Találatok a következő kifejezésre: Az miért hogy eddig (254 db)

Miért próbálgatják az emberek, hogy eddig türök?

Olyan csendes vagyok meg kicsit magamnak való de nem zárkozok el az emberektõl.Nem szokásom másokat szekálni,de mások engem erõszeretettel szekálnak ok nélkül de amikor helyre teszem õket utána abbahagyják...Miért probálkoznak?

Legjobb válasz: *meddig

A kérdező hozzászólása: *meddig
uralkodni akarnak mások felett.

Miért csinálja azt az exem hogy eddig már 3x törölt le facebookrol, utana egy ido mulva visszavesz, es ugy dumalunk tovabb mintha nem tortent volna semmi?

Eloszor letiltott, aztan bejelolt. Akkor joban voltunk , dumaltunk csomot, masodszor is letorolt, kerdeztem miert: jaj veletlen elnyomott vmit a teloján,(hogy lehet valakit veletlenul torolni hagyjukmar), aztán, egy hete vettem eszre h megint letorolt, irtam neki h mért, elolvasta, nem valaszolt, es ma hajnali fel 3kor reszegen meint bejelolt.(onnan tudom h reszeg, mert aztan ramirt, es tok ertelmetlen dolgokat irt.

Legjobb válasz: ha nõ csinálja ezt,akkor pincsi kutyát farag belõled éppen. ha pedig férfi csinálja ezt,akkor...akkor a f-a-szom se tudja,férfiak nem csinálnak ilyet:))).

ha nõ csinálja ezt, akkor pincsi kutyát farag belõled éppen. ha pedig férfi csinálja ezt, akkor...akkor a f-a-szom se tudja, férfiak nem csinálnak ilyet:) )).
Komolytalan az embered.
A kérdező hozzászólása: Te figyelj, nem lehet hogy rájött a nõd, hogy hazudozol és megpróbálod átverni? ezt nem értem... az o noje jott rá vagy mi? Mikor éppen összejön valakivel, akkor töröl téged, gondolom így nem látja az új partner az elõzményeket. ez igy nem igaz, mivel már egy ideje egyuttvan a mostani baratnojevel, de az vicces h a csaj egy ideig ismerosom volt afcen aztan letorolt... meg kozos ismerostol kerdezosodott rolam h en ki vagyok a baratjanak, es h most van e koztunk valami... holott a srac nekem azt mondta h o mindent elmondott rolunk a nojenek.. nem értem ezt se miért hazudik nekem? a masik h folyton eloadja h igy meg ugy imadja a lanyt, es ez a fent emlitett kzos ismeros meg irja h már 2x v 3x szakitottak... mire jo ez neki h eloadja h milyen jol megvannak??mintha feltekennye akarna tenni...
Te figyelj, nem lehet hogy rájött a nõd, hogy hazudozol és megpróbálod átverni?
Mikor éppen összejön valakivel, akkor töröl téged, gondolom így nem látja az új partner az elõzményeket. Mikor annak a röpke kapcsolatnak vége, akkor jön a "ha ló nincs a szamár is jó" effektus. Minden kapcsolatban van egy fél, aki uralkodik a másikon, és egy másik, akin uralkodnak, de õ ezt igényli is. Aki mást mond, az nem élt még párkapcsolatban. A tietekben te vagy az, aki jól érzi elnyomva magát, és szeretnéd, ha visszajönne hozzád.
A kérdező hozzászólása: en lany vagyok, o fiu, tehst 4:30 as vaéasz mar nem helyt allo.6:15 os: mért én vagyok ebben e megbizhatatlan? o torol le elgxyfolytaban minden ok nélkul... 17:41 es azt ertem h pillanatnyi indulat...de ez akkor tul keppen azt jelenti h meg erez irantam valamnit, maskulonben hol erdekelne h az ismerose vagyok e neki vagy sem... szerintetek erez meg irantam valamit?
Telefonon sajnos tényleg rohadt könnyen kitöröl akar véletlenül is egy kattintas csak rossz helyre én is jártam így.... azért csinálja ezt metz a harag a pillanatnyi lelkiallapot vezérli a tetteit. Ha lenyugszik higgadtan átgondolja más színben látja a dolgokat és megbanja h letiltott. Így mûködõk én is.
Pasi az illetõ ?
Jajj istenem! Faszbuk, pfej!
Hiányzol neki, de egy megbizhatatlan alaknak tart, aki hol eltûnik, hol feltûnik.
jó nagy marha vagy hogy nem tiltod le a pic$ába
Azért ezt írhattad volna az elején is, hogy egy-két éve együtt van valakivel. Gondolom, mikor ismerõsök lesztek és az új lány ezt meglátja, összevesznek rajta, fõleg, hogy ilyen féltékeny típus. Ezért töröl le. Te meg egyszerûen nem tudsz belenyugodni, hogy te már csak az exe vagy.
gyökér vagy
Kezdik megtanulni, hogy interneten csak dagadt kockák, perverzer, pedofilok és szociálisan visszamaradottak próbálnak csajozni.
talán azért mert a normális szüleik felvilágosították õket ennek a veszélyeirõl
Lehet, hogy pont olyan 13 éves lányokat fogtál ki, akiknek nem azaz életcéljuk, hogy 13-14 évesen szétrakják neked a lábukat...
Talán azért, mert még gyerekek?
mert a szüleik megtiltották, hogy 30-as idegenekkel ismerkedjenek neten:D
Full pedofil vagy.
A pedofil az ovisokra bukik, gyökerek! De egy 14 éves lány az még rohadtul nem nyitott a kapcsolatokra, mint a felnõttek. Mit nem tudsz ezen felfogni?! Az állatvilágban is ez van, hogy az éppen ivarérett nõstények rohadtul de nem hagyják magukat. És miért? Mert még félnek, idegenkednek mindentõl ami körülveszi õket. Most ébredtek még a tudatukra.


