fogok szedni és a napokban kell megjönnie. Most ez miatt mondjak le a tabiról? :( (Igazából a stressz miatt akarok tablettát, mert már teljesen tönkrevágtam a gyomrom miatta)
A kérdező hozzászólása: De ugye ez nem lehet terhesség?:S
A kérdező hozzászólása: Utánna jártam ezeknek, és az a Chlamidya vagy mi az nemi úton terjedõ betegség... Mi mindig gumival védekeztünk. A másik elõfordulhat, mert fáj amikor vizelek és nagyon nagyon kevés folyásom is van :S
A kérdező hozzászólása: Azok mik?
Lehet még Ureaplasma vagy Chlamydia is.
ezt majd õ megmondja. ha felír antibiotikumot esetleg, lehetséges, hogy nem kezdheted el addig a fog.gátlót (vagy legalábbis nem lesz értelme, mert gyengül a hatása). de tényleg irány a doki!
A kérdező hozzászólása: értem. De ezekben a napokban kell neki megjönnie, és tabit szeretnék szedni. Attól, h õ ír fel nekem gyógyszert még elkezdhetem szedni a fog.gátlót?
Szia! Tuti h felfáztál nekem is volt ilyen elmentem orvoshoz irt fel antibiotikumot aztán azt kellett szednem.Ne aggodj elfog mulni.
A Chlamydia trachomatis tenyésztéssel nem mutatható ki, mert a növekedéséhez külsõ ATP forrást igényel, így a szokásos agarlemezeken nem nõ. Kizárólag immunfluoreszcenciával, vagy PCR alapú módszerekkel mutatható ki, azaz akárhány negatív tenyésztést kaphatsz vissza, az nem jelenti, hogy egészséges vagy. (Nekem vagy húsz negatív leletem van egy lefûzõben és csak a negyedik orvos volt képes megállapítani, hogy Chlamydiám van, ám õ egy hét alatt ki is kezelt.)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Benőtt körömmel mit lehet csinálni?

Kábé 3 napja nagyon fáj a nagylábujjam körmének az egyik széle, nekiálltam körömreszelővel lereszelni a körmöm oldalt, és ahogy megemeltem, egy kicsit gennyes volt. Sebészetre nagyon nem szeretnék menni, ha csak rágondolok, összeugrik a gyomrom és remegek. Mit csináljak?

5

Ha izgulok magas lesz a vérnyomásom (bővebben lent, hogy miért gond ez), mit lehetne tenni ez ellen?

19 éves fiú vagyok. Rendőrnek szeretnék majd jelentkezni ebben a tanévben Rendőrszakközép iskolába. Az a helyzet, hogy tavasszal elmentem a suli orvoshoz rutin vizsgálatra, hogy megállapítsuk, hogy megfelelnék-e jelenleg rendőrnek.
Meg is volt minden féle vizsgálat. Rendben volt minden kivéve a vérnyomásom. (akkor volt olyan 150/90 körül a vérnyomásom ott a rendelőben. Egyébként minden ottani mérés alkalmával ilyen körüli értékek voltak. Akkor jött egy csomó vizsgálat. A 24 órás vérnyomásmérés is mutatott néha-néha magas értékeket (izgultam a mérés eredménye végett), de volt abszolút normális érték is( 120-130 / 70-80 stb.) Akkoriban csak csuklós vérnyomásmérőm volt, ami elviekben nem olyan megbízható, és éppen ez végett nem vettem komolyan a "magas vérnyomásomhoz" viszonyított alacsony értékeket, ami általában ilyen 110-130 / 70-90 között állt meg. De megesett, hogy magasabb is volt. Közben ugyan ez az orvos felírt vérnyomásra gyógyszert (napi 1 szem), amire mondta, hogy ezt hónapokig szednem kell, hogy rendbe jöjjön a vérnyomásom. Az első hónapban szedtem a gyógyszert, de a 2. hónaptól már ki sem váltottam, mert egyrészt nem is volt rá pénzem, másrészt nem hittem a gyógyszerben, hogy az segíteni/hatni fog... A nyáron nem is foglalkoztam a vérnyomásommal, mert csak melóztam végig. Augusztus végén, a nyáron összejött pénzemből úgy döntöttem, hogy -futja rá és- veszek a gyógyszertárban egy vérnyomásmérőt, ami ugye megbízható. És elkezdtem méricskélni. Nagyon meglepődtem, hiszen -kb. 2 hét alatt minden nap mérve véletlenszerű napszakokban- nem ment a vérnyomásom 120 főlé. Ezen nagyon meg is lepődtem. Úgy döntöttem, hogy ma visszamegyek az orvoshoz, és megméretem ott is. Már mielőtt elmentem volna hozzá az egyik osztályban megmértem egymás után többször is, és az otthoni megszokottól valamennyivel magasabb értékeket mutatott: 130-140-et. (itt már izgultam az orvos végett) Tudtam, hogy az végett van, hogy izgulok (de ezt ne úgy képzeljétek el, hogy látszik rajtam, hogy remegek meg minden). Én ezt egészséges izgulásnak fogom fel, mert ugye mindenki szokott izgulni. Tehát bementem az orvoshoz és ott egyből 177/93 volt a vérnyomásom. LE voltam döbbenve, hogy ennyire izgulnék. 5 perc után megmértük megint és utána már csak olyan 150/x volt, viszont a pulzusom - a szokásos 70-80 helyett - 110-120 volt. Az orvos mondta is – hallván, hogy otthon milyen értékek vannak -, hogy ne szedjem egyenlőre a gyógyszert, hanem 2 hétig reggel-este mérjem, és majd meglátjuk.

