Találatok a következő kifejezésre: Az milyen amikor az egész (38 db)

Milyen folyamatok mennek végbe az agyban, amikor az ember egész testén végigmegy egy bizsergő érzés a zenétől, vagy bármilyen műalkotástól?

Biztosan ismeritek az érzést. Nagyon jó számok tet?pontjánál, egy jó film megérint? pillanatánál van, hogy az egész testen végigfut egy érzés. Mi ez? Endorfin? Dopamin?

Legjobb válasz: Köszönöm. Magát a dopamint ismerem, de elkülönülten eddig úgy hittem, hogy még nem éreztem, amikor kiemelkedõen magas mennyiségben van jelen az agyban. Elég érdekes akkor a dopamin-fless.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Magát a dopamint ismerem, de elkülönülten eddig úgy hittem, hogy még nem éreztem, amikor kiemelkedõen magas mennyiségben van jelen az agyban. Elég érdekes akkor a dopamin-fless.

Milyen feladatokat tettetek az adventi naptárba ami az egész család számára élmény lehet? (10 feletti gyerekekkel)

B?vítgetem a naptárat, neten olvasgatok, de még nincs elég. Olyanokra gondolok, hogy ma pudingot f?zünk együtt stb..

Legjobb válasz: kimegyünk szánkózni társasozunk palacsintát sütünk

kimegyünk szánkózni társasozunk palacsintát sütünk
11 és 12 éves gyerekeink vannak. Már egy ideje úgy készítjük az adventi naptárat, hogy felosztjuk. Régen csak a férjem és köztem, idén már a gyerekeknek is jutott. így mindenkinek 8 feladatot kellett kitalálni. A fiúk hamar megvoltak vele, így jövõre már õk is külön csinálják. (még jó hogy 24 ennyi számmal osztható :) ) Írok pár példát. Idén férjem kezdte: - Egy aktualitással kezdtük a decembert, sikerült éppen összekapnunk, így kicserélt erre valamit: Bírósági per apa ártatlanságáról. (egyik gyerek az ügyvéd, a másik az ügyész, én a bíró, õ a vádlott :) ) - Bowlingozni megyünk - Végigcsináljuk anya egyik fitnesz kazettáját - Maratoni pókermeccs - Készítsünk egymásról karikatúrát - Csináljunk ékszereket egymásnak amit másnap viselni kell (én szoktam ilyeneket készíteni, ezért mindig van itthon alapanyag) - Dvd-zés bealvásig (péntekre- szombatra idõzítsd) - Süssünk valamit, anya nem szólhat bele, csak személõdhet, A fiúk még egy estét adtak: - Teszt a szülõk mûveltségérõl. A könyveikbõl állítottak össze 60 kérdést. Az összeállítást akár ki lehet adni hétvégére nekik Az enyém még nincs teljesen kész idén: - Írjunk humorral spékelve levelet a Jézuskának miért vagyunk hálásak az évben, mit értünk el, mire vágyunk (aztán felolvasni egymásnak) - Vegyen mindenki elõ két alapanyagot a konyhában és fõzzünk valamit - Menjünk moziba - Készítsünk karácsonyra díszeket Régebbiek: - Rajzold le akit húztál - írjuk le saját jó tulajdonságainkat - Írjunk a másikról vicces kritikát - összeírni 10-15 szót, abból története kreálni, elõtte õk is összedobják közösen a te szavaidat is. Lehet aktualitást belevinni: - kérdezzük ki x-t a témazáró dolgozatból, - lapátoljunk havat kis lapáttal, - - menjünk el szánkózni apa húz, - csináljunk kettesével csini hóembert Mindig lehet fõzni valamit, vagy valami társast játszani, kártyázni
Szóbeli figyelmeztetéssel megúszta :) Pedig nagyon harcias volt az ügyész, de a bírónõ vajszívû :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket! Kettes! Nagyon tetszik ez a módszer, bár a férjem nem tudom mennyire lenne kreatív :)
A kérdező hozzászólása: És egyébként fel lett mentve a "vádlott" ?? :D

Milyen törölközőm legyen, amit az egész strandon magamra teríthetek és ápol, eltakar?

Legjobb válasz: Hát... Jó nagy. Mondjuk strandtörülközõ, tudod...

Hát... Jó nagy. Mondjuk strandtörülközõ, tudod...
Miért nem veszel egy strandkendõt, vagy egy muszlinból készült tunikát? Stílusosabb, plusz nem tûnne úgy, hogy takargatod magad.


