Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy ha valaki (492 db)

Miért van az Magyarországon, hogy, ha valaki Trianon előtti, KIHANGSÚLYOZOM! TRIANON előtti Magyarországról származik azt utálja a magyarországi lakosság?

Három hónapi szegedi tartózkodásom alatt annyi embertelenséget tapasztaltam,hogy ennyit életem során nem láttam.Itt(HU)gyerek az anyját,testvér a testvért utálja.Csak a kínai,arab,négus,meg mindenféle fekete faj azt tisztelik.Miért van ez így?

Legjobb válasz: Én nagyon szeretem Szegedet, én õszintén szólva fogalmam sincs, hogy ki nem magyarországi magyar, 1-2 kivételt leszámítva, mikor valakinek pl. román vagy szerb családneve van, de ha normális, kb. nem érdekel, hogy hívják csak betûzze le, hogy le tudjam írni (hivatalban dolgozom). Az, hogy jobban tisztelnék bármilyen más bevándorlót, nem igaz, de ha megkérdezik, hogy tudok-e segíteni, megteszem, ami tõlem telik. De már jártam úgy, hogy romániai magyarok megkérdezték tõlem, hogy merre kell Bukarest felé menni, azt is elmondtam... Egyedül a "fiatalasszony" megszólításon vigyorogtam egy kicsit, mert nálunk ez nem szokás, de nem voltam velük lekezelõ vagy hasonló. 24N