Hogy lehet visszaszoktatni hogy megint átaludja az éjszakát? Lányom 3 hónapig átaludta. Most 3 hete kell. Először csak egyszer most már van hogy kétszer is kell és eszik. Nemértem hogy eddig nem volt éhes vagy miért van ez? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(

Ha eddig aludt éjjel tehát nem volt éhes akkor most miért adsz neki enni.? Azzal hogy enni adtál neki éjjel rászoktattad az éjjeli kelésekre :(
Mekkora a lányod, és mikor mennyit eszik? Mármint délután, nem éjszaka.
Mekkora a kicsid? Mivel táplálod? Hol tart mozgásfejlõdésében?
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. Anyatejes este tápot kap.
A kérdező hozzászólása: Musszály volt megetetnem mert csak ugy alszik vissza. Csak nem értem hogy egyszercsak mitõl van ez. És hogy lehetne visszaszoktatni.
Déltõl lafakvésig mikor, mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: 2-3 szopi nem tudom mennyit. Este 8 kor 120 ml táp.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most este ezt csináltam, felkelt 3 kor visszaaltattam evés nélkül aztán kelt 5 kor de akkor már adtam neki.
Érdekes, az én lányom pont fordítva mûködik. 6 hónapos koráig aludt mint a kisangyal. Volt olyan éjjel, hogy egyszer sem kelt. Leraktam 8-kor és reggel 9-kor ébredt. No, ezt most mintha elvágták volna. Felkel éjfélkor vagy kettõkor. Aztán 4-5 között. Nem tudom mi történt. Szinte kizártnak tartom, hogy éhes legyen, de mégis az, mert iszonyatos erõvel eszik. Azóta kezdõdött ez, amióta elkezdtük a hozzátáplálást.

Február 27 -én születtek a kicsik! Dzsungáriai törpe hörcsög. Ma már újra hajtja a fiú az anyát! Hogyan tudom megakadályozni, hogy ne szülessen több bébi? Már 5 hónapja együtt voltak mégse volt szaporulat. Nem értem azt se miért vártak eddig?

Szeptember 1-én kaptam 2 (5 hetes) lányhörit. Néha veszekedtek, de amúgy elvannak. Tegnap február 27 született 6 kishöri. Ezek szerint mégse 2 lányt kaptam az eladótól!

Legjobb válasz: A legbiztosabb, ha szétválasztod õket, külön ketrecbe/terráriumba. Azt nem tudom, hogy eddig miért nem lettek apróságok. Bár lehet, hogy korábbi alom is volt, csak esetleg hamarabb felfalták a kicsiket, minthogy te felfedezted volna az almot.

A legbiztosabb, ha szétválasztod õket, külön ketrecbe/terráriumba. Azt nem tudom, hogy eddig miért nem lettek apróságok. Bár lehet, hogy korábbi alom is volt, csak esetleg hamarabb felfalták a kicsiket, minthogy te felfedezted volna az almot.
A dzsungáriai hörcsögök sajátossága, hogy 3 hetente ivarérettek és ha nem választod szét õket akkor lesznek még kis hörcsögjeid hamarosan és még több is mint szeretnél.

Van egy ismerősöm aki drogozik és állandóan lop. Szeretném feljelenteni de régen én is füveztem és tudom, hogy a rendőrségnek az lenne az első kérdése, hogy eddig miért nem tettem feljelentést. Mit tehetek?

mindig mellette álltam és segítettem neki. most tartozik nekem 7000 ft-val(ezt igazolni nem tudom de megoldom, hogy visszakapjam) és szeretném ha kicsit megütné a bokáját és megtanulná, hogy nem jó amit csinál.