Milyen zenéket tudtok ami arról szól hogy elegevan az embernek az emberiségből meg az egész világból?

Legjobb válasz: Killakikitt-et hallgass azok elrappelik a frankót ;)

Killakikitt-et hallgass azok elrappelik a frankót ;)
valami emo zenét ajánlok...nem ismerek ilyeneket...de azok szerintem arról szólnak :)

Milyen zenék vannak, amit az egész család szeret?

Legjobb válasz: ne linket hanem zene címeket küldjetek

A kérdező hozzászólása: ne linket hanem zene címeket küldjetek
Honnan tudjuk, hogy a te családod mit szeret? -.-" Az én családom szereti az Eddát és a Beatlest.
Omega, Abba, Beatles, Ten years after, Deep purple, Rúzsa Magdi, Muse, Piramis, Cseh Tamás, Pink Nálunk ezeket mindenki szereti, de persze van még egy csomó, csak most ez jutott eszembe. Viszont ez családtól függ, sok ismerõsöm szüleit egy Muse-zal ki lehetne kergetni a világból, mert õk csak a mulatósat szeretik :)
Nálunk az egész család Quimby rajongó.
Nálunk apu és én rock függõk vagyunk, öcsém a discot szereti anya meg mindent. Minden család más. 19L
Csik Zenekar:Most múlik pontosan, Beatles, Edda
Nálunk az egész család Bloodbath rajongó. Ha az én családomra irányult a kérdés.
Nálunk mindenki szereti az ACDC-t, a Dire Straits-t, az Omegát, a Scorpions-t... most csak ennyi jut az eszembe.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :- )

Milyen férfi punk hajviseletek vannak? Amikor az egész fejfedő hoszabban van meghagyva oldalt meg rövid az punk? Csak a taraj a punk?

Legjobb válasz: Nincs kedvem leírni, a lényeg, hogy nem ettõl lesz valaki punk. :D (Elkezdtem amúgy pontosan leírni, csak összezavarodtam, és fáradt is vagyok. :D) 17/F (Egy "punk" srác (ha nem a külsõségeket nézzük. :D))

Nincs kedvem leírni, a lényeg, hogy nem ettõl lesz valaki punk. :D (Elkezdtem amúgy pontosan leírni, csak összezavarodtam, és fáradt is vagyok. :D) 17/F (Egy "punk" srác (ha nem a külsõségeket nézzük. :D))
meg a többségük tahó. lennék punk de emiatt nem vagyok mert a legtöbb már nemtud egy értelmes mondatot kinyögni énmeg nem olyan vagyok :)
XDD ez a baj a mai fiatalsággal meg a punkokkal... elõbb vágják tarajba a hajuk minthogy elolvasnának bármit is a témáról...
"az anarchyával tisztában vagyok" Most vagy egy cseperedõ 12-13 éves gyerek lehetsz, vagy egy kretén 18-19 éves. Bár az utóbbit kétlem :DD
jaj azt akartam irni h *tényleg NEM ennyi a punk xd
jéj aszittem már kihalnak a punkok :D(vagy ha nem, akkor ki fognak, mert máér csak az mer punkoskodni aki csaknem hontalan) amugy ja taraj az punk, de van ilyen tüskés haj is meg ...ilyen bármilyen hajad lehet igazábol szinte, punkba minden belefér sztem...nekem tökre teccik ha rövid de pl ilyen piros kék zöld stb. :) De tényleg ennyi csak a punk. (am én csaj vagyok nem vallom magam punknak , de ezt halgatok meg tudom a lényegét, volt már kék, pink, zöld meg mindenféle hajam :P csak bátran, de a hidrogénnel csinjûn bánj mert hamar tönkrebassza a hajad ha sokáig csinálod.. )
http://i373.photobucket.com/albums/oo174/wrishta/punkVsNaziP.. "And not a single f*ck was given that day.." Nekem ez a kedvencem, egyszer majd megcsináltatom ilyenre.
A kérdező hozzászólása: nem esek neked az sex pistols póló miatt még senki nemszólt (még a haveri punk körbõl sem) az anarchyával tisztában vagyok a converse dorkó meg ramones mánia miatt van
Húha, Anarhy in the UK-s póló... Mindenek elõtt legyél tisztában az anarchiával (nem sértésnek), és csak akkor vegyél fel ilyen dolgokat, ha vállalod, hogy néha pofán [email protected] ezekért. Néha érhetnek atrocitások. Amúgy nem ajánlom a Converse cipõt, azért csak kinéznek az "igazi" punkok. Nem sértésként írtam ezeket amúgy. Mielõtt nekem esel.
A kérdező hozzászólása: énis már vagy 3 éve halgatrok punkot meg miden csak most ugy erzem hogy kell valami változás terepgatya conversecipõ, anarch in the UK zászlós póló, punkhaj már csak a pun haj hiányzik :D
tényleg nem atótl leszel punk. de alapvetõen igen, a tarajat nevezik standard punkhajnak :) taraj oldalt kopaszon, oldalt röviden, pajesszal pajesz nélkül..színesen vagy natúrban... vmelyik nap festettem párducmintát hajra... szóval csak fantáziadúsan:D
ha egy kicsit is ismernéd a punk embereket, tudnád hogy a fele sem tahó...dehát ez van, már hozzászoktunk a megbélyegzéshez, ez igazi magyar szokás...