Én csak a magam nevében tudok megszólalni, de én abszolút nem nézem le a határon túliakat, sõt több Felvidéki barátom is van.
Én nagyon szeretem Szegedet, én õszintén szólva fogalmam sincs, hogy ki nem magyarországi magyar, 1-2 kivételt leszámítva, mikor valakinek pl. román vagy szerb családneve van, de ha normális, kb. nem érdekel, hogy hívják csak betûzze le, hogy le tudjam írni (hivatalban dolgozom). Az, hogy jobban tisztelnék bármilyen más bevándorlót, nem igaz, de ha megkérdezik, hogy tudok-e segíteni, megteszem, ami tõlem telik. De már jártam úgy, hogy romániai magyarok megkérdezték tõlem, hogy merre kell Bukarest felé menni, azt is elmondtam... Egyedül a "fiatalasszony" megszólításon vigyorogtam egy kicsit, mert nálunk ez nem szokás, de nem voltam velük lekezelõ vagy hasonló. 24N
Miért kell általánosítani? Nekem nagyon sok székely és erdélyi magyar barátom van, akiket senki nem utál amiatt, hogy hol született. Sõt, mivel a "magyar kinézetû, magyar nyelven beszélõ" embert sokkal nehezebb megkülönböztetni egy másik "magyar kinézetû, magyar nyelven beszélõ embert", mint mondjuk egy kínait vagy arabot, biztos vagyok benne, hogy sokkal kisebb ellenállást tanúsítanak vele szemben. Van egy olyan érzésem, hogy te pár személyes rossz tapasztalatot akarsz rávetíteni a teljes határon belüli és a határon túli magyarságra.
ma 09:09 Engem érdekelne az az írás! Belinkelnéd? :)
Én nem utálok senkit, de aki nem adózik, ne szavazzon.
Én nem utálom egyiküket sem. De sokaknak rossz a tapasztalatuk velük. Pl. Az Önkormányzattól átszervezés miatt fél éve elbocsátottak egy 3 gyerekes nõt, aki azóta sem talál munkahelyet. Helyette felvettek egy áttelepült erdélyit. Vagy : a magyar iskolákra nincs pénz, de az erdélyiekre igen. Vagy: az itthoniaknak vagy nincs utazási kedvezménye, vagy éppen most vették el. A kettõs állampolgárok viszont 90 %-os kedvezménnyel utazhatnak.
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatod volt, de azt tudni kell, hogy a határon túli magyarok között nem egy olyan van, aki esze nélkül táposozik, magyarabbnak tarja magát a magyarnál, és bizony keményen leszólja a liberálisabban gondolkodó anyaországiakat. Mindezt azért, mert Magyarországon Trianon nem napi beszédtéma és nem zokogja tele az átlagember naponta a párnáját amiatt, ami akkor történt. A párom erdélyi és a baráti körének egy részétõl kiráz a hideg. Egy-két ilyen tapasztalat és sokaknál elveszik a tolerancia.
Én nem tapasztaltam hasonlót. Igaz, kezdettol fogva a nemzeti gondolkodású emberkék társaságát kerestem, azokra meg aztán végképp nem jellemzo egyik felsorolt jelenség sem (határontuli magyarok gyulolete, szinesboruek szeretete :D )
Magyarországban csak a nyugati régió , Kisalföld ami normálisnak mondható.Én itt élek Kisalföldön és össze tudom hasonlítani a keleti régióval.Ez a rész jóval nyugatiasabb és fejlettebb , az emberek mentalitása is jobb.Persze Ausztria közelsége is okozza a fejlettséget meg a nyitottságot.
Szeged egy rémálom mindenkinek. Sajnos ez van. Máshol talán jobb a helyzet. Ha érdekel megkeresem, hogy mit írt Szegedrõl egy muraszombati lány, aki ott kezdte az egyetemet. Aztán Prágában fejezte be. Szóval Szeged szerintem nagyon elmaradott, 10 - 15 évvel le vannak maradva az emberek. Persze tisztelet a kivételnek és nem lehet általánosítani, meg máshol sem jobb, de ha ezeket leszámítva is nagyon beszûkült hely.
Ez elég nagy általánosítás, egyáltalán nem mindenki ilyen. A legostobább emberek közé tartoznak azok, akik az erdélyi magyart lerománozzák, a felvidékit meg leszlovákozzák. Az ilyeneket én is pofán tudnám verni.
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalatokat szereztél. Én sem voltam mindenhol tárt karokkal várt magyar, mégsem általánosítok! Egyébként azok közé tartozom, aki értetek, mellettetek szavaztak. Nem egyszer vonultam az utcára a Magyarokért, tehát értetek is. Az írásod most nekem esett rosszul. Néhány vaslelkû ember nem a Magyar Nép!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak(9:01)üzenem.Nem hiszem, hogy Ön járt valaha ukrajnai iskolában, ahol a gyerekeink MAGYAR anyanyelvükön tanulnak.Az ukrán állam az ilyen iskolákra nem sokat költ, és ha mindent anyagi szemszögbõl közelítünk meg akkor elérkeztünk a "hobbi magyar" kifejezéshez.Sajnos semmi nemzet öntudata nincs.NYELVÉBEN ÉL A NEMZET!A kultúrára szánt pénzt sajnáljuk, de holmi négus bandák háborúskodásaira milliárdokat felemésztõ békefenntartók finanszírozását azt nem.Mert az USA nektek az atyaúristen, úgy ahogy 50 éve a Szovjetunió volt!