Legjobb válasz: Találj ki valami indokot, hogy eddig miért nem jelentetted fel, és jelentsd fel!

Találj ki valami indokot, hogy eddig miért nem jelentetted fel, és jelentsd fel!

Miert kell azon meglepodni, hogy en nem szeretnek sem EDA-t, sem mast kerni szules alatt?

Gondolom vagyunk meg ezzel igy paran es egyszeruen nem tudom megerteni, hogy miert kell ram furcsan nezni emiatt. Nem is mondom direkt senkinek, csak ha szoba kerul a vajudas es rakerdeznek, akkor emlitem meg es egybol furcsa, cinikus nezest/megjegyzest kapok. Van mar ket gyermekem, az elso babanal azert nem akartam Eda-t, mert regen volt egy igencsak rosszul sikerult gerincviz vetelem, akkor megfogadtam, hogy amig az eletem (vagy mas elete) nem mulik rajta, addig a gerincem kornyekere ne szurjanak semmit se. Tudom, hogy mashova szurnak eda-nal, de akkor sem szeretnem. Mas erzestelenitesi modszer pedig nem gyozott meg annyira, hogy ki is probaljam. Fajt a vajudas, persze, magamba fordultam kozben, de nem vajudtam hosszan, siman kibirtam. Igy masodik szulesnel is mondtam, hogy nem szeretnek. Kozben is kb 10szer kerdezett ra a szuleszno is es a doki is, noszogattak, mar en untam, hogy mondani kell, hogy nem kerek. Tervben van a harmadik baba, tobb baratnom/ismerosom most kismama, ha szoba kerul a szules es kerdezik az eda-s tapasztalataimat, akkor neznek ram kozuluk paran, mint egy ufora. Merthogy mi az, hogy mar volt ket szulesem es nem probaltam semmilyen fajdalomcsillapitot/erzestelenitot/kabitot es miert vagyok olyan buta, hogy nem tervezem harmadszor sem. Most komolyan ilyen erthetetlen dolog ez? En nem vagyok csodabogar, nem vagyok bio anyu, sem "osanya" (ahogy ma divat sok not ezzel a jelzovel illetni), csak egyszeruen tudom, hogy nincs szuksegem ra, kibirom, sot, szep emlek nekem mindket szules igy is es nem is felek tole. De en amugy is eleg jol birom a fajdalmat, az elmult 5 evben talan 20 szem fajdalomcsillapitot szedtem be osszesen, mindet par nap leforgasa alatt, amikor kivestek a bolcsessegfogamat. Azt mar tenyleg nem birtam.

Legjobb válasz: Tipikus van sapka rajta vagy nincs sapka rajta :) Azért mert az emberek szeretnek véleményt formálni kéretlenül is. Mert õk biztos, hogy jobban tudják, mint te. Mert nekik borzasztóan fájt és akkor neked is fog, és nehogy már te kibírd, õk meg nem. De ugyanez van fordítva is: Nekem nem fájt, neked hogyhogy fájt annyira, hogy EDA-t kérj. És különben is a természet erõi elleni szer, én kaptam olyat is, hogy az ördögtõl való... Elsõ csemetémnél nem kértem, hanem kaptam, mert leesett a bébi szívhangja és ez volt az utolsó lehetõségem a császár elõtt. Bejött. Második csemetémnél a végén kértem (az utolsó 1 óra pokol volt, akkor rohamosan tágultam - mint utóbb kiderült), de addigra már kiröhögtek. Fél óra múlva már a kezemben tartottam a babámat. Amikor egy rokonnak meséltem, hogy a ketteskét simán szültem, akkor kaptam meg, hogy "jó, hogy most kibírtad érzéstelenítés nélkül" és "kár, hogy akkor éltél az ördög eszközével"- vagy valami hasonló megjegyzést. Erre már nem figyeltem, mert úgy felment bennem a pumpa. Kinek mi köze, hogy én hogyan szültem a gyerekeimet??? Lehet, hogy aki most kardoskodik amellett, hogy õ bizony soha és fúj, az lehet, hogy 30 óra intenzív vajúdás és 50 óra fennlét után könyörögni fog fájdalomcsillapítóért, hogy egy picit tudjon pihenni. Arról viszont megvan a véleményem, hogy az orvos és a szülésznõ állandóan azt kérdezgette, hogy kérsz-e. Szerintem ez olyan dolog, hogy az elején meg kell beszélni, hogy mi a terved, és ha úgy látja a doki/szülésznõ, hogy lehet, hogy ezt módosítanád, akkor felhozza egyszer. És pont. Ha akkor nemet mond a vajúdó nõ, akkor nem hiszem, hogy még egyszer rá kell kérdezni. Van annyira felnõtt ember még abban a más tudatállapotban, hogy tudjon annyit mondani, hogy most kérek valamit. Szerintem.