Peteeresnel a tojasfeherje-szeru folyas az milyen pontosan? Es egesz nap eszreveheto, vagy csak abban a pillanatban jon ilyen jellegu folyas, amikor megtortenik a tuszorepedes?

tegnap furdesnel vettem eszre, ereztem is, amikor "kijott", viszonylag nagy mennyisegben, es a ket ujjam kozott hosszura ki tudtam nyujtani. viszont mire befejeztem a furdest...tusolast, megint kremes folyasom volt.

Legjobb válasz: remélem tegnap együtt voltatok, vagy elötte nap:) 32

remélem tegnap együtt voltatok, vagy elötte nap:) 32
A kérdező hozzászólása: elotte ejszaka, vagyis hajnalban voltunk egyutt...:) akkor ezek szerint ilyennek kell lennie? decemberben hagytam abba a gyogyszert, aztota vartam a nagy felfedezesre, h nekem is van tojasfeherje folyasom. egyebkent voltam hormonvizsgalaton, es ranezesre normalisak az ertekek, de utanaolvastam, h mi mit jelent, es mennyinek kell lennie, es sajnos a jelek pcos-ra utalnak. :( ilyenkor mi van? lehet ezert kellett ennyit varni a tojasfeherjere...

Milyen a szülés előtti közvetlen derékfájás, ami jelzi a szülést? Hol fáj? Az egész vagy csak ott lent?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.