Az utolsó válaszod tökéletesen megmagyarázza, hogy miért "utálnak" téged, magyarabb akarsz lenni a Magyarországiaknál, és kintrõl osztod az észt!
Tudod, nem származás kérdése az, hogy kit 'szoktak' utálni. Minden általam ismert népcsoportból / országból / rasszból ismerek legalább annyi visszataszító jellemet, mint amennyi kiemelkedõt. Szerintem ki mint vet, úgy arat!
Én tisztelem õket, õket tartom a legnagyobb magyarnak És tényleg szörnyû az itteni helyzet, úgy van ahogy leírtad.. több joga van egy kisebbséginek itt mint egy magyarnak a sok szerencsétlen megvezetett hülye meg tapsol is hozzá, és a saját nemzete ellen beszél... egész Európában csak itt van ilyen helyzet..
Szeretni vkit v vmit nem szégyen, ne foglalkozz másokkal. :)
Ezt miért gondolod? Csak mert egy mszp-s, lmp-s, jobbikos, DK-s, fideszes ugyan úgy lehet jó hazafi és igaz magyar! Ez nem függ a pártbeli beállítottságtól! Sõt! A szélsõség meg azt jelenti hogy útálsz más nemzeteket, nyugatot, zsidót vagy másokat mert felsõbbrendûnek és jobbnak gondolod náluk a magyart! Vagyis van az építõ, konstruktív magyar hazafi és a romboló, gyûlölködõ, a nemzetet szétszakító magyarkodó! Aki az összefogásért küzd azt bármiben segítem! Aki gyûlölködik és szét akarja szakítani a nemzetet azt elítélem!
a kérdezõ arra gondol, hogy aki Nagymagyarországos pólóban járkál, mert szereti a hazáját, azt egybõl lenácizzák anélkül, hogy bármit is tudnának az illetõrõl
"a kérdezõ arra gondol, hogy aki Nagymagyarországos pólóban járkál, mert szereti a hazáját, azt egybõl lenácizzák anélkül, hogy bármit is tudnának az illetõrõl" Azért náci - szerintem - aki "nagymagyarországos" pólóban virít, mert ezzel elvitatja más népek függetlenségét. Hogy csak egyet mondjak, a szélsõjobbosok által is "imádott" horvátokét. Márpedig Horvátország része a régi Magyar királyság területének...
Csak a bulvár-média szerint és a liberáltak hangoztatják még ezt.
a zsidó és a cigány utálat nem egyenlõ a nácizmussal, a youtubeon több top 10-es listát láttam a világ legutáltabb országairól, Izrael vagy elsõ vagy második helyen volt és a videó értékelése 70-80%-ban pozitív volt, a cigányokat meg egész Európában utálják, errõl ennyit
Nézzük logikai kronológiákkal levezetve. Mi az amit megakadályozhat ha az adott lokalitásban nagy az összetartás és a társadalom érdekeinek szem elõtt tartása? Kik azok akik érdekeltek a nagy internacionalizmus és globalizmus elterjedésében, miközben ha az érdekeik úgy kívánja az individum a szentség? Kik azok akik jelen vannak nagy számban minden földrészen és a kapcsolatrendszereikkel illetve a kultúrájukból adódóan a bizalmi kontakt csak is beltenyészet lehet? stb stb Nem kell senkit megnevezni, csak meg kell vizsgálni hogy a nacionalizmus kiknek és minek áll az útjában. Le kell szûkíteni a kört azokra akiknek meg van a hatalma mind az anyagiakban mind a kapcsolataikban, mind a médiákban, mind elterjedésben és elhelyezkedésben, hogy a céljaik érdekében akár tömegeket is, minden logikus érv nélkül a saját nemzeti érdekeikkel szembe állítsanak? Találjuk ki együtt hogy kikre , mikre, illenek a feltételek és kik felelnek meg minden követelménynek. Ebben az esetben megkapjuk az indítékot, és a megalapozott gyanút! Persze bizonyítani?, , ??
Az náci, soha nem szeretem õket. Legyél inkább liberális.
Mondjuk Leninre és az utódiara (Jozef Sztálin) mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy liberálisak voltak :D A naccizó, nyünyörgõ trolloknak lövésük nincs, mi az, hogy "szélsõséges", csak mantráznak, sulykolnak, piszkoskodnak. Hitler meg Sztálin, meg Nicholai Caucescou, õk szélsõségesek voltak. Ha valaki a saját hazáját kívánja jobbá tenni, az nem szélsõség. Mellesleg több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is mindig hozzátartozott, de a történelemkönyveket ugye nem lehet lepontozni...