Tipikus van sapka rajta vagy nincs sapka rajta :) Azért mert az emberek szeretnek véleményt formálni kéretlenül is. Mert õk biztos, hogy jobban tudják, mint te. Mert nekik borzasztóan fájt és akkor neked is fog, és nehogy már te kibírd, õk meg nem. De ugyanez van fordítva is: Nekem nem fájt, neked hogyhogy fájt annyira, hogy EDA-t kérj. És különben is a természet erõi elleni szer, én kaptam olyat is, hogy az ördögtõl való... Elsõ csemetémnél nem kértem, hanem kaptam, mert leesett a bébi szívhangja és ez volt az utolsó lehetõségem a császár elõtt. Bejött. Második csemetémnél a végén kértem (az utolsó 1 óra pokol volt, akkor rohamosan tágultam - mint utóbb kiderült), de addigra már kiröhögtek. Fél óra múlva már a kezemben tartottam a babámat. Amikor egy rokonnak meséltem, hogy a ketteskét simán szültem, akkor kaptam meg, hogy "jó, hogy most kibírtad érzéstelenítés nélkül" és "kár, hogy akkor éltél az ördög eszközével"- vagy valami hasonló megjegyzést. Erre már nem figyeltem, mert úgy felment bennem a pumpa. Kinek mi köze, hogy én hogyan szültem a gyerekeimet??? Lehet, hogy aki most kardoskodik amellett, hogy õ bizony soha és fúj, az lehet, hogy 30 óra intenzív vajúdás és 50 óra fennlét után könyörögni fog fájdalomcsillapítóért, hogy egy picit tudjon pihenni. Arról viszont megvan a véleményem, hogy az orvos és a szülésznõ állandóan azt kérdezgette, hogy kérsz-e. Szerintem ez olyan dolog, hogy az elején meg kell beszélni, hogy mi a terved, és ha úgy látja a doki/szülésznõ, hogy lehet, hogy ezt módosítanád, akkor felhozza egyszer. És pont. Ha akkor nemet mond a vajúdó nõ, akkor nem hiszem, hogy még egyszer rá kell kérdezni. Van annyira felnõtt ember még abban a más tudatállapotban, hogy tudjon annyit mondani, hogy most kérek valamit. Szerintem.
Szia! Hát a 2. válaszoló tökéletesen leírta az én gondolataimat:) Tényleg így van, hogy az emberek imádnak mindenbe beleszólni. Az elsõ terhességemnél én is rengeteg "okosságot" kaptam, amiért felment bennem a pumpa. Én is úgy álltam a szüléshez, hogy nem fogok kérni EDA-t, de amikor ott voltam a szülõszobán, akkor már kértem, de nem kaptam, így simán szültem meg. Most azt mondom, hogy a második babámat is minden fájdalomcsillapító nélkül fogom szeretném megszülni. Ez mindenkinek a maga döntése.
Szerintem most annyira felkapott dolog lett a fájdalomcsillapítás mint a több évig való szoptatás és a futóbicikli.-))Egyikkel sincs semmi bajom.Én EDA-val szültem és megmondom öszintén , hogy volt amikor már könyörögtem, hogy toljanak a mûtöbe és császározzanak mert nem bírom tovább.De végül is kinyomtuk a "kis"drágámat, és nem itélkezem másokon mert máshogy csinálják:-))
Az 5ös vagyok, én és a fehérvári kórházban szültem:) )
Nem tudom, szerintem nagyon sokan olyanok sem kapnak EDA-t, akik egyébként kérnének, mert már lekéstek róla... Szerintem egy szülés elõtt tökre nem lehet eldönteni, hogy fogsz-e kérni majd, vagy sem. Én sem nagyon akartam, nem is gondolkodtam túl a dolgot, úgy voltam vele, hogy majd ott eldõl. Persze mire már majd "megdöglöttem", addigra késõ volt, persze nem is bánom utólag, hogy nem kaptam. Simán ki lehet bírni anélkül is... Olyanokkal meg ne foglalkozz, akik még nem is szültek, inkább legyél rá büszke, hogy mind2 szülésedben végig "rész tudtál venni" és igenis átérezted az ezzel kapcsolatos összes fájdalmat. Szerintem sokkal inkább kéne az ilyet megbecsülni, mint furcsállni. Az ilyen anyukák azok, akik inkább kérnének császárt, mert hogy az nem fáj. Jah, muhhaha...
Én sem kértem fájdalomcsillapítást. Írtam szülési tervet, amit odaadtam a szülésznõmnek és az orvosomnak, abban is leírtam, hogy nem szeretnék, de majd szólok, ha mégis... így nem kérdeztek rá vajúdás közben. Amikor meg kértem, hogy adjanak má' valamit, akkor már nem adtak, mert a kitolás szakasza következett. Az edáról azt hallottam, hogy erõs fejfájás elõfordulhat szülés után, szóval már csak ezért sem akartam. A Sote I.-en szültem, ott nemigen reklámozták az edát, mondván, hogy nem is szokták kérni. Az orvosnak én megmondanám, köv. alkalommal, hogy ne szekáljon folyton ezzel, értse meg, hogy ha kérsz, majd szólsz...
Nyáron szültem a székesfehérvári kórházban, még csak meg sem kérdezték kérek-e EDA-t, vagy bármi más érzéstelenítõt-fájdalomcsillapítót , minden ilyesmi nélkül szültem, és kibírható volt! Utána kérdeztem a dokit, hogy ha kértem volna, lett-e volna rá lehetõség, és mondta, hogy nem, mert nincs anesztes orvos, aki ráérne megcsinálni... szerintem teljesen kibírható a szülés, nem kell semmi hókuszpókusz ( természetesen a normál, komplikáció mentes szülésrõl beszélek) , mondom ezt úgy, hogy 12 órát vajúdtam, tehát nem a könnyebbik végét fogtam meg a dolognak!
Én sem akartam edát. Két indított szülésem volt, mert egyszerûen nem voltak fájásaim. Az oxitol elég brutál, szünet nélküli fájások lettek, de gyorsan ment. 3, 5 óra alatt született mindkét lányom. A vajúdás utolsó félórájában gázt szívtam, ennyi volt. Ez a babának sem árt, nekem meg segített tágulni. A kitolás már pihi volt a vajúdáshoz képest :) Gyönyörû emlékként maradtak meg a szüléseim.
Elso szulesnel azert nem kertem, mert kivancsi voltam, mennyire faj a szules. A doki nezett nagyot, hogy nem kertem, de senki mast nem erdekelt. Azota se torodott vele senki. :-) ilyen is van.
Én egyik gyereknél sem kértem, kétszer szültem teljesen természetes módon, a másodiknál még oxitocint se adtak. Én át akartam élni a szülést, és így elmondhatom magamról, hogy minden percét valóban éreztem, és nem haltam bele a fájdalomba. Fájt, fájt, na de túl lehet élni. Minek terheltem volna a szervezetünket ilyenekkel. Hála a jó égnek gyors szülés volt mind a kettõ. Amúgy meg írózom a gondolattól is hogy egy bazi nagy tûvel hátbaszúrjanak. :)
Utolsó vagyok, még annyit, hogy az én esetemben pl. pont az oxitocin és vele együtt a fájdalomcsillapítás is egy olyan biztonsági dolog volt szerintem ami megkönnyítette a szülésemet, és a babám születését, én hiszek ebben, legalábbis azok alapján amit olvastam errõl. Pl. nem húzódott el a vajúdás, nem fáradtam ki teljesen mire tolni kellett, stb. Összesen másfél-két órára kaptam EDA-t, pont a 3-ról 5 ujjnyira tágulást nem éreztem, ami a legjobban fáj(na). A szülésznõm is azt mondta, õ is eda párti ilyen formában, mert ad egy másfél óra pihenõ idõt a kismamának mielõtt nyomni kellene. Szép szülést neked a 3. babával is! :)