Nem tudom mennyivel a szülés elõttre gondolsz. Egyik gyerekemmel volt nagyon erõs derékfájásom, de az kb. két héttel a szülés elõtt kezdõdött, és nem volt minden nap, olyan 2-3 naponta egy egész éjszakán át nem tudtam aludni, annyira fájt. Emlékszem, négykézláb gubbasztottam az ágyon, mert úgy volt a legelviselhetõbb, vagy beültem a kádba. Nekem konkrétan a derekam fájt, és közben feszített is lefelé. Ez a medence tágulását jelzi, ami egyébként jó, mert bár az utolsó hetek borzalmasak voltak emiatt, a szülés maga könnyû és viszonylag gyors is volt.
37+4, de a baba 2 héttel nagyobb. :)
A kérdező hozzászólása: 38+3.De a baba egy héttel nagyobb.:) Te?
te hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: :) Akkor nem vagyok egyedül:) Valami jósló lehetett, éjszaka nagynehezen elaludtam és elmult reggel volt egy kicsi de nem vészes:) A nagywc-zés nálam is meg van.Hát meglátjuk meddig húzzuk még:)
Szia! Ugyanigy vagyok pontosan mint te. Én is kiirtam ezzel kapcsolatban kérdést, mert 2-3 napja elkezdett fájni a derekam, tegnap már iszonyatosan, se ülni se feküdni sem tudtam, mellé medence és végbélfájás is társult. Lezuhiztam a derekam meleg vizzel, attól elmúlt egy 2 órára, de ájjelre megint elöjött. Azt án csak belealudtam, ma reggel meg elviselhetõ szinten van. Ja és a 2 nap alatt összesen 6szor voltam nagy wc-n is... Ezért azt hittem tegnap éjjel, hogy mehetünk, de mégsem...
nekem még a doki sem hitte el amíg nem jöttek a tolófájások hogy szülni fogok. a derekam majd leszakadt elõször 10, 8, 5 majd 3 percenként. akkor már a szülõszobán voltam mert elfolyt a magzatvíz, egy ilyen iszonyatos derékfájásnál szinte megfeszültem, erre a doki elkezdte nyomkodni a hasamat és szó szerint rámkiabált hogy tûrtõztessem magam, mert nincs is fájásom. mondtam neki hogy [email protected] meg ez egy kõkemény fájás volt, mire azt válaszolta hogy amíg nem keményedik a hasam, addig ez nem fájás. erre mit ad isten? a következõ ilyen derékfájás után egybõl jött a tolófájás. szóval én keményedés nélkül "csak" derékfájással szültem a fiamat. azt tanácsolom neked, hogy mérd az idõt hogy milyen idõközönként érzed, és ha meleg víz hatására nem múlik el, akkor készülõdjetek :-) szorítok neked :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak megijedtem:) Elkezdett iszonyatosan fájni a hátam, se ülni se feküdni nem tudtam, meg keményedtem is.Beültem a kádba és elmúlt egy fél óra múlva kb. De most megint elkezdõdött.Csak olvastam vhol hogy ez lehet a szülés jele is, de ezek szerint nem feltétlenül:) Meg el is mult a meleg vízben.
40+3nál nst-re várakoztam, amikor érdekesen fájt a derekam, elõször azt hittem h csak kényelmetlen a szék. Jártam egyet, elmentem wc-re és akkor szembesültem a nyákdugó kis darabjával. Elõször nem is gondoltam volna h az a nyákdugó. De amikor még 4 óra múlva is "érdekes" volt a derékfájás, és folyamatos darabkák voltak a t.betétemen, már tudtam h lesz valami. Megkezdõdtek estére a jóslók, amik olyan erõsek voltak h aludni is alig birtam. 40+5nél beindult a szülés, tehát a derékfájást követõen 2 nappal, és 40+6ra megszültem.
viszont nekem estére megint elöjött a derékfájás, most reggelre megint elmúlt. Szerintem ez jósló vagy a medence tágulása okozza. Mert szerintem ha ez a szülést jelezné, már megindult volna, vagy rosszul gondolom? Én a nyákdugóval konkrétan nem találkoztam, pont ma egy hete viszont, hogy összebujtunk apával, és utána elöször ilyen vércsíkos folyékonyabb valami jött belölem (bocsi) majd 2, 5 napig barnáztam, de szerintem ez is a szextõl volt, nem hiszem hogy a nyákdugó volt az:(

Létezik valami olyan program ami átvizsgálja az egész gépet hogy milyen pl: procit videokártyát?

Legjobb válasz: Azt, hogy milyen alkatrészek vannak a gépben, szerintem az operációs rendszer is képes megmondani neked, van benne rendszerinformáció. Ha többre vágysz, ott van az Everest nevû szimpatikus program, Windows alatt mindenféle érdekes dolgokat megmond a géprõl, olyanokat is, amikre nem vagy kíváncsi.

Azt, hogy milyen alkatrészek vannak a gépben, szerintem az operációs rendszer is képes megmondani neked, van benne rendszerinformáció. Ha többre vágysz, ott van az Everest nevû szimpatikus program, Windows alatt mindenféle érdekes dolgokat megmond a géprõl, olyanokat is, amikre nem vagy kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: de én arra vagyok kiváncsi hogy jó e a gépem

Milyen a joslo fajas, ha nem gorcsol? Tegnap kb 2-3 percig nagyon szurt az oldalam, es be volt kemenyedve az egesz hasam, ami nem fajt, csak kellemetlen volt.

A 32. hetben vagyok, es nem csinaltam semmi megeroltetot. (regebben futas kozben szokott ennyire szurni). Elso babam lesz! Koszonom a valaszokat elore is!

Legjobb válasz: Nekem olyan volt a jóslófájásom mint amikor megjött,görcsök voltak kb3-4hétig

Nekem olyan volt a jóslófájásom mint amikor megjött, görcsök voltak kb3-4hétig
Ez nem jósló fájás szerintem. Egyszerûen bekeményedett a pocakod. Ennyi idõs terhesen ez tök normális. A szúrás sem furcsa. Ilyenkor próbálj helyzetet változtatni (Ha állsz, leülni vagy feküdni, ha ülsz feküdni avagy felállni, esetleg négykézlábra ereszkedni, ha megnyomta valami belsõ szervedet a baba, akkor hátha leszáll róla. :o) 3 gyerekes anyuka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!