Felforgatjuk? Ugyan mivel? Azzal, hogy rámutatunk arra, hogy mekkora problémák vannak? Vagy, hogy változást szeretnénk? Ha ez felforgatás, akkor igen. Vagy te is azt hiszed, hogy a liberalizmus azt jelenti, hogy legalizáljuk a drogokat, meg a melegházasságot? Akkor tévedsz, én mindkettõt ellenzem, liberálisként. Én konzervatív liberálisnak vallom magam.
"Ti kedves liberálisok meg felforgattatok egy tökéletesen mûködõ világot !" Milyen tökéletes világról beszélsz? Az 1. és 2. vh. vérfürdõjérõl? Az örmény és zsidó holokausztról? Ez neked tökéletes? Mind-mind a nacionalizmus szélsõséges túlkapásai! Mondjál már nekem példákat, hogy mit forgatott fel a liberalizmus az általad idillinek tekintett múltbéli világban!!
Így van a neoliberális rendszerré a jövõ. Én is ilyen vagyok. Elfogadom a cigány bûnözést, mi közötök van , hogy a cigány lop? Semmi el kell tûrni mert az kisebbség . A melegházasságot s a többi jó dolgot.
Nem, mi nem fogadunk el semmilyen bûnözést. A liberalizmus, addig terjed még másnak nem ártasz a nézeteiddel.
"De amúgy komolyan... miben merül fel ez a felforgatás?" Az 1700-as években elég nyugalmas volt az élet, de akkor kezdtek mozgolódni a titkos társaságok, amelyekbõl elõbújva a legvéresszájubb szocik, komcsik és liberálisok lettek. Milyen lenne ma a világ, ha nem élt volna Martinovics, Kazinczy, Robespierre és társai, Garibaldi, Mazzini, az összes anarchista, Albert Pike, Lev-Davidovics Trockij -Bronstein Marx, Engels, Lenin ? Nem gyilkoltak volna meg királyokat, hercegeket, papokat és sok millió parasztot és munkást. Jobb lett volna, az biztos. Ja, és Nagy-Magyarország is létezne. Hihetetlen mennyi liberális troll nyüzsög itt.
Jaj, de jó lenne a feudalizmus. Hurrá! Az ingyenélõ királyok és papok uralkodnának még mindig rajtunk! Szívva a dolgozó kisemberek vérét. Egyébként látszik, hogy mi a liberalizmust valljuk, ezért nem különösebben zavar, hogy neked más a véleményed, de téged kiakaszt, ha nem mindenki olyan, mint te. Milyen unalmas lenne a világ, ha mindenkinek egyezne a véleménye! Így szép az élet. A szóhasználatotok pedig titeket minõsít. Troll, csótány, korcs stb.
"Ti kedves liberálisok meg felforgattatok egy tökéletesen mûködõ világot !" Ha tökéletes lenne, nem lenne senki benne, aki fölforgathatná. Vagy lehet, hogy csak neked tûnik tökéletesnek, de másoknak nem? De amúgy komolyan... miben merül fel ez a felforgatás?
"Ti kedves liberálisok meg felforgattatok egy tökéletesen mûködõ világot !" Igazad van kérdezõ.
Attól, hogy egy nacionalista csõcselékre szavazol még nem leszel magyar. Mellesleg nálatok a "szereti saját nemzetét, büszke a származására" kb. annyiban merül ki, hogy zsidóztok és részegen kukákat rugdaltok fel a fradi meccs után, közben pedig semmit sem tudtok a magyarságról és a magyar kultúráról. Van kedved beszélgetni az alföldi népi mûvészetrõl? Vagy a XX. századi magyar komolyzenérõl?
Ettõl nem leszel szélsõséges. Hanem attól hogy más népeket kollektíven utálsz.
A kérdező hozzászólása: Ti kedves liberálisok meg felforgattatok egy tökéletesen mûködõ világot ! És miért ?! Csupán hatalmi önzésbõl! Ha valakit sértett a minõsítésem attól elnézést kérek, elragadtattam magam !
Ja az tisztességes, hogy embertársaidat lecsótányozod, mert nem egyezik a te világnézeteddel. Értem!
Leginkább a topikrombolók, és a mindenféle lowlife hobbitrollok számára szélsõséges, hogy aznap is lehessen egy jót kötekedni online. Érvelés az nem megy, de a naccizás annál inkább, Wolfenstein3D-s szaktudásra alapozva.
"Istenem de sok gerinctelen liberális csótány van !" Ilyen válasz után miért csodálkozol, hogy szélsõségesnek titulálnak, hiszen az vagy. A válaszok nagy része viszont hasznos, 1-2 elvetemültet leszámítva.
"zoli7980 válasza: Ezt miért gondolod? Csak mert egy mszp-s, lmp-s, jobbikos, DK-s, fideszes ugyan úgy lehet jó hazafi és igaz magyar! Ez nem függ a pártbeli beállítottságtól! Sõt! Zoli! Nem magával az emberrel van a baj. Nehéz elképzelni hogy bár ki is rosszat akarna a saját nemzetének, szándékosan és minden elõny nélkül. Pedig sokan vannak. Tudod õk azok akiket megvezettek de csúnyán, hiszen hiába az elmúlt 20 év tapasztalata, õk figyelembe sem veszik.
A kérdező hozzászólása: Uram ments meg minket tõlük!!