Tehát az a kérdésem, hogy mit tudnék tenni, hogy amikor izgulok, ne ugorjon meg ennyire a vérnyomásom, holott amúgy normális? Ez azért gáz, mert, ha alkalmasságin mérik majd meg a vérnyomásom -ahol 100x jobban izgulok-, és ilyen értékeket produkálok, akkor kérdezés nélkül elküldenek. Én úgy hiszem, hogy fizikailag és elméletből fel vagyok/tudok annyira készülve, hogy felvegyenek. Nem szeretném, ha a "magas vérnyomás" végett utasítanának el. Nekem nagyon fontos lenne a rendőri szakma.

Próbáljam meg az agykontrollt vagy meditáljak?

2

Miért van ez? :D (Lejjebb)

Az a válasz érdekel, hogy amikor otthon a forgószékkel pörgök sokáig, illetve többnyire gyorsan, akkor miért vagyok rosszul? Nem szédülök el, meg semmi.. :"D

0

SOS elmúlik valaha?

efluxom vaan, de valószinü idegi alapon mert pszichés problémáim vannak, ideges természetü is vagyok.két éve volt gyomortükrözésem akkor nem találtak semmit akkor nagyon fájt a gyomrom mert sokat stresszzeltem, rá 1hónapra kórházba kerültem ott svtúltengéssel kezeltek azóta viszont állandóan érzékeny a torkom, rekedt vagyok és már a mellkaom is szúr illetve a gyomorszájam. szerinttek ha lelkilg helyre teszem magam elmúlhat végleg???

5

Ez normalis kamaszkorban? Egyaltalan mi ez? Surgos

15/f 9.osztaly

Mostanaban ugy erzem hogy semminek nem tudok orulni.
Senkivel sem tudok normalisan beszelni egyszeruen nem erdekel senki.
Es ezt en is erzem magamon es nagyon rossz erzes.
Barmi apro dolgon gyorsan fel tudom idegesiteni magam
Szuleimmel se tudok normalisan beszelni.1 masodperc alatt ideges leszek es ugy beszelek mint egy idiota.
Semmi nem tetszik es nem nagyon erdekelnek dolgok.
Mitol lehet ez illetve mi ez es normalis ebben a korban?
Talan valami kamaszkori depresszio?

7

Vashiányt (4, 5 a vasam) meg lehet szüntetni megfelelő táplálkozással?

Gyógyszert próbáltam már korábban, igaz akkor még jobb volt a vasam picit, de nem bírom.

5

A barátom nagyon sovány, gyakran betegnek hiszik. Tömegnövelő tippeket, jó táplálékkiegészítőket tudnátok ajánlani?

Nagyon aggódom a barátomért, ránézésre mindenki azt hiszi, hogy gond van az egészségével. 19 éves, 184 cm és 63 kg körül van. Nagyon sovány, próbál ellene tenni kondizással és tömegnövelő turmixokkal. Izmosnak izmos, de hízni így sem tud, ami a fő cél lenne: így inkább szálkásnak mondanám. Nagyon sápadt, rossz a színe, sokat fáj a feje, néha fájnak az izmai, fáradékony. Vérvételen most volt, de nem mutat semmi különöset, egészséges. A tanácsotokat szeretném kérni abban, hogy mit tehetne azért hogy hízzon legalább 10 kg-t (első körben), illetve milyen vitaminokat ajánlotok. Jöhet sport, bármilyen táplálékkiegészítő ami tele van vitaminnal és esetleg személyes tapasztalatotok van vele. Nagyjából tudjuk, hogy miket kellene szednie hogy javuljon a kondija, de ha tudtok valami tényleg működő, immunerősítő akármit, akkor nem veszünk feleslegesen sok hasztalan cuccot. Nagyon frusztrálja ez az egész. Előre is köszönöm!!

0

Khadi hajfestékkel van már tapasztalat?

0

Ma nem magasabb a vérnyomásotok a szokásosnál?

2

Miert nem birok mar jollakni?

Hazajottem, nagyon ehes voltam. Ettem egy szendvicset utana elkezdtem kekszet ragcsalni, de meg mindig kivantam a kajat igy eloszedtem a turorudit utana meg ettem ilyen tejkaramellabol 5 darabot. Meg mindig ehesnek erzem magam, de mar nem merek enni, mer nehogy sok legyen. Miertvagyok meg mindig ehes?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!