Miért van az hogy eddig sem voltam az a nagy "vendégszeretö"tipus, de miota megvan a fiam (2, 5honapos) még az anyosomékat vagy apámat sem nagyon szivesen látom? Nyügnek érzem hogy még ahoz is alkalmaszkodjak hogy jönnek, ittvanak.

Anyosomékkal nem volt soha jo a viszonyom inkább olyan muszájbol mentem havonta kb.,de ök meg 1 évbe 1-2ster ha eljöttek mindigazt mondták mi menjünk pedig van kocsijuk(40-kmre laknak),mert ök dolgoznak mi is a párom minden nap este 5-7körül ér haza csak vasárnap van ithon.Miota megvan az unoka 1szer voltak itt és 1szer a korházban,amikor jöttek volna mondig olyankor mikor más volt itt vagy máshova mentünk(mert nekik csak a vasárnap jo mert "dolgoznak"),meg azt mondják mindig hogy mi menjünk de én nem hiszem hogy nekem könnyebb menem a picivel.Féltem még és már volt beteg is nem akarom hogy elkapjon valamit,meg ugy gondolom 3 honapos koráignem viszem ilyen messzire mert még a sétais nehéz vele mert 3/4ora után sir és haza kell jönni.Igy nem hiszem hogy az uj környezet tetszene neki és ha nem tudna aludni akkor egész nap nyüglödne az estéröl nem beszélve,karácsonyra mondtam hogy elmegyünk anyosomékhoz de már elöre aggodok mi lessz hogy fog idegen helyen aludni és hogy fogja érezni magát?!Ti mit tapasztaltatok,hogy viselik a babák az idegen környezetet??Köszi!!!