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Miert van az itt, hogy ha valaki csunya es emiatt kosarazzak ki mindig, akkor itt mindenki azt mondja, hogy tuti, hogy nem ezzel van baj hanem a stilusoddal, kisugarzasoddal, dumáddal?

Egyszeruen nem hiszik el, hogy egy ronda pasit a kulseje miatt utasitananak el. Aztan kuldok kepet azoknak es nar vissza sem irnak, csak ledobbennek, hogy tenyleg ronda vagyok es inkabb nem.akarnak tovabb megserteni, visaza sem.irnak. Konstatlak rendesen, hogy tevedtek es tenyleg ronda vagyok es ez boven eleg indok a csunya elutasitasra? Mert erre gondolok, hogy.ledobbennek.

Legjobb válasz: Tök mind1, hogy mit mondanak itt, az nem változtat rajtad. Szarul nézel ki, ez van. Százszor nehezebb lesz csajoznod, mint egy jópasinak, szokj hozzá. A rinyálásról pedig szokj le, semmi haszna, mert senki nem fog õszintén sajnálni. Minél elõbb elfogadod, hogy az egyetlen amit tehetsz, h keményebben és kitartóbban próbálkozol, annál elõbb lesz csajod.

Tök mind1, hogy mit mondanak itt, az nem változtat rajtad. Szarul nézel ki, ez van. Százszor nehezebb lesz csajoznod, mint egy jópasinak, szokj hozzá. A rinyálásról pedig szokj le, semmi haszna, mert senki nem fog õszintén sajnálni. Minél elõbb elfogadod, hogy az egyetlen amit tehetsz, h keményebben és kitartóbban próbálkozol, annál elõbb lesz csajod.
Hidd el ez még mindig jbob, mintha azt hazudnák nekd inkább, hogy helys vagy és nincs is baj veled, azátn megyek újra próbálkozom, hiszen a lányok szerint helyes vagy és nincs baj a külsõmmel, erre csak elutasítanak alányok. :D Á, hallod én azt mondom, mi rondák vagyunk és ez van, mi csak álmodozhatunk olyan lányról, akire valóban fel tudna állni a farkunk, talán egy 150kg-ós lny majd megsajnál, akinek van szíve és babusgat, én már ebben hisze, de visszagondolva hány kövér lány utasított el, már ez is kétséges. :D
A kérdező hozzászólása: En is megkaptam mar tobbszor itt, hogy atlagos pasi vagyok es nem.ronda. Aztan mindig elutasitottak eloben. Valaki nagyon hazudott.
Én meg szoktam mondani az igazat, de ha nem küld képet, és azt mondja, hogy nem a külsejével van baj, akkor csak a személyiségére lehet fogni...
20F

Miért lenne az baj, hogy ha valaki a munkahelyén tart egy pár perc szünetet és elmegy kávézni vagy elolvas egy hírt a neten?

Láttam már itt ilyen választ régebben, hogy ez milyen nagy baj. De miért ne tartson egy kis szünetet.

Legjobb válasz: Most tedd fel magadnak máshogy a kérdést! Az évek során nagy nehezen összekapirgálsz egy kis vállalkozást. A TE pénzed van a dologban, minden kihasználatlan idõvel,csak a költséged nõ. Na most az egyik melósod elkezd cigizni járni és felteszi ezt a kérdést, ugyanakkor a másik is ezt látva úgyanígy tesz és a többi is.. Mit tennél ? ( Még egyszer ! A pénzedre megy a játék. ) De õszintén! Egyébként ha 20 helyett 19 nap alatt elvégzel egy programozási feladatot, akkor én azt inkább pénzben hálálnám meg semmint idõben. Ez mindkettõnknek jobb lenne. Sztem. Ja és még egy. Bocs! A képernyõk elõtt dolgozóknak óránként jár valamennyi pihenõ idõ, ha jól tudom erre már születet törvény.

Most tedd fel magadnak máshogy a kérdést! Az évek során nagy nehezen összekapirgálsz egy kis vállalkozást. A TE pénzed van a dologban, minden kihasználatlan idõvel, csak a költséged nõ. Na most az egyik melósod elkezd cigizni járni és felteszi ezt a kérdést, ugyanakkor a másik is ezt látva úgyanígy tesz és a többi is.. Mit tennél ? ( Még egyszer ! A pénzedre megy a játék. ) De õszintén! Egyébként ha 20 helyett 19 nap alatt elvégzel egy programozási feladatot, akkor én azt inkább pénzben hálálnám meg semmint idõben. Ez mindkettõnknek jobb lenne. Sztem. Ja és még egy. Bocs! A képernyõk elõtt dolgozóknak óránként jár valamennyi pihenõ idõ, ha jól tudom erre már születet törvény.
A munkaidõ fogalma azt jelenti, hogy azalatt munkát KELL végezni. Pár perc szünet belefér. De az aki 8 helyett csak fél kilenckor kezdi a munkát, egész nap ellóg még egy-kettõt a különbözõ szünetekkel, nem érdemli meg az egész napi bért. Ezt ma inkább a közszférában dolgozók tehetik meg. Többen vannak, mint amennyi szükséges lenne. Magáncégnél nem. Reggelizni otthon kell, munkába indulás elõtt. Uzsonnát meglehet enni szalvétából is, munka közben. Ebédre bõven elég a félóra. Nasizni pedig fölösleges. A fizikai dolgozóknak is elég a félóra ebédidõ, az irodaiaknak is elég kellene, hogy legyen. Tapasztalatból mondom, mert olyan helyeken dolgoztam, ahol a munka jól szervezett volt, a napot végig munkával kellett töltenünk. Ezzel nem volt semmi bajunk soha.
Irodai dolgozónál nem szokott baj lenni, reggel hiába megyek 8ra, fél9 elõtt nem kezdek neki semminek, mert csinálok egy teát, megiszom, igy indul jól egy nap.10kor rweggeli, ez 20 perc kb.Déltõl fél1-ig ebéd, délután 2körül is még vmi nasi, napközben teázás, és internet is megy , tudom mikor van sok meló, nem vagyok lemaradva, nem szolnak azért ha pihenek többször. soron dolgozónál viszont érdekes lenne naponta többször megállni egy kávéra, cigire, ha jól tudom van 1 ebédszünetük, meg 2x 5-10percük...de ez semmire nem elég...de hogy legyen bõven nyereség, ezért nem adnak több pihenõt...
A kérdező hozzászólása: Ha elvégzi az ember a munkát akkor miért lenne baj a szünet?
A munkáltatónak igenis baj a túl sok szünet, mert így lassabban halad a munka. Ez egyedül a közszférában nincs így, mivel ott nagyon be van határolva, mit kell elvégezned. Különben én is a lusta munkás típus vagyok. Ez alatt azt értem, hogy a munkaidõ egy valóban jelentõs részében nem dolgozom, hanem kajálok vagy cigizek vagy a lányokkal traccsolok - mindezt nem titokban, hiszen ott ül általában a fõnök is köztünk és látja, hogy mit csinálunk. Azt mondta, õ nem bánja, ha nekem ez kell ahhoz, hogy jól végezzem a munkám, akkor csináljam. :)
Kedves utolsó!Én azért, ha lehet a szabadnapot választanám a pénz helyett. És pont. Nem kell továbbgörgetni a gondolatot.
A kérdező hozzászólása: Én is szabadnap. A munkáltató úgy se fog többet fizetni, hanem mondja nincs munka, úgyhogy netez. Aztán persze lesz még vele, mert van rá esély, hogy van benne egy kis hiba vagy a megrendelõ meggondolja és egy kis módosítást akar.

Miért nem veszik észre az emberek hogy ha valaki sovány, és azt mondják rá, hogy "huu de vékony vagy, tiszta gebe. ", az ugyanolyan bántó, mint mikor egy dagadt emberre mondják, hogy kövér?

a vékony lányoknak is nagyon bánto tud sz lenni.ugyanugy mint a kövéreknek.

Legjobb válasz: Egyet értek... 165 cm vagyok és ehhez jön a 45 kg. Sovány vagyok és én is sokszor hallottam, de hiába eszek, nem hízok. Persze sokat nem akarok, de nekem 1-2 kg is olyan szenvedés hogy feljöjjön, aztán alszok egyet és ugyan ott vagyok... 23/L

Egyet értek... 165 cm vagyok és ehhez jön a 45 kg. Sovány vagyok és én is sokszor hallottam, de hiába eszek, nem hízok. Persze sokat nem akarok, de nekem 1-2 kg is olyan szenvedés hogy feljöjjön, aztán alszok egyet és ugyan ott vagyok... 23/L
Jaja, ezt én is meg szoktam kapni, és a vicces hogy pont a túlsúlyos emberektõl :) Fiú vagyok egyébként, és nem rossz fizikumú, csak alkatilag ilyen vékony. Mintha ezzel saját magukat próbálnák nyugtatni, hogy túlsúlyosak ugyan, de legalább nem olyan véznák mint én. És nem veszik észre hogy ezzel igazából engem sértenek :P
Ez már annyira sokadik ugyanilyen kérdés..ott vannak erre tanulságos válaszok keress rá
A kérdező hozzászólása: hogyan keressem pontosan, mit irjak be?? amugy én is 45 kg vagyok:) csak én 168 cm, ugyhogy nálam elég feltünö, és egyáltalán nem vagyok arányos...
A kérdező hozzászólása: igen, fiuknál is gyakran elöfordul hogy a "nagyobb darabok" beszologatnak hogy milyen gebe ha vki vékony.....nagy bunkoság ez, ugyanolyan sértés mintha rájuk mondanád hogy dagadt vagy, de nem veszik észre:S
Mert ilyen a világ. Látod te is dagadtoztál meg kövéreztél. Az se szép dolog. Ne várd el, hogy kedvesen bánjanak veled, ha ilyen vagy. Molett, túlsúlyos. Tudja, mirõl van szó, mégse olyan, mint a dagadt. Mindenkiben megkeresik a hibát, mert enyivel is kevésbé tûnnek õk maguk rosszban. A magyar meg különösen egy undok fajta. xD (és igen, én is kötözködtem, és nem vagyok dagadt mielõtt feltételezitek xD)
engem tökre nemzavar, sõt örülök, ha valaki megjegyzi milyen vékony vagyok, mivel eléggé figyelek az alakomra. Nekem egyáltalán nem bántó.
Hát én bóknak venném... A sovány az ideál, akkor miért kell rajta megsértõdni?

Miért gondolják azt sokan, hogy ha valaki késõn veszti el a szüzességét pl.25 évesen az ciki?