Legjobb válasz: Hát azért nem minden baba viseli olyan könnyen. Fontos hogy vigyél neki több otthoni dolgot, pléd, játék vagy ami körülötte van nap mint nap. Fontos hogy jobban öleld, mert akkor jobban biztonságban érzi magát. De szerintem ha ennyire ideges vagy, meg fogja rajtad érezni és lehet ez nem lesz jó hatással a kedvére. De ki tudja! Mindenesetre csak akkor tudod meg ha kipróbálod! Az sem mellékes hogy kocsival mentek e. Mert úgy nem olyan nagy ügy a 40 km. Szerintem végigaludja. Vagy ha nem, megálltok megeteted, kicsit pihentek és mentek tovább. Meg azért is lenne jó a kocsival, mert ha nem marad akkor hazajöttök és kész. Azért busszal, vonattal ez gázabb, pláne karácsonykor ilyen hidegben, bent meg ezer fok a jármûvekben. Persze ez sem kivitelezhetetlen, csak macerásabb. De azért én úgy gondolom, hogy karácsonykor ami két nap piros betûs ünnep és nem egy nap, vasárnap, nyugodtan eljöhetnek õk is, pláne ha nem kocsival tudtok menni. Ne legyenek már ennyire lusták. Bár ahogy írod hogy egyszer voltak eddig, hát szégyeljék magukat. Egyébként amióta nekem is megszületett a kislányom én se vagyok túl vendégszeretõ. Talán mert felborul a napi kis rutinom, mert ugye ha itt vannak, vendégek és akkor hozzájuk is kell alkalmazkodni. De hidd el, ha egy éves lesz, másfél ez sokkal sokkal könnyebb lesz. Jobban be fog illeszkedni a felnõttek világába, viselkedésbe, étkezésbe, beszélgetésbe, mindenbe. Könnyebb lesz! Tapasztalat! De az még nálam is megmaradt, hogy azért szeretem ha vki szól hogy ekkor és ekkor szeretnék menni. Egy tudok rá számolni kajába ha úgy van, vagy ha rövid ideig jön egy kis rágcsi, üdítõ, hogy azért mégis meg tudjam kínálni vmivel, mert én nem tartok itthon folyamatosan, mert elfogyna. A másik meg hogy egy anya a kicsi mellett van munka amit kicsit eltol másnapra és nem szeretné hogy vki váratlanul kupiba jöjjön. Persze ez igazából nem kupi, csak az anya érzi úgy, hiszen amit csak tud megcsinál az ember, de jön vki és õ kezdi el megcsinálni helyette (pl kis mosogatás) akkor úgy érzi az anyuka hogy beleavatkozik, vagy nem érzi képesnek õt erre, vagy ilyenek. Legalább is én így érzem, éreztem néha, pedig lehet hogy segíteni akart, de ilyenkor a hormonok megbolondítják az embert. Én úgy tapasztaltam hogy némely dolgokban kicsit önzõbb lesz egy újdonsült anyuka persze ez vhogy jó értelembe értendõ, de ezt csak az érti meg aki benne van, vagy benne volt. Meg hát persze egyénenként is változhat ki milyen érzékeny stb. De talán ez az önzõség a családi nyugalom meg ne zavarásában áll, és amint ezt megzavarja bármi apróság, pl vendégek, pláne a váratlanok, vagy a különleges tejbetökök látogatása az kicsit ilyen "nem szívesen látok senkit" érzést kelt az anyukában. Én ezt így gondolom, tapasztaltam, biztos van aki másképp látja, látta. Ennyi jutott eszembe a kérdés kapcsán. Ja és még annyi, hogy ezért én azt mondom neked kedves kérzdezõ hogy ne érezd magad rosszul ezekért az érzésekért, hiszen nem vagy egyedül. Az anyósodékért meg pláne ne! Majd írj ide hogy végül is akkor hogy telt a karácsony.