Legjobb válasz: eléggé.. mivan, barlangba laksz, vagy nem vették le rólad az erényövet..?

eléggé.. mivan, barlangba laksz, vagy nem vették le rólad az erényövet..?
Egyes halj meg!
Mert buták :) .
Nem tudom, és jól bele is kúszik az ember fejébe. Annyi mindennel elmehet a tinikor, simán lehet, hogy valaki csak 20 évesen kezd el ismerkedni, ezért huszonévesen még szûz. Sajnálom valamilyen szinten azokat a tiniket, akiknek a szex a legnagyobb kaland középiskolában, és nem mondjuk a hobbijuk és a barátaik, önmaguk felfedezése, a jövõjük.
szerintem nem ciki.
Szerintem sem ciki!
Hogy ne lenne már ciki! Agyatlanok!

Miért hiszik az emberek, hogy ha valaki csendesebb meg meg kevés barátja van, akkor az depressziós / éretlen / önbizalomhiányos?

Én mindig is ilyen voltam, és én boldog vagyok így, s?t: szeretek is ilyen lenni! Van 4-5 barátom, nagyon szoros barátságok ezek és imádjuk egymást! Nem vagyunk unalmasak, imádunk koncertre járni, sportolni, kirándulni, röhögni, néha még bulizni meg inni is elmegyünk! Szóval én teljesnek érzem az életem, eszem ágában sincs megváltozni vagy az életemen változtatni.

Legjobb válasz: Haver, egy jó tanács. Vegyél be egy marék lesz.rom tablettát és don't worry, be happy. A stressz káros a szívre.

Haver, egy jó tanács. Vegyél be egy marék lesz.rom tablettát és don't worry, be happy. A stressz káros a szívre.
Ma az a divat, hogy mindenkinek egyformának, szabvány szerintinek kell lennie, a legfelületesebb fajtából. Aki kicsit is értelmesebb és nem megy a tömeggel, azt mindenképpen be akarják a többi közé idomítani, mert akkor nem különb tölük. Ne törödj ezzel, maradj olyan, amilyennek TE jól érzed magad. igy is boldog lehetsz, söt több esélyed van TARTÓS boldogságra.
Ne vedd figyelembe õket. Te ilyen vagy és kész. Én is ilyen vagyok gyerekkoromtól kezdve. Nekem ugyan volt egy idõszakom mikor tényleg nem értettem miért vagyok ilyen , próbáltam változni de rájöttem felesleges mert én ILYEn vagyok! És nem az, hogy elfogadtam, csak rájöttem, hogy nekem tényleg így jó=). Nekem sincs túl sok barátom, de azok legalább igaziak. Másnak meg lehet 50 barátja, ha "mind" felületes. Engem is megakarnak változtatni a családban, mindig mondják, hogy miért vagyok ilyen, legyek nyitottabb, mert így nem lesz teljes életem. Elfogok veszni stb. Pedig nem így van, csak egyszerûen nem vagyok olyan, hogy mindenkivel összehaverkodjak, és nekem erre tényleg nincs is szükségem, ahogy neked sem. Mert én így érzem jól magam=). Úgyhogy ne is foglalkozz velük. Õk másképp látják a dolgokat. 18L
nekem is ez van :/ mindig izélnek h emo-s vagyok... már boccs de nem is úgy nézek ki, meg vannak barátaim akiket szeretek, és nem is akarok olyan lenni hogy beszélünk 5 percet és már öri barik vagyunk meg iesmik xd
Én is olyan vagyok mint te. Énis boldog vagyok így, és nem érdekel azok véleménye, akik alig-alig ismernek.: D
szia:) ha te így érzed magad jól akkor nincs semmi baj:) én is így vagyok 4-5 barátom van, de õk nem vernek át soha.minek 1000 barát ha átb**znak?és inkább halkszavú legyél mint nagyszájú hülye pic**:) és ha valaki úgy megy oda hozzád , ahogy te leírtad, nem is foglalkoznék vele többé:) szép napot:)
én is pár napja kaptam egy olyan beszólást az egyik "legjobb barátomtól" hogy miért csak 1-2 barátom van az osztályban...azért mert akik 1 hét hiányzás után pletykát terjesztenek rólam nem veszem a fáradtságot h közelebb kerüljenek hozzám.(persze ezek után kicsit átértékeltem a kapcsolatunkat).jelenleg mindenki azt hiszi h minden esetben halk szavú, visszahúzódó és félénk vagyok..pedig egyszerûen csak nem ismernek:D és már nem is fognak... sulin kívül is csak pár barátom/barátnõm van, akikre számíthatok...nem mondom h nem lenne jó több igaz barát..de így sincs okom panaszra... 17/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát és tanácsait! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek is :)

Miért hiszik azt sokan, hogy ha valaki biszex akkor az perverz?