Hát azért nem minden baba viseli olyan könnyen. Fontos hogy vigyél neki több otthoni dolgot, pléd, játék vagy ami körülötte van nap mint nap. Fontos hogy jobban öleld, mert akkor jobban biztonságban érzi magát. De szerintem ha ennyire ideges vagy, meg fogja rajtad érezni és lehet ez nem lesz jó hatással a kedvére. De ki tudja! Mindenesetre csak akkor tudod meg ha kipróbálod! Az sem mellékes hogy kocsival mentek e. Mert úgy nem olyan nagy ügy a 40 km. Szerintem végigaludja. Vagy ha nem, megálltok megeteted, kicsit pihentek és mentek tovább. Meg azért is lenne jó a kocsival, mert ha nem marad akkor hazajöttök és kész. Azért busszal, vonattal ez gázabb, pláne karácsonykor ilyen hidegben, bent meg ezer fok a jármûvekben. Persze ez sem kivitelezhetetlen, csak macerásabb. De azért én úgy gondolom, hogy karácsonykor ami két nap piros betûs ünnep és nem egy nap, vasárnap, nyugodtan eljöhetnek õk is, pláne ha nem kocsival tudtok menni. Ne legyenek már ennyire lusták. Bár ahogy írod hogy egyszer voltak eddig, hát szégyeljék magukat. Egyébként amióta nekem is megszületett a kislányom én se vagyok túl vendégszeretõ. Talán mert felborul a napi kis rutinom, mert ugye ha itt vannak, vendégek és akkor hozzájuk is kell alkalmazkodni. De hidd el, ha egy éves lesz, másfél ez sokkal sokkal könnyebb lesz. Jobban be fog illeszkedni a felnõttek világába, viselkedésbe, étkezésbe, beszélgetésbe, mindenbe. Könnyebb lesz! Tapasztalat! De az még nálam is megmaradt, hogy azért szeretem ha vki szól hogy ekkor és ekkor szeretnék menni. Egy tudok rá számolni kajába ha úgy van, vagy ha rövid ideig jön egy kis rágcsi, üdítõ, hogy azért mégis meg tudjam kínálni vmivel, mert én nem tartok itthon folyamatosan, mert elfogyna. A másik meg hogy egy anya a kicsi mellett van munka amit kicsit eltol másnapra és nem szeretné hogy vki váratlanul kupiba jöjjön. Persze ez igazából nem kupi, csak az anya érzi úgy, hiszen amit csak tud megcsinál az ember, de jön vki és õ kezdi el megcsinálni helyette (pl kis mosogatás) akkor úgy érzi az anyuka hogy beleavatkozik, vagy nem érzi képesnek õt erre, vagy ilyenek. Legalább is én így érzem, éreztem néha, pedig lehet hogy segíteni akart, de ilyenkor a hormonok megbolondítják az embert. Én úgy tapasztaltam hogy némely dolgokban kicsit önzõbb lesz egy újdonsült anyuka persze ez vhogy jó értelembe értendõ, de ezt csak az érti meg aki benne van, vagy benne volt. Meg hát persze egyénenként is változhat ki milyen érzékeny stb. De talán ez az önzõség a családi nyugalom meg ne zavarásában áll, és amint ezt megzavarja bármi apróság, pl vendégek, pláne a váratlanok, vagy a különleges tejbetökök látogatása az kicsit ilyen "nem szívesen látok senkit" érzést kelt az anyukában. Én ezt így gondolom, tapasztaltam, biztos van aki másképp látja, látta. Ennyi jutott eszembe a kérdés kapcsán. Ja és még annyi, hogy ezért én azt mondom neked kedves kérzdezõ hogy ne érezd magad rosszul ezekért az érzésekért, hiszen nem vagy egyedül. Az anyósodékért meg pláne ne! Majd írj ide hogy végül is akkor hogy telt a karácsony.
Nem lessz semmi gond..Ö még kicsi, az a le´nyeg, hogy az anyukája ott legyen :) A lányom 2 hónapos múlt, mikor húsve´tra hazautaztunk 1000km-t, e´s semmi gondd nem volt.Ugyan úgy szopizott, aludt, sétáltunk, a nagyszülöktöl pedig nem félt, pedig csak elözször látta a szüeimet :) Az autóban volt nyügös, de hát az 1000km nem 40km.Èn útközben olyankor kivettem a karomba, ha nem akart a hordozóban megnyugodni.Majd vissza bekötöttem.
Na az én anyósom ugyanez.Hogy mindíg mi menjünk.Itt lakik nem messze, de nem veszi a fáradtságot hogy eljöjjön hanem menjünk cígöljük már pár hetes kora óta mert látni akarja.Na mi ezt csináljuk 8 hónapja.Amióta megszületett a gyerkõc csak hozzá alkalmazkodik.Ezt sztem beszéld meg velük, hogy legyenek türelemmel.Nekünk nem sikerült, mert elég értetlen, de neked hátha.Mond meg hogy lesz még nagyobb is és majd akkor jobban tud alkalmazkodni.Most még be semállt szinte a rendszer a kis életébe Te is még most kezded megszokni, és nem olyan jó hogy még emellett alkalmazkodni kell ilyen dolgokhoz is.Kérd tõlük a türemet, és akkor hátha kicsit késõbb jobban tudtokmenni és kiélhetik Õk is magukat a babával.Mi még most is bajban vagyunk, mert 2 órára alálmosodik és elvárja hogy ott aludjon.De nem tud szegénykém, már nem egyx próbáltuk.Hátha nektek jobb lesz a helyzet.Sok sikert.
Mi 9 hetesen vittük el anyóshoz.Akkor még elég jól bírta.Aludt, evett, nem zavarta semmi.5-6 hónapos korában már felriadt álmából, szegényke nem tudta hol van:(Enni csak úgy evett, ha nem volt körülöttünk senki.Ráadásul 7x öltöztettem fel (sapka, kabát), mert ide kell vinni, meg oda kell vinni.Erre a férjem még ilyet szól, hogy azért van a kabát, hogy felvegyük.Na, de ennyiszer?!Fõleg úgy, hogy utál öltözni?Karácsonytól már elõre félek. Amúgy én is így érzek, ahogy te, számomra is nyûg a vendég.Pedig nekem idõsebb a gyerekem, mint a tied.Lehet, h ez már így is fog maradni.
Örüljetek neki, hogy azt akarja hyogy ti mennyetek, így legalább akkor tudsz eljönni, amikor akarsz. Nekem nagyon rossz a kapcsolatom vele, és amikor eljött 3 napra a 3. nap ordítottunk egymással + sírógörcs is rendesen rámjött. Én inkább megyek és ha felbosszant eljövök, de azért tõlünk nem dobhatom ki sajna...
Hát igen ez a másik véglet amit az elõttem író írt. Én nem mennék el a baba még csak 3 hónapos, majd ha nagyobb lesz, ezt már csak megérthetik. Meg amúgy is a karácsony, csak karácsony, a ti új családotok elsõ igazi karácsonya.

Miért van az hogy eddig simán tudtam mms-t küldeni és fogadni, most pedig csak úgy működik ha wifi-t kapcsolok hozzá?

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Legjobb válasz: De eddig nem kellett hozzá semmi:(

A kérdező hozzászólása: De eddig nem kellett hozzá semmi:(
mert mms fogadásához kell valamilyen net kapcsolat, máshogy nemigazán tudná letölteni a küldött mellékletet.

Miért van az, hogy eddig simán ment telefonon ingyen a 0. facebook.com most meg lassabb, és fizetős. És az m. facebook.com az fizetős? Mert valakinek ingyenes.

köszi :)

Legjobb válasz: T-mobile-os vagyok. Eddig ingyenes volt a 0.facebook.com, pár napja nem ingyenes. :S

A kérdező hozzászólása: T-mobile-os vagyok. Eddig ingyenes volt a 0.facebook.com, pár napja nem ingyenes. :S
Én nem hiszem hogy h kicseréled a kártyát akkor már fizetõs lenne.
A kérdező hozzászólása: Samsung s5230. xD amúgy azóta vesz le pénzt, mióta cserélgettem a kártyát.
Nem hinném, hogy ez lenne a gond. Milyen telefonod van? Pl ha android, akkor nem kaptál mostanában SPAM-et az értesítési területre?
A kérdező hozzászólása: mostanában elég sokszor raktam egyik telefonból másikba a kártyát. az baj? amúgy nem wifis. :)
Tehát abból gondolod, hogy veszi le a pénzt. Ennek még számtalan oka lehet. Pl. okostelefonnál lehet, hogy valamelyik alkalmazás frissítette magát, és olyanok a beállítások, hogy erre jogot kapott. Vagy a 0.facebook.com -ról átnavigáltál máshova (kép, videó, honlap). Nem történt más az elmúlt napokban? Pl: - Telefoncsere. - Telefon oprendszer frissítés. - Bármi szokatlan a telefon és annak szoftverei viselkedésében. - Változás a díjcsomagban. (Pl. szülõk által) - Megszokottól eltérõ használat. (Külföldön, WiFi mentes helyen, ha eddig WiFi-rõl nyomtad, a te tevékenységed.)
A kérdező hozzászólása: XDD tudom hogy ingyenes mert nekem is ingyenes volt már vagy 1évig.. de pár napja veszi le a pénzt :)
Tehát állítasz valamit, aminek semmi forrása nincs, nem tudod mibõl gondolod, hol hallottad… Már megbocsáss, de gyakran szoktál kitalálni csak úgy dolgokat, amiben hiszel? ;-) Valahonnan csak jött ez az információ vagy következtetés, hogy a 0.facebook.com nem ingyenes…
A kérdező hozzászólása: És a Netstart adatdíjcsomagra vagyok elõfizetve.
A kérdező hozzászólása: nem tudom. x) amúgy web'n'walk-ot használok, és elõfizetéses vagyok.
késve de válasz: mostmár fizetõs 15ftba kerül a 0.face:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!