Én is biszexuális vagyok, és nem is titkolom. De emiatt azt mondják perverz vagyok, mert nekem mindegy hogy fiúval fekszem le vagy lánnyal. Arra miért nem gondolnak hogy ez nem csak a szexr?l szól? Képes vagyok beleszeretni fiúba ugyanúgy mint lányba, igazából az emberbe szeretek bele, nem a nemébe (vagy nem tudom hogy lehetne ezt jól megfogalmazni). De ez miért lenne perverz dolog?

Legjobb válasz: szerintem nem perverz. a szexuális orientáció nem választás kérdése - a hajlamot alapvetõen a gének határozzák meg. azok mondják perverznek, akik elõítéletesek, és mindent, ami a többség szokásaitól eltér, nem tudják elfogadni.

szerintem nem perverz. a szexuális orientáció nem választás kérdése - a hajlamot alapvetõen a gének határozzák meg. azok mondják perverznek, akik elõítéletesek, és mindent, ami a többség szokásaitól eltér, nem tudják elfogadni.
Én is hasonló cipõben járok!Szintén bisexuális lány vagyok és akik tudják azok között vannak olyanok, akik azt hiszeik szerintem, hogy aki szereti a lányokat is az már egybõl rámozdul minden lányra.Pedig ez nem igaz!! Egyáltalán nem perverz!!!!
utalom az ilyen egysegsugaru emberek ( mitn pl az elozo valaszolo) nem nem alapjan kell megvalogatni hanem szimpatia, vonzosag, kisugarzas alapjan. en is biszex vagyok, engem meg soha sem pervezresztek le, de ha valaki megtenne, annak nagyon belemasznek az arcaba...mer az olyan emberek akik pl a buzikat dobaltak, nah ok az elsok akik ha hazamennek egy jot vernek egy olyan kepre amin ket csaj van... de ezt sohasem vallanak be
én is az vagyok csak fiú. most nem kell az oltás hogy undoritó vagyok vagy ilyesmi csak szeretnék a kérdésre válaszolni. én is ugy vagyok vele hogy nem a szex a lényege az egésznek hogy most melyikkel jobb, vagy melyiket szeretem jobban. nem erröl van szó hanem magárol az emberrröl, és mindegy hogy lány vagy fiú, én ugy érzem az is csak külsõség mint mondjuk az hogy valaki kövér e vagy sovány, tudom ez egy durva példa de én igy érzem hogy az számit ami belül van, a test pedig mindkettõ vonz. szeirntem ez nem perverzség. az a perverzság ha valaki állatokkal csinálja, persz ugy tünik az még jobban elfogadott minthgy én a fiukat is szeretem.
Én nem vagyok biszex, egy 18 éves átlag csaj vagyok! Semmi bajom a biszex emberekkel, szerintem mindenkit elkell fogadni olyannak amilyen! Csak sajnos az ember annyira idiota, hogy mindig csak a másik hibáját, ebben az esetben különbséget látja, de önmagát nem látja, hogy mennyi hibája is van! Az emberek büszkék és gyávák, az érdekli öket a legjobban, hogy mit mond a másik és nem az, hogy legyen saját jellemük! Ezért tisztelem is a biszex meg a meleg embereket, mert felmerik vállalni azt amit éreznek! "Ha befogadsz egy kutyát és gondoskodsz róla, nem fog megharapni, ez a legfõbb különbség egy kutya és egy ember között!"
Én magam is biszex vagyok, pedig 2 gyerekem van és ez nem változik, a párom is elfogadja, igaz a baráti kör nem tudja, mert elég prûdek :) Amikor jólesik és van hozzá partner miért ne.
Miért ne lenne normális ember??????Szerintem ebben nincs semmi abnormális.Már õsidõk óta jelen van az emberiség történetében a bisexualitás.
a pedofilia is. az sem normális dolog.
nem, nem perverz vagy, csupán nem vagy normális ember. bár úgylátom itt rokonlelkekre találsz. manapság nagy a kereslet a devianciára.
Mert az vagy! és egyáltalán nem válogatod meg még nem szerint se hogy kivel fekszel össze!
Nekem az a véleményem, hogy alapvetõen biszexuálisak vagyunk mindannyian, hiszen a szeretkezés nem feltétlenül utódnemzés céljából történik, hanem örömszerzés a másik személynek. És miért ne lehetne egy másik EMBERT szeretni, örömöt szerezni neki, akár nõ az illetõ, akár férfi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!